Gość: barburka55 IP: *.NET / *.stella.net.pl 15.12.05, 15:07 Prosze o info, gdzie szukac, ewentualne namiary na firmy, ktore organizuja.Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cherry Re: praktyki warszawa IP: *.chello.pl 09.01.06, 15:36 a skad jestes ? Odpowiedz Link Zgłoś
felix77 Re: praktyki warszawa 09.01.06, 16:42 Ja też szukam praktyk, ale jest ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
lizavieta1 Re: praktyki warszawa 09.01.06, 19:49 Cięzko jest Ci cokolwiek powiedziec, jak nie wiemy czego szukasz, kim jesteś, co umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
annopol2 Re: praktyki warszawa 09.01.06, 20:33 Witaj, na mojej uczelni (SGH) Biuro Karier organizuje specjalny program praktyk - tak trafiłam na praktyki do TPSA - sprawdź, może na Twojej uczelni też działa podobne biuro. Poza tym na uczelni wywieszane są oferty przeróżnych firm i praktyk. Często firmy kontaktują się z kołami naukowymi, organizują przeróżne konkursy na uczelni. Kolejne źródło to same firmy, które coraz częściej dają ogłoszenia do prasy lub portali Internetowych (zauważyłam że jest ich coraz więcej- nie tylko "w sezonie" czyli w okresie wakacyjnym, ale i przez cały Boży rok. Dyskusyjne jest to, czy to jest fair, że zapełniają luki personalne "tanią siłą roboczą" w postaci studentów, ale zostawię to bez komentarza). Ostatnio odbyłam praktyki w firmie farmaceutycznej (dział marketingu) - a oferta przyszła przez agencję pracy tymczasowej (przez nią też byłam zatrudniona), z którą współpracuję, więc warto tam też wysłać swoje cv. Najkrótsza droga to przeglądanie stron samych firm, na przykład Polkomtel co roku organizuje program praktyk wakacyjnych w przeróżnych działach i nie tylko w Warszawie. Warto też zaopatrzyć się w przewodnik po pracodawcach skierowany do studentów i absolwentów (niestety zapomniałam, kto go wydaje - sprawdź na pracuj.pl). Wiem, że AISEC organizuje na mojej uczelni Targi Pracy i tam również masz szansę złapać kontakt z firmami, zebrać ulotki, formularze etc. Na koniec dodam tylko, że wystarczy uważnie przejrzeć GW Praca i znajdzie się kilka ofert staży (oczywiście w zależności od tego co Ciebie interesuje). Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: praktyki warszawa IP: *.aster.pl 11.01.06, 20:28 A ja jestem zainteresowana praktykami w doradztwie zawodowym. I dzwoniłam bezpośrednio do firm i nie są zainteresowani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bełcik Re: praktyki warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:54 Szukajcie a znajdziecie. Pełno tego w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
reenaa Re: praktyki warszawa 12.01.06, 10:46 Mam spis firm w pdf, które organizują praktyki. Wzięłam chyba z portalu gazeta.pl ale nie pamietam juz gdzie. W każdym razie rozpiska dokładna kogo szukaja, sposoby rekrutacji itp. jak ktoś chce to podeślę:) Odpowiedz Link Zgłoś
swallow_it Re: praktyki warszawa 12.01.06, 16:30 Ja bym chętnie poprosił na swallow_it@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korba Re: praktyki warszawa IP: *.acn.waw.pl 12.01.06, 21:50 Na portalu korba.pl jest masę aktualnych informacji o praktykach które organizują firmy. Są też informacje o targach pracy, na których można szukac praktyk: praca.korba.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś