Dodaj do ulubionych

Jest Praca

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:08
Od kilku dni poszuku studentów do moim zdaniem ciekawej pracy w Warszawie na
umowe o prace, zapewnil bym godziwe warunki placowe i mozliwosc rozwoju i
zdobywania doswiadczenia.Zadna akwizycja normalna praca. I CZEKAM A TU NIC
>Nikt mi CV nie sle.Co jest grane gdzie to bezropbocie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Arina Re: Jest Praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:18
      Jeśli normalna praca, to ja jestem chętna. CV przesłac mogę, ale może jakieś
      bardziej konkretne info??? Tylko że już nie jestem studentką.
      • Gość: Aga Re: Jest Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:23
        Bardzo chetnie podejme prace, proszę o kontakt agaslot@poczta.onet.pl
        ale nie jestem juz studentką
      • Gość: PRACODAWCA Re: Jest Praca IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:24
        napisz mi maila alpinist1@wp.pl to wszystko wyjasnie
      • Gość: katarzyna Re: Jest Praca IP: *.chello.pl 07.02.05, 12:06
        jestem zainteresowana. jestem studentka zaoczna. moj numer 506596691:))
    • Gość: Gość Re: Jest Praca IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.02.05, 12:25
      Tylko studentkami/studentami jestes zainteresowany? Te cholerne studia
      skonczylem w 1991 roku i szlag mnie trafia teraz, jak patrze na co sie dzieje
      na "rynku pracy". 1,5 roku temu zwloniono mnie z pewnej firmy
      telekomunikacyjej, zmienono jej nazwe i prawie caly personel a ja nadal szukam
      pracy!!!
      Tez sie ucze i rozwijam, bo mimo bezrobocia mam na to warunki i czas ...
      W jakiej branzy dzialsz?

Pozdrawiam,
      Gosc
    • Gość: Aga Re: Jest Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:27
      Nikt nie wysyła CV bo niby gdzie niestety nie podanae zostały żadne dane, gdzie
      ta praca iadresu emailowego brak
      • Gość: PRACODAWCA Re: Jest Praca IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:33
        Dzialam w branzy IT a ogloszenia tu nie moge podac
        Jescze raz daje namiary (tymczasowe)alpinist1@wp.pl
    • Gość: Pytajnik Re: Jest Praca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.05, 14:13
      Dosyć ciekawa sprawa. Musisz byc przedstawicielem bardzo kiepskiej firmy(bez
      obrazy) że żaden student nie wysyła do ciebie cv. Z tego co się orientuje u
      mnie w firmie wystarczy dać ogłoszenie o naborze studentów i w ciagu dnia
      skrzynka e-mailowa jest zatkana a po 2 tygodniach listonosz bluzga na nas że
      musi tyle poczty nosić. Znam osoby z innych firm i tam jest podobnie jeśli się
      ogłaszają mają tabun studentów różnej maści. Współczuje ci dosyć dziwnego
      problemu i życze powodzenia ale coś mi sie zdaje ż eto zwykła podpucha.
      • Gość: mpopo To się kupy nie trzyma, IP: *.acn.waw.pl 05.02.05, 14:33
        Szukasz pracownika a podajesz maila na WP?
        Szukasz, za darmo, czyli na rekrutacje mało macie $$$ to co z wypłatami.
        Student to umowa zlecenie 19 % VAT, ale nie na umowę o prace. To ci się nieopłaca.
        Nie możesz się reklamować, ale twój topic mnie nieprzekonał. CV zbierają agenci ubezp[ieczeniowi, mają tam twój telefon i dane, dzięki którym jesteś dla nich dotępny.

Zapłać te pare zł w wyborczej, pracownika znajdziesz dobrego, a szukajacy nie bedą sie niepokoić o kolejne ART -B
        • Gość: PRACODAWCA Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 15:15
          OGloszenie w AAAby (w Wyborczej tez)dalem i na innych portalach. Tu nie podaje
          bo nie moge zgodnie z regulaminem forum.Nie chce ujawniac danych firmy wiec
          podaje prywatnego maila.Prosze nie oceniac negatywnie mnie ani mojej firmy jeli
          nie wiecie Panstwo o kim piszecie.Prace oferuje za godziwa pensje na umowe o
          prace, a studenta chce, poniewaz jedna z dodatkowych form motywacji bedzie
          oprocz pensji wspolfinansowanie przez firme studiow pracownika.Zalezy mi na
          studentach, bo chce miec lojalnego pracownika(pracownikow), ktory bedzie chcial
          na kilka lat zwiazac sie z firma. Dla zainteresowanyh podaje jeszcze raz
          prywatny adres:alpinist1@wp.pl. Z niego wysle linka do odpowiedniego ogloszenia
          na aaaby, gdzie podany jest moj firmowy adres mailowy, na ktory nalezy wysylac
          odpowiednie dokumenty.nie chce sie tu oglaszacPisze bo sprawa jest pilna,
          zalezy mi na szybkiej rekrutacji odpowiednich pracowników.
          Cholera prosze nie dopatrywac sie zadnego ukrytego haczyka i nie mierzyc innych
          swoj miara
          Pozdrawiam
          • Gość: Pytajnik Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.02.05, 21:46
            Reklama nie reklama fakt pozostaje faktem ze nazwy firmy podac publicznie nie
            chcesz co moze oznaczać że jest to kwestia nazwijmy ją "wstydliwa". Oceny
            dokonane przez ludzi w tym poście powstały na mocy informacji które
            dostarczyłeś więc sie nie powinines dziwić. Jeśli tak samo reklamujecie się
            przez dział HR no to cóż... Powiem ci tak, jest to niemożliwe że w wypadku gdy
            dajecie dobry opis stanowiska np w portalu aaaby to pracownicy nie wysyłają do
            was CV. W dzisiejszych warunkach naprawde trzeba sprawe "skopać".
            • Gość: PRACODAWCA Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 23:05
              To moze zrobimy tak.Napisz do mnie, dam ci linka do ogloszenia i powiesz mi
              gdzie skopalem sprawe ok?Bylbym wdzieczny za konstruktywna krytyke, nigdy nie
              jest z pozno na nauke wiec jak mozesz to pofatyguj sie prosze i luknj na
              ogloszenie a nie feruj wyroków w ciemno
              PZDR
              • Gość: ja tez tam bylam Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.chello.pl 06.02.05, 00:24
                hehe okaze sie pozniej ze jest to ZBOCZENIEC Z SASKIEJ KEPY szukajacy
                asystentki hehe
              • Gość: ja tez tam bylam Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.chello.pl 06.02.05, 00:24
                hehe okaze sie pozniej ze jest to ZBOCZENIEC Z SASKIEJ KEPY szukajacy
                asystentki hehe
          • Gość: Gość Re: To się kupy nie trzyma, IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.02.05, 00:30
            To ja nie móglbym byc lojanym pracownikiem? Mam jeszcze "pare" latek do
            emerytury, nie chcialbym przesiedzec ich w domu a jestem otwarty na nauke
            (studia podyplomowe?). A i pracy nie lubie czesto zmieniac a to co jest w moim
            CV to przyczyny niezalezne od mnie takie jak fuzje firm, reorganizacje itd...
            Jakas podpowiedz, "troche" znam rynek telekomunikacyjny i IT...

Pozdrawiam,
            Gosc
          • go-hha Re: To się kupy nie trzyma, 06.02.05, 14:42
            > Zalezy mi na studentach, bo chce miec lojalnego pracownika(pracownikow),
            ktory bedzie chcial na kilka lat zwiazac sie z firma.

A nie-student albo były student już nie będzie wg ciebie lojalnym pracownikiem?
            Cóż za stereotyp!
            • Gość: PRACODAWCA Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:30
              Juz piesze o co mi chodzi.Na proponowane przeze mnie stanowiska nie potrzebuje
              pracownikow ze stopniem mgr, co nie znaczy, ze nie wymaga ono odpowiednich
              kwalifikacji.Boje sie ze mgr popracuje u mnie pare m-cy, dopoki nie znajdzie
              lepszej oferty pracy.Praca wymaga odpowiedniej wiedzy oraz predyspozycji
              osobowosciowych-tego na studiach nie ucza. Nie zalezy mi jednach na biernych i
              malo inteligentnych osobach.Reasumujac idealnym kandydatem bedzie osoba, ktora
              studiuje i chce zdobyc doswiadczenie i zbudowac sobie dobre CV przed
              ukonczeniem studiow.Nie chcialem urazic nie-studentow i absolwentow, prosze
              mnie zle nie zrozumiec.Poporostu mysle, ze praca oferowana przez moja firme
              najbardziej nadaje sie dla tej grupy.
              PZDR
              • Gość: Gość Re: To się kupy nie trzyma, IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.02.05, 23:55
                To mozna teraz w Warszawie dostac dobra oferte i to bez znajomosci? Ciekawe, bo
                z moich doswiadczen na "rynku pracy" sprawa nie wyglada tak rózowo... A
                przeciez to wlasnie studenci sa wlasnie bardzo mobilni i nie trzymaja sie
                miejsca pracy tak jak ich starsi koledzy, w tych firmach w kórych ja bylem(duze
                spólki z udzialem 100% Skarbu Panstwa) najwiekszy byl ruch wlasnie w tej
                grupie!!!
                Pracodawcy w Polsce nie sa teraz elastyczni w podejsciu do problemu HR, zbyt
                latwo rezygnuja ze specjalistów, nie rozumiem tego co sie teraz dzieje?

Pozdrowienia,

Gosc

.Praca wymaga odpowiedniej wiedzy oraz predyspozycji
                > osobowosciowych-tego na studiach nie ucza. Nie zalezy mi jednach na biernych
                i
                > malo inteligentnych osobach. - Bazy danych czy paszportyzacja systemów
                telekomunikacyjch? Zaznaczam, iz skonczylem SGH a telekomunikacji nauczylem sie
                w pracy...., ale, jak nie to nie, napewno przetrwam ten trudny dla mnie okres
                bez problemów, bo mam jak pisalem wczesniej bardzo dobre warunki zycia!
              • Gość: doradca Do kupy, bo kupy nikt nie ruszy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 12:12
                Bogata ta Twoja firma jeśli nie liczy się z kosztami. Jako prace domową policz
                sobie oszczedności jaki uzyskasz zatrudniając na umowe o dzieło ( z
                uwzględnieniem kosztów uzyskania przychodów). Wiecej nie napisze bo mamy
                kapitalizm i za udzielanie porad należy płacić. I to by było na tyle.
              • Gość: Pytajnik Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 23:00
                Szanowny pracodawco powiem szczerze że forma rekrutacji którą wybrałeś w tym
                ogłoszeniu jest hmmmm żenująca jak na poważną firmę(tak podobno ma być). I
                własnie dlatego nie ma się co dziwić że sprawy z naborem wyglądają u was w
                firmie nie inaczej.
        • popolipo Re: To się kupy nie trzyma, 05.02.05, 15:31
          Gość portalu: mpopo napisał(a):

> Szukasz pracownika a podajesz maila na WP?
          > Szukasz, za darmo, czyli na rekrutacje mało macie $$$ to co z wypłatami.
          > Student to umowa zlecenie 19 % VAT, ale nie na umowę o prace. To ci się
          nieopła
          > ca.
          > Nie możesz się reklamować, ale twój topic mnie nieprzekonał. CV zbierają
          agenci
          > ubezp[ieczeniowi, mają tam twój telefon i dane, dzięki którym jesteś dla
          nich
          > dotępny.
          >
          > Zapłać te pare zł w wyborczej, pracownika znajdziesz dobrego, a szukajacy nie
          b
          > edą sie niepokoić o kolejne ART -B
          Mysle jednaz ze w dluzszej perspektywie zatrudnienie na umowe o prace oplaca
          sie znacznie bardziej niz na umowe zlecenie.Daje poczucie stabilnosci i
          traktowania fair.Powoduje znacznie wieksze poczucie lojalnosci i zaangazowania
          w prace niz w przypadku umowy zlecenia, co moze miec wymierne skutki z punktu
          widzenia wydajnosci pracy.To co Pan napsal jest bardzo krótkowzroczne i
          odzwiercedla niestety myslenie wiekszosci polskich pracodawcow.
          • Gość: mpopo Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.acn.waw.pl 07.02.05, 00:19
            popolipo proszę patrz kto topic zaczynał, bo pomyliłeś jednego uczestnika dyskusji z drugim. Zauważyłem, pare błędów i niezgodności. Teraz umowa zlecenie jest najczęstrza metodą pracy, a 19 % podatku dla studiujących znacznie bardziej się opłaca niż 34% dla już absolwentów.

"To co Pan napsal jest bardzo krótkowzroczne i
            > odzwiercedla niestety myslenie wiekszosci polskich pracodawcow."

Tak się składa, że jestem absolwentem, pracuje w 2 miejscach na umowę zlecenie, bo nigdzie nie można się dostać na umowę o prace. Mówisz mi żeczy dla mnie naprawde bardzo widoczne, ale nie mam wyboru. Tu i tu duzo pochwał, i nagród pienięznych i umowa umową. Brak pewnosci jutra, i brak składek na ZUS.
            Zasówam przed komputerem po 11-13 godzin przez 6 dni, wiec wiem o czym pisze.

Dla pracodawcy, założyciela tego topicu sugerował bym prowadzić rozmowę grzeczniej. Nie student to dla ciebie człowiek nielojalny i niepracowity? mgr ci przeszkadza? ja ci dałem tylko pare uwag, ponieważ chciałem pomóc.

Nie mozna oszczędzać na rekrutacji, to jest wizytówka firmy. tak jak kandydat do pracy robi pierwsze wrażaenie, to samo dotyczy się pracodawcy. NIkt nie pcha się tam gdzie może zabraknąć na pensję, bo życie w Wrszawie jest kosztowne.

Kto nie ma zdania,albo watpliwości i wszystko szybko przyjmuje z pokorą, tak samo szybko traci. Życzę panu dobrze, ale o swoich wątpliwosciach wolę się podzielić na tym forum. Szukac pracownika na forum? to nie driver do karty graficznej, ani mp3 z strony, to jest coś poważniejszego. Nie do każdego to ogłoszenie powinno być adresowane. oczędność na linijce w "Stołecznych w Wybiórczej"?

Pozdrawiam
            • Gość: anis Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:26
              Widze, że Kolega (mpopo) najwyrazniej został bardzo mocno negatywnie
              doświadczony przez pracodawców. Rynek pracy jest teraz bardzo trudny, jednak nie
              wszyscy są tacy sami i nie można szufladkować każdego pracodawcę pod jednym
              katem. Może jednak Kolega powinien zapoznać sie z linkiem strony, na którym
              widnieje pełna treśc ogłoszenia, a dopiero potem wygłaszac słowa krytyki?!
              • Gość: mpopo Re: To się kupy nie trzyma, IP: *.acn.waw.pl 09.02.05, 18:04
                > Widze, że Kolega (mpopo) najwyrazniej został bardzo mocno negatywnie
                > doświadczony przez pracodawców.

Oceniaj ludzi dopiero jak ich poznasz, bo wcześniej to się mozesz pomylić.
                Uwazasz to za powazną forme rekrutacji? bo dla mnie to żenujace z leka.
                Odnosnie moich doświadczeń, nie bede sie z tobą nimi dzielił a uwierz, że wiem co mówię.
                Krytyka daje ci jedno, wątpliwosci. Bez watpliwosci są zawsze ci szczęśliwi, naiwni. Pozdrawiam serdecznie, proponuje kolejne oferty pracy ogłaszać wyrzucajac oferte w pustej butelce do wisły albo konkurs audiotele.
    • Gość: PRACODAWCA Re: Jest Praca IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:50
      OK.Dziekuje wszystkim za zainteresowanie.Dyskusja na forum przyniosla jednak
      skutek.Mam juz chyba wystarczajaca ilosc kandydatów.Na miale czekam do 15.
      PZDR
      • Gość: doradca Re: Jest Praca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 14:16
        Gratuluje pomysłu. Potencjalnym pracownikom niczego nie gratuluje może poza
        jednym aby za dwa miesiące nie opisywali tego doświadczenia życiowego.
        • Gość: PRACODAWCA Re: Jest Praca IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:23
          Pozdrawiam wielce zgryzliwego kolege
          • Gość: doradca Niech będzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 18:41
            Pomyliłeś się. No cóż i tak bywa.
    • Gość: aneta Re: Jest Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:48
      jestem zainteresowana praca. prosze o kontakt anetaknaber@tenbit.pl
    • Gość: ANETA Re: Jest Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:21
      mieszkam kolo wawy, szukam pracy, moge dojezdzac, prosze o kontakt
      anetaknaber@tenbit.pl
      • Gość: MaJa Re: Jest Praca IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 07.02.05, 20:40
        ja też szukam pracy. Poproszę o informacje jmagdaj@op.pl
        • Gość: Grzegorz K. Re: Jest Praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:33
          Wysłałem Panu swoje Cv i list motywacyjny pod wskazany adres mail-owy.
          Pozdrawiam Grzegorz K. (gaaree@op.pl)
          • Gość: Chętny A ja już po rozmowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:00
            Tak psioczyliscie na tego PRACODAWCĘ o ja bylem juz dzisiaj na rozmowie
            (zreszta jak wiele innych osob) i stwierdzam, ze to sympatyczny i ambitny
            czlowiek. A firma jest naprawde dobra i oferta pracy mi sie podoba.
            Przynajmniej wydaje sie rozwojowa. Pozostalo jedynie poczekac na odpowiedz :).
            Pozdrawiam wszystkich!
            • Gość: O rany Oj PRACODAWCA i po co tak podpisywać... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 21:50
              POdpisywanie innym nickiem i robienie "niby" reklamy nic ci nie da. Równie
              dobrze moze napisac sto osób co było niezadowolone:)))
            • Gość: doradca Jeśli już IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 16:02
              Jeśli już wystawiasz laurke to chociaż dostawce internetu zmień.
              • Gość: ?????????? Re: Jeśli już IP: 62.29.138.* 09.02.05, 20:44
                Nic z tego nie rozumiem. Co to ma do poprzednich wypowiedzi??????? Dostawce
                internetu ma zmienic? Kto, dlaczego i po co?
                • doradca1 Jeśli już 09.02.05, 22:47
                  Popatrz sobie na IP tego co zamieścił ofertę (PRACODAWCA) i tego co go wychwala.
                  Może wtedy zrozumiesz. Pozdrawiam
                  • Gość: jak to? Re: Jeśli już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:52
                    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl - ten co go wychwalał;
                    IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl - PRACODAWCA.
                    Obydwa sa z TP ale inne usługi. Chyba, ze sie myle?? Wg. mnie nie jest to z
                    tego samego kompa pisane..
                    • Gość: halo Re: Jeśli już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:44
                      halo
    • Gość: Karola Re: Jest Praca IP: 80.50.193.* 10.02.05, 18:01
      Czy na taką prace ma szanse studiująca dziennie i będąca nie będąca z Warszawy?
    • mtrack Re: Jest Praca 07.03.05, 20:35
      Gość portalu: PRACODAWCA napisał(a):

> Od kilku dni poszuku studentów do moim zdaniem ciekawej pracy w Warszawie na
      > umowe o prace, zapewnil bym godziwe warunki placowe i mozliwosc rozwoju i
      > zdobywania doswiadczenia.Zadna akwizycja normalna praca. I CZEKAM A TU NIC
      > >Nikt mi CV nie sle.Co jest grane gdzie to bezropbocie?

PRZEPRASZAM ALE E-MAILA NIE MOGĘ ZNALEŹĆ - gemic@interia.pl - umiejętności moje
      tutaj - www.mtrack23.webd.pl

• Gość: Gloria Re: Jest Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:44
      Witam
      Jestem studentka i poszukuje pracy chetnie zapoznam sie z tym co proponujesz
      zostwiam wiec swoj mail i czekam na kontakt : sweetgloria@interia.pl
      Ewelina :)
      • bond.jamesbond1 Re: Jest Praca 09.03.05, 14:19
        Proponuję, żebyś zmieniła adres mailowy. SweetGloria brzmi oczywiście bardzo
        sexy, ale przy szukaniu poważnej pracy będzie to raczej minus...
    • Gość: Student Re: Jest Praca IP: *.crowley.pl 09.03.05, 13:59
      czy mógłbym prosić info na morgatinteria.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka