alaskanka3 11.09.03, 20:37 Czy ktoras z pan (a moze nawet z panow ?) uprawia ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ani-ta Re: ....Pilates... 11.09.03, 22:02 eeee ja to chyba cham z zascianka... ale powiedz mi moja droga... czym to sie je?!:) a;) Odpowiedz Link
szfedka Re: ....Pilates... 11.09.03, 22:04 ani-ta napisała: > eeee > ja to chyba cham z zascianka... > ale powiedz mi moja droga... czym to sie je?!:) > > a;) no to se raczke podajmy nitko :) tez zasciankowa Szwedka Odpowiedz Link
ani-ta Re: ....Pilates... 11.09.03, 22:23 szwedziu... ja sobie tak mysle, ze takich zacofanych jak my jest wiecej.... ale sie wstydza:PPPP nie to co MY ODWAZNE dziewcznyki:))) a:)))) Odpowiedz Link
alaskanka3 ....na pewno nie zasciankowe... 11.09.03, 22:31 Nazwa Pilates pochodzi od nazwiska Joseph Pilates, to system cwiczen wymyslonych przez niego przed 70 laty, ostatnio staly sie bardzo modne w US, Europie a moze i dalej (tego nie wiem, moze Luiza sie wypowie). W bardzo wielkim skrocie: cwiczy sie stacjonarnie (na macie lub sprzecie) izolowane grupy miesni przez odpowiednie napinanie ich, podstawa wszystkiego sa glebokie miesnie korpusu. Zbawiennie dziala na kregoslup i rozne wady postawy, usuwa bole kostne a przy tym swietnie rozwija sile korpusu. Cwiczenia wygladaja niewinnie ale po pierwszej sesji ktos kto rozpoczyna moze sie czuc jak przejechany walcem drogowym. Najlepiej sa opisane tutaj: www.themethodpilates.com/ polecam klikniecie w filmiki pokazujace co mozna zrobic z cialem (dolny prawy rog) Ani-ta na pewno nie piszesz z zascianka, albowiem: Ja zapisalam sie na Pilates szczesliwa ze ktos odkryl jakis rewelacyjny nowy sposob na miesnie bolace od sleczenia przed komputerem. Jakiez bylo moje zdumienie, kiedy po kilku pierwszych sesjach okazalo sie, ze te same cwiczenia byly serwowane w Warszawie "pod skocznia" w najglebszym stanie wojennym. Nazywalo sie to inaczej, i cwiczone bylo w tempie takim, ze kazdy instruktor certyfikowany przez TheMethod studio umarlby na atak serca widzac takie swietokradztwo, ale cwiczenia byly ewidentnie te same. Potem odkrylam dlaczego Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Pilates w AU 12.09.03, 04:01 Wezwana do tablicy melduje, ze u nas Pilates tez bylo bardzo znane i do dzisiaj wiele osob cwiczy, choc joga jest teraz bardziej popularna. Sama nie cwicze i nie mam pojecia co to jest, wiec koncze wypowiedz. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link