Dodaj do ulubionych

Wasz korespondent wloski donosi,

23.07.04, 17:05
ze upal we Florencji jakiego w zyciu nie widyialam, Kuba padal juz na twarz
choc polowa °widowisk° nieyaliczona. Jedynie perspektywa klimatyzowanej
kafejki internetowej obudzila w nas troche zycia. Pozdrawiam wszystkich
serdecznie i ide czytac zaleglosci.
PS do wlascicieli aparatow digitalç czy u was tez sie tak szybko wyladowywuja
baterie_ Chodze z kieszeniami pelnymi baterii!!!!!!
Obserwuj wątek
    • jutka1 Re: Wasz korespondent wloski donosi, 23.07.04, 17:09
      Basiu, upal tutaj tez, i duchota (duchota bardziej meczy mnie niz upal).
      Florencji zazdraszczam. Mam na sobie dzisiaj, tak sie sklada, buty tam
      kupione :)))

Poza tym bz., trzesien ziemi nie bylo, cisza, spokoj i sezon ogorkowy. Ja juz
      glowa w heimacie....

Bawcie sie dobrze!!!! Arivederci!!!
      J. :)))))))))))
      • lucja7 Re: Wasz korespondent wloski donosi, 23.07.04, 17:56
        Okazuje sie ze wakacje moga meczyc.
        Pocieszajace, czy tez koniec to tego czegos, nazwijmy to "zasluzonym
        odpoczynkiem po pracy"?

Pozdrawiam, lucja.
        • basia553 Re: Wasz korespondent wloski donosi, 24.07.04, 15:58
          Mnie meczy inne pztanie: czy jako osoba juz niepracujaca zasluguje wogole na
          odpoczynek po pracy? Moze na odpoczynek po bardzo aktywnym zyciu nie tylko
          zawodowym? Ale moje zycie jest dalej bardzo aktywne, a nwet powiedzialabym
          ze majac wiecej czasu, jestem aktywniejsza. No, jedno wiem, ze chcac
          uszczesliwic pociotkow w wieku szkolnzm wkopalam sie w pelnie sezonu. Wbrew
          obawom nie ma wiecej turystow jak w maju (moja normalna pora na Wlochy), tzlko
          te cholerne temperatury~! No i ten Kuba, ozywaiajacy sie dopiero przy lodach
          lub compie. Pozdrawiam naprawde goraco:))))))))))
          • i.p.freely Re: Droga Basiu 24.07.04, 21:28
            zwijajta manele i frunta do mnie. Woda w basenie czysta, trawa przystrzyzona i
            najwazniejsze .... pogoda dopisjuje. Kuba bedzie mial kolesiow, wode i dostep
            do kapow a ty.... no coz, od niego uwolniona mozesz w szeroki swiat ruszyc.
            California czeka. Mam nadzieje, ze ertes okaze sie pomocny.
            • don2 Re: Droga Basiu 24.07.04, 21:54
              zapraszam cie do mnie na marsa,rownie szybko tam zdazylabys ,jeszcze w tym roku
              jak do
              do USA.zdaje sie ,ze twoj podopieczny to malolat i polski ma paszport.
              Chyba ,ze sie myle?
    • ozpol Re: Wasz korespondent wloski donosi, 25.07.04, 12:42
      Basia nie narzekaj na upal - przeciez to Wlochy i cos takiego powinnas sie
      spodziewac. Ja bylem we Wloszech i zaliczalem +35 i wyobraz sobie spacer w
      taki upal po Pompey i Forum Romanum - grama cienia. Totalne gotowanie mozgu.
      A co do kamer numerycznych (digital) to chyba masz kamere na normalne baterie
      to cierpisz. Sony mial takie cudo tanie ale zapomnieli dolaczyc rachunek na
      baterie. Albo jak najszybciej kupuj baterie ladowne i nos 2 albo 3 komplety,
      kiedy inny komplet bedzie sie ladowal albo przstan uzywac wizjera i
      podgladacza - one wyczerpuja baterie super szybko. A najlepiej zmienic aparat z
      bateria ladowana i wtedy spokoj. Dobrych wrazen zycze
    • basia553 O rany! Do kogo najpierw leciec? 25.07.04, 20:13
      Kuba ma faktycznie 12 lat i jest w sumie swietnym towarzyszem, musialam sie po
      prostu troche przestawic. Wiec chyba zostaniemy tu, mimo upalu. Mysmy Ozpolu
      mieli conajmniej takie same temperatury jak Ty. Dzisiaj nie bylo slonca, ale o
      18-tej stwierdzilismy jeszcze 30 stopni. Ale mamy od dzis auto i jezdzimy tez
      nad morze, co sprawe ulatwia. Ale przezylam szok mojego zycia, bo odbierajac
      dzis autko stwierdzilam, ze mnie autimatikiem uszczesliwiono! Od wielu, wielu
      lat jezdze normalnymi biegami i mam teraz uczucie, ze mam jedna noge za duzo!!!
      Glupie uczucie. A wogole automatyk to cos dla leniwych ludzi, naprawde nudne
      jechanie. Z radoscia wroce do mojej beemki, jak mawia Kuba.
      Po dzisiejszym dolce far niente zwiedyamz jutro Lucce a po poludniu nad morze.
      Woda ciepla jak polska zupa. Pa! Pa! Do jutra!
      • maria421 Re: O rany! Do kogo najpierw leciec? 26.07.04, 11:33
        Basiu, nawet Ci tego upalu zazdroszcze, bo wlasnie mam za soba tygodniowy pobyt
        nad niemieckim Baltykiem, gdzie pogody plazowej bylo dwa razy po pol dnia.

Aparat cyfrowy koniecznie musi miec baterie "rechargable" i docking station do
        tego.

Moj malzonek nazbieral pelny karnet numerkow na stacji benzynowej Esso i w
        nagrode mogl kupic ,za doplata Eur 120,- aparat cyfrowy marki Fuji. Jest to
        takie cos, co ma malo pixeli, (chyba 2,2) mozna na tym zrobic jedynie 24
        zdjecia (chyba ze sie dokupi karte) , no i chodzi toto na zwykle baterie.
        Nie wiem po co nam to bylo, bo przeciez jeden porzadny aparat juz mamy, ale
        niech tam....

Jutro dostaje nowy komputer! koniec meczenia sie na laptopie bez szybkiego
        polaczenia!

• jutka1 Re: O rany! Do kogo najpierw leciec? Mario! :))) 26.07.04, 12:06
          maria421 napisała:

> Jutro dostaje nowy komputer! koniec meczenia sie na laptopie bez szybkiego
          > polaczenia!
          Czas najwyzszy! :-)
          Mam nadzieje, ze juz nigdzie nie wyjezdzasz i bedziesz klikac, a klikac, a
          klikac! Panowie niektorzy juz sie dopytywali o Ciebie: znaczysia albo tesknia,
          albo zwady szukaja, albo i to i to.... ;-)

J.:)
    • starypierdola Problemy, problemy ... 26.07.04, 01:08
      ... tez widze masz problem z tym keyboard! "Z" i "Y" przestawione ...

Jakie tam goroaco! U Ertesa to jest goraco!!

SP
      • kan_z_oz Re: Problemy, problemy ... 26.07.04, 12:10
        Zazdroszcze tego lata. Tych przyjemnych 30-35C. W Sydney leje, poza Sydney tez
        leje o czym sie przekonalam dzisiaj w podrozy na 'budowe'. Buty umazane w
        glinie, zmoknieta i zziebnita wlasnie tuz przed chwila wrocilam do domu.
        Tesknie do lata!!!!
        Pzd
        • ertes Lato i upaly 28.07.04, 00:58
          Ja mam komfortowe 25 stopni prawie codziennie przez wieksza czesc roku. Rzadko
          temperatura przekracza 30.
          W zeszlym tygodniu bylem na polnocy niedaleko San Francisco i temperatura nad
          oceanem byla 16 stopni. Kilka godzin jazdy dalej na poludnie w poblizu LA w
          glebi ladu bylo 37C. A ja mieszkam niedaleko wybrzeza i mam ani za zimno ani za
          cieplo. Ot, tak w sam raz.
    • basia553 moze Was nudze, 26.07.04, 17:08
      ale musze sie podzielic tekstami Kuby. Najpierw mnie dzis spytal, czy w
      Niemczech sa tirowki, potem powiedzial dlaczego w Polsce ich tyle, a na koncu,
      jak przejezdzajac przez lesna droge spotkalismy wiele takich tirowek, to zaczal
      wyklad o ty, jak wspanialy jest sysetem hoolenderski, ktory gwarantuje
      panienkom higiene itepe.
      Potem dodal cos lepszego: zapytal w jakim wychowalam sie zaborze!!!!!!!!
      Rozumiecie, dla niego jestem dinozaurem, co to zszedl z arki noego!
      Ale tak, to jest fajny: wsunal mi wczoraj w ksiazke karteczke pelna serc i z
      napisem: kocham cie ciociu!
      Pozdrawiam z goracego miasta Lucca!
      • gagapisa Re: moze Was nudze, 27.07.04, 13:32
        To jakby rzut beretem od Pizy. I wczoraj bylo bardzo przyjemnie, zadne upaly,
        ale moze ja na to patrze z perspektywy tubylca. Dopoki klimy nie wlaczam w
        domu, dopoty klimat jest akceptowalny.
        Milych wakacji!
        • sabba gaga 27.07.04, 13:49
          milo cie widziec:)
          • gagapisa Re: gaga 27.07.04, 15:18
            sabba napisała:

> milo cie widziec:)
            Mnie tez Cie milo widziec, zagladam w te knieje od czasu do czasu, ale pisac
            nie ma o czym, ja prosty ludzik, a wy tu filozofie uprawiacie ;););)
            Zartuje, mialam maly mlynek, wroce i sztandar wloszczyzny bede niesc!
            (szczegolnie zalezy mi na selerze i malej, swiezej marchewce ;)
        • basia553 Re: moze Was nudze, 27.07.04, 21:37
          Dzis ostatki w Pisie. Jutro odlatujemy o 22-giej, ale hotel trzeba rano
          opuscic. Dobrze, ze mamz to autko, pojedziemy na caly dzien na plaze.
          Jest nienadzwyczajna, ale woda ma 23 stopnie - dzwonilam z plazy do siostry do
          Jastrzebiej i dowiedyialam sie, ze u niej powietrze ma 17 stopni. Niech zyja
          Wlochy ze swoim upalem!
          Gagapiso, szkoda, ze nie zgadalysmy sie wczesniej. Mozesz wpasc do 10-tej do
          hotelu, mieszkamy w Alessandro de la Spinna!
          • jutka1 Re: moze Was nudze, -- nie nudzisz :)))))) 28.07.04, 00:49
            Ja myszka wioskowa czytam o dalekim swiecie z zapartym tchem...... ;))))

Tutaj 14C, jutro ma dojsc do 21C...... kurdebalans. dobrze ze wzielam skorzana kurtke, bedzie
            jak znalazl (jak kupil)

cmok. J.:)
            ps. W imieniu swoim i narzeczonej zycze milej podrozy!!! (ufff, nie zapomnialam tym razem...
            :)))
    • lucja7 Re: moze Was nudze, 27.07.04, 14:07
      Bardzo ladne co napisalas, basiu,
      lucja:))
    • starypierdola Re: Wasz korespondent wloski donosi, 28.07.04, 09:27
      Basia, pamietaj o tych przetawionych "Z" i "Y"!!

>>czy u was tez sie tak szybko wyladowywuja baterie_ Chodze z kieszeniami
      pelnymi baterii!!!!!!<<

Nie, pewno masz jakas dziadowska kamere. Moja jenda bateria wystarcz na jakies
      100 do 200 zdjec, choc to tez zalezy od oswietlenia, lampy blyskowej, itd.,
      itp..

Powinnas nas, expertow, spytac o porade jaka kamere kupic !!!
      :)))

SP

PS. W Mannheim nie bylem przez ostatnie kilka dni, ale rozumie ze od jutra juz
      moge sie tam pojawic??
      • lucja7 Baterie w kieszeniach 28.07.04, 11:17
        SP, ty w twoim wieku jeszcze takie numery?
        Rozumiem ze w tancach z paniami masz je ciagle.

lucja:))
        • starypierdola Baterie w kieszeniach 28.07.04, 16:42
          Staram sie jak moge!
          :))))

SP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka