pattomi 11.06.09, 18:50 W jakim czasie po cc można rozpocząć mało forsowne ćwiczenia? Czy miesiąc, dwa po zabiegu można zacząć jeździć na krótkie, spokojne przejażdżki na rowerze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: rower po cc 12.06.09, 18:13 Po miesiącu to chyba bym jeszcze trochę poczekała z jazdą na rowerze, ale potem, czemu nie? Nie da się okreslić granicy - że do tego czasu to nie, a potem już jak najbardziej. Jak tylko poczuje się Pani całkiem zregenerowana to można spróbować aktywności. Najpierw radziłabym coś bardzo mało forsownego, a potem już jak Pani będzie czuła. Na pewno trzeba zwolnić, gdyby pojawiło się plamienie albo nieprzyjemne odczucia w okolicy blizny. Pozdrawiam :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: rower po cc 13.06.09, 00:04 Jestem 3 tyg po cc. Mam bardzo grzecznego synka, jestem wypoczęta i czuję się świetnie, nawet odchodów połogowych już niemal nie ma. Czy w takiej sytuacji również muszę czekać z aktywnością fizyczną? Od kiedy można zacząć robić "brzuszki"? Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: rower po cc 13.06.09, 12:15 cc to operacja brzuszna, wrzuć w wyszukiwarkę, znajdziesz sporo informacji (6 mies. to okres szczególnej ostrożności/rozsądku przy podejmowaniu ćwiczeń) Odpowiedz Link Zgłoś
zoyka-yoga Re: rower po cc 13.06.09, 18:03 polecam ci joge. jest specjalny zestaw asan dla kobiet w połogu i potem. tez mialam 2 razy cc i joga baaaardzoooo mi pomogła Odpowiedz Link Zgłoś