Gość: mgr turystyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:30 Szukam!!! W jakimś biurze w Warszawie! Nie jako pilot/rezydent itp. Mam dośiwadczenie! Może ktoś coś słyszał? Może ktoś coś wie? Bo ja już trace nadzieję, że znajdę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mgr turystyki Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 13:38 Ok. Skoro nikt nic nie słyszał - to dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiezabazylia Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.crowley.pl 05.06.05, 13:44 Przejrzyj ogłoszenia z zeszłego poniedziałku z GW. Ogłoszenia są - więc czemu pytasz tutaj na forum czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr turystyki Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:02 Sluchaj "mądralo": pytam, bo od tego jest to forum - jak jeszcze nie zaoważyłeś prawie każdy tu o coś pyta!! A takie rady to wiesz gdzie możesez sobie wsadziC...?! Nie pytam czy w zeszłej gazecie wyborczej są ogłoszenia! bo jakie są to doskonale wiem. I skoro nie masz nic do powiedzenia - to nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiezabazylia Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.crowley.pl 07.06.05, 19:00 To Ty masz problem ze znalezieniem pracy w turystyce - nie ja. Ja znalazłam dzięki własnie takiemu ogłoszeniu, ale skoro wolisz zajmować się pierdołami i szukać na forum to powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guide Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:12 Zapytaj w Furnel Tavel na Kopernika. Tam jest taka rotacja, że każda para rąk się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodido Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:44 O tak, tam jest "rotacja", dobrze powiedziane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka TUI Polska - tam szukają specjalisty - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:01 wejdź na ich stronę www.tui.pl. tak samo w Neckermannie www. neckermann.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr turystyki Re: TUI Polska - tam szukają specjalisty - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:45 Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: TUI Polska - tam szukają specjalisty - IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.06.05, 08:36 Nie przyjęłabym do pracy takiego magistra jak Ty. Nie potrafisz powysyłać życiorysów do setek biur na rynku??? Muszą Ci podawać linki do tak podstawowych stron jak tui i neckermann??? Mamma mia, co sie dzieje na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr turystyki Re: TUI Polska - tam szukają specjalisty - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:15 ...i jeszcze jedno do eli: nikt mi nie musi podawać zadnych linków do TUI czy Neckermanna, czy ja o to pytałem?? Ludzie chcieli pomóc (bo są jak widać życzliwi jeszcze) to podali, a TY się zastanów co piszesz na drugi raz. (cd.również do Ciebie - w moim ost. poście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOSTER Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.acn.waw.pl 07.06.05, 21:24 Poszukujemy osoby na stanowisko Konsultant-Sprzedawca ofert turystycznych w biurze w Warszawie. Wymagania: miła aparycja (uśmiech), odpowiedzialność, zdolność szybkiego uczenia się, inicjatywa i samodzielność. Poszukujemy osoby dla której podróże to pasja i zainteresowania. Wymagany wcześniejszy pobyt w krajach (minimum 3 z wymienionych): Chorwacja, Hiszpania, Tunezja, Egipt, Grecja, Włochy, Turcja, Francja, Cypr, Bułgaria. Zakres obowiązków : praca z klientami, sprzedaż turystycznych ofert Triada, Neckermann, Exim Tours, Ecco Holiday, Alfa Star, Wezyr, Pegas, GTI i innych touropeartorów oraz biletów lotniczych, kart ISIC, EURO26. Praca z systemami rezerwacyjnymi: Merlin, Galileo, Triada, Amadeusz. Wynagrodzenie: podstawa + prowizja od sprzedaży, zależne od doświadczenia i wiedzy. Pełna oferta biura: www.fostertravel.pl CV proszę przesyłać tylko mailem na adres: ddabek@foster.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.localdomain / 80.48.249.* 07.06.05, 21:27 czyli burak jeżdżący po to by chwalić się zdjęciami na wielbłądzie będzie milej widziany niż student nie mający pieniędzy nawet na Tunezję lipa nie biuro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guide Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:41 Zgadza się. Te, magister, szukaj w biurach podróży, które mają przyjazdówkę. Harówa taka sama, ale przynajmniej na wejściu łatwiej, bo najczęściej wiemy więcej o kraju rodzinnym niz o zagranicy. Jesli tylko odróżniasz sniadanie serwowane od szwedzkiego stołu a HP od FB, to coś znajdziesz ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr turystyki Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:09 Dzieki - osobom które napisały coś konkretnego, natomiast do wszystkich innch: (guide, ela i świeże..cos tam!)nie rozumiem skąd taka ironia i złośliwość!Skąd pomysł, że nie rozesłałem CV do biur, że nie szukam ogłoszeń w GW, internecie..itd.!?! W zdecydowanej większości szukają FRAJERÓW, którzy za 500 zł + prowizje bedą sprzedawać ofertę turystyczą przez sezon! Szukam czegoś sensownego, a oto niestey trudno. A Ty guide - jeżeli mierzysz innych swoją miarą...to współczuje! Pewnie faktycznie wiesz więcej o Polsce niż o czymkolwiek innym, proponuje - rozszerz swoją wiedzę o coś więcej niż tylko opcje wyżywienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guide Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:51 Gość portalu: mgr turystyki napisał(a): > Dzieki - osobom które napisały coś konkretnego, natomiast do wszystkich innch: > (guide, ela i świeże..cos tam!)nie rozumiem skąd taka ironia i złośliwość! A czy ja nie dałem Ci konkretnej wskazówki??? Poza tym: NIE JESTEM ironiczny i złośliwy, ale obrzydliwie przyziemny. Sęk w tym, że przepracowałem wiele lat w turystyce, głównie w przyjazdówce, i uwierz mi, ale naprawdę zdarzali się absolwenci turystyki którzy (to przykład, który najbardziej utkwił mi w pamięci) doskonale znali wszystkie atrakcje większych polskich miast, ale nie bardzo mieli pojęcie o odległościach między miejscowościami i związanymi z tym czasami przejazdu autokarem. Skutek: np. planowanie jednodniowego przejazdu ze Szczecina na Mazury ze zwiedzaniem Trójmiasta po drodze(!) Wierzę, że Twoje kwalifikacje są zdecydowanie wyższe i szczerze życzę Ci znalezienia normalnej pracy. > W zdecydowanej większości szukają FRAJERÓW, którzy za 500 > zł + prowizje bedą sprzedawać ofertę turystyczą przez sezon! Tu masz świętą rację, niestety. > A Ty guide - jeżeli mierzysz innych swoją miarą...to współczuje! Pewnie > faktycznie wiesz więcej o Polsce niż o czymkolwiek innym, proponuje - rozszerz > swoją wiedzę o coś więcej niż tylko opcje wyżywienia! Jak miło, że ktoś mnie wspiera w bólu odczuwania świata :) A poważnie: jest dla mnie jasne, że praca w turystyce to ciągłe douczanie się i podnoszenie kwalifikacji, nie musisz mi tego przypominać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiezabazylia Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:43 100% racji guide;-) Tylko, że nawet w takich biurach gdzie nie ma się kontaktu z klientem oko w oko trzeba mieć chociaż trochę kultury a tą magisterek prywatnej turystyki nie grzeszy. Poza tym absolutna podstawa w turystyce przyjazdowej to języki, a ten drobiazg też wielu kandydatom na pracowników jakoś umyka. No cóż - niech mgr turystyki sobie żyje wyobrazeniami a my wróćmy do pracy z naszymi turystami;-) Odpowiedz Link Zgłoś
raja1 Re: PRACA W TURYSTYCE! 08.06.05, 23:28 Nie rozumiem dlaczego student nie moglby sie orientowac w innych krajach. Jest tyle ofert pracy sezonowej wlasnie dla studentow. Ja sama podczas studiow poznalam wiele krajow, odbywajac stypendium, praktyki czy pracujac sezonowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guide Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:54 Daj mu spokój bazylio, miej trochę zrozumienia dla człowieka, który bezskutecznie szuka pracy, też to przerabiałem w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiezabazylia Re: PRACA W TURYSTYCE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:50 Gratuluję wyrozumiałości, ale samym tupetem człowiek pracy nie znajdzie. Napisałam mu wyraźnie gdzie ma szukać ogłoszenia, ale to dla gościa za mało - jego trzeba za rączkę zaprowadzić do biura i dać pracę bo sam nie potrafi jej szukać! Tak się składa, że znam jedno biuro które akurat wtedy się ogłaszało, wiem że potrzebowali pracowników (akurat też do przyjazdówki) i to bynajmniej nie za 500 zł;-) No ale trzeba się wysilić, napisać CV albo nawet i zadzwonić a nie z góry zakładać, że niczego sie nie znajdzie. Trzeba mieć wiarę w siebie ale i troche pokory, bo to że ktoś ukończył turystykę jeszcze zupełnie o niczym nie świadczy - i dobrze by było gdyby autor watku zdał sobie z tego sprawę. Co do Richelieu - nie wszyscy pracujący w biurze podróży to wciskający kit akwizytorzy - to robią właśnie ludzie którym nie powierzysz nic bardziej odpowiedzialnego po prostu albo studenci turystyki własnie. Ps. Nie wiem co to znaczy bezskutecznie szukać pracy bo miałam to szczęście że zawsze tę pracę miałam ale uważam, że nie można pretensji do całego świata tłumaczyć tylko niemożnością znalezienia pracy. OK - ale daję juz spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannnax ja bylam w mazurkasie na rozmowie 27.06.05, 12:19 nic z tego nie wyszlo. podalam chyba za wysokie oczekiwania finansowe. doswiadczenie mam w turystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: PRACA W TURYSTYCE! 08.06.05, 18:53 to sprzedaj tutaj coś turystologu wyobraź sobie, że przychodzę do twojego biura, zła jak osa bo deszcz leje, składam parasol, odkładam obok znoszonej reklamówki z kilkoma zakupami, czekam aż zaproponujesz mi krzesło, siadam, torebkę Batyckiego kładę na kolanach i mówię, że planuję wczasy i co pan mi proponuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr turystyki Re: I jak? Znalazłeś coś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:04 Wiesz, nie zamierzam wdawać się już w żadne dyskusje z tak PRZYCHYLNIE nastawionymi ludzmi, jacy zaprezentowali sie w tym watku, ktorzy lepiej wiedza czego nie robie, a co powinienem, co skonczylem i jakie mam kwalifikacje i doswiadczenie.. To żałosne! Widać doskonale wśród jak zawistnych ludzi żyjemy! (oczywiście zdarzają się wyjątki). Czlowiek zwraca sie z prostym pytaniem, na ktore jak ktos nie chce - wcale nie musi odpowiadać - na forum do tego przeznaczonym - i zostaje od razu zaatakowany i oczerniony, przez rzekomych "specjalistów z tej dziedziny"! Ale dzięki, że pytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: I jak? Znalazłeś coś? IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 20.06.05, 21:40 Witam, Czy nadal szukasz pracy w turystyce ? moj gg 3115138 Anka lub anka@sungo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martenza Re: Mazurkas Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:01 A propos Mazurkasa, czy ktoś wie jak tam się pracuje?? Odpowiedz Link Zgłoś