Gość: BEZA IP: 94.75.89.* 25.07.10, 21:34 Ostatnio kupilam przepyszne ciasto o pieknej nazwie Bajka w bardzo malutkiej cukierence na stepinskiej polecam wszystkim łasuchom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_o.c w ktorym miejscu? 25.07.10, 22:26 w którym miejscu jest ta cukierenka? pracuje na stepinskiej ale zadnej cukierni nie widzialam :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: w ktorym miejscu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 13:31 Płacą ci za reklamę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZA Re: w ktorym miejscu? IP: 94.75.89.* 27.07.10, 22:50 Jak sie nie myle to miedzy gorska a stepinska Odpowiedz Link Zgłoś
the_o.c Re: w ktorym miejscu? 28.07.10, 09:53 Gość portalu: BEZA napisał(a): > Jak sie nie myle to miedzy gorska a stepinska bardzo konkretnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZA Re: w ktorym miejscu? IP: 94.75.89.* 25.08.10, 19:30 Dokladnie na stepinskiej 3.Wczoraj serwowali pyszne ciasto czekoladowe z gruszka Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 26.07.10, 14:16 Z kolei na Starym Mokotowie polecam cukiernię przy ul. Dąbrowskiego w okolicach Al. Niepodległości, czyli popularnego "Karalucha" albo cukiernię na rogu Al. Niepodległości i ul. Wiktorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: pyszne ciacha IP: *.182.169.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.07.10, 22:36 ta cukiernia na niepodległości / wiktorska jest strasznie pisowska, do każdego ciastka dodają ulotkę pisu, okropność, można się otruć Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 27.07.10, 01:37 Prędzej Cię dopadnie jakaś zaraza (albo nerwica), jak przyjdzie Ci coś załatwiać w naszym "wspaniałym" mokotowskim urzędzie, tak "sprawnie" zarządzanym przez PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: pyszne ciacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 12:16 w poniedziałek załatwiałem i nawet 5 minut nie czekałem, załatwiłem sprawę od ręki, więc nie pisz głupot Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 28.07.10, 10:34 Gość portalu: a napisał(a): > w poniedziałek załatwiałem i nawet 5 minut nie czekałem, załatwiłem sprawę od > ręki, więc nie pisz głupot To miałeś farta. Załatwiałem tam swoje sprawy, sąsiadki i wspólnoty mieszkaniowej i za każdym razem napotykałem na schody, brak kompetencji i opór. W Wydziale Obsługi Mieszkańców jest jeszcze w miarę OK, bo tam pracują głównie młodzi ludzie. Ale w poszczególnych referatach to masakra. Kiedyś w Wydziale Zasobów Lokalowych widziałem panią, która pisała na komputerze w tempie ok. 2 słów na minutę... Już moja 75 letnia babcia zdecydowanie lepiej radzi sobie z podstawową obsługą kompa. PS. Jesteś pracownikiem tego urzędu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bucki Re: pyszne ciacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 12:18 Ty Ozjasz,jak Ty napotykasz schody,to Ty skorzystaj z windy,ona Ciebie zawiezie gdzie sobie życzysz. I Ty już nie będziesz miał kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKT Re: pyszne ciacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 22:01 Cukiernie Walczaka (m.in. Niep./Wiktorska, Puławska okolice Odyńca, czy Dąbrowskiego przy Puławskiej) są faktycznie mocno pisowskie (przypominam olbrzymie plakaty Jarka w witrynach tych lokali), ale guzik mnie to obchodzi. Ważne, że wyroby mają extra od lat. Ja preferuję napoleonki, pączki i eklery. Mniam. Kiedyś na weselu kosztowałem też tort od Antolakowej z Rzymowskiego. Też był cudny. Odpowiedz Link Zgłoś
the_o.c Re: pyszne ciacha 29.07.10, 10:12 Gość portalu: MKT napisał(a): > Cukiernie Walczaka (m.in. Niep./Wiktorska, Puławska okolice Odyńca, > czy Dąbrowskiego przy Puławskiej) są faktycznie mocno pisowskie > (przypominam olbrzymie plakaty Jarka w witrynach tych lokali), ale > guzik mnie to obchodzi. Ważne, że wyroby mają extra od lat. Ja > preferuję napoleonki, pączki i eklery. Mniam. > Kiedyś na weselu kosztowałem też tort od Antolakowej z Rzymowskiego. > Też był cudny. 10 lat temu wyroby u Walczaka byly znacznie lepsze. Teraz coraz gorsze (drożdżowe, makowiec obrzydliwie perfumowany, napoleonki coraz bardziej sztuczne itp). Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 29.07.10, 11:51 Gość portalu: bucki napisał(a): > Ty Ozjasz,jak Ty napotykasz schody,to Ty skorzystaj z windy,ona Ciebie zawiezie > gdzie sobie życzysz. I Ty już nie będziesz miał kłopot. Winda w urzędzie przy Rakowieckiej - to chyba dowcip :))) PS. Pisząc o tych schodach nawet nie skojarzyłem, że jest to farsa w kontekście braku windy w naszym urzędzie:) PS. Ja wszystko fersztejen w urzędzie, nawet bez ta winda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bucki Re: pyszne ciacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 08:33 To na Mokotowie w urzędzie nie ma winda? W całej Warszawa w urzędzie jest winda a tu nie ma? To zmienić burmiszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 01.08.10, 04:47 Gość portalu: bucki napisał(a): > To na Mokotowie w urzędzie nie ma winda? W całej Warszawa w urzędzie jest winda > a tu nie ma? To zmienić burmiszcz. Ty mieć racja. Ja dość dawno o tym myślał. Nawet w piątek wracając z synagogi tak se myślał, że rodacy w USA dawno by władze zmienili. Tam city hall bezwzględnie musi być dostępny dla niepełnosprawnych. Ale burmiszcz Mokotowa się mocno trzymać. Nie da się go łatwo zdjąć ze stanowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZA Re: pyszne ciacha IP: 94.75.89.* 05.08.10, 19:53 Cudnie temat sie rozwinol a mialo byc slodko o pysznych ciastach a tu prosze jaka bajka powstala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: pyszne ciacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 10:43 nie, tylko pracownicy mogą mieć dobre zdanie o urzędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: pyszne ciacha IP: *.jmdi.pl 08.08.10, 00:00 to ze ktos wolno pisze czy ma klopoty z obsluga komputera nie jest powodem do wysmiewania ty zawsze taki madry czy od teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allija Re: pyszne ciacha IP: *.2a.pl 07.08.10, 02:00 > Prędzej Cię dopadnie jakaś zaraza (albo nerwica), jak przyjdzie Ci coś załatwia > ć > w naszym "wspaniałym" mokotowskim urzędzie, tak "sprawnie" zarządzanym przez PO rozumiem, ze 4 lata wcześniej wszystko "grało i furczało" w urzędzie w trakcie załatwiania twoich /i innych petentów/ spraw a ty wychodziłeś z budynku najwyżej po 10 minutach? Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 08.08.10, 06:28 Gość portalu: allija napisał(a): > > Prędzej Cię dopadnie jakaś zaraza (albo nerwica), jak przyjdzie Ci > coś załatwia > > ć > > w naszym "wspaniałym" mokotowskim urzędzie, tak "sprawnie" > zarządzanym przez PO > > > rozumiem, ze 4 lata wcześniej wszystko "grało i furczało" w > urzędzie w trakcie załatwiania twoich /i innych petentów/ spraw a ty > wychodziłeś z budynku najwyżej po 10 minutach? Akurat mam doświadczenie w załatwianiu spraw, w których po wyborach nastąpiła prawie 100% wymiana kadry... Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 08.08.10, 06:29 PRZEPRASZAM - POWINNO BYĆ: Akurat mam doświadczenie w załatwianiu spraw, w referatach w których po wyborach nastąpiła prawie 100% wymiana kadry... Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: pyszne ciacha 10.08.10, 02:57 > Akurat mam doświadczenie w załatwianiu spraw, w referatach w których po > wyborach nastąpiła prawie 100% wymiana kadry... to znaczy, że nie wiesz jak było wcześniej? przed wyborami i zmianą kadr? bo już nie wiem o co ci chodzi, czy że -jest źle bo PO posuło pracę a było lepiej, -jest źle ale nie wiesz jak było wcześniej -jest źle bo to PO więc musi być źle -jest źle bo chcą zabrać krzyż? Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 10.08.10, 11:24 Ale się uczepiłeś/łaś i drążysz :) Moim zdaniem w naszym urzędzie nigdy nie było dobrze. W szczególności bardzo źle się dzieje (i działo) w Wydziale Zasobów Lokalowych dla Dzielnicy Mokotów (z Referatem Sprzedaży Lokali na czele). Ale po nastaniu nowych władz, szczególnie wszechwiedzącego i aroganckiego pana wiceburmistrza Grzegorza O. (UWAGA - ROK URODZENIA 1980 !!!) we wspomnianym wydziale panuje dyktatura. Jak się urzędnik uprze, to sprawy nie załatwisz. Nie załatwi nawet twój prawnik, bo urzędnik zawsze wie lepiej. BTW - jesteś pracownikiem urzędu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allija Re: pyszne ciacha IP: *.2a.pl 11.08.10, 03:15 nie jestem. Zastanawiałam się tylko dlaczego mieszasz do tego PO? jaki to ma związek? 20 lat temu też było tam źle. Ale winda była, z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
o.szechter Re: pyszne ciacha 11.08.10, 12:00 Mieszam do tego PO, ponieważ kilku ludzi z mokotowskiej Po bardzo zaszło mi za skórę. Nie tak dawno głośna była też sprawa mokotowskich działaczy PO, którzy wykonywali nielegalne eksmisje komornicze. Po prostu w bandycki sposób przy użyciu siły wyrzucali ludzi z mieszkań. TO PAWEŁ DULSKI, PAWEŁ SYKULSKI I PAWEŁ KOSIŃSKI, pracownicy biura poselskiego Tadeusza Rossa. W kwestii windy - w budynku przy ul. Rakowieckiej jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś