Dodaj do ulubionych

PYSZNE CIACHA

IP: 94.75.89.* 25.07.10, 21:34
Ostatnio kupilam przepyszne ciasto o pieknej nazwie Bajka w bardzo
malutkiej cukierence na stepinskiej polecam wszystkim łasuchom
Obserwuj wątek
    • the_o.c w ktorym miejscu? 25.07.10, 22:26
      w którym miejscu jest ta cukierenka?
      pracuje na stepinskiej ale zadnej cukierni nie widzialam :|
      • Gość: kolo Re: w ktorym miejscu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 13:31
        Płacą ci za reklamę?
      • Gość: BEZA Re: w ktorym miejscu? IP: 94.75.89.* 27.07.10, 22:50
        Jak sie nie myle to miedzy gorska a stepinska
        • the_o.c Re: w ktorym miejscu? 28.07.10, 09:53
          Gość portalu: BEZA napisał(a):

> Jak sie nie myle to miedzy gorska a stepinska

bardzo konkretnie!
        • Gość: BEZA Re: w ktorym miejscu? IP: 94.75.89.* 25.08.10, 19:30
          Dokladnie na stepinskiej 3.Wczoraj serwowali pyszne ciasto
          czekoladowe z gruszka
    • o.szechter Re: pyszne ciacha 26.07.10, 14:16
      Z kolei na Starym Mokotowie polecam cukiernię przy ul. Dąbrowskiego w okolicach
      Al. Niepodległości, czyli popularnego "Karalucha" albo cukiernię na rogu Al.
      Niepodległości i ul. Wiktorskiej.

• Gość: a Re: pyszne ciacha IP: *.182.169.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.07.10, 22:36
        ta cukiernia na niepodległości / wiktorska jest strasznie pisowska,
        do każdego ciastka dodają ulotkę pisu, okropność, można się otruć
        • o.szechter Re: pyszne ciacha 27.07.10, 01:37
          Prędzej Cię dopadnie jakaś zaraza (albo nerwica), jak przyjdzie Ci coś załatwiać
          w naszym "wspaniałym" mokotowskim urzędzie, tak "sprawnie" zarządzanym przez PO.
          • Gość: a Re: pyszne ciacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 12:16
            w poniedziałek załatwiałem i nawet 5 minut nie czekałem, załatwiłem sprawę od
            ręki, więc nie pisz głupot
            • o.szechter Re: pyszne ciacha 28.07.10, 10:34
              Gość portalu: a napisał(a):

> w poniedziałek załatwiałem i nawet 5 minut nie czekałem, załatwiłem sprawę od
              > ręki, więc nie pisz głupot

To miałeś farta. Załatwiałem tam swoje sprawy, sąsiadki i wspólnoty
              mieszkaniowej i za każdym razem napotykałem na schody, brak kompetencji i opór.
              W Wydziale Obsługi Mieszkańców jest jeszcze w miarę OK, bo tam pracują głównie
              młodzi ludzie. Ale w poszczególnych referatach to masakra. Kiedyś w Wydziale
              Zasobów Lokalowych widziałem panią, która pisała na komputerze w tempie ok. 2
              słów na minutę... Już moja 75 letnia babcia zdecydowanie lepiej radzi sobie z
              podstawową obsługą kompa.

PS. Jesteś pracownikiem tego urzędu ???
              • Gość: bucki Re: pyszne ciacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 12:18
                Ty Ozjasz,jak Ty napotykasz schody,to Ty skorzystaj z windy,ona Ciebie zawiezie
                gdzie sobie życzysz. I Ty już nie będziesz miał kłopot.
                • Gość: MKT Re: pyszne ciacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 22:01
                  Cukiernie Walczaka (m.in. Niep./Wiktorska, Puławska okolice Odyńca,
                  czy Dąbrowskiego przy Puławskiej) są faktycznie mocno pisowskie
                  (przypominam olbrzymie plakaty Jarka w witrynach tych lokali), ale
                  guzik mnie to obchodzi. Ważne, że wyroby mają extra od lat. Ja
                  preferuję napoleonki, pączki i eklery. Mniam.
                  Kiedyś na weselu kosztowałem też tort od Antolakowej z Rzymowskiego.
                  Też był cudny.
                  • the_o.c Re: pyszne ciacha 29.07.10, 10:12
                    Gość portalu: MKT napisał(a):

> Cukiernie Walczaka (m.in. Niep./Wiktorska, Puławska okolice
                    Odyńca,
                    > czy Dąbrowskiego przy Puławskiej) są faktycznie mocno pisowskie
                    > (przypominam olbrzymie plakaty Jarka w witrynach tych lokali), ale
                    > guzik mnie to obchodzi. Ważne, że wyroby mają extra od lat. Ja
                    > preferuję napoleonki, pączki i eklery. Mniam.
                    > Kiedyś na weselu kosztowałem też tort od Antolakowej z
                    Rzymowskiego.
                    > Też był cudny.

10 lat temu wyroby u Walczaka byly znacznie lepsze. Teraz coraz
                    gorsze (drożdżowe, makowiec obrzydliwie perfumowany, napoleonki
                    coraz bardziej sztuczne itp).
                • o.szechter Re: pyszne ciacha 29.07.10, 11:51
                  Gość portalu: bucki napisał(a):

> Ty Ozjasz,jak Ty napotykasz schody,to Ty skorzystaj z windy,ona Ciebie zawiezie
                  > gdzie sobie życzysz. I Ty już nie będziesz miał kłopot.

Winda w urzędzie przy Rakowieckiej - to chyba dowcip :)))
                  PS. Pisząc o tych schodach nawet nie skojarzyłem, że jest to farsa w kontekście
                  braku windy w naszym urzędzie:)

PS. Ja wszystko fersztejen w urzędzie, nawet bez ta winda :)
                  • Gość: bucki Re: pyszne ciacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 08:33
                    To na Mokotowie w urzędzie nie ma winda? W całej Warszawa w urzędzie jest winda
                    a tu nie ma? To zmienić burmiszcz.
                    • o.szechter Re: pyszne ciacha 01.08.10, 04:47
                      Gość portalu: bucki napisał(a):

> To na Mokotowie w urzędzie nie ma winda? W całej Warszawa w urzędzie jest winda
                      > a tu nie ma? To zmienić burmiszcz.

Ty mieć racja. Ja dość dawno o tym myślał. Nawet w piątek wracając z synagogi
                      tak se myślał, że rodacy w USA dawno by władze zmienili. Tam city hall
                      bezwzględnie musi być dostępny dla niepełnosprawnych.

Ale burmiszcz Mokotowa się mocno trzymać. Nie da się go łatwo zdjąć ze stanowisko...
                      • Gość: BEZA Re: pyszne ciacha IP: 94.75.89.* 05.08.10, 19:53
                        Cudnie temat sie rozwinol a mialo byc slodko o pysznych ciastach a
                        tu prosze jaka bajka powstala
              • Gość: a Re: pyszne ciacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 10:43
                nie, tylko pracownicy mogą mieć dobre zdanie o urzędzie
              • Gość: skorpion Re: pyszne ciacha IP: *.jmdi.pl 08.08.10, 00:00

to ze ktos wolno pisze czy ma klopoty z obsluga komputera nie jest powodem do
                wysmiewania

ty zawsze taki madry czy od teraz?
          • Gość: allija Re: pyszne ciacha IP: *.2a.pl 07.08.10, 02:00
            > Prędzej Cię dopadnie jakaś zaraza (albo nerwica), jak przyjdzie Ci
            coś załatwia
            > ć
            > w naszym "wspaniałym" mokotowskim urzędzie, tak "sprawnie"
            zarządzanym przez PO

rozumiem, ze 4 lata wcześniej wszystko "grało i furczało" w
            urzędzie w trakcie załatwiania twoich /i innych petentów/ spraw a ty
            wychodziłeś z budynku najwyżej po 10 minutach?
            • o.szechter Re: pyszne ciacha 08.08.10, 06:28
              Gość portalu: allija napisał(a):

> > Prędzej Cię dopadnie jakaś zaraza (albo nerwica), jak przyjdzie Ci
              > coś załatwia
              > > ć
              > > w naszym "wspaniałym" mokotowskim urzędzie, tak "sprawnie"
              > zarządzanym przez PO
              >
              >
              > rozumiem, ze 4 lata wcześniej wszystko "grało i furczało" w
              > urzędzie w trakcie załatwiania twoich /i innych petentów/ spraw a ty
              > wychodziłeś z budynku najwyżej po 10 minutach?

Akurat mam doświadczenie w załatwianiu spraw, w których po wyborach nastąpiła
              prawie 100% wymiana kadry...
              • o.szechter Re: pyszne ciacha 08.08.10, 06:29
                PRZEPRASZAM - POWINNO BYĆ:

Akurat mam doświadczenie w załatwianiu spraw, w referatach w których po wyborach nastąpiła prawie 100% wymiana kadry...
                • allija Re: pyszne ciacha 10.08.10, 02:57
                  > Akurat mam doświadczenie w załatwianiu spraw, w referatach
                  w których po
                  > wyborach nastąpiła prawie 100% wymiana kadry...

to znaczy, że nie wiesz jak było wcześniej? przed wyborami i zmianą
                  kadr? bo już nie wiem o co ci chodzi, czy że
                  -jest źle bo PO posuło pracę a było lepiej,
                  -jest źle ale nie wiesz jak było wcześniej
                  -jest źle bo to PO więc musi być źle
                  -jest źle bo chcą zabrać krzyż?
                  • o.szechter Re: pyszne ciacha 10.08.10, 11:24
                    Ale się uczepiłeś/łaś i drążysz :)

Moim zdaniem w naszym urzędzie nigdy nie było dobrze. W szczególności bardzo źle
                    się dzieje (i działo) w Wydziale Zasobów Lokalowych dla Dzielnicy Mokotów (z
                    Referatem Sprzedaży Lokali na czele).

Ale po nastaniu nowych władz, szczególnie wszechwiedzącego i aroganckiego pana
                    wiceburmistrza Grzegorza O. (UWAGA - ROK URODZENIA 1980 !!!) we wspomnianym
                    wydziale panuje dyktatura. Jak się urzędnik uprze, to sprawy nie załatwisz. Nie
                    załatwi nawet twój prawnik, bo urzędnik zawsze wie lepiej.

BTW - jesteś pracownikiem urzędu ???
                    • Gość: allija Re: pyszne ciacha IP: *.2a.pl 11.08.10, 03:15

nie jestem.
                      Zastanawiałam się tylko dlaczego mieszasz do tego PO? jaki to ma
                      związek? 20 lat temu też było tam źle. Ale winda była, z tego co
                      pamiętam.
                      • o.szechter Re: pyszne ciacha 11.08.10, 12:00
                        Mieszam do tego PO, ponieważ kilku ludzi z mokotowskiej Po bardzo zaszło mi za
                        skórę. Nie tak dawno głośna była też sprawa mokotowskich działaczy PO, którzy
                        wykonywali nielegalne eksmisje komornicze. Po prostu w bandycki sposób przy
                        użyciu siły wyrzucali ludzi z mieszkań. TO PAWEŁ DULSKI, PAWEŁ SYKULSKI I
                        PAWEŁ KOSIŃSKI
                        , pracownicy biura poselskiego Tadeusza Rossa.

W kwestii windy - w budynku przy ul. Rakowieckiej jej nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka