Dodaj do ulubionych

informacji!!!!! prosze!!!!!

IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.02, 14:25
witam
czytam to forum od jakiegos czasu,poto by dowiedziec sie czegos konkretnego na
temat pracy i zycia w Warszawie,narazie zetknełem sie z roznymi, czesto
sprzecznymi informacjami, dlatego byłbym niezmiernie zobowiazany za informacje
z pierszej reki.Chodzi mi konkretnie o to czy mozna zdobyc prace i czy płaca za
ta prace pozwoli na zycie.Do W. chce sie przeniesc z dziewczyna,oboje jestesmy
po szkole sredniej, ona jest tego roczna maturzystka po stazu na stanowisku
referent niezle zna j.angielski,uczy sie w studium hotelarskim (zaocz.).Ja
studjuje nauki polityczne (zaocz.)mam doswiadczenie jako przedstawiciel
handlowy i aget ubezpieczeniowy ,po wojsku,oboje niemamy problemu z obsługa
kom.Podejme praktycznie kazda sensowna prace.Z góry wszystkim dziekuje za
informacje.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: informacji!!!!! prosze!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.02, 11:32
      hej ludzie prosze !!! moze jednak ktos poswieci mi chwilke .
      zgory wszystkim dzieki.
    • Gość: Eks Re: informacji!!!!! prosze!!!!! IP: 217.153.35.* 15.02.02, 13:39
      Przede wszystkim twoje pytanie jest tak strasznie ogólne, że trudno tu
      cokolwiek z sensem odpowiedzieć. Z pracą w Wwie jest z pewnością lepiej niż
      gdzieindziej w Polsce, ale też wszyscy wiedzą, że okres prosperity rynek wwski
      ma na razie za sobą. Jeśli myślicie poważnie o przeniesieniu się do Wwy to
      zacznijcie wysyłać CV i oferty do firm, które was interesują (internet,
      prenumerata poniedz. GW), a wtedy sami najlepiej się zorientujecie jaki jest
      odzew. Raczej nie polecam działania vabank - najpierw przynajmniej jedno z was
      niech znajdzie pracę, a potem poszukacie mieszkania i pracy dla drugiego, lub
      dla sebie lepszej (zawsze na miejscu trochę łatwiej). Jeśli chodzi o pieniądze,
      to nIe wiem ile wam potrzeba na jako takie utrzymanie - wynajęcie kawalerki to
      koszt średnio ok. 700-1000 zł miesięcznie, jeśli oboje będziecie pracować to
      powinniście jakoś sobie radzić. Zarobki w Wwie też co prawda trochę siadły w
      ostatnim okresie, ale i tak są ciągle wyższe niż w innych miastach. Powodzenia.
      • Gość: andrzej Re: informacji!!!!! prosze!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.02, 11:11
        bardzo dziekuje za odpowies .chodzi mi o informacje typowo praktyczne
        tz.wysiadam na centralnym i ... ,własnie musze znalezc jakies lokum ,prace itd
        gdzie tego wszystkiego szukac ,jakich cen sie spodziewac ,jakich
        zarobków ,pracodawca mi powie 1000zł a okazesie ze sie zfrajerowałem,własciciel
        mi powie za mieszkanie ,pokuj 1000zł a ja przepłaciłem zapłaciłem kałcje i
        teraz wyciagnij to z niego.Wiem ze GW i internet to swietne zrodło
        informacji,ale czy sa jeszcze jakies . jeszcze raz
        dzieki.Pozdrawiam
        • Gość: voy Re: informacji!!!!! prosze!!!!! IP: 217.153.110.* 25.02.02, 14:51
          pokoj dla jednej osoby 300 - 400, dla dwoch 500 - 600, (bez oplat), mieszkanie
          700 - 1000 (oplaty opcjonalnie), zarobki : facet ze srednim 1200 - 1500 netto
          (ciezko znalezc), dziewczyna 800 - 1200 (1200 to fuks), proponuje dla
          dziewczyny opieke nad dzieckiem na poczatek np. co trzeci dzien po 10 h stawka
          8 zl/h, na mniej sie nie warto zgadzac - bedzie kasa i czas na szukanie lepszej
          pracy.
          ja wynajmuje w piasecznie nowe mieszkanie, 40 m2, dwa pokoje, dobre warunki,
          nowe osiedle. placimy 1000 + oplaty (swiatlo,woda,gaz,centralne-wszystko na
          liczniki) wychodzi srednio ok 100/mies. moj internet 100/mies.
          moge powiedziec w sumie nie duzo.
          nie wynajmuj pokoju za 200 bo bedziesz mieszkal jak zwierze (znam z
          doswiadczenia)
          obecnie nie pracuje i czekam, pytam wsrod znajomych, wysylam cv ale tylko netem
          bo szkoda forsy na znaczki, i tak nikt nie odpowiada.
          chyba pojde do ochrony bo tone w dlugach i moze jakos przeczekam zanim cos
          znajde.
          w lato mozesz sie zalapac do akwizycji i sprzedawac jakies bzdety na ulicy,
          mozna zarobic banke i wiecej dziennie ale trzeba miec gadane.
          na zime lap robote pod dachem ze stala pensja bo ciezko cos sprzedac i dupa
          marznie.
          zycze powodzenia i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka