aammaan 17.05.08, 16:16 Drodzy pracodawcy a może stworzymy nowy wątek i my opiszemy swoje perypetie z pracownikami , bo jak czytam co poniektóre wypowiedzi na forum to aż mi krew w żyłach buzuje .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kjfvhjk Re: pracodawcy IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 19:58 super pomysł, jako pracownik bardzo chętnie poczytam, możemy nawet stworzyć takie case study dla pracodawców - jako pomysłodawczyni opisuję pierwsze case study; Polak dyr. zarządzający podrabia podpis cudzoziemca z zarządu spółki matki pod sfingowaną umową, wcześniej pracownik dostaje maila od spółki matki, że takowej umowy nie ma; umowa sfingowana bo Polak dyr. zarządzający nie chce aby audyt wysłał złą opinie z audytu do spółki matki; co powinien zrobić pracownik: a) odmówić wysłania umowy do audytora? b) jeżeli punkt (a) to na jakiej podstawie?, c) wysłać tę umowę do audytora wiedząc, że jest podrobiona ale udając, że nie wie że tak jest?, d) z premedytacją poinformować spółke matke o podrobieniu umowy? e) udając głupa odpowiedzieć spółce matce, że są w błędzie, że jest taka umowa, że właśnie dyrektor zarządzający w Polsce przyniósł taką umowę? Do wygrania - pozytywna opinia na temat danego pracodawcy na tym portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjdfn Re: pracodawcy IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 20:20 hm, skoro tak dobrze mi idzie to kolejne case study dla pracodawcy; pracownik działu księgowości zostaje zaproszony na spotkanie ze strategicznym klientem, który przyjechał na audyt - w niektórych branżach jest to obligatoryjne; został zaproszony na to spotkanie aby wyjaśnić klientowi zawiłości polskiego prawa podatkowego i wyjaśnić dlaczego musi być fakturowane tak a nie inaczej, na zakończenie pani zastępca dyr. zarządzającego, która nie ma pojęcia o podatkach, chcąc być dowcipną mówi do startegicznego klienta w obecności pracownika księgowości, że ten pracownik księgowości to robi w firmie nikomu niepotrzebne rzeczy; część 1 - co powinien zrobić pracownik: a) za przeproszeniem "lunąć" panią centralnie między oczy?, b) poniżyć ją słownie w podobny sposób przy tym strategicznym kliencie? c) uśmiechnąć się szeroko z usłyszanego dowcipu? część 2 - o czym świadczy takie zachowanie: a) o fantastycznym dowcipie tej pani? b) o chamstwie pani i braku kultury? część 3 - co pomyślał startegiczny klient: a) dobrze pomyślał o firmie, w której właśnie przeprowadzał audyt? b) niekoniecznie dobrze pomyślał o firmie, w której przeprowadzał audyt? Do wygrania - drugi pozytywny wpis na temat pracodawcy, który najlepiej rozwiąże powyższe case study. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkfk Re: pracodawcy IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 20:33 trzecie case study = trzeci pozytywny wpis do wygrania:-)) rozmowa kwalifikacyjna z obcokrajowcem - potencjalny pracownik uzyskuje info, że są trzy firmy do obróbki, przy czym dwie małe, w których niewiele się dzieje; pracownik decyduje się na podpisanie umowy; w dniu podpisania umowy, po podpisaniu umowy, cudzoziemiec jeszcze raz rozmawia z już przyszłym pracownikiem i stwierdza, że skoro umowa podpisana to teraz może powiedzieć przyszłemu pracownikowi prawde - okazuje się, że firm nie jest trzy tylko sześć, że większość tych firm znajduje się w rajach podatkowych, co ma kolosalne znaczenie z podatkowego puntku widzenia; co powinien zrobić przyszły pracownik: a) sponiewierać przyszłego pracodawce jak tylko sie da, łącznie z lutnięciem centralnie między oczy? b) rozwiązać umowę bez "lutnięcia" i "sponiewierania", c) przyjąć prace i całować po kostkach za to, że został wybrany. Mam w zanadrzu kolejne case study ale najpierw zaczekam na rozwiązanie trzech pierwszych. Odpowiedz Link Zgłoś
aammaan Re: pracodawcy 17.05.08, 23:00 Przepraszam cz tu biją? tu miały zaistnieć wypowiedzi pracodawców a odezwała się zniewolona sponiewierana nasza rzesza pracownicza zaraz się rozpłaczę !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsdhj Re: pracodawcy IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 23:23 nie pękaj!!! chłopaki nie płaczą, bierz się do roboty, czekam na rozwiązania - a wtedy...może....pochwalę Cie na forum; nie płacz - pokochaj życie Odpowiedz Link Zgłoś
aammaan Re: pracodawcy 17.05.08, 23:42 Gwoli wyjaSnienia jestem kobietą ,dla mnie życie jest piękne bo do czegoś w życiu dotarłam swoją ambicją , uporem ,pracodawców miałam niewielu ,rzadko zmieniałam pracę , ale nigdy nie krytykowałam swoich szefów , byli dla mnie i są autorytetami a wiesz dlaczego ,nauczyli mnie pracy i jeszcze jedno to są ludzie tacy sami jak my ,też mają swoje leprsze i gorsze dni a dla ciebie mam radę otwórz własny biznes bo wydzają się że się marnujesz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jklkjsvn Re: pracodawcy IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 23:56 myślałam, że mam do czynienia z mężczyzną - zwracam honor; żeby nie było, że jestem taka do szpiku kości zła-część swoich byłych pracodawców szanuję a o drugiej części mam bardzo złe zdanie, bardzo złe; właśnie jestem na etapie dojrzewania do założenia własnej działałności; ależ oczywiście, że pracodawcy to tacy sami ludzie jak pracownicy tylko oś widzenia inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 23:02 a niby czemu Cię zalewa? Jak masz spokojne czyste sumienie,to narzekania pracownikow Cię nie dotyczą. A może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsks Re: pracodawcy IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 23:25 no nie, teraz to ja zaraz rozpłaczę się - ta nieszczęśliwa, zniewolona - naprawde nie chciałam żebyś żałował, wybacz mi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 19:27 wiesz,potrafię spojrzeć oczyma pracodawcy.Tak to już jest,że naprawdę trzeba uważać,żeby nie pójść z torbami.. rzadko komu udaje się idealnie ustawić wszystko tak,żeby wszyscy byli zadowoleni. Mówisz żałuję- ale czego? Bo jakaś kobieta zaciążyła i teraz wałkoni się na zwolnieniu kolejny miesiąc? A może jakiś cwany człowiek udaje chorego? Jakaś babina domaga się urlopu płatnego jak należy? Nie bierz tego do siebie,nie znam Cię i nie mogę powiedzieć nic konkretnego.Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia niestety. ja zaś mam czułe sumienie-na pracodawcę się nie nadaję ;-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aammaan Re: pracodawcy 18.05.08, 22:47 pozdrawiam cię gorąco fajnie że odzywają się na forum ludzie tacy jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś