Dodaj do ulubionych

Ile może zarobić Office Manager

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 11:28
W przyszłym tygodniu mam finalną rozmowę na stanowisko Office Managera, lub
jak ktoś woli Kierownika Biura. Nie mam pojęcia jakie mam podać wymagania
finansowe. Dodam, że jest to firma amerykańska zatrudniająca ok. 80 osób.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • warna Re: Ile może zarobić Office Manager 02.03.04, 12:45
      Jak zwykle odpowiedz brzmi:to zależy. Przez 6 lat zajmowalam stanowisko Office
      Manager w firmie zatrudniajacej 40 osob i zarabialam 3000 zl brutto (ok.2020 zl
      netto). Mialam naprawde szeroki zakres obowiazkow i odpowiedzialnosci.Od roku
      pracuje w innej firmie, na podobnym stanowisku i zarabiam 5000 zl brutto
      (ok.3300 netto). O ironio pracy mam o wiele mniej! Jezeli masz ukonczone
      studia,kilkuletnie dosiadczenie, znasz jezyki (a mysle, ze j.angielski na
      pewno) to mysle, ze - na poczatek - kwota 4500-5000 PLN brutto (podobno brutto,
      a nie netto nalezy podawac wysokosc wynagrodzenia, ze niby brzmi bardziej
      profesjonalniej:-)) jest odpowiednia. Na pewno ktos odpowie, ze zarabia 2000
      czy 1500 zł brutto na podobnym stanowisku.
      Ja pisze o sobie. Miejsce zatrudnienia W-wa. Mam ukonczone studia wyzsze,
      studia podyplomowe, znam 3 jezyki obce (w tym j.angielski), kilkuletnie
      doswiadczenie zawodowe.
      Najlepiej, gdybys "wysondowala" wysokosc pensji w tej firmie , bo nie zawsze
      zachodnie firmy placa tak dobrze jak mysla inni. Powodzenia !!!
    • to-nie-ja Re: Ile może zarobić Office Manager 02.03.04, 16:45
      Jak ktoś tu napisał to zależy. Ja jako Office Manager (vel Dyrektor ds.
      Administracji jak stoi w strukturze) w firmie zagranicznej zatrudniającej ponad
      200 osób zarabiam 6.500 netto. Zakres obowiązków bardzo bardzo rozbudowany.
      Faktem jest też podlegają mi również oddziały firmy oraz w sprawach
      administracyjnych spółki siostry, więc tych obowiązków ciągle przybywa. Praca
      od poniedziału do piatku średnio po 9-11 godzin, służbowa komórka, prywatna
      opieka medyczna. Wykształcenie wyższe, biegła znajomość angielskiego, 9 lat
      doświadczenia na zajmowanym stanowisku (łącznie staż pracy 14 lat).
    • Gość: Iga Re: Ile może zarobić Office Manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 09:51
      Dzięki za pomoc, ale ja chyba nie będe mogła liczyć na takie zarobki. Firma co
      prawda zatrudnia ok. 80 osób, ale 90% to przedstawiciele handlowi, a z tego co
      wiem to jest w firmie ktoś kto zarząca flotą samochodową i generalnie jest
      odpowiedzialny za sprawy przedstawicieli. Dla mnie byłby to swego rodzaju awans
      ponieważ teraz pracuje jako asystentka zarządu. Mam 6 lat doświadczenia, bardzo
      dobry, ale niestety jeszcze nie biegły angielski i ukończone FiB na SGH.
    • warna Re: Ile może zarobić Office Manager 03.03.04, 13:03
      Iga, jezeli uwazasz, ze wynagrodzenie ok.3000 zł netto moze ich wystraszyc, to
      proponuje, abys odpowiedziala sobie na pytanie jaka kwota stanowi "minimum",
      ponizej ktorego nie zgodzisz sie na zmiane pracy. Dla kogos jest to 1000 zl
      netto, dla innego 1500, a jeszcze ktos inny nie bedzie pracowal za mniej niz
      5000 zł "na reke". Ale "nie spuszczaj" za bardzo z tonu! Masz wyksztalcenie,
      doswiadczenie, angielski tez znasz dobrze (no przeciez sie dogadasz i
      przeprowadzisz rozmowe telefoniczna!) i uwazam , ze minimum to 1500 zł netto.
    • Gość: Ona Re: Ile może zarobić Office Manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 18:33
      W bardzo znanej firmie, zarabiałam 4.000 netto. Skończyłam PSSiJO, znam
      angielski, mam 10 lat doświadczenia
    • warna Re: Ile może zarobić Office Manager 11.03.04, 11:55
      Iga, jestem ciekawa jak ci poszlo na rozmowie i czy dostalas te prace ?!
      • Gość: Iga Re: Ile może zarobić Office Manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:20
        Niestety ale nic z tego, konkurowałam z osobą, która miała kilka lat
        doświadczenia na tym stanowisku. Szukam dalej.
        BTW dowiedziałam się od mało dyskretnej asystenki, ze planowane zarobki na to
        stanowisko to 5.000-5.500 brutto + telefon służbowy.
    • Gość: studentka A czym się zajmuje Office Manager IP: *.chello.pl 12.03.04, 16:52
      Przepraszam, ale czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć czym się taki Office
      Manager zajmuje? Proszę o konkrety.
    • Gość: studentka A czym się zajmuje Office Manager? IP: *.chello.pl 12.03.04, 16:52
      Przepraszam, ale czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć czym się taki Office
      Manager zajmuje? Co robi? Proszę o konkrety.
      • Gość: Iga Re: A czym się zajmuje Office Manager? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 14:37
        w dużym skrócie: koordynacja korespondencji, kontakty z dostawcami materiałów
        papierniczych, wyposażenia biura, serwis urządzeń biurowych, nadzór nad ew.
        remontami lub zmianą biura, kontakty z fimami kurierskimi, catering, czasami
        pilnowanie spraw związanych z samochodami służbowymi, w małych firmach
        prowadzenie niektórych spraw kadrowych, księgowych. Generalnie jest to osoba
        odpowiedzialna za sprawne funkcjonowanie biura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka