Dodaj do ulubionych

Praca w link 4

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 17:16
U nich na stronce mozna złożyć aplikacje. Może ktoś się orientuje jak
dokładnie wygląda ta praca, czy jest ciężka, może ciekawa, jakie są zarobki.
Interesują mnie wszystkie info...
Obserwuj wątek
    • Gość: ak23 Re: Praca w link 4 IP: *.chello.pl 24.01.05, 18:20
      a nie kazde info?
      • Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 26.01.05, 15:38
        nie ważne :)
        Ale naprawde nikt sie nie orietnuje??!!
    • aiiii Re: Praca w link 4 26.01.05, 21:38
      To tak jak byś zapytała o pracę w Banku...ale nie każdy ma chęć wejść na stronę
      Link4 i sprawdzać jakie mają wakaty. Ta firma zapewne posiada kilka pionów,
      każdy pion kilka departamentów, każdy departament kilka biur, a biura zespołów.
      • Gość: eee tam Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:59
        nic ciekawego
        • Gość: Woli Re: Praca w link 4 IP: *.chello.pl 01.02.05, 20:09
          to takie call center - taka biedronka, tylko na telefon. Nie radze.
          • Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:02
            biedronka na telefon :)?
            Wykorzystują, nie płacą za nadgodziny, zatrudniają na 3/4 etatu a pracujsz na
            cały??? Woli, może powiesz coś więcej.
    • Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:14
      Może jednak znajdzie się ktoś kto tam pracował???
    • Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:30
      Nie tracę nadziei...
      • Gość: malone Re: Praca w link 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 21:44
        no wreszcie cos napiszcie bo dziewczyna jest na tyle uparta ze mi szkoda :)
        • Gość: Wierz mi Re: Praca w link 4 IP: *.chello.pl 15.02.05, 21:55
          Dziewczyno, wierz mi, nie chcialabys tam pracowac. Tyle.
    • Gość: voytex Re: Praca w link 4 IP: *.derbynet.waw.pl 16.02.05, 00:37
      moja zona prosto po studiach zaczela pracowac w tej firmie.
      Generalnie zarobki zaleza od tego ile sprzedaz polis na ubezpieczenie aut. Jest
      jakas stala pensja ale niewielka. Reszta to prowizja od sprzedazy
      Generalnie dochodzi do tego ze konsultanci na sile probuja wcisnac polise czy,
      niektorzy sobie podkradaja klientow, idac jako nowa osoba dostajesz gorsze
      zmiany (np. nocka w wigilie) albo od godz 14.00 do 22.00.
      Jak dobrze wciskasz kit oraz masz dobre zmiany to mozna zarobic do 1000 PLN
      netto. Jak zle sprzedajesz i jestes na koncu listy 'wyjadaczy' wtedy
      prawdopodobnie out.
      Plusem jest to ze placa w teminie i masz umowe o prace oraz mlodzi ludzie
      (chociaz tak jak zona wspominala bylo kilka osob co podkradalo sobie klientow
      przez co tracilo sie prowizje). Takze sa organizowane spotkania integracyjne.
      Niektorzy podobno przeszli potem do innych dzialow, bardziej stabilnych ale za
      cienka kase.
      Moja zona wytrzymala tam 4 miesiace.
      Generalnie: dla studenta praca ok aby dorobic, ale dla osoby powaznie myslacej
      o zyciu to raczej nie (bardzo mala kasa oraz zmiany do nocy + swieta + weekendy
      bleee)
      pzdr.
      mam nadzieje ze rozjasnilem troche
      • Gość: Rita Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 19:19
        Bardzo bardzo Ci dziękuję!
    • ancik Re: Praca w link 4 18.02.05, 13:55
      Gość portalu: Rita napisał(a):
      > U nich na stronce mozna złożyć aplikacje. Może ktoś się orientuje jak
      > dokładnie wygląda ta praca, czy jest ciężka, może ciekawa, jakie są zarobki.
      > Interesują mnie wszystkie info...

Już mówię.
      Jak to każda akwizycja tylko przez telefon.
      Pracujesz przez 7 dni w tygodniu na 3/4 etatu.
      Właścicielem jest izraelska firma.
      Budynek nieoznakowany, bez logo znajduje się w pobliżu galerii Mokotów na ul.
      Konstruktorskiej. Chyba się boją że wkurw ... klienci ich nawiedzą lub wstydzą
      się własnego logo.
      Praca coraz trudniejsza, bo coraz mniej jest klientów na tą przewałkę.
      Wykorzystują oni tzw. franszyzę znacząco obniżając wysokość składki.
      Tylko szok przychodzi w przypadku kolizji. Poszkodowani (z jednej jak i z
      drugiej strony) w ramach napraw otrzymują tzw. generyki (części używane -
      regenerowane) i Link4 g ... to obchodzi czy masz nowe czy stare auto. Z mety
      też dowalają Ci gigantyczny udział własny. Nawet jak jesteś poszkodowaną.

Z tego co wiem z Link4 klienci uciekają jak tylko mogą i bardzo trudno teraz
      znaleźć jest naiwnego, tak więc na kokosy nie licz.

• Gość: Ktośśś Re: Praca w link 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:55
        Hej hej, przy Konstruktorskiej to przeprowadzali spotkanie rekrutacyjne, bo raz
        byłem. A sama firma jest na al. Jerozolimskich w pobliżu dworca zachodniego, no
        i logo jak najbardziej wisi na wysokości siedziby. Nie wiem skąd masz takie
        info. Poza tym dużo napisałeś z punktu widzenia niezadowolonego klienta ( chyba
        nim jesteś lub byłeś ), a autorkę interesowały info troche innego rodzaju. Sam
        też bym chętnie się dowiedział jak się tam pracuje.
        • Gość: logir Re: Praca w link 4 IP: *.chello.pl 20.02.05, 21:42
          " Sam też bym chętnie się dowiedział jak się tam pracuje."

Tyle sie wam balwany tlumaczy i nie wierzycie: pracuje sie tam hu**wo. Widocznie musicie sie sparzyc sami, zeby to zrozumiec.
    • Gość: bp Re: Praca w link 4 IP: *.net / 80.55.47.* 01.03.05, 22:28
      w linku nie dbaja o pracownikow,wazna jets kasa kasa i kasa.nie mozesz wyjsc na
      przerwe bo sa telefony,masz pasc z glodu i ich to nie obchodzi,jak jestes w
      czolowce sprzedawcow to zarobisz znosnie,jesli jestes sredni to spodziewaj sie
      ok 1,1 tys na raczke przy 8 godz pracy,łacznie z weekendami. generalnie
      zapieprz totalny,łamanie regulaminu pracy i jescze gó..arze ci rozkazuja co
      dopiero z jakijs dziury wyszli i uwazaja sie za bogow.masz sie zamknac i
      pracowac bez przerwy - taka jest tam praca.
    • Gość: Pawłowski Re: Praca w link 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 16:15
      Witam pracowalem w Link4 od sierpnia do marca 2004 i tak praca jest na 0,5
      etatu niestety atmosfera jest suuuper nie prawda ze nie mozna wyjsc na przerwe
      chociaz czasem jak byly kolejki i 10 osob czekalo na polaczenia to trzeba bylo
      odbierac telefony ale tak tylko zdarzalo sie po reklamach wiec wczesniej bylo
      mozna wyjsc zjesc zalatwic sie itp. Jedyne co mi sie nie podobalo (moze juz sie
      to zmienilo nie wiem) to nastawienie na max sprzedaz co nie zawsze szlo w parze
      z jakoscia. Jesli sprzedawalas 80-110 polis moglas spac spokojnie ja
      sprzedawalem za malo 50-60 ale za to dopieszczonych na maxa zero zwrotów klient
      zadowolony ale dla firmy to bylo za malo. Niewazne ze przodownicy oszukiwali i
      przy 100 polisach 20 wracalo klient byl wkurzony, liczyl sie wynik na tablicy.
      Kierownictwo nie popieralo tego formalnie ale nie kontrolowalo wlasnie tych
      najlepszych dopiero gdy zrobilismy afere to wylecieli. zarobki przy mojej
      sprzedazy 800-900 netto przy wyrabianiu progów do kilku tysiecy. MOZNA BYLO
      UCZCIWIE SPRZEDAWAC PO 120 polis ale kosztem np siedzenia od rana do wieczora.
      MAM NADZIEJE ZE TO SIE ZMIENILO!!!. Reasumujac warto popracowac bo sa
      organizowane szkolenia mozna podniesc swoje kwalifikacje, sa imprezy firmowe
      EXTRA naprawde :)) a jak bedziesz baaardzo dobra to zarobisz calkiem niezle,
      teraz rowniez zmienila sie troche mentalnosc ludzi juz sie nie boja kupowac
      przez telefon na poczatku bylo najgorzej bo byli nieufni. GOD SPEAK AND GOOD
      LUCK TO YOU
      • Gość: K Re: Praca w link 4 IP: *.acn.waw.pl 07.08.05, 16:30
        Ja pracowałam wcześniej - od początku,przez ponad rok. Faktycznie, nędzna
        stawka za dupogodziny, plus premia od urobku - ile sprzedasz, tyle masz. I
        faktycznie strasznie byli nastawieni na ilość, z jakością gorzej. Trzeba
        byłoostrego dymu zrobionego przssez konsultantów,żeby wywalili pannę, która
        sprzedawała najwięcej, ale wybierała sobie klientów, podbierała kolegom,
        potrafiła powiedzieć klientowi, który prosił o przełączenie do konkretnej
        osoby,że jej nie ma (mimo,że była) i sprzedać polisę. Ja sprzedawałam na
        poziomio oik 60 mies., ale bez zwrotów, poprawek - usłyszałam od koordynatorki,
        że powinnam być "bardziej chamska"!!!!!!! wobec klientów, bo za długo z nimi
        rozmawiam. To,że im tłumaczyłam wszystko,nie miało znaczenia, trzeba było
        sprzedać i do widzenia, że klient nie wie , co kupił, to tylko lepiej. Ta sama
        Gosia W (ci, co tam pracowali,to wiedzą) przekazała mi jako polecenie dyrektora
        działu coś, co było jej własnym wymysłem (chodziło o przejście do innej grupy,
        nie miałam ochoty z nią pracować dalej)- okazało się,że dyrektor nic o tym nie
        wiem a ona bezczelnie zełgała. Generalnie na pracę dla studenta - nieźle,żyć
        się z tego nie da. Zespół młody - duża rotacja, praca świątek piątek, a jak
        się podpadnie koordynatorowi (jak ja) to ma się przechlapane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka