Dodaj do ulubionych

Jak się pracuje PH w Lyreco?

• Gość: krak Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.11, 20:47
      Witam,

Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda praca w Krakowie?
      Jak się współpracuje z ASM i jaki klimat?

Pytam ponieważ pojawiła się oferta na Kraków
    • legia1910 Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 26.10.11, 21:54
      Witam , czytając wasze opinie o pracy PH w Lyreco , śmieszy mnie to.Są ludzie , którzy pracują tylko za prowizję , mają dwa województwa ,mając GPS ,18 - punktów i produkt na wysokiej marży i pracują . Ludzie, nie macie doświadczenia, nic jeszcze w życiu nie osiągnęliście, a oceniacie ludzi, którzy pracują w Lyreco i którzy tworzyli tą firmę. Do pięt im nie dorastacie.
      Jesteście jakimś pokoleniem Y, które tylko ma wymagania, a nic sobą nie reprezentuje.Nie pracuje w tej firmie.
      • Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.11, 18:32
        skoro nie pracujesz to po co sie wypowiadasz? z nudów wchodzisz na wszystkie fora
        • Gość: miki Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 94.75.112.* 15.11.11, 22:33
          czy ktoś z Was orientuje sie czy w Lyreco sa jakieś dodatki świąteczne??? ma ktos jakies informacje?//
          • Gość: abc Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.11, 19:24
            dodatki swiateczne he he...jak zwiniesz jakis dlugopis czy zel pod prysznic z gratisow dla klienta to bedziesz mial dodatek swiateczny...nie ma nic..taka korporacja ale pod tym kontem i pod wieloma innymi chala i nic wiecej
            • Gość: sandra Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.11, 21:24
              Witam jakie warunki pracy w Wawie po stronie połnocnej?. Bardzo proszę o opinie czy jest sens zastanawiać się. Thx i może do zobaczenia!
              • Gość: juryj Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.11, 21:25
                repy na pradze sa cienkie. moze chca ich wymienic ??
                • Gość: rataje Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 17:14
                  Witam,

Serdeczna prośba o informację na jakie zarobki może liczyć KAM (new business). Właśnie znalazłem ogłoszenie z Poznania. Spełniam wszystkie warunki ale za mniej niż 3,5-4k podstawy nie mam zamiaru zmieniać obecnej pracy. Czy taka podstawa jest realna? Poważnie mówicie o pracy powyżej 8h dziennie?

Jeszcze jedna sprawa. W ogłoszeniu podano jako warunek: gotowość do pracy w systemie hot desk i/lub home office? jak to rozumieć? z tego co wyczytałem pracownik musi pracować na własnym laptopie? hehee czy to prawda?

będę naprawdę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi na moje pytania.
                  pozdrawiam!
                  • Gość: rataje Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 17:15
                    3,5-4tys podstawy oczywiście netto!
                    • Gość: Mika Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.11, 21:28
                      Rataje a w Wawce po praskiej stronie ?
                      • Gość: rataje Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:16
                        przecież piszę,że w Poznaniu
                        • Gość: Mika Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 11.12.11, 10:41
                          A ja chce wiedzieć w Warszawie. Podobno na Pradze szukają ?
                          • Gość: Hekate Nowy System Premiowy-Uderzenie w najlepszych PH IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.11, 06:31
                            Witam Wszystkich pracowników fieldu. uważam, że nowy system premiowy to skandal i żenada a firma pokazała zęby kapitalistycznego wampira. w stylu stłamsić najlepszych - promować przeciętność. szkoda słów. prawdziwe zagranie na obcięcie kosztów firmy. Co Wy na to?
                            • Gość: yyyyyyy Re: Nowy System Premiowy-Uderzenie w najlepszych IP: *.centertel.pl 21.12.11, 10:54
                              Tak to prawda z tą przeciętnością.
                              Zapraszam do Warszawy, Praga i Targówek króluje tam maksymalnie skrajna przeciętność...
                            • Gość: były ph Re: Nowy System Premiowy-Uderzenie w najlepszych IP: *.filarecka23.petroinform.com 22.12.11, 22:46
                              Pracowałem kiedyś w tej firmie 2 lata i nigdzie nie spotkałem sie z tak chamskim traktowaniem.Ta firma syf
                            • Gość: Byłem w tym syfie Re: Nowy System Premiowy-Uderzenie w najlepszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 01:02
                              Wiecie czytam od czasu do czasu ten wątek ponieważ na więcej szkoda mi czasu i powiem tak . Pracowałem w tym bałaganie 2 lata i jak bym miał wyliczyć kilka plusów i minusów to tych drugich byłoby z 90 % . To co się dzieje w tej firmie nie sposób zrozumieć żadnemu normalnemu człowiekowi stąpającemu po tej ziemi .
                              Jeżeli macie normalną pracę w której jesteście chociaż w najmniejszym stopniu szanowani i macie jakąkolwiek satysfakcje z niej zostańcie tam . Jeżeli jesteś naprawdę dobry w sprzedaży idąc tu do pracy cofniesz się w rozwoju zawodowym jak i intelektualnym jak ASM-y nieroby na których mocno zawyżone podstawy będziecie dymać jak murzyni . Z tego co wiem konkurencja robi Lyreco z dupy jesień średniowiecza a więc i stała współpraca z papierkiem xero po 16 zł netto już niedługo się skończy i jak już kolega dawno temu napisał będzie trzeba załadować cały ten bajzel z komorowa i zawieść do Francji . Ps Jak zwykle czekamy na ripostę jakiegoś zrytego ASM-ika . I nie piszczcie żebym poszukał szczęścia w konkurencji ponieważ jest to naprawdę bardzo dobre posunięcie. Jak bardzo dobre wiedzą osoby co tak zrobiły pozdrawiam wtajemniczonych .
                              • Gość: pp Re: Nowy System Premiowy-Uderzenie w najlepszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 22:16
                                A teraz jak regionalnym został gość z Wrocka, to współczuję wszystkim PH. Kontrole wizyt i zapisów będą jego konikiem, bo on lubi zabawy tabelkami i zestawieniami.
                                Pozdrawiam wytrwalców.
                                • Gość: były Re: Nowy System Premiowy-Uderzenie w najlepszych IP: *.fbx.proxad.net 07.05.12, 14:01
                                  Sebastianie L (Katowice) mój Ty ulubiony ASMku. Chłopie zryty jesteś :):)
      • Gość: touch Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? LEGIA1910 IP: *.play-internet.pl 02.01.12, 15:29
        Każdy ma to na co się godzi i każdy pracuje na miarę swoich ambicji- jeśli tak wygląda Twoja praca możesz ją zmienić i szukać lepszej. Ja też przeszłam z małej firmy (15 osob)i bardzo niskich zarobków do Lyreco. Ale to co się dzieje w Lyreco to jest łamanie wszelkich praw i nadaje się do sądu pracy. Pracując tam musiałam pracować co najmniej 11-12h dziennie aby dopełnić wszystkich obowiązków dobrze.( Dla niektórych jest to ok, ja mój prywatny czas i rodzinę szanuję bardziej) Nie ma reguły aby określić jedną miarą teren, klientów, czas pracy tutaj i szefów- każdy ma inne zdanie. Jedni twierdzą, że jak nie robisz planów to jesteś opier"""laczem poniżej... Niekoniecznie moi drodzy. Bardzo dużo jest was tutaj, którzy mierzą wszystkich pracowników lyreco swoją miarą przegranych i wygranych.
        Każdy jednak ma swoje zdanie na temat pracy w Lyreco i wypowiadając się zapomina, że zdanie kreuje przede wszystkim na podstawie pracy w konkretnej 10-osobowej grupie, na konkretnym terenie z przydzielonym szefem! Więc nie można tak zaopiniować wszystkich.

Osobiście to, co mi zafundowała ta firma w było nie do przejścia- 16 EFEKTYWNYCH ( kto zna standardy lyreco to wie, co to znaczy) wizyt dziennie minimum -śmiechu warte(czy przy 16 efektywnych wizytach z wpisami do segregatorów, raportowaniu ich dodatkowo w systemie SFM i wizytami raz na 5 tygodni, mają prawo wytykać brak wypracowanej relacji???), masa raportów( fajnie bo dają dużo wiedzy, ale wymagana analiza przez szefa była zbyt szczegółowa i wymagała wiele pracy po godzinach), zbędnej papierologi ( która z tego co wiem funkcjonowała tylko w grupie mojego szefa psychopaty) kontrole, mobbing, sprawdzanie w terenie, niezapowiedziane couchingi, telefony nawet po 23, 24 w nocy, dźwiganie ciężarów ( katalogi, promocje segregatory, laptop, raporty itd.) na każde spotkanie, było nie do przejścia...

Szacunek, pasja?? KPINA raczej....

A skoro każdy ma to na co się godzi, to ja odeszłam :-)
        • Gość: Hekate Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? LEGIA1910 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.12, 08:16
          Za telefony po 23 lub 24 to koleś w sądzie pracy nie ma szans.
        • Gość: buly rep Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? LEGIA1910 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.12, 13:22
          coż...wszystko co piszesz to prawda prawda i jeszcze raz prawda..Lyreco to fajna firma..można się sporo nauczyć..dobry serwis...ale niestety pracuje się tu tak jakiego masz asma..jak masz takiego który myśli że spinki i krawat czynią go z chama najlepszym managerem to wyglada to tak jak opisujesz...niestety taka jest większość przypadków...a dla RSD i FSD liczą się tylko cyfry..16 dobrych wizyt nie da sie zrobić w 8 godz..a po tych wizytach ..oferta dla tego...dla tamtego..uzupełnij segregator...sfm...przygotuj następny dzień ..patrzysz na zegarek i mija 12 godzina twojej pracy...jeszcze żeby szło zarobić ale jak jest słaby teren to o premi można zapomieć ale co tam przecież ty masz się cieszyć ze masz możliwość zapindalać za 2 tyś w takiej firmie..różne są opinie o innych firmach ale chyba tylu i aż tylu negatywnych nie ma o jakiejkolwiek innej firmie w Polsce
          • Gość: gość 7 Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? LEGIA1910 IP: *.net.meganet.net.pl 12.01.12, 09:32
            Mam pytanko jak wygląda sytuacja PH na podkarpackie?Jakie plany .jakie zarobki ,jaki szef ?
          • Gość: CV Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? LEGIA1910 IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.13, 11:29
            a u nas jest normalnie 9-17
            2500 na rękę
            10% od zysku
            masz doświadczenie napisz
            cv@globaloffice.pl
            • Gość: Vision Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? LEGIA1910 IP: 46.77.124.* 19.08.13, 23:45
              U nas trochę lepiej :)
              www.convision.pl
    • Gość: Maciek Jak się pracuje PH w Lyreco zachodniopomorskie? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.12, 16:36
      Witam
      Jak w temacie, jakie są opinie o pracy w Lyreco na terenie województwa zachodniopomorskiego. Jaki jest tam ASM? Czy rotacja PH jest duża i czy jeżeli ktoś wie na jakim poziomie kaształtują się obecnie zarobki byłbym wdzięczny.

pozdrawiam
      Maciek
      • Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco zachodniopomorsk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.12, 21:45
        Kolego a więc tak, zarobki są kiepskie, ASM to mało inteligenty facet, praca praktycznie 24h/dobę, jak pokażesz na początku że stać Cię na dużo to zostaniesz wyciśnięty jak cytryna a później zwolnią Cię, natomiast jak nie będziesz wyrbiał marży i planu po 3 miesięcznym okresie ochronnym to dostaniesz plan naprawczy, i jak jego nie zrobisz to też wylecisz. Średnio 3 razy w miesiącu masz na terenie ASM który przyjeżdża kontrolować jak pracujesz, komputer musisz kupić sobie sam i za to firma płaci Ci 58 zł miesiecznie do wypłaty, auto masz do własnych potrzeb ale co miesiąc odciągają Ci od wypłaty 118 zł, jeśli chodzi o premie to od tego roku się bardzo mocno pozmieniało i nie wiem jak teraz jest, ale z tego co mi mówią znajomi to jest jeszcze gorzej niż w 2011 roku, codziennie musisz raportować wizyty i układać sobie pracę na następny dzień, jeśli nie będziesz systematycznie wysyłął raportów do ASMa dostaniesz nagane , jeśli coś potrzebujesz od ASMa możesz dzwonić telefonicznie o każdej godzinie, ale później licz sie z tym że on będzie do Ciebie również wydzwaniał o takiej godzinie jak mu sie będzie podobało, dodatkowo jest kupa zbędnej roboty papierkowej która należy do ASMa a obarcza tym handlowców, także tak kolego wyglądają zalety pracy w korporacji i z ASM w zachodniopomorskim, uwierz mi że inne województwa tego nie przerabiają, aha i co najważniejsze ASM zachodnipomorski sam Ci powie ze jest kut.... i że lubić go nie musisz ,tylko masz wypełniać jego polecenia. Jakbyś potrzebował innych informacji to pisz, pozdrawiam!
        • Gość: Gość 7 Czy lyreco potrzebuje PH na podkarpackie IP: *.net.meganet.net.pl 14.01.12, 18:29
          Witam
          Proszę powiedzcie mi coś o pracy PH na podkarpaciu mam 1 rozmowę.
          Czy ta praca to akwizycja?odnoszę takie wrażenie. Jakie zarobki,jakie plany?
          Pomocy bo nie wiem czy wybierać się na tę rozmowę.
        • Gość: Maciek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco zachodniopomorsk IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 09:45
          Możesz podać imię albo inicjały tego ASM-a, będę wiedział ,czy to na 100% ten sam:-)
          Bardzo dziękuję Ci za obszerną odpowiedź,zastanawia mnie jak mocno rynek w tym rejonie jest popsuty przez rotację PH. Może wezmę tę robotę na przetrwanie i dalej będę szukał czegoś stabilniejszego, więc się za bardzo z Lyreco nie utożsamiam. Te kontrole ASAM-a to takie umówione ,czy on wyskakuje zza drzewa jak komandos? I jeszcze jedno dlaczego mi z pensji odciągają za auto, nie mam zamiaru używać go do celów prywatnych, więc nie rozumiem tego? i na koniec takie prozaiczne pytanie. Ile bez premii dostaje się na rękę?
          pozdrawiam
          Maciek
          • Gość: sales Re: Jak się pracuje PH w Lyreco zachodniopomorsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 22:36
            Tyle, ile wynegocjujesz :) ale nie więcej niż...
            • Gość: Pola Re: Jak się pracuje PH w Lyreco zachodniopomorsk IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.12, 21:52
              Wiecie może jacy są ASMowie w Trójmieście?? Interesuje mnie Gdynia..
          • Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco zachodniopomorsk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.12, 21:30
            Maciek, imię tego człowieka to paweł. Rynek w tym rejonie nie jest popsuty, rynek jest bardzo dobry, głównie chodzi o atmosfere która panuje w całęj grupie i o ASM-a bo to oni wprowadza złą atmosferę do tej "zabawy" i dlatego ludzie odchodzą i jest tak duża rotacją pracowników. Odnośnie kontroli asm-a to niektóre są zapowiedziane a niektóre są zza drzewa tzw "check listy" wtedy wpada patrzy na dzienny plan pracy, przegląda segregator czy są w nim raporty z poprzednich dni itp, itd. Co do samochodu, jak już zaczniesz tam pracę to zapytaj się flotowca dlaczego tak jest że odciągają kase od auta, jeśli chodzi o kase na rękę to okolice 2200. Także to z grubsza byłoby tyle. I moja rada jak szukasz czegoś stabilniejszego to nie zaczynaj pracy w lyreco bo nie warto marnować czasu to po pierwsze a po drugie szkoda własnych nerwów i pracy pod ogromną presją że jak czegoś nie zrobisz to wypad. Powodzenia!!
            • Gość: byly ph Re: Jak się pracuje PH w Lyreco zachodniopomorsk IP: *.petroinform.com 26.01.12, 00:25
              Pracowałem w Lyreco 2 lata i moge powiedziec ze to gó...ana praca.Debilny ASM ,chamskie traktowanie i nakładanie obowiazków wymagających 12 godzin pracy.Atmosfera sekty.
              • Gość: Wojtek wkn IP: *.home.aster.pl 23.04.12, 22:57
                Lyreco to syf, piszę to z perspektywy kupującego, już na szczęście byłego. Miałem swoją firmę i zaopatrywałem się u nich. Jak przestałem kupować, kazali mi zwrócić nagrody z katalogu! Skandal!
                • Gość: hahahaha Re: wkn IP: *.wroclaw.mm.pl 07.05.12, 16:14
                  to jakieś nieporozumienie - zgłoś się na cs do Lyreco i wyjaśnij sprawę. Chyba że komibinowałeś z płatnościami, korektami lub wziołeś nagrody i chciałeś zwrócić towar - tacy idioci też się zdarzają:)
                  • Gość: nowy Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 23:39
                    hej, niedlugo zaczynam prace jako ph w lodzkim
                    powiedzcie cos o autach, podstawie i ASM ?
                    • Gość: maju Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.12, 23:10
                      auta są białe, podstawa to zapier...ASM'u nie ma ale jest kontrola trakcji. Fajnie?
                      • Gość: ph Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.kielce.vectranet.pl 30.05.12, 15:49
                        pracuje w sasiednim woj i pracuje sie swietne .
                        dobre auto dobra kasa i człowiekowi sie nie nudzi
                        • Gość: wczasowicz Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.146.150.146.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.07.12, 21:29
                          Nie mówice, nie piszcie, że ta firma jest normalna !!!
                          to jaskinia i wylęgarnia mobbingowców.
                          Kto akceptuje marżę 45%? TO chore.
                          Klienci, obudźcie się. Są inne firmy, które mogą doskonale zaspokoić Wasze potrzeby, dajcie zarobić lokalnym przedsębiorcom.
                          Nie wierzcie w te bajki opowiadane przez handlowców/ zbieraczy zamówień/ z Lyreco.
                          Sami kiedyś kupowaliśmy w Lyreco, ale po dogłębnej analizie zmieniliśmy dostawcę na lokalnego - i jest o niebo lepiej. Świetny kontakt z dostawcą, towar w ten sam dzień, najdalej jutro i taniej o +\- 25 %. W skali roku to nie są małe kwoty.

Wake up!!!!
                          • Gość: normalni Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.12, 18:33
                            też kiedyś kupowałem w Lyreco potem przestałem bo zrobiłem wielkie oszczędności (fakture miałem 7 zł mniejszą w skali 1 tyś. ale towar brudny, kurier jak bezdomny, na towar czekałem dniami i nocami a jak dzwoniłem to czułem się jak prlu... także wróciłem do Lyreco. Ale dziękuje za cenną radę,widocznie dla Pana najwazniejsza jest cena........ to ważne zwłaszcza przy małych firmach każdy grosik się liczy. powodzenia!!!!!!!!
                            • Gość: były PH Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.ip.netia.com.pl 25.07.12, 15:21
                              Hahaha dobra ściema gościu. Firm oferujących TEN SAM asortyment, TE SAME warunki (dostawa na drugi dzień) jest na rynku z 5. Wszystkie tańsze od Lyreco o połowę. Lyreco właśnie żeruje na takich półgłowkach co nie potrafią liczyć. 7 zł hahaha. 7 zł drożej to jest na kartonie papieru.
                              • Gość: normalny Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.07.12, 19:56
                                widzę po niku, że jesteś bylym PH - skoro sam takie praktyki uskutecznialeś to nie dziwię się że jesteś "były". Formę "gościu" zachowaj proszę dla swoich znajmych. Życzę powodzenia w nowej pracy:)
                                p.s i proszę nie przychodź do mojej firmy opowiadać jakie to Lyreco jest złe... narzekaczy i cwaniaków mamy w Polsce za dużo:)
                                • Gość: były ph Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.205.121.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.07.12, 07:09
                                  A kto powiedział, że chciałbym narzekać na Lyreco ? Praca bardzo miła dzięki takim klientom jak Szanowny Pan :- ) ze świadomością biznesową określaną jako - zerowa/niska. Oczywiście, że takie praktyki stosowałem, tego wymagano - marża w celu 44% Morda się cieszy, dla wielkiego Pana biznesmena wystarczy czysty kurier i można go golić z kasy jak frajera hy hy. I niech się Pan nie martwi, wielkiej firmy hmm z potencjałem 1000 zł nie odwiedzę, nie dla mnie - hama owe światłe salony ;-D
                                  • Gość: zadowolony Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.12, 21:12
                                    marża na poziomie 50% to standard na rynku w lekach to ponad 95%. Kawa kosztuje 0,50 groszy a płacimy po 10 zl za filiżankę, ubrania w sieciówkach na marżach po 70-80%. Ja sam sprzedaję na marży 60-68%. Takie są realia. a poza tym marża jest pochodną ceny zakupu więc jesli o mnie chodzi to nie podawalbym handlowcom marz po potem głupieją tak jak ty i chcą za darmo rozdawać... acha a wypłatę też miałeś jak konkurencja?
                                    widać jesteś rozżalony i smutny - polecam sprzedaż mąki tortowej tam są marże 10-20%.
                                    • Gość: były PH Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.ip.netia.com.pl 06.08.12, 07:26
                                      "Zadowolony" - kolejny matołek. W jednym zdaniu: kupować u DYSTRYBUTORA artykułów biurowych na marży minimum 45% i wyszydzać innych, że to tylko 7 złotych drożej na 1000 zł FV = trzeba być zdolnym inaczej . Sam sprzedawaj mąkę tortową paziu. Straszne kompleksy widzę. Czy ja gdzieś napisałem, że praca mi się nie podobała ? Zamiast za handel weź się chłopie za naukę czytania bo dostrzegam problemy, albo chociaż kastrację, unikniemy jako naród twego potomstwa ;d
                                      • Gość: zadowolony Re: Jak sie pracuje w Lyreco w łódzkim???? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.12, 22:49
                                        Widzę, że w obrażaniu innych i pouczaniu nie masz sobie równych. Szkoda, że na olimpiadzie nie ma konkurecji bo mielibyśmy złoto:)
                                        Pisałeś o świadomości biznesowej - ja wiem za ile kupuję a ty nie potrafisz zrozumieć, że klienci potrafią docenić coś ponad kilkanaście złotychwięcej na fakturze i kto tu nie ma świadości.... I dlatego jak mam firmę a ty jesteś ciągle akwizytorem marudą na którego klienci nie mogą patrzeć:) Trzymaj się i proszę nie obrażaj ludzi.
      • Gość: M Re: Jak się pracuje PH w Lyreco zachodniopomorsk IP: *.play-internet.pl 24.09.12, 11:54
        Ostrzegano mnie przed Lyreco!!!
        wszystkich którzy tam startują ostrzegam.
        Jedyne obszary gdzie można pracować to Trójmiasto, Śląsk i Warszawa.
    • Gość: anty lyreco Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.rdns.blackberry.net 11.08.12, 19:45
      Przecież ta firma to jedna wielka porażka. Mobbing (znajoma pracuje) i wykorzystywanie nieświadomości klienta to grzechy główne. Porownalem swój koszyk z partnerem 21 i offis Depot i w obu tych firmach ceny były niższe o ok. 10 proc. Do firmy kupuje towar za ok 1000 zł mies. Więc 100 zł to przynajmniej jeden toner gratis. Znajoma odchodzi z tej firmy po 2 latach stresów z szefem i pol roku opbiecanek (niespełnionych) awansu. Nieładnie i bez klasy.

Wojtek (warszawa)
      • Gość: :):) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 11.08.12, 20:24
        w lyreco nie ma obiecanek awansu bo jest tzw. psr:) a to co piszesz sie kupy nie trzyma:) próbowaleś zadzwonić do Ph i powiedzieć że koszuli zamiast 6 zł chcialbyś kupować za 5,4? To spróbuj i napisz czy ktoś ci odmówił:) jak masz problem z komunikacją (nie pisząc o umiejętnościach negocjacji) to potem takie fochy ludzie piszą. Klasyczne polaczkowo - wstydzi sę zapytac a potem wypisuje bzdury.
        • Gość: anty lyreco Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.rdns.blackberry.net 15.08.12, 11:01
          Primo, mowie o cenach wyjściowych nie negocjowanych - ot takie porównanie jabłek z jabłkami nie sliwkami (jeżeli rozumiesz metaforę). Secundo, jeżeli ceny wyjściowe sa wywindowane do absurdalnych poziomów, jest to nic innego jak szukanie jelenia. A noż ktoś się złapie. Krotkofalowa polityka. I na koniec-nie wiem jak w tej waszej sekcie to nazywacie , przytoczylen jedynie fakt jak się NIE dostaje awansu pomimo obietnicy. Miłego i więcej luzu to moze kiedyś przejrzysz na oczy, zalozysz swoją firmę i wówczas będziesz walczył o każda złotówkę oszczędności.
          • Gość: cena wyjściowa Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.08.12, 19:14
            ceny wyjściowe... co Ty chłopaku z prlu jesteś? co to jest cena wyjściowa????....:):) cena to cena, masło w lidlu kosztuje 2 zł w Piotrze i Pawle 3 zł a almi 3,1 a prosto od krowy jak sobie ubijesz to i za darmo....zatem do krowy przystąp... i ciągnij z wymiona:)
            • Gość: anty glupota Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.rdns.blackberry.net 16.08.12, 12:17
              Nie jestem twoim chłopakiem, więc wycieczki rodem spod budki z piwem sobie daruj.
              Żyj w przekonaniu, ze można skubac frajerów i niech ci bedzie z tym dobrze. Standard usług się wyrownuje i Lyreco niczym nie przewyższa (moze arogancja pracowników) innych firm specjalizujących się w dostawach do biur. Nie jest filozofia uStawić cennik wysoko i dopuszczać rabaty po 50 proc... Wolny rynek wymusza określone działania i czas pokaże na ile takie pozycjonowanie ma racje bytu. Amen.

P.s. Właśnie sprawdzielem ogolnodostepne wyniki finansowe waszej firmy. Gratuluje ;))
              • Gość: zadowolony Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.12, 19:57
                nie rozumiesz biznesu... pracowałeś w lyreco i Ci nie wyszlo a teraz masz żal do wszystkich tylko nie do siebie. Mam 100 klientów którzy codziennie do mnie dzownią negocjują, pija kawę i są zadowoleni, nikogo nie okradam, nie okłamuję nie wciskam placebo jak w farmacji, nie sprzedaję szmat na marży 95% a ty jesteś smutny i zaflegmiony jadem ....bo Ci nie wyszło ...a nie wychodzi tym którzy siedzą w domach i czekają aż się za nich zrobi...chłopaku. Takie bzdury wypisują tylko półgłówki którym nie wyszło bo nic nie robili i niestety dopuszczono ich do know how firmy...:) czyli ....na kolana i ssij:)
              • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.12, 09:39
                od kiedy to "chłopaku" jest obraźliwe? Jakiś "nóworysz" z Ciebie. Wytłumaczę Ci to poraz kolejny tym razem na przykładzie bo widzę że basic ekonomiczny nie jest twoją mocną stroną.
                Wg Ciebie jeśli dwie firmy kupują ten sam produkt - pierwsza za 8 zł a druga za 12 to jak ta pierwsza sprzeda za 15 zł to to jest złodziejstwo ale jak ta druga za 15 to już nie:)

ceny zakupu!!!!! poczytaj zanim zaczniesz się ośmieszać:)
                • Gość: anty głupota c.d. Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.rdns.blackberry.net 17.08.12, 16:02
                  Stoję w korku, więc z nudów odpisze, ale widzę, ze nieźle was wyprali :)
                  Twierdzisz zatem, ze lyreco ma 10proc lepsze ceny zakupu od partnera21 lub office Depot?
                  Zakładając powyższe jako fakt, mało realny, ale niech bedzie, a cennikowo pozycje sa droższe o kolejne 10 proc. to marza jest wyższa o X i wynosi Y... I tutaj pytanie do Keynsa z lyreco. Wylicz X i Y to uchyle tajemnicy i napisze jak wspaniale wyniki finansowe ma lyreco od 5 lat.
                  Nie, to nie upublicznianie tajnych danych. Te sa ogólnie dostępne. Wystarczy wysłać sms i otrzymujesz pełen raport - choćby infoveriti. Jeżeli głowa nie rozboli, bardzo łatwo znajdziesz wszystkie interesujące dane na temat marz generowanych w twojej firmie. Miłego weekendu i ciekawej lektury. Aha, a moze oficjalnie zaprzeczysz powyzszemu watkowi mowiacemu o planie 44 proc ?? Ja się nie znam na biurowce, ale przez weekend porównam sobie inne firmy.
                  • Gość: :):):):):) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.08.12, 17:26
                    No proszę pomysl co piszesz. Jesli zwykły bloczek kupujemy za 5 groszy a sprzedajemy za 40gr a konkurencja ten sam bloczek kupuje za 20 groszy to pomimo tego że sprzdedajesz na wyższej marży to nikogo nie okradasz:) To jest proste. Jak wchodzisz do sklepu z odzieżą to czy pytasz paanią za lady na jakiej marży sprzedają - nie roią to tylko niedojdy którym nie wyszło w Lyreco i nigdy nie zrozumieją praw rynku. Czy medyczny który przychodzi z placebo i wmawia że dzięki temu ludzie na raka nie zejdą gra fair? Czy w budzie z parówkami kupujesz hot doga to pytasz po ile jest parówka po ile bułka a po ile keczup? Bo w sumie wychodzi 1 zł a płacisz 4 i co 75% marży tam jest ok? No wydorślej- proszę Cię. Jeśli pomimo powyższych argumentów dalej nie zmieniasz zdania to faktycznie masz problem nie z polityka firmy ale z sobą. Gdyby asm nie udzielił informacji na jakiej marzy sprzedajesz to byś nie wiedział i żyłbyś w błogiej nieświadmości że sprzedajesz"uczciwie":) a tak na marginesie ile to jest wysoka marża 15, 23, 40, 55?, 88? proszę napisz to wszystkim wykształconym że np. 45 to jest dużo a 23 jest ok. To będziemy wiedzieli na jakiej sprzedawać. Człowiek - wolny rynek! Jak się nie podoba Lipton to pijesz Ahmad jak nie lubisz sopockiej to jesz pasztet albo szynkę:) jak nie w Lyreco to kupujesz gdzie indziej:) i polecam dla Twojego zdrowia psychicznego: saga, pasztet, staples lub office depot:)
                    • Gość: mm Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 01.09.12, 12:13
                      Porażka, . Żenujący poziom korespondencji repów świadczy jedynie o ich poziomie inteligencji.
                      • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 01.09.12, 20:48
                        użyłeś przecinka a następnie kropki:) o co Tobie chodzi? :)
                      • Gość: mm Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.play-internet.pl 02.09.12, 21:24
                        jeżeli ludzie piszący te pasty pracują w Lyreco ...................
                        ja sprzedaje biurówkę od 17lat spotykałem na swojej drodze wiele osób ,jest to ciężki rynek
                        ale takiego prostactwa i hołoty ,,,,,,,,,,,
                        • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 08.09.12, 11:43
                          gdzie widzisz prostactwo i hołotę lolku? - idż na swoje forum( małe biuriserwisy)
                          • Gość: mm Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 09.09.12, 12:09
                            Porażka. Żenujący poziom korespondencji repów świadczy jedynie o ich poziomie inteligencji.
                            • Gość: hmi Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.12, 22:41
                              17lat w biurówce? ołówki ostrzysz?
                              • Gość: kamil Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.home.aster.pl 03.10.12, 16:12
                                Chyba dyskusja odbiegła od tematu. Praca ciężka - w przeliczeniu na czas pracy masz pensje gorszą niż Panie w biedronce. Mimo że robiłem plany - zostawiłem tą robotę.
                                W dniu w którym przywitasz się z Lyreco możesz pożegnać się z przyjaciółmi i rodziną. Czasem pracujesz od 8 - 24 słysząc od ASMa że w takim razie jesteś źle zorganizowany.
                                To nie prawda.
                                Jeśli nie zaofertujesz nie zarobisz.
                                Kiedyś nie wierzyłem ludziom na forum. Mówiłem - Kto zadowolony pisze komentarze -
                                Dziś przeklinam dzień kiedy podpisałem umowę. Praca może się podobać ludziom którzy nigdy nie pracowali w innym miejscu i nie wiedzą jak naprawdę wygląda DOBRA PRACA.
                                I którzy nie wiedzą ile może zarobić dobry sprzedawca ( w Lyreco koło 4000 - i to i tak mało prawdopodobne ( średnio 2 osoby na 10 ) w innych branżach koło 8000)
                                Pomijam fakt że ceny za papier są zabójcze - konkurencja ma taniej w sprzedaży niż Lyreco w cenie zakupu .
                                Jeśli cenisz sobie własne życie nawet nie odpowiadaj na ogłoszenie.
                                • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.12, 15:50
                                  napisz jeszcze w jakich branżach dzisiaj ph bez doświadczenia zarabia bo jeśli napiszesz w medycznej i budowlance to ze śmiechu wypiorę w rzece...
                                  • Gość: Kamil Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.home.aster.pl 07.10.12, 18:24
                                    widze kolega dobrze już wyprany jeśli twierdzi że Lyreco daje zarobić.
                                    A w branży technicznej kolego np.
                                    Wystarczy trochę poszperać.
                                    We wszelkich branżach niszowych.
                                    Małe przedsiębiorstwa produkcyjne również dają nieźle zarobić.
                                    Moi koledzy w mięsie zarabiają więcej niż ja zarabiałem w Lyreco.
                                    Sporo tego...
                                    • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.12, 19:37
                                      Nie powiedziałem że Lyreco daje zarobić wię prosze nie dopisuj mi zdań których nie napisałem a obrażanie mnie raczej nie ma sensu bo mam luźną łydę na takie teksty. Jeśli uważasz że rozwieszanie salcesonu i układanie pasztetu z dziadziunia czy tam babuni to ciekawy biznes to próbuj- ja wolę zarabiać mniej i nie mieć do czynienia z firmami typu "Pani Krysia za lady" i obsłudze klientów ustawiając się w kolejkę ludzi którzy kupują parówki:) Żeby dostać się do branży niszowej trzeba mieć doświadczenie w kontaktach z klientami a ogrom ludzi w Lyreco zaczyna tu swoją karierę ze sprzedażą a tacy eksperci którzy dostali informację od firmy o marzy na jakiej sprzedają a potem wypisująże że to oszustwo sa poprostu amatorami. Z całego serca trzymam za Twoją karierę mięsną:)
                                      Słyszałem że w google i apple szukają ph i pytają o Ciebie:):):)
                                      • Gość: kamil Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.home.aster.pl 07.10.12, 19:52
                                        założę się że to pierwsza korporacja w jakiej pracujesz.
                                        Może na sales convention dadzą Ci medal za obronę barw tej hodowli.
                                        a ASM pogłaszcze cie po głowie i rzuci krakersa.
                                        A ty wesoło merdając ogonkiem będziesz skakał wesoło do komend swoich władców.
                                        Siad leżeć zdechł pies.

Nie pracuję w mięsie, ale nie widzę podstaw byś obrażał tych którzy to robią.

Kiedy ostatnio przeczytałeś jakąś książkę?
                                        Czy Twoja żona szanuje twoją pracę? ( Chociaż pewnie nie miałeś czasu na zakładanie rodziny albo jesteś jeszcze jednym z tych młodych gniewnych którym wydaje się że w przyszłości uda się to wszystko jakoś pogodzić)
                                        Uważasz że sprzedaż długopisów jest czymś bardziej szanowanym niż sprzedaż salcesonu?
                                        Jeśli tak przypomnij sobie moje słowa jak walcząc w tym miesiącu o nowych będziesz się korzył w jakimś zapyziałym biurze rachunkowym by wzieli od ciebie chociaż karton papieru a Pani od samego wejścia będzie krzyczeć do Ciebie " Nie dziękuję nic nie potrzebuję"
                                        Myślisz że Twoje wizyty sprawiają Twoim klientom radość? Może części z którą masz już relacje - tak. Dla reszty jesteś wrzodem na tyłku - uświadom to sobie sobie.
                                        • Gość: :/ Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.12, 20:42
                                          "hodowla"; "krakers" proszę wybaczyć ale to nie moj poziom komunikacji - całe szczęście że już tu Pana nie ma. Trzymam kciuki za sprzedaż drobiu.
                                          • Gość: Kamil Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.home.aster.pl 08.10.12, 08:55
                                            Gdy brakuję argumentów mówimy: przepraszam to nie mój poziom . Coś jak z dzieckiem które woła "Wiem ale nie powiem."
                                        • Gość: kozak Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.12, 20:51
                                          tak to czytam i kolega kamil chyba po 3 miesiącach chciał zarządzać a sam nie potrafił zarządzić sobą. Tak mi wyglada na 27 lat i 9 korporacji w cv - ekspert od tego jak powinno być... buahhahahahahahahah typowe polaczkowo, fochy, pretensje i kombinowanie:)
                                          • Gość: Kamil Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.home.aster.pl 08.10.12, 08:57
                                            Gadaj zdrów ;) A ja pozdrawiam z zacisza domowego - ty pewnie teraz CC trzaskasz? Zimno prawda?
                                    • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.12, 20:02
                                      branża mięsna powiadasz... powodzenia w takim razie:) myślałem że napiszesz google albo apple:) ale mięsna jest ok :) salcesony, parówki i niesmiertelny pasztet jest super!
                                      • Gość: Kamil Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.home.aster.pl 08.10.12, 09:04
                                        Nie przerabialiście jeszcze podstaw czytania ze swoim ASM?
                                        Przykro mi. Ale pewnie na następnych zajęciach wyrównawczych w piątek nadrobicie zaległości.
                                        Nie pracuję w mięsie kolego.

N I E

N - jak natrętni przedstawiciele
                                        I - jak ignorujący twoje oferty klienci
                                        E - E jak eunuch bo pewnie brak Ci jak facet żeby zrobić coś ze swoim życiem więc bierzesz to co Ci podsunął los.

Nie myśleliście żeby partie założyć? LOL - Liga Obrony Lyreco
                                        • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 08.10.12, 14:19
                                          żenujący poziom - nie dziwię się że asm cię zwolnił albo że cię gnębił:). Wszystko wiedzący "nikt":)
                                          • Gość: adyta Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.pila.vectranet.pl 12.10.12, 21:54
                                            W Lyreco nie wystarczą kompetencje. Czasami wystarczy ,że masz po swojej stronie szefa który zgrabnie posługuje się przepisywaniem klientów. Grunt to dobrze liczyć marżę, nowych i wszystko co można przepisywać na dział na dział corporate... taaa....Nie ma znaczenia jakie masz kompetencje, co wiesz umiesz i potrafisz. premia się należy i nikt tego nie jest w stanie wychwycić..Ten kto pracuje dłużej niż 5 lat stoi w tej firmie w miejscu, nic nadzwyczajnego, co rzucałby na kolana...Odchodzą fajni ludzie a zostają stare wredne panny i głąby co nie znajdą pracy w innych fajnych firmach.Plany naprawcze w przypadku konkurencji lokalnej pracującej na 25 oczkach marży i małych fajnych biznesów są śmieszne. Po kilka latach współpracy można mieć dosyć promocji Lyreco...
                                          • Gość: Były PH Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.232.140.114.rudna-net.pl 15.10.12, 21:49
                                            Ha ha, kolega Kamil pozamiatał. Dokładnie tak wygląda dzień PH w Lyreco jak brakuje NR. Pociągnę trochę temat: Otwierasz oczy i lecisz do kompa analizować wczorajszą sprzedaż, jak Cię ASM zapyta co, kto, komu i po ile masz znać. Do 8:30 u pierwszego klienta i raport do ASM o planach na dziś, konkretnie ilość wizyt, CC, ilu pozyskasz nowych. Później z płatka, 17 wizyt z motorkiem w dupci, (nie pracowałem nigdy w FMCG, tam jest podobno więcej) odziany w gajerek polujesz na nowych. Pod koniec dniówki raport do ASM. W domu do kompa, obrobić zamówienia, obrobić system, wklepać wizyty i hmm w sumie tyle, co słabsi jeszcze telefon od ASM z rozbijaniem gówna na atomy.
                                            Typ
                                            • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.10.12, 18:48
                                              Rolexów jeszcze nie mamy (ale to tylko kwestia czasu z takim marketingiem) ale IPADy już sprzedaję.
                                              Niestety to równiez nie mój poziom komunikacji a zdanie o palcu skłania mnie do refleksji że miałes trudne dzieciństwo- bo takie doświadczenia i porównania zostają na długo w głowie.
                                              :)
                                • Gość: gosc Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 27.05.14, 13:55
                                  zgadzam się z Tobą
      • Gość: Dwa lata PO Lyreco Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.slupsk.vectranet.pl 22.10.12, 00:28
        Lyreco to była porażka... Ale:
        1. ASMa kręciłem, jak "małego Józia" - nigdy nie miałem problemu z robieniem ludzi "w konia"...
        2. Zwolniłem się sam.
        3. Otworzyłem własną działalność i przejąłem wszystkich swoich klientów - problemu nie było:) Okazało się też, że ludzie potrzebują właściwie tylko podstawowych rzeczy - nie 5000 pozycji.
        Aha - papieru nie sprzedaję. Przyjedzie ktoś z Lyreco i odda za byle co, byle mieć zafakturowanego / nowego.
        4. Więc... w sumie to jestem wdzięczny Lyreco. Nie narzekajcie.
        • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.12, 20:22
          w sumie masz dużo racji - ludzie nie potrzebują 5000 produktów wystaczą im trzy:
          - dobry serwis
          - uczciwy i rzetelny (nie robiący nikogo "w Józia") PH
          - inteligentny partner w biznesie
          niestety ani jednego nie spełniasz a do tych "Twoich" klientów jutro zapukam i powrzucam nasze ceny zakupu tak żeby Cię utopić... a co stać mnie:)
          • Gość: hihihi Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.ip.netia.com.pl 07.11.12, 09:00
            Srogo masz zryty beret od sprzedaży gumek do ołówków. Inteligentny, rzetelny ha ha ha. Zbliża się połowa miesiąca, a brakuje nowych. Czujesz jak pot cieknie po rowku ? :) Przyjedź do nas, pożal się, pożebraj to kupimy papier - ASM nie zadzwoni po 17 jak zobaczy w raporcie 1 NR. Brawo, dobrze cię wyprali w korporacji. Twoja ścieżka kariery w handlu jest prosta - po Lyreco masz ogromne perspektywy aby w kolejnej pracy sprzedawać kolejne spinacze i segregatory za żałośnie - śmieszne pieniądze. No ale cóż - co dla jednych jest podłogą - dla Ciebie sufitem.
            • Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 07.11.12, 20:18
              widzę, że schemat zawsze ten sam - jak ktoś nie ma argumentów to zaczyna obrażać branżę w której pracuję. gdybyś faktycznie wiedział co to sprzedaż to byś rozumiał że telefon, spinacz, konserwa z pasztetem to wszystko to samo - produkt i jesli ktoś nie potrafił sprzedać spinacza to nie bedzie potrafił sprzedać innego produktu. Te żenujące frazy o wypraniu mózgu itd - poziom absurdalny. Zgodze się z Tobą w jedej kwestii jesli masz asma idiote to ta praca jest nie do zniesienia jesli masz normalnego gościa to da normalnie pracować.
    • nimeska a ja mam pytanie o sam schemat pracy 12.11.12, 15:02
      a ja mam pytanie o sam schemat/warunki pracy ?
      czy jest on taki sam jak był w roku 2009 ?
      to znaczy "płachta", w bagażniku skrzynki z kartami klientów i wypełnianie po każdej wizycie tych kart ? praca na kolanach w samochodzie z laptopem ?
      i wklepywanie pod koniec dnia raportów z całego dnia
      czy coś sie zmieniło na bardziej cywilizowane warunki ?
      • Gość: wiem Re: a ja mam pytanie o sam schemat pracy IP: *.205.23.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 11:01
        Schemat pracy się zmienił. Przede wszystkim są już samochody z klimatyzacją, a co za tym idzie upocony ryj nie jest już znakiem rozpoznawalnym pracownika Lyreco. Komputer musisz sobie kupić sama. Reszta bez zmian. Czyli zamówienia, liczbę wizyty, raporty, oferty wklepujesz po pracy.
        :) dobry z ciebie agent. Wcześniej śmiałeś się ze sprzedawcy pasztetu, a teraz smuteczki wylewasz, że ludzie postrzegają cię jako sprzedawcę spinaczy. Żadna prac nie hańbi. Z tym, że Lyreco to praca dla desperatów. Taki Mcdonalds sprzedaży. Ktoś dobrze napisał, że warto odbębnić jak wojsko jeżeli nie masz doświadczenia w sprzedaży. 1,5 roku jak jesteś odporna na pranie mózgu i masz "bajerę" powinnaś wytrzymać. Ja dałem radę, a później siup do lepszej pracy (czytaj: każdej innej) Grunt to nie zatracić się w tym syfie, nie myśleć, że tak jest wszędzie tylko w odpowiednim momencie złożyć wypowiedzenie i wziąć się za porządną robotę.
        • Gość: wiem Re: a ja mam pytanie o sam schemat pracy IP: *.205.23.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 11:15
          Aaaaa i jeszcze z życia wzięte. Zatrudnialiśmy się z koleżką w jednym czasie. Miał problemy - nie szło. ASM na nim siadł konkretnie. Zaczął boleć brzuszek, głowa, przy spotkaniach na RDC robiło się słabo jak trzeba było opuścić pojazd i udać się na spotkanie z ASM. Szukał pracy na bieżąco. Dostawał stale jakieś action plany, ratował się, później znowu nie szło, znowu się ratował, schudło się konkretnie ale ok do meritum. Otóż spotkaliśmy się na trasie. Co ciekawe pracuje w Lyreco dalej ale trochę jakby inny człowiek. Rozmawiał ze mną opowiadając z życia Lyreco wzięte opowieści, rzucając aktualnościami nie zwracając uwagi na moje zdziwienie/nie zrozumienie. Co zszokowało najbardziej (oprócz trzymania dłoni przy uchu imitując telefon komórkowy) to obecnie jest cenionym pracownikiem. Stary wyga, bardzo lubi Lyreco i za żadne skarby świata nie zmieni pracy. Da się ? :- )
        • nimeska Re: a ja mam pytanie o sam schemat pracy 24.11.12, 17:31

dziekuje za odpowiedzi :)

ps
          > :) dobry z ciebie agent. Wcześniej śmiałeś się ze sprzedawcy pasztetu, a teraz
          > smuteczki wylewasz, że ludzie postrzegają cię jako sprzedawcę spinaczy.

to chyba nie do mnie ;) ?
    • Gość: koleś Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.aster.pl 28.11.12, 18:41
      a czy są teraz przyjęcia na PH w Warszawie ?
      • Gość: Kaha Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.12, 15:39
        3 miesiąc bez Lyreco... ach życie jest takie piękne!!!
        • Gość: Kam Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 23:29
          Małymi krokami zbieram sie do tej wolności
          • Gość: Piotr Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.sidnet.biz 05.03.13, 14:09
            Jak oceniacie pracę w Lyreco dziś?
            Jakie dają auto?
            Na jakie wynagrodzenie (podstawa + premia) może liczyć doświadczony w tej branży ph?
            Jacy kierownicy są na terenie D. Śląska?
            Jakie plany?
            Jak długo dziennie pracujecie w terenie?
            Ile wizyt?
            Jak z paliwem?
            Będę wdzięczny za info!
    • Gość: Praca Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 14:01
      Zatrudnimy handlowca z doświadczeniem w branży biuro@convision.pl
      • Gość: praca Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 14:04
        Zatrudnimy osobe z doświdaczeniem w branży.
        Teren Warszawa
        biuro@convision.pl
        • Gość: ph+ Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 16:52
          Ja pracuje w firmie Trio Color. Doświadczenie "korporacyjne" 2L ( było to minimum ubiegając sie o posade, oraz koszyk własnych klientów ). Rozmawiając ze znajomymi z branży moje wynagrodzenie jest wyższe o ok 20%. Warunki pracy bardzo dobre ( umiarkowane raportowanie ), trzeba zająć sie poprostu swoimi sprawami bez udawania że sie pracuje... ale coś za coś.....
          Wiem że szef nastawiony jest na rozwój więc jak by ktoś miał zyczenie może smiało dzwonic, mozna sie uczciwie dogadać
          • Gość: Prs Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.atnet.vx.pl 06.06.14, 20:41
            Wydaje mi się, że Przedmówca dobrze prawi. Prawa jest taka, że korporacje mają określony plan i po początkowym dostarczaniu za pchły-z czasem zaczynają rąbać Klientów okrutnie. Nie chce żadnej kryptoreklamy wpleść. Jednak prawda jest taka, że pracuje w firmie lokalnej-stolica zachodniopomorskiego i daje lepsze ceny niz korporacja. Czasami sie Klienci zlapia na bialy kolnierzyk i sucha gadke-owszem jednak fajny kontakt z Klientem, dobre ceny (lepsze-bez praktyk typu dajemy papier ponizej ceny zakupu a na tonerach walimy Was na 200%). Ja tego nie robie. Moze mniej zarabiam niz w Lyreco ale jestem szanowany i moge zawiadowac swoja sprzedaza. Nie zalezy mi na reklamie, to też nazwy firmy nie podaje. No i nikt mnie nie sprawdza-choc nie mam nic do ukrycia. Jestem dobrym pracownikiem, robie sprzedaz i kazdy ,mnie szanuje. Czyz nie o to chodzi?
            • Gość: Jacek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.14, 08:27
              Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... Czytam opinie o Lyreco bo szukam pracy. Z poprzedniej musiałem odejść bo przyszedł nowy dyrektor i zaraz potem cała jego świta więc dla nas dali odprawy i już... :-( PH w poprzedniej pracy też mieli przerąbane, ich kierownicy też. Tylko sama góra (zarząd) zawsze się świetnie bawił. Nie ma różnicy czy będziemy sprzedawali mat biurowe, napoje czy spożywkę. Każda firma kombinuje jak najwięcej zarobić a im większa firma tym narzędzia do kombinowania bardziej wyrafinowane. Pracowałem w firmie z załogą >4000 osób i codziennie przychodziły takie raporty, że nawet można było się przyczepić o czas przejazdu między sklepami czy klikanie na urządzeniu mobilnym. O raportach skuteczności nie wspominając... Każdy kto pracował w "molochu" w FMCG z własną dystrybucją wie, że każda mniejsza firma jest 100X lepsza bo nie ma w niej takiego sztabu "wspomagającego" sprzedaż który przy okazji wytyka wszystko i nigdy nie pochwali. Nie robisz trasówki w min. 95%, Twoja średnia faktura jest o xxx zł za niska a dystrybucja numeryczna produktu yyy powinna być większa w segmencie zzz o 5%.... BLA BLA BLA. Jestem przekonany, że niewiele jest firm, które tak podchodzą do tematu. Nazwy firmy nie podam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka