jutka1 23.07.05, 11:06 Dawaj wartko ingrediencje na barszcz ukrainski, bo na targ jade zaraz!! Pliz... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don2 Re: Don!!! 23.07.05, 11:12 fasola biala,cwikla,inne zieleniny,kawalek wolowiny,smietana.Moze byc fasola brazowa,kolorystycznie nawet lepiej.Pogniewalas sie z Bella,ze mnie pytasz o przepis ? :)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Don!!! 23.07.05, 11:15 :-))) dzieki :-) zawsze Ciebie o przepisy pytam, skromnisiu jeden ;-)) ps. Bella gdzies pojechala chyba, dawno na forum jej nie bylo.. Pisala, ze weekend aktywny sie szykowal, moze przedluzyla pobyt? tam w Hameryce takie odleglosci, nie to co ode mnie na Sleze, a nawet na Sniezke ;-))))))))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Don!!! 23.07.05, 11:33 a kapucha nie? babcia zawsze troszke "wszatkowywala";) znowu sie okaze, ze cale zycie jadlam cos... co bylo czyms innym:( Odpowiedz Link
jutka1 Re: Don!!! 23.07.05, 15:21 Kapuche, a jakze, kupilam, wloska Wszystko mam, jutro bede gotowac Odpowiedz Link
tomert Re: Don!!! 23.07.05, 17:55 A ja znalazlem kucharke ktora nam gotuje. O jezu jaka wygoda. Kucharka jest Polski wiec i mamy polskie zarelko. Wlasnie, kilka dni, temu zapodala golabki sztuka 30. Pycha. Odpowiedz Link
don2 Re: Don!!! 23.07.05, 20:22 Lyzka wypadla mi z reki.Ale natychmiast sie otrzasnelem ze zdumienia,Ertes pisze o wlasnej zonie.No bo jak by zatrudnil sobie kucharke z PL,to juz by wszedl do tej grupy emigrantow " z wyzszej polki" :)))))))))))))))) Co prawda znam rodzine adwokacka ze Szczecina,ktorzy w 70-tych wyemigrowali do DE,zabierajac ze soba gosposie,ktora byla u nich "od zawsze".No i Jacus mial jak zawsze swoja kanapeczke przekrojona w poprzek na sniadanie. Odpowiedz Link
basia553 Re: Don!!! 23.07.05, 19:37 no dobrze, a jak ten barszcz ukrainski gotowac? Moze bys tak Donie podal dokladny przepis? Chetnie tez sobie zrobie bo od smierci tesciowej nie jadlam. U niej to bylo danie obowiazkowe. Odpowiedz Link
don2 Re: Don!!! 23.07.05, 20:15 Musiala byc jakas tolerancyjna Tesciowa ( niech jej ziemia lekka bedzie) Dobra Tesciowa by Cie nauczyla gotowac ulubiona zupe jej synka.Gotujemy jak kazda inna zupe jarzynowa na miesie. Odpowiedz Link
basia553 Re: Don!!! 23.07.05, 20:20 Tesciowanie byla glupia: miala przewage tej zupki nade mna:)))))) Zwykla jarzynowa? Eeee,tam! Zajrze do ksiazki a Ty tylko zdradz jesli masz jakies extra sposoby, jakies ziarenko tego lub szczypte owego. Odpowiedz Link