Dodaj do ulubionych

SPEDYCJA- SPEDYTORKA.......

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 10:23
.....WYKONUJE TEN ZAWOD OD POŁ ROKU , ZACZYNALAM OD ZERA , I MYSLE , ZE RADZE
SOBIE JAKOS , CHETNIE NAWIAZE KONTAKT Z INNYMI OSOBAMI Z TEJ BRANŻY :-)))
CHOCIAZBY PO TO , ZEBY WYMIENIC SIE POGLADAMI , DOSWIADCZENIAMI.... ZAPRASZAM
Obserwuj wątek
    • oban Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 24.02.04, 12:02
      Napisz do mnie na priva - tutaj wolałbym sie nie wymieniać
      oban@gazeta.pl
      • Gość: y Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 09:56
        JA JUTRO WYBIERAM SIE NA ROZMOWE - STANOWISKO SPEDYTOR,PORADZCIE MI COS, JAKIE
        MOGA PASC PYTANIA, CO MOWIC? NAPISZCIE DO MNIE agaslot@poczta.onet.pl
        pozdrawiam i trzymajcie kciuki!
    • Gość: nitka Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 14:26
      Ja też jestem spedytorem tyle że od 5 lat.
      Kontakt do mnie arhack@interia.pl lub Gadu gadu 2940508
      Pozdrawiam,
      Nitka
    • Gość: oliwka Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.02.04, 23:04
      JA pracuję w branzy spedycyjnej od 4 miesięcy tyle, że zajmuje sie maketingiem
      handlowym.
    • oban Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 26.02.04, 23:57
      Hm, a może załozymy forum "spedycja", "logistyka" czy coś w ten deseń ?
      Ostatecznie temat jest szeroki a branża rozwojowa.
    • Gość: marteczka Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.chello.pl 29.02.04, 15:55
      dzieki,za "posty" a jak bardzo chcecie to mozemy zalozyc jakis portal
      zadowolonych spedytorów :))
      pozdrowionka
      jak bedziecie zostawoac e-maile to napewno sie odezwe
      • Gość: ciekawy bolek Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 29.02.04, 22:40
        A czym sie spedytorzy zajmują?
        • oban Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 01.03.04, 00:02
          Ogólnie mówiąc organizacją transportu. Krajowego lub miedzynarodowego.
          Może być lądowy : samochodowy, kolejowy, a także morski i lotniczy.
          Są też tzw : przesłki kurierskie. Wozi się wszsytko i wszędzie, przesyłki od
          listu (kurierzy) do całych linii technnologicznych, przewożonych
          specjalistycznym sprzętem, o ogromnych wymiarach i wadze.

W zależności od profilu, organizacji i wielkości firmy, rola spedytora wygląda
          różnie : od wprowadzania i przesyłania zlecen do kompleksowej organizacji
          transportu włącznie.
          • kjs13 Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 12.03.04, 12:57
            A jak sie dostaliscie do tej pracy? Byliscie "zieloni" czy skonczyliscie studia
            w podobnym kierunku? Macie wykształcenie wyzsze czy srednie?
            • todt Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 12.03.04, 20:29
              ja np byłem zielony, przyjeto mnie bo "wiedziałem że 2x2 jest 4 ale jak trzeba
              to wiedziałem że jest 5" - tzn maiłem otwarty łeb i szybko się uczyłem.
              Teraz już nie jestem zielony ale lekko "podgniły" ;)
              Wykształcenie wyższe humanistyczne
              • kjs13 Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 16.03.04, 10:09
                Czyli z wykształceniem srednim nie ma tak czegu szukac?
                • Gość: spedytor Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: 193.111.31.* 19.03.04, 12:33
                  a czemu nie ja mam średnie niepełne i jestem spedytorem
                  • Gość: spedytor Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: 193.111.31.* 08.04.04, 14:32
                    sprostowanie
                    wyższe niepełne
                    ot taki mały babol :)
      • marek9622 Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 13.03.04, 23:18
        Hej ja jestem z wykształcenia

Gość portalu: marteczka napisał(a):

> dzieki,za "posty" a jak bardzo chcecie to mozemy zalozyc jakis portal
        > zadowolonych spedytorów :))
        > pozdrowionka
        > jak bedziecie zostawoac e-maile to napewno sie odezwe
      • marek9622 Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 13.03.04, 23:22
        Przepraszam
        ale jeszcze w głowie mi coś szumi
        ja znam ta branze
        wykształcenie robi swoje ale chetnie wymienię poglady osób ktorzy tu pisza
        bardzo wazne i cenne, wydaje mi sie ze na stanoiwskach ciut wyzyszych niz
        specjalista nie ma miejsca na na przypadek
        wszak jest to branza w kórj mozna zaoszczeidzc duzą kase dla firmy

> dzieki,za "posty" a jak bardzo chcecie to mozemy zalozyc jakis portal
        > zadowolonych spedytorów :))
        > pozdrowionka
        > jak bedziecie zostawoac e-maile to napewno sie odezwe
        • Gość: renia Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: 217.153.47.* 15.03.04, 12:17
          Ja tez jestem spedytorem od trzech lat moj numer GG552219
          • Gość: ja Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: 195.205.229.* 16.03.04, 17:54
            Zapomnieliście tylko dodać, że to przerąbana praca... :-)) 40 = zawał.
            • anetkarobert Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 19.03.04, 07:32
              a ile spedytor zarabia.
              Pozdrawiam.
            • Gość: spedytor Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: 193.111.31.* 19.03.04, 12:35
              ano przerąbana ...
              chętni tylko o mocnych nerwach
              stres 100%
              • pawgra Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 08.04.04, 10:34
                Nie jest tak źle ;) pod warunkiem, że ma się predyspozycje do takiej pracy. Ja
                to uwielbiam, chociaz pamiętam okres w którym jechałem na lekach
                antydepresyjnych ;)
                ---------
                pawgra
                GG: 243944
        • pawgra Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 08.04.04, 10:33
          Jestem dyrektorem oddziału morskiego dużej firmy spedycyjnej.

Wykształcenie wyższe kierunkowe, 10 lat w branzy ;)
          ---------
          pawgra
          GG: 243944
          • lena_zienkiewicz Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 08.04.04, 18:13
            A ja jestem logistą od września zeszłego roku.Nie wiem co powiedzieć na temat
            mojej pracy, ale jedno jest pewne-rodzina powoli zapomina o moim istnieniu,
            ponieważ pracuję po 10-11 godzin, jestem na lekach uspokajających bo inaczej
            wysiada mi serducho, przestałam już jeść, bo nie mam czasu w pracy a siły w
            domu.
            Jestem znerwicowana i nie wiem czy dam dłużej radę.

Aha, praca w branży motoryzacyjnej-robimy części do pandy.
            • Gość: greg Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 14:20
              A po co się denerwujesz? Nie rozumiem ludzi którzy mają pracę za biurkiem przy
              komputerze i jeszcze się denerwują, jakby komputer miał zaraz ich porazić
              prądem.
          • Gość: opal Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.miejska-gora.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 18:23
            co radzisz - chciałabym zostać spedytorem w dobrej firmie, kończę podyplomówkę
            z tej branży, jednak we wszystkich ogłoszeniach dotyczących pracy w tym
            zawodzie na pierwszym miejscu jest mini. dwuletni staż pracy obecnie jestem
            agentem celnym w dużej międzynarodowej firmie - jeszcze dwa tygodnie. Jak zacząć
            • Gość: Mira Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: 195.205.229.* 13.04.04, 09:24
              Opal: idź sie leczyć.
              Greg: to tylko powinno dać Ci do myślenia, że sa pewne rzeczy na świecie "o
              których filozofom sie nie śniło"....
    • Gość: seba Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.atg / 81.210.16.* 20.04.04, 17:54
      Może wiecie, kto poszukuje spedytora na kraj.
      Region,Warszawa-mszczonów-grójec
      nie znam języka prócz rosyjskiego.
      GG 4229892.
      lub Email snie@wp.pl
      dajcie znać.
      Mam delikatna praktyke 2 letnią w transporcie osobowym(autokary)
      • Gość: pawgra Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.portnet.pl 22.04.04, 09:28
        Wincanton Trans European Polska -
        www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d4/8/10101694.htm
        Pozdrawiam
        pawgra
        • Gość: Marta Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.netrox.pl 23.04.04, 22:08
          pawgra,
          wyzej piszesz o sobie, jak ci sie w spedycji dobrze wiedzie.
          Co robisz wiec na forum "praca w w-wie" i dlaczego śledzisz ogłoszenia o prace
          w spedycji? Czyżby jednak stanowisko dyrektora nie satysfakcjonowało cie
          wystarczająco? Za mało ci płacą, czujesz sie niedowartościowany? Prosze napisz.
          • Gość: pawgra Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.portnet.pl 27.04.04, 09:39
            Marta, to nie jest tak ;)
            Muszę przyznac, że praca jest bardzo satysfakcjonująca, a i wynagrodzenie
            niemałe, chociaż zawsze mogłoby być wieksze ;) Z tego co wiem to w W-wie płaci
            się dwa razy więcej za podobny profil zawodowy. Poza tym zawsze ciągneło mnie
            do W-wy - nie wiem czemu ;) Ale w chwili obecnej pewnie bym się nie zdecydował
            na zmianę miejsca zamieszkania, gdyż oprócz piastowanego stanowiska dyrektora
            oddziału prowadze własną firme o pokrewnym profilu i na odległość ciężko byłoby
            mi ja nadzorować. Poza tym ogłoszęń o pracę w spedycji nie śledzę,
            tylko "zaprenumerowałem" newslettery z kilku serwisów "pracowych" i one same do
            mnie przychodzą. Dlaczego ?? Chyba tylko dlatego, żeby nie wypaść z obiegu i
            żeby na bieżąco wiedzieć ile jest sie wartym na tym niełatwym rynku.

Mam nadzieje, że rozwiałem Twoje wątpliwości ;)

Pozdrawiam
            pawgra
    • Gość: Marta Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.netrox.pl 23.04.04, 22:18
      Pracuje w spedycji od 3 lat (drogówka m-narodowa , Trojmiasto). Ciekawa jestem
      jakie sa zarobki spedytorów w W-wie i okolicach. w Trojmiescie jest kiepsko.
      Chetnie bym zmienila rejon działania.......... Napiszcie jakie sa zarobki
      spedytorow w Wawie? Warto szukac? Praca jest ciężka, wiec płaca powinna być
      przynajniej dobra........
      • Gość: seba Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.atg / 81.210.16.* 28.04.04, 19:02
        Marta z trójmiasta
        Daj znać na gg 4229892
    • Gość: rock A ja spedytuję od 1996 roku, ciężarówki po Europie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.04, 16:42
      Do pracy przyjmowani są najchętniej doświadczeni spedytorzy z grubym zeszytem
      (czyt. kontaktami do dobrych klientów). W tej branży najważniejsi są klienci.
      Przewoźnik potrafi pojechać poniżej kosztów, żeby dostać się do klienta,
      wygryźć spedytora i jeździć bezpośrednio. Cała praca to ciągła walka o nowych
      klientów i utrzymanie starych. Zupełnie jak w ubezpieczeniach. Tutaj chciałbym
      przestrzec przed rozmową kwalifikacyjną poszukujących pracy. 80% przypadków
      organizowania naborów zaczyna się i kończy na rozmowie kwalifikacyjnej. Wśród
      szeregu pytań pada jedyne pytanie, które interesuje pracodawcę: "Jakie firmy
      Pan/i obsługuje?". I nie chodzi tu o znane firmy jak P&G, Henkel, hipermarkety,
      czy inne potęgi produkcyjne. Jest to sposób wyłuskiwania mało znanych firm,
      które zlecają przewozy, a przy tym są dobrymi płatnikami. Standardowa marża
      spedycyjna oscyluje u mnie w granicach 100 EUR. Prawda jest taka, że jak ma się
      układ tylko w jednej porządnej firmie, to starcza na chlebek, masełko i
      szyneczkę. Zorganizowanie 10 trucków w miesiącu to wysiłek w sumie rzędu 2-3
      godz. czystej pracy. Cała reszta czasu to zorganizowanie zleceń. Oczywiście
      zdarzają się problemy: a to ktoś się spóźni, nie podstawi, nie rozładuje,
      klientowi nie starczy wyobraźni, jakiś kłopot z płatnością, etc. Stresu raczej
      nie odczuwam, ponieważ przez te wszystkie lata mam wypracowanych kilku wiernych
      klientów i przewoźników. Oczekuję, że po wejściu do Unii będzie jeszcze łatwiej.
      Pozdrawiam koleżanki i kolegów po fachu.
      • Gość: Mira Re: A ja spedytuję od 1996 roku, ciężarówki po Eu IP: 195.205.229.* 26.04.04, 09:37
        No cóż, zaczynałes w innych czasach......
      • anemone Re: A ja spedytuję od 1996 roku, ciężarówki po Eu 03.05.04, 18:17
        Marża 100 EUR? Stary, czekaja na Was cieżkie czasy... Co do rozmów
        kwalifikacyjnych zgadzam sie w 100%.
        • Gość: rock Re: A ja spedytuję od 1996 roku, ciężarówki po Eu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.04, 19:09
          anemone napisał:

> Marża 100 EUR? Stary, czekaja na Was cieżkie czasy...

Co masz na myśli i dlaczego ?
      • sebig Re: A ja spedytuję od 1996 roku, DO ROCK-a 28.08.04, 15:39
        Gość portalu: rock napisał(a):

> Do pracy przyjmowani są najchętniej doświadczeni spedytorzy z grubym zeszytem
        > (czyt. kontaktami do dobrych klientów). W tej branży najważniejsi są klienci.
        > Przewoźnik potrafi pojechać poniżej kosztów, żeby dostać się do klienta,
        > wygryźć spedytora i jeździć bezpośrednio. Cała praca to ciągła walka o nowych
        > klientów i utrzymanie starych. Zupełnie jak w ubezpieczeniach. Tutaj
        chciałbym
        > przestrzec przed rozmową kwalifikacyjną poszukujących pracy. 80% przypadków
        > organizowania naborów zaczyna się i kończy na rozmowie kwalifikacyjnej. Wśród
        > szeregu pytań pada jedyne pytanie, które interesuje pracodawcę: "Jakie firmy
        > Pan/i obsługuje?". I nie chodzi tu o znane firmy jak P&G, Henkel,
        hipermarkety,
        >
        > czy inne potęgi produkcyjne. Jest to sposób wyłuskiwania mało znanych firm,
        > które zlecają przewozy, a przy tym są dobrymi płatnikami. Standardowa marża
        > spedycyjna oscyluje u mnie w granicach 100 EUR. Prawda jest taka, że jak ma
        się
        >
        > układ tylko w jednej porządnej firmie, to starcza na chlebek, masełko i
        > szyneczkę. Zorganizowanie 10 trucków w miesiącu to wysiłek w sumie rzędu 2-3
        > godz. czystej pracy. Cała reszta czasu to zorganizowanie zleceń. Oczywiście
        > zdarzają się problemy: a to ktoś się spóźni, nie podstawi, nie rozładuje,
        > klientowi nie starczy wyobraźni, jakiś kłopot z płatnością, etc. Stresu
        raczej
        > nie odczuwam, ponieważ przez te wszystkie lata mam wypracowanych kilku
        wiernych
        >
        > klientów i przewoźników. Oczekuję, że po wejściu do Unii będzie jeszcze
        łatwiej
        > .
        > Pozdrawiam koleżanki i kolegów po fachu.

Mógłbys podac jakis namiar do siebie.
        mam propozycje
        pozdrawiam
    • Gość: tomas Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: 212.160.156.* 27.04.04, 16:58
      ja tez dopiero zaczynam pracę...tomas_z_socho...zapraszam...
    • Gość: marteczka Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.chello.pl 27.04.04, 22:56
      wiecie co , kochani spedytorzy i nie tylko ( nie dyskryminuje nikogo :-))))),
      nie spodziewalam sie takiego zainteresowania moim watkiem , z wiekszoscia
      napisanych tu opinii zgadzam sie (potwierdzam) , w tym zawodzie trzeba
      niestety wykazac duzo samodyscypliny i tzw. chytrosci , walka o klienta jest
      coraz trudniejsza ..... ale nie poddawajmy sie ,z nami czy bez nas transport
      bedzie istnial , i ciesze sie bardzo , ze nie mozna przez NET wyslac 20 ton
      cebuli do Bulgarii
      pozdrawiam
      • tassior Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 04.05.04, 19:22

> wiecie co , kochani spedytorzy i nie tylko ( nie dyskryminuje nikogo :-
        ))))),
        >
        > nie spodziewalam sie takiego zainteresowania moim watkiem , z wiekszoscia
        > napisanych tu opinii zgadzam sie (potwierdzam) , w tym zawodzie trzeba
        > niestety wykazac duzo samodyscypliny i tzw. chytrosci , walka o klienta jest
        > coraz trudniejsza ..... ale nie poddawajmy sie ,z nami czy bez nas transport
        > bedzie istnial ,

Właśnie znami czy bez nas będzie transport istniał.
        Ponadto szukam chętnych spedytorów Krajowych i Międzynarodowych
        pracujących za grosze(a wiem że są tacy)
        W-wa.
        gg 8680561
        • Gość: woromi Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.05.04, 11:44
          ...co masz na mysli z tym "chetni"- chetni do czego..??
    • Gość: sped Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.atg / 81.210.16.* 13.05.04, 19:24
      wątek ulega zaniknieniu.
      Ponawiam tema na forum
      • Gość: pawgra Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.portnet.pl 13.05.04, 20:01
        No to żeby nie zanikł - jak się Wam / Nam spedytuje towary po wejściu do Unii ??
        Jak znajdujecie nowe przepisy VAT ?? Moim zdaniem to jedno wielkie bezhołowie
        ... A to co wyprawia UC to już przechodzi wszelkie granice. W Gdyni na BCT
        zaczyna brakowac miejsca na kontenery - robimy zakłady kiedy port zakorkuje się
        na amen i ile głów po tym poleci ;) Pozdrawiam
        • Gość: tassior Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.atg / 81.210.16.* 22.05.04, 15:36
          ponawian wątek
      • Gość: Gość Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 02:40
        a jakie widzicie perespektywy po skonczeniu transportu na PW?
        lepiej sie pchac na sterowanie ruchem, czy jednak logistyke?
        pozdr.
        Kuba
        • marek9622 Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... 26.05.04, 01:50
          logistyke !!!!!!!!!!!!!
          Zdecydowanie
          do Fijała !!!!!!!!!!!!!

Gość portalu: Gość napisał(a):

> a jakie widzicie perespektywy po skonczeniu transportu na PW?
          > lepiej sie pchac na sterowanie ruchem, czy jednak logistyke?
          > pozdr.
          > Kuba
    • Gość: MARTECZKA Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.chello.pl 31.05.04, 18:55
      HELLO!!!
      MAM PYTANIE DO ODNOSNIE PROWIZJI W WYNAGRODZENIU , JAKI JEST % 10 czy 7 od
      zarobku we Frachcie??, wlasnie jestem na etapie uzgadniania z szefem nowych
      zasad wynagradzania i licze na lekka podpowiedz z waszej strony ,
      dziekuje
      • Gość: Tajemnica Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.atg / 81.210.16.* 21.08.04, 16:42
        HELLO!!!
        MAM PYTANIE DO ODNOSNIE PROWIZJI W WYNAGRODZENIU , JAKI JEST % 10 czy 7 od
        zarobku we Frachcie??, wlasnie jestem na etapie uzgadniania z szefem nowych
        zasad wynagradzania i licze na lekka podpowiedz z waszej strony ,
        dziekuje

chyba w firmie transportowej, od frachtu, prowizja.
        bo w spedycji to od pośrdnictwa we frachcie
        • Gość: bobtruck Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 24.08.04, 09:44
          Wielce szanowni SPEDYTORZY!!! Od 1986 r. mam z wami doczynienia na codzień,
          ponieważ jestem kierowcą w międzynarodówce. Pytanie moje brzmi...czy mam szanse
          zostać spedytorem?? (mam juz dosyć tej kierownicy)pozdrawiam tych dobrych i
          tych mniej dobrych SPEDYTORÓW (napewno wiecie co mam no myśli) BOBI
          • Gość: Tajemnica Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.atg / 81.210.16.* 24.08.04, 16:04
            Gość portalu: bobtruck napisał(a):

> Wielce szanowni SPEDYTORZY!!! Od 1986 r. mam z wami doczynienia na codzień,
            > ponieważ jestem kierowcą w międzynarodówce. Pytanie moje brzmi...czy mam
            szanse
            >
            > zostać spedytorem?? (mam juz dosyć tej kierownicy)pozdrawiam tych dobrych i
            > tych mniej dobrych SPEDYTORÓW (napewno wiecie co mam no myśli) BOBI

Szanse są, ale w obecnych czasach,spedycje szukają osób z kontaktami.
            A czy spełnisz to .........?
            I głownie chodzi o robote z pierwszej ręki,
            na krajówce możesz się załapać,
            ale będzie cięzko siąsć za komputerem mając prawie 20 lat kierownicę w ręku.
            Ale może się myle
            i życze powodzenia ;-)
    • Gość: svarovski Re: SPEDYCJA- SPEDYTORKA....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:32
      gratulacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka