Dodaj do ulubionych

"Moj brat..."

26.01.06, 20:10
Wczoraj slyszalam rozmowe jarka kaczora z dziennikarzami o sprawach
panstwowych, bardzo powaznych i zapytanie czy beda nowe wybory. Facet zaczyna
zdanie z: "Moj brat i prezydent..." po czym poprawia sie i mowi "prezydent i
przy okazji moj brat...". Kurcze, wszyscy wiedza ze to jego brat ale...uwazam
ze w takich okolicznosciach powienien nie wtracac ze to jego brat ale mowic
jak wszyscy inni...Rodzina sie jest prywatnie
Pracowalam z exem w jednym zakladzie ale nigdy w zawodowych sytuacjach nie
mowilam "moj maz"...
Obserwuj wątek
    • ewa553 Re: "Moj brat..." 26.01.06, 20:59
      Szfedziu, Kaczory to prostaki. Wyksztalceni, ale sloma im z butow wychodzi.
      W tych dniach byly w warszawskich gazetach nekrologi, bo zmarl Ksiadz
      Twardowski. Kaczor podpisal "Kaczor z malzonka". Wies, kompletna wies. Nigdy
      sie o SWOJEJ zonie nie mowi "malzonka". Kwasniewscy pokazali klase, podpisali:
      Alexander i Jolanta Kwasniewscy. To tylko jeden z wielu przykladow.
      Gdybys slyszala jak ten Jarek gada: wykrety, pomowienia to tylko czastka jego
      repertuaru. Fuj!!!
      • szfedka Re: "Moj brat..." 26.01.06, 21:13
        N6, troche slyszalam gdyz mam 2 polskie kanaly i...wlosy mi deba staja
        Tragikomedia po prostu. Nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.
        Biedny ten kraj i biedni ci ludzie...zal dupe sciska.
        • jutka1 Re: "Moj brat..." 26.01.06, 21:35
          Ja juz swoje chyba zwymiotowalam. Teraz nie ogladam wiadomosci ani nie slucham
          radia.
          :-(((((((((((((
          • ani-ta Re: "Moj brat..." 26.01.06, 21:39
            no co ty jutus?!
            toz to cyrk za darmo!
            i wcale nie bede zalowala, ze kablowka sie za jakis czas skonczy... wystarczy mi
            TVP:)

czasem tylko taka refleksja mnie nahodzi... toc ten cyrk jest nasz...
            ale odganiam...
            coby zdrowie psychiczne zachowac:)
            • jutka1 Re: "Moj brat..." 26.01.06, 21:48
              Ten ichni cyrk to sprawia ze rozwazam wyjazd... z tego cyrku...
              • szfedka Re: "Moj brat..." 26.01.06, 21:53
                Czy jest mozliwe aby ten cyrk przetrwal cala kadencje?
                Mnie sie wydaje niemozliwe ale...jak slucham tych pisowcow, lepperow i innych
                to tez wydaje sie niemozliwe ze ktos na nich glosowal.
                • ani-ta Re: "Moj brat..." 26.01.06, 22:05
                  mowia, ze najtrwalsze sa prowizorki... a to wlasnie wyglada jak bardzo marna
                  prowizorka:)
                  wiec wcale sie nie zdziwie... zwlaszcza ze w sondazach PO tym razem wygrala...
                  wiadomosci.onet.pl/1237349,11,item.html
                  • jutka1 Re: "Moj brat..." 27.01.06, 09:50
                    Wg. mnie panowie i panie u waadzy zrobia wszystko, zeby nie bylo przedwczesnych
                    wyborow, bo przeciez stolki swoje i pobory poselskie mogliby stracic.
                    Beda sie wiec taktycznie wiazac nawet z diablem, byle miec tyle i tyle glosow.
                    • szfedka Re: "Moj brat..." 27.01.06, 10:00
                      Napewno, gdzie znajda taka intrantna posadke?

Z drugiej strony, to moglabys mi wytlumaczyc bo nie rozumie.
                      Pisza ze poslowie PO przechodza do PIS.
                      Jak to jest mozliwe? Np. w Szwecji jest tak ze w zaleznosci ile dana partia
                      dostala glosow w wyborach tyle dostaje miejsc w sejmie. Pozniej to jakos
                      przydzielaja w zaleznosci na jakim miejscu posel ew. posel sie znalazl w
                      personalnych wyborach. Jesli posel by zmienil partie to stracil by miejsce w
                      sejmie.
                      To w Polsce miejsce w sejmie jest przywiazane do osoby?
                      • jutka1 Re: "Moj brat..." 27.01.06, 10:04
                        W PL posel ma prawo zmienic barwy partyjne podczas trwania kadencji, choc
                        niektorzy maja pomysly, jak to ograniczac (np. Lepperowy pomysl, zeby za fakt
                        zaistnienia na liscie wyborczej Samoobrony zainteresowani musieli wplacac kaucje
                        - nie pamietam, jakiej wysokosci - ktora by przepadala w przypadku przejscia do
                        innego klubu parlamentarnego).
                        Szczerze mowiac nie wiem, jak fizycznie rozwiazuja kwestie gdzie taki posel
                        siedzi. Pewnie wsrod nowego klubu?
                        • szfedka Re: "Moj brat..." 27.01.06, 10:18
                          Durne, bo daje mozliwosc kupowania poslow i wyglada na to ze PIS to
                          wykorzystuje. Jak za polskiej sarmackiej.
                          • jutka1 Re: "Moj brat..." 27.01.06, 11:09
                            W mediach to teraz funkcjonuje pod nazwa "korupcja polityczna".
                          • ertes Re: "Moj brat..." 27.01.06, 15:20
                            Calkiem normalne zjawisko nie tylko w Polsce ogolnie okreslane polityczna
                            prostytucja.
                        • ani-ta Re: "Moj brat..." 27.01.06, 15:16
                          dzieki TV ciagle wlaczonej (ktos musi do mnie gadac... choc to coraz bardziej
                          guganie przypomina:P) jestem mniej wiecej na czasie:)
                          Samoobrona ma system kar za wszystko:)
                          chyba (?) 20tys bylo za zmiane klubu:)
                          ostatnio glosno bylo o posle wojciku (byly terner), ktory za jazde po pijaku tez
                          od samoobrony dostal... tyle ze nie pamietam... 1tys czy 2tys miesiecznie -
                          pieniadze ma przekazywac na domy dziecka...
                          to byl tylko sad partyjny...

z jednej strony kary pieniezne nie sa glupie...
                          z drugiej strony - obnazaja politykow jako takich - wyjdzie na to ze jak zwykle
                          pieniadz od trwalosci przekonan wazniejszy bedzie...
                          no ale... ponoc tylko krowa pogladow nie zmienia:)
                          • tos.ka Re: "Moj brat..." 27.01.06, 15:30
                            > z jednej strony kary pieniezne nie sa glupie...
                            > z drugiej strony - obnazaja politykow jako takich - wyjdzie na to ze jak
                            zwykle pieniadz od trwalosci przekonan wazniejszy bedzie...
                            > no ale... ponoc tylko krowa pogladow nie zmienia:)

anita, nie byc dziecko wieksze od P.Rezydentki.:)
                            bardzo dobrze ze maja kary. tylko im to chwalic (nawet jesli samoobrona:)).

i wcale nie uwazam, ze miejsce w parlamenci powinno byc przywiazane do partii a
                            nie do czlowieka. to ludzie rzadza, nie jakies abstrakty (jak np "partia"; to
                            juz zreszta bylo).
                            dlatego- bardzo dobrze o pisie swiadczy ze "zatrudnia" ludzi bez wzgledu na
                            partie- vide zyta czy religa. i o zycie i relidze- tez dobrze swiadczy ze sie
                            nie czuja do "partii" przyssani. byle robili "swoje" a nie nowo-"partyjne".

ogolnie- popieram po, ale pomysly 3x 15- chyba sa na wyrost. 18/32 pisowa, przy
                            odpowiednio wysokich stawkach dla 32 wcale zle nie jest. przynajmneij na
                            poczatek.
                            • szfedka Re: "Moj brat..." 27.01.06, 15:39
                              Zyta juz nie byla w PO.

Do jakiejs tam partii sie nalezy ze wzgledu na jej program i z tych samych
                              wzgledow glosuje sie na jakas partie. Jesli X % ludzi glosowalo na dana partie
                              i ta partia otrzymala proporcjonalnie tyle mandatow to wyborca ma nadzieje ze
                              tle wlasnie poslow bedzie za programem danej partii.
                              Ja jako wyborca jesli glosuje na jakiegos posla z partii A mam nadzieje ze w
                              czasie kadencji bedzie za programem ktory glosil. W przeciwnym razie to
                              oszukanstwo. Oszukuje ludzi ktorzy na niego glosowali.
                              • szfedka btw "Partia" 27.01.06, 15:45
                                Tak, mielismy PARTIE ale nie mielismy wyboru. Nawet jesli byly 3 partie to
                                wiadomo bylo ktora wygra. No ale ty nie znasz tych czasow.
                                Porownywanie do dzisiejszej sytuacji to kula w plot.
    • ani-ta Re: "Moj brat..." 26.01.06, 21:40
      tez to szwedziu slyszalam... i tez zbulwersowalo... zwlaszcza ze to "prezydent"
      dosc ironicznie zabrzmialo...
      wiadomo kto rzadzi... a kto sie tylko wystawia...
    • ertes ja se poscielesz tak sie wyspisz, nie? 27.01.06, 15:18
      Tak sobie wybrali to tak maja a ze nie maja za bardzo z kogo wybierac to co tu
      sie dziwic?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka