Dodaj do ulubionych

rozciąganie Ząbek

26.01.11, 09:20
A może (nawiązując do jednego z poniższych wątków) - w ogóle rozciągnąć Warszawę do Rzeszowa i każdy niedowartościowany małomiasteczkowy gość - mógłby z zadowoleniem mówić, że jest Z WARSZAWY!?

Ja np. nie po to się z niej wyprowadzałam, żeby za moment mieć to co tam!

Mam dość zgiełku, "autostrad" pod oknami i oceniania przez innych po samym miejscu zamieszkania! (chociaż tu już dzięki Bogu coraz więcej ludzi odróżnia Warszawiaka od "wielkiego Warszawianina od 2 miesięcy" ;) )

I jestem jednak po tej stronie, która uważa, że jak ktoś tak chce lub za tym tęskni - rynek nieruchomości czeka z otwartymi rękami!

Nie wierzę w to, że wszyscy którzy kupili tu swoje mieszkania, zrobili to TYLKO ze zwgl. na cenę i z nadzieją na to, że Warszawa się zaraz rozciągnie jak guma!
Obserwuj wątek
    • corrida_pl Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 09:36
      Uwierz ci małomiasteczkowi już mówią że są w Warszawie ;)

Masz inny sposób aby skończyć ze wszechogarniającym burdelem i syfem? Gównami, petami, ciemnicą po zmroku, syfem walącym z koninów itp itd?
      • netgater Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 09:44
        Przyłączyć się do Berlina?

--------------------------------------------------------------
        • pavelltrack Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 21:34
          A co ma do tego Berlin? Dlaczego ludzie piepszą głupoty nie znając tematu? W Berlinie, czy Monachium jest taki burdel, że byś zaraz orła wywinął, same turasy! Jeżeli chcesz zabłysnąć do podaj za przykład Wiedeń, tam nawet kiepa na ulicy nie spotkasz. Byłem kilka razy, więc wiem. Jak już pisałem wcześniej, ludzie świata poza tą wsią nie widza i nie znają - a co poniektórzy nawet Warszawy - tylko z nazwy. Gratulation!

netgater napisał:

> Przyłączyć się do Berlina?
          >
          > --------------------------------------------------------------
          • netgater Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 21:57
            To co Warszawa jest czystsza nawet od Berlina? Hmm, pewno ruskie po zdobyciu w 45-tym taki bałagan zostawili. I piszesz że burdel większy jest w Hamburgu (mówi się w Hamburgu czy w Hamburgerze?). Wow. Te niemce to nawet burdele muszą mieć większe...
            No to, w takim razie, dobrze, przyłączmy się do W-wy!
            Że też nikt wcześniej na to nie wpadł, że wystarczy taka prosta decyzja administracyjna i już wszystko załatwione: porządek, świeże powietrze, lepsze sąsiedztwo, drogi, komunikacja, wyższe pensje, brak przestępstw i chamstwa. Generalnie pięknie będzie.

• pavelltrack Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 22:02
              o jakim Hamburgu Ty piszesz, czy widzisz w poprzednim poście gdzieś Hamburg?
              • netgater Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 22:11
                Kto bym odróżniał Monachium od Hamburga. Bałagan taki sam i turki wszędzie - sam pisałeś.
                Poza tym jak burdel - to tylko w Hamburgu, konkretnie w portowej dzielnicy St.Pauli. Tak mi mówili, bo ja dalej niż za Szmulki to jeszcze nie wyjeżdżałem.

• pavelltrack Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 22:21
                  netgater napisał:

> Kto bym odróżniał Monachium od Hamburga. Bałagan taki sam i turki wszędzie - sa
                  > m pisałeś.
                  > Poza tym jak burdel - to tylko w Hamburgu, konkretnie w portowej dzielnicy St.P
                  > auli. Tak mi mówili, bo ja dalej niż za Szmulki to jeszcze nie wyjeżdżałem.
                  >
                  Tak też myślałem:-)
                  Co do Hamburga to się nie wypowiadałem, sam nawiązałeś do Berlina więc ja też, a o Hamburgu to sam ze sobą dyskutujesz. Skoro podajesz za przykład Berlin, na którego temat nic nie wiesz to nie wciskaj mi kitu o jakimś porcie
                  > --------------------------------------------------------------
                  • netgater Re: rozciąganie Ząbek 27.01.11, 08:45
                    pawelltrack napisał:
                    > W Berlinie, czy Monachium jest taki burdel, że byś zaraz orła wywinął, same turasy

Jak to dobrze, że tacy światli ludzie z Wesołej się sprowadzili do Ząbek i nas trochę dokształcają na temat niemców i bajzlu jaki tam mają. Germańcy pewno tłumnie walą do Gronkiewiczowej żeby popytać jak się robi taki porządek. A o Berlinie rzeczywiście niewiele wiem, bo jeszcze na National Geografic nie było programu o tej puszczy.
                    Napisz nam coś jeszcze o wielkim świecie, bo takie ciekawe jest.
    • raptor73 Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 09:51
      Temat rozciąganie Ząbek a piszesz o rozciąganiu Warszawy...
      Nie chodzi nikomu o nazwę tylko o porządek i zarządzanie tym miejscem, ponieważ nie jesteśmy tak daleko od Warszawy - może ze 100 metrów?
      Nie wyganiaj ludzi stąd tylko dlatego, że chcą coś zmienić żeby żyło się tu lepiej.
      Ceny nieruchomości były tu zdecydowanie niższe i większość dlatego kupiła tu mieszkania a nie ze względu na urokliwość Ząbek, bliskość do Warszawy i zapowiadane referendum o przyłączeniu do stolicy.
      Nikt Ci autostrady nie wybuduje pod oknem, ale widocznie dziury w jezdniach i ogólny syf Ci nie przeszkadza i jesteś tym zachwycona.

• mp_nl Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 11:44
        Naprawdę jeżeli ten wiek, który podajesz na swoim koncie tutaj raptor jest prawdziwy to jesteś niezwykle naiwny jak na osobę, która jakby nie patrzec dzieciakiem juz nie jest.
        Pewnie nie dawno się osiedliłeś tutaj i myślisz tak jak wielu przyjezdnych, że Warszawa jest jakimś rajem ale tak nie jest. Ząbkom też do raju daleko. Ale w Ząbkach odbijają się nam czkawką te lata w których tutaj naprawdę kompletnie nic się nie działo, nie da sie tego nadrobi w 3 czy 4 lata. Piszecie o Wesołej, że tam to coś dało, tyle że nie wiecie jak tam było wcześniej i nie wiecie jakby było jakby się nie dołączyli do Warszawy - może wcale nie gorzej?
        Tym bardziej, że jako argumenty podajecie pety i psie kupy na ulicach a tego bycie w Warszawie nie zmieni, tak samo jak dymiacych kominów i wielu innych spraw, na które wypływ maja sami mieszkańcy.
        A co do dziur to dzisiaj na Batorego widziałem jak są łatane.

Pozdrawiam
        • lalamido28 Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 13:58
          Netgater - jest za! :) Wtedy to już w ogóle byłby piękny ordnung! :))))))))))

I zgadzam się z mp_nl - jesli chce się mieć pojęcie o Warszawie - to nie wystarczy chodzić po Arkadii, Galerii Mokotów czy Złotych Tarasach i ulicach ich otaczających...

Warszawa to także:
          - Mokotów przy kominach z SIEKIEREK
          - to także Szmulki (dla nie wtajemniczonych stara Praga) z urokliwą ulicą Brzeską i Ząbkowską
          - trawniki przy osiedlach na których poza kupami trawy nie zaznasz
          - 200 zgłoszeń o pobiciu i napadach dziennie na 1 ze stołecznych komisariatów
          - a także Tarchomin na którym są mega rozkopy, bo dopiero po 100 latach powstaje most, który śmiało mógł powstać duuużo wczesniej, tylko dopiero TERAZ ktoś się za to wziął!

Nie da się z niczego w kilka lat zrobić Dubaju - ale naprawdę radziłabym zasięgnąć informacji o tym co się tu dzieje odkąd NIC się nie działo!

A jeśli chodzi o dziury - to klnę je codziennie jadąc samochodem - ale jakoś nie odczuwam magicznej różnicy po przekroczeniu znaku WARSZAWA!
          Np. w niedalekiej miejscowości Leśnikowizna jest lepszy asfalt! Ale czy to oznacza że jakbyśmy się do nich podłączyli - to i nam by wylali?
          • chudzini Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 14:09

A jeśli chodzi o dziury - to klnę je codziennie jadąc samochodem - ale jakoś nie odczuwam magicznej różnicy po przekroczeniu znaku WARSZAWA!
            Np. w niedalekiej miejscowości Leśnikowizna jest lepszy asfalt! Ale czy to oznacza że jakbyśmy się do nich podłączyli - to i nam by wylali?

Jeśli chodzi o dziury to na Chełmżyńskiej, Żołnierskiej i Łodygowej w Warszawie to jest jeszcze gorzej niż u nas...

A Leśniakowizna to jedna ulica z niewielką zabudową, bez komunikacji ZTM (może jeden prywaciarz), do sklepu spory kawałek, do pociągu o wiele dalej i stawy w okolicy, gdzie jest pełno komarów :)
            • michal0510 Re: rozciąganie Ząbek 27.01.11, 12:11
              > A jeśli chodzi o dziury - to klnę je codziennie jadąc samochodem - ale jakoś ni
              > e odczuwam magicznej różnicy po przekroczeniu znaku WARSZAWA!

Nie widzisz z prostej przyczyny. Dla stołecznego ratusza najważniejsza jest budowa i utrzymanie dróg dla Warszawiaków, a utrzymanie i remont dróg, które stanowią dojazd głównie dla mieszkańców innych miejscowości. I nie ma w tym nic dziwnego, w końcu to samorząd Warszawy.
        • raptor73 Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 14:13
          Czytaj moje inne posty.. - jestem warszawiakiem.. ;) Dalej nie komentuje ...
          • jedyny-michal Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 14:31
            Jestem tego samego zdania w wielu dzielnicach warszawy jest gorzej niż u nas a chwalą ją niektórzy jak nie wiadomo co to za piękne miasto było...
            • mbwa-mwitu Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 21:22
              Jestem rodowita Warszawianka od ponad 40 lat. Nigdy nie sadzilam, ze bede chciala wyprowadzic sie z Warszawy. A jednak. Znam doskonale Zoliborz, Mokotow, Saska Kepe i moze poza miejskim sprzataniem chodnikow (w tym, ze sniegu) oraz komunikacji zbiorowej nie widze specjalnych roznic in plus. Za to wiekszy halas, tlum, korki... a to, co nam przeszkadza, przeszkadza i tam. To nie sa tylko zabkowskie, lokalne problemy.
        • pavelltrack [...] 26.01.11, 21:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • insignia928 Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 22:23
            odnośnie do Wesołej: znam bardzo dobrze tę dzielnicę ( pracuję tam już dłuższy czas). to prawda: nowy Urząd Miasta, czyste lasy, wyremontowane drogi (większość dróg zrobiona: niektóre w Starej Miłosnej za rondem Pogodna nie są jeszcze zrobione,ale myślę, że to kwestia czasu), dobre szkoły, jednym słowem:inny poziom cywilizacyjny.
            Sulejówek jest miastem, ale infrastruktura oraz inne elementy w porównaniu do Wesołej są tam zdecydowanie słabiej rozwinięte.
            No i bardzo ważne:w Wesołej jest b.mało bloków, przeważa niska zabudowa :)
            • pavelltrack Re: rozciąganie Ząbek 26.01.11, 22:33
              insignia928 napisała:

> odnośnie do Wesołej: znam bardzo dobrze tę dzielnicę ( pracuję tam już dłuższy
              > czas). to prawda: nowy Urząd Miasta, czyste lasy, wyremontowane drogi (większo
              > ść dróg zrobiona: niektóre w Starej Miłosnej za rondem Pogodna nie są jeszcze z
              > robione,ale myślę, że to kwestia czasu), dobre szkoły, jednym słowem:inny pozio
              > m cywilizacyjny.
              > Sulejówek jest miastem, ale infrastruktura oraz inne elementy w porównaniu do
              > Wesołej są tam zdecydowanie słabiej rozwinięte.
              > No i bardzo ważne:w Wesołej jest b.mało bloków, przeważa niska zabudowa :)
              >
              Dokładnie tak jest, jednak widać kto ma pojęcie o czym pisze.
              Sulejówek można porównać do Ząbek, chcieli by został włączony do Warszawy razem z Wesołą to mieszkańcy nie chcieli, więc zostali p.mińskim. Teraz to najlepiej widać różnicę. Na dzień dzisiejszy Sulejówek jest taką samą dziurą jaką był, nic się kompletnie nie zmieniło, a Wesoła po wejściu do W-wy w 100% odmieniła się na duży +.
          • mp_nl Re: rozciąganie Ząbek 27.01.11, 00:26
            Tobie nic nie pomoże, pamiętaj chłop ze wsi wyjdzie ale wieś ze chłopa nigdy więc się nie łudź, że jak w dowodzie ci wpiszą Warszawa jako adres zamieszkania to ci to pomoże. Z chamami nie rozmawiam.
            Bez pozdrowień.

btw. naucz się czytac ze zrozumieniem
            • raptor73 Re: rozciąganie Ząbek 27.01.11, 01:09
              Nie obrażaj się... Przecież sam nazywasz innych naiwnymi a jak ktoś tak dobitnie jak pavalltrack się wypowie to nazywasz go chamem? Na dodatek merytorycznie ma rację, ale czy powie się to w jego stylu czy trochę delikatniej jak ja to i tak to nie trafia do kogoś kto jest z góry ustawiony na nie i nie trafiają do niego żadne argumenty. Nie dziwię się że ta indolencja ludzka tak powszechnie tu występująca na tym forum wk....wia chłopaka... Napisał Ci tak bo piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia - wytłumaczył Ci że wie dokładnie jak wyglądały zmiany w Wesołej i jakoś na to nic konkretnego nie jesteś w stanie odpowiedzieć.
              • mp_nl Re: rozciąganie Ząbek 27.01.11, 07:42
                Jeżeli myślisz, że jak zaczniesz rozmowe od wyzywania rozmówcy od "jeb*nych" to wtedy do niego trafia argumenty to nie mamy więcej o czym rozmawiac.
                • insignia928 Re: rozciąganie Ząbek 27.01.11, 10:56
                  ja jestem za tym, żeby prowadzić merytotyczną dyskusję, nie obrażać ludzi, nie naśmiewać się, nie atakować osobiście, gdyż sprawie może to tylko zaszkodzić.
                  czasami dwa słowa napisane w pośpiechu zadecydują, że osoba zaatakowana zawsze będzie na "nie" w temacie.
          • lalamido28 Re: rozciąganie Ząbek 28.01.11, 12:23
            to dlaczego tej "samodzielności" nie zostałeś w Wesołej? I bliżej rodziców... i takie szczęście by cie ogarniało od samego rana patrząc na okoliczności przyrody...

I stul trochę dziób - albo zmień forum na jakieś bardziej na twoim poziomie!
            (chociaż na gazecie pewnie nie znajdziesz...) bo się czytać nie da tych twoich wynurzeń!
            • fuks0 Re: rozciąganie Ząbek 28.01.11, 13:08
              > I stul trochę dziób - albo zmień forum na jakieś bardziej na twoim poziomie!

Ach... ta ząbkowska kultura.
              • xil Re: rozciąganie Ząbek 28.01.11, 13:35
                > Ach... ta ząbkowska kultura.
                Poczytaj "wypowiedzi" pavelltrack to zrozumiesz, że do niego trzeba mówic jego językiem... Choć on pewnie by napisał "stól ten je**any dziób" ;)
                • insignia928 Re: rozciąganie Ząbek 28.01.11, 14:03
                  >Choć on pewnie by napisał "stól ten je**any dziób" ;)
                  :)
                • magda970 Re: rozciąganie Ząbek 28.01.11, 20:02
                  xil napisał:

> > Ach... ta ząbkowska kultura.
                  > Poczytaj "wypowiedzi" pavelltrack to zrozumiesz, że do niego trzeba mówic jego
                  > językiem... Choć on pewnie by napisał "stól ten je**any dziób" ;)

rzeczywiście macie z tym problem, nie dość, że coponiektórzy nie mają nic do powiedzenia to jeszcze problem z czytaniem i zrozumieniem, ale cóż, prawda boli. Ja tam jestem neutralna, ale i tak się z nim zgadzam, a pozatym ja się nie dziwnie, że chłopa poniosło :-)
                • fuks0 Re: rozciąganie Ząbek 28.01.11, 20:57
                  Powiedzmy, że mój komentarz dotyczył wszystkich, którym brak kultury - jak widać po tym temacie jest to problem występujący dość powszechnie u Ząbkowian :)
                  • raptor73 Re: rozciąganie Ząbek 28.01.11, 23:18
                    Wiesz - zaczniesz pisać merytorycznie to Cię wyzwą od naiwnych błaznów... Nie wiem co lepsze ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka