wuster 20.11.04, 18:41 Czy ktoś słyszał jakichkolwiek o zachętach dla potencjalnych inwestorów proponowanych przez nasze miejsko-gminne władze? Ulgi, strefy ekonomiczne, park techniczny etc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukasz83zloc Re: INWESTORZY 24.01.05, 12:25 co ci inwestorzy chcą tu otworzyć? skąd masz te informacje Odpowiedz Link
pikpok0 Re: INWESTORZY 25.01.05, 15:44 Zadne zupki ! Maja otworzyc w Zlociencu siec fast-food w ktorej sprzedawane beda sajgonki i hot dogi Odpowiedz Link
mochowo Re: INWESTORZY 29.01.05, 12:22 Jakie inwestycje!? Po co? Miasto bez perspektyw rozwoju. Odpowiedz Link
zlocieniec Re: INWESTORZY 31.01.05, 14:54 Miasto bez perspektywy i rozwoju? Chyba Ci się coś pomyliło! W Drawsku się więcej buduje tylko dlatego, że dostali pieniądze za poligon. Łatwo jest rządzić i wydawać pieniądze na inwestycje gdy w kasie nadwyżka. Porównaj sobie to z okresem, gdy Drawsko samo musiało wypracowywać środki finansowe na inwestycje... Odpowiedz Link
selion Re: INWESTORZY 31.01.05, 15:05 W kasie nadwyżka... uwierz mi, ile byś pieniędzy nie miał to zawsze znajdzie się coś na co trzeba będzie je wydać:) Dla mnie w Drawsku priorytetowymi sprawami nie jest budowa hotelów czy nowych centrum handlowych. Widział ktoś na przykład baraki za cmentarzem? Dwa pokoje bez łazienki dla 6-osobowych rodzin. Stan opłakany. Moim zdaniem w Drawsku powinien w końcu urząd miasta zbudować cały blok w niedalekiej okolicy i za darmo dać te mieszkania tym ludziom (przecież baraki miały być tylko mieszkaniami zastępczymi!). Jak na razie inwestorzy różnych nowych budynków mieszkalnych dają mieszkańcom baraków zniżki na nowe mieszkanko... ale naprawdę mało kogo i tak na nie stać. Drawsko powinno przeznaczać pieniądze na walkę z bezrobociem, na pewno nie tak, że zbuduje nowy zakład za masę kasy, ktory rozleci się po paru miesiącach. Osobom bezrobotnym powinno załatwić się bezpłatne kursy na przekwalifikowanie, czy na zdobycie nowych umiejętności zawodowych. Troszkę się rozpisałam o Drawsku, a przecież to forum Złocieńca :D Odpowiedz Link