Gość: rkeostd Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: 91.232.96.* 21.06.12, 06:54 bblecnoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 14:30 Wprawdzie trochę zapomniany ten wątek, ale może warto go odświeżyć bo RBS znowu zatrudnia. 1) Z jakimi agencjami zatrudnienia mieliście rozmowy do nich ? U mnie był Manpower. 2) Czy ktoś był teraz albo kiedyś na kolejnym etapie na stanowisko Product Controller, czyli rozmowie z HRami i managerem i może opisać jak było ? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc100 Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: 85.237.211.* 29.07.12, 07:01 czy ktos moze mi powiedziec ile zarabia osoba na stanowisku menadzera, w dziale finansowym? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1000 zarobiki RBS manager IP: 85.237.211.* 31.07.12, 20:22 chcialam sie uprzejmie zapytac czy ktos moze sie orientuje ile zarabia manager w RBS w dziale finansowym. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: zarobiki RBS manager IP: *.play-internet.pl 01.08.12, 22:39 zależy od konkretnego działu, tego ilu ludzi masz pod sobą i generalnie Twojego doświadczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michas Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.sgh.waw.pl 28.11.12, 17:54 trochę odświeżę temat. aplikuje na stanowiska analityka w dziale zapobiegającym praniu brudnych pieniędzy(tak to jest przedstawione w ofercie, nie wiem jak dokładnie brzmi nazwa działu). etap w agencji rekrutacyjnej przeszedłem, teraz czeka mnie pierwsza rozmowa w RBS. dowiedziałem się tylko, że mogę się spodziewać rozmowy po angielsku i 3 zadań matematycznych?czy ktoś byłby w stanie rozwinąć co mnie może spotkać na tej rozmowie?ktoś może w ogóle pracuje jako taki analityk i mógłby powiedzieć mi parę słów odnośnie warunków pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 18:09 hej, i jak rozmowa? tez zostalem na taką zaproszony i zastanawiam sie jak ona będzie przebiegac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 17:27 A jaki jest wymagany minimalny poziom angielskiego?? B1?, B2? czy advenced, oraz czy się dzwoni w języku angielskim?????? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsfgvdfs Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.play-internet.pl 18.12.12, 22:44 zaawansowany, tak dzwoni się, pisze itp...większość jest po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AG Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.kuke.com.pl 04.01.13, 11:16 Za moich czasów jeszcze gdy RBS był ABN Amro poziom angielskiego musiał być przede wszystkim na tyle dobry żeby przejść przez rozmowę kwalifikacyjną – ja miałem certyfikat CAE + dobrze opanowany ekonomiczny i w zupełności starczyło. W pracy głównie rozumienie (musisz potrafić znaleźć „bedpresa” ;P) i pisanie (dużo maili), choć rozmów telefonicznych i różnych bezsensownych „konferenskoli” tez jestsporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.tvn.pl 21.01.13, 19:59 Michas napisalbys jak Ci poszlo? Jak wygladaly kolejne etapy rekrutacji? Z góry uprzejmie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelencja Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac 19.11.13, 12:24 Stare, ale też odświeżam. Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna? Przez tel. powiedziano mi tylko o rozmowie po angielsku. Nic o testach z matmy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
rookie128 Ankieta na temat offshoringu w Polsce 30.05.13, 09:27 Witam, Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety do pracy dyplomowej MBA dotyczącej centrum usług finansowych offshore w Polsce. Jest ona skierowana do byłych i obecnych pracowników offshore. Oto link do badania: moje-ankiety.pl/respond-47484.html Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
florcia1988 Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac 08.08.13, 14:57 Troszke podupadł ten wątek... Czy ktoś mi może podpowiedzieć jakie są szanse rozwoju kariery w AML w RBSie? czy taki wpis w CV robi na kimś wrażenie np. za granicą na analogicznym stanowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.ip.netia.com.pl 09.08.13, 12:51 Szanse rozwoju mizerne. Tak ja było mówione w wątku- wszystko, czego się nauczysz możesz od razu zapomnieć po odejściu z firmy. Z analityka można jeszcze awansować na senior analityka, ale dalej to już ciężko, nieliczne osoby zostają team leaderami lub 'specjalistami'. Wrażenie jako takie może robić wpis w CV 'analityk w rbs' , ale jak się przejdzie do omówienia szczegółowego czynności wykonywanych, to raczej nikt nie padnie z wrażenia. Ogolnie polecam to miejsce tylko jak się nie ma niczego lepszego, przezimować jakiś czas można, ale na robienie kariery radzę sie nie nastawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Sz. RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.13, 13:38 byłam u nich na rozmowie, przeszłam 3 etapy i poległam na 4. bo Pani Rekruterce od nich nie spodobało się, to że w przyszłości chcę mieć własną firmę, którą z resztą mam obecnie... ale to było 3 lata temu :D, Aplikowałam na stanowisko operacyjnego ds. wykrywania nadużyć finansowych w ich siedzibie przy lotnisku Chopina... Co do obecnych warunków to nie wiem nic, poza tym że w większości zatrudniają przez Grafrona, a w HR-ach siedzą wypindrzone, przemądrzałe suki, nie widzące nic poza czubkiem swojego nosa... co do samego RBS to obecnie BANKRUTUJE, poczytajcie w serwisach zagranicznych... PS. oczywiście j. angielski musi być przynajmniej na poziomie C1 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.13, 17:34 Tak się składa, że ja dostałem pracę na wspomnianym przez Ciebie stanowisku i mogę tylko powiedzieć, że opowiadasz bzdury, że RBS rzekomo bankrutuje... tak się składa, że hub w Polsce rozrasta się dynamicznie, obecnie zatrudnia ponad półtora tysiąca osób, w przeciągu najbliższego roku ta liczba ma wzrosnąć o kolejnych 800 (obecnie zatrudniają kilkudziesięciu nowych pracowników miesięcznie). Większość to młodzi, wykształceni ludzie bez doświadczenia. Faktycznie, język angielski na wysokim poziomie jest wymagany (choć na pewno nie na poziomie C1, wystarczy komunikatywne B2, od biedy pewnie B1) - m.in. dlatego, że zespoły są międzynarodowe, ale też oprogramowanie jest po angielsku, raporty i sprawozdania również są w języku angielskim. Co do etapów rekrutacji - większość osób zatrudnianych jest "z polecenia" pracowników, etapy rekrutacji są dwa - rozmowa z team leaderem i z HR. Prawdopodobnie dwa z czterech etapów prowadziła zewnętrzna firma rekrutacyjna. A panie w HR są bardzo miłe :D. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelencja Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie 26.11.13, 10:10 Na 2 etapie z HR robią z zaskoczenia jakieś testy? Dopytuję, bo nie cierpię być w ten sposób zaskakiwana! Oraz w jakim zakresie przydaje się znajomość excela? Czy realnie wykorzystuje się umiejętności, czy wszystko robi się w firmowym systemie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Sz. Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.12.13, 20:32 jak wspomniałam to było przez zewnętrzną, ojej nawet napisałam jaką, i 3 LATA TEMU chłopczyku... (kłania się czytanie ze zrozumieniem :) PS. HR-stki zawsze przychylniejszym okiem patrzą na mężczyzn, może dlatego, że często jeszcze "polują"... i tak jak napisałam takie jest moje zdanie, a jak wiesz każdy ma prawo mieć swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie IP: 194.242.62.* 11.06.14, 11:34 Agnieszka Wlazlo- Rzepka Team leader AML w RBSie. NIE POLECAM. Osoba bez kompetencji na dane stanowisko. Brak skillsow z zarzadzania ludzmi. Brak zorganizowania pracy. Jezeli macie rozmowe do jej teamu szczerze odradzam. Totalnie uniemozliwia rozwoj pracownikow. Zero szans na jakikolwiek awans. Jest bardzo przeczulona na przyjaznie w pracy. Jezeli zauwazy ze dobrze sie dogadujesz z osoba siedzaca obok masz gwarantowane przemieszczenie. Nie uwzglednia prosb pracownikow. Reasumujac - DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QA Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 21:57 byly pracownik, ja bym uważał z oskarżeniami "po imieniu" na publicznym forum, mogą Ci wytoczyć proces o zniesławienie i pójdziesz z walizkami...Jeśli to prawda to trzeba było zgłosić wyżej (kogo Wy tam teraz macie nad TL? Kiedyś była AU), RBS to jest to duża korporacja o te starają się walczyć z tego typu zachowaniami podchodzacymi pod mobbing... Z drugiej strony może opisana przez Ciebie osoba jest całkiem inna a Ty ją szkalujesz bo zamiast pracować siedziałeś pół dnia na papierosku a pozostałą część przegadałeś z koleżanką obok i słusznie Cię wywaliła? Tego się nie dowiemy bo nie sądzę żeby mogła i chciała się tu bronić... Dlatego forum to nie jest miejsce na takie ataki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.14, 19:58 Byłem tam kiedys na rozmowie, rozmowa z teamleaderem bardzo nieprofesjonalna. Na pytanie co mnie motywuje do pracy powiedzialem ze róznorodnosc, ciekawe zadania, nowe zadania - panie zaczely krecic glowa i dodaly ze tutaj brak szans na nowe zadania i z miesiaca na miesiac w kolko sie klepie to samo. Mysle ze to byl glowny powod ze mnie nie przyjeli bo reszta rozmowy i testy poszly mi bardzo dobrze. Cale szczescie ze mnie nie przejeli bo udalo mi sie znalezc duzo lepsza prace. Tam jak sie wchodzi masz wrazenie ze jestes w jakims "kurniku" kilkadziesiat osob siedzi w bardzo dusznej sali a biurka sa niemal jedno na drugim, praca w takich warunkach musi byc odpychająca. Warunki jak w kurniku a wszyscy w garniakach siedza w tym gorącu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m125g Re: RBS (Royal Bank of Scotland) w Warszawie znac IP: *.play-internet.pl 15.10.16, 16:27 Niepolecam ten bank mnie oszukał!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś