Dodaj do ulubionych

info o Scanhome Real Estate

05.01.09, 16:11
Witam, mam pytanie o tę agencję nieruchomości. Chciałbym się o niej czegoś dowiedzieć a nie ma żadnych źródeł informacji.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: miki-72 Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.171.230.39.dsl.crowley.pl 08.01.09, 12:47

miki-72 napisał:

> Witam, mam pytanie o tę agencję nieruchomości. Chciałbym się o
      niej czegoś dowi
      > edzieć a nie ma żadnych źródeł informacji.
      > Z góry dziękuję.

• Gość: ktosik Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 19:19
      Podpinam się pod pytanie.
      Czy ktoś tam był na rozmowie w sprawie pracy?
      Ktokolwiek wie coś na temat wiarygodności tej firmy?
      • Gość: Anetka4663 Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.aster.pl 16.01.09, 16:37
        Ja również byłam na rozmowie, dostałam nawet propozycję pracy,
        jednak biuro się dopiero otiwra i czekam wciąż czekam, a czy wy też
        czekacie? możliwe że będziemy razem pracować? prosze o info.
    • Gość: Anetka4663 Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.aster.pl 16.01.09, 16:45
      Napisz do mnie na adres: afaze@autograf.pl, ja byłam na rozmowie.
      • yeti_duch Re: info o Scanhome Real Estate 07.07.09, 00:30
        Ludziska!
        Trzymajcie się jak najdalej od tej firmy. Jak jesteś umówiony na rozmowę - nie
        idź !! Banda łobuzów i oszustów, przywłaszczają pieniądze ludzi, obiecują złote
        góry, a jak już coś zarobisz - zapomnij o uczciwym rozliczeniu. Niech Was nie
        zwiedzie pseudo-szefowa pani Basia, która w tej firmie nie ma nic do
        powiedzenia. Totalny brak organizacji. Szefowa, która się na niczym nie zna, nad
        niczym tak naprawdę nie panuje ale za to łże w żywe oczy z iście stoickim
        spokojem. Okłamuje wszystkich wkoło, łącznie z kompletnie nieuświadomionym
        właścicielem. Właściciel firmy, który widnieje na papierze, to chłopek z
        odlewni, który o nieruchomościach nie ma zielonego pojęcia. Firma Scanhome
        oficjalnie nie istnieje nigdzie w dokumentach dotyczących wpisu do działalności.
        Uważajcie !!
        • Gość: deltoro Re: info o Scanhome Real Estate IP: 195.245.213.* 22.01.10, 08:46
          Kolego widzę że nie prowadziłeś nigdy firmy scanhome jest jednym
          członów głownej działalności a mianowicie firmy scatman. Może o tym
          nie wiesz ale firma o nazwie scatman może mieć wiele różnych profili
          działalności a jedną z nich jest scanhome, wiedza to podstawa.
    • Gość: ZosiaPoziomka Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.n.hcnet.pl 05.08.09, 13:35
      czy ktoś ma może jeszcze takie rewelacje?
      • Gość: aferantka Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:20
        Ja również odradzam, pracowałam tam jakiś czas i zero organizacji, szkoda
        czasu....tylko obiecują na rozmowie, a co do czego jak coś sprzedasz top
        zapomnij o rozliczeniu uczciwym. Odradzam.
        • Gość: krol Re: info o Scanhome Real Estate IP: 85.222.87.* 04.12.09, 18:16
          Jeśli można ocenić to biuro na poziomie od 1 do 10, to podam -20.
          W biurze pracownicy palą przy biurkach, nie ma osoby zarządzającej, inaczej
          Wolna Ameryka,nie placa Zus-u,itp.
          • Gość: Magda27 Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.home.aster.pl 18.12.09, 01:59
            A jak w ogóle nazywa się prawdziwy właściciel?
    • Gość: borsuk Re: info o Scanhome Real Estate IP: 83.15.204.* 04.08.10, 12:16
      Od momentu zmiany osoby zarządzającej wiele sie na dobre zmieniło.
      Inna jakość obsługi a i z wypłatami prowizji nie ma problemu.
      Polecam
      • Gość: ewelina Re: info o Scanhome Real Estate IP: 83.15.204.* 04.08.10, 12:19
        nie wiem jak było wczesniej, ale jestem zadowolona z tej Agencji.
        • Gość: borsuk Re: info o Scanhome Real Estate IP: 83.15.204.* 04.08.10, 12:21
          Nie wiem jak było wcześniej ale jestem zadowolony z tej Agencji. Od
          momentu zmiany osoby zarządzającej wszystko się zmieniło i nie ma
          problemu z prowizjami i jest bardzo miła admosfera. Polecam
          • Gość: lafaze Re: info o Scanhome Real Estate IP: 178.73.49.* 15.09.10, 16:03
            Oba wątki z tego samego adresu IP - on i ona pisze, że są zadowoleni od razu widać podkładkę.
    • Gość: Basia Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.acn.waw.pl 15.10.10, 00:24
      Witajcie, moje doświadczenia są też przykre. Generalnie mowa o wyłudzeniu dużej sumy i sprawa skończy się prawdopodobnie oficjalnym zgłoszeniem. Praktyki stosowane to gra na zwłokę, fałszywie podawane dane, niestawianie się na spotkania bez jakiejkolwiek informacji, niedotrzymywanie warunków umowy , brak zwrotu zastawu ,przekładanie terminów, nie oddzwanianie na wiadomości, świadomie błędna informacja o prawach własności do nieruchomości. Zero szacunku dla człowieka i jego czasu a do tego wyłudzenie.
      • Gość: czarna mamba Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.koba.pl / 10.1.0.* 14.01.11, 14:37
        Basia jeśli tu zaglądasz to daj znać wtedy podam do siebie kontakt.
      • Gość: pastylka Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.centertel.pl 19.05.11, 11:12
        Witam,

Właśnie mam do czynienia z tym człowiekiem, zastanawiam się nad sprzedaniem mu mieszkania. Ktoś miał z nim jakieś doświadczenia w tej sprawie? Jak sobie poczytałam te informacje, to się zaczynam obawiać, choć niby wszystko jest ok, umowy podpisywane u notariusza itd. Jakby ktoś mógł mi podać jakieś konkretniejsze informacje o nim, to będę wdzięczna, podam wtedy namiary na siebie...

• Gość: ktos Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 20:15
          Pan A. Z to osoba, ktora ma wyrok za oszustwa, znam go osobiscie, to zwyczajny zlodziej
          • Gość: di-di Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.play-internet.pl 19.05.11, 22:53
            zastanawiam się nad podjęciem pracy w jego firmie, choć osobiście nie miałam możliwości poznania tej osoby też chętnie się dowiem czegoś więcej o tym osobniku.
            jeśli można poproszę na maila di-di1977@wp.pl
          • Gość: matrix Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.aster.pl 16.06.11, 20:57
            zgadzam sie w 100% z "ktos".
        • Gość: matrix Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.aster.pl 16.06.11, 20:56
          Podaj namiary, to chetnie opowiem więcej.
      • Gość: znajomy Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.jmdi.pl 06.03.14, 02:38
        Ludzie. Ten gość siedział już za oszustwa i wyłudzenia. Nie trudno to sprawdzić. Menda jakich mało. Nie dajcie się! pozdro
    • sebus506 Re: info o Scanhome Real Estate 29.08.11, 16:42
      Witam, chciałem podzielić się swoją opinią na temat wyżej wymienionego biura, w którym miałem okazje pracować przez 13 miesięcy. Na wstepie (tym którym nie będzie się chciało przyczytać całej opini)

KATEGORYCZNIE ODRACZAM JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACE PRZYSZŁYM PRACOWNIKOM JAK I KLIENTOM!

Teraz postaram sie w jak największym skrócie obiektywnie ocenic to biuro, chociaż nie ukrywam , ze będzie mi cięzko.

Na wstępie wytłumaczę różnicę związana ze SCATMAN I SCANHOME. SCANHOME jest oddziałem firmy SCATMAN, jednak całość należy do jednego właściciela, który w to konkretne biuro nieruchomości wogóle się nie angażuje , zostawiając wolną rekę menagerom, którzy wykorzystując jego nieobecność, robią z tym biurem co chcą, konkretnie nic.

Zacznę od tego,ze jako pracownik biura nie przeszedłem żadnego, najkrótszego szkolenia na temat profesji ,ktorą przez rok wykonywałem, chociaż wielokrotnie przez Panią menager miałem zapewniane,ze" niebawem coś zorganizuje". Całą wiedze nabyłem sam, na bieżaco ucząc się przy pomocy google i na błędach od klientow, których w tym momencie powinienem przeprosić,bo przez pierwsze 3 miesiące, nie miałem nawet podstaw do wykonywania tego zawodu, a jednak musiałem robić wszystko, by nie było to zauważalne.

Inną kluczową kwestią, którą chciałbym poruszyć, jest fakt,iż w 90% musiałem sam na własną rękę i na własny wystawiać, podbijać i wyróżniać swoje wprowadzone oferty, bo Pani menager albo nie miała na to czasu albo funduszy, co w przypadku szanujących się biur jest niedopuszczalne, bo rolą biura jest dać pracownikowi narzędzia do pracy i inwestować reklamę, ktora przynosi korzyść pracownikowi jak i pracodawcy,ale biuro Scanhome tak nie uważa.

Kolejnym gwoździem do trumny , który jako pierwszy bym wbił tej firmie jest to, iż WIECZNIE JEST OKRES PRZEJŚCIOWY,ZMIANA LOKALU, ZMIANA MENAGERÓW NA CORAZ GORSZYCH, ktorzy wogóle nie angażują sie w to co robią, przychodząc do biura na kilka godzin albo wcale, argumentując z reguły tym "ze menager nie jest od tego, aby siedział w biurze", biuro jest wogóle nie rozreklamowane, pracownicy nie mają zadnego wsparcia ze strony kadry i biuro jest na minusie, co jeszcze bardziej pokrąża je w kryzysie.

Ostatnią rzeczą o której muszę napisać, ponieważ dalej mnie dotyczy, jest to , ze BIURO JEST NIEWYPŁACALNE!!!
      W biurze nie pracuje już 2 miesiące, do tej pory NIE ROZLICZYLI SIĘ ZE MNĄ!
      Ze swojej strony oddałem wszystkie podpisane umowy, aparat, telefon,zrobiłem wszystko co mogłem, by moc swobodnie zacząć nowy rozdział w swojej karierze zawodowej, jednak nie było mi to dane.

RAZ JESZCZE ODRADZAM NAJMOCNIEJ JAK POTRAFIE ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ PRZYSZŁYM PRACOWNIKOM( ponieważ nic sie w tym biurze nie nauczą i tym bardziej nie zarobią) , jak i KLIENTOM , ponieważ pracownicy, z przyczyn od nich niezależnych są niekompetentni.....

Z PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ PODKREŚLĘ TEŻ, ZE FIRMA SCANHOME, ODDZIAŁ SCATMAN SĄ OSZUSTAMI, KTORZY ZA TO CO ROBIĄ , JAK TRAKTUJĄ KLIENTOW I PRACOWNIKOW, JUŻ DAWNO POWINNI MIEC ZABRANĄ LICENCJE I ZE SWOJEJ STRONY ZROBIE WSZYSTKO BY TAK SIĘ STAŁO

Jeśli powyższa wypowiedz w dalszym ciągu kogoś nie przekonała, bardzo chętnie odpowiem na każdego e-maila z zapytaniem.

sebastian_milczarek@wp.pl
      • Gość: ex Re: info o Scanhome Real Estate IP: *.171.115.114.static.crowley.pl 05.01.12, 10:17
        Panie Sebastianie, zgadzam się w milionach procent z Pana opinią.

ODRADZAM WSZYSTKIM, KTÓRZY ZASTANAWIAJĄ SIĘ CO BĘDZIE PO ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ, POZOSTANIE W DOMU.

NIESTETY NA ROZMOWIE JEST OBIECYWANIE GÓR, SUPER WSPINANIE SIĘ PO SZCZEBLACH KARIERY, ALE PRAWDA JEST TAKA, ŻE NIE MA NAWET SZKOLEŃ, TAK JAK NAPISAŁ PAN SEBASTIAN, PRACOWNICY (NIBY AGENCI) NIE MAJA O NICZYM ZIELONEGO POJĘCIA.
        I ALBO POMAGA GOOGLE ALBO CZŁOWIEK RYZYKUJE POKAZYWANIE MIESZKANIA Z EFEKTEM ZBŁAŹNIENIA.

POMIJAJĄC IŻ PRACOWNICY, KTÓRZY TAM PRACOWALI POOOOONAD ROK NIE WIEDZIELI CO TO PATIO CZY ROŻNICA POMIEDZY BALKONEM A LOGGIA.

Z NIEWYPŁACALNOŚCIĄ RÓWNIEŻ SIĘ ZGODZĘ, PANI MANAGER NIE POTRAFIŁA DOCENIĆ ŻADNYCH POSWIĘCEŃ AGENTA, DLA AGENTA (WCZEŚNIEJSZA STAWKA 50%) POZOSTAWAŁO NIECAŁE 30%, CO BARDZO CZĘSTO MÓWIONO O KWOTACH RÓŻNICY OK. 3-4 TYS.

KOLEJNA SPRAWA TO BRAK ORGANIZACJI.

Zero sekretariatu czy osoby z działu administracji by pilnować dokumentów.
        A pani manager - szkoda słów, zero punktualności czy słowności.

ODRADZAM KLIENTOM ORAZ OSOBOM, KTÓRE MYŚLĄ O PRACY W TEJ AGENCJI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka