krutikow 24.11.04, 14:16 Czy moze ktos wie albo slyszal, jak jest teraz z praca dla stewardess, jakie sa zarobki, jakie diety, czy sa jakies nabory do tej pracy? Bede wdzieczna za informacje, pozdrawiam. OK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krutikow Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? 26.11.04, 16:57 Czy naprawde nikt nic nie wie o tej pracy? A ja tymczasem usłyszałam o chorobach stewardess, w tym o bezpłodnosci, zwiazanej z napromieniowaniem na gorze!!! Moze jednak ktos sie odezwie, prosze! OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 27.11.04, 21:13 też się interesuję pracą stewardów, podoba mi się praca w chmurach, ale też nie bardzo wiem jak szukać i gdzie szukać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.04, 21:18 taka wlasnie jest polska mentalnosc. Interesujecie sie ta praca ale nie wiecie gdzie szukac???!! żenujące! szczególnie teraz kiedy tyle jest tanich lini lotniczych na polskim rynku.Ludzie opanujcie sie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
krutikow Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? 28.11.04, 11:22 Ja pytałam o pensje i zagrożenia dla zdrowia, ponieważ po przeczytaniu na Google tego, co można znależć, wpisując *stewardessa*, *stewardessy* itd. te kwestie pozostaja bez odpowiedzi. Pozdrawiam. OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.crowley.pl 29.11.04, 13:25 a dziwisz sie .Niestety taka opinia. Najlepiej zamiast stewardesa wejdz na strone linii lotniczych albo pojechac do budynku Sonata -Lot ul.17 stycznia w W-wie i tam sie dowiedziec. Nie wymagajcie od siebie inteligencji.W tej pracy nie jest wymagana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocean_wro Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.media4.pl 29.11.04, 14:11 > Nie wymagajcie od siebie inteligencji.W tej pracy nie jest wymagana Gosh, ale ty sama głupia jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 13:03 Ludzie!!!! jaka jest ta płaca stewardess, czy to jakas tajemnica, ze wszyscy pisza o wszystkim, tylko nie odpowiadaja na postawione pytanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: 193.201.167.* 02.12.04, 14:04 w polsce, w locie jest cienko, nie słuchacie radia? nie czytacie gazet? nie ma już pobytów za granicą, pensje są niskie. praca wbrew pozorom cężka, po kilku miesiącach żylaki murowane, nie mówiąc o kilku latach w tej branży. ale zagraniczne linie oferują całkiem ciekawe warunki pracy, o ile kogoś nic w kraju nie trzyma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:17 Jesli jest tak cienko, to dlaczego nabory sa utajnione, a sa i wtedy 20-25 osob walczy o jedno miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.lot.pl 03.12.04, 19:15 Budynek Sonata to budynek Portów Lotniczych... chciałaś zabłysnąć, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira do Ani IP: *.crowley.pl 07.12.04, 21:52 Nie chcialam zablysnac tylko konkretnie odpowiedzialam na Twoje pytanie. Jeszcze raz bo nie zrozumialas ul.17 stycznia budynek Sonata. Centrum informacji na interesujacy Cie temat Mniej agresji zycze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: 195.136.50.* 06.12.04, 09:07 znam te prace, bo moja przyjaciolka jest stewa czyli jak sama mowi -kelnerka i sprzataczka w powietrzu. To ciezka choc nie monotonna praca, no i bardzo nieregularna. Pensje w tej chwili to raczej srednia krajowa chyba ze ma sie swietne loty i diety, ale mlodzi na to raczej nie maja szans a poza tym to sie bardzo zmienia. Wlasnie teraz podpisano porozumienie i 120 stewardess laduje na bruku. Jesli nie maja rodzin i chca pracowac np. w panstwach arabskich to maja szanse na prace w innych liniach lotniczych, ale to wiaze sie z przeprowadzka.Jesli chodzi o zdrowotne kwestie to jak kazdy zawod sa pewne utrudnienia i na pewno sprawy zylakow czy bolacych stawow (zwlaszcza kolanowych) niestety sie poawiaja. Zajscie w ciaze stanowi dosc duzy problem przy czym bardziej jest to chyba problem dzisiejszego spoleczenstwa i chyba wiaze sie z tym ,ze zbyt dlugo dziewczyny zwlekaja z podjeciem takiej decyzji, no i nieustabilizowane zycie (bo trudno je czasami poukladac tak by to partener zaakceptowa)wplywa na utrunienia z zajsciem w ciaze, ale raczej nie jest to wynik saamego latania. Jesli jestes mloda zajmij sie lepiej czyms innym, bo jest to zawod ktorego prestz i poplatnosc dawno spadly i przyszlosci niestety nie wrozy dobrej. Odpowiedz Link Zgłoś
krutikow Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? 06.12.04, 13:12 Dziekuje za informacje, to nie ja startuje w konkurencji *stewardessa*, tylko moja chrzesnica. Slyszala ze pensja to 4-6 tys.zł. Nabory sa utrzymane w wielkiej tajemnicy i bardzo rzadko mozna doslowie cudem sie o nich dowiedziec. Prawdopodobnie starsze stewardessy polecaja nowe i tak odbywa sie nabor, bodaj od dawna zadne informacje o naborach nie wychodza na zewnatrz, pelna konspiracja. Nie rozumiem, dlaczego tak jest, skoro to taka ciezka i slabo platna praca, a wymagania duze?Moja chrzesnica zna 4 jezyki, jest atrakcyjna, zorganizowana, pelna empatii 20 letnia osoba. Dobrze, ze chociaz pogloski o bezplodnosci okazaly sie nieprawdziwe, rowniez znajomi lekarze temu zaprzeczaja.Pozdrawiam OK www.rosyjski.blo.pl www.russkaja.izbuszka.blo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.chello.pl 07.12.04, 23:13 Ale jakiej tajemnicy ? Kiedy uczestniczyłem w rekrutacji do IT w LOT widziałem w tamtejszym HR całe segregatory CV kandydatów na stewki/stewków do LOT-u i EuroLOT-u. Rekrutacja na te stanowiska trwa non-stop , po prostu wysyłasz CV. Z tym że bez znajomości co najmniej dwóch języków ,dobrego zdrowia i miłej aparycji szanse są marne. OT i cała tajemnica. A CV możesz zanieść nawet osobiście, dział kadr mieści się w tym samym budynku co LOT-owska przychodnia (przed tym nowym przeszklonym biurowcem) wejście z boku przy kiosku i bankomacie na drugie piętro nad barem LOT catering. Tak wogóle to odradzam tę firmę ze względu na kiepskie warunki płacowe i wszechobecną "rodzinę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doriska Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:00 A ja peacowalam w LOT jako stewka i powiem Wam tylko tyle, ze fajnie jest sie pochwalic, ze jest sie stewardesa ale nie jest fajnie ten zawod wykonywac (w Polsce). Niedosc, ze podstawa pensji osceluje w gtranicach 1000pln brutto dla poczatkujacych, to jeszcze kierunki nie sa ciekawe... Zalezy komu na czym zalezy. Latalam w LOT na trasach europejskich i zagranica w innej lini lotniczej na trasach dlugich z pobytami. Nie ma co porownywac komfortu i zadowolenia z pracy!! Powiem wem jedno, jesli narazac zdrowie to przynajmniej za cos konkretnego, a nie za trase np. waw-Rzym-waw, w sumie 6 godz meczacej pracy ciagle w samolocie, a wszystko po to zeby widziec u znajomych nutke zazdrosci... To jest bardzo ciezka praca, a nie samo latanie. Nie zapominajmy, ze oprocz podawania przyslowiowej "kawy", na stewardesie ciazy olbrzymia odpowiedzialnsc za wszystkich pasazerow, zaloge i sama siebie. Pozdrawiam wszystkie latawice :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:58 1000 brutto, to jak nauczyciel albo pielegniarka! Ale moze sa jakies dodatki? W knajpach kelnerzy n. maja taka podstawe, ale z napiwkow 4-5 razy tyle. Trudno uwiezyc, ze przy takich pieniadzach podczas rekrutacji do LOT-u jest 20 osob na miejsce. To o co sie te dziewczyny bija? O prestiz i zazdrosc znajomych przy takich zarobkach, dziwne? A do tego praca bardziej niebezpieczna i b.odpowiedzialna niz wielu innych zawodach w tzw. budzetówce za porównywalne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Stewardessy, jak to teraz jest w tej branży? IP: 193.201.167.* 14.12.04, 15:28 Sterty cv, ok. jeśli kogoś przyjmą spoza układu, to po to by obrabiał ogony, czyli krótkie loty krajowe, bądź europejskie, z których trudno o jakieś profity. Atlantyckie loty są obsługiwane przez krewnych i znajomych królika- jak również przez wiekowe już panie, których znajomość języka w przypadku pasażera obcojęzycznego jest fatalna (jeśli w ogóle), a które trzymają miejsce pracy dla swoich córek- a za te dostaje się diety i przy okazji można coś wynieść z pokładu, coś co miało być zaserwowane pasażerom, ale nie zostało; można jeszcze komuś coś przewieźć za pieniądze, coś przemycić....a panny biją się o legendę związaną z tą pracą, jak również o samą pracę- o którą jakże trudno w dzisiejszych czasach Odpowiedz Link Zgłoś