zbutwiak 20.02.07, 22:56 Druga propozycja - może wymienimy się opiniami na temat bytomskich ciatkarni. Gdzie można kupić naprawdę dobre ciasto, w przystępnej cenie? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoanna Re: Cukierenki 20.02.07, 23:20 Ciasta i pieczywo kupuję ostatnio w piekarni na Piekarskiej (idąc od centrum w stronę Powstańców Śląskich za skrzyżowaniem z Orląt Lwowskich). W sumie..polecam i dodam,że moim gościom też smakowało;) Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Cukierenki 20.02.07, 23:32 hmmm... Urodziłam się i wychowałam na Szombierkach :) Od około 5 lat mieszkam w Bytomiu. Jednakże moje kubki smakowe zawsze prowadzą mnie tylko do jednej ciukierni znanej chyba na całe Szombierki - do Kukli na Skromnej - znaną też jako "Ptyś". Ciasta po prostu pyyyyyyycha!!!!! Zawsze, gdy jest jakaś okazja - czy to urodziny czy po prostu zwykła posiadówa to wyroby cukiernicze zawsze zamawiam właśnie tam. Po pierwsze pyszne a po drugie tanie. Biorąc za przykład cenę sernika w okolicach centrum Bytomia gdzie mieszkam kształtuje się ona 18zł. Na Szombierkach sernik z prawdziwego zdarzenia kupię za 13-15zł. Cukiernia ta istnieje odkąd pamiętam :) Jeżeli chodzi o pieczywo to właściwie problem jest rozwiązany - mam maszynę w domu tak więc chlebek domowej roboty jak najbardziej :) Ale czasem dla odmiany zaglądam do piekarni na Rynek - ta z oszklonymi szybami <zapomniałam nazwy - koło kantoru> Odpowiedz Link Zgłoś
aammsstt Re: Cukierenki 21.02.07, 18:40 ciasto kupuję w miechowicach w jednej w dwu piekarni - albo na ul.Dalekiej albo pyz skwerku na ul.felińskiego. A najlepsze drożdzówki dowożą do "monopolowego" na jagiellonskiej przyz przystanuku tramwajowym koło szkoły muzycznej. Półfrancuskich z serem nic tam nie pobije ale nie wiem skąd je mają... Odpowiedz Link Zgłoś
gehamorus Re: Cukierenki 23.02.07, 19:51 eeeee Skromna się ostatnio popsuła ale torty mają dalej rewelacyjne,ciasto tak do kawki to ja kupuję na piekarskiej u p.Bryłki,mniej wiecej naprzeciwko poczty- pyyyyyyyyyyycha,polecam zwłaszcza "deser karaibów " :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Cukierenki 25.02.07, 21:25 ja też polecam Ptysia:-D Najbardziej jednak torty (śmietankowy - pyyyychota), na wagę też dobre, pyszne w-ztki i napoleonki, ale reszta bywa nieraz kiepskawa. A ul.Daleka... - uuuu - cieplusie pączki!! Pieczywo również smaczne - też często tam kupuję:-D A najczęściej - chlebuś z malusiej piekarni na Łużyckiej:-D pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś