Gość: Rita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:16 U nich na stronce mozna złożyć aplikacje. Może ktoś się orientuje jak dokładnie wygląda ta praca, czy jest ciężka, może ciekawa, jakie są zarobki. Interesują mnie wszystkie info... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 26.01.05, 15:38 nie ważne :) Ale naprawde nikt sie nie orietnuje??!! Odpowiedz Link Zgłoś
aiiii Re: Praca w link 4 26.01.05, 21:38 To tak jak byś zapytała o pracę w Banku...ale nie każdy ma chęć wejść na stronę Link4 i sprawdzać jakie mają wakaty. Ta firma zapewne posiada kilka pionów, każdy pion kilka departamentów, każdy departament kilka biur, a biura zespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee tam Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:59 nic ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woli Re: Praca w link 4 IP: *.chello.pl 01.02.05, 20:09 to takie call center - taka biedronka, tylko na telefon. Nie radze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:02 biedronka na telefon :)? Wykorzystują, nie płacą za nadgodziny, zatrudniają na 3/4 etatu a pracujsz na cały??? Woli, może powiesz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:14 Może jednak znajdzie się ktoś kto tam pracował??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:30 Nie tracę nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malone Re: Praca w link 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 21:44 no wreszcie cos napiszcie bo dziewczyna jest na tyle uparta ze mi szkoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierz mi Re: Praca w link 4 IP: *.chello.pl 15.02.05, 21:55 Dziewczyno, wierz mi, nie chcialabys tam pracowac. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voytex Re: Praca w link 4 IP: *.derbynet.waw.pl 16.02.05, 00:37 moja zona prosto po studiach zaczela pracowac w tej firmie. Generalnie zarobki zaleza od tego ile sprzedaz polis na ubezpieczenie aut. Jest jakas stala pensja ale niewielka. Reszta to prowizja od sprzedazy Generalnie dochodzi do tego ze konsultanci na sile probuja wcisnac polise czy, niektorzy sobie podkradaja klientow, idac jako nowa osoba dostajesz gorsze zmiany (np. nocka w wigilie) albo od godz 14.00 do 22.00. Jak dobrze wciskasz kit oraz masz dobre zmiany to mozna zarobic do 1000 PLN netto. Jak zle sprzedajesz i jestes na koncu listy 'wyjadaczy' wtedy prawdopodobnie out. Plusem jest to ze placa w teminie i masz umowe o prace oraz mlodzi ludzie (chociaz tak jak zona wspominala bylo kilka osob co podkradalo sobie klientow przez co tracilo sie prowizje). Takze sa organizowane spotkania integracyjne. Niektorzy podobno przeszli potem do innych dzialow, bardziej stabilnych ale za cienka kase. Moja zona wytrzymala tam 4 miesiace. Generalnie: dla studenta praca ok aby dorobic, ale dla osoby powaznie myslacej o zyciu to raczej nie (bardzo mala kasa oraz zmiany do nocy + swieta + weekendy bleee) pzdr. mam nadzieje ze rozjasnilem troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:19 Bardzo bardzo Ci dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
ancik Re: Praca w link 4 18.02.05, 13:55 Gość portalu: Rita napisał(a): > U nich na stronce mozna złożyć aplikacje. Może ktoś się orientuje jak > dokładnie wygląda ta praca, czy jest ciężka, może ciekawa, jakie są zarobki. > Interesują mnie wszystkie info... Już mówię. Jak to każda akwizycja tylko przez telefon. Pracujesz przez 7 dni w tygodniu na 3/4 etatu. Właścicielem jest izraelska firma. Budynek nieoznakowany, bez logo znajduje się w pobliżu galerii Mokotów na ul. Konstruktorskiej. Chyba się boją że wkurw ... klienci ich nawiedzą lub wstydzą się własnego logo. Praca coraz trudniejsza, bo coraz mniej jest klientów na tą przewałkę. Wykorzystują oni tzw. franszyzę znacząco obniżając wysokość składki. Tylko szok przychodzi w przypadku kolizji. Poszkodowani (z jednej jak i z drugiej strony) w ramach napraw otrzymują tzw. generyki (części używane - regenerowane) i Link4 g ... to obchodzi czy masz nowe czy stare auto. Z mety też dowalają Ci gigantyczny udział własny. Nawet jak jesteś poszkodowaną. Z tego co wiem z Link4 klienci uciekają jak tylko mogą i bardzo trudno teraz znaleźć jest naiwnego, tak więc na kokosy nie licz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktośśś Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:55 Hej hej, przy Konstruktorskiej to przeprowadzali spotkanie rekrutacyjne, bo raz byłem. A sama firma jest na al. Jerozolimskich w pobliżu dworca zachodniego, no i logo jak najbardziej wisi na wysokości siedziby. Nie wiem skąd masz takie info. Poza tym dużo napisałeś z punktu widzenia niezadowolonego klienta ( chyba nim jesteś lub byłeś ), a autorkę interesowały info troche innego rodzaju. Sam też bym chętnie się dowiedział jak się tam pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logir Re: Praca w link 4 IP: *.chello.pl 20.02.05, 21:42 " Sam też bym chętnie się dowiedział jak się tam pracuje." Tyle sie wam balwany tlumaczy i nie wierzycie: pracuje sie tam hu**wo. Widocznie musicie sie sparzyc sami, zeby to zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Praca w link 4 IP: *.net / 80.55.47.* 01.03.05, 22:28 w linku nie dbaja o pracownikow,wazna jets kasa kasa i kasa.nie mozesz wyjsc na przerwe bo sa telefony,masz pasc z glodu i ich to nie obchodzi,jak jestes w czolowce sprzedawcow to zarobisz znosnie,jesli jestes sredni to spodziewaj sie ok 1,1 tys na raczke przy 8 godz pracy,łacznie z weekendami. generalnie zapieprz totalny,łamanie regulaminu pracy i jescze gó..arze ci rozkazuja co dopiero z jakijs dziury wyszli i uwazaja sie za bogow.masz sie zamknac i pracowac bez przerwy - taka jest tam praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawłowski Re: Praca w link 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 16:15 Witam pracowalem w Link4 od sierpnia do marca 2004 i tak praca jest na 0,5 etatu niestety atmosfera jest suuuper nie prawda ze nie mozna wyjsc na przerwe chociaz czasem jak byly kolejki i 10 osob czekalo na polaczenia to trzeba bylo odbierac telefony ale tak tylko zdarzalo sie po reklamach wiec wczesniej bylo mozna wyjsc zjesc zalatwic sie itp. Jedyne co mi sie nie podobalo (moze juz sie to zmienilo nie wiem) to nastawienie na max sprzedaz co nie zawsze szlo w parze z jakoscia. Jesli sprzedawalas 80-110 polis moglas spac spokojnie ja sprzedawalem za malo 50-60 ale za to dopieszczonych na maxa zero zwrotów klient zadowolony ale dla firmy to bylo za malo. Niewazne ze przodownicy oszukiwali i przy 100 polisach 20 wracalo klient byl wkurzony, liczyl sie wynik na tablicy. Kierownictwo nie popieralo tego formalnie ale nie kontrolowalo wlasnie tych najlepszych dopiero gdy zrobilismy afere to wylecieli. zarobki przy mojej sprzedazy 800-900 netto przy wyrabianiu progów do kilku tysiecy. MOZNA BYLO UCZCIWIE SPRZEDAWAC PO 120 polis ale kosztem np siedzenia od rana do wieczora. MAM NADZIEJE ZE TO SIE ZMIENILO!!!. Reasumujac warto popracowac bo sa organizowane szkolenia mozna podniesc swoje kwalifikacje, sa imprezy firmowe EXTRA naprawde :)) a jak bedziesz baaardzo dobra to zarobisz calkiem niezle, teraz rowniez zmienila sie troche mentalnosc ludzi juz sie nie boja kupowac przez telefon na poczatku bylo najgorzej bo byli nieufni. GOD SPEAK AND GOOD LUCK TO YOU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Praca w link 4 IP: *.acn.waw.pl 07.08.05, 16:30 Ja pracowałam wcześniej - od początku,przez ponad rok. Faktycznie, nędzna stawka za dupogodziny, plus premia od urobku - ile sprzedasz, tyle masz. I faktycznie strasznie byli nastawieni na ilość, z jakością gorzej. Trzeba byłoostrego dymu zrobionego przssez konsultantów,żeby wywalili pannę, która sprzedawała najwięcej, ale wybierała sobie klientów, podbierała kolegom, potrafiła powiedzieć klientowi, który prosił o przełączenie do konkretnej osoby,że jej nie ma (mimo,że była) i sprzedać polisę. Ja sprzedawałam na poziomio oik 60 mies., ale bez zwrotów, poprawek - usłyszałam od koordynatorki, że powinnam być "bardziej chamska"!!!!!!! wobec klientów, bo za długo z nimi rozmawiam. To,że im tłumaczyłam wszystko,nie miało znaczenia, trzeba było sprzedać i do widzenia, że klient nie wie , co kupił, to tylko lepiej. Ta sama Gosia W (ci, co tam pracowali,to wiedzą) przekazała mi jako polecenie dyrektora działu coś, co było jej własnym wymysłem (chodziło o przejście do innej grupy, nie miałam ochoty z nią pracować dalej)- okazało się,że dyrektor nic o tym nie wiem a ona bezczelnie zełgała. Generalnie na pracę dla studenta - nieźle,żyć się z tego nie da. Zespół młody - duża rotacja, praca świątek piątek, a jak się podpadnie koordynatorowi (jak ja) to ma się przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś