Dodaj do ulubionych

Grupa Team Solutions - chomikuj.pl

06.06.11, 19:52
Czy ktoś był u nich na spotkaniu rekrutacyjnym?
Mam pewne spostrzeżenie odnośnie "rozmów" prowadzonych przez Nich i chciałbym się zorientować czy ktoś odniósł podobne.
Obserwuj wątek
    • pracownik_77 Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl 07.06.11, 13:51
      Tak.

Miałem b.dziwną rozmowę. A raczej monolog. Osoba rekrutująca siedziała i pisała to co mówiłem na laptopie, zero kontaktu w zasadzie z nią słownego. rozmowy.

Jak dla mnie typowe przesłuchanie/łowienie darmowych pomysłów i koncepcji.
      • Gość: gość Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.nplay.net.pl 20.06.11, 14:42
        hej, ja wlasnie mam miec u nich rozmowe, na jakies stanowisko probowales?
      • Gość: gośc Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: 194.0.236.* 21.06.11, 13:00
        ja tak samo , baaardzo dziwna rozmowa ,osoby rozmawiające ze mną jakby nieobecne siedzili przede mną nie patrząc nawet w oczy cały czas pisali na klawiaturze laptopów
        jak roboty .Czułem sie jak w matrixie :)
    • Gość: Alan Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 18:30
      A jak mieliście pytania, wogóle wiecie coś więcej na temat tej firmy jestem bardzo ciekawy, mnie też czeka rozmowa u nich ;)
      • Gość: Zosia Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 16:49
        Czesc
        Tez jestem ciekawa, co to za ludzie, wybieram sie w tym tyg na rozmowe i z tego co czytam to nie wie m, czy sie bać czy co
        • pracownik_77 Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl 26.06.11, 18:11
          Bać to się nie ma czego. Ale dla mnie rozmowa kwalifikacyjna jak sama nazwa wskazuje to rozmowa. Pracodawca dowiaduję się czegoś o mnie i ja o nim.

A tutaj nic, null, zero kontaktu. Pomijam już fakt, że rozmowa jest nagrywana (na co powinna być zgoda nagrywanego) oraz osoba rekrutująca spóźniła się ok 20 min bez słowa wyjaśnienia czy słowa przepraszam...

• Gość: NFJ Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 10:41
            Pomijając informację o spóźnieniu - taka opinia to mijanie się z prawdą. Byłem u nich na rozmowie dzisiaj i owszem, rekruter stukał sobie coś w laptopie, ale to jak najbardziej był dialog. On pytał, ja odpowiadałem, potem odwrotnie, całość wyglądała bardzo przyjemnie i aż szkoda, że to trwało tylko pół godziny.

O nagrywaniu rozmowy nic mi nie wiadomo. Jedyne urządzenia w okolicy to był laptop rekrutera i pilot od klimatyzacji, a o umieszczenie w nim dyktafonu )pomysł rodem z KGB) bym ich nie podejrzewał, bo i po co?
            • Gość: gość Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.lesko.tke.pl 06.07.11, 23:35
              na regale stała kamera :)
              bylam jakis msc temu na rozmowie. zle nie bylo, chociaz faktycznie to ich stukanie w klawiature troche mnie denerwowalo. ale atmosfera ok :)
      • Gość: Maria Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 13:37
        tez bylam w Team Solutions na rozmowie.
        Mialam do przeanalizowania 5 portali, nakladali duzy nacisk abym wymyslila jak mozna zarobic na tych portalach, jak je poprawic - dalam troche propozycji.
        Oczywiscie non stop notowali na klawiaturze.

Ostatnio znowu zobaczylam ich odnowione ogloszenie na pracuj.pl
        Dziwi ze zapraszają każdego jak leci a ogloszenie co chwile jest odnawiane.

• pracownik_77 Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl 14.07.11, 21:52
          Gość portalu: Maria napisał(a):

> tez bylam w Team Solutions na rozmowie.
          > Mialam do przeanalizowania 5 portali, nakladali duzy nacisk abym wymyslila jak
          > mozna zarobic na tych portalach, jak je poprawic - dalam troche propozycji.
          > Oczywiscie non stop notowali na klawiaturze.
          >
          > Ostatnio znowu zobaczylam ich odnowione ogloszenie na pracuj.pl
          > Dziwi ze zapraszają każdego jak leci a ogloszenie co chwile jest odnawiane.
          >
          Jeden z najprostszych/najtańszych sposobów na drenaż pomysłów. Dlatego "rekrutujący" tak pilnie notuje i wszystko jest nagrywane.
          • Gość: iwanosky Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 13:45
            jako rekruter powiem że bardziej jest to wymiana zdań nt. kandydata z osobą po drugiej stronie ekranu, mianowicie kandydaci nie wiedzą ale dwie osoby prowadzą rekrutacje.... taka ciekawostka
    • Gość: Łoś Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 01:13
      Ostrzeżenie. Firma Team Solutions jest firmą nastawioną na eksploatację taniej siły roboczej. Oficjalnie zarejestrowana jest na Cyprze w celach uniknięcia obciążeń podatkowych. Część projektów ma dofinansowanie z Unii Europejskiej co nie przeszkadza właścicielom zatrudniać ludzi za stawki znacznie niższe od deklarowanych w wnioskach o dofinansowanie. 90% pracowników to studenci. Praktycznie wszyscy pracują na umowę o dzieło. Wrażenia podczas rozmowy kwalifikacyjne są pozytywne, ale na tym koniec. Kręcą z umowami, podsuwają dodatkowe aneksy do podpisania. Projekty prowadzone są zgodnie z metodologią "polskiego burdelu".
    • Gość: Łoś Re: Grupa Team Solutions - chomikuj.pl IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 01:14
      Ostrzeżenie. Firma Team Solutions jest firmą nastawioną na eksploatację taniej siły roboczej. Oficjalnie zarejestrowana jest na Cyprze w celach uniknięcia obciążeń podatkowych. Część projektów ma dofinansowanie z Unii Europejskiej co nie przeszkadza właścicielom zatrudniać ludzi za stawki znacznie niższe od deklarowanych w wnioskach o dofinansowanie. 90% pracowników to studenci. Praktycznie wszyscy pracują na umowę o dzieło. Wrażenia podczas rozmowy kwalifikacyjne są pozytywne, ale na tym koniec. Kręcą z umowami, podsuwają dodatkowe aneksy do podpisania. Projekty prowadzone są zgodnie z metodologią "polskiego burdelu".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka