Gość: Jabolek IP: *.dialup.mindspring.com 07.07.03, 02:36 Czy ktos dostal prace odpowiadajac na ogloszenie zawarte w ww. biuletynie? pzdr, J Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanger_soto Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej 08.07.03, 08:35 ja. bez układów, bez znajomości. wysłałam swoje zgłoszenia na ok. 7 stanowisk w przeciągu 7-8 miesięcy (w gruncie rzeczy bardziej zależało mi na pracy w sektorze prywatnym), zaproszono mnie na 3 rozmowy, z czego po drugiej dostałam pracę. jak na razie jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reverte Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 09:06 Jak narazie 1 podejscie 1 rozmowa 1 niepowodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: 190.1.3.* 08.07.03, 10:00 1 podejscie, 1 rozmowa, powodzenie, pracuję 3 rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quest Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 11:33 8 lat temu, jeden telefon, jedna rozmowa, praca do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.dialup.mindspring.com 08.07.03, 10:24 Dostaliscie ta prace od razu po studiach czy juz macie jakies "doswiadczenie zawodowe". Jak zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej 08.07.03, 15:04 Gość portalu: Ja napisał(a): > Dostaliscie ta prace od razu po studiach czy juz macie jakies "doswiadczenie > zawodowe". > Jak zarobki? doświadczenie było, ale wcześniej nie pracowałam na etat. zarobki jak na obecne czasy średnie, ale lepsze takie niż żadne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just. Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: 213.17.180.* 08.07.03, 15:53 możecie napisać jakie ucelnie skończyliscie? Słyszałam że po uczelniach prywatnych nie przyjmuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: IP: *.ptr.net.pl / 192.168.2.* 08.07.03, 21:44 przyjmują także po prywatnych uczelniach, znam takich ludzi, teraz liczy się głównie co wiesz i umiesz Ty, a nie na jakiej uczelni studiowałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 16:28 Tak, moj znajomy dostal. 80 osob chetnych - jego wybrali. Po uczelni panstwowej. Nie mam pojecia, jakie zarobki. Bez doswiadczenia - absolwent po 2- och fakultetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.stacje.agora.pl 08.07.03, 18:36 czesc. Moje doswiadczenie: ok. 20 podejsc, 1 rozmowa. 1 propozycja pracy tylko ze ja odmówiłam Nie nie jestem idiotką, ponieważ wówczas [i nadal] byłam zatrudniona na czas nieokreslony gdzie indziej dopiero na dzień przed rozmową poinformowano nie że przez niedopatrzenie nie uwzględniono w ogłoszeniu że praca jest na 12 miesięcy i ani dnia dłużej. Może dlatego mnie wzięli? Ale na pocieszenie zostaje mi, że wybrano mnie z setki kandydatów i że rozmowa przebiegła we wspaniałej atmosferze i komisja była bardzo miła. Ten etat był w Urzędzie Służby Cywilnej. Pozdrawiam wszystkim. Nie poddawajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej 10.07.03, 15:03 He hehehhe, pamiętam, też byłam wtedy na rozmowie. Mnie powiedzieli, że niestety wybrali kogos innego:) To było jakoś we wrześniu w zeszłym roku, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino73 Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.mofnet.gov.pl 09.07.03, 12:41 1 podejście, 1 rozmowa = umowa (pracuje od 3 lat w sumie jest OK)(bez żadnych pleców - właściwie sami do mnie zadzwonili) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.stacje.agora.pl 10.07.03, 19:41 Czesc Naturella. Z tego, co pamietam, to było ok. 10 sierpnia. Ale przynajmniej odwiedzilo się budyneczek w al. Szucha... A czy Ty podjelas tę prace [jeśli mówimy o tym samym?] Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.stacje.agora.pl 10.07.03, 19:43 Sorry Naturella, źle zrozumialam Twojego maila i źle sie wyrazilam. mialam na mysli, czy mimo to znalazlas prace z Biuletynu SC? Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej 11.07.03, 17:13 Tak, tyle, że dwa lata wcześniej. To było moje pierwsze złożone CV i pierwsza rozmowa w życiu. Pracowała rok. Teraz pracuję w sektorze prywatnym, ale chciałabym wrócić do administracji. Coś mnie tam ciągnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej 12.07.03, 14:06 Mam pytanie odnosnie rozmow- czy to sa rozmowy na temat pracy do jakiej sie zgosilo swoja oferte czy raczej ogolne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: 10.203.55.* 13.07.03, 17:37 hernandez napisał: > Mam pytanie odnosnie rozmow- czy to sa rozmowy na temat pracy do jakiej sie > zgosilo swoja oferte czy raczej ogolne > moja rozmowa trwala ok. 40 minut, bylo o wszystkim pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: gateway.d* / 10.3.30.* 14.07.03, 10:26 Jestem w trakcie poszukiwania tym systemem. Byłam na jednej rozmowie w lutym, niestety niepowodzenie. Na drugiej( w innym urzędzie) 4 dni temu i czekam na odpowiedź. Na trzecią rozmowę wybieram sie za godzinę i bardzo bym chciała aby właśnie ta zakończyła sie powodzeniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.procan.pl / 192.168.0.* 16.07.03, 11:01 Chętnei zabiorę głos. Mam doświadczenie takie że moja narzeczona prubuje dostać się z biuletynu. Efekt taki około 10 wysłanych CVałek żadnewj rozmowy i oczywiście brak zatrudnienia. Nie jest osobą głupią, ogloszenia na które piszemy nie są przypadkowe, w każdym ma doświadczenie i teoretycznie szanse na dostanie się choć na rozmowę, ale nic. Wniosek mój jest jeden TYLKO ZNAJOMI !!!!!!!!!!!!! Może się mylę, ale naprawdę niewierzę że tam dostaje sie ktoś inny, nawet marnej rozmowy nam nie zaproponował nikt. Ostatni przypadek do Straży Granicznej, gdzie przyszło według informacji od nich tylko 12 papierów, przez trzy tygodnie zwodzii że nie było jeszcze rekrutacji a potem po dwóch dniach od ostartniego telefonu jakaś inna laska informuje ją że własnie wybrano kandydatkę a rekrutacja juz była, ale niby jaka od dwóch dni obdzwonili wszystkich i zdążyli zaprosić !!!!!!!!!!! SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!! I bzdura, jeszcze laska bezczelnie powiedziała że przyszło 300 CValek, gdzie jej koleżanka od miesiąca mówiła o 12 podanaich. I co Wy na to !!!!!!!!!!!!! Korupcja i układy !!!!!!!!!!!!! Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Trudno IP: 195.205.101.* 16.07.03, 14:12 Tak jest wszędzie. No trudno. Takie życie Nasze tej szarej masy bez znajomości i układów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.stacje.agora.pl 17.07.03, 23:40 Ja już tez od dawna dziękuję. I mi dziękują. Eh życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 22:29 te ogłoszenia to w 99% pic, muszą je zamieszczać, bo taki jest wymóg ustawowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrg inż Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 22:31 kobiety pracę "dostają" inaczej, :o ... zwłaszcza młode, śliczne i głupie, bo nie grożą nikomu "awansem", Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: 217.153.44.* 22.07.03, 15:12 Nie wszystkie ogloszenia sa pod znajomych. Ustawa o sluzbie cywilnej naklada na urzedy obowiazek zamieszczania ogloszen nawet jesli ktos awansuje o jeden stopien np. z referendarza na mlodszego specjaliste to trzeba dac ogloszenie "poszukujemy mlodszego specjalisty" wtedy mimo ze wplywaja zgloszenia nikt ich nie czyta bo jest osoba na to stanowisko. Ale wcale nie musi byc to znajomy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej 22.07.03, 22:46 Tak jest jak mowisz z tego co juz wiem i co sie zdazylem dowiedziec. No ale nic pozostaje probowac a nuz sie uda:) Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej 23.07.03, 08:34 Gość portalu: to znowu ja napisał(a): > Nie wszystkie ogloszenia sa pod znajomych. Ustawa o sluzbie cywilnej naklada na > > urzedy obowiazek zamieszczania ogloszen nawet jesli ktos awansuje o jeden > stopien np. z referendarza na mlodszego specjaliste to trzeba dac > ogloszenie "poszukujemy mlodszego specjalisty" wtedy mimo ze wplywaja > zgloszenia nikt ich nie czyta bo jest osoba na to stanowisko. Ale wcale nie > musi byc to znajomy ;-) ustawa o służbie cywilnej zakłada, że jezeli na wakt jest chętny będacy już w SC lub osoba poprzednio zwolniona, której kompetencje pozwalają na objęcie danego stanowiska to nie muszą przeprowadzać rekrutacji. W sumie tak jest i w firmach prywatnych. Po jakiego grzyba organizować kosztowną rekrytację, jak można sciągnąć kogoś z oddziału np. w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 13:23 dostałam pracę z biuletynu 2-krotnie, zaraz tuż po studiach, ok 2 lata póżniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.acn.pl 28.08.03, 23:27 Witam, Wysłałam tam ze 30 ofert. Sądząc po "wygórowanych" wymaganiach typu: umiejętność prowadzenia rozmów telefonicznych, obsługa kserokopiarki i telefaksu powinnam dostać co najmniej 15 zaproszeń na spotkania. Nic z tego. mam studia wyższe, znam angielski, mam czteroletnią praktykę. W czym problem? Ano w tym, że nikogo nie znam. Nikogo kto coś by mógł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiak Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.fly.pl 29.08.03, 11:48 owszem - mój mąż - pracuje szczęśliwie od pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej 29.08.03, 16:01 Witam chcialam napisac ze dostalam prace w Urzedzie Sluzby Cywilenj wyzej wspomnianym bez ukladow z 1,5 rocznym doswidczeniem w sektorze prywatnym. I nie ja jedna. Oczywiscie ze zdarzaja sie przekrety albo znajomosci ale da sie. Wyslalm wczesniej kilkadzisiat ofrt i do prywatnego i do publicznego i tez juz myslalam ze cos jest ze mna nei tak. Frakt ze znam dwa jezyki i przyszlam na nizsze stanowisko niz bym cjciala ale prace mamam ciekawa. Da sie - slowo daje. Co do ogloszen to ustawa nie naklada obowiazkuz amiesczania oglosznia jesli sie awansuje bo neiw iwaze sie to z nowym etatem,!- a tylko wtedy jesli pojawia nowuy etat trzeba umiescic ogloszenie! POzdrawiam Frania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryniek Re: Biuletyn Sluzby Cywilnej IP: *.lodz.mm.pl 05.09.03, 22:56 Ja wysłałem juz wiele ofert i lipa, i wysyłam dalej, z 17stego numeru wysłałem 8 ofert. Mam nadzieje ze ktoś sie odezwie Odpowiedz Link Zgłoś