Dodaj do ulubionych

Monitor Badań Klinicznych

IP: *.torun.dialup.inetia.pl 25.07.04, 10:18
Witam. Czy ktoś może podać mi firmy, które w Polsce zajmują się badaniami
klinicznymi. Może istnieje jakaś baza danych, czy katalog, w którym mógłbym
je znaleźć, na przykład w sieci. Szukam pracy i w tej chwili poszukuję
adresów firm do których mógłbym kierować papiery. Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: ida Re: Monitor Badań Klinicznych IP: *.light.csk.pl 25.07.04, 11:28
      www.technomark.com/technomark/cro&cpmlisting.asp?letter=a
      oczywiscie nie wszystkie dzialaja w POlsce
      • Gość: Przemek Re: Monitor Badań Klinicznych IP: *.torun.dialup.inetia.pl 25.07.04, 13:34
        Dzięki za adresy
        • anjadr Re: Monitor Badań Klinicznych 28.07.04, 12:21
          hej,

Wejdż też na www.centerwatch.com. Tam są firmy CRO (prowadzące badania na
          zlecenie) w Polsce.
          Jeśli chodzi o miedzynarodowe firmy farmaceutyczne większość prowadzi badania
          kliniczne.
          Mamy też sporo firm CRO, trudno powiedzieć ile-nie ma jednego miejsca gdzie
          można znależć informacje na ten temat.
          Jeśli potrzebujesz jakichś bardziej szczegółowych informacji daj znać.
          Szukasz pracy jako monitor? Lub badacz?
          • Gość: Przemek Re: Monitor Badań Klinicznych IP: *.torun.dialup.inetia.pl 01.08.04, 13:24
            Czesc. Tak, szukam pracy jako Monitor. Właściwie to może najpierw jako asystent
            ds. badań klinicznych. Czy może wiesz coś o firmie Parexel Polska? Pozdrawiam.
            • Gość: ida Re: Monitor Badań Klinicznych IP: *.light.csk.pl 02.08.04, 08:23
              Z tego co wiem,a wiem zdobrze poinformowanego zrodla, Parexel proponuje osobom po swoim kursie 6-miesieczny staz. Placi wtedy niewielkie pieniadze, ale daje mozliwosc zobaczenia jak badania kliniczne wygladaja w praktyce i zdobycia troche doswiadczenia. Mysle , ze dla osoby z zerowym doswiadczeniem nie jest to zla propozycja.
              • Gość: Przemek Re: Monitor Badań Klinicznych IP: *.torun.dialup.inetia.pl 02.08.04, 10:46
                wysłałem papiery do Parexel'a. Zobaczymy.
    • aniabar Re: Monitor Badań Klinicznych 25.07.04, 12:52
      www.biotechnologia.pl i www.biotechnologia.com.pl Na Te druga strone jest link
      z pierwszej, która podałam. Kiedyś buszowałam po tych stronach i pamietam, ze
      ogłaszło się kilka firm, które prowadza badania kliniczne i różne rzeczy z
      nimi zwiazane. Musisz sam tam dokładnie poszukac, bo konkretów nie pamiętam.
      • Gość: eryka Re: Monitor Badań Klinicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:04
        Na "biotechnologii" to raczej nedza jest.
        Wykształcenie biologiczne nie jest przeszkodą, jest OK do tej pracy. Ale nie
        znajdziesz jej jeśli w siebie nie zainwestujesz-angielski i kurs monitorowania.
        Tylko przyzwoity-nie jakieś jednodniowy chłam, albo z programem od którego nie
        wiadomo czy sie smiać czy plakac (ostatnio taki widzialam wlaśnie na
        biotechnologii organizowany przez firmę na literkę M-po prostu żenada.
        Mistrzowskie wyciaganie kasy prowadząc szkolenie na ktorym ma sie malo do
        powiedzenia, zrezstą kto ma tam szkolić. Tam ludzie z doświadczeniem w
        międzynarodowych korporacjach nie pracują).
        Eh, dawno minely te czasy, ze wystarczyl angielski i dyplom uczelni...
        • Gość: Marek Re: Monitor Badań Klinicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:11
          Cześć!
          Mam pytanie, jaki poziom angielskiego potrzebny jest do pracy monitora. Czytam
          gazety i ksiązki po angielsku ale z płynnym mówieniem nie za dobrze,ale
          spokojnie bym się dogadał. Czy to musi być płynny angielski?!
          • anjadr Re: Monitor Badań Klinicznych 31.07.04, 19:49
            Swobodne mówienie i czytanie. Praktycznie cała dokumentacja badania w tym
            "biblia" czyli protokół (szczegółowy opis badania) jest po angielsku- a musisz
            go poznac praktycznie na pamięć, ze zrozumieniem oczywiście, bo jako monitor
            bedziesz min. nadzorował prowadzenie badania zgodnie z tym dokumentem. Również
            międzynarodowe standardy etyczne i jakościowe w badaniach (ICH GCP) to
            oczywiście języj angielski.

Musisz umieć się dogadać z kolegami z innych krajów (zawsze są w zespole), zadać
            pytanie na szkoleniu i przede wszystkim zalatwiac sprawy-np. z centralnym
            laboratorium , z szefami projektu, wziąć udział w telekonferencjach itd. Tego
            się mozna nauczyć, chociaż na poczatku to stres. Jesli dobrze czytasz i znasz
            gramatykę może zainwestuj w kilka konwersacji-tak, zeby przełamac barierę
            mówienia, bo zwylke to jest problem. Nie przejmuj się tak bardzo - naprawdę nie
            trzeba kończyć anglistyki, zeby się spokojnie dogadać.
            Zasadniczo przy każdej rozmowie na to stanowisko bedziesz miał rozmowę po
            angielsku. W firmie farmaceutycznej moze to byc np. powiedzenie o sobie, w CRO
            regularne interview np. przez telefon z HR gdzieś np. z USA.
            Gość portalu: Marek napisał(a):

> Cześć!
            > Mam pytanie, jaki poziom angielskiego potrzebny jest do pracy monitora. Czytam
            > gazety i ksiązki po angielsku ale z płynnym mówieniem nie za dobrze,ale
            > spokojnie bym się dogadał. Czy to musi być płynny angielski?!
            • Gość: Marek Re: Monitor Badań Klinicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:27
              Dzięki za odpowiedź. Chyba rzeczywiście będę musiał wziąć konwersacje, żeby
              przełamać strach przed mówieniem. Z tego co zrozumiałem to poprostu muszę umieć
              się dogadać, a nie prowadzić wywody filozoficzne po angielsku. W takim razie
              czemu piszą biegły zawsze na ogłoszeniach, przecież bardzo dobry wystarczy, tak?
              Czy jeśli będę miał opanowane słownictwo fachowe ,ale nie będę miał jeszcze
              tego biegłego tylko bardzo dobry, czy mogę wtedy aplikować i starać się o ta
              pracę, czy jak nie "ślizgam" płynnie po angielsku to lepiej nie?!
              • anjadr Re: Monitor Badań Klinicznych 02.08.04, 18:54
                Hej, wiesz jak to jest z ogłoszeniami...Biegły = bardzo dobry, czy raczej
                umozliwiający swobodna komunikacje. Słownictwem fachowym się nie przejmuj-to
                przychodzi z czasem, ten slang jest bardzo specyficzny. Ale szybciutko się
                człowiek z tym "obywa".
                Trzymaj się i jeśli potrzebujesz jeszcze informacji daj znac.

Gość portalu: Marek napisał(a):

> Dzięki za odpowiedź. Chyba rzeczywiście będę musiał wziąć konwersacje, żeby
                > przełamać strach przed mówieniem. Z tego co zrozumiałem to poprostu muszę umieć
                >
                > się dogadać, a nie prowadzić wywody filozoficzne po angielsku. W takim razie
                > czemu piszą biegły zawsze na ogłoszeniach, przecież bardzo dobry wystarczy, tak
                > ?
                > Czy jeśli będę miał opanowane słownictwo fachowe ,ale nie będę miał jeszcze
                > tego biegłego tylko bardzo dobry, czy mogę wtedy aplikować i starać się o ta
                > pracę, czy jak nie "ślizgam" płynnie po angielsku to lepiej nie?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka