Dodaj do ulubionych

Ktos sie wkurzyl?

18.01.07, 01:38
To zapraszam tutaj.
Obserwuj wątek
    • jutka1 Re: Ktos sie wkurzyl? 18.01.07, 01:46
      Od ponad 2 tygodni znalam temat mojej prezentacji w Italii.
      Mam juz ja prawie skonczona, a teraz....
      ... przychodzi dzis mail, w ktorym wloscy gospodarze zmieniaja praktycznie temat
      calego spotkania. O 180 stopni.
      Przy czym nasz sklad ma byc ten sam.
      Zmieniony temat nijak (no, prawie) sie ma do mojej wiedzy, to co, mam zmyslac?
      Kurnia, Musze jechac, nie moge zrezygnowac, mam 3 dni na przygotowanie sie.
      Szkoda tych paru dni spedzonych na mysleniu i pisaniu o eks-temacie.

Eghhhh.

Kto sie wkurzyl, niech tu bez obawy wlazi i sie wyzala.

A teraz ide spac.
      Dobranoc :-)
      • fedorczyk4 Re: Ktos sie wkurzyl? 18.01.07, 08:55
        Temat raz przewalkowany kiedys Ci sie jak nic, przyda. A nie ma nic lepszego od
        Wielkiej Improwizacji. Dasz sobie rade, tym bardziej ze bedziesz miala czyste
        sumienie, bo to nie twoja wina, wiec czego im nie powiesz bedzie dobrze.
    • ewa553 Re: Ktos sie wkurzyl? 18.01.07, 09:07
      kiedys przemily pan zonaty z Wloszka, zakochany we W. i mieszkajacy w W.
      tlumaczyl mi, dlaczego we W. stale zmieniaja sie rzady, a przede wszystkim w
      kazdym ratuszu: bo jak ktos zostanie wybrany, to po kolei zglasza sie rodzina z
      zyczeniami o to i owo, przysyla znajomych z prezencikami, zeby zalatwic cos po
      ich mysli itd. Tak wiec czeste zmiany maja taki cel, aby w momencie gdy ci u
      zloba juz sa zawiklani w rodzinno-lapowkowe sprawy, zeby ich wymienic na
      nowych, neutralnych. To tak w skrocie jego piekna, barwna opowiesc.
      A co to ma do Twojej historii? No, wymienili wloski sklad w odpowiednim
      momencie i ci nowi mieli inna koncepcje. Rada: jedzcie tam jak najpredzej,
      zanim zostanie wybrany kolejny sklad wloskiej komisji.
      Wlochy trzeba kochac, zeby sie tym nie wkurzac:))))))
      • maria421 Re: Ktos sie wkurzyl? 18.01.07, 09:18
        Gdybym Wloch nie znala, to bylabym "na maksa" wkurzona organizacja wymiany
        studenckiej uniwersytetu w Parmie, przy ktorej kulejaca organizacja uniwersytetu
        w Lodzi zasluguje na medal.

Ala tak, to narazie wkurzam sie pogoda- leje i wieje. Ale dzisiaj przylatuje
        corcia, wiec radosc jest wieksza niz wkurzenie.
    • jutka1 Re: Ktos sie wkurzyl? 20.01.07, 23:00
      Siadla znowu elektryka. tym razem inna faza niz przedwczoraj, wiec padlo
      wszystko oprocz kuchni (minus lodowka bo wtyczka nie dziala), lazienki i
      sypialni. Komputer, wszystko. Szlag by trafil.
      Bedzie w nocy zimno, a rano nie bedzie cieplej wody. :-(((
      I bateria mi niedlugo w laptopie siadzie.

QRRRRRRRRR
      :-(
    • go.ga Re: Ktos sie wkurzyl? 25.01.07, 19:52
      Ja sie wkurzylam:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3875054.html
      • ewa553 Re: Ktos sie wkurzyl? 25.01.07, 20:07
        juz to czytalam. mnie by szlag trafil, gdybym byla polska emerytka.
        Ta Swiatynia jest potrzebna, jak dziura w moscie. Nie dosc ze panstwo nie
        pobiera od ludzi podatkow koscielnych, to jeszcze dofinansowuje budowle
        sakralne. I do tego na koszt najslabszych, bo starych ludzi... W glowie mi sie
        nie miesci. A to Polska wlasnie....
    • chris-joe Re: Ktos sie wkurzyl? 13.02.07, 20:50
      Ale mnie kurwy wkurwily!

Od przynajmniej roku bylo wiadomo, ze amerykance beda wprowadzac obowiazek
      posiadania paszportow przy wjezdzie do juesej (do tej pory tak kanadole, jak i
      amerykance mogli przekraczac wzajemna granice za okazaniem karty rowerowej,
      plywackiej, badz psiego rodowodu).
      No, i jak mowili, tak wreszcie zrobili. Jakis miesiac temu. W dzien od roku
      zapowiadany.

I sie zaczal lament, wlosow -kurwa!- rwanie i zgrzytanie paszcza.

Kolejki w paszportowniach dwumiesieczne, stac trzeba caly bozy dzien by zlozyc
      papiery, rzeznia i masakra. Biurwy na gwalt biurwy dodatkowe zatrudniaja, ale
      nie mogom juz tchu zlapac, ni podrapac sie po dupach.

A pizdy glupie i chuje szlochaja, ze lot wakacyjny juz wykupili, za tydzien
      lecom, rodzina sie zeni na antypodach, wujka imieniny na wyspach egzotycznych, a
      tu buch! paszport dopiero na kwiecien.

To ja im macham moim paszportem, co go mam w szufladzie i co 5 lat jak nalezy
      odswierzam, przed ich nosami zasmarkanymi od zimna w calonocnych kolejkach, od
      placzu i stekania nad wakacjami co wpizdu posli, nad pieniazkami spuszczonymi w
      klop z niedoszla opalenizna.
      Nie ananasy wam i kokosy wpierdalac, ale figi z makiem! Na narty za miasto, a
      nie pod palmy dupy wam wozic, dupki zoledne, tlumoki!

Gdyby glupota mogla latac, cala Kanada by okrakiem na Australii jutro wyladowala
      swym bladym i zimnym dupskiem!

Ament.

Uff... Dziekuje za uwage. Juz mi lepiej.
      • jutka1 Re: Ktos sie wkurzyl? 13.02.07, 21:59
        Uomatko! Tos sie rzeczywiscie musial wkurzyc!@ :-))))
        • chris-joe Re: Ktos sie wkurzyl? 13.02.07, 22:07
          No, to mowie. :)))
      • ertes Re: Ktos sie wkurzyl? 13.02.07, 22:47
        Smiej sie smiej. Moj paszport poszedl do Gatineau 2 tygodnie temu :((((

• chris-joe Re: Ktos sie wkurzyl? 13.02.07, 22:51
          O,kurwa!
          • ertes Re: Ktos sie wkurzyl? 13.02.07, 22:58
            No wlasnie.
      • lucja7 Re: Ktos sie wkurzyl? 14.02.07, 00:17
        Piekny tekst, az pachnie ;-))) koniuszym :-)))
        • asia.sthm Re: Ktos sie wkurzyl? 14.02.07, 10:18
          Toz to czysta poezja! Jak ja bym chciala tak umiec! ...i zeby tez koniuszym
          zapachnialo.
          :)))
      • bella-donna Re: Ktos sie wkurzyl? 17.02.07, 14:04

A u nas tlumoki I te rozne inne dostaly jeszcze caly rok na wyrobienie
        paszportow. 2008 jest w tej chwili death line, tak wyczytalam w zeszlym tyg.
        w gazecie. Zdziwilo mnie to troche, ale podobno cruise lines i resorts wywarly
        nacisk, zbyt duze pieniadze ucieklyby sprzed nosa.

Paszport wydaja na 10 lat, mozna wyrobic nie ruszajac sie z domu. Tak, ze na
        przyszly rok szykowac urlop I pod palmy...:))))
        • chris-joe Re: Ktos sie wkurzyl? 17.02.07, 14:20
          My mozemy jeszcze przez rok jezdzic do usa bezpaszportowo- ale to tylko droga
          ladowa. Morzem i powietrzem juz tylko z glejtem.
          • lucja7 Re: Ktos sie wkurzyl? 06.03.07, 10:54
            Pitou,
            ktos sie wkurzyl?
            ;-))
            • jutka1 Re: Ktos sie wkurzyl? 06.03.07, 11:03
              Nie. :-D
              Raczej zasmucil, ale to zupelnie inna historia i nie ten watek. :-)

Bisous
              • lucja7 Re: Ktos sie wkurzyl? 06.03.07, 14:34
                Obawiam sie ze wiem,
                • ertes Lucja! 06.03.07, 16:13
                  Zapodaj jakies topiki bo przeciez mozna umrzec z nudow.
                  Nie wiem co jest? Atak zdziecinnialych staruszek czy co? ;)
                  Lucja, pomocy!
                  • lucja7 Re: Lucja! 07.03.07, 08:56
                    Zgadzam sie: "ogolny poziom slaby" :-(
                    Tez namawiam zawsze do pisania "po mesku".

Przeczytalam ostatnio wywiad z mloda tutejsza pisarka ktora wydala swoja
                    pierwsza ksiazke.
                    I mowila w tym wywiadzie ze po wyslaniu rekopisu do wydawcy, tamten
                    odpowiedzial wysylajac jej list pozytywny z propozycja wydania ksiazki,
                    zwracajac sie do niej przez "Drogi Panie.....".
                    I dodala ze byl to dla niej ogromny komplement, bo najbardziej czego sie
                    obawiala to bycia sklasyfikowana w szufladzie "kobiet piszacych".
                    Na imie ma Paule. Z "e" na koncu.
                    Ciekawe. Sa style meskie? Damskie?
                    • kielbie_we_lbie_30 dla rozrywki... 07.03.07, 09:38
                      Proponuje nastepny konkurs.

Znalezienie trzech postow ertesa ktore bylyby smieszne, nie zgryzliwe, nie
                      zlosliwe, nie komentujace innych forumowiczow.
                      Takie po prostu z jajem ;)
                      • lucja7 Re: dla rozrywki... 07.03.07, 09:47
                        Droga Kundziu,
                        konkursy maja sens tylko wtedy kiedy program jest mozliwy do zrealizowania
                        (mowie z doswiadczenia).
                        W zwiazku z powyzszym uwazam ze ten konkurs nalezy zaliczyc do niemozliwych ;-)

A gdy napisalas ze wszystko byle nie Kundzia, pomyslalam sobie o rany!!!
                        wszyscy beda ja tak nazywac.
                        Mnie tam sie podoba.

:-)
                        • kielbie_we_lbie_30 Re: dla rozrywki... 07.03.07, 10:29
                          You're welcome!

I nie zagaduj mnie bo robic mi trza ;)

Na zawsze Wasza Kundzia :)
    • chris-joe Re: Ktos sie wkurzyl? 06.03.07, 21:24
      Nooo, nieee! Marzec w pelni, a tu -38! Dajcie zyc!
      • ewa553 Re: Ktos sie wkurzyl? 06.03.07, 21:36
        nie wiem czym Wyscie sie kierowali wybierajac takie zimne kraje? Ja tu od paru
        dni sadze, kopie, opielegnuje w ogrodku, a tu jakies minusowe temperatury.....
        Mam zamiescic zdjecie pieknych kwitnacych zonkili w moim ogrodzie?
      • ertes Re: Ktos sie wkurzyl? 06.03.07, 22:11
        U mnie podobna temperatura: +28C :)

• luiza-w-ogrodzie Potrzebujecie wentyla na przeklenstwa? 07.03.07, 00:35
      Potrzebujecie wentyla na przeklenstwa? Forum Vulgarum zaprasza!
      :0)
      Luiza-w-Ogrodzie
      .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>
      Australia-uzyteczne linki
    • ewa553 Re: Ktos sie wkurzyl? 07.03.07, 10:14
      A moze Kuni? Mielismy takie pana w managemencie, mowili do niego Kuni i to bylo
      slodkie.
      • lucja7 Masz ladnego kuni :-) 07.03.07, 17:03
        Kuni bardziej sie nadaje na imie organu pana niz pana.
        :-))))))))
        • ewa553 Re: Masz ladnego kuni :-) 07.03.07, 19:17
          przypomnialo mi sie, jak ten pan mial na imie: Kunibert!!!! Ja bym rodzicow
          zastrzelila za takie imie. No to juz lepiej Kuni...
          • luiza-w-ogrodzie Re: Masz ladnego kuni :-) 07.03.07, 23:02
            Jak Kunegunda to chyna Kunia albo Kundzia? Kunia z rzedem temu, kto sie osmieli
            tak nazwac Szwed.... to znaczy Kielbia.
            • morsa Sondaz 13.03.07, 17:56
              Wkurzyly mnie wyniki sondazu
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3983922.html
              • fedorczyk4 Re: Sondaz 13.03.07, 18:04
                Mnie też. Zwłaszcza że jedno dziecko uczy mi się w tym p... systemie jeszcze.
              • maria421 Re: Sondaz 13.03.07, 18:16
                Momencik, a po coz mialy by byc zapraszane do szkol organizacje gejowskie?
                • morsa Re: Sondaz 13.03.07, 18:30
                  Nie musza byc zapraszane.
                  Tylko dlaczego karac dyrektorow szkol?
                  • maria421 Re: Sondaz 13.03.07, 20:26
                    morsa napisała:

> Nie musza byc zapraszane.
                    > Tylko dlaczego karac dyrektorow szkol?

Karac nie.
                    Ale czy organizacje gejowskie sa zapraszane do szkol?
              • jan.kran Re: Sondaz 14.03.07, 10:49
                morsa napisała:

> Wkurzyly mnie wyniki sondazu
                > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3983922.html

---------------> Morso , ja już sobie odpuściłam na forach internetowych
                polskich dyskutowanie na temat homoseksualizmu.
                Czuję sie niekiedy jakbym rozmawiała z Marsjanami. Kompletnie sobie nie mogę
                wyobrazić żeby jakaś gazetaw Norge napisała że homoseksualizm to zboczenia.
                Gdybym w pracy wypaliła z takim tekstem to moi koledzy chyba by w ogóle nie
                wiedzieli co mam na myśli...
                Kran

Forum rzadkich języków
                • jan.kran Re: Artykuł z Polityki 14.03.07, 11:03
                  Ministerstwo ciemnoty
                  Nauczyciele, zamiast nieść w Polsce kaganek oświaty, będą zmuszani przez Romana
                  Giertycha do szerzenia ciemnoty.

Do wielu spraw trzeba w polskiej szkole podchodzić w białych rękawiczkach, a w
                  szczególności - do homoseksualizmu. Dlatego wielu nauczycieli unika jak ognia
                  tematów, o które można pobrudzić ręce. Dzisiejszy dzień przyniósł informację, że
                  MEN jest przeciwne, jak to określono, propagandzie homoseksualnej w szkołach.
                  Ustawa, którą przygotował resort edukacji, może sprawiać wrażenie, że służy
                  dobru dzieci i młodzieży. Giertychowi przecież chodzi tylko o to, aby uczniowie
                  nie byli nakłaniani do zmiany orientacji seksualnej z hetero na homo. Cel jest
                  zatem tak sformułowany, że może zyskać poparcie społeczne. Nikomu przecież nie
                  zależy, aby na terenie szkół manipulowano skłonnościami naszych dzieci,
                  szczególnie skłonnościami płciowymi. Podobne poparcie społeczne zyskałaby
                  ustawa, zakazująca propagowania w szkołach sekciarstwa czy terroryzmu.

Do tej pory to rada pedagogiczna i rada rodziców decydowały o tym, jakie treści
                  wychowawcze są korzystne dla uczniów, a jakie szkodliwe. Nauczyciele wspólnie z
                  rodzicami tworzyli program wychowawczy danej szkoły. Teraz za wychowanie dzieci
                  i młodzieży zabiera się minister edukacji, zabraniając im kontaktu z tym, czego
                  sam nienawidzi: homoseksualistami.

W roku szkolnym 2003/04 prowadziłem badania nad stosunkiem licealistów do
                  homoseksualizmu. Byłem przerażony wynikami. Okazało się bowiem, że mimo
                  wychowywania uczniów w duchu tolerancji, spora część z nich czuje niechęć,
                  pogardę, a nawet przejawia agresję wobec osób o homoseksualnej orientacji.
                  Zapisy rozmów, które prowadziłem z uczniami na ten temat, opublikowałem w
                  książce „L.d.d.w. Osierocona generacja” (czytaj fragment). Z dyskusji wynikało,
                  że szkołę w mniejszym stopniu hańbi pijaństwo, narkomania, kradzieże, bijatyki,
                  wagarowanie czy niskie wyniki nauczania, niż ewentualna obecność
                  homoseksualistów tak wśród uczniów, jak i nauczycieli. Jak mi powiedział jeden z
                  uczniów: „Chory na schizofrenię może być ze mną w jednej klasie, bo choroba to
                  nie jego wina, natomiast geja bym nie zniósł”.

Dzieci dość rzadko, niestety, wynoszą z domu postawy tolerancyjne wobec gejów i
                  lesbijek. Dlatego tak ważna jest wychowywanie w duchu tolerancji w szkołach.
                  Ministerstwo Edukacji, pracując nad wspomnianą ustawą, wspiera tę część
                  polskiego społeczeństwa, które boi się i nienawidzi ludzi o homoseksualnej
                  orientacji. Widzę, że nauczyciele, zamiast nieść w Polsce kaganek oświaty, będą
                  zmuszani przez Romana Giertycha do szerzenia ciemnoty.

Autor jest nauczycielem licealnym, a także wykładowcą Wyższej Szkoły
                  Pedagogicznej w Łodzi.

Prowadzi też swojego bloga na witrynie Polityki.pl
                  • maria421 Powiem jedno: 14.03.07, 11:14
                    kazda propaganda w stylu "musicie nas polubic" daje odwrotne do zamierzonego efekty.
                    Kazde natretne demonstrowanie wlasnej ideologii- czy to przez Rydzyka czy przez
                    Biedronia prowadzi tylko do jednego- do antagonizowania spoleczenstwa.
                    • jan.kran Re: Powiem jedno: 14.03.07, 14:02
                      Wiesz , moi homoseksualni koledzy i koleżanki nie latają po okolicy opwiadając
                      o swojej odmienności.
                      Oni po prostu są ze swoimi partnerami i nikogo nie obchodzi czy tworzą związek
                      homo - czy hetereseksualny.

Kran
                      • jan.kran Re: Koniec świata:) 14.03.07, 14:03
                        www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3984678.html
                      • maria421 Re: Powiem jedno: 14.03.07, 14:34
                        jan.kran napisała:

> Wiesz , moi homoseksualni koledzy i koleżanki nie latają po okolicy opwiadając
                        > o swojej odmienności.
                        > Oni po prostu są ze swoimi partnerami i nikogo nie obchodzi czy tworzą związe
                        > k
                        > homo - czy hetereseksualny.

Kranie, czy ja o Twoich homoseksualnych kolegach i kolezankach pisze?
                        Ja sie najwyrazniej Biedronia czepiam, ktory ostatnio zaslynal akcja
                        oplakatowania Stolicy plakatami "Co sie gapisz, Lesbo", ktora to akcje nawet
                        Chris skrytykowal.
                        >
                        > Kran
                        • jan.kran Re: Powiem jedno: 14.03.07, 22:19
                          Tak ogólnie to ad remem był stosunek Polaków do homoseksualizmu...
                        • chris-joe Re: Powiem jedno: 14.03.07, 23:15
                          Mario, bardzo cie prosze bys wiecej juz sie nie powolywala na moje wypowiedzi,
                          ni na mnie. Zrozumiano? Nie mieszaj mnie prosze do swych sliskich manipulacji.

Tymczasem sie wylogowuje, by nie zlamac netykiety.
                          • maria421 Re: Powiem jedno: 14.03.07, 23:51
                            Chris, od kiedy to forum istnieje wszyscy wszystkich cytuja lub powoluja sie na
                            ich wypowiedzi.

Pytalam Cie co sadzisz na temat tej akcji, wyraziles sie, jak zrozumialam, z
                            dezaprobata. Poniewaz jestes osoba zainteresowana, Twoja opinia dla mnie sie
                            liczy bardziej niz opinie innych. Wiesz tez, za sama nie komentowalam tej akcji
                            przed zapytaniem Ciebie o zdanie, co chyba najbardziej swiadczy o tym, ze sie z
                            Toba licze.

Twojej wypowiedzi nie przekrecilam, wiec wypraszam sobie jakiekolwiek mowienie o
                            manipulacji. Tym bardziej o "sliskiej manipulacji".

Jak Ci przejdzie to nadete oburzenie to mozemy znowu porozmawiac, teraz ja tez
                            sie wylogowuje.

• chris-joe Re: Powiem jedno: 15.03.07, 21:08
                              "Pytalam Cie co sadzisz na temat tej akcji, wyraziles sie, jak zrozumialam, z
                              dezaprobata."

Zle zrozumialas, a raczej postanowilas udawac, ze tak, a nie inaczej zrozumialas.

Pytalas co sadze o tej konkretnej akcji i odparlem, ze odebralbym ja pewnie tak
                              samo, jak odebrala ja para lesbijek z artykulu, dla ktorych przeslanie akcji
                              bylo niejasne, bo dla osoby niezorientowanej w intencji plakatow mogly one byc
                              rownie dobrze autorstwa wszechmlodziezy, czyli autentycznie obrazliwe.
                              Akcji jednak nigdzie NIE KRYTYKOWALEM.
                              Wyrazilem jedynie me watpliwosci co do jej klarownosci.
                              Twoje wiec imputowanie, ze "akcje nawet Chris skrytykowal" jest klamstwem i
                              manipulacja mej wypowiedzi.

Dla jasnosci:
                              Akcje zaznaczania obecnosci osob homoseksualnych w spoleczenstwie- w pracy, w
                              szkole, w rodzinie- zdecydowanie popieram. Zdecydowanie tez uwazam, ze powinny
                              byc one organizowane zarowno poza szkolami, jak i W SZKOLACH.
                              ZWLASZCZA W SZKOLACH!
                              W wieku gimnazjalnym bowiem bywa czesto sprawa zycia i smierci uzmyslowienie
                              mlodym gejom/lesbijkom, ze nie sa oni ani sami, ani dziwadlami zaslugujacymi na
                              przesladowania i terroryzowanie przez otoczenie. Reszte mlodziezy zas nalezy
                              oswoic z faktem istnienia osob homoseksualnych, je oddemonizowac.

ZWLASZCZA W POLSCE, ktora jest jednym z niewielu krajow europejskich, gdzie
                              czolowi politycy nagminnie i publicznie wyrazaja sie o homoseksualistach w
                              sposob potepiajacy, osmieszajacy, obrazliwy, pogardliwy i nienawistny. I jezyk
                              taki jest powszechnie akceptowany. Gdzie homofobie usiluje sie wpisac w kodeks
                              prawny, jesli nie w sama konstytucje.

Stawianie przez ciebie Biedronia obok Rydzyka jest wlasnie przejawem takiej
                              pogardy i manipulowaniem rzeczywistosci.
                              Wszak Biedron usiluje wywalczyc dla gejow prawo do publicznego istnienia nikomu
                              jednoczesnie tego prawa nie odmawiajac, podczas gdy Rydzyk i inne Giertychy
                              usiluja im tego bytu odmowic i zadekretowac jako jedynych pelnych i chronionych
                              obywateli RP heteroseksualnych katolikow.

Dla motlochu kontrolujacego Polske w coraz bardziej zastraszajacym stopniu dobry
                              gej, to gej ktorego nie ma. Motloch glosi, ze jest tolerancyjny wobec gejow,
                              ale pod warunkiem, ze tych gejow nigdy nie widzi. Pod warunkiem, ze oni
                              istnieja jedynie jako abstrakcyjnie koncepty. Gdy zas te koncepty staja sie
                              konkretnymi osobami, to jest to juz "nachalna propaganda".

Rzyg!
                              • maria421 Re: Powiem jedno: 15.03.07, 21:56
                                Chris, chcesz rozmawiac tym tonem to prosze bardzo, ale pamietaj, ze to TY
                                nadales tej dyskusji taki ton.

Twoja wypowiedz sprzed kilku dni odebralam jako dezaprobate tej akcji. Gdybys
                                juz owczas zechcial byl wylozyc Twoja opinie tak dokladnie jak teraz, to nie
                                odebralabym jej jako dezaprobaty lecz jako watpliwosci. Mogles tez wylozyc ja
                                dokladnie juz wczoraj, zwracajac mi uwage ze zle Twoja lakoniczna odpowiedz
                                wtedy odebralam. Ale nie, wolales od razu walnac z grubej rury , napuszyc sie i
                                obrazic. I dzisiaj ciagniesz dalej w te same tony o "manipulacji" i "klamstwie"
                                a konczysz "Rzyg"...

To ma byc dyskusja, Chris?

Wybacz, ale to jest arogancja do kwadratu, ktora na zadna sensowna wymiane zdan
                                nie pozwala.

Uwazam, ze nie bedziesz w stanie zrozumiec, ze tak, jak Ty (czy Biedron)
                                odbierasz Rydzyka, tak samo Rydzyk odbiera Biedronia. Tak jak Ty widzisz w
                                Rydzyku zagrozenie dla gejow, tak Rydzyk widzi w gejach zagrozenie dla rodziny.
                                Tyk jak Ty (czy Biedron) uwazacie Rydzyka za wroga, tak Rydzyk widzi wrogow w
                                gejach.
                                I kazdy z nich, Rydzyk i Biedron pociaga za soba czesc spoleczenstwa. Kazdy
                                swoimi akcjami przysparza sobie wrogow albo zwolennikow.
                                Ty tego nie widzisz, bo jestes osobiscie zainteresowany. Ale ja stoje z boku i
                                patrze, i komentuje. I widze, ze takie nachalne (tak, nachalne) propagandy
                                odnosza czesto odwrotny do zamierzonego skutek. I przypuszczam ze tak jak Rydzyk
                                zniechecil wielu ludzi do Kosciola, tak Biedron moze zniechecic wielu ludzi do
                                ruchow gejowskich.

Zechcesz to zrozumiec, czy masz zamiar znowu w swej wiktymistyczno-aroganckiej
                                pozie rzygac?

• chris-joe Re: Powiem jedno: 15.03.07, 22:26
                                  "Ty tego nie widzisz, bo jestes osobiscie zainteresowany. Ale ja stoje z boku i
                                  patrze, i komentuje."

Kobito, jesli ty "stoisz z boku", to nie mam pojecia, jak wyglada osoba
                                  zaangazowana!

Jesli Rydz ma prawo widziec w gejach "zagrozenie dla rodziny", to Biedron ma
                                  prawo widziec w Rydzu seryjnego morderce 1001 dalmatynczykow. A jednak z tego
                                  prawa nie korzysta.
                                  A to zagrozenie dla rodziny u Rydza, to tak jak jego zydo-masonskie spiski
                                  liberalnej miedzynarodowki przeciw Maryi Krolowej Polski.
                                • lucja7 Swiat do gory nogami 15.03.07, 23:08
                                  Najlepszym sposobem dla zapewnienia homos zycia normalnego ma byc wiec
                                  ordynarny na nich najazd. Bedac osoba ktora uwaza ze homos powinni miec prawo
                                  do zycia normalnego, wolam wiec: Precz z Biedroniem i jego bandami!
                                  Koniec ironi!

Ten sposob myslenia jest po prostu kryminalny.
                          • lucja7 Re: Powiem jedno: 15.03.07, 08:20
                            :-)
                            Kiedys, bylam zmuszona prosic "o nie wycieranie sobie geby moimi propos".
                            Przyznaje ze bylo to duzo mniej eleganckie.
                            Ciemne kretactwo.
                            • fedorczyk4 Mario, 15.03.07, 09:06
                              w Polsce stosunek społeczny do homoseksualizmu jest ciągle w dużej mierze
                              wynikiem ciemnoty. Osoby wrzeszczące o propagowaniu wartości gejowskich, same
                              nie wiedzą o czym wyją. Tym bardziej ze takie zwierze w ogóle nie istnieje.
                              Temat homoseksualizmu jest w szkołach i na wokandzie publicznej ciągle tematem
                              tabu. Na te tematy się w Polsce nie dyskutuje i nie rozmawia, nie informuje.
                              Jedynie obraża, pluje, docipkuje albo grzmi z mównicy i ambony. Ty pedale ryczy
                              skin, ktory nie umiałby nawet odpowiedzieć na pytanie czym jest pojęcie
                              homoseksualizmu. Gdyby zdjąć z tematu odium może niektórym było by łatwiej zyć
                              i integrować się w społeczeństwie? Może rozumieliby siebie i innych i unikneło
                              by się wielu tragedii? Wierz mi że u nas średniowiecze podiosło hydrzy łeb i
                              syczy w najlepsze.A co do kampanii zorganizowanej przez Biedronia, to mnie nie
                              zaszokowała bardziej niż kampanie organizowane przez antyaborcjonistów,
                              obrońców zwierząt, czy jakiekolwiek inne, opierającej się na metodzie szoku
                              wizualnego.
                              • maria421 Fedorczyk 15.03.07, 10:34
                                Nie chce dyskutowac tego tematu, bo znow Chris sie obrazi.
                                Powtarzam tylko to, co powyzej napisalam- kazda nachalna propaganda, czy to
                                Rydzyka czy Biedronia antagonizuje spoleczenstwo.
                                I wiecej w tym temacie nie mam do powiedzenia.
                                • maria421 JA SIE WKURZYLAM!!! 15.03.07, 22:08
                                  I to tak, ze konieczny mi jest dluzszy urlop od forum.

Chris, Lucja, droga wolna, mozecie sobie pouzywac do woli!
                                  • lucja7 Prawo glosu 15.03.07, 22:56
                                    Widze ze ktos dal mi tu prawo glosu.
                                    Ciekawe jakim prawem....

;-))))
                                    • jutka1 Re: Prawo glosu 15.03.07, 23:08
                                      Prawo glosu mialas, masz i miec bedziesz, to nie jest dawane :-D
                                      (humor zrozumialam, ne t'inquiète pas :-D)
                                      • lucja7 Re: Prawo glosu 15.03.07, 23:12
                                        A juz zrobilo mi sie goraco :-)
                                        Ciezki dzien, nawet nie mialam sily na kolacje.
                                        • jutka1 Re: Prawo glosu 15.03.07, 23:13
                                          Biedna.
                                          Ja tez. Ale skonczylam projekt, wyslalam, i jestem wolnym czlowiekiem :-)))
                                          • lucja7 Re: Prawo glosu 15.03.07, 23:21
                                            Jutro po poludniu poblakam sie troche ze stara przyjaciolka po fachu z NYC,
                                            przyjechala na 5 dni. Jest ladnie tarasy pelne, bedzie przyjemnie.
                                            Umowilysmy sie w barze na rue St Dominique :-))))
                                            Pojdziemy tez na wyspe St Louis :-))))
                                            Juz sie ciesze.
                                            • jutka1 Re: Prawo glosu 15.03.07, 23:28
                                              Nawet nie wiesz jak zazdroszcze. Wczesna wiosna w Paryzu. Ech, cudo. :-)
                                            • lucja7 Re: Prawo glosu 15.03.07, 23:29
                                              Wlaczylam tv, Ségolène Royale w pelni kampanii wyborczej.
                                              Ubrana w kostium czarno-bialy, wyglada ladnie.
                                              Nie wiem co myslec, w szachy ma zamiar grac, czy co? A nuz doszly do niej glosy
                                              z tutejszych "dyskusji" o znaczeniu kolorow ubran?
                                              Zartuuuje, taka nie jestem.

;-))))))
                                              • jutka1 Re: Prawo glosu 15.03.07, 23:49
                                                A ja w Warszawie pojutrze wystapie w czerwonym kostiumie. I co? ;-)))
                                                • asia.sthm Re: Prawo glosu 15.03.07, 23:55
                                                  Byki omijaj ;))
                                                  Podobno byki sa daltonistami, ale na wszelki wypadek bym uwazala.
                                                  • lucja7 Re: Prawo glosu 16.03.07, 00:00
                                                    Zanim sie ubierzesz w czerwony, wypelnij najpierw ankiete o braku wspolpracy z
                                                    bezpieka ;-))))))
                                                  • jutka1 Re: Prawo glosu 16.03.07, 00:19
                                                    lucja7 napisała:

> Zanim sie ubierzesz w czerwony, wypelnij najpierw ankiete o braku wspolpracy z
                                                    > bezpieka ;-))))))
                                                    Dzieki, ze mi przypomnialas! Wypelnie, a jakze :-)))))
                                                  • jutka1 Re: Prawo glosu 16.03.07, 00:20
                                                    asia.sthm napisała:

> Byki omijaj ;))
                                                    > Podobno byki sa daltonistami, ale na wszelki wypadek bym uwazala.
                                                    Asiu, bede cichutko i skromnie sie przemieszczac... A Stokrotka zda relacje, jak
                                                    zwykle :-D
                                                  • luiza-w-ogrodzie Re: Prawo glosu 16.03.07, 01:12
                                                    jutka1 napisała:
                                                    > Asiu, bede cichutko i skromnie sie przemieszczac... A Stokrotka zda relacje,
                                                    jak zwykle :-D

Alem sie usmiala - "ciche i skromne" przemieszczanie sie nie spowodowaloby
                                                    relacji Stokrotki. Albo-albo.
                                                    Stokrotko, czekam na opisy tancow Jutki w czerwonym kostiumie na stole!

Luiza-w-Ogrodzie
                                                  • asia.sthm Re: Prawo glosu 16.03.07, 10:01
                                                    > > Asiu, bede cichutko i skromnie sie przemieszczac...

Zebys sie nie wazyla! Czerwony kostiumik wymaga nalezytej oprawy i owa oprawa
                                                    to twoj charakter. Stokrotka niech napisze jak ci wyszlo .
                                                    Gazeta moze tez cos napisze ;)
    • ertes Jest coraz gorzej 16.03.07, 02:21
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3988904.html
      A to taki chrzescijansko-katolicki narod! Kochaj blizniego swego itp duperele.
      Ten kraj osiaga coraz glebsze dno.
      Kto da wiecej?
      • luiza-w-ogrodzie Wlasciwie sie nie wkurzam, ale 16.03.07, 05:07
        Wlasciwie sie nie wkurzam, ale niedlugo bedzie wstyd sie przyznac ze sie jest
        Polakiem, jak wiesc o nowej ustawie rozejdzie sie po swiecie.
        A temat juz jest walkowany na forum Polonia.
        Szkoda tych, co w kraju: dzieci, trzymanych w ciemnocie i homoseksualistow
        muszacych sie kryc.
        Luiza-w-Ogrodzie
        • ertes Re: Wlasciwie sie nie wkurzam, ale 16.03.07, 05:11
          www.foxnews.com/story/0,2933,258987,00.html
        • ertes Re: Wlasciwie sie nie wkurzam, ale 16.03.07, 05:13
          www.iht.com/articles/ap/2007/03/15/europe/EU-GEN-Poland-Gay-Teachers.php
          www.dw-world.de/dw/article/0,2144,2383308,00.html
          etc etc
          • lucja7 Napisalam wyzej 16.03.07, 07:11
            Przeczytalam wyzej "rozmowe" CJ z Maria i napisalam. Kopiuje tutaj, bo sie
            gdzies tam zawieruszyla:

Najlepszym sposobem dla zapewnienia homos zycia normalnego ma byc wiec
            ordynarny na nich najazd. Bedac osoba ktora uwaza ze homos powinni miec prawo
            do zycia normalnego, wolam wiec: Precz z Biedroniem i jego bandami!
            Koniec ironi!

Ten sposob myslenia jest po prostu kryminalny.
        • lucja7 Re: Wlasciwie sie nie wkurzam, ale 16.03.07, 07:18
          Dzis w porannych informacjach slyszalam informacje z Polski o ustawie
          zakazujacej przerywania ciazy i traktowaniu ponadwyznaniowo pierwszych
          komorek ;-),
          czyli traktowanie przerwania jako morderstwo.
          Rozchodzi sie szybko, psia krew!
          • iamhotep Re: Wlasciwie sie nie wkurzam, ale 16.03.07, 07:29
            Ustawowo tez pewnie przyjdzie do sadu "pierwsze komorki" pozwac by raczyly
            opuscic lono bo nieproszone byly.
    • ewa553 Re: Ktos sie wkurzyl? 16.03.07, 09:03
      a ginekolodzy juz zaczynaja zacierac lapki i ostrzyc kopie, pfu, narzedzia.
      Zaczna znowu robic kase jak w latach 50/60, kiedy masowo a nielegalnie
      przerywali.... Bo zakaz podzielil narod na dwie grupy: te z kasa, co beda dalej
      przerywac i tych biednych, ktorzy beda sie rozmnazac z blogoslawienstwem
      kosciola parafialnego. Bo zakaz nie idzie niestety w parze z rozdawaniem
      biednym prezerwatyw i uswiadamianiem przynajmniej.
      • lucja7 Re: Ktos sie wkurzyl? 16.03.07, 09:10
        Zeby to byli ginekolodzy....
        Niestety w wiekszosci beda to ci (czesciej te) ktore nie maja zadnych
        kwalifikacji, a ktorych instrumentami sa miednica z woda i druty do "robienia
        na drutach".

:-(((
        • jutka1 Re: Ktos sie wkurzyl? 16.03.07, 09:11
          I rzoprostowane wieszaki wyciagniete z szafy.
          :-(((
        • lucja7 Re: Ktos sie wkurzyl? 16.03.07, 09:12
          A ciekawe czy istnieja jakies statystyki ktore mowia o liczbie przerwania ciazy
          w Polsce w warunkach pokatnych, czyli "nielegalnie".
          • fedorczyk4 Re: Ktos sie wkurzyl? 16.03.07, 10:07
            lucja7 napisała:

> A ciekawe czy istnieja jakies statystyki ktore mowia o liczbie przerwania
            ciazy
            >
            > w Polsce w warunkach pokatnych, czyli "nielegalnie".

Oczywiście nie istnieją i nie ma ich w planach Wiadomo natomiast tylko o
            powikłaniach i zgonach nimi wywołanych. Ale nie istnieją obejmujące je osobne
            statystyki. Wchodzą w "normalne" wyniki szpitalne i nikogo nie interesują.
            • lucja7 Re: Ktos sie wkurzyl? 16.03.07, 11:17
              Tak najprosciej. Pozwala to stwierdzic ze problemu jest brak.
              • ertes Re: Ktos sie wkurzyl? 16.03.07, 15:16
                POlska ma bodajze najnizszy przyrost naturalny w Europie albo raczej odrost wiec
                nielegalne usuwanie ciazy ma sie na pewno dosc dobrze.
                Ot, taka wiesniacza statystyka.
                • morsa Szwedzki kosciol 16.03.07, 17:16
                  jako pierwszy w swiecie bedzie udzielal slubu
                  parom homoseksualnym ;-)
                  www.thelocal.se/6713/20070316/
                  • morsa PS 16.03.07, 17:32
                    NIE wkurzylam sie, pomimo tytulu watka.
                    To tylko "dodatek" do tematu homo.
                  • fedorczyk4 A Kościół watykański 16.03.07, 17:33
                    O ile dobrze zrozumiałam Benedykt XVI odmówił prawa przystępowania do komunii
                    osobom popierającym małżeństwa homoseksualne. Może źle zrozumiałam, ale tak do
                    mnie dotarło z radia.
          • jutka1 Re: Ktos sie wkurzyl? 17.03.07, 01:32
            lucja7 napisała:

> A ciekawe czy istnieja jakies statystyki ktore mowia o liczbie przerwania
            ciazy w Polsce w warunkach pokatnych, czyli "nielegalnie".
            W pociagu przeczytalam.
            przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2794&Itemid=58
            • ewa553 Re: Ktos sie wkurzyl? 18.03.07, 13:29
              nie przeczytalam do konca Jutencjo, przyznaje. Ale z pierwszej strony
              dowiedzialam sie dziwnych rzeczy, mianowicie: ze sa kobiety, ktore nie wiedza o
              zapobieganiu ciazy. Nawet ta pielegniarka, ktora wiele, wiele lat temu trzy
              razy przerywala. Czy nie umiala ciazy zapobiec? Bo wprawdzie jestem za legalna
              aborcja, jak najbardziej, ale przeciez dla zdrowia kobiety lepsze jest
              zapobieganie jak przerywanie, na dodatek wielokrotne.
    • ewa553 Re: Ktos sie wkurzyl? 16.03.07, 19:09
      no i teraz po wybuchu c-j (rany, ale miales zly dzien!!!), Maria zniknela i nie
      dowiemy sie czy Benedykt faktycznie zakazal:((((((
      • lucja7 Re: Ktos sie wkurzyl? 18.03.07, 13:04
        Rozumiem twa ironie, jest smiesznie.
        Jest wiadomo ze jego pozycja nie ma nic wspolnego z zyciem i stad nie ma ona
        zadnego znaczenia czy zakazal czy nie zakazal.
        Moze warto o tym pamietac?
        Konkretnie mowie o tym: w jakim stopniu jego zakaz czy nie zakaz zmienia twoje
        zycie, albo kogokolwiek, oprocz oczywiscie swiata kosciola ktorego czlonkowie
        homo beda mieli mniejszy albo wiekszy ciezar autoodpowiedzialnosci na ramionach.

I w duzej mierze nasze debaty o kk tutaj na tym wlasnie polegaja.
        Dla mnie wiec informacja Marii "zakazal, nie zakazal", ma identyczna wartosc
        jak opinia opiniodawcy: absolutnie zadna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka