Gość: ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 11:00 Czy jeśli firma zamieszcza ogłoszenie, w którym podaje zarówno e-mail jak i adres pocztowy, czy należy wysłać aplikację w dwóch formach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shantimea Re: Aplikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:40 co za glupie pytanie, jasne, że nie....no chyba, że ktos ma specjalne zyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Aplikacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 11:53 Nie wiem czy takie głupie pytanie. W ostatniej Rzeczpospolitej wypowiada się kobitka pracująca w Sodexho Polska i wg niej nie wystarczy przesłac dokumentów tylko drogą elektroniczną, ale także dostarczyć je w wersji papierowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Aplikacja IP: *.skwer / 217.153.142.* 23.09.04, 12:17 pewnie ma zepsutą drukarkę lub nie potrafi jej obsłużyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i to jest prawda Re: Aplikacja IP: *.aster.pl 23.09.04, 12:53 teoretycznie powinno się takie dokumanty oddawać własnoręcznie podpisane, a jak w mailu je podpisać, jeszcze podpis elektroniczny jest mało upowrzechniony, ale firmy przymykają na to oko i przeważnie wystarcza email, niekiedy sobie życza aby im dosłać wersje własnoręcznie podpisaną, często się pytają telefonicznie czy mogą posiłkować się na nie podpisanych dokumentach z maila czyli najlepiej wysyłać listem, działanie poczty jest coraz szybsze i najdłużej zwykły list będzie szedł dwa dni w Polsce, jak wiadomo nie wysyła się takiech dokumantów poleconym, mail przypiesza ale nie zawsze jest do końca akceptowany, jednak z doświadczenia wiem, że jest uwzględniany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Aplikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:44 można też zeksnować podpis i wklejać go do dokumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to nie jest Re: Aplikacja IP: *.aster.pl 24.09.04, 16:32 równoznaczne z własnoręcznym podpisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Aplikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:15 Przyjmując, że nie każdy ma dostęp do netu i nie każdy ma skrzynkę mailową, firmy podają dwa adresy: mailowy i poczty tradycyjnej. Jeśli dysponujesz skrzynką e-mail, to wyślij w ten sposób aplikację. Nie musisz dublować wysłaniem aplikacji na adres poczty tradycyjnej. Chyba, że w ogłoszeniu znajduje się odpowiedni zapis, jaką drogą wysłać aplikację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Aplikacja IP: *.aster.pl 23.09.04, 16:45 W "GW" było ogłoszenie firmy aby wysłać CV faxem. Nie mając dostępu do faxu, w necie odszukałem daną firmę, był tam adres mailowy, więc wysłałem dane aplikacyjne, oddzwonili po 2 dniach ( ! ), dziś miałem dzień próbny, jutro mam rozmowę z szefem. Więc chyba warto zaśmiecać pocztę różnym firmom..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbucz Re: Aplikacja IP: 217.79.151.* 23.09.04, 19:04 Jeśli wiesz na jaki mail, to OK. Bo jak wyślesz do firmy np. na ogólny (znaczy do sekretarki czy tzw. office managerki) to może zaginąć. Po co jej jakaś konkurencja w firmie, nie?:) Ostatnio otwierałem mail z aplikacją. List motywacyjny w doc super, próbuję otworzyć CV w pdf i nic. Nie działa. A Acrobata mam w porządku. No i dziewczyna zastanawia się, dlaczego nie dostaje żadnych propozycji. I sprawdźcie wirusy przed wysłaniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Aplikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:44 jak na mój gust to jeśli ktoś podaje e-mail to znaczy, że można przesłać dokumenty w formie elektronicznej, jeśli nie to na adres pocztowy, czasem zdarza się,że pracodawcy chcą odręcznie napisanych dokumentów. czy mamy wysyłać we wszystkich możliwych do wymyślenia formach? moim zdaniem byłoby to bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś