Dodaj do ulubionych

W kancelarii gessel działają na szkodę klienta

15.03.06, 15:07
Przydzielono mi w sądzie pracy pełnomocnika z urzędu,
okazało się, że z kancelarii gessel (Warszawa, Sienna 39).
Prawnik zamiast pomóc mi, po prostu szkodzi.
Sąd zobowiązł go do sprecyzowania moich roszczeń,
które w dużej części były już wcześniej sprecyzowane .
A on wykreślił nawet roszczenie , którego nie podważył mój były pracodawca
(np. ekwiwalent za urlop, który pracodawca uwzględniał w swoich wyliczeniach).
Poprawioną wersję pisma przesłałm mu na e-mail, mam potwierdzenie że do niego
doszło.

Wilelokrotnie prosiłam go wcześniej, również na piśmie,
by każdy krok konsultował ze mną, gdyż bardzo dobrze udokumentowana sprawa,
jest trudna, ze względu na grubość akt i długość trwania procesu.
Jednak prawnik całkowicie mnie lekceważy,
i przez telefon bezczelnie mówi, że nie dostał żadnego pisma.
Przyznał się dopiero gdy dowiedział się, że mam potwierdzenie odbioru,
i zabrał się za sprawę w noc poprzedzającą termin złożenia pisma.
Z trudem uwzględnił wtedy poprawkę dotyczącą urlopu, jednak dalej
muszę z nim walczyć o praktyczne każde 10zł należnośći.

_____Uważam , że jego celem nie jest pomoc mi, ale wywiedzenie się :
w jakim stopniu jestem świadoma swoich należności,
być może by dane te przekazać stronie przeciwnej._________

Nie mogę mu wymówić pełnomocnictwa, gdyż obawiam się ,
że sąd wtedy nie przydzieli nowego pełnomocnika
nie stać mnie też na wynajęcie adwokata,
ponieważ byłby dla tej sprawy bardzo drogi,
sprawa, ze względu na grubość akt jest nieopłacalna.
On też niestety nie chce mi wymówić pełnomocnictwa.

Co robić ?
Obserwuj wątek
    • kaczy.pisiorek Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 16.03.06, 11:12
      Co robić? Zastanowić się nad tym, jak ty byś zajmował się taką sprawą za darmo.
      W sprawach z urzędu jest tak, jakby np. dentyście kazali operować na otwartym
      sercu, za darmo i ponosząc pełną odpowiedzialność za szkodę.
      • Gość: gość Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient IP: *.faktyimity.pl / *.crowley.pl 16.03.06, 11:53
        Pan pełnomocnik nie pracuje za darmo tylko za stawkę minimalną, płacą mu
        podatnicy więc zwykła ludzka przyzwoitość nakazuje roboty nie odwalać lecz
        uczciwie wykonać obowiązki. Poszkodowanemu radzę opisać metody "pracy"
        tego "adwokata" i wysłać list do jego przełożonych/mediów/rady adwokackiej.
        • kaczy.pisiorek Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 16.03.06, 12:03
          Zanim dostanie tę "kasę" z urzędu, to może minąć ponad rok. Poza tym ta stawka
          minimalna to śmieszne grosze zwłaszcza dla kogoś, kto pracuje w kancelarii
          Gessel. Za jedną godzinę fakturują klientowi więcej niż cała ta sprawa
          pracownicza jest warta. Założę się, że ten adwokat chętnie zwolniłby podatników
          z obowiązku płacenia mu tej stawki minimalnej.
          Po to są w końcu te wszystkie biura porad prawnych, żeby poszkodowany mógł sobie
          tam iść i otrzymać tanią poradę za 30 złotych. Mało to młodych, zdolnych
          studentów prawa, którzy to chętnie wezmą? Po co "uszczęśliwiać" na siłę
          adwokatów, którzy na tego typu sprawy nie mają ani czasu, ani ochoty?
          • Gość: gość Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient IP: *.faktyimity.pl / *.crowley.pl 16.03.06, 12:39
            Po pierwsze stawki za tak zwane urzędówki wcale nie są takie złe, po drugie
            każdy niezależnie od stanu majątkowego ma prawo do tego aby reprezentował go w
            sądzie profesjonalista, po trzecie adwokatura to nie prosty zawód to misja, tak
            zresztą NRA dowodziła czemu nie powinno się otwierać zawodu bez ograniczeń.
            • kaczy.pisiorek Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 16.03.06, 12:48
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Po pierwsze stawki za tak zwane urzędówki wcale nie są takie złe,

Zależy dla kogo. Dla kancelarii Gessel są złe, bo a) płatne bóg wie kiedy, b)
              nieproporcjonalne w stosunku do tego, co mogą zafakturować klientowi

> po drugie
              > każdy niezależnie od stanu majątkowego ma prawo do tego aby reprezentował go w
              > sądzie profesjonalista,

Trzeba się wobec tego zwrócić do Edgara albo do zi0br0, żeby przysłali kogoś ze
              swoich

> po trzecie adwokatura to nie prosty zawód to misja,

Tak? Ciekawe, bo forumowe szczekaczki (nie mówię, że ty) jakoś zupełnie
              odwrotnie twierdziły.

> tak
              > zresztą NRA dowodziła czemu nie powinno się otwierać zawodu bez ograniczeń.

Ale skoro się otworzyło, to niech idzie do tańszego pełnomocnika. O to przecież
              chodziło, żeby każdy miał adwokata za darmo albo ostatecznie za pół darmo. Teraz
              ubiegający się o pełnomocnika z urzędu powinien wykazać, że nie stać go na
              poradę za 30 złotych. Jak nie wykaże, to zapraszamy do któregoś z mecenasów z
              nadania gosiewskiego. Poza tym tak bardzo postulowano o wolny rynek... dlaczego
              wobec tego adwokatom narzuca się prowadzenie spraw z urzędu? Nawet pomijając
              kwestie kosztów, często dostaje się sprawę z dziedziny, którą się nie zajmuje.
              Jak adwokat zajmujący się np. prawem autorskim ma reprezentować klienta przed
              sądem ubezpieczeń społecznych? Ani to jest w interesie adwokata, ani klienta.

Moim zdaniem powinno to funkcjonować w ten sposób, że osoba zwolniona od kosztów
              może wybrać sobie pełnomocnika, a państwo refunduje koszty (niech będzie, że do
              określonej wysokości). W ten sposób urzędówki braliby ci, którzy chcą/znają się
              a stawki nie wykraczają poza pewną kwotę. Na pewno klienci byliby bardziej
              zadowoleni.
              • poszkodowaniy Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 16.03.06, 13:09
                > Moim zdaniem powinno to funkcjonować w ten sposób,
                > że osoba zwolniona od kosztów
                Pracownik w sądzie pracy nie jet zwolniony z kosztów,
                podobno koszty powinien tymczasowo ponisić skarb państwa,
                ale w praktyce ja ponosze koszty i nikt ich nie zwraca, choć na szczęście za
                pełnomocnika z urzędu nie płacę,
                ostatnio nawet żeby skserować np. protokół trzeba W SĄDZIE PRACY wykupić
                znaczki sądowe.
                Jednak , ze względu na oczywistość sprawy o wynagrodzenie uważam, że mi się
                należy zwrot kosztów, ale od strony przeciwnej, nie mam pojęcia, że od państwa.

> może wybrać sobie pełnomocnika, a państwo refunduje koszty
                Nie mam do czynienia z sądami, myślę, ze większość pracowników w sądach też
                nie, więc taki pracownik ma małe szanse wybrania dobrego pełnomocnika, bo się
                na nie zna, przynajmniej ja, gdby ktoś mi dał listę - skąd mam wiedziec któego
                wybrać,:(
                nie znam tego " światka" prawniczego i chyba to moje szczęście.:)
                • kaczy.pisiorek Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 16.03.06, 13:15
                  poszkodowaniy napisała:

> > może wybrać sobie pełnomocnika, a państwo refunduje koszty
                  > Nie mam do czynienia z sądami, myślę, ze większość pracowników w sądach też
                  > nie, więc taki pracownik ma małe szanse wybrania dobrego pełnomocnika, bo się
                  > na nie zna, przynajmniej ja, gdby ktoś mi dał listę - skąd mam wiedziec któego
                  > wybrać,:(

Jak wybrać? To dotyczy wszystkich - fryzjera, hydraulika itp. Ja też nie mam
                  pojęcia, który hydraulik jest dobry. Albo dzwonię do pierwszego lepszego z
                  ogłoszenia, albo pytam znajomych.
                  Przede wszystkim dowiedzieć się, czy prowadzi sprawy z zakresu prawa pracy i ile
                  to kosztuje. Jak chcesz tanio, to idź pod dowolny sąd (najlepiej na Solidarności
                  albo Ogrodowej) a tam starsze panie rozdają ulotki różnego rodzaju doradzaczy
                  prawnych. Nie wiem, czy będą lepsi niż kancelaria Gessel, ale na pewno tańsi.
                  Jeśli sprawa jest oczywista, nie powinni mieć problemów z jej poprowadzeniem.
                  • poszkodowaniy Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 16.03.06, 13:28
                    > Jak wybrać? To dotyczy wszystkich - fryzjera, hydraulika itp.
                    TAk, ale to wszystko są mnożnki.
                    Ja nie chcę w tę sprawę inwestować. Ona już jest nieopłacalna, pracodawca drwi
                    sobie ze mnie, wielokrotnie nie stawiając się na rozprawy itp, czas leci..
                    Pełnomocnik jest przydzielony z urzędu i ja i tak nie mam wyboru.
                    A ta uwaga była tylko na marginesie, bo pisałeś : jak uważasz, ze było by
                    dobrze, a ja tylko zauważyłam, że takie prawo wcale nie było by idealne, a to
                    własciwie nie na temat, takie uwagi na marginesie, co by było gdyby.

> Jak chcesz tanio, to idź pod dowolny sąd (najlepiej na Solidarnośc
                    > i
                    > albo Ogrodowej) a tam starsze panie rozdają ulotki różnego rodzaju doradzaczy
                    > prawnych. Nie wiem, czy będą lepsi niż kancelaria Gessel, ale na pewno tańsi.
                    > Jeśli sprawa jest oczywista, nie powinni mieć problemów z jej poprowadzeniem.
                    Piszę właśnie, że ja nie chcę w to inwestować , to bez sensu,
                    w tej chwili, po ponad 5 latch, koszty postepowania, tylko moje
                    przekroczyły już początkową warość sporu - jedną ostatnią pensję.
            • marysia114 Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 17.03.06, 11:39
              czy można się czegoś bliżej dowiedzieć na temat tej sprawy?ja też chcę wystąpić
              do sądu pracy o wypłacenie zaległego wynagrodzenia
              • poszkodowaniy Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 17.03.06, 15:37
                > ja też chcę wystąpić do sądu pracy o wypłacenie zaległego wynagrodzenia
                Nie rób tego. Stracisz pieniądze, czas nerwy.
                Może i kiedyś wypłacą ci to wynadrodzenie, o ile twój pracodawca okaże się
                wypłacalny, ale w sumie na pewno więcej stracisz niż zyskasz.

Jeśli ci pracodawca nie płaci, to natychmiast wymów mu w trybie natychmiastowym
                z jego winy, i nie łudź się , że kiedyś odzyskasz pieniądze.
                Że ci nie zapłąci to pewnik, a przynajmniej nie wydasz pieniędzy na dojazd i
                nie zmęczysz się pracą.
        • Gość: sen-nocy-letniej wiadomo jest nam wszystkim o gangu adwokackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:01
          To, że działają na niekorzyść wiadomo już nie od dziś. Proponuję zrezygnować z
          usług. Adwokaci za parę groszy będę szczekać na dwóch łapkach - tak wygląda
          prawda i smutna rzeczywistość nie licząc jeszcze przykładów innych układzików -
          to też każdy wie - nie dziwota ;)
    • poszkodowaniy ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa 20.03.06, 20:54
      • Gość: john Re: ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa IP: *.aster.pl 21.03.06, 21:39
        sluchaj, facet bedzie cie nosil na rekach, jak mu wymowisz pelnomocnictwo:). w
        czym wiec problem?
        • poszkodowaniy Re: ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa 22.03.06, 12:15
          Ale ja wtedy zostanę bez pełnomocnika, a prawnikiem nie jestem, a sąd nie
          przydzieli mi nastę pnego pełnomocnika, bo niby dlaczego ?
          • kaczy.pisiorek Re: ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa 22.03.06, 15:49
            Napisz do właściwej rady adwokackiej o zmianę pełnomocnika z urzędu.
            • poszkodowaniy Re: ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa 22.03.06, 16:19
              Pisałam już kiedyś skargę (chyba jesienią, albo latem)
              i mi przydzieli tego właśnie.
              • paul_ina Re: ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa 22.03.06, 22:52
                Słuchaj, ciężko coś powiedzieć bez akt, ale nie zawsze tak bywa, że coś się oczywiście powodowi należy. Czasem się nie należy. Jest to dla mnie jasne, że adwokat pracował nad Twoją sprawą w noc przed rozprawą (pewnie była na 8.00, bo inaczej pracowałby tuż przed) i uważam to za bardzo szkodliwą praktykę, natomiast trochę trudno mi uwierzyć, że profesjonalny pełnomocnik w sprawie z prawa pracy popełnia proste błędy. Może to Ty masz problem. Może nie masz racji w pewnych aspektach roszczenia. Dopuszczasz taką możliwość?
                • poszkodowaniy Re: ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa 23.03.06, 22:20
                  Należy się na pewno.
                  Zresztą pierwszy pełnomocnik , którego mi sąd przydzielił wpisał to żądanie,
                  jednak z innego względu ja mu wymówiłam (stąd ta skarga do izby adwokackiej).
                  Dlatego teraz się boję wymówić, bo to byłby nie pierwszy raz, i boję się , ze
                  wtedy sąd mi nie da następnego .
                  • poszkodowaniy Re: ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa 23.03.06, 22:27
                    Jakby dobrze policzyć to tę sprawę prowadziło już 6 pełnomocników, ale na
                    początku to nie z urzędu , ani nawet żaden prawnik.
                    Dopiero od stycznia zeszłego roku sprawę prowadzą prawnicy z urzędu.
                    Nikt wcześniej nie podważał tego urlopu, nawet pracodawca - tyle, że nie
                    zapłacił.
                    Zresztą ten ostatni po mojej interwencji, jak pisałam wcześniej wpisał urlop
                    spowrotem, ale zmienił treść roszczeń w innch punktach (liczył, że nie
                    zauważę ?) i w ten sposób działał dalej na moją niekorzyść.
                    • lizavieta1 Re: ludzie pomocy, ta sprawa cały czas trwa 23.03.06, 23:21
                      ty masz chyba jakas silna tendencje do popadania w konflikty i pewnie nie tylko
                      z pelnomocnikami. 6-ty z rzedu????????
                      • poszkodowaniy Nie specjalnie 24.03.06, 10:08
                        Początkowo to był zwykle ktoś z rodziny, żeby mi było na sali raźniej.
                        • lizavieta1 Re: Nie specjalnie 24.03.06, 18:49
                          to dlaczego osoby z rodziny nmie pomagaja skoro sa prawnikami?
                          • poszkodowaniy Re: Nie specjalnie 25.03.06, 14:23
                            Nie są prawnikami, jeśli pełnomocnikiem jest ktoś z bliskiej rodziny, to nie
                            musi być prawnikiem.
                            • lizavieta1 Re: Nie specjalnie 25.03.06, 14:34
                              wiem o tym. ale zebrales ich wszystkich do jednego worka. zreszta niewazne. nie
                              rozumiem co chcesz osiagnac piszac o tej kancelarii. raczej nie padnie ani nawet
                              nie zmniejszy przychodow o zlotowke po poscie szarego czlowieczka, ktorego nawet
                              nie stac na prawnika. taka jest brutalna prawda. jesli szukasz pomocy, zglos sie
                              do fundacji, ale oni nie beda cie reprezentowac. to jest forum wymiany info o
                              pracy i pracodawcach.
                              • poszkodowaniy Re: Nie specjalnie 26.03.06, 15:53
                                1. Pomóc sobie.
                                2. Ostrzec innych przed prawnikami z tej kancelarii
                                • lizavieta1 Re: Nie specjalnie 26.03.06, 17:30
                                  z usług takich kancelarii korzystaja firmy ze wzgledu na stawki prawnikow,
                                  zwlaszcza partnerow. kancelaria na to jest nastawiona. za wysokie progi, o czym
                                  ci pisalam powyzej.
                                  ludzie, ktorych na to nie stac lub gdy wartosc przedmiotu sporu jest niewysoka
                                  korzystaja z uslug malych kancelarii lub poradni prawnych, gdzie porada czy
                                  sporzadzenie pisma kosztuje 30-250 zl.
                                  nie jest to odpowiednie forum do szukania pomocy w tej kwestii. o tym rowniez
                                  pisalam wyzej.
                                • lizavieta1 Re: Nie specjalnie 26.03.06, 17:35
                                  W 1ej kolejnosci ludzie zatrudnieni w takich firmach zajma sie sprawami, za
                                  ktore ich szef liczy 550 euro za godzine-takie sa stawki. U mnie w pracy było
                                  tak, ze w pierwszej kolejnosci musialam zajac sie sprawami, ktore zlecal mi
                                  szef, a ten z kolei rzucal wszystko kiedy CEO czegos chcial. dzwonily telefony,
                                  a ja po raz n-ty mowilam ludziom z jednostek podleglych, ze nie mam czasu, to
                                  akurat bylo zgodne z prawda.
                                  ale chyba niepotrzebnie tłumacze ci to wszystko.
                                  • poszkodowaniy Re: Nie specjalnie 26.03.06, 19:42
                                    Sama bym tam nie poszła. Takiego prawnika przydzielił mi sąd, z urzędu.
                                    A że bym sama nie poszło to oczywiste, bo są drodzy, ale biorą za tę pomoc
                                    prawną - pełnomocnictwo od sądu pieniądze i jest ich psim obowiązkiem pracować,
                                    a nie drwić sobie .
                                    Będąc tam , czytałam ich reklamówki.
                                    Zajmują się prywatyzacją dużych przedsiębiorstw, a więc z założenia są
                                    PRZECIWKO PRACOWNIKOWI. Tym bardziej przekonuje mnie to o CELOWYM działniu
                                    pracownika tej firmy przeciwko mnie. I nie ważne, że mój pracodawca, z którym
                                    się sądzę jest mniejszą, nie prywatyzowaną firmą.
                                    Oni z zasady, jak myślę działają przeciwko pracownikowi.
                                    I myślę, że jest to przynajmniej jedna z przyczyn, dlaczego mi szkodzili, i
                                    robili to CELOWO.
                                    • Gość: lizavieta1 Re: Nie specjalnie IP: *.jmdi.pl 26.03.06, 20:00

Jakbym Radyja słuchała. Spiskowa teoria dziejów. Paranoja, mania przesladowcza.
                                      Zapomniałas dodac, ze sa żydomasonami.
                                      • Gość: lizavieta1 Re: Nie specjalnie IP: *.jmdi.pl 26.03.06, 20:01
                                        Sorry, ale nie dziwie sie, ze przy takich poistawach nie jestes traktowana
                                        calkiem powaznie.
                                        • poszkodowaniy Re: Nie specjalnie 26.03.06, 21:16
                                          > Sorry, ale nie dziwie sie, ze przy takich poistawach nie jestes traktowana
                                          > calkiem powaznie.

A co mają przekonania polityczne do prawa ?
                                          Z założenia dyskrynminujesz ludzi.

W Polsce OBOWIĄZUJE RÓNOŚĆ OBYWATELI, konstytucyjna.
                                          Za to z twoich postów ewidentnie wynika , że preferujesz równość złotówek.
                                          W takim razie wypie..j z Polski, jak ci sie ustrój nie podoba.
                                          • paul_ina Re: Nie specjalnie 26.03.06, 22:09

Proszę Pana, jak się Panu pełnomocnik nie podoba, to proszę go zmienić. Zapewne i skład orzekający (jako ludzie, nie jako niezawisły sąd), i wszyscy dotychczasowi pełnomocnicy mają o Panu wyrobioną opinię, więc naprawdę cokolwiek Pan nie zrobi nikogo to nie zdziwi.
                                            • paul_ina Re: Nie specjalnie 26.03.06, 22:10
                                              A, przepraszam, proszę Pani oczywiście.
                                            • paul_ina Re: Nie specjalnie 26.03.06, 22:15
                                              Jeśli potrafi Pani udowodnić działanie pełnomocnika na niekorzyść mocodawcy, to zamiast produkować się na forum niedekwatne tematycznie proponuję napisać skargę. Jeśli Pani zastrzeżenia naprawdę mają podstawy, nie ma powodu dla którego sąd miałby uznać, że nie potrzebuje Pani profesjonalnej pomocy - jeśli wcześniej o takowej postanowił. Natomiast jeśli "bije Pani pianę" to szkoda moich 30 sekund na tego posta.
                                              • poszkodowaniy Re: Nie specjalnie 26.03.06, 22:32
                                                > Jeśli potrafi Pani udowodnić działanie pełnomocnika na niekorzyść mocodawcy,
                                                Dysponyje korespondencją e-mailową.

> ..proponuję napisać skargę.
                                                Po co? Przecież czas trwanie TEJ sprawy już dowodzi, że prawo w Polsce wogóle
                                                nie istnieje.
                                                • paul_ina Re: Nie specjalnie 26.03.06, 22:42

To w takim razie proszę cofnąć pozew i kisić się we własnej żółci wesoło.

Acha, bo to jakby umknęło: działanie w sprawie profesjonalnego pełnomocnika nie wyklucza samodzielnego działania strony. Jeśli adwokat z jednej z najlepszych kancelarii w kraju sobie nie radzi, proszę dla własnego dobra go wspierać: na piśmie i na żywo na sali rozpraw.
                                                  • poszkodowaniy Re: Nie specjalnie 26.03.06, 22:56
                                                    > To w takim razie proszę cofnąć pozew
                                                    Ty dopiero jesteś sq...nką.
                                                    Po cofnięciu pozwu NIGDY bym nie odzyskała dotychczasowych kosztów procesu
                                                    poniesionych przezemnie, a na dodatek musiała bym ponieść koszty sądowe, nie
                                                    mówiąc już o straconej pensji.

Gdybyś była adwokatem, to za taką radę mogłabyś siedzieć.
                                                  • paul_ina Re: Nie specjalnie 26.03.06, 23:13
                                                    Acha, a więc przyznaje Pani, że jakieś prawo w Polsce jednak istnieje - prawo dotyczące zwrotu kosztów sądowych :D

Nie przywykłam do dyskusji z osobami na Pani poziomie. Dobranoc.
                                                  • poszkodowaniy Re: Nie specjalnie 02.04.06, 13:14
                                                    > Acha, a więc przyznaje Pani, że jakieś prawo w Polsce jednak istnieje
                                                    > - prawo dotyczące zwrotu kosztów sądowych :D
                                                    Zmuszenie mnie do zwrotu kosztów, to by nie było prawo - to by była badycka
                                                    kradzież i kolejne potwierdzenie, że w Polsce władzę ma klika (banda, mafia), i
                                                    że sądy nie mają nic wspólnego ze sprawiedliwością, a opierają się o prawo
                                                    dżungli, układy, korupcję..........
                                          • Gość: lizavieta1 Re: Nie specjalnie IP: *.jmdi.pl 27.03.06, 00:02
                                            nie jestes traktowana powaznie z powodu zaburzen emocjonalnych/psychicznych.
                                            poszukaj terapii, ktora pomoze ci rozwiazac twoje problemy. zycze zdrowia, na
                                            rozum juz za pozno. podobnie jak twoj pelnomocnik, nie bede wiecej tracic czasu
                                            na nieeftywna komunikacje z osoba niezrownowazona.
                                            • poszkodowaniy Re: Nie specjalnie 27.03.06, 10:17
                                              > nie jestes traktowana powaznie z powodu zaburzen emocjonalnych/psychicznych.
                                              1.Dziękuję za podniesienie wątku.
                                              2. Jak ktoś nie ma nic do powiedzenia , to zarzuca innym zaburzenia psychiczne.
                                              3. Nawet nienormalny ma prawo do sprawiedliwego sądu w rozsądnym czasie i do
                                              wynagrodzenia za pracę.
    • Gość: doświadczona adwokaci ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 12:10
      adwokaci - to nastepny przestępczy klan - temat rzeka ...
      Uwierzcie mi, że w tym kraju są ludzie którzy za parę groszy sprzedadzą własną
      matkę oraz własne dzieci.
      Powiem tak - to przestępczy gang powiązań-układzików i bardzo dużej kasy
      dlatego nie szukajcie tam sprawiedliwości i normalności - to gang, który
      zasługuje na piekło tu na ziemi włącznie z więzieniem za takie czyny.
      • kaczy.pisiorek Re: adwokaci ...... 27.03.06, 12:58
        Gość portalu: doświadczona napisał(a):

> adwokaci - to nastepny przestępczy klan - temat rzeka ...
        > Uwierzcie mi, że w tym kraju są ludzie którzy za parę groszy sprzedadzą własną
        > matkę oraz własne dzieci.
        > Powiem tak - to przestępczy gang powiązań-układzików i bardzo dużej kasy
        > dlatego nie szukajcie tam sprawiedliwości i normalności - to gang, który
        > zasługuje na piekło tu na ziemi włącznie z więzieniem za takie czyny.

Niby doświadczona, a głupia prawie jak Gosiewski...
        • poszkodowaniy Re: adwokaci ...... 18.04.06, 19:35
          Czego od niej chcesz?
          prawda w oczy kole?
      • poszkodowaniy Dzięki za wsparcie moralne 27.03.06, 21:41
        Dzięki za wsparcie moralne, przynajmniej wiem, ze nie tylko ja tak myślę.
        • Gość: doświadczona Pamiętaj proszę miły ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 00:20
          takim przestępcom prawnikom, którzy winni czynić dobro i pomagać ludziom
          poszkodowanym a czynią zło ani zdrowia ani szczęścia to nie przyniesie.
          Wcześniej czy póżniej sami staną przed "sądem ostatecznym" tylko oni w swojej
          głupocie i zachłanności o tym zapomnieli. A życie tutaj i tak chwilą jest i
          dlatego głowa do góry ! NIE ZAMARTWIAJ SIĘ PROSZĘ. SAM WIDZISZ - JEST DOBRO I
          ZŁO I BĘDZIEMY TEGO JESZCZE DOŚWIADCZAĆ ŻYJĄC "NA TEJ ZIEMI"
          POZDRAWIAM CIĘ I ŻYCZĘ CI WYTRWAŁOŚCI I UŚMIECHU I NIE PODDAWAJ SIĘ :)))
          • poszkodowaniy Będę pamiętać 30.03.06, 09:24
            • poszkodowaniy pamiętam 06.04.06, 19:57
    • Gość: as Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient IP: *.aster.pl 07.04.06, 18:57
      :(
      • poszkodowaniy :(( 10.04.06, 19:45
        • poszkodowaniy Re: :(( 20.04.06, 20:47
          A teraz, po tym mafijnym i korupcyjnym wyroku trybunału konstytucyjnego,
          to się dopiero w sądach będzie wyprawiać łajdactwo.
    • paul_ina Czy jest na tym forum jakiś admin? 21.04.06, 01:48
      Wątek zdecydowanie nie na temat "praca w Warszawie".
      • poszkodowaniy Re: Czy jest na tym forum jakiś admin? 22.04.06, 19:36
        > Wątek zdecydowanie nie na temat "praca w Warszawie".
        Zdecydowanie na temat. Prawda w oczy kłuje?
    • poszkodowaniy Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient 26.04.06, 16:11
      Napisałam o tym pismo do sądu już dawno, ale nie mam jakiejś odpowiedzi,
      moim celem było zresztą zabezpieczenie się by ten pseudo-pełnomocnik coś nie na
      motał, więc na odpowiedź nie liczyłam.
      Co dalej robić?

Moja obecność jest nieobowiązkowa. I słusznie, ze względu na zdrowie, kolejne
      posiedzenie może się źle dla mnie wkońcu skończyć,
      ale jak że mam nie iść, mając tak beznadzejnego pełnomocnika?
      • Gość: pełnonocnik Re: W kancelarii gessel działają na szkodę klient IP: *.jmdi.pl 26.04.06, 20:58
        kupić sobie wibrator, ulży Ci. I koniecznie włączyć Radio Maryja kiedy będziesz
        go sobie aplikować w to miejsce, którego nikt poza tobą nie uzywał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka