Dodaj do ulubionych

Komunikaty adminów

10.02.16, 01:00
Ze względu na nienawistne i obraźliwe posty forumowicza swiatlo, od miesięcy powodujące częste skargi uczestników forum tak na wątkach, jak i w korespondencji emajlowej (ostatnio z powodu jego wypowiedzi na wątku o Kamie), nick swiatlo zostaje zabanowany do końca lutego.

Polecam przejęcie odpowiedzialności za poziom forum przez uczestników według zasady "nie karmić trolli": nie odpowiadajcie na posty nicków, których poziom wypowiedzi jest przez was nieakceptowany i używajcie opcji wygaszającej wyświetlanie ich postów.

Obserwuj wątek
    • ertes Re: Komunikaty adminów 10.02.16, 01:55
      A Ciebie admin zabanowac za tchorzliwe krycie pod cudzym nickiem.
      Nie wspominajac o daleko posunietej hipkryzki i zwyklym kolesiostwie bo tak naprawde to powinna tutaj zostac tylko jedna osoba: tchorzliwy admin.

Fuj, obrzydlistwo. Duzo gorsze niz to co wielokrotnie wypysuje Swiatlo.
      Wstydz sie admin. Wlasnie dolozylas jedna z ostatnich cegielek do zniszczenia forum.

Totalnie zdegustowany ertes.
      • asia.sthm Re: Komunikaty adminów 10.02.16, 12:01

Ktos musi wykonywac twoje obowiazki, bo sam jako zalozyciel i glowny moderator tego forum nie umiesz, nie chcesz, migasz sie i bagatelizujesz. Wszystko to swiadomie, z pelna premedytacja.

I to jest dopiero: cyt. z ciebie Ertes:
        > Fuj, obrzydlistwo. Duzo gorsze niz to co wielokrotnie wypysuje Swiatlo.
    • maria421 Re: Komunikaty adminów 10.02.16, 09:31
      Znam jeszcze jeden nick ktory jest tak samo obrazliwy jak Swiatlo, ale jest tutaj pod szczegolna ochrona :(

Przeczytalam ostatnie wpisy na watku o Kamie , tam sie stawia zarzut Swiatle ze obraza wszystkich oprocz mnie. A dlaczego tak jest ? Bo ja atakuje jego argumenty a nie jego samego! Ze Swiatlem da sie rozmawiac jezeli sie chce z nim rozmawiac.

Jestem podobnie zniesmaczona jak Ertes.

• ewa553 Re: Komunikaty adminów 10.02.16, 09:51
        a mnie ten wontek zamiast zasmucic, lekko rozbawil. Bo pomyslalam sobie, kto mogl s. zabanowac? Jutka zrezygnowala z adminowania, Ertes sie obuRzyl, c-j by sie nie odwazyl w ten sposob zalatwic prywate. Frakcja niem-szwajcarska odpada. Wiec kto? Bo zawsze podejrzewalam, ze jest wiecej adminow jak uczestnikow...
        • kan_z_oz Re: Komunikaty adminów 10.02.16, 12:38
          Do konca lutego w sumie malo zostalo. Mysle, ze jest to dobry czas urlopowy i dla Swiatla konieczny odpoczynek.
          Sama zreszta mam wakacje. Mysle wiec, ze to dobra decyzja, bez wzgledu kto ja podjal.
      • ertes Re: Komunikaty adminów 10.02.16, 15:55
        Napisalem juz: kolesiostwo. Bo ten admin ktory wystawil swoj tchorzliwy nos zna CJ osobiscie wiec jakzeby oburzyc sie. CJ wylewa pomyje na glowe Swiatla za kazdy razem jak tamten cos napisze.

Obrzydlistwo i ohyda. Nic dziwnego ze brak mu (jej bo to kobieta) odwagi pokazac swoja zaklamana twarz.

• ewa553 Re: Komunikaty adminów 10.02.16, 17:03
          ales sie Ertes na niej przejechal! czyzby koniec Waszej przyjazni?
          • jutka1 Re: Komunikaty adminów 10.02.16, 22:58
            ewa553 napisała:

> ales sie Ertes na niej przejechal! czyzby koniec Waszej przyjazni?
            A ja nie wiem, o kim Wy (Ertes i Ty Basiu) mówicie.
            Jestem jedyną osobą rodzaju żeńskiego na forum, którą Ertes poznał osobiście (chyba?). I do której - mam nadzieję - ciągle mimo wszystko ma jakieś ciepłe uczucia. Jeśli nie, to ubolewam.

Od wyborów parlamentarnych 2015 nie jestem adminem tego forum, zrezygnowałam.
            Jest wśród adminostwa kilka osób, ale żadnej nie kojarzę z przyjaźni z Ertesem.
            Jeśli natomiast zwyczaj konsultowania pewnych decyzji kolektywnie zachował się po mojej rezygnacji z adminowania (a nie sądzę, by tak nie było, bo zwyczaj jest ponad dziesięcioletni), to nie wiem, jak można skupiać się na "jednej osobie rodzaju żeńskiego".

Tak czy siak, nie jestem pierwszą osobą, która w temacie nicka S. prosiła adminów o interwencję.
            Notoryczne łamanie netykiety, odnoszenie się do uczestników forum w sposób pogardliwy, obraźliwy i nawet wulgarny, trollowanie i spamowanie.
            • ertes Re: Komunikaty adminów 11.02.16, 04:02
              Ewa czasami strzela na oslep. Skad sie jej Jutka wziela to nie wiem.

W kazdym razie ja sie wypowiedzialem na temat i koniec.

> którą Ertes poznał osobiście (chyba?).
              To nie pamietasz czy to bylem ja czy nie? To zaledwie 11 lat temu... :)
              • jutka1 Re: Komunikaty adminów 11.02.16, 06:59
                "Chyba" było do "jedynej". :-)
              • kan_z_oz Re: Komunikaty adminów 11.02.16, 09:03
                Ertesie, a czy nie przszlo Ci na mysl, ze Swiatlo tak sobie tylko postanowil zaczac 'trollowac', bo siedzac w pracy w towarzystwie, ktore malo Go ciekawi oraz w czasie, gdy firma na sprzedaz nudzi sie jak mops?
                W sumie mnie sie troche podejrzane wydaje, jak matematyk pracujacy nad programami placze sie i mota w prostych wypowiedziach wymagajacych logicznego myslenia na pozimie szkoly sredniej. Nie sadze tez az logika byla mu przedmiotem obcym. Mnie to juz przyszlo w zeszly roku w watku Swiatlo i 'dziki zachod'.

Nie potepiam Go za to, ani krytykuje a jak wroci to mam nadzieje moze wyjasni. Za to odmawiam wchodzic miedzy Swiatlo i Cj-a. Z moich obserwacji to obydwaj Panowie wychodzac z punktu dyskusji forumowch zawsze konczyli w braterskiej 'fist fight'. Do konca tez nie rozumiejac o co chodzi, to tylko zauwazylam, ze Swiatlo wiedzial jak nacisnac guziczek u CJ-a i robil to, ze ho-ho. Moim tez zdanie to naciskal kazdemu, gdzie zauwazyl, ze naciskanie dziala. Mam nadzieje, ze ta rozrywka naciskania i rozpychania towarzystwa chociaz Jemu na zdrowie wyszla...
                • ewa553 Re: Komunikaty adminów 11.02.16, 09:42
                  Jutencjo, mozna byc zaprzyjaznionym nie znajac sie osobiscie. Bylam tu zaprzyjazniona z pewna forumowiczka zanim poznalysmy sie w realu. Real tego nie zakonczyl zreszta:) A swoja droga ertes ma racje, strzelalam sobie na oslep chcac wywolac wilka z lasu:) I w pierwszym wpisie napisalam przeciez, ze nie jestes adminem, a wiec nie Ciebie z krzakow wywolywalam:)
                • ertes Re: Komunikaty adminów 11.02.16, 15:55
                  taaaa. ja widzialem ze CJ bluzgal na Marie nazywajac ja "gestapowka" i zadna z was, zadne nie powiedziala slowka a zwlaszcza tchorzliwe adminstwo. Kolesiostwo i zaklamanie. Ale co sie dziwic komus kto nie ma odwagi :(
                  • ewa553 Re: Komunikaty adminów 11.02.16, 18:49
                    ertes, a Ty sie wtedy odezwales? Broniles Marii? Ja - o ile pamietam - domagalam sie (bezskutecznie) przeprosin ce-jota.
                    • chris-joe Re: Komunikaty adminów 12.02.16, 01:14
                      Co wiecej, dostalem za gestapowke (ktorej sie zreszta trzymam) ostrzezenie. Wiec nie zmyslaj, Ertes, nowej rzeczywistosci, bo to sie juz tu mania zaczyna robic.

Po pachy ubawila mnie Maria, twierdzac, ze Swiatlo sie jej nie czepia, bo ona taka kulturna i ze -jak sama wykazala- da sie sie z nim dogadac.
                      Nie czepia sie jej tylko, bo ona jedyna tu podziela 99% jego pogladow. Posprzeczali sie delikatnie tylko nt. czy UE zasluguje na unicestwienie juz teraz, czy tez jednak dac jej jeszcze szanse (bo a nuz sie nawroci na Pegide i Le Pena, wygna muzulmanow, zapewni panowanie chrzescijanstwa). Maria to Swiatlo w wersji soft, sie nie ciska zbytnio, slucha Bacha... (i stad wlasnie sie wziela owa moja "w glebi jednak gestapowka").
                      A jak sie Maria ze Swiatlem 'dogadali', mozna przeczytac w niedawnych ich pogawedkach nt. jak to Tusk Polske za darmo obcym oddal. Maria sie gimnastykowala, cytowala, wyjasniala, na co Swiatlo po prostu olewal jej argumenty wykrzykujac kolejne, coraz radykalniejsze slogany do krwawicy Marii majace sie nijak. Wreszcie kazal jej sie modlic i zerwac kajdany.

Cala reszta forum zas, to dla Swiatla jawna targowica, plugawi lewacy, ktorym nalezna jest tylko pogarda, jesli nie calkowita eliminacja. Postep jego oblednej postepujacej radykalizacji na forum byl dla wszystkich tu po prostu oslupiajacy. Absolutnie zadna rozmowa ze Swiatlem sie nie udawala. Nikomu, wlacznie z Maria.
                      • ertes Skarga 12.02.16, 08:51
                        Prosze zabanowac CJ gdyz obraza Marie.
                        • maria421 Re: Skarga 12.02.16, 09:14
                          ertes napisał:

> Prosze zabanowac CJ gdyz obraza Marie.

Ertes dzieki, ale CJ nie jest w stanie mnie obrazic.
                          Sam sobie tylko wystawia swiadectwo.
                        • chris-joe Re: Skarga 13.02.16, 05:02
                          Moj powyzszy wpis olales. Czemu? Bo byl niewygodny twojej tezie?
                          • chris-joe Re: Skarga 13.02.16, 05:07
                            I jeszcze: Zarzuciles mi, ze "CJ wylewa pomyje na glowe Swiatla za kazdy razem jak tamten cos napisze". Prosze o przyklady, konkrety, cytaty.
    • luiza-w-ogrodzie Re: Komunikaty adminów 12.02.16, 01:24
      Urlop do końca lutego! Teraz szybko należy dyskutować tematy, których ostatnio unikaliśmy ze względu na możliwość ich strollowania ;)
      • minniemouse Re: tylko spokoj moze nas uratowac :) 12.02.16, 03:13
        nosz naprawde, o co ta burza w szklance wody.
        kto nie lubi Swiatla, niech go nie czyta - po co czyta?
        i wygasza, jak to zostalo slusznie zauwazone. no i nie karmic trolli - tez sie sprawdza :)

Jakie sa trolle, przypomne ;)
        http://vader.joemonster.org/upload/zmr/57408978e57ba5211121.jpg

klasyfikacja trolli internetowych

Bełkoczący „mędrzec”
        Cytat: Moim sojusznikiem jest Moc i wielki sojusznik to jest!
        Bełkoczący mędrzec, zwany też Mistrzem Yodą najczęściej pojawia się tematach związanych z różnego rodzaju ezoteryką, przyciąga go też buddyzm oraz orientalistyka, jednak prawdziwe zatrzęsienie takich można spotkać na forach smakoszy substancji legalnych inaczej. Ludzie owi zwykle mówią coś o pokoju, harmonii, wiedzy o świecie, nirwanie, oświeceniu, spełnieniu i wielu innych wartościowych rzeczach. Trudno jednak dokładnie stwierdzić co mówią, o czym i dlaczego akurat w tym momencie.

rodzaje trolli internetowych

hahahahahahahahahahahahahahahaha
        :D ;)
        Oficer politycznie poprawny
        Cytat: Uważam, że nazywanie Lorda Voldemorta „Czarnym Panem” jest obraźliwie dla osób czarnoskórych!
        Gatunek obcy, zawleczony. W Polsce występuje jedynie w okolicach serwisów należących do grupy Agora oraz siedlisk Krytyki Politycznej. W skrócie: obraża go wszystko. A raczej: wychodzi z dość prawdziwego założenia, że dowolne zdanie może być obraźliwe dla osoby posiadającej odpowiedni zestaw zaburzeń osobowości. Z jakiegoś dziwnego powodu uważa też, że powinniśmy się tym przejmować.

Kogo mi to przypomina??? https://www.freesmileys.org/smileys/smiley-think005.gif

Nie banowalabym czlonka, ktory w sumie poza prowokacja nic takiego szczegolnego nie robi.
        za to podbija frekwencje :)

with love,

Minnie
        • kan_z_oz Re: tylko spokoj moze nas uratowac :) 12.02.16, 04:59
          Mini, jest roznica miedzy trollem a trollowaniem.

Co robic z trollem to kazdy wie.
          Pytanie raczej jest jak reagowac na tollowanie, ktore teoretycznie kazdy na Forum moze sobie dla jaj zaczac w kazdej chwili.
          Mnie wiecej tak samo co robic ze szwagrem na weselu, ktory zawsze byl w normie dopoki nie lyknal zbyt wiele i zaczyna popychac, gosci, rozbijac stoly i naczynia. W koncu, On sie tylko dobrze bawi - co nie?
      • ertes Re: Komunikaty adminów 12.02.16, 08:50
        Nie udawaj greka bo ci nie do twarzy :(
        • kan_z_oz admin P2 13.02.16, 04:08
          Ja nie jestem, ani Szwedka ze Stokrocia...haha

Bylam pewna, ze musi byc Ertes, albo Maria, albo i Ertes, i Maria...

Widac, ze to zagadka pt; Kto naprawde zabil Kenediego. No i niech tak zastanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka