Dodaj do ulubionych

Jak szukac pracy w stolicy?????

12.09.08, 13:48
Witam wszystkim
Od niedawna zamieszkuje stolice, chce tutaj znalezc prace, chce
tutaj sie osiedlic, pochodze z malej miescinki i warszawa wydaje mi
sie dobrym miejscem na rozpoczecie zycia. wiem ze to miejsce to
wielki rynek pracy ale tez wielka na nim konkurencja. Mam skonczone
studia, zrobilam tez kursy jezykowe, jeden nawet za granica,
doswiadczenie mam dosc krotkie w pracy. A pracy szukam w biurze,
moze wiecie czy mam jakiekolwiek szanse na warszawskim rynku pracy.
Jak szukac pracy na tym rynku? prosze o pomoc i rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: sgsa Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.satfilm.net.pl 12.09.08, 16:23
      Warszawa to nie miejsce do szukania pracy, cholernie drogo. Tutaj jedynie opłaca
      się robić doświadczenie i później uciekać.
      • Gość: corgan A co jest w Warszawie takie bardzo drogie? IP: *.chello.pl 12.09.08, 22:06
        co miałoby niby odstręczać od przyjazdu tutaj?

ok, nie liczę mieszkania... chleb, jajka, ser, mięso? Może benzyna?
        • Gość: aga Praca w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 19.10.08, 22:44
          Polecam na dobry początek portale
          www.hrk.pl
          itpraca.pl
          czy np. www.pracuj.pl. W tych portalach można dodać swoje CV do bazy oraz
          przejrzeć ogłoszenia, które są tam opublikowane przez pracodawców.
          Oprócz tego firmy doradztwa personalnego - warto się zgłosić do bazy. Do tego
          oczywiście ogłoszenia w papierowych wydaniach GW czy Rzeczpospolitej, albo w
          pismach branżowych.
          Powodzenia!
      • Gość: marianna Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 94.254.204.* 03.05.10, 09:41
        stolica pęka w szwach od takich "spadochroniarzy" jak ty. W biurze? -
        możesz szukać w ogłoszeniach na portalach internetowych ogłószeń w
        różnych prywatnych biurach bo do urzędów państwowych nikt cie nie
        przyjmie. Jak chcesz to stawaj do konursu w urzędach centralnych -
        tam każdy ma prawo startu , może ci sie uda. W samorządzie nie ma
        mowy.Przyjmujemy tylko z warszawy.Ty nie jesteś od nas więc do pracy
        w samorządzie terytorialnym nie jesteś odpowiedia osobą.
    • Gość: kk Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 195.8.216.* 12.09.08, 16:31
      jesli nie potrafisz tu znalezc pracy i nie wiesz jak szukac, to w miescie tez
      sie nie znajdziesz
      • Gość: karo Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.150.163.35.csa-net.pl 27.04.10, 11:34
        Dokładnie! Masz jakiś przepis na job hunter w Warszawie?:) jakies
        serwisy/pośrednictwa pracy etc?
      • Gość: karo Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.150.163.35.csa-net.pl 27.04.10, 11:36
        Dokładnie! Masz jakiś przepis na job hunting w Warszawie?:) jakieś
        serwisy/pośrednictwa pracy etc?
        • Gość: Gosssc Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.150.163.35.csa-net.pl 30.04.10, 13:22
          Spróbuj wysłać CV do Jobs.pl, mogą pomóc :)
    • Gość: jolkan2 Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.chello.pl 12.09.08, 17:06
      Ja tylko poprosilam o rade jak sobie poradzic w stolicy w szukaniu
      pracy, a miasto mnie nie przeraza.
      • Gość: fdfgdf Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.acn.waw.pl 12.09.08, 19:37
        na tym forum nikt ci niepomoze tylko cie zjada.

Jak szukac ,szukaj przez portale z praca wysylajac cv
        • Gość: CleanWarsaw Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.aster.pl 12.09.08, 20:59
          Nikt jej nie zjedzie, ale ja proponuje wrócić tam skąd pochodzisz nikt tu was
          nie chce i tak teraz już 50% Warszawy to przyjezdni...masakra
          • Gość: corgan nie 50% ale 90% to przyjezdni IP: *.chello.pl 12.09.08, 22:05
            co nie zmienia, że przyda się kolejna przyjezdna :D

Jak to NIKT nas tu nie chce? A czy ja pytałem się kogokolwiek czy mogę się
            łaskawie tu osiedlić? Nie a to zrobiłem i jestem :D

Na szczęście znam normalnych Warszawiaków. Tych rodzonych...
            • Gość: wałbrzol Re: nie 50% ale 90% to przyjezdni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 14:52
              co wy nie powiecie to może do wałbrzycha przyjedziecie do pracy ???tutaj płacą
              850 netto 1216 brutto i co wy na to??? ja tez do warszawy się wynoszę z tego
              syfu mam już dosyć tego szamba które ustanowił wasz sejmik z ulicy wieśniackiej
              1126 brutto kpina warszawska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: qwer Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.08, 10:59
            > nie chce i tak teraz już 50% Warszawy to przyjezdni...masakra
            Przyjezdnych jest 100%, bo warszawiacy wyginęli w Powstaniu!!
          • Gość: :) Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.home.aster.pl 08.11.11, 12:38
            ludzie chcą się wyrwać z biedy, nie wszędzie jest praca, więc nie przypie...j się.
          • Gość: warszawiak Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 04.03.12, 00:21
            Masakra i to jaka! W efekcie Warszawiacy pozbawieni sa pracy, place male jest bo wiecej chetnych niz samej pracy do tego negatywne nastawienie do zycia tych szukajacych zludzen za nieudane marzenia o karierze w Warszawiea odczuwalne na kazdym kroku. Niech wracaja skad przyjechali my Warszawiacy ich nie chcemy
            • Gość: Gość Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 62.153.75.* 05.03.12, 09:15
              Nie wiem ja jestem przyjezdną, mieszkam w Warszawie jakieś 5 lat. Przeglądałam oferty i faktycznie, z tego co proponują obecnie firmy to jedna wielka nędza. Pracuje w dużej, międzynarodowej firmie na etacie, dodatkowo prowadzę własna działalność. Z moich doświadczeń Warszawa to nie jest łatwe miejsce do życia. Mimo, że mam nie najniższe środki na utrzymanie, kasa się rozpływa. Osobom, które nie mają wsparcia przynajmniej na początku ze strony rodziny może być naprawdę ciężko. Jakby nie patrzeć życie to nie tylko opłacenie mieszkania, rachunki i jedzenie.
            • Gość: m Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.jjs.pl 07.12.12, 09:08
              dokładnie! wkurza mnie to ze przyjezdni zabieraja Warszawiakom prace czy mieszkania! nazjezdzala sie ta cholota z wioch;(
      • Gość: karo Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.150.163.35.csa-net.pl 24.04.10, 14:00
        Hey!
        mieszkam w Wawie juz jakiś czas i wiem jedno - trzeba być mocno zmotywowanym i
        najlepiej isc "po trupach".. Ja się tego chyba nigdy nie maucze. W każdym razie,
        szukaj jak gdziekolwiek indziej. Myślę, że na pewno najpierw Internet, serwisy
        takie jak ten na prawdę dobry i profesjonalny Tekst
        linka
        , no i pytaj znajomych, rozwijaj nici, mów, że szukasz może ktoś,
        albo znajomy znajomego kogoś szuka..
        Pozdrawiam
    • Gość: mGo Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 21:24
      hej Jola,

po pierwsze nie przejmuj sie tym co reszta ci tu odpisala, na prawde
      nie warto, lepiej zlac takie uwagi. ja mieszkam w warszawie od 5
      lat, 90% z moich znajomych to przyjezdni... ale nie o tym mowa.

zacznij od portali. takich jak:
      pracuj.pl
      jobpilot.pl
      gumtree.pl

jesli wiesz do jakies firmy chcesz aplikowac, sprawdz u niej na
      stronie czy nie ma interesujacych cie ofert pracy.

wyslij CV do agencji pracy tymczasowej.

chodz na rozmowy nawet jezeli oferta pracy wyda ci sie za malo / za
      bardzo ambitna dla ciebie. kazda kolejna rozmowa kwalifikacyjna to
      nowe doswiadczenie.

Ja tez jestem zaraz po studiach i w trakcje szukania pracy, wiem
      jakie to meczace i irytujace. dlatego pomagam :)
      Powodzenia!
    • Gość: wawilka Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.chello.pl 12.09.08, 21:58
      tak tak Polaczki(CleanWarsaw)widze ze w Polsce Polak tez nie jest u
      siebie, tez ma zjezdzac gdzie pieprz rosnie bo wielki "Warszawiak"
      go nie chce u siebie! ciekawe czy ty z dziada pradziada
      jestes "Warszawiak"???? A jak wyjeżdzacie za granice to wielce
      obrazeni ze tam was nie chca rodowici mieszkancy np Wysp Brytyjskich.
      Ty sie nie przejmuj Jolcia tylko szukaj tak jak ci niektorzy
      poradzili: portale, roznoszenie cv do konkretnych firm tez jest ok.
      pozdrawiam.
      • Gość: CleanWarsaw Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.aster.pl 12.09.08, 22:28
        Najpierw będąc u siebie w wiosce mówicie co najgorsze na Warszawę a że to ludzie
        są chamscy, a że tu tak brudno, a że tak jeżdżą, a że tak drogo(coś jednak was
        tu ciągnie).Pomieszkacie ze dwa lata i jeżdżąc do innych miast pokazujecie jakie
        to z was nie są warszawiaki i robicie popelinę w imieniu naszego(mojego)miasta,
        a później nie ma się co dziwić że każdego z W-wy biorą pod jedno kopyto.Nie mam
        nic do przyjezdnych którzy wnoszą do tego miasta coś dobrego i fajnego a nie
        tylko większe zamieszanie, większość to bym na butach stąd wyniósł
        • Gość: Warszawiak Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.mrr.gov.pl 25.09.08, 14:46
          kolego - nawet nie wiesz jak bardzo cię popieram. Jest DOKŁADNIE jak
          piszesz - wiocha przyjeżdza za chlebem - pluje i narzeka na stolicę
          (z której żyje faktycznie) a potem robi syf tłumacząc ze jest z
          Warszawy. Pozdrawiam
        • Gość: Kizia cleanWarsaw brawo! IP: *.aster.pl 13.07.10, 00:34
          swieta racja
    • Gość: wawilka Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.chello.pl 13.09.08, 10:11
      Ale widze wyraznie, ze (CleanWarsaw) wszystkich do jednego worka
      wsadzasz jesli radzisz by stad sie wynosic kobiecinie, ktora moze
      dopiero przyjechala! Wez sie chlopcze/dziewczyno zastanow co
      piszesz. jesli nie masz pomyslu zeby cos poradzic to nie wypisuj
      takich bzdur, pewnie jestes jakis mlodzik, ktory jeszcze od mamusi i
      tatusia nie odszedl. Ludzie maja prawo osiedlac sie gdzie chca a ty
      im w tym nie przeszkodzisz.
      • Gość: CleanWarsaw Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.aster.pl 13.09.08, 13:58
        Sądząc po twojej wypowiedzi apropos wieku i stwierdzeniu "chłopcze/dziewczyno"
        śmiem twierdzić żeś młodą osobą jest maluszku.Ja nie zabraniam się osiedlać w
        Warszawie byle ci ludzie co tu przyjeżdżali wnosili coś dobrego i pozytywnego a
        nie tylko słomę w butach.Ale patrząc przez ostatnie 28 lat na napływowych nie
        mam dobrego zdania o większości z nich.A od mamusi i tatusia się dawno
        wyprowadziłem bez łez w oczach...
        • Gość: Kasia Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.chello.pl 13.09.08, 22:04
          Jola, moim zdaniem najlepiej (najefektywniej) szukaj pracy przez ogłoszenia. Ja
          szukałam w poniedziałkowej Gazecie Wyborczej (ale nie w internetowym wydaniu bo
          jakoś nie lubiłam) - i w portalach internetowych: pracuj.pl, infopraca.pl,
          gumtree.pl.

A najlepsze jest to, że pracę znalazłam z ogłoszenia zamieszczonego na tym
          forum. W sumie przez przypadek, bo raczej nie interesowały mnie ogłoszenia na forum.
        • Gość: Kasia Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.chello.pl 13.09.08, 22:05
          aha i jeszcze na początku próbowałam - za radą innych osób - chodzić osobiście
          do firm, ale nie polecam. Kazali mi przysłać cv mailem i tyle tego było.
      • Gość: ania Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:45
        heh ja powiem tak.Nie pochodze z Wawy,mieszkam tu od 5 lat.I co wiem to wiem
        wiekszych prostakow niz rodowitych warszawiakow nie ma!!sa bezczelnii i rzna
        wielkich cwaniakow,wyjada raz poza granice Wawy to wychwalaja sie gdzie tam oni
        nie byli.Taka jest warszawska rzeczywistosc heh smutne lecz prawdziwe..
        • Gość: ewa Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 11:10
          ja jestem przeciwnego zdania, na przykładzie mojej firmy (całkiem sporej)widzę
          jak jeden przed drugim się popisuje, jacy są chamscy i nienawistni, z warszawy
          jest zaledwie kilka osób, to niestety my przyjezdni robimy na opinię o warszawie
          bo chcemy być lepsi jeden od drugiego nie przebierając w środkach
    • Gość: J. Bond chłop stąd Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.acn.waw.pl 14.09.08, 00:14
      Dziewczyno, ochłoń, kogo obchodzą Twoje studia i kursy językowe. Kursów jest tyle i hoho. Co umiesz i kto może Cię zarekomendować, potwierdzić? Co zrobiaś w poprzednich firmach i czy możesz to wiarygodnie przedstawić. Mówienie o odbytych kursach czy studiach jest dobre przy składaniu papierów w pośredniaku na prowincji. Nikt Ci nie da pracy normalnej bez poznania efektów pracy w poprzednim miejscu lub wiarygodnej rekomendacji. Gadanie nic nie da, bo na gębę to można tylko boleśnie upaść wychodząc po schodach z pośredniaka.
      • Gość: ja Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.09.08, 09:45
        do J.Bond wiesz co czlowieku jakos tak mi sie zal Ciebie zrobilo
        patrzac na styl Twojego pisania i ''dobrych rad' ogolnie zal.pl
    • Gość: wałbrzol Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 15:00
      oni tak gadają żeby ludzie nie przyjeżdżali bo im prace będą zabierać teraz
      wałbrzych zjeżdża do warszawy do pracy bo u nas wszystko pozamykane i niema
      pracy ludzie są gotowi pracować za mniej niż wy więc lepiej trzymajcie te swoje
      stołki pod dupami bo mogą was wykopać za mniejsze
      pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: J. Bond chłop stąd Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.acn.waw.pl 21.09.08, 16:55
        I pewnie przywiozą ze sobą ten cały wałbrzyski MEGASYF, jaki tam wiosną
        widziałem. Rozwalające się domy, o przepraszam, SLAMSY!! Wszędzie walające się
        śmieci i jakieś okruchy węgla. W całym mieście jakiś duszący smog. Samochody
        brudne, kopcące i zdezelowane. Ludzie chamowaci, ordynarni i najnormalniej
        niedomyci. Ubrania to chyba dostali z pomocy społecznej. I takie coś ma tutaj
        masowo przyjechać? A wynocha!
        • elo072 Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 21.09.08, 18:03
          hej bond a co robiłeś w tym pięknym mieście wałbrzychu światowcu z
          warszawki????!!!!!
        • Gość: garuch Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.08, 18:03
          Przyjedź ośli bękarcie na Sobięcin i powiedz to na głos.
        • Gość: roxx Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 62.121.72.* 29.06.10, 21:24
          > I pewnie przywiozą ze sobą ten cały wałbrzyski MEGASYF, jaki tam wiosną
          > widziałem. Rozwalające się domy, o przepraszam, SLAMSY!! Wszędzie walające się
          > śmieci i jakieś okruchy węgla. W całym mieście jakiś duszący smog. Samochody
          > brudne, kopcące i zdezelowane. Ludzie chamowaci, ordynarni i najnormalniej
          > niedomyci. Ubrania to chyba dostali z pomocy społecznej. I takie coś ma tutaj
          > masowo przyjechać? A wynocha!

Brzmi jak cała prawa strona Wisły, Wola i Ochota. 200 lat minęło a nadal widać,
          że Mazowsze (łącznie z Warszawą) to były rosyjski zabór.
        • agnieszkaszarek5 Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 14.10.10, 12:47
          Lubie Warszawę,ale tak na moment tam wszyscy ludzie za czymś pędza ,gonią nikt nikogo nie zna same sobie obce twarze.Spędziłam w Warszawie sporo czasu bo mam chorego synka,ale nigdy bym nie chciała mieszkać.W mojej okolicy Warszawiacy tak sie mówi na ludzi ,którzy wykupują działki i stwiaja małe domki by przyjechać w wolnej chwili i odpocząć.
      • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 09:59
        Oj Wałbrzol,jesteś cięzki frajer.Warszawa zje cię z kośćmi,nadajesz
        się najwyżej do zbierania puszek,bo biedaszybów w Wawie nie
        uswiadczysz.
        • Gość: wałbrzol Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 11:11
          ciągnij pałę stalker!!!!!!!! to wina sejmu i kretyńskich decyzji teraz będą nas
          utrzymywać, wszyscy jadą do warszawki z wałbrzycha którego
          zniszczyliście!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 12:08
            Głupi jesteś i biedny , a biedny bo głupi.W sumie w Wawie nie ma
            komu sprzątać psich gówien,może się chociaż do tego nadasz.

• Gość: wałbrzol Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 12:23
              co pieprzona warszawka nie sprząta gówien???? coś takiego ale za to macie ulice
              wałbrzyską to wasza najlepsza i najczystsza ulica no no a praga co za zajebista
              dzielnia no no ful exclusive co??????
              hahahhahhahahahhahhahahhahhhahahhahahhhhahhhhahahahahhahahahahhahahahaha
              • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 13:06
                Spoko oszołomie,jak będzie trzeba posprzątamy i wywieziemy cały ten
                gnój do ciebie.Będziecie mieli materiał do zasypania biedaszybów i
                uszczelniania bloków które zamieniliście w syf,to potraficie robić
                koncertowo - zapaskudzić własne gniazdo.A jak przyjedziesz(po
                zebraniu kaski),to wpadnij do Nas na Pragię i coś powiedz fajnego -
                pośmiejemy się razem.
                • Gość: Kavula Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 15:02
                  Mi tam wstyd że mam taką brzydką,syfiasta i buraczaną stolice, nie
                  wiem po co ludzie z Wałbrzycha chcą tu przyjeżdzac. Jak juz to
                  lepiej osiedlac się w pozytywnych miastach z klimatem takich jak
                  Wrocław albo Poznań.
                  • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 15:50
                    Właśnie dlatego miasto jest takie jakie Ci się nie podoba bo zjeżdża
                    się do Wawy mnóstwo hołoty która nie potrafi uszanować
                    niczego,włączając w to miejsca z których się tu przywlekli.
                    • Gość: Kavula Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 17:02
                      Podobno prawdziwi warszawiacy wymarli w powstaniu i całe miasto stoi
                      na przyjezdnych z wiosek za Bugu, takich jak pewnie twoi rodziciele.
                      • wladyslaw_grabski Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 22.09.08, 20:02
                        Witam,

nakierowany przez wałbrzyskie forum czytam ten wątek i dochodzę do wniosku iż uświadczyć tu można w przeważającej większości grona trolli i ludzi z brakami w edukacji.

Co do Wałbrzycha - niestety słowa powiedziane w prymitywny sposób było jednak po części prawdą. W Wałbrzychu (pięknym mieście notabene) zamieszkuje gro ludzi wychowanych przez nadopiekuńcze państwo i kompletnie nie potrafiących/nie chcących dbać o swoje otoczenie i swoją własność (sic!).

Sprawa zniszczonych budynków to osobna kwestia. Przyglądając się kolejno wszystkim częściom miasta można bez trudu - w ciemno - zgadywać które budynki są w rękach prywatnych (spółdzielnie mieszkaniowe itp) a które są "zarządzane" przez MZB. Te ostatnie poznamy właśnie po rozsypującej się szaro-czarno-brudnej elewacji, ogólnym brudzie w okół nich.

Śmieci których są tony na ulicach także nie wzięły się z nieba. To Wałbrzyszanie są tymi które je rozrzucają - nie prezydent, nie poseł. Władza jedynie nie instaluje nowych śmietników po tym jak kolejne zostają spalone/połamane itp.

Kto jest tutaj winny ? Tak naprawdę po części wiele czynników: przemiany ustrojowe, mentalność ludzi przyjezdnych niegdyś do pracy w kopalniach, niska stopa życiowa przeciętnego mieszkańca oraz rozrośnięty jak zaawansowany złośliwy nowotwór socjal. Tutaj opieka społeczna jest rakiem na zdrowym organiźmie miasta. To nic innego, porszę Państwa, jak kupowanie głosów przez władzę, ale to inny temat.

Stara prawda mówi że im mniej pańśtwowej własności, tym lepiej, bo co państwowe to niczyje. Tu jest po części recepta.

Pozdrawiam serdecznie.
                        • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 13:27
                          Problem który został przez Ciebie opisany dotyczy tak naprawdę nas
                          wszystkich,i tych prawdziwych Warszawiaków i tych innych.Generalnie
                          ludzie nie szanują własnego kraju,miasta,ludzi.Zło wraca szybciej
                          niż dobro.Niestety w/g mnie Polska to kraj bez przyszłości-głównie z
                          powodu polskiej mentalności Kalego,myśleniu o sobie jak o
                          pomazańcu.Co to za kraj gdzie niewidomy wpada pod metro bo nikt nie
                          pomyśli żeby go kawałek podprowadzić.Dlatego jak czytam czasem posty
                          od "wszystkowiedzących" schowanych za klawiaturą składające się
                          zwykle z darcia mordy na Warszawę,na myślących inaczej to się gotuję.
                          Jako jeden z nielicznych Twój post wnosi cokolwiek.
                          Pozdrawiam
                      • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 09:08
                        O widzę że określenie HOŁOTA bardzo cię wzruszyło-rozumiem to twoje
                        klimaty.Czy już poskarżyłaś się swoim rodzicielom skądś tam.
                        P.s.
                        Gdybyś była z tego miasta,wiedzałabyś że Warszawiacy w Powstaniu
                        zostali wymordowani a nie wymarli.Ale skąd masz to wiedzeć?,w
                        tygodniu tyrasz,a w weekend wracasz po wałówkę do swojego sioła i
                        narzekasz jak ci cięzko.Wymiana poglądów z tobą to jak rozmowa ze
                        niewidomym o kolorach.
                        • Gość: CleanWarsaw Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.aster.pl 23.09.08, 12:51
                          A ja powiem tyle takiego chamstwa, niewychowania, głupoty, szpanerstwa,
                          sknerstwa, jeżdżeniu samochodami jak wozem z koniem, parkowaniu jak pod PGR-em
                          rożnego typu: wzieł, pisze w gazecie, poszłem, jednom, pokazujom, nie widziałem
                          od ostatniego napływu rumunów.Cóż emigranci warszawscy z wiosek jednym słowem
                          "CLEANWARSAW".A do stalker clear warsaw sky :) nie ma co się kłócić z głupimi i
                          zacofanymi ludźmi bo ktoś z boku patrząc nie odróżni kto jest kim....
                        • Gość: ania Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:46
                          tak poza tym tu tez na forum widac kto rodowity warszawiak bo strasznie
                          prostackie te posty..
            • Gość: Napływ do domu Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:27
              Napływ do domu !!!!
              • bioloshka Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 29.09.10, 15:55
                ja też jestem nowa. nikogo nie pytałam czy mogę tu przyjechać. i nie mam zamiaru. też szukam pracy - i nie jest to proste. szukam pomocy, gdzie mogę, ale myślę, że nie ma się czego wstydzić tylko chwalić, że coś się robi, a nie siedzi na dupie i przeżera cudze pieniądze. a co do "napływu" nowych - sorry.. takie życie..XXI wiek - get used to it!
        • Gość: jt Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 20:56
          Ty nie masz chyba pojęcia o biedaszybach i co to za sobą niesie, więc z łaski
          swojej nie udzielaj się w tym temacie ignorancie. Żenada!!!
          • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 09:11
            Strasznie się spłakałem po twoim poście.Czego szukasz na warszawskim
            forum?, ignorancie.
            • Gość: Kavula Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 12:00
              1. nie jestem laską
              2. nie pracuje a studiuje
              3. o powstaniu to wiem więcej od ciebie
              4. nie mieszkam w Warszawie i sie tutaj nie wybieram bo u siebie mi
              dobrze
              5. Wałbrzych to drugie co do wielkości miasto na dolnym śląsku
              wielkością podobobne do Torunia, więc jak uważasz to za wioskę to
              tylko kolejny przejaw twojej ignorancji.
              • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 13:34
                Ad 5- Wałbrzych - c.a 123000 mieszkańców.Dzielnica Warszawy Mokotów -
                c.a 212000 mieszkańców.
                Idąc twoim tokiem myślenia to Wałbrzych nawet nie jest większy od
                JEDNEJ dzielnicy miasta które tak cię boli.
                • Gość: wałbrzol Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 00:25
                  to twoją pier.doloną warszawke szkopy roz.jebały a cała polska musiała płacić
                  żeby waszą jeba.ną warszawke odbudować i z wypłat ludziom ściągali tfu gnido
                  warszawska co ćwoku stalkerku pier.dolony co może nie prawda pewnie tego nie
                  pamiętasz to się starszych ludzi zapytaj palancie
                  warszawski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 08:26
                    Jak by twój ojciec wiedział że z ciebie taki c.wel będzie to by się
                    w firankę spuścił - a tak to takie ście.rwo jak ty żyje.Prawdę mówiąc
                    to Wałbrzych lepiej ro.zpie....cie jak Niemcy.
                  • Gość: CLeanWarsaw Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.aster.pl 24.09.08, 11:53
                    "wałbrzol" skoro warszawa jest według ciebie taka jak piszesz to po kiego chu..a
                    siedzisz na portalu o Warszawie, jednak podnieca cię to miasto, te budynki,ci
                    tacy fajni ludzie(bez przyjezdnych oczywiście), te samochody.A że płacicie za
                    nas to dzięki serdeczne i płacić będziecie jeszcze długo za nasze wszystkie
                    zachcianki taka już wasza rola.Więc jak ci się coś nie podoba w Warszawie to po
                    co tu siedzisz i się podniecasz pisząc jakieś głupie wypociny.I znając ludzi
                    twojego pokroju teraz zaczniesz mi ubliżać no dawaj bądź prostacko przewidywalny....
                    • Gość: wawilka Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.chello.pl 24.09.08, 12:02
                      Ludzie czy wy nie umiecie czytac do jasnej ciasnej, przeciez to nie
                      jest watek na tematy jakie prowadzicie, tylko na temat pracy, czegos
                      wartosciowego w zyciu. Jesli chcecie by was inaczej postrzegano to
                      nie wypisujcie na siebie takich bredni, bo zadne z was nie jest
                      lepsze od drugiego, bo wypisujecie cos takiego. jesli nie dajecie
                      rady by pomoc to nie odzywajcie sie prosze na tym watku. to bedzie
                      najlepsze posuniecie z waszej strony. tak nisko upasc! szanujcie
                      sie!
                      • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 12:50
                        Hej, Wawilka !
                        Słuszna uwaga.Przepraszam,ale niektóre typy nie zasługują na zbyt
                        kulturalną i wysublimowaną odpowiedż.

• Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 12:51
                      Daj już biedaczynie spokój,niech go życie dalej kopie - może on(a)
                      tak lubi.
                      • Gość: Kavula Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:09
                        Ciebie tez życie musi nieźle kopać, skoro jedyny sposób na
                        podniesienie swojej wartości jest obsmarowywanie na forum
                        mieszkanców inych miejscowosci przez które może raz przejechałeś.
                        • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:36
                          Zadymę na warszawskich forach robą zwykle przyjezdni.W poprzednim
                          swoim poście dałem odbój,zatem szkoda że czytasz wybiórczo.Więc
                          powiem Ci z całym należnym szacunkiem - SPADAJ.
                    • Gość: wałbrzol Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 10:15
                      rozczaruje was i nie będę się zniżał do waszego poziomu, warszawka i wszystko
                      jasne....
                      • Gość: CleanWarsaw Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.aster.pl 25.09.08, 11:44
                        Żeby się zniżyć trzeba być wyżej...Wałbrzych i wszystko ciemne...
                        • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:43
                          Zgrabnie to ująłeś,ale wałbrzol długo nie wytrzyma takiej słownej
                          abstynencji.
                          • Gość: piszcie na temat ! Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 14:46
                            piszecie glupoty , zarzynacie sie byle czym -lepiej napiszcie gdzie
                            jest dobrze oplacana praca ...konkrety -jak, co, gdzie ? a nie
                            pierdu -pierdu...
                  • Gość: Warszawiak Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.mrr.gov.pl 25.09.08, 15:00
                    Wałbrzol - jak się kiedyś natknę w W-wie na takiego wiochmena to
                    będę wiedzał co robić - prać i patrzeć czy równo puchnie. Poza tym
                    mała rada: idź do Biedronki, połóż głowę na wagę i naciśnij przycisk
                    z napisem "burak".
                    • green.beskid Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 02.05.10, 16:38
                      żenada
      • Gość: Warszawiak Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.mrr.gov.pl 25.09.08, 14:52
        Wałbrzol - jest dokładnie jak mówisz, przyjeżdza biedota i pracuje
        za stawki dumpingowe a życie w Wa-wie drogie jest - chyba nie
        bierzesz tego pod uwagę. Co z tego ze tu więcej zarobisz skoro też
        więcej wydasz??? Przy okazji: byłem w tym roku na wakacjach na
        Dolnym Śląsku - i tę dziurę - Wałbrzych ominąłem szerokim łukiem...
        • Gość: do mrr.gov.pl Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.196.c94.petrotel.pl 21.10.08, 23:00
          I coś takiego wypisuje urzędas z Ministerstwa Rozwoju Regionalnego.
          No to się już w pale nie mieści. To już nie megalomania, to przejaw
          schizofremii paranoidalnej. Takie indywidua to plama na honorze
          Warszawy. Każde odwiedziny stolicy mile wspominam, może dlatego, że
          spotykam normalniejszych ludzi.
    • szymon407 Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 27.04.10, 23:06
      Kolejna wieśniara. Po cholere tu w ogóle przyjechałaś? Tak jakby w Polsce było
      tylko 1 miasto. Jeżeli u ciebie na wsi nie ma pracy to szukaj jej w innym
      mieście. Warszawa dla Warszawiaków !!!
      • sebastian1021 Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 02.05.10, 16:16
        jeszcze gorzej się nienawidzicie niż POLACY w Holandii czy we Francji
        pracowałem tam przez kilka miesięcy i jeszcze żaden holender francuz nie
        powiedział do mnie że jestem wieśniakiem czy coś w tym stylu
        widać że jeszcze dużo nam do europy brakuje a szkoda :(((((
        ale ja wiem tylko jedno że te osoby co wypowiadają się tutaj nieprzyzwoicie są
        naprawdę osobami które boją się powiedzieć człowiekowi prosto w twarz co myślą
        są tak naprawdę tchórzami którzy się kryją po drugiej stronie forum a do
        koleżanki która chce przyjechać do pracy przyjedz i nie patrz na innych co inni
        powiedzą ja też w tym roku zaczynam prace w Warszawie i studia mam nadzieje że
        będzie fajnie miasto mi się podoba i wiem że będzie ok
        • green.beskid Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 02.05.10, 16:37
          sebastian1021 napisał:

> jeszcze gorzej się nienawidzicie niż POLACY w Holandii czy we Francji
          > pracowałem tam przez kilka miesięcy i jeszcze żaden holender francuz nie
          > powiedział do mnie że jestem wieśniakiem czy coś w tym stylu
          > widać że jeszcze dużo nam do europy brakuje a szkoda :(((((
          > ale ja wiem tylko jedno że te osoby co wypowiadają się tutaj nieprzyzwoicie są
          > naprawdę osobami które boją się powiedzieć człowiekowi prosto w twarz co myślą
          > są tak naprawdę tchórzami

racja
          na forum widać prawdziwe oblicze ludzi z Warszawy, ich kulturę
    • Gość: jkj Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 89.231.208.* 30.04.10, 18:54
      jkl
      • Gość: wieśniak Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.ingram.com.pl 01.05.10, 00:43
        Wiecie co muszę wam się czymś pochwalić :P:):*******
        ja w tym roku przyjadę do was dokładnie 1 czerwca
        trzymajcie za mnie kciuki całuję kocham was
        :*************************************************************************
        :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

• Gość: lol Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.ingram.com.pl 01.05.10, 00:49
          jak byście chcieli wiedzieć to też duża społeczność warszawy to azjaci i ukraincy
    • Gość: adolf Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.ingram.com.pl 01.05.10, 01:10
      a przyjezdni to może dresy ????
      ja was wszystkich znam jak przyjadę to zabiorę wam pracę wasze domy a na koniec
      was wszystkich wysadzę tak jak zrobił to mój idol pan Hitler
    • green.beskid Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 02.05.10, 16:40
      lepiej nie przyjeżdżaj, poczytaj wypowiedzi warszawiaków, mieszkańcy stolicy nie
      mają za grosz kultury (poza nielicznymi wyjątkami)
    • Gość: i Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 21:09
      na rynku starego miast można też na nowym rynku
    • Gość: Napływ DO Domu Wracaj do siebie IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:22
      Wracaj do siebie i tam pracuj
      • Gość: boss Re: Wracaj do siebie IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 11:33
        Wrócę jak oddasz mi te wszystkie podatki które poszły na rozbudowę "twojego" miasta.
      • Gość: Heinz Up! Re: Wracaj do siebie IP: *.ip.netia.com.pl 30.09.10, 15:52
        Zupełnie nie rozumiem logiki "Wracaj i pracuj do siebie", przeciez ludzie naplywaja do Warszawy, bo w ich rodzinnych miastach/miejscowosciach ("wiochach", jak to niektorzy co kulturajniejsi forumowicze pisza) nie ma pracy! Myslalem, ze ta prosta zaleznosc ekonomiczna jest oczywista, ale jak widac nie dla wszystkich.

Czy podoba nam sie czy nie, w wiekszosci jestesmy tylko pionkami, trybikami w machinie gospodarki - naplyw ludzi do aglomeracji stolecznych to rzecz naturalna w kazdym kraju (w Brazylii byla ona na tyle nasilona, ze przeniesiono stolice z Rio do Brasilii) - tu sa zawsze wieksze mozliwosci, tak wiec zawsze beda sciagac tu ludzie. Cala rzecz w tym, zeby ten naplyw przekuc na rozwoj stolicy, glownie chodzi o to, by naklonic ludzi naplywowych do placenia podatkow w Warszawie.

Znam kilku rodowitych Warszawiakow (tzn. Warszawiakow z dziada, pradziada) i sa to bardzo fajni, otwarci ludzie. Rozumiem jednak rowniez osoby, ktore gardluja na "wioskowych", bo fakt - nie ma nic gorszego niz "Warszawiak" w pierwszym pokoleniu, "byznesmen", krol zycia, ktory najchetniej nawet z kuchni do salonu swojego apartamentowca jezdzilby samochodem, a swoim pracownikom zalega z wyplata i traktuje ich jak ostatnie g@#no. Nie jestem jednak za klasyfikacja ludzi na podstawie ich pochodzenia czy rasy (na zasadzie, ze jak "naplyw" to koniecznie burak, ktoremu sloma z butow wystaje, a jak Rom - to zlodziej), bo liczy sie to, jakim jest sie czlowiekiem - a tu miejsce zamieszkania/pochodzenie/rasa nie ma nic do rzeczy.

A wiecie co najbardziej mnie w*rwia? Ze za obecne niskie stawki za prace w Warszawie odpowiedzialna jest polityka pracodawcow (i ich po**ujalych organizacji typu "Lewiatan"), ktorzy (w Polsce rzekomy) kryzys wykorzystali do przykrecenia sruby pracownikom, a my, pracownicy, skaczemy sobie do gardla, gotowi jestesmy niemalze rozszarpac przyjezdnego czy kogos z konkurencji o te pare zlotych podwyzki. "Divide et impera!" - mowi Wam to cos? Przemyslcie sprawe i swoje nastawienie do tematu ;)
    • Gość: m Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 20:01
      daj spokuj to nie stolica to warszfka.
    • Gość: b Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:31
      daruj sobie wracaj skąd przyjechałeś
    • Gość: rts Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 21:57
      za 2 do 3 tys brutto to bez problemu ale więcej to musisz trochę się
      pogimnastykować
    • Gość: a Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 15:29
      Nie szukac pracy w stolicy! Jeśli jesteś coś wart, to bardziej przydasz się u siebie i wyjdziesz na tym najlepiej. Jeśli nic nie jesteś wart, to tym bardziej nie zaśmiecaj stolicy kolejną wsiową miernotą.
      • bioloshka Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 06.10.10, 10:31
        o.. i otóż w całej krasie ukazana została "klasa" Stolycy.
        • Gość: tru Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.acn.waw.pl 11.10.10, 01:09
          Juz przestan przezywac.
          Prawde powiedzial.
          • Gość: jan z NDM Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.meskonet.pl 12.10.10, 09:49
            ile wieśniaków ... my goood !!!!!!!
    • indianka25 Re: Jak szukac pracy w stolicy????? 18.10.10, 18:27
      dołączam się do pytania jak szukać pracy w stolicy.
      Ja szukam pracy od ponad miesiąca. oprócz związanej z moim wykształceniem poszukuje także pracy w mniej ambitnych miejscach.
      Studia skończone (nie w Warszawie) więc nie interesuje mnie praca za głodową stawkę ponieważ muszę wynająć mieszkanie a także dlatego, że nisko-płatną pracę miałam okazję wykonywać już w czasie studiów, teraz cenię się bardziej.
      Zauważyłam że Warszawa nastawiona jest bardzo na studentów jeśli chodzi o pracę w sklepie, pabie itp. Na moje Cv ze strony sklepów odzieżowych praktycznie nie było odzewu mimo iż mam doświadczenie w obsłudze klienta. Niech mi to ktoś wytłumaczy?!
      Pozostaje mi chyba tylko praca w telemarketingu. Tego bardzo bym nie chciała ponieważ kompletnie się nie widzę w tej branży.
      Jestem rozczarowana. Jak szukać, gdzie?
      Znajoma z urzędu pracy radzi mi żeby samemu wychodzić z inicjatywą do pracodawcy. Przychodząc do firmy składać cv w ręce kierownika a nie pań sekretarek. Koleżanka twierdzi również że odpowiadanie na ogłoszenia z gazety czy internetu to małe szanse na sukces ponieważ konkurencja jest ogromna.
      Ja próbuje różnych sposobów.
      Dodam jeszcze że sprowadziłam się do warszawy ponieważ prace związaną z moim wykształceniem można znaleźć chyba tylko w dużym mieście.
      Nie chodzi mi nawet o kasę. W żadnym mieście nie ma tylu koncertów, wystaw i imprez kulturalnych co w Warszawie. To mnie kręci dlatego chcę tu być
      czekam na podpowiedzi
      • Gość: Gość Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 109.243.209.* 18.10.10, 18:45
        Z moich obserwacji wynika, że Warszawa już jest przepełniona ludźmi, same studia nic nie dają,
        tym bardziej jak ma się niewielkie doświadczenie, oferty są głównie sprzedaż, telemarketing,
        wiele młodych ludzi po studiach pracuje za jakieś psie stawki, niestety tak prezentuje się warszawski rynek, co do lepszych ofert niestety trzeba mieć dojścia, taka rzeczywistość....
        • Gość: gość Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 188.33.17.* 18.10.10, 19:22
          ale sytuacja w innych miastach wcale nie jest lepsza niż w warszawie. więc to przepełnienie to trochę naciągana teoria
    • Gość: lidka Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 178.73.49.* 14.12.10, 21:16
      Trzeba zaczac od porzadnego CV-listu motywacyjnego
      www.kariera.pl/cv
      i wysyłac,az sie trafi coś co spelni nasze oczekiwania
    • Gość: henryczek Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.ists.pl 25.07.13, 16:40
      W stolicy wbrew pozorom jest dość pracy. Wszystko zależy od umiejętności i doświadczenia. Na początek dobre CV to podstawa, jeśli nie masz się czym pochwalić to idź na praktyki albo staż. A potem szukamy ogłoszeń np na GoWork i wysyłamy tonę CV i LM. Powodzenia !
    • Gość: Marta Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: 5.172.248.* 17.03.14, 09:22
      cześć Jolkan , poniżej masz linkd od kilu tysięcy ofert pracy z Warszawy
      może znajdziesz coś dla siebie
      praca warszawa
    • Gość: loleklolek Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.itsa.net.pl 26.10.18, 16:09
      na warszawskim rynku zawsze są szanse :) są tez firmy pośredniczące w znajdowaniu innym duzym firmom pracownikow, czyli tzw. agencje pośrednictwa pracy :) mają wiele ofert pracy do wglądu na swoich stronach, ja np mialem 2 zlecenia od firmy THR Partner thrpartner.pl/#praca-link i bylem zadowolony z warunkow. mozesz w ten sposób spróbowac :)
    • Gość: Tomo1979 Re: Jak szukac pracy w stolicy????? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.18, 18:13
      Szukaj Online. Można zwariować biegając od rozmowy do rozmowy. Większe firmy mają formularze zgłoszeniowe na stronie wraz z szczegółowymi pytaniami. Dzięki temu jak dzwonią, to masz świadomość, że większość o Tobie już wiedzą.
      Tak jest tutaj:
      hostessy.caneli.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka