Gość: LKW IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 23:13 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LKW Re: Firmy Transportowe IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 23:16 No tak, chyba enter nie w tym miejscu ;) Więc jeszcze raz : jak się teraz pracuje w firmach transportowych ? wzrost czy spadek ? Dużo płacą ? Pewna praca ? Nie chodzi mi o małe spedycje , tylko te z górnej półki : PEKAES , Danzas, Schenker, Raben, Stolica, Spedpol. Trudno się dostac do pracy ? Chodzi mi o stanowiska kierownicze. Również w Warszawie, bo mogę sie przeprowadzić. Dizękuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Firmy Transportowe IP: *.procan.pl / 192.168.0.* 22.07.03, 11:03 Z mojego punktu widzenia to chyba bedziesz musiał się mocno napracować aby sobie coś znaleźć, albo inaczej wyrobić mocne plecy. Płace są niższe niż były kiedyś, jeśli masz pracę to zastanów sięczy warto !!! Gość portalu: LKW napisał(a): > No tak, chyba enter nie w tym miejscu ;) > > Więc jeszcze raz : jak się teraz pracuje w firmach transportowych ? > wzrost czy spadek ? Dużo płacą ? Pewna praca ? > Nie chodzi mi o małe spedycje , tylko te z górnej półki : > PEKAES , Danzas, Schenker, Raben, Stolica, Spedpol. > Trudno się dostac do pracy ? Chodzi mi o stanowiska kierownicze. Również > w Warszawie, bo mogę sie przeprowadzić. > > Dizękuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
oban Re: Firmy Transportowe 22.07.03, 11:44 Hm, będzie problem. 1. Ogólnie transport to już nie tak dynamiczna branża jak jeszcze kilka lat temu 2. Ponieważ była "recesja" to jakieś 2 lata temu zaczęły się redukcje i ludzi i poborów 3. Polska wchodzi do Unii i tak do konca nie wiadomo jak to będzie w transporcie Na razie firmy które wymieniłeś mają problem z Agencjami Celnymi i ludzmi tam pracującymi : zwolnić czy przekwalifikować. Jeśli to drugie to raczej zatrudnien z zewnatrz nie będzie 4 Pobory - jak już pracujesz - w miarę przyzwoite, ale w branży FMCG na porownywalnym stanowisku zarobisz od 1,5 do nawet 3 razy więcej (im wyżej tym różnica większa) 5. Na prawdę można znaleźć przyjemniejszą branżę, nie pchaj się w to ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Firmy Transportowe 23.07.03, 09:50 W spedycjach samochodowych jest niezły młynek. Zarobki niezłe, ale bez przesady. Spokój jest w kolejówce za wyjatkiem ciągłego uzerania sie z PKpem. Tyle ze do kolejóki musisz miec spore doswiadczenie jesli chodiz o kierownctwoi doskonałą znajomośc przepisów. Co do lotniczej i morskeij nie wiem, bo nie pracowałem. Dodam od siebie, ze tę pracę po prostu trzeba lubić, inaczej nie wytzymasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Firmy Transportowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 10:07 Pracuję w firmie transportowej i wiem jak jest. A jest beznadziejnie!!! Od ok. 2 lat transport kuleje - najpierw winiety, certyfikaty, licencje, ITD, aż po skaczące ceny paliwa. A frachty niestety w dół i do tego coraz dłuższe terminy płatności. Jeżeli chodzi o duże firmy, to jest ciężko, ale napewno utrzymają się na rynku, ale żeby dostać się do pracy /np PKS/ trzeba mieć doświadczenie i wyrobione kontakty... tzw. "mądry zeszycik". ale uwaga!!! duża rotacja pracowników - długo się miejsca nie zagrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Firmy Transportowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.13, 15:43 Gość portalu: Janek87 napisał(a): > Jeśli trafisz na dobrą firmę np. [url=http://prologus.pl/]Prologus - spedycja[/ > url] to wcale nie jest źle i zarobki są na w miarę dobrym poziomie tylko jeśli > chcesz iść na kierownicze stanowisko to musisz mieć spore doświadczenie w branż > y. Próbować zawsze warto. Powodzenia:) He he dobry jesteś chłopie.Odpisywać na wątek z przed bagatela 10 lat.Może założyciel juz nie żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robson Re: Firmy Transportowe IP: 91.230.98.* 01.04.21, 23:14 Jak chodzi o firmy transportowe, to ja mam doświadczenie z cargotransport.com.pl/, która transportuje nasze produkty do Niemiec. Współpraca układa się bardzo dobrze. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś