Dodaj do ulubionych

PRACA W TURYSTYCE!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:30
Szukam!!! W jakimś biurze w Warszawie! Nie jako pilot/rezydent itp. Mam
dośiwadczenie! Może ktoś coś słyszał? Może ktoś coś wie? Bo ja już trace
nadzieję, że znajdę...
Obserwuj wątek
    • Gość: mgr turystyki Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 13:38
      Ok. Skoro nikt nic nie słyszał - to dzięki za pomoc.
    • Gość: swiezabazylia Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.crowley.pl 05.06.05, 13:44
      Przejrzyj ogłoszenia z zeszłego poniedziałku z GW.
      Ogłoszenia są - więc czemu pytasz tutaj na forum czy ktoś coś wie?
      • Gość: mgr turystyki Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:02
        Sluchaj "mądralo": pytam, bo od tego jest to forum - jak jeszcze nie zaoważyłeś
        prawie każdy tu o coś pyta!! A takie rady to wiesz gdzie możesez sobie
        wsadziC...?! Nie pytam czy w zeszłej gazecie wyborczej są ogłoszenia! bo jakie
        są to doskonale wiem. I skoro nie masz nic do powiedzenia - to nie zabieraj
        głosu.
        • Gość: swiezabazylia Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.crowley.pl 07.06.05, 19:00
          To Ty masz problem ze znalezieniem pracy w turystyce - nie ja. Ja znalazłam
          dzięki własnie takiemu ogłoszeniu, ale skoro wolisz zajmować się pierdołami i
          szukać na forum to powodzenia.
    • Gość: guide Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:12
      Zapytaj w Furnel Tavel na Kopernika. Tam jest taka rotacja, że każda para rąk
      się przyda :)
      • Gość: jodido Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:44
        O tak, tam jest "rotacja", dobrze powiedziane....
    • Gość: turystka TUI Polska - tam szukają specjalisty - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:01
      wejdź na ich stronę www.tui.pl. tak samo w Neckermannie www. neckermann.pl
      • Gość: mgr turystyki Re: TUI Polska - tam szukają specjalisty - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:45
        Dzieki.
        • Gość: ela Re: TUI Polska - tam szukają specjalisty - IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.06.05, 08:36
          Nie przyjęłabym do pracy takiego magistra jak Ty.
          Nie potrafisz powysyłać życiorysów do setek biur na rynku???
          Muszą Ci podawać linki do tak podstawowych stron jak tui i neckermann???
          Mamma mia, co sie dzieje na tym swiecie.
          • Gość: mgr turystyki Re: TUI Polska - tam szukają specjalisty - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:15
            ...i jeszcze jedno do eli: nikt mi nie musi podawać zadnych linków do TUI czy
            Neckermanna, czy ja o to pytałem?? Ludzie chcieli pomóc (bo są jak widać
            życzliwi jeszcze) to podali, a TY się zastanów co piszesz na drugi raz.
            (cd.również do Ciebie - w moim ost. poście)
    • Gość: FOSTER Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.acn.waw.pl 07.06.05, 21:24
      Poszukujemy osoby na stanowisko Konsultant-Sprzedawca ofert turystycznych w
      biurze w Warszawie.
      Wymagania: miła aparycja (uśmiech), odpowiedzialność, zdolność szybkiego
      uczenia się, inicjatywa i samodzielność. Poszukujemy osoby dla której podróże
      to pasja i zainteresowania. Wymagany wcześniejszy pobyt w krajach (minimum 3 z
      wymienionych): Chorwacja, Hiszpania, Tunezja, Egipt, Grecja, Włochy, Turcja,
      Francja, Cypr, Bułgaria.
      Zakres obowiązków : praca z klientami, sprzedaż turystycznych ofert Triada,
      Neckermann, Exim Tours, Ecco Holiday, Alfa Star, Wezyr, Pegas, GTI i innych
      touropeartorów oraz biletów lotniczych, kart ISIC, EURO26. Praca z systemami
      rezerwacyjnymi: Merlin, Galileo, Triada, Amadeusz.
      Wynagrodzenie: podstawa + prowizja od sprzedaży, zależne od doświadczenia i
      wiedzy. Pełna oferta biura: www.fostertravel.pl
      CV proszę przesyłać tylko mailem na adres: ddabek@foster.net.pl
      • Gość: Richelieu* Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.localdomain / 80.48.249.* 07.06.05, 21:27
        czyli burak jeżdżący po to by chwalić się zdjęciami na wielbłądzie będzie milej
        widziany niż student nie mający pieniędzy nawet na Tunezję
        lipa nie biuro
        • Gość: guide Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:41
          Zgadza się.
          Te, magister, szukaj w biurach podróży, które mają przyjazdówkę. Harówa taka
          sama, ale przynajmniej na wejściu łatwiej, bo najczęściej wiemy więcej o kraju
          rodzinnym niz o zagranicy. Jesli tylko odróżniasz sniadanie serwowane od
          szwedzkiego stołu a HP od FB, to coś znajdziesz ;))
          • Gość: mgr turystyki Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:09
            Dzieki - osobom które napisały coś konkretnego, natomiast do wszystkich innch:
            (guide, ela i świeże..cos tam!)nie rozumiem skąd taka ironia i złośliwość!Skąd
            pomysł, że nie rozesłałem CV do biur, że nie szukam ogłoszeń w GW,
            internecie..itd.!?! W zdecydowanej większości szukają FRAJERÓW, którzy za 500
            zł + prowizje bedą sprzedawać ofertę turystyczą przez sezon! Szukam czegoś
            sensownego, a oto niestey trudno.
            A Ty guide - jeżeli mierzysz innych swoją miarą...to współczuje! Pewnie
            faktycznie wiesz więcej o Polsce niż o czymkolwiek innym, proponuje - rozszerz
            swoją wiedzę o coś więcej niż tylko opcje wyżywienia!
            • Gość: guide Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:51
              Gość portalu: mgr turystyki napisał(a):

> Dzieki - osobom które napisały coś konkretnego, natomiast do wszystkich innch:
              > (guide, ela i świeże..cos tam!)nie rozumiem skąd taka ironia i złośliwość!

A czy ja nie dałem Ci konkretnej wskazówki???
              Poza tym: NIE JESTEM ironiczny i złośliwy, ale obrzydliwie przyziemny. Sęk w
              tym, że przepracowałem wiele lat w turystyce, głównie w przyjazdówce, i uwierz
              mi, ale naprawdę zdarzali się absolwenci turystyki którzy (to przykład, który
              najbardziej utkwił mi w pamięci) doskonale znali wszystkie atrakcje większych
              polskich miast, ale nie bardzo mieli pojęcie o odległościach między
              miejscowościami i związanymi z tym czasami przejazdu autokarem. Skutek: np.
              planowanie jednodniowego przejazdu ze Szczecina na Mazury ze zwiedzaniem
              Trójmiasta po drodze(!)
              Wierzę, że Twoje kwalifikacje są zdecydowanie wyższe i szczerze życzę Ci
              znalezienia normalnej pracy.

> W zdecydowanej większości szukają FRAJERÓW, którzy za 500
              > zł + prowizje bedą sprzedawać ofertę turystyczą przez sezon!
              Tu masz świętą rację, niestety.

> A Ty guide - jeżeli mierzysz innych swoją miarą...to współczuje! Pewnie
              > faktycznie wiesz więcej o Polsce niż o czymkolwiek innym, proponuje - rozszerz
              > swoją wiedzę o coś więcej niż tylko opcje wyżywienia!
              Jak miło, że ktoś mnie wspiera w bólu odczuwania świata :) A poważnie: jest dla
              mnie jasne, że praca w turystyce to ciągłe douczanie się i podnoszenie
              kwalifikacji, nie musisz mi tego przypominać :)
          • Gość: swiezabazylia Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:43
            100% racji guide;-)
            Tylko, że nawet w takich biurach gdzie nie ma się kontaktu z klientem oko w oko
            trzeba mieć chociaż trochę kultury a tą magisterek prywatnej turystyki nie
            grzeszy.
            Poza tym absolutna podstawa w turystyce przyjazdowej to języki, a ten drobiazg
            też wielu kandydatom na pracowników jakoś umyka.
            No cóż - niech mgr turystyki sobie żyje wyobrazeniami a my wróćmy do pracy z
            naszymi turystami;-)
            • raja1 Re: PRACA W TURYSTYCE! 08.06.05, 23:28
              Nie rozumiem dlaczego student nie moglby sie orientowac w innych krajach. Jest
              tyle ofert pracy sezonowej wlasnie dla studentow. Ja sama podczas studiow
              poznalam wiele krajow, odbywajac stypendium, praktyki czy pracujac sezonowo.
            • Gość: guide Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:54
              Daj mu spokój bazylio, miej trochę zrozumienia dla człowieka, który
              bezskutecznie szuka pracy, też to przerabiałem w swoim czasie.

• Gość: swiezabazylia Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:50
                Gratuluję wyrozumiałości, ale samym tupetem człowiek pracy nie znajdzie.
                Napisałam mu wyraźnie gdzie ma szukać ogłoszenia, ale to dla gościa za mało -
                jego trzeba za rączkę zaprowadzić do biura i dać pracę bo sam nie potrafi jej
                szukać!
                Tak się składa, że znam jedno biuro które akurat wtedy się ogłaszało, wiem że
                potrzebowali pracowników (akurat też do przyjazdówki) i to bynajmniej nie za
                500 zł;-)
                No ale trzeba się wysilić, napisać CV albo nawet i zadzwonić a nie z góry
                zakładać, że niczego sie nie znajdzie. Trzeba mieć wiarę w siebie ale i troche
                pokory, bo to że ktoś ukończył turystykę jeszcze zupełnie o niczym nie
                świadczy - i dobrze by było gdyby autor watku zdał sobie z tego sprawę.

Co do Richelieu - nie wszyscy pracujący w biurze podróży to wciskający kit
                akwizytorzy - to robią właśnie ludzie którym nie powierzysz nic bardziej
                odpowiedzialnego po prostu albo studenci turystyki własnie.

Ps. Nie wiem co to znaczy bezskutecznie szukać pracy bo miałam to szczęście że
                zawsze tę pracę miałam ale uważam, że nie można pretensji do całego świata
                tłumaczyć tylko niemożnością znalezienia pracy.

OK - ale daję juz spokój.
                • zuzannnax ja bylam w mazurkasie na rozmowie 27.06.05, 12:19
                  nic z tego nie wyszlo. podalam chyba za wysokie oczekiwania finansowe.
                  doswiadczenie mam w turystyce.
    • r.richelieu Re: PRACA W TURYSTYCE! 08.06.05, 18:53
      to sprzedaj tutaj coś turystologu
      wyobraź sobie, że przychodzę do twojego biura, zła jak osa bo deszcz leje,
      składam parasol, odkładam obok znoszonej reklamówki z kilkoma zakupami, czekam
      aż zaproponujesz mi krzesło, siadam, torebkę Batyckiego kładę na kolanach i
      mówię, że planuję wczasy i co pan mi proponuje
    • Gość: guide I jak? Znalazłeś coś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:05
      .
      • Gość: mgr turystyki Re: I jak? Znalazłeś coś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:04
        Wiesz, nie zamierzam wdawać się już w żadne dyskusje z tak PRZYCHYLNIE
        nastawionymi ludzmi, jacy zaprezentowali sie w tym watku, ktorzy lepiej wiedza
        czego nie robie, a co powinienem, co skonczylem i jakie mam kwalifikacje i
        doswiadczenie.. To żałosne! Widać doskonale wśród jak zawistnych ludzi żyjemy!
        (oczywiście zdarzają się wyjątki). Czlowiek zwraca sie z prostym pytaniem, na
        ktore jak ktos nie chce - wcale nie musi odpowiadać - na forum do tego
        przeznaczonym - i zostaje od razu zaatakowany i oczerniony, przez
        rzekomych "specjalistów z tej dziedziny"! Ale dzięki, że pytasz.
        • Gość: anka Re: I jak? Znalazłeś coś? IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 20.06.05, 21:40
          Witam,
          Czy nadal szukasz pracy w turystyce ? moj gg 3115138 Anka
          lub anka@sungo.com
    • Gość: martenza Re: Mazurkas Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:01
      A propos Mazurkasa, czy ktoś wie jak tam się pracuje??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka