Dodaj do ulubionych

Czy jestem normalny?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:17
A więc w skrócie. Mam całkiem fajną pracę, na samodzielnym stanowisku. Pensja
powyżej 5k brutto, telefon, medicover. Jak sie postaram to pracuje ze 2h
dziennie a wszyscy myślą, ze tyram jak mrówka. Szefowa mnie lubi, ufa i ma
duży respect. Jezdze na szkolenia, finansują mi studia podyplomowe i
angielski. Rozwijam się, biorę udział w projektach, mam tez swoje itd.
Genralnie miodzio.
A problem jest taki: nie lubie tego, męczy mnie to i kazdy dzien jaki tam
spędzam to dla mnie fizyczna udręka. Pracuej w tej firmie juz ponad 3 lata i
moze to jest powód. Niby powinienem byc happy a tak nie jest. Nie moge
wykrzesac odrobiny pasji do tego co robie.
I pytanie: czy jestem normalny? czy powinienm sie cieszyć czy moze moja
reakcja nie jest dziwna i niespotykana?
Help
Obserwuj wątek
    • Gość: caav Re: Czy jestem normalny? IP: *.aster.pl 04.01.07, 00:15
      Trochę zazdroszczę. Pensję mam też niezłą, pewnie nawet nieco lepszą niż Ty,
      inne warunki też cakiem całkiem, tyle że nie pracuję 2h ale raczej 12h, a
      czasami i więcej. I mam tego powoli dość. I tego Ci zazdroszcze, i radze -
      trzymaj się tej firmy, bo gdzie indziej za tą kasę będziesz tyrał za dwóch.
      • Gość: Zimna Krowa Re: Czy jestem normalny? IP: *.man.polbox.pl 04.01.07, 07:21
        o ile w ogóle dostanie gdziekolwiek taką kasę i warunki :-/

wg mnie trzymaj się tej robooty, bo możesz mieć problemy ze znalezieniem takiej
        za 2000. Inni o takiej kasie mogą tylko marzyć. Looknij na wątek, czy ktos
        pracuje za 650 to może to docenisz co masz.

A na chandrę proponuję kilogram mandarynek :)
        Głowa do góry! I tak jesteś szczęściarzem!
    • Gość: marcin Re: Czy jestem normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 12:56
      Jesteś normalny. Praca powinna przynosić coś więcej niż tylko kasę, w końcu
      spędzasz tam całkiem sporo czasu, prawda? Szukaj innej pracy będąc w obecnej,
      jak znajdziesz coś lepszego to się przenieś. I nie bierz pod uwagę tylko zarobków.

pozdro
    • Gość: Kalafior Re: Czy jestem normalny? IP: 148.122.35.* 04.01.07, 13:26
      Mam podobnie. Jestem specjalistą z branży naftowej, pracuję dla bardzo znanej
      zachodniej firmy - jeżdżę po świecie i realizuję ich projekty. Pensja świetna a
      jednak nie czuję się w tej robocie dobrze. Chyba jestem klasycznym przykładem
      człowieka, któremu przewróciło się w d... od dobrobytu.
    • Gość: Asior Re: Czy jestem normalny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 14:03
      Wiesz tak to przeczytałąm i nie wiem w sumie co odpisać, bo ja bardzo bym
      chciała być na twoim miejscu, jeżeli chodzi o fakt że masz dobrze płatną
      prace . Od ponad pół roku szukam pracy i dupa , chodze na te rozmowy i żadna
      nie kończy sie powodzeniem. Brakuje mi pieniędzy na opłaty, na jedzenie , na to
      żeby o siebie dbać i moją rodzinę . Marzę o jakiejkolwiek pracy, tak żeby
      chociaz zarobić 1500 Boże!, a jakbym miała 2000 to byłabym bardzo szczęsliwa.
      Powiem tak zasypiać wieczorem z myślą BOże czy zapłace czynsz w tym miesiącu?
      Jest straszny , bo człowiek jest młody jak każda babeczka chciałabym żyć na
      poziomie. Ale z drugiej strony nie samym chlebem człowiek żyje, jest jeszcze
      godnośc i i poczucie wartości spełnienia, ale trzeba mieć też w sobie pokore i
      dziękowac za to co się ma. Chociaż to nie wyklucza szukania...tego spełnienia.
      Masz doświadczenie, pRACUJ I SZUKAJ W MIĘDZYCZASIE PRACY W BRANZY FACHU, który
      by ci odpowiadał. Chociaż wiesz co ... sama nie wiem czy to ma sens co
      napisałam. W każdym razie wiesz co ,jesteś normalny, zupełnie normalny nic się
      nie przejmuj. Acha no i powodzenia w znalezieniu tej satysfakcji no i tego
      szczęscia.
    • Gość: abc Re: Czy jestem normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 14:06
      powinien zacząć myśleć o zmianie.
    • Gość: loko Re: Czy jestem normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 14:08
      zupelnie normalny. praca powinna przynosic satysfakcję, a nie tylko dawac kasę.
      po jakims czasie wszystko się nudzi, i to tez jest normalne.

swoja droga nie wiem, jak ludzie za komuny mogli pracowac w jednym miejscu do
      emerytury, ciagle wsrod tych samych twarzy, i nie oszaleć.
    • Gość: m_lena Re: Czy jestem normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 17:44
      Po prostu Ci się znudziła ta praca i czas pomysleć o zmianie. Ja też tak
      miałam , praca , która na poczatku bardzo mi sie podobała , po ok.3 latach ,
      zaczeła mnie denerwować i nudzić . To , co na początku było nowe i trudne
      zrobiło się za łatwe . Wytrzymałam jeszcze rok , ale ten rok był trudny ,
      kryzys za kryzysem ... Z końcem roku odeszłam z firmy . Za miesiąc zaczynam
      nową pracę.
      • Gość: collector Re: Czy jestem normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 18:55
        ja zmienilam prace po 10 latach z tego samego powodu. PRzez lata siedzialam bo
        raz bylo lepiej a raz gorzej ale coagle duzo powyzej sredniej krajowej.
        Szukalam pracy na zakładkę by nie zostac bez srodkow do zycia.
        Teraz rowniez czuje ze to nie do konca to ale daje sobie jeszcze 2-3 miechy na
        jakąkolwiek decyzję.
        Wiem jedno, warto sie bylo przelamac po tych latach bo zysklam pewnosc ze
        jestem w stanie znalesc prace w 2-3 tygodnie.
        Dodam jescze ze przez caly okres pracy poprzedniej chodzilam "dla sportu" na
        rozmowy o prace tak by nie wyjsc z wprawy i nie "spalic buraka" gdy mi zaczni e
        zalezec/
    • Gość: rav107 Re: Czy jestem normalny? IP: *.aster.pl 07.01.07, 19:08
      No cóż, tak jak jeden z przedpisców jednej rzeczy Ci zazdroszczę - zarobki mam
      wysokie - wyższe niż te o których Ty piszesz, inne warunki w tym socjal też,
      ale często haruję jak wół, choć pracoholikiem z natury nie jestem.

Myślę że każdy powinien poszukiwać zajęcia, które oprócz pieniędzy będzie
      dawało mu satysfakcję, i jeżeli ktoś tak postępuje to jest najzupełniej
      normalny.

Ale zastanów się dobrze nad tym czasem pracy. Nie znajdziesz pracy w której
      będziesz dobrze zarabiał, a równocześnie pracował nie 2, ale nawet i 8 godzin.
      Za kasę w granicach 2-3 średnich krajowych (o ile taką znajdziesz of course)
      będziesz najprawdopodobniej tyrał 10, 12 albo i 16 godzin. Zastanów się jak
      wiele osobistych spraw możesz zrealizować pracując tak krótko jak teraz i czy
      warto to rzucać na szalę.
      • Gość: merc Re: Czy jestem normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:47
        ja pracuje w branzy bankowej 2 lata, pensje mam wyzsza niz ty
        warunki podobne
        tez troche mi sie juz nudzi i chyba zaczne szukac jakiejs pracy ale nie wiem czy znajde taka, gdzie bede zarabial wiecej i pracowal tyle samo czyli 8-9h?
        jak myslicie?
    • Gość: kati Re: Czy jestem normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 18:54
      jestes normalny.
      pierwsze co przyszło mi do głowy (moze to głupie ale co tam:) to to, że
      moze oprócz pracy niczym sie nie zajmujesz i przez to za duzo o niej rozmyslasz.
      Moze zycie towarzyskie pozwoliłoby oderwac sie od tego i cieszyć z tego co masz.
      pozdrawiam
    • Gość: wrażliwy Re: Czy jestem normalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 01:20
      Na bank jesteś jeeebniety skoro konfabulacje taktujesz jak rzeczywistość.
      Który śmietnik okupujesz - podrzucę ci trochę jadła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka