Gość: pechowiec IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.05.07, 17:55 Czy prawnik po 30 z niewielkim doświadczeniem w pracy w administracji państwowej ma szanse na znalezienie ciekawej i rozwojowej pracy ? Od ponad roku pszukuję i nic. Co jest ze mną nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ppff Re: praca dla prawnika pechowca ? IP: 62.29.169.* 07.05.07, 12:53 szczerośc to cenna cecha, ale nie zawsze - nie przedstawiaj sie nigdy jako pechowiec. To odstrasza ludzi, a zwłaszcza pracodawców. Szanse zawsze są. Najważniejsze jest chyba ustalić do czego się zmierza (praca w kancelarii /w firmie, aplikacja, itp) i co się już umie. Może warto spotkać się z konsultantem z jakiejś agencji doradztwa personalnego/ posrednictwa pracy / headhunterem (Bigram, Grafton Recruitment, Tatarowicz,Source). Zycze powodzenia ppff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik przed 30 Re: praca dla prawnika pechowca ? IP: 81.219.51.* 08.05.07, 20:24 a co złego jest w administracji państwowej. przecież to całkiem zacna praca, wktórej prawnik może się wykazać, tylko trzeba znaleźć swoją działkę, a możliwość jest mnóstwo - zamówienia publiczne, rachunkowość budżetowa, kadry, legislacja, żeby podać tyko kilka przykladów z brzegu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Re: praca dla prawnika pechowca ? IP: 212.2.101.* 08.05.07, 22:28 U mnie akurat o rozwoju nie ma co marzyć. Przez pół dnia plotki i kawka, potem przekładnie papierków i do domu. Niby praca związana z prawem ale w bardzo wąskim zakresie tematycznym. Czuję że mi umknęło dwa lata na niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik przed 30 Re: praca dla prawnika pechowca ? IP: 81.219.51.* 09.05.07, 22:03 też tak miałem dopóki nie zmieniłem komórki organizacyjnej, w której pracowałem w ramach tego samego urzędu. teraz roboty w bród, czuję, że się uczę nowych rzeczy, korzystam ze szkoleń (sam se je znajduje i załatwiam z szefem żeby mnie wysłał), ale mimo że pracy dużo, to zawsze mam pewność, że wyjdę o 16.00 i dostanę urlop be problemu:) praca w budżetówce ma swoje plusy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: praca dla prawnika pechowca ? IP: *.aster.pl 09.05.07, 22:11 a na wynagrodzenie nie narzekasz, bo z tego co wiem to w admistracji placa bardzo kiepsko:(Ja tez dwa lata pracowalam w administracji panstwowej tez jestem po prawie i wiem co to znaczy, ale mnie zawsze denerwowalo to ze w cigu dnia moglam zrobic co trzeba i yjsc o rownej 6 ale i tak nie wychodzialm bo kolega krzywo patrzyl taki troche wyscig szczurow nawet w administracji.Teraz na szczescie pracuje na wlasny rachunek :)))wiem na co i na kogo pracuje i nie musze patrzec na kolege i zycw chorym swieci przez ludzi ktorzy w ten sposob lecza swoje chore ambicje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Re: praca dla prawnika pechowca ? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.05.07, 00:38 Mie denerwuje brak perspektyw. Jeśli chcesz coś robic dla siebie, szkolenia, kurs językowy, doktorat, aplikację, czy cokolwiek innego to patrzą na ciebie jak na kosmitę. Skoro masz tak doskonałą pracę, comiesięczną pensję, premie, urlop i wszystkie inne przywileje, to czego możesz jeszcze chcieć. Chyba że chcesz komus zająć stołek. A ja po prostu chcę się rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś