Dodaj do ulubionych

ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa

05.09.10, 08:24
Czy ktoś orientuje się o firmie jak w temacie? w innym wątku była rozmowa że
ta firma mieści się na ulicy Lechickiej, nie wiem czy zmieniła adres czy jakiś
nowy oddział powstał, ja idę jutro na rozmowę jako weryfikator ds umów i nie
wiem czy to znowu jakaś ściema czy warto pójść, z góry dziękuję za wszelkie
informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.spray.net.pl 05.09.10, 21:18
      hej do mnie tez zadzwonili i zaprosili na jutro na spotkanie, jednak po tym co
      sie naczytalam, wynika ze to sciemna, musiałabym zwolnić się z pracy na to
      spotkanie, więc nie pojade, więc proszę Ci byś napisał/sała coś więcej o tej
      firmie, co i jak... dzięki z góry
      • Gość: Kamila Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 12:00
        Byłam na rozmowie w tej firmie i okazało się że to co piszą na forum w większośći nie jest prawda, przyjmują do pracy na rózne stanowiska w zwiazku z dużym rozwojem firmy i otwieraniem nowych biur, ja aplikowałam na sekretarke i czekam na odpowiedz,
        jest tam bardzo mila atmosfera, wszyscy są rzeczowi i nie wyglada mi to na oszustwo, wiem ze szukaja takze handlowcow do pracy w terenie i do call centre, żadna praca nie chanbi i od czegos trzeba zaczac zwłasza, zwłaszcza ze jest tak duze bezrobocie.....
      • Gość: Kamil pracowałem t Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.115.251.181.wireless.dyn.drei.com 26.07.12, 07:21
        Witajcie !
        Pracowałem w tej firmie jeśli ktoś jest dobry w przekonaniu innej osoby do kupienia N, Netia , czy modemu Plusa za moich czasow to mogl sporo tam zarobic jesli nie umiesz przekonywac nie idz do tej roboty bo przepracujesz tydzien po 12-15h za darmo...
        • wodo12 Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa 08.04.15, 14:02
          Sprawa jest prosta, żelazna zasada: jeśli nie oferują umowy zlecenia z podaną podstawą wynagrodzenia niezależnie od wyników pracy, to do widzenia :) oszuści i tyle...wyzysk w XXI/21 wieku !!!
          • Gość: karol Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.bialnet.pl 10.06.15, 13:52
            www.east-service.pl/
            nowy ds group!
    • aisogmarketa Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa 06.09.10, 18:27
      byłam na rozmowie, jak to można nazwać rozmową, facet a garniturku opowiadał jakie u nich są wolne etaty i kogo potrzebują, dla mnie to zwykła ściema, szukają jeleni, może ktoś się skusi na bycie tzw akwizytorem, mają niby odezwać się do jutra czy ktoś się przyjął, dla mnie stracony dzień tym bardziej że wzięłam wolne z pracy żeby pojechać na ta rozmowę, masakra, nie polecam i odradzam tą firmę:(
    • Gość: alina Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.10, 13:43
      www.money.pl/forum/temat,50,1910494,1910494,15,0,danielo;grup;daniel;szpiegowski;-;wazne;ostrzezenie.html?_rnd=383661003&_rnd=2062065799#A2444028
    • Gość: Ana} Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.u.wavenet.pl 07.12.10, 15:42
      Dzieki za ostrzeżenia...
      Na gumtree jest ogłoszenie, że firma kosmetyczna poszukuje fakturzystki! zadzwoniłam (uprzejma pani) zaprosiła mnie na rozmowe . Kobieta podała mi adres bez nazwy firmy - więc poprosiłam i okazało się że firma nazywa się Grand Groupe. Dzięki opiniom zrezygnuję z tego spotkania, szkoda mojego czasu.
      Wielkie dzięki
      • Gość: Kinia Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:55
        Jestes niepowazna skoro rezygnujesz z rozmowy o prace na podstawie głupich opinii, które w dodatku sie nieprawdziwe!
        • Gość: anonim Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.skierniewice.vectranet.pl 03.08.12, 12:35
          ty tym bardziej skoro nie wydaje ci sie to dziwne!
          tyle oszukanych dziewczyn i trudno uwierzyc? widocznie tam pracujesz albo jestes wyjątkowo naiwna. OSZUŚCI I TYLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Moniś Słoneczna 42 coś tam group IP: *.play-internet.pl 19.09.12, 13:19
            ZENADA!! NA MAKSA POSRANE !! MIAŁAM MOŻLIWOŚĆ SPĘDZIĆ TAM OSTATNIO KILKA DNI!
            zwabiają tam ludzi na stanowiska administracyjne! ha a pozniej wysyłają cie w teren! i chodzisz po jakis domach , blokach itd. po 12 godzin praktycznie za darmo!
            a sekretarki? muszą chodzić wystrojone, i sprzątać po wszystkich! w szpilach latajną na szczocie i mopie kilka razy dziennie , myją okna , i naczynia po wszystkich - no bardzo ambitna praca! Gratuluje dziewczyny.

Nikomu nie polecam
    • Gość: Kawiarka Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: 46.113.147.* 08.12.10, 22:11
      Do mnie wysłali maila, że CV ciekawe...i proszą o telefon, żeby się umówić na spotkanie. No proszę co za prestiż firmy...jeszcze każą do siebie dzwonić! hahaha
      Dzięki za komentarze...przynajmniej nie stracę czasu;)
      • Gość: olgs Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.jmdi.pl 20.12.10, 17:58
        też dostałam maila, zadzwoniłam pani z która rozmawiałam wydawała się miła więc umówiłam się na spotkanie ale po tym co przeczytałam na pewno nie pojadę. nie wiem co oni chcą zyskać wciskaniem kitu, takich ludzi powinno się od razu karać :/
        • Gość: Aneta Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.centertel.pl 12.01.11, 09:52
          Dzięki serdeczne za opinie, o mały włos bym tam pojechała. Nie ma po co w takim razie. dzięki!!
        • Gość: nikee Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.11, 18:57
          Jak czytam te wszystkie bzdurne wypowiedzi, to aż mi niedobrze, ludzie zróbcie coś ze sobą, idźcie do pracy w TESCO, BIEDRONKA, LIDL czy takie tam na kasę i nie zawracajcie innym czasu!!! Najbardziej fascynująca jest wypowiedź damy, która po przeczytaniu forum nie zdecydowała się przyjść do firmy i dobrze, bo takie osoby są tam zupełnie zbędne! Pozdrawiam i życzę powodzenia w życiu i mnóstwa zer na waszych kontach misie;D Trzymajcie się lepiej z dala od ludzi biznesu, bo w końcu, ktoś w tym kraju musi być BIEDNY:)
          • Gość: walić ich Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.cdma.centertel.pl 09.03.11, 21:32
            witam wsszystkich byłem tam pracowałem i wiem ze ta cała firma to jeden wielki przekret, nie pracowałem bezposrednio na poleczki ale w innym syfie których jest 5 na terenie warszawy a raczej było 5 bo z tego co pamietam to 3 musieli zamknąc bo ludzi do pracy nie mieli, pewno wszyscy kojarzą dziewczyny sprzedające perfumy przy metrze centrum, tym własnie zajmuje sie ta firma oprócz perfum ma jeszcze pasty do zembów dialoga i chyba N telewizje, wszystko w formir akwizycji przyznam wcisnełem sporo ludziom przeważnie starszym zarobiłem z 2000 zł ale wydałem z 1500, najgłupsze są wyjazdy poza warszawe własnym autem zapierdzielasz 80km nic nie sprzedasz i masz w plecy cały dzien i koszt benzyny, co wiecej pracownicy przez pierwszy okres mówia jak jest zajebiście ile to nie zarabiaja a tak naprawde znam paru co nie miało na jedzenie i pozyczało nawet od osób które przychodziły na dzień próbny, ja naszczęście pracowałem tylko 2 miechy w wakacje zeby jakieś doświadczenie zdobyć, ale przyznac musze ze kilku kummpli dobrych tam poznałem i teraz sie smiejemy z tego jakrze nieudanego epizodu

a co do fury szefa ze tyle zarabia tam jest zasada drabiny ten na górze zgarnia najwiecej z tego co wiem to było w polsce 16 biór tej firmy, z jednej ma gdzieś z 5 tys czystego zysku wiec moze sobie pozwolić na zajebistą fure

OSTRZEGAM NIE WARTO CHYBA ŻE JESTEŚ DZIENIKARZEM I TO OPISZESZ A UWIERZ MI JEST CO,
          • Gość: xxxxxx Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.06.12, 00:27
            Ty jesteś człowiek BIZNESU? Czy po prostu naciągacz?
          • Gość: boniec Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.12, 17:03
            Ty tak już masz, czy ktoś Ci za to płaci.
      • Gość: Nika Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 12:41
        Witam:) ja znalazłam ogłoszenie w gazecie, zadzwoniłam i juz tego samego dnia zaprosiła mnie Pani na rozmowe z Prezesem. Ale chciałam się dowiedziec czegos więcej o tej formie i dowiedziałam. Dziekuje Wiedźmie za wpis, czytając go czytałam własną rozmowę. w ogłoszeniu jest napisane. że szukaja sekretarki, ba nawet asystentki, minimum średnie wykształcenie z dopiskiem - atrakcyjne wynagrodzenie- 1200 zł?
        Pozdrawiam
        • Gość: Kasia Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 14:20
          Ja aplikowałam na asystentkę i dostałam tą pracę, więc pozdrawiam wszystkich niedowiarków.
          Opinie opierające się na przypuszczeniach są nie tylko krzywdzące ale także odbierające szansę osobą szukającym pracy!!!

Ps. Pracuję w biurze :)
          • Gość: Nikuś Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 11:16
            Jako nieliczna wypowiadasz się pozytywnie o tej firmie, dziwne że wcześniejsze wypowiedzi Kamili Kini i Twoja (Kasi) mają taką samą końcówkę IP
            • Gość: Rysio Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.plastcom.pl 06.09.11, 21:15
              Czasami jest tak, że jest wspólnota, osiedle, i jest prywatny dostawca internetu, i 15 komputerów ma ten sam IP, bo firma jest stosunkowo nie duża - idioto!
      • Gość: Renata Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 15:59
        Ostrzegam przed tą firmą. Podczas przyjmowania do pracy obiecywali kokosy finansowe, awanse itp. Dałam się nabrać. Przez pierwsze trzy dni pracy po 13 godzin dziennie chodziłam po domach jako akwizytor. Przyznano mi nawet premię 180 zł za pozyskanie w jednym dniu pięciu klientów. Czwartego dnia oświadczono mi, że muszę do dalszej pracy jutro wyjechać do Płocka. Nikt mnie o tym wcześniej nie uprzedził, że muszę zostawić na kilka tygodni rodzinę. Więc musiałam zrezygnować. Dopiero teraz okazało się jaka to firma. Za 39 godzin pracy otrzymałam 96 zł, czyli 2,46 zł za godzinę. Przyznanej prenii też nie otrzymałam.
      • Gość: NAT Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 12:46
        Uważam że wszystkiego trzeba w życiu spróbować, nie zgadzam sie z komentarzami typu, nie "pojade, bo tak pisza na forum...bo tak słyszałem, wyczytałem mimo że nawet tam nie byłem", myśle że to praca dla młodych osób, które nie mają doświadczenia, bo nie zarobia tyle nigdzie indziej i moga sie wiele nauczyć, sami pracują na swój sukces, co mi zależy tam pojechac i sprawdzic na czym to tak naprawdę polega, nie będę opierała sie na komentach innych, którzy tam nie byli wogóle, albo po jednym dniu zrezygnowali. Mam 18 lat i to co mi proponowali w innych firmach to porażka, staz albo praktyka za 500 zł, a w ds moge zarobic ponad 2000, i tylko ode mnnie to zalezy...
    • Gość: Wiedźma Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 12:41
      Cześć. Ja znalazłam ofertę w necie po czym zadzwoniłam na podany numer 519-139-001.Pani przez telefon byłam mało konkretna, zapytałam mnie o wiek,wykształcenie i miejsce zamieszkania. Podała mi e-maila, na który wysłałam swoje CV, dostałam maila zwrotnego z adresem spotkania. Spotkanie odbyło się na ul.Poleczki 30, oczywiście rozmowa była bardzo krótka i już tego samego dnia zostałam zaproszona na szkolenie. Praca jako sekretarka wyglądała następująco, nie dość że musiałabym odbierać 3 telefony naraz...musiałabym obsługiwać kasę fiskalną i wypisywać wz, Spoko, jak na pracę biurowa. To oczekują Ci Państwo ,że dziewczyny będą biegać w białej koszuli i spódniczce w dodatku sprzątając ich biuro i myć kibel. Szkolenie trwało od 9 do 14...po czym dziewczyna ktora pracowała w sekretariaci dostała telefon od kierownika ktory powiedzial,ze spontaktuja si ze mna w srode...oczywiscie, tego telefonu w srode nie dostalam. Zmarnowalam caly dzien i w dodatku nikt mi za to nie zaplacil.PO PROSTU ŻENADA!!!!!!! A KASA? 1200, A POTEM 1500...ŚMIESZNE!!!!!!! UWAŻAJCIE NA FIRMĘ GRAND GROUP.... TO JEST FIRMA ZATRUDNIAJĄCE AKWIZYTORÓW SPRZEDAJĄCYCH PASTĘ DO ZĘBÓW I PERFUMY!!!!!!!
      • Gość: Sandra Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 14:42
        Uważam że stawka 1500 netto to sporo jak na sekretarkę, nie wiem jakich kokosów się spodziewasz, ale to dobre pieniądze, rzadko tyle płacą. Ale skoro uważasz że strój służbowy(biurowy) to duże wymaganie to masz bardzo w głowie niepoukładane, a sprzątanie swojego miejsca pracy to w większości firm normalka, widać masz małe doświadczenie .... nikt cie nie posadzi i bedzie jeszcze za to płacił.
    • Gość: łasiu Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 10:56
      JAK WIDZISZ FIRMA PROWADZI NABOR sekretarek , odbieranie 3 telefonów to taka trudna sprawa ? żenadą jest to ,że nie potrafisz nawet poradzic sobie z prostymi czynnościami biurowymi .
      • Gość: Wiedźma Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 11:09
        No tak 3 telefony do odbierania i sprzanie firmy i mycie kiblow? To sam madralo wyslij swoje cv na to stanowisko!!!
      • Gość: Nikuś Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 11:19
        żenada, kolejna pozytywna wypowiedź z IP .internetdsl.tpnet.pl
    • Gość: Becia Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 21:31
      Do mnie opisal ktos z konta o nazwie Nikodem Dyzma (już samo to jest kpiną!), żeby oddzwonić na numer telefonu, który zgadza się z podanym i umówić się.

Dziękuję, postoję.
    • Gość: maria grand group IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 22:10
      Dziś znalazłam ich ogłoszenie w gazecie, z ciekawości zadzwoniłam. Kobieta niechętnie podała nazwę firmy, dwa razy musiałam się dopytywać. Potem jakoś mgliście odpowiadała na moje pytania dot. warunków zatrudnienia, zakresu obowiązków itp. Po przeczytaniu tego wątku zdecydowałam, że jednak nie sprezentuję im swoich umiejętności i czasu.
      • Gość: Etiene Re: grand group IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 11:13
        ja właśnie dostałam dzisiaj maila z prośbą o wypełnienie ankiety od Nikodema Dyzmy;)
        wydało mi się to lekko podejrzane tak więc zaczęłam szukać w necie po adresie podanym w mailu-dziwna sprawa-bez podania nazwy firmy:))
        No i utwierdziliście mnie tylko w przekonaniu, żeby nie zawracać sobie nimi głowy:)
        • Gość: aska Re: grand group IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 22:09
          Witajcie,
          ja właśnie też dziś dostałam maila od Nikodema Dyzmy, który poza adresem firmy (poleczki 30) zaprosił w dniu jutrzejszym na rozmowę w godzinach: 10, 18, 19. Nie podając w mailu nawet nazwy firmy jakby mieli coś do ukrycia, i pewnie mają :) Do końca nie byłam przekonana i nawet jeszcze 30 min planowałam tam jutro pojechać, ale po tym co przeczytałam to sobie daruję-mam ciekawsze rzeczy do robienia :)
          Super że dzielicie się wrażeniami i dzięki za ostrzeżenia :)
          • Gość: gosc Re: grand group IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 14:20
            Witam,
            Widzę, że Nikodem dyzma wysłał wczoraj sporo zaproszeń :) Mnie także wydało się podejrzane, że nie podał nazwy tylko adres i to nieprawdziwe nazwisko, nie świadczy zbyt dobrze o wizerunku firmy, widocznie nie są z niej zbyt dumni... Osobie która życzyła nam wiele zer na kontach powiem tylko że nie każdy daje sobą łatwo manipulować i wierzy ślepo w każdego maila, którego dostaje bo to nie świadczy o inteligencji, która ewidentnie jest atutem pracownika.
            W każdym razie jestem wdzięczna za Wasze opnie, dzięki nim też dam sobie z spokój z tą "rozmowa kwalifikacyjną" w przysłowiowej firmie "KRZAK".
            • Gość: Janek Firma zatrudnia Nikodema Dyzmę ?? IP: *.merinet.pl 04.02.11, 17:40
              taki e mail dostałem - chyba mówi samo za siebie
              • Gość: Gatiniusha Re: Firma zatrudnia Nikodema Dyzmę ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 21:44
                Nie jestesmy sami chyba...
                • Gość: Betania Re: Firma zatrudnia Nikodema Dyzmę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 15:04
                  Ja już z miesiąc temu dostałam od Nikosia zaproszenie - wtedy podpisał się Grand Group, poszukalam - i znalazłam, w tym odnosniki do innych "ja" tej firmy. Sorry ale już sam nadawca wiadomości jest jawną kpiną. Dziś dostałam kolejne dwa zaproszenia, widzę, że firma nieustannie bombarduje serwis gumtree szukając jeleni.
                  Dzięki forum takim jak to, nie zrobią w wała kolejnych ludzi.

Swoją ścieżką, jeżeli firma odpisuje mi na aplikację prosząc o telefon to od razu jest dla mnie coś nie halo (tak robią również niektóre agencje pośredniczące) - oszczędzanko? Cięcia budżetowe? Nie stać ich na wykonanie połączenia trwającego 2 minuty?

Pozdrawiam wszystkich, tak jak ja poszukujących godnej pracy. Zasługujemy na nią!
                • Gość: Nina Re: Firma zatrudnia Nikodema Dyzmę ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 08:51
                  Ja tez wczoraj dostałam zaproszenie o19 na dziś TO NIEPOWAŻNA FIRMA!!!!
              • Gość: Ania Re: Firma zatrudnia Nikodema Dyzmę ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 14:25
                NIKODEM DYZMA, to najprawdopodobniej były pracownik lub osoba podszywająca się pod FIRMĘ, nikt tam o kimś takim nie słyszał, ani tym bardziej nie wysyłał ofert podając się za Nikodema Dyzmę!!
      • Gość: Adaś Re: grand group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 14:44
        Rzadko sie zdarza że przez telefon podają wszystkie szczegóły zatrudnienia, po to jest do cholery rozmowa interview
    • Gość: kubcki2@wp.pl Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 20:57
      co tak wrogo jestescie nastawieni do tej firmy Ja mam propozycje na przedstawiciela
    • Gość: aska Re: grand group IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 19:53
      Nie wiem jak Wy, ale ja od ponad tygodnia od Nikodema Dyzmy dostaję zaproszenia... a wysłałam tylko jedną odpowiedz... Mam nadzieję że mu sie w koncu znudzi :)
    • Gość: jaa Re: ds group na ulicy Poleczki 30 / GRAND GROUP IP: *.centertel.pl 08.02.11, 12:19
      uważajcie wciskają na ulicy ludziom pastę do zębów za 19 zl, która niby normalnie ma kosztować 39 zł ...pokazują na paście nazwę producenta..DS GROUP--czyli ich starą a sami przedstawiają się jako Grand group z poleczki,zlecenie podobno dla rosmana robią...pff
    • Gość: ja Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.centertel.pl 08.02.11, 12:22
      Uważajcie wciskają na ulicy ludziom pastę do zębów za 19 zl, która niby normalnie ma kosztować 39 zł ...pokazują na paście nazwę producenta..DS GROUP--czyli ich starą a sami przedstawiają się jako Grand group z poleczki,zlecenie podobno dla rosmana robią...pff
      • Gość: Betania Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 16:26
        nikodem znowu do mnie napisal:D moze on ma placone od ilosci maili?:P
        • Gość: ozi Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 20:17
          chyba tak bo dzisiaj dostałam od niego aż trzy wiadomości !!
          • Gość: asia Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.play-internet.pl 15.02.11, 16:24
            o jejku :( wbiłam tylko w google nazwę firmy aby zobaczyć czym się zajmują, i wyświetliło mi się te forum.
            Miałam jutro iść na tą rozmowę... No ale po takich ocenach, zaczęłam wątpić w istnienie nawet normalnych firm. ;/
            Thx.
            • Gość: Asia Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.timplus.net 15.02.11, 20:16
              Ja także wpisałam w google nazwę firmy i wyskoczyło mi forum. dostałam dziś 2 maile z wiadomością od Nikodema Dyzmy o jutrzejszym spotkaniu w godzinach 17-18. W dodatku jeszcze w mailu była informacja jak dojechać do firmy :) śmieszni ludzie. Dzięki temu forum nie będę traciła czasu na zbędną rozmowę. dzięki :)
              • Gość: kkklmk Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.aster.pl 18.02.11, 00:34
                Ja także otrzymałam maila z zaproszeniem na rozmowę - 2 etap rekrutacji , ale od Ewy Kłoskowskiej...Tyle, że w 3 godziny po wysłaniu cv a zaproszenie na dzień następny. Gdyby nie to forum, pewnie bym pojechała, bo wiadomość sama w sobie wyglądała normalnie.....cóż..odpuszczam sobie :)
                • Gość: Flip/Flap Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 10:59
                  Ja też dostałam odpowiedź na moje CV,bardzo szczegółową, w pełni profesjonalną, otrzymałam ją o 23.49...
      • Gość: Bartek Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 14:28
        Słyszałeś? A gdzie takie informacje podają? W tv albo radio, co za głupota rozpowiadać takie rzeczy, które w dodatku nie są prawdą. Albo ptaszki ci zaświergotały? hahahaha
    • Gość: klaudia k Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 20.02.11, 07:27
      poszłam na dzień próbny jako Asystentka handlowca - co się okazało pojechałam z jakimś kolesiem 80 km za warszawę do jakiejś wsi i chodziłam jak domokrążca namawiając ludzi aby zmienili operator telefonicznego. Niby ten handlowiec najlepszy ze wszystkich a od 9 - 20 przekonał 3 osoby ;/ a ja bez picia bez WC bez jedzenia chodziłam jak idiotka po schodach i głupio się uśmiechałam. Firma znajduje się na ul. Poleczki 30 Warszawa
      • Gość: Karolina Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 14:32
        Masz racje że jestes idiotką, skoro nie jesteś asertywna, i nie mogłaś poprosić o to, zeby się gdzies zatrzymać i załatwic potrzeby fiziologiczne, zjeść itd, a tym bardziej skoro nie chciałaś jechać taki kawał drogi to było powiedzieć od razu, nie sądzę że ktoś na siłę Cie gdziekolwiek ciągnął.... jeżeli w ogóle to prawda co piszesz
        • Gość: warszawiak Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 15:38
          kolejna osoba pracująca w tej żenującej firmie i pisząca że świat jest taki zajebisty itd, daruj sobie bo qwiem co mowie pracuje w tej firmie ale juz nie dlugo i to prawda ze jest to zwykle akwizytorstwo
          • Gość: do Daro Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.subscribers.sferia.net 07.07.11, 17:49
            Daro, nie pierdziel. Żenujące jest to co piszesz. Atmosfera u ojca rydzyka też jest niezwykła ale nie zmienia to faktu, że jesteś oszukiwany i wykorzystywany. A jeśli Ty się tak świetnie bawisz przy byciu wykorzystywanym - to gratuluję :) Juice, honor i ojczyzna jak to się mawia ;)
        • Gość: Olga Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.centertel.pl 07.07.11, 21:42
          po 1 wyslalam cv i tak jak wiekszosc zniechecilam sie do rozmowy na ul. słonecznej 42.
          po 2 kilka IP bardzo czesto sie powtarza (IP: *.internetdsl.tpnet.pl) a tylko nicki sie zmieniaja- forumowicze zwracajcie uwage rowniez na ten szczegolik.
          po 3 (nawiazujac do pkt. 2) czytajac te posty odczuwam fanatyczna potrzebe podporzadkowania sie komus, albo zaprzeczania na zasadzi "to ze upijam sie codziennie nie znaczy ze jestem akloholikiem"- mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi:)
          po 4 podoba mi sie pomysl wyslania tam kogos z dobrym piórem i spisania i opublikowania. Prosto: adresy nazwiska wszystkie te fajne szczególiki.

nawet nie czytajac tego forum jakos tak skapowałam ze jest cos nie tak. pani niewyraznie przedstawila nazwe firmy(albo jestem głucha). musialam dzwonic drugi raz- ONE BIZNES czy jakos tak. poza tym wszystko ok, gdyby nie fakt, ze ta ulica znajduje sie niedaleko mojego miejsca zamieszkania, a nie usmiecha mi sie miec rozmowe o prace w kamienicy.. brzydkiej kamienicy. stereotypowe myslenie ale wole czasem zaufac sercu, niz slepo kierowac sie rozumem.
          • Gość: Rysio Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.plastcom.pl 06.09.11, 21:12
            Przy Słonecznej 42 nie ma ani jednej kamienicy idiotko.
    • Gość: alek23 Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.centertel.pl 22.02.11, 10:10
      Ja też dostałem takiego maila od Nikodema Dyzmy i jechać nigdzie nie zamierzam, nawet się nie wysilili, żeby personalnie podejść do potencjalnego kandydata, żenua!!!

Witam Pana/nią
      Serdecznie dziękujemy za zgłoszenie kandydatury.
      Po zapoznaniu się z przesłanym CV,jesteśmy zainteresowani podjęciem współpracy z Panem/nią.
      Zapraszamy Pana/nią do drugiego etapu rekrutacji i prosimy o przybycie do siedziby naszej firmy z wydrukowanym CV na rozmowę kwalifikacyjną w dniu 22.02.2011r. w godzinach 10.00-10.45 lub w godzinach 18.00-18.45.

Adres firmy: Warszawa,Grand Group ul. Poleczki 30.

Pozdrawiam serdecznie
      Firma Grand Group
      ul. Poleczki 30
      02-822 Warszawa
      Tel:22 245 44 11

Poniżej przesyłam link do mapki z dojazdem do naszej firmy.

maps.google.pl/maps?q=mapa+warszawy+ulica+poleczki+30&oe=UTF-8&ie=UTF8&hq=&hnear=Poleczki+30,+Warszawa,+Mazowieckie&gl=pl&z=16
      Wskazówki dojazdu:

Jadąc samochodem ulicą Puławską(w kierunku Piaseczna) należy wjechać(w prawo) w ul. Poleczki i na trzecich światłach należy skręcić w prawo w ul. Galopu ,następnie w pierwszą ulicę skręcić w prawo i następnie kierować się zgodnie z drogowskazem z logo naszej firmy „Grand Group”.

Jadąc komunikacją miejską:
      Najlepiej dojechać autobusami linii 148, 306, 331 i następnie wysiąść na
      przystanku na żądanie pod nazwą SUPON 02.
      Kolejnym etapem będzie kierowanie
      się zgodnie z drogowskazem z logo naszej firmy „Grand Group”.

• Gość: ja Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 15:56
        hej sluchajcie ja tez dostalam wlasnie telefon zgodzilam sie isc na rozmowe wyslalam im potwierdzenie po czym weszlam na to forum i zmieniłam zdanie i nie pojde ...ciezko teraz znalezc cos rozsadnego...dzis mnie tak oszukali a wczoraj na ogloszenie jako asystentka biurowa dostalam takiego maila zwrotnego: Witam,
        Czy interesuje Panią wyłacznie praca w charakterze Asystentki Biura czy też także współpraca
        z szefem firmy jako Asystentka osobista?
        Nie jest to oczywiście żaden warunek ale zastanawiam się nad zatrudnieniem ewentualnie Pani której by to odpowidało.
        Jeżeli to Panią interesuje, proszę o kontakt zwrotny mailowo, jeżeli natomiast nie, proszę skasować tego maila i nie było tematu :) przeciez to jakas kpina...
        • Gość: Betania Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 17:29
          No niestety. Ja juz dwa miesiace szukam, albo jest to kpina albo jacys oszusci.

Znowu dostalam dzis maila od Nikodema :D
          • Gość: Łojezus Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 17:33
            Jestem zatrwożony sytuacją na rynku pracy. Pracuję na 1/4 etatu jako motorniczy i zarabiam koło 900 zeta. A tu za cały etat dają 1200? Straszny kwas, nie ma co.
      • Gość: Alina Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:27
        Witam

Maile które dostajemy, najprawdopodobniej pochodzą od byłego pracownika firmy, który się pod nią podszywa, rozmawiałam na ten temat z sekretariatem, i wszyscy byli bardzo zdziwieni.
        Osobiście dostałam rzeczowe odpowiedzi i opis firmy razem z nazwą, nr telefonów, adresem.

Idę na rozmowę!!! trzymajcie kciuki:)
    • Gość: inka Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.play-internet.pl 22.02.11, 14:34
      Ja też dziś dostałam zaproszenie na jutrzejszy 2 etap rekrutacji od Nikosia Dyzmy
      żenujące...

• Gość: alt Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.home.aster.pl 22.02.11, 18:03
        Miło było poczytać. Dziękuję za ostrzeżenia :D

I jak ktoś podpisuje się Nikodem Dyzma to musi być to jakiś przypał
        • Gość: Emi Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.home.aster.pl 22.02.11, 18:19
          Ja też dostałam zaproszenie na rozmowę jutro, swoją drogą jaka poważna firma zaprasza cię już na następny dzień na rozmowę, podpisuje sie Nikodem Dyzma. Wydało mi sie podejrzane!
          I trafiłam tutaj. Dzięki za informacje.
          • Gość: R grand group IP: *.146.86.175.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.11, 11:02
            no właśnie... nadawca. choć w samym emailu wystąpiła nazwa firmy, mnie zaciekawiła nazwa profilu nadawcy: Nikodem Dyzma. jakiś czas temu wysłano do mnie co prawda z innego adresu dodatkowo ankietę do wypełnienia, ale działanie podobne. domniemam, że tak czy inaczej kryła się pod tym firma GG. ankieta? żenująca. prowokacyjnie wypełniłam i odesłałam z komentarzem ;) po pierwsze: nie mają prawa pytać mnie o rodzinę czy stan majątkowy (ilość dzieci, marka samochodu) :) po drugie: jeśli już potencjalny pracodawca zaprasza na kolejny etap rekrutacji, wypadłoby się podpisać z imienia i nazwiska, podając przy okazji inny kontakt, z racji bycia wiarygodnym. oczywiście, nikt już nie odpisał :) nie mniej jednak po to istnieją fora, by unikać przykrych i tak naprawdę zbędnych "wycieczek", by usłyszeć, że zarobki w Warszawie to rząd wielkości 1200-1500 zł. mam swoje lata i znam wartość swoich umiejętności z przełożeniem na efektywość. nie miej jednak dziękuję innym forumowiczm za opinie i podzielenie się z innymi (w tym ze mną) owymi doświadczeniami.
            • Gość: Muaaa Re: grand group IP: *.aster.pl 23.02.11, 13:45
              Hej! Dziewczyny
              Ja również się przyłączam i chciałam napisać że dzisiaj dostałam 2 maile od Nikodema Dyzmy na jutrzejsza rozmowę kwalifikacyjna.
              Ehhh i jak tu znaleźć normalna prace w tym parszywym świecie.
              No tak czy inaczej trzeba mieć rozum.....wiec osoby ,które pisały dziwne odpowiedzi dotyczące pracy za 5zł/h chyba życia nie znają i nie maja żadnego pojęcia o pracy.
              Pozdrawiam Was mam nadzieję ,że znajdziecie Dobra prace:D:D:D
              • Gość: Ee Re: grand group IP: *.krawarkon.pl 23.02.11, 16:11
                Dzięki wszystkim za informacje, to mi pomogło uchronić się od niepotrzebnego wydatku na benzynę. u mnie sytuacja podobna: dostałam dwa maile od Nikosia z zaproszeniem do drugiego etapu rekrutacyjnego z przedziałem czasowym 18-19 na jutro. a na początku gość się pomylił i wysłał do mnie maila wewnątrzpracowniczego z opisem problemów z kartami sim agentów.
                także też sobie daruję jutrzejszą rozmowę na poleczki 30.
                pozdrawiam i życzę powodzenie w znalezieniu uczciwej pracy.
                • Gość: sdg Re: grand group IP: *.internetia.net.pl 04.03.11, 11:38
                  uwazjacie to oszusci to nie firma wciskaj ludziom pste do zebow na miescie za 40 zl lub chodza po domach proponujac jakis badziew tam nie mazadnych 3 dzialow potrzeba jeleni do chodzenia z pasta lub skarpetami po domach juz w tamtym roku tak bylo nie dajcie sie nabrac
            • Gość: marVin Re: grand group IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 19:32
              SYF, KIŁA I MOGIŁA

UWAŻAJCIE!

Złożyłem aplikację na przedstawiciela do partnera Netii. Zadzwonił jakis palant i powiedział że jest z firmy BMC Records i są na Poleczki 30 i rozmowa na godzinę 13. Pomyślałem że to inna firma! ALE POD TYM ADRESEM NIE MA NIKOGO INNEGO!! Niezależnie jak się przedstawiają unikajcie tego adresu!! Jakis gogus chcial mnie na telemarketera ale powiedzialem mu zeby sie puknal w glowe. To ze na przedstawiciela dla klientow biznesowych. Oto warunki:

- jezdzisz rano i wieczorem do tego bajzlu na jakies smieszne zabawy motywujace :)
              - jezdzisz swoim autem i za nic Ci nie zwracaja
              - placa Ci najchetniej sama prowizje a jak spytalem o podstawe to nie bardzo, chyba ze jak to glupek nazwal "symboliczna"
              - przedstawiciel lazi po ludziach a przedst. biznesowy po firmach czyli tak i tak lazich od chalupy do chalupy! :)
              - placa Ci dopiero jak wprowadza jakas umowe i ktos nie zrezygnuje do 1,5 m-ca

Ogólnie syf. Ja bylem na innej rozmowie wiec nie dolozylem do interesu bo inaczej za klmstwo w nazwie firmy dostal by chyba gogus w cymbal! Szef lata bialym Audi A5 bo akurat oszust wyjezdzal. I pelen profesjonalizm - dwa etapy rekrutacji. Oczywiscie juz dzwonili ze jestem szczesciarzem i sie udalo ale pogonilem ich. Tak wiec pamietajcie - POLECZKI 30 chocby nawet mowili ze dzwonia z Microsoftu tzn. że dzwonią OSZUŚCI I NACIĄGACZE!!!
              • Gość: Goguś Re: grand group IP: *.subscribers.sferia.net 13.03.11, 22:07
                Jakoś nie kojarzę Drogi Przyjacielu byś kazał puknąć mi się w głowę ;) Pzdr
            • Gość: kolejny Re: grand group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 22:06
              no to tak z tego co sie zorientowalem to Faktycznie Prezes ma audi a5 sztuka ultra....
              kase mozna zarobic ... ALE na boga jakim kosztem, trzeba pozbyc sie skrupulow i godnosci na poczatku samym... biegac od chalupy do chalupy opowiadaja ci baje jakies o stukturach(do ktorych doterzesz za 5 lat moooze)...

nie wiem czy ktos slyszal na porannym motywacyjnym szicie o ktorym mowil kolega przedmowca, wierszyk o nosorozcu ktory jest ich przyjacielem ... no moze i jest.. winszuje...

ludzi ktorym udalo sie do czegos dojsc w tej firmie mozna policzyc na palcach jednej reki i to kaliekiej bo jeden palec odpada dla prezesa ... typowa piramidka .... jak wsadzisz 5 tys wyciagniesz 3 jak 8 to 7 i tak pakujesz kaske na wache na tele i inne ch..je muje a w zamian zawsze tys 2 mniej niz wlozyles ale juz juz za chwile zarobisz miliona jak zrobisz "DZWONA!!"
              dzwonek to jak zarobisz 100 zloty. no nic powiem tak jakim k**wa prawem ktos od ciebie wymaga przebywania tam od 8 rano do 19 ??? to jest prowizja i tak nie placa za ciebie grosza dopiuni nie podpiszesz czegos wiec co im zalezy??? otuz zalezy im zebys mial poczucie inwestowanego czasu i chcial zarobic tyle zeby sie odkuc ale kochaniutcy naiwniacy niema takiej opcji... trzeba miec specyficzna mentalnosc do takiej akcji.. bo jak ja pomysle ze takie chu..ki chodza po miescie i naciagaja starcow to bym przyje..l jednemu czy drugiemu...

firma jest porarzkowa gogus istnieje naprawde :) choc wszyscy sprawiaja wrazenie milych i spoko prawda jest taka ze klamia bo jak by napisali ze masz byc akwizytorem zapier....jacym po smierdzacych ruderach to sory ale malo by mieli pracownikow.. do tego permanentna rekrutacja ludzie przewijaja sie nonstop... jak przebrniesz przez pierwszy etam macenia w glowie prania muzgu spiewania piosenek o hipopotamach czy kur**a jednorozczach nie sory nosorozcach schowasz wszystko co ludzie zwykli nazywac godnoscia i honorem do papierowej torebki naplijsz do niej i wyzucisz do kosza i nawet nie zrobi ci sie z tego powodu zal to firma w sam raz dla ciebie... wielkie mi B2B lazenie po sklepikach i tyle .... no nie wiem co napisac jeszcze .. kasy tam w potencjale jest kupa ale zeby ja zdobyc to tez bedziecie musieli kiedys oszukiwac taki jak wy nieswiadomych niczego ludzi.... szkoda ze niema takiej opcji na portalach z praca zeby obsmarowywac tych co zamieszczaja takie ogloszenia aaa i brzy okazji ostrzegam przed firma BOHEMIA I.Z ci tez sa nieźli Czeskie cwaniaczki z bomblem w nosie. :)

no nic powodzenia rzycze... wszystkim i tej A5 tez ale uczciwa praca a nie PODSTEPNA AKWIZCJA..

pozdrawiam
              • Gość: kk Re: grand group IP: *.home.aster.pl 16.03.11, 14:42
                normalnie jestem w szoku... za 3 godziny mam rozmowę rekrutacyjną w firmie, uwaga!, ONE BIZNES, właśnie na Poleczki 30 w Warszawie. szukam od godziny jakichkolwiek informacji o tej właśnie firmie - o tej nazwie i nic, nawet wzmianki o jakiejkolwiek firmie na tej ulicy! trafiłam na to forum, na ten wątek.... i jestem w szoku, jak już wspomniałam wyżej.

widać, za każdym razem przedstawiają się inaczej. numer telefonu się zgadza, ten który ktoś z Was wcześniej podał (519 139 001), dzwoniłam wczoraj i na dzisiaj miałam już "zaproszenie" na rozmowę. ale raczej, ba na pewno!, na nią się nie wybiorę...

żenada.
                • Gość: xxxx Re: grand group IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 19:01
                  żenada to mało powiedziane!!!! ja tam pracowałam jak ktoś nie szanuje sie to może iśż do pracy w ds group
                  • Gość: Dzis Re: grand group IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 10:49
                    czy dzisiaj też ktoś dostał zaproszenie na spotkanie do tej firmy na 15.25?
                    • Gość: marcin Re: grand group IP: *.mobile.project4.pl 22.03.11, 14:31
                      ide dziś na 18 warto?
                      • Gość: marVin Napiszę Jeszcze Raz Bo Nie Do Wszystkich Dociera!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 19:33
                        SYF, KIŁA I MOGIŁA - ZŁODZIEJE, OSZUSCI I NACIĄGACZE!!!

UWAŻAJCIE!

Złożyłem aplikację na przedstawiciela do partnera Netii. Zadzwonił jakis palant i powiedział że jest z firmy BMC Records i są na Poleczki 30 i rozmowa na godzinę 13. Pomyślałem że to inna firma! ALE POD TYM ADRESEM NIE MA NIKOGO INNEGO!! Niezależnie jak się przedstawiają unikajcie tego adresu!! Jakis gogus chcial mnie na telemarketera ale powiedzialem mu zeby sie puknal w glowe. To ze na przedstawiciela dla klientow biznesowych. Oto warunki:

- jezdzisz rano i wieczorem do tego bajzlu na jakies smieszne zabawy motywujace :)
                        - jezdzisz swoim autem i za nic Ci nie zwracaja
                        - placa Ci najchetniej sama prowizje a jak spytalem o podstawe to nie bardzo, chyba ze jak to glupek nazwal "symboliczna"
                        - przedstawiciel lazi po ludziach a przedst. biznesowy po firmach czyli tak i tak lazich od chalupy do chalupy! :)
                        - placa Ci dopiero jak wprowadza jakas umowe i ktos nie zrezygnuje do 1,5 m-ca

Ogólnie syf. Ja bylem na innej rozmowie wiec nie dolozylem do interesu bo inaczej za klmstwo w nazwie firmy dostal by chyba gogus w cymbal! Szef lata bialym Audi A5 bo akurat oszust wyjezdzal. I pelen profesjonalizm - dwa etapy rekrutacji. Oczywiscie juz dzwonili ze jestem szczesciarzem i sie udalo ale pogonilem ich. Tak wiec pamietajcie - POLECZKI 30 chocby nawet mowili ze dzwonia z Microsoftu tzn. że dzwonią OSZUŚCI I NACIĄGACZE!!!

Ciekawy jestem kiedy ktoś im się do dupy dobierze za te lewizny i kłamanie że są inną firmą!!

Poza tym reklamują się w pracuj.pl jako partner NETII - uważajcie na to!!!
                        • Gość: Karol Re: Napiszę Jeszcze Raz Bo Nie Do Wszystkich Doci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:34
                          Twoja odpowiedz jest tak żenująca, że aż szkoda na nią odpisywać, ja pracuje w tej firmie 2 tyg i jestem bardzo zadowolony, jest świetna atmosfera(nigdy się z taką nie spotkałem), a także, rzeczowi ludzie, wynagrodzenie płacone na czas, każdy szanuje wzajemnie siebie i swoją pracę.
                          Skoro twierdzisz że tam pracowałeś, to byś wiedział ze w tym budynku znajduje się kilka firma, dlatego inne nazwy. A takie osoby które z góry zakładają że to oszustwo, zamiast samemu przekonac sie na własnej skorze, przeciez rozmowa nic nie kosztuje, a mozna dostac swietna pracę, są tchórzami!!!!
                          • Gość: byłem tam Re: Napiszę Jeszcze Raz Bo Nie Do Wszystkich Doci IP: *.cdma.centertel.pl 06.04.11, 13:23
                            skoro pracujesz 2 tygodnie to nie dostałes pensji wiec nie wypowiadj sie ze jest na czas, leszczu, niewiem gdzie ty pracujesz ale jeśli w ds grup to żal to syf jak ich mało
                            • Gość: .... Re: Napiszę Jeszcze Raz Bo Nie Do Wszystkich Doci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 15:01
                              Leszczu dostaje wynagrodzenie co tydzień, nie wiem skąd masz takie informacje, ale chyba sobie coś w głowie uroiłeś, płacą mi nie tylko na czas, ale także mam premiee!!!!! Widać że twój poziom inteligencji jest znikomy, dlatego nie obrażaj ludzi mądrzejszych od siebie
                              • Gość: leszcz...? Re: Napiszę Jeszcze Raz Bo Nie Do Wszystkich Doci IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 22:30
                                Leszczem nazywaj tego, kto dzis załuje ze cie spłodził zamiast spuśic sie na patelnie. Miałby naleśnika a tak ma chodzącego zakalca :)
                          • Gość: Kriss Ale jaja, IP: 94.75.84.* 06.04.11, 22:09
                            Ja trafiłem tam dzisiaj!! Facet z bródką w świecącym garniturze przeprowadzał tam rozmowę na drugim piętrze, kanapa jasna miękka, na pierwszym mieści się sekretariat, na parterze siedział jakiś gość po prawej w czymś co przypominało szatnię + miał chyba laptop a przed sobą figurę nosorożca!! Ktoś mi kiedyś powiedział żeby unikać Firm z Nosorożcami, Słoniami, Hipopotamami i innymi zwierzętami, to jest jakaś forma chorego kultu!! Pensja 1500zł do 2500zł umowa raczej zlecenie, nic nie mówił o pastach?? bardziej o reklamach w autobusach i o sprzedaży Energii o Netii też wspominał.To Forum skutecznie mnie zniechęciło do podjęcia współpracy z tą firma.Ciekawe ilu jeszcze ludzi się nabierze?? Ahh sorry mówił też o sprzedaży chemii!!! To pewnie chodziło o te PASTY DO ZĘBÓW!!! AJ JAJAJ. Człowiek się nastawia że to praca normalna, a tu masz ci babo placek. Nie wiarygodne, jak można tak naciągać ludzi!! Przestrzegam przed tą firmą!! Ja się nie zdecydowałem, nie jestem desperatem. Ktoś powinien coś zrobić z tego typu firmami i je skutecznie wyeliminować.
                            • Gość: Sebastian Re: Ale jaja, IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.11, 23:00
                              kiedy 5 miesięcy temu jechałem do firmy na rozmowę w spr.pracy wszedłem na to forum i poczytałem sobie.zastanawiałem się czy jechać czy nie bo czytałem pozytywy i negatywy.
                              Pojechałem bo stwierdziłem,że nie będę się opierał na opiniach "anonimowych ludzi"piszących na forum-muszę zobaczyć i przekonać się sam.zresztą zawszę taki byłem,bo po meczu Barcelony która kiedyś przegrała (2 lata temu) na forum "anonimowi" pisali,że ta drużyna jest beznadziejna..A jak jest ?..to wszyscy znający się odrobinę na piłce wiedzą,że
                              Barcelona to jedna z najlepszych drużyn europejskich...Więc nie przykładam żadnej wagi do anonimowego wrzasku.
                              I cieszę się bo dziś jestem w firmie na 2 poziomie awansu-jestem trenerem szkoleniowcem-zajmuję się szkoleniem zespołów sprzedażowych usług telekomunikacyjnych.
                              mam perspektywę na kolejne awanse.zarabiam 3 razy więcej niż moja mama księgowa w Warszawie w biurze rachunkowym.a mama mówiła zawsze,nie słuchaj innych,słuchaj siebie.Dziś wyszło mi to na dobre (:pozdrawiam wszystkich Sebastian
                              • Gość: heh Re: Ale jaja, IP: 94.75.84.* 15.06.11, 13:17
                                Ale telenowele Brazylijkom wymyśliłeś!! heh A ja kiedy jechałem 6 m-c temu E-7 widziałem orała cień, Niesamowite przeżycie hehe
                                • Gość: Ewa Re: Ale jaja, IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 18:53
                                  ooooo dobreeee!
                              • Gość: Rysio Re: Ale jaja, IP: *.plastcom.pl 06.09.11, 21:19
                                Nie odpisuj idiotom.

Ja to zrobię! Haaaaaaaaa!
                            • Gość: Gall Re: Ale jaja, IP: 94.75.84.* 09.04.11, 17:12
                              Witam, odradzam tego typu pracę!! dobra dla małolatów!! Łatwo im zrobić paranie w mózgu, nie maja rodzin więc nie przejmują się co będzie jutro!! Myślę że ta firma powinna popracować nad swoimi tzw Liderami Terenowymi. Lider, który nie umie sprzedawać to nie Lider!! Jak to wygląda gdy Lider ma zero umów a jego niby podwładny ma przynajmniej kilka umów na różne produkty?? Żenada!! Najlepsze, Lider oczywiście cię wypyta o różne rzeczy wyłowione z twojego CV, często pytania będą beznadziejne,tendencyjne, badanie potrzeb heh. Trzeba najpierw umieć badać te potrzeby i mówić językiem potencjalnych nabywców!! No i nie zapomni pogiąć twoich dokumentów Aplikacyjnych tak jak moich!! Jeżeli macie silne nogi, lubicie biegać po Klatkach schodowych, płacić za Paliwo z własnej kieszeni no to drzwi macie otwarte, Rekrutują cały rok!! Pod różnymi nazwami się ogłaszają, ale adress ten sam Poleczki 30. A i mają podobno w ofercie handlowej energie, którą nikt nie chce handlować!!
                              System Piramidy, ci na dole harują na tych na górze. Nie polecam!! Zarobki Prowizyjne na rozmowie powiedzą wam że jest podstawa, ale to nie prawda!! ile sprzedaż tyle zarobisz, oczywiście trzeba odjąć procenty dla menagerów, trenerów , visiorów i tak dalej, ty dostaniesz to co zostanie!!
                              • Gość: Szymon Re: Ale jaja, IP: 178.238.142.* 15.04.11, 11:03
                                A ja uważam, że praca tego typu, jest jak najbardziej dla młodych ludzi, którzy mają szanse rozwinąć skrzydła pod opieką wykwalifikowanej kadry. Każda osoba, która szuka pracy powinna skorzystać i przekonać się na własnej skórze czy to zajęcie dla niej, to nic nie kosztuje, a daje szanse i możliwości. nie uważam że Ds Group oszukuje ludzi, dlatego że od razu mówią na czym polega praca i do jakich działów robią nabór, mnie interesował z zaproponowanych mi stanowisk call center, i jestem bardzo zadowolony z tego stanowiska, natomiast po rozmowach z handlowcami, wychodzę z założenia, że ich praca jest bardzo interesująca i sie w niej spełniają.

Pozdrawiam
                                • Gość: heh Re: Ale jaja, IP: 94.75.84.* 15.04.11, 14:15
                                  Ciekawe dlaczego 95% opinii jest negatywnych?? Pozytywnych na palcach można policzyć, sami pracownicy, którzy nie pracowali wcześniej nigdzie indziej się wypowiadają o firmie w samych superlatywach!!Jak tam wasze chore zabawy poranne, czy wieczorne?? heh może do Cyrku powinniście iść heh
                                  • Gość: Ewa Re: Ale jaja, IP: *.180.56.81.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 21:29
                                    raczej do domu wariatów
                                • Gość: xyz Re: Ale jaja, IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 18:47
                                  hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                                  szkoda gadac. LUDZIEEE TO JEST AKWIZYCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RATUJ SIE KTO MOŻE!!!!!!!!!!! NIE MARNUJCIE CZASU NA ROZMOWY TAM.
                            • Gość: Kriss Re: Ale jaja, IP: 94.75.84.* 09.04.11, 17:19
                              Zweryfikowane!!! nie ma żadnej podstawy, marna prowizja!! Akwizycja!! bieganie po klatkach!!
                        • Gość: abc Re: Napiszę Jeszcze Raz Bo Nie Do Wszystkich Doci IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 22:33
                          i podaja sie za agore jak oddzwaniaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skandal!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: Rysio Re: Napiszę Jeszcze Raz Bo Nie Do Wszystkich Doci IP: *.plastcom.pl 06.09.11, 21:09
                          Bo to jest partner Netii idioto.
                  • Gość: MAREK Re: grand group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:41
                    Nie szanujesz sie pisząc takie bzdury!!!!! Pracuje tam mój znajomy i jest zadowolony, uważa że to miejsce dla ludzi z ambicjami!! którzy wiedzą czego chcą od życia, poza tym kazdy ma tam szanse, ponieważ bez wykształcenia i doświadczenia, mozna zarobic dobre pieniadze i zdobyc nowe umiejetnosci!!!!
                    • Gość: rafal Re: grand group IP: *.opencom.pl 12.05.11, 01:04
                      heh zauwazcie,ze wszystkie POCHLEBNE posty odtyczace tej pracy sa z jednego adresu wysylane.Brawo za inteligencje dla kretynow pracujacych w tej firmi
                      • Gość: ANIA Re: grand group IP: *.opencom.pl 13.05.11, 11:35
                        Czy ta firma nie przeniosla sie przypadkiem na ul. Słoneczna 42 ???
                        Strasznie podobnie to wyglada.
                        • Gość: ryś Re: grand group IP: *.180.56.81.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 21:25
                          taaak, to oni...akwizycja...
                        • Gość: słonka Re: grand group IP: *.subscribers.sferia.net 26.05.11, 22:08
                          Słoneczna 42 w Warszawie to jak widać nowy adres.
                      • Gość: hehehehe Re: grand group IP: *.180.56.81.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 21:27
                        hahahaaa brawo ze ktos poza mna to zauwazyl hehehehe
    • Gość: abc Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.180.56.81.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.11, 21:24

ta firma zmieniła siedzibe teraz chybaś znowusz bo ich nie widac na poleczki jusz
      • Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 01:47
        Tak, cholera! Są teraz na Słonecznej 42. wkopałam się troszkę, no ale ja ich już 'załatwię' :/
        • Gość: kh ul.Słoneczna one-biznes IP: *.play-internet.pl 18.05.11, 10:01
          Szukałam właśnie info na temat tej firmy..no i trafiłam jedynie na to forum...
          • Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 13:58
            dokładnie! niestety ale taka prawda;/
            • Gość: natka Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.subscribers.sferia.net 18.05.11, 21:18
              to chyba coś w stylu tej firmy www.wiadomosci24.pl/artykul/masz_nudna_prace_zatrudnij_sie_w_sekcie_75177-1-1--d.html#artykul-narzedzia
              • Gość: dziunia Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:48
                nazywajmy rzeczy po imieniu: zwykła, posrana akwizycja, tylko oni to inaczej nazywają. Szmery bajery.
                • Gość: Gość Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 20:53
                  Ja byłem dzisiaj na rozmowie w firmie One-Biznes. Nie polecam tej firmy, gdyż po mojemu to oszuści. Firma nie jest nigdzie zarejestrowana, mieści się w prywatnym domu, po którym kręcą się dziwni ludzie, każdy wchodzi kiedy mu się podoba. Rekrutowałem na stanowisko referenta administracyjnego, a podczas rozmowy okazało się, że raptem kandyduję na asystenta handlowca! Zaoferowali mi szkolenie połączone z pracą, ale podejrzewam że prędzej czy później musiałbym za to szkolenie zapłacić z własnej kieszeni. Powiedzieli, że do mnie zadzwonią, ale ja postanowiłem zrezygnować bo nie wiedziałem w ogóle co bym w tej pracy musiał robić. Obawiam się, że zostałbym akwizytorem i chodził po domach.
                  • Gość: ja Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.12, 09:01
                    dokladnie, latasz po domach i sprzedajesz to co akurat Ci kaza... dno!!!
                    • Gość: zuch Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.home.aster.pl 10.02.12, 19:09
                      oszukiwany jesteś od samego początku. Począwszy od rozmowy telefonicznej aby umówić się na rekrutacje (sic - normalnie wysyła się CV), poprzez cały etap rekrutacji. Nie otrzymasz na rekrutacji żadnej informacji która byłaby niewygodna dla firmy. nawet podstawowa sprawa - ile zarobisz. Nie ma grzyba - nie dowiesz się. Najlepsze, że jeżeli aplikujesz na inne stanowisko niż akwizytor to... nawet nie dowiesz się, że właśnie przechodzisz rekrutację na akwizytora (myślisz, że np. stanowisko administracyjne). Kto ma ochotę nauczyć się dobrej komunikacji z innymi niech aplikuje. ale i tak się nie nauczy ;)
                      • Gość: Maniek Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 15:19
                        Z początku tez tak myślałem że nie to nie dla mnie, a po pierwszych kilku dniach poznałem świetnych ludzi, nie miałem śmiałości tam mi dopiero pokazano jak łapać kontakt z ludźmi jak sprzedawać jak zarabiać pieniądze, teraz jestem trenerem mam grupę, i jest świetnie, niedługo otwieram własne biuro i własna firmę, jestem bliski osiągnięcia sukcesu w tak młodym wieku. Kiedy jadę do pracy to chłopaki z bloku piją ćpają, a ja pokazuję że dzięki ambicji da się wybić z takiego dna w jakim byłem. W tej pracy wystarczy chcieć, doświadczenie i szkoła nie ma żadnego znaczenia :)
                  • Gość: Gość ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 16:16
                    Zostałam wczoraj mailowo zaproszona na rozmowę do tej firmy na stanowisko Sekretarka. Cytuje z maila "Witam, dziękuję za zgłoszenie, przeszła Pani wstępny etap rekrutacji w związku z czym zapraszam Panią na rozmowę kwalifikacyjną dnia: 22.02.12r. w godzinach 11.00-12.00 na Mokotów – ul. Słoneczna 42 A. Proszę o zabranie ze sobą CV w formie papierowej oraz o potwierdzenie swojej obecności. Pozdrawiamy Global Network." Adres mailowy firmy "ONE BIZNES" <rekrutacjastolica@wp.pl>. Jaka firma ma swój adres na wp? Od razu mnie to zastanowiło ale wysłałam CV. Rozumiem też, że są różne rekrutacje ale czy nie mogli by zadzwonić choćby i dlatego że mi ten termin nie pasował. Odp i zaproponowali inny termin. I to weź ze sobą "papierowe CV". Zawsze je na rozmowy noszę - tak proforma - ale w życiu nie było mi potrzebne, bo każdy rekruter miał je WYDRUKOWANE. Na papier ich nie stać? I zaczęłam przygotowywać się do rozmowy jak to zwykle robię. Szukam strony firmy, opinii o niej itp. A tu nic. Właściwie to nie wiem jak się nazywa. Przy mailu One Biznes. Podpisują się Global Network. Jaka jest ich nazwa? Próbowałam różnymi hasłami aż trafiłam na tą stronę. I zastanawiam się czy jest po co tam jechać. Szkoda mi mojego cennego czasu. Jeszcze się zastanowię i dopiero podejmę decyzję.
                    • Gość: gościówa Re: ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.subscribers.sferia.net 22.02.12, 20:52
                      pewnie, że jechać ;) podwieźć im ryzę papieru do drukarki bo budżet na 2012 się skończył ;)
                    • Gość: gość2 Re: ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.acn.waw.pl 23.02.12, 08:36
                      Dostałam właśnie ten sam mail co ty! i też termin mi nie pasował dlatego napisali mi, że mam dziś przyjechać na 11... ale dobrze, że tu weszłam, szkoda czasu.
                    • Gość: Katarzyna P Re: ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 15:03
                      Koleżanko, widzę ,że też wpadłaś w sidła owego forum. Znam osobiście firmę , ba nawet z nią współpracowałam dlatego też nie mogę przejść obojętnie wobec takich obelg i wymysłów. Podejrzewam,że chętnych na wymienione przez Ciebie stanowisko było wielu , zaproszonych również , przecież każdemu trzeba dać szansę. Jeszcze jedna bardzo ważna kwestia TO TY STARASZ SIĘ O PRACĘ więc pracodawca nie będzie sobie du** zawracał żeby wydrukować Twoje CV i liczyć na to ,że Ty może znajdziesz czas i się zjawisz . Nie rozumiem bezgranicznej bezczelności młodych ludzi. Mając możliwość podjęcia pracy trzeba wykazać JAKIEKOLWIEK chęci , zważając jeszcze na ciężką sytuację na rynku pracy a nie szukać jakiś tandetnych forum i nie znając sytuacji również wypisywać GŁUPOTY!.
                      • Gość: bubek Re: ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.aster.pl 03.03.12, 07:36
                        Ale żenada! Tak samo jak pracodawca szuka pracy tak i pracownik szuka dobrego pracodawcy i też zadaje sobie trud, żeby wyszukać ofertę, przygotować się do rozmowy i na nią przyjść. Wkurza mnie takie zaściankowe myślenie: pracodawca - bóg, pracownik - śmieć, który powinien bić pokłony przed firmą, że w ogóle został przez nią zaproszony na rozmowę. Przecież jest to obopólna transakcja i obie strony mają prawo wybrzydzać. Trzeba się szanować.
                        Pomijam temat CV - mnie jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby na rozmowę ktoś mi kazał je wziąć. Od razu można się domyśleć, że za tym brakiem profesjonalizmu kryje się ciąg dalszy. Nie wyobrażam sobie, żeby w poważnej renomowanej firmie, ktoś mi powiedział, że mam przyjść "z wydrukowanym CV" :D. Normalnie boki zrywać! :). Nikt mi nie wmówi, że to taka ciężka praca, że pracodawca sam nie może go wydrukować. Tak samo jak kandydat zadaje sobie trud, żeby znaleźć informacje o firmie tak i potencjalny pracodawca powinien mieć moje CV i również przed rozmową się z nim zapoznać - oczywista sprawa.
                        • Gość: minka:) Re: ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.03.12, 13:53
                          Zgadzam sie z Toba w 100 %:)
                          Rowniez nie rozumiem osob , pracodawcow , ktorzy wymagaja wielkich gor od potencjalnego kandydata , traktujac kandydatow jak zero.Pozatym , zeby dobrze prosperowala firma , a pracownicy chetnie przychodzili do pracy musi byc jakas motywacja , a ta frma proponuje 1500 zl miesiecznie w takim drogim , dzisiejszym swiecie . Od lat mamy te same propozycje finansowe 1500 zl , a zycie o stokroc zdrozalo. Szacunek pracodawcy do pracownika , rowniez wyraza sie w deklarowanej pensji . Moze my jako szukajacy pracy , za bardzo idziemy na kazde warunki pracy i przyzwyczailismy pracodawcow do sugerowanych przez nas , tych samych oczekiwan finansowych.Trzeba to zmienic.Kto wyzyje 1500 zl , oplacajac dom , wyzywienie i inne potrzebne rzeczy do godnego funkcjonowania.To absurd!Nalepiej wymagac najwiecej, niskim kosztem :) Sami pracodawcy i pracownicy zatrudnieni tam pewnie po zanjomosci niech pokaza mi swoje wyksztalcenie , doswiadczenie i umiejetnosci jezykowe itp itp i wtedy porozmawiamy na powaznie:)Cala sie gotuje jak pomysle , ze ludzie w mniejszym wyksztalceniem , z brakiem podejscia do klienta maja wysokie posady .Glupi ma szczescie , taka prawda:)
                      • Gość: minka Re: ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.03.12, 14:11
                        Nie badz zalosna i smieszna kolezanko.Po pierwsze nie oceniaj innych wypowiedzi jako glupie.Piszesz tak , bo masz prace i jestes madrala:)Jesli tak zachwalasz ta firme , sama zatrudnij sie tam za 1500 zl , a nawet idz pracuj za darmo. Co do Cv .Kazda profesjonalna firma , posiada w swojej bazie cv wszystkich kandydatow i powinna zapoznac sie z kazda aplikacja , przed rozmowa kwalifikacyjna . Pozatym skad mam miec pewnosc , czy dana osoba zajmuje sie rekrutacja pracownikow , posiada odpowiednie kwalifikacje do tego.Juz sama prosba o przyniesienie Cv na rozmowe swiadczy o czyms:) Na dobra sprawe to ja moglabym kazdego rekrutowac , bez kwalifikacji , uprawnien do tego .Mam prawo wymagac profesjonalizmu od danej firmy do ktorej aplikuje , tak jak dana firma ode mnie czegos tam wymaga.Ta firma nawet nie zamiescila konkretnych wymagan dotyczacych stanowisk:)To na jakiej podstawie dana osoba bedzie mnie oceniac?Po wygladzie , po moich kwalifikacjach zawodowych , wyksztalceniu ?Jakie sa kryteria oceniania mnie?Jako kandydat na odpowiednie stanowisko mam prawo wiedziec na jakiej podstawie jestem oceniana.Wyczuc mozna pewnego rodzaju dyskryminacje zawodowa.Ja nie przychodze do danej pracy , zeby nawiazywac szeroko pojete przyjaznie i byc podporzadkowana kazdemu wspolpracownikowi ,to wcale nie musi znaczyc ze nie potrafie pracowac w grupie. Tak wiec nalezy sprecyzowac sie, czy dana firma casting przeprowadza , czy profesjonalna rekrutacje:) jakos zareklamowac sie pozytywnie i interesujaco.Mam dosc firm krzakow i szukania przez firmy naiwnych , zdesperowanych bezrobotnych .
                      • Gość: minka Re: ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.03.12, 14:19
                        Jeszcze raz do pani Katarzyny - madrali:)
                        Bronisz tak ta firme , bo masz korzysci jakies zapewne i sama podobna jestes do nich .Wszystko jasne:) oj nie nie , mnie nie udaloby Ci sie wziac pod but . Twoje argumenty sa banalne i prostolinijne . Dobrze ze razem nie pracujemy KOLEZANKO:p!Dziękuję ZEGNAM
                    • Gość: ebolas Re: ul.Słoneczna 42A One-biznes Global Network IP: *.echostar.pl 21.01.13, 11:48
                      Firma Global Network to jakiś żart albo kolejny Amber... Mimo opłacenia przeze mnie należnych opłat za kolejny rok (za stronę na ich Serwerze) strona nie działa już 3 tydzień i nikt nie reaguje na moje emaile i telefony. Kontakt prawie niermożliwy - odbierają telefony raz na tydzień - pewnie w tej firmie tak się pracuje. Jestem zmuszony zgłosić na Policję i do prokuratury fakt wytłudzenia pieniędzy bo opłacona usługa nie działa. Nikomu nie polecam trej firmy
              • Gość: Polak Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.opera-mini.net 20.09.12, 13:59
                dzisiaj czyli 20.09.2012 zadzwoniłem do nich słoneczna 42 ale po waszych opiniach widzę że czasu szkoda, jestem urodzony z warszawy jak ktoś by odwalił mi taki numer to bym go spalił
                • Gość: Karolajn Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.centertel.pl 23.09.12, 11:52
                  One biznes - ds group - aspiring - gnc group -wmc !!!! Firmy mieszczące się pod adresem Słoneczna 42!!. Ogłoszenie są dostępne na portalu gumtree, gazeta praca, gazeta wyborcza oraz gazeta metro. Z tego co usłyszałam siedziba firmy w niedługim czasie się zmienia.
                  WIĘC STRZEŻCIE SIĘ!
                  Nie ma działu administracji , tzn jest ale nie prowadzi sie na niego rekrutacji . Nie wymienia się sekretarek codziennie. PROSTE! Byłam tam na rozmowie w lutym i teraz we wrześniu.Nic sie nie zmieniło! Cały czas ta sama BLONDYNA na recepcji -pewnie dobrze dba o menagera:) MOGLI BY JA ZMIENIC BO WCALE NIE PRZYCIĄGA UWAGI.;)
                  Stanowisko-przedstawiciela handlowego. Tylko takie dostępne. Wiec ludzie nie dajcie się zwabić! Pozdrawiam ...;)
            • Gość: mila Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 23:26
              działam już miesiąc . nauczyłam się pewności siebie,
              zarabiam i szkole innych ludzi , jest oki
              • Gość: ściema Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: 178.73.48.* 13.01.12, 20:28
                z całą pewnością ta firma nie jest oki :) jest denna. nikt poza prezesem nie dorobił się tam grosza. NIKT
              • Gość: ZOŚ Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 20:05
                WSZYSTKO TO JEDNA WIELKA FIKCJA POCZĄWSZY OD ROZMOWY, SZKOLENIA, UMOWY TEŻ NIE OPŁACAJĄ SKŁADEK BEZ SENS, LUDZIE JEŚLI JESTEŚCIE ROZSĄDNI TO NAWET TAM NIE ZAGLĄDAJCIE!
              • Gość: xxxxxxxx Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.06.12, 00:48
                Działasz, to znaczy naciągasz.
            • Gość: hahaha Re: ul.Słoneczna one-biznes IP: *.play-internet.pl 03.05.12, 08:36
              one-biznes to teraz global network na Lukasza F. Wczesniej to Artur S. Zmiana nazwy byla potrzebna, bo juz nikt nie chcial na rozmowy przychodzic. Wszyscy oni zarabiaja na glupich ludziach (najczesciej nie z warszawy). Daja im nadzieje na prowadzenie wlasnej firmy, oczywiscie jest to mozliwe, ale dokladnie to wyglada tak, ze Vice Prezydent (Tomasz RZ) haha szuka ludzi na ktorych mozna otworzyc nastepna firme i dalej wkrecac naiwnych ludzi i ich nie rejestrowac. Wszyscy oni maja same dlugi, nawet vice nie ma nic na siebie hehe.
          • Gość: Bu Re: ul.Słoneczna 42 one-biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 19:19
            Dokładnie Słoneczna 42 - to wpisałam w google, bo jak zadzwoniłam, to nazwy nie zapamiętałam ;) A teraz siedzę i się śmieję z tych waszych postów ;) Normalnie muszę tam iść i zobaczyć ten cyrk ;) aż się nie mogę doczekać ;D do zobaczenia jutro o 10:30 ;) Kto idzie (albo był) niech się wpisuje ;)
            • Gość: meg Re: ul.Słoneczna 42 one-biznes IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 14:46
              ja jutro ide! właśnie dostałam zaproszenie na rozmowe na 10.30. Troche zdziwiło mnie to, że bez żadnych zbędnych pytań dostałam zakwalfikowana na rozmowe. Czy faktycznie nie opłaca się tam jechać?
              • Gość: ALEX Re: ul.Słoneczna 42 one-biznes IP: *.centertel.pl 09.08.11, 14:24
                dzwoniłem dzisiaj do tej pseudofirmy na ul. słonecznej 42, po tych wpisach co tutaj czytam to nie idę tam, teraz firma nazywa się ONE BIZNES czy coś w tym stylu tel. 22 245 44 11 lub 512 077 481.
              • Gość: SASIA Re: ul.Słoneczna 42 one-biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.12, 16:14
                JA PRACUJĘ W TEJ FIRMIE JUZ OD PONAD MIESIACA I JESTEM ZADOWOLONA, FANTASTYCZNI LUDZI MIŁA ATOSFERA I FIRMA JEST WYPŁACALNA, WIEC CO WY LUDZIE ZA GŁUPOTY GADACIE. NIE MA TO JAK WYPOWIADAJA SIE NA FORUM LUDZI KTÓRZY NIE BYLI W FIRMIE I NIE WIEDZA CO TAK NAPRAWDE SIE W NIEJ DZIEJE, I GRATULUJE JESLI KAZDY TAK SZUKA PRACY PATRZAC TYLKO NA OPINIE LUDZI KTORZY NIE MAJA O NICZYM ZIELONEGO POJECIA.
                • Gość: odp sasia Re: ul.Słoneczna 42 one-biznes IP: *.subscribers.sferia.net 07.05.12, 20:57
                  Sasia, ale jak pracujesz od miesiąca to skąd wiesz, że firma wypłacalna? :D ile zdążyłaś zarobić sprzedając pasty do zębów? Słyszałem, że w ostatnim czasie poprawiły się warunki pracy bo na ulicach się cieplej zrobiło. a CO jest nieprawdą skoro twierdzisz, że te opinie są nieprawdziwe?
                • Gość: dorsz Re: ul.Słoneczna 42 one-biznes IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.06.12, 00:56
                  A wypłatę dostałaś, czy dopiero czekasz? A może to Ty chciałaś mi dzisiaj wcisnąć na ulicy super pastę EXPERIENCE WHITE, bo nie nie miałam obrączki. 19 zł za dwie tubki.
            • Gość: gosc Re: ul.Słoneczna 42 one-biznes IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.12, 15:29
              aaa
        • Gość: Rysio Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.plastcom.pl 06.09.11, 21:16
          Idiotka!
    • Gość: krzysiek Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 11:25
      Mam Wam wszystkim coś do powiedzenia: Wasze opinie wyrażane na tym forum, również te negatywne, wynikają w większości ze szlachetnych pobudek, chcecie ostrzec innych przed wydumanym przez Was zagrożeniem, jednak większości nie macie racji, bądź częściowo mijacie się z prawdą. Osobiście pracowałem w DS Group, nie chcę wyjaśniać powodów odejścia, bo są one osobiste, jednak mam ogromny sentyment do tej firmy. Uważam, że spędziłem tam najlepsze miesiące życia, bardzo pracowite, ale niezmiernie satysfakcjonujące.
      Oprócz perspektywy założenia własnej firmy, DS Group pozwala uzyskać ogromne doświadczenie, które przydaje się nie tylko w innej pracy, ale w ogóle w życiu. Mianowicie można tam zrozumieć jakie znaczenie w życiu ma obieranie sobie celów i jak dążyć do ich realizacji, a także jak przekraczać napotykane przeszkody.
      Naturalnie nie każdy nadaje się do takiej pracy, bo jest ona ciężka i wymaga pewnych zdolności interpersonalnych jak również odwagi, jednak osoby wyróżniające się tymi cechami powinny chociaż spróbować swoich sił.
      Pozdrawiam
      JUICE!
      • Gość: yo Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: 94.75.84.* 15.06.11, 13:11
        JUICE!! Jesteście bandą natarczywych oszustów!! i tyle, wciskacie kit ludziom a wasi liderzy są gorsi od początkujących pracowników pod względem sprzedaży!! heh, szkoda dla was czasu!!
      • Gość: natalia Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 18:51
        kolejny naiwniak który cyctuje szefowa.... hahahaha pewnie w nagrode przejedzie sie audi hahahahaa
        • Gość: Wolny z godnością Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.subscribers.sferia.net 17.06.11, 14:32
          Czy jest osoba która nie została zbluzgana albo ośmieszona po odejściu z tej barwnej "firmy"? A właściwie czy jest osoba która sądzi, że nie została ośmieszona po odejściu bo jak wyszła z budynku i tak została ośmieszona. To niestety jedyny sposób by CI, co jeszcze tam 'pracują' nie odeszli tego dnia tylko kilka dni później. Najlepsze jest to, że ta osoba która słyszy, że jakiś 'cienias i xxxx' odszedł i się nawet z tego śmieje - gdy odejdzie, też tak zostanie nazwany.
        • Gość: wodziu:) Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 13:43
          huja wiecie!!
      • Gość: . Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:23
        Dlaczego mam nieodparte wrażenie, że to nie jest bezinteresowny post. Oczywiście mogę się mylić.
      • Gość: Pietro Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.12, 13:48
        Krzyśku! Zgadzam się z Tobą w 100% procentach! Powiem tylko tyle, że D.S Group to nie tylko biuro w Warszawie tylko cała dywizja jeśli Wam przydarzyły się jakieś złe doświadczenia to nie znaczy że wszystkie biura są takie same. Moja szefowa jest jak najbardziej w porządku. Przede wszystkim zabrania kłamać klientów, próg osób z którymi można wg rozmawiać to 66 lat (mają oni być świadomi tego co podpisują) , wystrzegamy się jakichkolwiek przekrętów ponieważ nie wydaje mi się żeby 25zł (prowizja od 1 umowy) była warta sprawy w sądzie -no chyba że sąd nie jest Wam straszny. Dodam jeszcze że ta praca jest dla wytrwałych ludzi, ambitnych, nie dla mięczaków, trzeba jej się poświęcić w 101% jeśli ktoś to zrobi zwróci mu się to z nawiązką. Praca uczy życia i tego że doświadczenie "starszych" jest kluczem do sukcesu a nie własna teoria. I powiem tak mam z moim biurem do czynienia już od lipca i nie zostałem oszukany ani razu. I wiecie czym różni się milioner od biedaka??? Tym że zamiast siedzieć i gadać ZAPIER**LAŁ na samym początku jak koń rolnika. Podam Wam fajny przykład "od pucybuta do milionera" nikt na starcie nie jest prezesem, a jak Wy chcecie się użalać nad sobą i czekać aż praca przyjdzie do Was sama i to od razu 1mln rocznie na koncie to się jeszcze zdziwicie jakie życie jest brutalne. Pozdrawiam i życzę Wam, żeby każdy z Was znalazł swoja wymarzona pracę :)
    • Gość: DIANA Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 19:03
      www.wiadomosci24.pl/artykul/masz_nudna_prace_zatrudnij_sie_w_sekcie_75177-1-1--d.html#dodaj-odpowiedz
    • Gość: pacia Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.147.46.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.11, 19:48
      DS group to jedna wielka ściema.. wcześniej firma była na poleczki teraz się pzenieśli na słoneczną.. pracowałam tam 2 tyg.. kłamia i oszukują ludzi którzy tam pracują i tych do których chozimy.. poza tym co to za praca ze cały dzień zapie...sz po domach za grosze.. po 2 tyg. dostałam 84zł za prae śmiech na sali.. i zresztą całej kasy to do dzisja się nie moge doprosić... WIEC WIELKA LIPA!! poza tym nawet jak wytrzymasz tam troche dużej będą kazali Ci się do innego miasta przeprowadzić..
      • Gość: Ja Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.11, 12:00
        trzeba widzieć butelkę do połowy pełna a nie do połowy pustą ta firma daje możliwość rozwoju poczucie wartości szkoli bez odpłatnie i co najlepsze na start dla młodych bez doświadczenia można się rozwinąć iść wartością w życiu a nie sama korzyścią na każdej firmy forach są negatywne opisy bo pozytywna osoba nie napisze nic a Ci co siedzą przy garnuszku mamy albo kasę od rodziców biorą to będę oczekiwać gór i niebios a w tej firmie wkładasz tylko czas a dostajesz w zamian darmowe szkolenia firma inwestuje w Ciebie i otwiera Ci twoją własna działalność jak przejdziesz kurs managerski lecz komentarze to muszą być nigdy wszyscy nie będą zadowoleni z pracy w Polsce ludzie bo im zawsze cos nie pasuje po co plusy mówić lepiej minusy i i myśleć że jest się fajnym gwarantuje Ci wszyscy co tu piszą to nic nie osiągnęli w życiu i nie osiągną chyba że rodzice im kupią mieszkanie samochód albo zmienią nastawienie w życiu powodzenia sukcesów w życiu
        • Gość: k.p. Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 21:11
          ten sam numer telefonu, adres: ul. słoneczna 42, nazwa formy: AHU. Czy to jest tam sama firma, o której piszecie?
          • Gość: MART Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 07:47
            KAŻDY SAM POWINIEN DECYDOWAĆ O TYM GDZIE PRACUJE I MIEĆ TAKĄ MOŻLIWOŚĆ, WASZE TRYWIALNE KOMENTARZE OPIERAJĄCE SIĘ NA PRZYPUSZCZENIACH-ODBIERAJĄ TAKA SZANSĘ!
            JAK MOŻNA UPIERAĆ SIĘ PRZY CZYMŚ, CZEGO NIE JESTEŚMY PEWNI! CZEGO SAMI NIE WYPRÓBOWALIŚMY NA WŁASNEJ SKÓRZE!! JA PRACUJE W FIRMIE DS JUŻ 4 MIESIĄC I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA, NIE POWIEM CZASEM JEST CIĘŻKO, CZASEM MYŚLĘ ŻE NIE DAM RADY, ALE TO MIJA, PERSPEKTYWA ŻE DZIĘKI TEJ PRACY MOGĘ COŚ OSIĄGNĄĆ MOTYWUJE MNIE DO DZIAŁANIA. MOGĘ POWIEDZIEĆ, ŻE DZIĘKI NIEJ SIĘ SPEŁNIAM. I TO NIE TYLKO MOJE ZDANIE, KAŻDY KTO TU PRACUJE MNIE POPRZE.
            • Gość: daro Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 20:57
              Wiadomo, że opinie pozytywne są z reguły od osób, które pracują w ds (dlatego często z jednego adresu ip). Bo kto najlepiej wie jak wygląda praca-osoby które mają z nią do czynienia, zarówno z firmą jak i ze strukturą czy polityką firmy. Pracując w Ds, nauczyłem się wielu rzeczy, zdobywam ciągle nowe doświadczenie, poznaje nowych ludzi ( bo atmosfery takiej jak tu nie ma NIGDZIE ) i nikt mi nie zaprzeczy!!!! Jeżeli ktoś jest obibokiem to każda praca będzie dla niego ciężka, nudna itd. Poza tym nie można poznać jaka jest na prawdę gdy się nie spróbuje, a nawet po jednym czy dwóch dniach za wiele nie można powiedzieć jaka JEST. to tyle
              Ps Myślę że jednak WARTO spróbować i przekonać sie na własnej skórze a nie opierać sie na domysłach innych.
            • Gość: koko Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.12, 22:34
              Dziewczynko wybierz się lepiej do szkoły, bo mogę się założyć, że jeżeli w tej pracy się "spełniasz" to jesteś na etapie podstawówki, albo zrobili ci wodę z mózgu. Już 4 miesiąc pracujesz? w normalnej pracy byś powiedziała, że dopiero 4 miesiące, a tu mówisz, że już 4 msc. Trzeba tu pisać prawdę, żeby ludzie naiwni nie dali się złapać w pułapkę tej pseudo firmy!
        • Gość: ReJa Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 23:08
          > wszyscy co
          > tu piszą to nic nie osiągnęli w życiu i nie osiągną chyba że rodzice im kupi
          > ą mieszkanie samochód albo zmienią nastawienie w życiu powodzenia sukcesów w życiu

Świetnie, świetnie.
          Kilka ładnych lat temu trafiłem do jednej z takich firm, biuro było wtedy gdzieś na Ursynowie. I klasyk - pierwsza rozmowa błyskawicznie, ale chyba byłem dobry, bo nie musiałem czekać na telefon za kilka godzin, tylko gość od razu mi powiedział, że jestem przyjęty :D
          Następnego dnia na 8 rano i w drogę. Koleś, z którym jechałem (swoją drogą, totalnie beznadziejny i niesympatyczny) jego ledwo żywym maluchem, wywiózł mnie na Wygodę. Tam zapieprzaliśmy z perfumami - trzy rodzaje, chamskie podróbki markowych, w każdym zmieniona tylko jedna literka nazwy ;) Do każdego, komu usiłował sprzedać, jechał tym samym tekstem. Słowo w słowo identycznie, intonacja też. Ja bym od niego nigdy nic nie kupił, chociaż kiedy ktoś na ulicy mnie zaczepia, nigdy nie mówię "nie" od razu, tylko zawsze posłucham, co oferuje. I jak ma coś fajnego, albo wygra ze mną w walce handlowców ;P to nieraz biorę. Ostatnio wziąłem sobie mobilna netię i chociaż od razu wiedziałem, że się zdecyduję, bo na gwałt potrzebowałem mobilnego netu, to chłopak musiał się wykazać umiejętnościami;) Ale do rzeczy - na naszej wycieczce gość pokazał, że jest skuteczny. Sprzedał ponad dwadzieścia sztuk tych perfum. No ale ja od razu wiedziałem, że to nie jest robota dla mnie. Nie powiedziałem mu tego od razu, bo chciałem jeszcze zobaczyć, co dalej, poza tym nie chciało mi się (zima była cholerna) wracać autobusami z zadupia, a wiedziałem, że jeżeli mu to powiem tam, to nici z powrotu do domu samochodem (był jaki był, ale przynajmniej było ciepło). W międzyczasie wylądowaliśmy na kawie w jakiejś budzie typu piwiarnia "U Janusza". Tam gadka, że jak to jest źle na rynku pracy, teraz nikt nikogo nie zatrudnia, tylko oni i że biorą tylko najlepszych i że mnie pewnie wezmą (ciekawy byłem na jakiej podstawie mi to mówi, skąd wie, że należę do najlepszych, skoro nawet nie próbowałem nic sprzedawać ;P)
          Potem jeszcze kilka godzin łażenia i powrót. Jak dojechalismy pod biuro, powiedziałem mu, że nie biorę tej pracy. Obraził się :D :D :D
          Dla mnie rzecz była jasna od początku - handlowiec tak, chciałem byc handlowcem, ale żadnej chamskiej akwizycji i zaczepiania ludzi na ulicach czy włażenia im do domów ot tak sobie.
          Akwizycji w jej najgorszym wydaniu na samym początku swojej zawodowej drogi powiedziałem stanowcze NIE.

Ale czy to znaczy, drogi przedmówco, że do niczego nie doszedłem i nie dojdę w życiu? Nie zgadzam się. Miesiąc później zatrudniłem się w firmie doradztwa finansowego jako doradca ds. kredytów hipotecznych. Bez doświadczenia. Szkolenia za darmo? To chyba norma, że jeśli pracodawca widzi w Tobie potencjał, to inwestuje w Ciebie. Więc DS czy inna Cobra nie jest nie wiadomo jak hojna. Tylko że na tych szkoleniach zdobyłem wiedzę nie tylko sprzedażową, ale też ogromną ilość wiedzy merytorycznej.
          Zatrudnienie na działalności - bardzo dobrze, nie mam nic przeciwko, mimo, że to były czasy, kiedy nie było "promocji na zus", tylko do razu płaciło się w pełnej wysokości. Praca mniej więcej pół na pół biuro i u klientów. Ale U UMÓWIONYCH KLIENTÓW. Do tego podstawa - nie duża, ale starczało na opłacenie zusu i dojazdy, więc przynajmniej nie musiałem inwestować swojej kasy. Komórka i laptop - były, żadna łaska, tylko podstawowe narzędzia pracy, które firma MUSI zapewnić pracownikowi, jeśli ma on mieć możliwość wykonywania obowiązków. I opłacony abonament w luxmedzie. Prowizje - miłe, chociaż jako początkujący pracownik i tak nie wysokie. 0,5% od uruchomionego kredytu. Przy kredycie w wysokości 300 000 to było 1500 zł. Kredytów w skali miesiąca (po kwartale, pierwszy okres oczywiście był cięższy, ale NIKT NIE MOWIŁ, ŻE OD RAZU BĘDĘ JEŹDZIŁ AUDI ;P) 6 - 7. I co najwazniejsze - wszysko wiadome od razu, od pierwszej rozmowy znam zasady, wiem, czego się ode mnie wymaga, ale też dokładnie wiem, co dostaję w zamian. Wiem, że ta praca wielu osobom może nie pasować, ale nikomu z tych osób nie wymyślam, że do niczego w życiu nie dojdzie. Pewnie dojdzie, tylko inną drogą.
          A teraz - moja ścieżka kariery była kręta, ale prowadziła w słusznym kierunku. W tej chwili jestem na etapie rekrutacji pracowników do otwieranej przeze mnie agencji nieruchomości.
          To wszystko nauczyło mnie tego, żeby nie oceniać ludzi po tym, jaka pracę wykonują a jakiej nie chcą. I żeby kandydatom do pracy zawsze mówić wprost, czego od nich oczekuję i co im daję w zamian. I słuchać, czego oni oczekują ode mnie.
      • Gość: mmm Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.lublin.mm.pl 18.10.13, 23:29
        widocznie jestes h...ow...y ja mam 1100 bez wysilku za 2 tygodnie.
    • Gość: slim UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.nat.student.pw.edu.pl 11.07.11, 11:49
      Umieszczają ogłoszenie na praca.pl na stanowisko Magazynier - Logistyk. Wymagania: osoby z ponad przeciętnym pozytywnym nastawieniem, ambitne, energiczne, praca w młodym i energicznym zespole. Śmiech po prostu, nie wiedziałem, że potrzeba takich cech charakteru żeby w magazynie pracować. W ogóle gdzie na słonecznej w Warszawie są jakieś magazyny? Zadzwoniła do mnie bardzo miła pani i jeszcze tego samego dnia umówiła na spotkanie na 13.25. Kazała przyjść z wydrukowanym CV jakby sami drukarki nie mieli żeby 1 stronę z pdf-a wydrukować. Aha Aspiring ogłasza się jako Korporacja Szkoleniowo-Sprzedażowa (wklejone bezpośrednio z ogłoszenia). Oszuści, wdać że to zwykła akwizycja. Ostrzegam strata czasu i sił. Mają w ogłoszeniach bardzo różne oferty pracy, wszystkie to i tak akwizycja.
      • tibarngirl Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring 12.07.11, 11:33
        Dzięki za info :)
        W Łodzi też grasują. Mamią ludzi ogłoszeniami o poszukiwaniu do pracy biurowej. Na całe szczęście, podpuszczacze tego sortu mają tak charakterystyczny system konstrukcji ogłoszeń, że przy odrobinie trudu da się go dostrzec.
      • Gość: ja Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 15:13
        Trzeba było się lepiej wczytać w treść ogłoszenia "prace magazynowo - logistyczne, administracyjne", czyli nie tylko dbanie i nadzorowanie magazynu.... Zamiast stchórzyć, trzeba było przyjść na rozmowę kwalifikacyjną i się wszystkiego dowiedzieć, zamiast opowiadać takie głupoty i to na forum....
        • Gość: urodzonyMagazynier Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.subscribers.sferia.net 13.07.11, 17:35
          haha nadzorowanie magazynu :D zasada jest prosta - rekrutacja na każde stanowisko, tozwabianie 'frajerów' którzy przyjdą do pracy. Ludzie sądzą, że na magazyn przychodzą, lądują na ulicy ze sprzedażą pasty do zębów albo kablówki, ewentualnie na słuchawkach. Popracują dwie godziny, sprzedadzą 4 pasty do zębów. Firma na tym i tak zarobi te parę złotówek, rozczarowany nowy pracownik nie będzie walczyło o swoje 6 zł prowizji. W najnowszym ogłoszeniu w wymaganiach jest info na temat znajomości aplikacji SUBIEKT GT. Zajebisty wymóg wręcz :D W firmie przedstawiciele handlowi są jednocześnie magazynierami. W ogłoszeniu firma sugeruje, że: "praca w młodym i energicznym zespole". Z pewnością - jest tam cały 'zespół' dynamicznych MAGAZYNIERÓW :D jest także dopisek, że praca "na pełen etat". Naturalnie, nie chodzi tu o umowę o pracę tylko o ostry zapierdziel czasowy. Bardziej trafne byłoby stwierdzenie, że "praca na 2 etaty ". Wynagrodzenie 1500zł netto jest niczym więcej jak OSZUSTWEM człowieka o niskich lotach który tworzył to ogłoszenie. Jak ktoś podpisze z firmą umowę na 1500zł jako magazynier na etat to powinien dostać nobla - będzie wyjątkiem :) W ogłoszeniu jest także dopisek, że aspiring to: Korporacja Szkoleniowo-Sprzedażowa. Nazwa aspiring nie jest nawet zarejestrowana nigdzie. Jeżeli prestiżowa korporacja zatrudnia ludzi którzy chcą pracować na magazynie jako PRZEDSTAWICIELI HANDLOWYCH to jest to jakiś kosmos. Jeśli chodzi o rozwój - tak, możesz zostać menagerem po paru miesiącach. To prawda. Jednak równie dobrze możesz zostać menagerem, ba - nawet prezesem swojej małej firmy bez współpracy z firmą która już w ogłoszeniu rekrutacyjnym oszukuje.
          • Gość: ja Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 10:21
            Z reguły ogłoszenia na takich portalach są tworzone przez administratorów lub tzw opiekunów ogłoszenia (wspólnie z ogłoszeniodawcą). Nie sadze więc że są to ludzie niskich lotów. Wydaje mi się że osoba która dodaje te śmieszne komentarze jest byłym pracownikiem, niezadowolonym ze swojego życia, niemającym lepszego zajęcia niż śledzenie komentarzy, i dodawania nowych postów, a także ogłoszeń które firma zamieszcza. Może ma problem natury psychicznej- bo z tym mi sie to kojarzy!
            Widać również, że ma stare informacje dotyczące profilu firmy i oferowanych przez nią usług, a tym bardziej SKĄD posiada taką informacje że firma nie szuka pracownika magazynowego.
            Dlatego zachowaj dla siebie swoje mało inteligentne wnioski i zajmij się czymś bardziej pożytecznym, np weź się za robotę!! I nie pozbawiaj możliwości PRACY innych ludzi!!! ŻAL.
            • Gość: Nat Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 09:38
              Ja uwielbiam swoją pracę, ludzi, którzy zawsze mnie wspierają i zawsze mogę na nich liczyć, nieprzeciętną atmosferę. Kiedy się budzę jestem uśmiechnięta i z radością idę do pracy ....... Mogę powiedzieć, że znalazłam swoje miejsce i wiem co chcę robić. Zdobywam nowe umiejętności i doświadczenie. Mam z kogo brać przykład i realizować się dzięki temu zawodowo. Tylko ciężką pracą jesteśmy w stanie coś osiągnąć. Dlatego każdy powinien się głęboko zastanowić nad sobą, nad tym co chce w życiu robić. Nie zawsze będzie łatwo, ale trzeba to przezwyciężyć i iść do przodu. I nie opierać na opiniach innych, którzy nie spróbowali i dają takie a nie inne osądy. Bo przez takich ludzi traci się wielką szansę, szansę która może się więcej nie powtórzyć!
              • Gość: marVin Aspiring, DS Group, Poleczki 30, Słoneczna 42!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 11:05
                "Pracuje tam i jestem szczęśliwa"
                "Świetne szkolenia, wykwalifikowana kadra, cudowna atmosfera..."
                "Warto spróbować, pracuje tam już całe 4 miesiace, jest super..."

A 90% wpisów łączy: neoplus.adsl.tpnet.pl

Płącą na czas a czytam że komuś zapłacili 84zł za dwa tygodnie pracy... :) No komedia to mało powiedziane - żenada!! Ta wykwalifikowana kadra to banda sługusów i ciemnaików. Niech jedna osoba z nich prześle mi świadectwo ukończenia kursu trenera! Firma daje olbrzymie mozliwosci ludziom bez doświadczenia - jasne, zapieprzają po klatkach schodowych z tym co akurat oszuścia mają do opchnięcia!! Osobiście bez doświadczenia wolałbym Biedronkę na kasie na umowę i p oto żeby szukać w między czasie czegoś innego. Złodziejstwo i oszustwo.
                I jeszcze mam pytanie do kółka milosierdzia i szczesliwcow z DS Group Zlodzieje - jaka szanujaca sie firma dzwoni p rzedstawia sie jako ktos inny? :) Proste pytania i czekam na Wasze odpowiedzi...
                Na szczescie znalazlem juz prace Przedstawiciela, ciezko pracuje i nie za duzo zarabiam ale pracuje na normalnych warunkach i z normalnymi narzedziami jak telefon, samochod, narzedzia do prezentacji ofert itd. Ale bede sledzil ten watek czekajac na odpowiedz na swoje pytanie i przede wszystkim na wpisy tych wszystkich szczesliwcow pracujacych ciezko, zadowolonych z lazenia od domu do domu. No "akwizytorzy" najnizszego poziomu wykażcie się - ludzie chcą mieć powody do uśmiechu na twarzy :)

Pozdrawiam :)
                • Gość: Kaska Re: Aspiring, DS Group, Poleczki 30, Słoneczna 42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:23
                  A oto odpowiedzi na twoje żałosne pytania:

Każda osoba rozliczana jest każdego dnia - jeżeli oczywiście oferuje artykułu z działu: kosmetyki.

"z tym co akurat oszuścia mają do opchnięcia"

Oferujemy usługi największych korporacji m.in Netii.
                  Twoje śmieszne wypociny nie tylko są debilne, ale także nie poparte żadnym faktem i mijają się z prawdą. Czujesz się bezkarny rzucając obraźliwe epitety na łamach forum pod adresem firmy której nie znasz, albo chcesz oczernić. Zapraszam do nas to porozmawiamy face to face.
                  Widać masz małe aspiracje dlatego nadajesz się do pracy jako pracownik służb oczyszczania miasta czy jak to się zwie.
                  Ty już pokazałeś swój poziom, dając obraz swojej osoby. My nie musimy, prezentujemy go każdego dnia - prężnie rozwijającej się firmy z ludźmi na których nam zależy i którzy dążą do celu!
                  P.S KADRĘ mamy wykwalifikowaną.
                  • 0michall Re: Aspiring, DS Group, Poleczki 30, Słoneczna 42 28.07.11, 14:16
                    Fajnie, że współpracujecie z firmami na poziomie ale ja po odejściu nie otrzymałem prowizji więc to niewiele zmienia ;) Moi podwładni też nie otrzymali należnych pieniędzy. . Jeśli chodzi o rozmowy face to face to też nie bardzo bo jak przyszedłem po pieniądze to zostałem zwyzywany, a prezes wyszedł z gabinetu. Pogadać ciężko.

Pozdrowienia dla Nosorożców ;)
                    i dla wykwalifikowanej kadry :D:D:D:D:D:D
                    • 0michall Re: Aspiring, DS Group, Poleczki 30, Słoneczna 42 28.07.11, 16:10
                      hehe widzę, że nawet na demotywatorach na głównej można już poczytać na temat tej wesołej firmy.
                      Miłej jazdy po sobie na forum wam życzę, dla mnie to jest błazenada. Firma nazywa to "działaniem wizerunkowym" oddelegowując jedną osobę by już nawet obrażać ludzi którzy opisują przygodę w tej firmie. to jak rozmowa człowieka z rzecznikiem PiS-u. Jedna osoba używając 30 imion wypowiada się, już widzę, że osób broniących tej firmy - patrząc na imiona to jest więcej niż pracowników w tej firmie. Jak ktoś czuje, że ciężko jest na rynku pracy to niech lepiej na bezrobocie idzie niż wspiera oszukiwanie nowych pracowników którzy potem się często w Warszawie nie mogą utrzymać bo poświęcali swój czas na taką błazenadę.
                      • Gość: Sales Rep Re: Aspiring, DS Group, Poleczki 30, Słoneczna 42 IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 23:39
                        Jestem przedstawicielem handlowym innej firmy od 8 miesięcy i muszę wam powiedzieć że to jest praca dla ludzi o otwartych umysłach, dla tych którzy potrafią także coś od siebie więcej dać, a, nie odwalać szychty( czyli zrobić minimum i pójść do domu). Idea Marketingu bezpośredniego jest piękna, gorzej jest z pracodawcami którzy są tak zwanymi "samozwańczymi menadzerami", ale dobra, koniec negowania :) jak dobrze pogadacie z menago, to i wam będzie wypłacał pieniądze codziennie. Dzięki tej pracy nauczyłem się otwartości na ludzi, łamaniu stereotypów. 1500 to nie bujda, a fakt. Nie wiem jak u was, ale ja jestem w stanie zarobić 80zł w 3 godziny. Chciałbym by te wszystkie biura w Polsce jak kiedyś połączyły się w jedno :)
                        Każdy kto dał radę w tej formie sprzedaży poradzi sobie w każdej firmie o charakterze sprzedażowym. Potrafi sie świetnie motywować i radzi sobie z każdą odmową.

• Gość: ja Re: Aspiring, DS Group, Poleczki 30, Słoneczna 42 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.12, 11:35
                    Oj prawda kole w oczy a Sularz nie lubi krytyki! Prowadzi tę swoją firemkę od 2002 r. oszukuje ludzi to w Rzeszowie to w Warszawie i kto go tam jeszcze wie gdzie! Tak z akwizycją jest, jadą tam gdzie naiwni ludzie dają się nabrać na te ich głupie gadki! Ludzie nie dajcie się oszukać, bo to tylko złudzenie, że zarabiacie pieniądze ale jakim kosztem??? Pracą przez 12 godzin dziennie! Nie opłaca się! Wkurzają mnie ich kłamstwa ale mimo wszystko szanuję i podziwiam, bo trzeba być twardym aby tyle lat to robić albo nie umieć nic innego i trzymać się w akwizycji wszelkimi sposobami!
                    • Gość: jaaa Re: Aspiring, DS Group, Poleczki 30, Słoneczna 42 IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 13:22
                      ...
                • Gość: Rysio Re: Aspiring, DS Group, Poleczki 30, Słoneczna 42 IP: *.plastcom.pl 06.09.11, 21:17

Idiota!
              • Gość: koko Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.12, 22:24
                o boże, jak czytam te niektóre posty pracowników z DS Group to żal mi was. Zrobili wam totalną wodę z mózgu. Byłam tam i z ciekawości popatrzyłam na niby "dniu próbnym" jak to wygląda. wytrzymałam 3 godziny, bo nie mogłam na to patrzeć, jak chcą mnie zrobić w hu*a i dziewczyna, która mnie niby szkoliła i oceniała czy jestem sympatyczna, zorganizowana itd kazała mi się nie odzywać i patrzeć jak ona tych biednych ludzi naciąga na jakieś gó.... I piszecie że są super szkolenia, spełniacie swoje cele, zdobywacie doświadczenie. LUDZIE! Jakie cele? jakie doświadczenie? Chyba nie wiecie co to wartościowa praca i ktoś wam to wmówił, a te szkolenia?! słyszałam jedno przez drzwi, banda chamów i prostaków jak w przedszkolu. Żal mi was jeszcze raz podkreślam i spełniajcie te swoje cele:) haha
      • Gość: lolka Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.aster.pl 21.02.12, 12:28
        Miałam dokładnie to samo. Zadzwoniła babka z gratulacjami, że przeszłam wstępną selekcję. Zaprosiła na rozmowę jeszcze tego samego dnia (z wydrukowanym CV) na ul. Słoneczną 42 tyle tylko, że nazwa firmy brzmi teraz GLOBAL NETWORK. Ale bankowo jest to ta sama firma co one-biznes, ds (i kto wie ile tych nazw jeszcze bedzie), bo numer telefonu z którego ta kobieta dzwoniła był tu przez kogoś już podawany w komentarzach. Moje podejrzenia wzbudziło to, że nie mogłam odnaleźć ogłoszenia na które aplikowałam, mimo, że wszystkie archiwizuję. Prawdopodobnie nie podali nazwy firmy w ogłoszeniu, żeby nie zniechecać bardziej wnikliwych. Szukałam w google tej niby GLOBAL NETWORK i nic. Wpisałam Słoneczna 42 - tez nic, żadnego global network nie znalazłam. Wpisałam nr tel. i pojawiły się jakieś stare ogłoszenia firmy one-biznes. W końcu trafiłam tutaj i już mam pewność, że dobrze zrobiłam nie idąc tam. Powiedzmy sobie szczerze: jaka uczciwa firma, która zazwyczaj chce wyrobić sobie markę i pozycję na rynku zmienia nazwę średnio raz w roku...?
        • Gość: wiolex___ Re: UWAGA!!! Słoneczna 42a Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.02.12, 11:43
          A wiec ja byłam na rozmowie wczoraj.
          I z ogłoszenie na które odpowiedziałam wynikało ze poszukują 5 osób do działu administracji. A wiec pomyślałam spoko, doszkolą nie potrzeba doświadczenia wiec ok odpowiem. Nie mineła godzina i zadzwonila Pani i poinfomowała ze przeszłam wstepną rekrutacje i zapraszaja na rozmowe. Na miejscu bylam 10minut przed czasem. Weszlam do biura, bo jak sie okazalo napewno kiedys byl tam dom ktory zostal przerobiony na biuro. Na miejscu okazalo sie ze jest przede mna 5 osob. Mialam miec rozmowe o 16. A tu Pani siedząca przy biurku informuje ze bardzo przeprasza bo szef sie spożni. Szef zjawil sie o 16.30. Z każdym rozmowe przeprowadził trawjąca moze 5minut. I jak sie okazalo owszem poszukuje 3 ludzi, do dzialu administarcji gdzie trzeba byc zaznajomionym z fakturami VAT z kasa fiskalna i jakimis tam podstawami ksiegowymi, drugiego nie pamietam bo mowil zbyt szybko a 3 to bycie przedtsawiciel handlowym. I w sumie od razu powiedzial tak moze byc pani naszym przedtswicielem handlowym na co ja wogole nie bylam przygototwana bo dla mnie administracja z czym innym sie wiaze a nie jazda po warszawie i po wojewodztwie mazowieckim i praca o 9:30 do 19:30.
          PO CO WOGOLE PISZA SZUKAMY DO ADMINISTRACJI SKORO OKAZUJE SIE ZE SZUKAJA PRZEDTSWICIELI HANDLOWYCH???????????
          Gdybym to wiedziala to wogole bym nie odpowiedziala bo przedtswicielem handlowym nie chce byc.
          W krotkim streszczeniu poinformowano mnie ze zajmuja sie tv internetem kosmetykami etc.
          A wiec tak to wygladalo u mnie, dla mnie szkoda czasu.

Pozdrawiam
      • Gość: kendziorek Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.12, 19:26
        To są przedstawiciele Centrum Energetycznego co niby na umowie jest ul. młodzianowska 75f radom, a to oni z waw podpisuja umowe. Dziwne ze CV musisz miec ze soba nigdy sie z tym nie spotkalem. Ale szybko skonczylem karere, dral sie tam na kazdego, nawet jak mi sie udalo podpisac umowe to i tak nie przeszla i pieniedzy nie ma ------
        • Gość: M.P. Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.okopowa-gw.waw.supermedia.pl 04.04.12, 11:09
          dziś mam spotkanie o godz. 17 na ul. słonecznej 42 na stanowisko - w administracji. i nie wiem, czy wogóle warto abym marnowała swój czas i abym ta szła...
          • Gość: stokrotka Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.subscribers.sferia.net 07.04.12, 21:51
            Pracy w administracji tej firmy nie ma!!! Też aplikowałam do działu administracji, poszlam na rozmowę, powiedziano mi że mam odpowiednie kwalifikacje i zaproszono na dzień próbny. W owym dniu okazało się, że nie ma pracy w dziale administracji i jedyne co mogą mi zaproponować to...akwizycja(sprzedaż jakichś kosmetyków). Strata czasu. Nigdy nie spotkałam się z takim brakiem profesjonalizmu.
          • Gość: yuzu Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.12, 11:16
            u mnie bylo to samo :) CV wyslane na ogloszenie bodajze z gumtree.pl, mialo dotyczyc pracy adm w firmie zajmujacej sie energia. po ok 3 tyg zadzwonila pani z inf, ze przeszlam wstepna rekrutacje i ze zapraszaja mnie z wydrukowanym CV bezposrednio do firmy. i to juz mnie zdziwilo, firma, ktora sama prosi o wydruk CV? no nic, poszlam, dostalam formularz rekrutacyjny do wypelnienia z prosba o zaznaczenie 2 stanowisk, na ktore chce aplikowac- pracownik adm oraz mlodszy konsultant ds handlowych (brzmi ladnie, czyz nie?;). jeszcze tego samego dnia zostalam zaproszona na dzien probny- w kolejny poniwedzialek. cos mnie na szczescie tknelo i zaczelam szperac w necie, znalazlam m.in to forum i jeszcze jakies. mimo to stwierdzilam, ze pojade na owy dzien probny i od razu uprzedze, ze interesuje mnie tylko praca administracyjna. moj problem rozwiazal sie na szczescie sam- zadzwonila jakas kobieta stamtad z pytaniem, czy potwierdzam przybycie. z gory powiedzialam, ze tak, ale ze interesuje mnie tylko stanowisko adm, ze za handel czymkolwiek dziekuje. sadzac po glosie pani chyba wiedziala, ze co nieco juz wiem, powiedziala tylko, ze nie ma u nich w firmie stanowiska pracownika administracyjnego (:D) a ja zostalam przydzielona do dzialu handlowego... coz, na zaden dzien probny nie pojechalam i w sumie sie ciesze, szkoda tylko, ze tak oszukuja ludzi, ja mialam nadzieje, ze naprawde udalo mi sie znalezc jakas fajna prace i to jeszcze w ciekawej branzy, a tu takie cos :) nie marnujcie na nich czasu, szkoda nawet kartki z wydrukowanym CV :) i u u mnie przedstawiali sie jako Global Network.
            • Gość: słupsk Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.231.21.76.potel.pl 27.11.12, 17:02
              global network nowy oddział w słupsku przy ulicy kilińskiego 3a nie dajcie siię robić w balona. wszystko jak wyżej branża energetyczna, handlowiec dzień zapoznawczy bezpłatny a cv już sami drukują :D ale to to samo. szukają frajerów najlepiej z samochodem żeby ich woźić. lipa!!!
              • Gość: ja Re: UWAGA!!! Słoneczna 42, nowa nazwa to Aspiring IP: *.slupsk.vectranet.pl 19.01.13, 18:13
                dokladnie, miałam to samo. Pojechałam na wieś(80 km od słupska) z dziewczyna ktora miala mnie wprowadzic do firmy. Za paliwo nie dostalam nic, a samochod na wode nie jezdzi, mial mi oddac prezes firmy ktorego jak sie okazalo nie bylo;| masakra
    • Gość: wikipiorun Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.180.245.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.10.11, 19:56
      Jest to firma, która ogólnie ma sprawę w sądzie. Do końca nie wiadomo czy posiada nr w ewidencji firm zarejestrowanych. proponują fajne zarobki, ale jak przychodzi do zapłaty to zostaje połowa. Stanowczo odradzam. Za zasłoną fajnej zabawy i pozytywnego myślenia i innych głupot kryje się dymanie po ulicy po 12 godzin ewentualnie do domu. Może dla kogoś warto jest zaczynać od tego ale nie warto, twoja osoba zostaje zeszmacona przez innych i ludzie ogólnie klną jak Cie widzą w drzwiach. I niech was nie zmyli fajny wygląd biura i menadżera, który ogólnie nie robi nic tylko siedzi i zarabia dzięki wam, bo od każdego pracownika za jego transakcje ma z tego prowizje.
      • Gość: ja Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.11, 16:17
        Po pierwsze firma nie ma żadnej sprawy w Sądzie, po drugie posiada wpis do Ewidencji, oraz wszystkie niezbędne dokumenty. Ds JEST legalna firmą. Kolejna sprawa to wasze kłamliwe wpisy, które nie mają nic wspólnego z prawdą. Jeżeli praca byłaby naprawdę taka kiepska, nieopłacalna, ludzie byliby w niej oszukiwani, nie dostawali wynagrodzeń to nikt by się jej nie podjął. Jednak w rzeczywistości jest inaczej, firma nie narzeka na brak pracowników. Zatrudnia i szkoli ludzi, którzy są zadowoleni ze swojej pracy! TAKA JEST PRAWDA
        • Gość: <> Re: ds group na ulicy Poleczki 30 warszawa IP: *.home.aster.pl 20.10.11, 19:30
          skąd wiesz, że nie ma sprawy w sądzie? :) prawda jest taka, że jedynym powodem przez który ta firma jeszcze funkcjonuje jest to, że kilka osób - KILKA - nie potrafi nic innego robić niż pierdzielić się dzień w dzień z poszukiwaniem głupków. Zawsze się kilka nieświadomych osób znajdzie które kilka dni spędzą, później do końca życia będą się wstydzić tego, że dali się w to wrobić. Prawda jest taka, że osoby które na forum obrażają tych którzy opisują jak to wygląda naprawdę są najzwyklejszymi w świecie DZIADAMI. Nie są godni aby nazwać ich człowiekiem, próbując ukryć prawdę na temat tego dziadostwa tylko dlatego, że także nie potrafią się czymś innym zająć. Jak można oszukiwać setki osób na rekrutacjach, na forach internetowych i na codziennie w pracy by ledwo pół średniej krajowej zarobić.
    • Gość: paulina Re: ds group IP: *.messagelabs.net 01.08.12, 09:59
      Hej:) nie będę wydawać opinii, bo kazdy ma prawo do swojego zdania, ale powiem Wam, że pracowałam w tej firmie ( 3 m-ce) i mogę coś na ten temat powiedzieć...
      Przede wszystkim firma jest zarejestrowana, bo nawet kiedyś wyciągałam jakieś papiery urzędowe dla szefa i jest legalna...
      Jeśli chodzi o pracę to faktycznie robią błąd nie wyjawiając od początku na czym to polega i jak wygląda, ale to już inna sprawa...
      Ja zadzwoniłam pod nr tel z ogłoszenia przyszłam na rozmowę - wyjątkowo w "komisji" miałam 4 osoby - dzis się z tamtego stresu śmieję:) Tomasz powiedział o firmie krótko i zaproponował 3 stanowiska - przedstawiciel, call center i sekretarka. Oczywiście chciałam być sekretarką i zostałam (od razu mi powiedzieli) :) Artur od razu dał mi troche roboty, ale dzięki temu nauczyłam się szybko pracować heh... Przyznam szczerze, że tragedią było sprzątanie w eleganckich ciuchach - Tomaszu to trochę przegięcie! -ale znalazłam rozwiązanie: poszłam do Tomka i powiedziałam wprost o tym co myślę i co mi się nie podoba, bo mówił że ceni szczerość i akurat mi sie to opłaciło... zmienili mi stanowisko pracy przeszłam do administracji:) to też zasługa Izy (super szefowa, niestety już tam nie pracuje)... można mieć duże zastrzeżenia do tej firmy, prezes mógłby trochę zmienić nastawienie do ludzi, bo mało osób ma o nim dobre zdanie - wykorzystuje strasznie... ale co do Artura - przyznam szczerze, że dla mnie okazał sie naprawdę przyjacielski...
      Czytając te opinie z niektórymi nawet negatywnymi się zgodzę, ale chyba miałam szczęście, bo jakoś się nie sparzyłam...
      • Gość: Zal Re: ds group IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.12.12, 07:51
        Smieszne rzeczy, bo tam Paulina ktora tam pracowala w cale tak nie twierdzi - wrecz popiera wszystkie zarzucone sprawy w komentarzach oszukanych ludzi. Pewnie to napisala ktoras z sekretarek ze niby w cale tak nie jest zle jak pisza, pisza ludzie ktorzy chca ostrzec innych!
        • Gość: xazar Re: ds group IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.13, 14:34
          Opowiem wam troche wiecej o tej firmie i to obiektywnie nie patrząc od strony ludzi którzy tam pracują i którym wbito do głowy perspektywę rozwoju i możliwości otwierania firmy oraz osób które odeszły po 1, 2 dniu łażenia po chałupach nie mając pojecia o handlu. Zaczynałem jak każdy łażac po chałupach z trenerem który oczywiście robił wodę z mózgu. Potem sie dowiedziałem że to pewna taktyka kierowania marzeniami ludzi którymi łatwo sterować. Firma ma do perfekcji opanowane manipulowanie ludźmi i co dziwniejsze swoich pracowników którzy o ironio uczą się jak manipulować samymi technikami sprzedaży pragnienia i marzenia nabywców. Zostałem trenerem, zbudowałem grupę założyłem działalnośc na podstawie umowy subagencyjnej z szefem ds group. To był najgorszy błąd. Okazuje sie że mimo iż działalność sam prowadzisz musisz sam wszystkie podatki i składki odprowadzac to pieniądze za wyniki sprzedaży od zleceniodawców przechodzą przez centralę a umowa z prezesem firmy jest tak skonstruowana że masz niewiele do powiedzenia jeżeli w jakiś sposób prześle ci mniej niż wynika to z dokumentacji zleceniodawcy. Tak na prawdę jeżeli w pore bym sie nie zorientował to za długi mogli by mnie zamnknąc oskarżając o oszustwa podatkowe(nie mogłem zapłacić po prostu z braku pieniędzy na to... były mi przelewane z opóźnieniem po za tym sie nie zgadzały) lub mógłbym sie zadłużyć na około 10 lat. Nie podam nazwiska z powodu pewnych umów które trzeba było podpisać by nie szkodzić firmie(tak sie gnoje zabezpieczyli) tak naprawdę oni sami nie wiedzą jak dużo luk mają w pewnych sprawach i gdybym był gnojem to straciliby masę kasy którą pewnie odbiliby sobie na innych menagerach takich jak ja swierzych młodych z gotowością do do działania i małą wiedzą na temat dokumentacji umów. Firma daje tak na prawdę tylko parę dobrych rzeczy: komunikatywność i kreatywność. Nie dajcie się wrobić w prowadzenie firmy na podstawie części korporacji w tej firmie. Prowadzący wspólnicy mają swietne pojęcie kierowaniu pionkami w swojej firmie nawet jeśli ten pionek prowadzi własną działalność. Rynek polski jest przesycony akwizycją i nigdy osoba z ulicy mająca propozycje prowadzenia firmy na zasadach takiej powiedzmy korporacji nie wyjdzie na tym dobrze. Ja szybko sie zorientowałem że utonę w długach współpracując z tą firmą także młodzi menagerowie uważajcie byście potem nie musieli sie wieszać. Jeżeli jest źle to nie dajcie sie omamić że kolejny obrót bedzie lepszy. Obecnie ten system sprzedaży przynosi coraz mniej zysku. Oni szukają młodych ambitnych i nie mających pojecia o prowadzeniu firmy ludziach. Takich szlifują , pozwalają działać i pozwalają im utonąć w długach. Pewne układy zrobiły z nich milionerów o szerokich plecach prawniczych i żadnych spraw z nimi nie wygrasz.
          • Gość: UWAGA!!!EWELINA Re: ds group,Global network,One biznes itd... IP: 79.162.251.* 21.05.13, 01:12
            Pracowałam w firmie ONE BIZNES później GLOBAL NETWORK u ARTURA SULARZA i TOMASZA RZEPECKIEGO przez ok.4 miesięcy.Dzień 1-super,fajni,mili,młodzi ludzie.Artur Sularz i Tomasz Rzepecki wydawali mi się idealnymi pracodawcami.Można było się do nich zwracać na"Ty",nie okazywali że są bogatsi i lepsi o innych po prostu sami swoi.Reszta zespołu była podzielona na tych którzy sprzedawali pasty EXPERIANCE WHITE I PROPOLIS oraz PERFUMY MĘSKIE I DAMSKIE a reszta podpisywała umowy energetyczne ENEA z mieszkańcami i umowy NETIA z klientami biznesowymi.Ja trafiłam do handlowców,bo na rozmowie z Arturem podjarałam się trochę faktem że mogę zostać PRZEDSTAWICIELEM HANDLOWYM(tak ujął to Artur)mimo iż nie mam prawa jazdy(a to jest przecież wymóg prawie każdej firmy handlowe)i nie mam absolutnie żadnego doświadczenia ponieważ była to moja pierwsza praca, a do tego mogę zarobić 2200-2800 zł miesięcznie.Pomyślałam że spróbuję...do odważnych świat należy.Początki były nawet niezłe. Jeździliśmy jak to oni mówili"w teren".Pierwsze 2dni chodziłam z Arturem i przyglądałam się bo to on był moim trenerem,a potem sama próbowałam coś "działać".Zaczęłam sprzedawać jakieś 15 past na początku to było jakieś 45zł dla mnie bo 2 tubki pasty sprzedawałam za 20z(niby okazja)z czego ja miałam 6zł na tych 2-óch tubkach.Myślałam że jeszcze nie jest tak żle,że jak załapię ich rytm to będę sprzedawać po 50 tych past tak jaj Artur.Ciężko mi było oszukiwać i zaczepiać tych biednych ludzi i wciskać im jakiś kit i pytać czy 40 zł za tubkę to mało a jak mówili że mało to wciskałam te beznadziejne pasty za 20zł.Jak mi się nie udawało to Artur albo ta Sroka Aneta(fałszywa baba) robili mi pranie mózgu co mam poprawć,jak mówić i suszyć zęby do ludzi żeby brali te pasty i"juice"(to ich takie przywitanie).Dobrze że na początku Artur stawiał mi obiady w knajpach to na jedzenie nie wydałam,bilety i tak miałam miesięczne,do tego w teren jeździliśmy samochodem Artura a on na benzynę nie brał więc to co zarobiłam na czysto to jeszcze dla siebie starczyło.Potem zaczęłam być coraz lepsza.Faceci to brali ode mnie te pasty jak świeże bułeczki.Coraz bardziej uczyłam się ich nawyków,takiej bezczelności,bo człowieka trzeba było wycisnąć z kasy jak cytrynkę no i niestety musiałam też zarobić na siebie.Nagle zaczęło brakować mi kasy bo był to akurat sezon zimowy,sprzedaż szła słabo,na dodatek musieliśmy stać na dworze w mróz a na bloki szliśmy dopiero jak ludzie wracali z pracy.Udawało mi się ledwo sprzedawać 20 past(60zł)trzeba było coś zjeść bo Artur już z nami nie jeździł i trzeba było dać Anecie 30zł na benzynę jak jechaliśmy daleko.Wstawałam w domu o 6 bo dojeżdżałam,tam musiałam być o 8 30,czasami było tak że czekaliśmy pod drzwiami bo śmietanka pochlała noc wcześniej i spali z kluczami do biura.O 9 30 ruszaliśmy w teren czasami musieliśmy z tymi torbami jechać tramwajem,na miejscu byliśmy ok 11, o 15 przerwa o 18 wyjazd z terenu i o 19 dopiero byliśmy w biurze a ja na 21 w domu.Artur wciskał mi jakieś kity o własnej firmie itd o perspektywach a ja widziałam że są tam przecież ludzie np. Aneta Sroka która pracowała tam ponad rok i miała tylko jedna osobę którą wytrenowała i została się w firmie a do założenia swojej niby były potrzebne 3.Pracowałam jeszcze tam jakiś czas ale w końcu powiedziałam dość i uciekłam z terenu z samego rana.Minął już ponad rok odkąd tam nie pracuję i ciekawa jestem czy ci ludzie mają te swoje firmy i biura.Teraz sobie myślę jaka ja byłam naiwna ale z drugiej strony to była moja pierwsza w życiu praca i dopiero teraz wiedziałaby co robić. Na pewno bym nie poszła tam jeszcze raz chociaż miłych i śmiesznych chwil też kilka było.Uważajcie wszyscy bo zresetują wam mózg ze wasza rodzina was nie pozna,sama wiem to po sobie.I tak apropo to te nieliczne pozytywne komentarze to sekretarki piszą bo zakolegowałam się z jedną z nich i mi mówiła że albo one piszą albo dziewczyny z Begstage.
            • Gość: patrykosmenago Re: ds group,Global network,One biznes itd... IP: *.zicom.pl 10.11.13, 12:35
              dziewczyno nie gadaj głupot
              • Gość: Ewelina Re: ds group,Global network,One biznes itd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.14, 12:03
                Wiem frajerze co mówię bo tam pracowałam kretynie...gdybym nie wiedziała to bym nie mówiła debilu!!! fuck co za debile...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka