moore_ash 06.12.03, 21:43 ha! zawsze chcialem rozpoczac kolejna zesc jakiegos watku:P no to rozpoczynam od piosenki sing sing nazywaja go... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabba Re: piosenka- ciag dalszy 06.12.03, 21:52 w moim magicznym domu cieplo jest i bezpiecznie.... Odpowiedz Link
sabba Re: piosenka- ciag dalszy 06.12.03, 22:48 daj mi te noc te jedna noc (dobranoc:))) Odpowiedz Link
moore_ash Re: piosenka- ciag dalszy 07.12.03, 00:26 nie ma rooozyyyy, bez milosciii... la la la la. la la la la:P pozdr. tb po kolejnym obejrzeniu nie ma rozy bez ognia:P Odpowiedz Link
szfedka Re: milosc 07.12.03, 11:33 Milosc Ci wszystko wybaczy smutek zamieni Ci w smiech milosc tak pieknie tlumaczy zdradxe i klamstwo i grzech chocbys ja przeklal w rozpaczy ze jest okrutna i zla milosc Ci wszystko wybaczy bo milosc moj mily to JA A gdy pokochasz tak mocno jak ja tak tkliwie zarliwie tak wiesz az do ostatka do szalu do dna to zdradzaj mnie potem i grzesz milosc Ci wszystko.... ... bo milosc moj mily to JA Odpowiedz Link
basia553 Re: milosc 07.12.03, 12:05 "choc nas rozdzielil swiat, w kazda noc zla i chmurna slysze tango notturno tango sprzed tylu lat" Apassionata, wyk. Michotek Czy opröcz Dona ktos siega pamiecia tak daleko? A: wio koniku!??? a jak sie postarasz... Odpowiedz Link
ma_teusz Konik na biegunach 07.12.03, 12:10 rok może dwa schodami na strych odejdą z ołowiu żołnierze przeminie jak wiatr uśmiechów twych świat kolory marzeniom odbierze za rok może dwa schodami na strych za misiem kudłatym poczłapią beztroskie te dni I zobaczysz że jednak wspaniały był on ... Konik - z drzewa koń na biegunach zwykła zabawka mała huśtawka a rozkołysze rozbawi konik - z drzewa koń na biegunach przyjaciel wiosny uśmiech radosny każdy powinien go mieć kłopotów masz sto I zmartwień masz sto bez przerwy to trwa karuzela nie lalka co łka ni piłka co gra bez reszty twój czas dziś zabiera ulica szeroka wystawa - to tu na chwilę przystajesz zdumiony uśmiechnij się wię I zawołaj jak wtedy gdy na grzbiecie cię niósł ... Radosny to dzień wspaniały to dzień wracają z ołowiu żołnierze ze strychu znów w dół schodami aż tu wracają lecz już nie do ciebie by ktoś tak jak ty beztroskie miał dni powrócił przyjaciel ten z wiosny dlaczego to każdy już powie na plecach przyniosłeś go tu ... Odpowiedz Link
ani-ta Re: Konik na biegunach 07.12.03, 16:45 teraz to Urszula spiewa;) od jakichs 7 lat;) a.:)) Odpowiedz Link
basia553 Re: Konik na biegunach 07.12.03, 16:56 Kto to jest Urszula??? Mnie nikt nigdy nic nie möwi. Ja jestem od 30 lat poza Polska. Znam Fogga i Solskiego i koniec. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Konik na biegunach 07.12.03, 17:00 hmm... 30lat?:( to ja ci chyba nie wytlumacze... Urszula solowa kariere zaczela "dmuchawcami latawcami i wiatrem..":) wczesniej w chorkach w Budce Suflera spiewala... chyba... ale 30lat... to 1973... i to sa moje niestety pieluchowe jeszcze lata... :( a.:) P.S. Fogga jako dziecko uwielbialam... i do dzis mi zostal sentyment do... "pieknych, glebokich meskich glosow...":))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: piosenka- ciag dalszy 07.12.03, 12:11 moglas moja byc kryzysowa narzeczona.... :) Odpowiedz Link
ma_teusz więdz chodz pomaluj mój świat 07.12.03, 12:20 Piszesz mi w liście, że kiedy pada Moje nasturcje na deszczu mokną. Siadasz przy stole, wyjmujesz kredki I kolorowe otwierasz okno. Trawy i drzewa są takie szare, Barwę popiołu przybrały nieba. W ciszy tak smutno szepcze zegarek O czasie, co mi go nie potrzeba. Więc chodź, pomaluj mój świat Na żółto i na niebiesko. Niech na niebie stanie tęcza Malowana twoją kredką. Więc chodź pomaluj mi życie, Niech świat mój się zarumieni, Niech mi zalśni w pełnym słońcu Kolorami całej Ziemi. Za siódmą górą, za siódmą rzeką Moje sny zamieniasz na pejzaże Niebem się wlecze wyblakłe słońce Oświetla ludzkie, wyblakłe twarze. Więc chodź, pomaluj mój świat? Odpowiedz Link
jutka1 Re: więc chodz pomaluj mój świat 07.12.03, 12:24 Mateusz, uwielbiam te piosenke!! dzieki Odpowiedz Link
lalka_01 Re: trzynastego - 07.12.03, 13:02 zolnierz dziewczynie nie sklamie chociaz nie wszystko jej powie... Odpowiedz Link
moore_ash a kiedy przyjdzie takze po mnie... 07.12.03, 13:06 zegarmistrz swiatla purpurowy.. pozdr. tb Odpowiedz Link
lalka_01 Re: a kiedy przyjdzie takze po mnie... 07.12.03, 13:10 Wszystkie cnoty mile Bogu maleja mi w oczach i bledna Odpowiedz Link
sabba Re: a kiedy przyjdzie takze po mnie... 07.12.03, 16:27 cud niepamieci niech sie swieci.... Odpowiedz Link
sabba deszcze niespokojne 07.12.03, 17:00 potargaly wiatr a my na tej wojnie ladnych pare lat.... Odpowiedz Link
jutka1 Pamietasz, byla jesien 07.12.03, 17:03 hotel pod rozami korytarza zmrok..... staruszek portier z usmiechem dawal klucz..... Odpowiedz Link
jutka1 a to byl moj hymn mlodosci....... 07.12.03, 17:06 i sie wlecze za mna do teraz :))))) Wciąż się martwi biedny tatek, Co ma począć nie wie sam Taki jak ja gagatek Nie lada to kram. I po każdej nowej psocie, Gdy go dręczy wyczyn mój Płaczą z nim wszystkie ciocie I babcia , i wuj Ada, to nie wypada ! Tak być nie może trudna rada ! Na widok wszystkich twoich Fantastycznych psot Aż oblewa zimny pot. Ada to nie wypada Co rusz to wybryk, maskarada, Te eskapady dzikie i te figle psie, Co ty tu robisz ? Zmiłuj się! Pannie z twojej sfery W tym wieku za mąż czas, Ty zaś masz maniery, Jak sztubak z niższych klas... Ada, to nie wypada! Gdzie wychowanie , gdzie ogłada? Ten , kto by cię małżeństwem Uszczęśliwić chciał, Po tygodniu wpadnie w szał Wiem , ma rację biedny papa, Lecz gdy mnie ogarnie bzik, Trudno, przepadło klapa, nie wstrzyma mnie nikt! Nie ma rady! Co ja zrobię, to wewnętrzny jakiś mus, Próżno wymyślam sobie Od trzpiotów, od kóz Ada to nie wypada ... Odpowiedz Link
basia553 Re: piosenka- ciag dalszy 07.12.03, 17:09 A moze bysmy tak najmilszy wpadli na dzien do Tomaszowa? Odpowiedz Link
sabba przezyj to saaaam 07.12.03, 17:20 przezyj to sam...nie zamieniaj serca w twardy glaz.... Odpowiedz Link
chris-joe Re: piosenka- ciag dalszy 08.12.03, 09:08 czemu cieniu odjeeezdzasz rece zlamawszy na paaancerz.. Odpowiedz Link
alaskanka3 I think she was a middle-distance runner... 08.12.03, 09:19 (the translation wasn't clear). Could be a budding stately hero. International competition in a year. She was a good enough reason for a party... (well, you couldn't keep up on a hard track mile) while she ran a perfect circle. And she wore a perfect smile in Budapest... hot night in Budapest. Odpowiedz Link
szfedka Gdy mi Ciebie zabraaaaaaaknieeeeee.... 08.12.03, 10:20 Gdybyś wiedział, o czym myślę, kochany, kiedy płyną łódki gwiezdnej flotylli... Nie, nie pytaj mnie, nie pytaj oczami, bo nie powiem ci, że myślę o chwili, gdy mi ciebie zabraknie, gdy zabraknie mi ciebie, jak w godzinie ostatniej śladu słońca na niebie, jak snu w noce głębokie, niby morza bez dna, gdy podchodzą do okien zimny księżyc i mgła. Gdy mi ciebie zabraknie, jak powietrza i światła, co wybierze, któż zgadnie, ma tęsknota niełatwa? Czy się odda wspomnieniom zasuszonym jak kwiat, czy czerwoną jesienią pójdzie sobie przez świat? Myśleć w tej chwili nie warto, przecież sam się nazywałeś mym cieniem. Niech zostanie niesprawdzoną już kartą, co by było, gdybyś odszedł ode mnie. gdy mi ciebie zabraknie, gdy zabraknie mi ciebie, jak w godzinie ostatniej śladu słońca na niebie, jak snu w noce głębokie, niby morza bez dna, gdy podchodzą do okien zimny księżyc i mgła. Gdy mi ciebie zabraknie, jak powietrza i światła, co wybierze, któż zgadnie, ma tęsknota niełatwa? Czy się odda wspomnieniom zasuszonym jak kwiat, czy czerwoną jesienią pójdzie sobie przez świat? Odpowiedz Link
basia553 Pamietam.... 08.12.03, 10:33 .. ten cudowny miesiac wrzesien, byla jesien, pachnial park! To byly dancingi!!!! Odpowiedz Link
sabba a props Makarego 08.12.03, 10:44 przypomniala mi sie taka spiewka: Makary, Makary Ty jestes balwan stary ale dalej nie pamietam:((( Odpowiedz Link
basia553 A Tomasz? 08.12.03, 10:46 Ach Tomasz, ach Tomasz, jak nazwac to co ty masz... Odpowiedz Link
moore_ash Re: A Tomasz? 09.12.03, 18:56 basia553 napisała: > Ach Tomasz, ach Tomasz, > jak nazwac to co ty masz... ja ci moge powiedziec jak to sie nazywa, ale nie do konca wiem o co ci chodzi:) ale jak CI chodzi o to co myzle ze o to ci chodzi to ci nie powiem bo i tak wytna...:( poza tym... co sie bedziemy spierac o nazewnictwo:) pozdr. tb Odpowiedz Link
basia553 Re: piosenka- ciag dalszy 09.12.03, 11:45 Przypomniala mi sie Irena Kwiatkowaska chyba z Kabaretu Starszych Panöw: "butem, knutem, znecaj sie nad cialem mem zepsutem, za cie, dla cie, kacie möj - pöjde na swiat kraniec.... A kto pamieta czyje to bylo: "tutaj kanapa a tam lezanka - trudne jest zycie erotomanka"? Odpowiedz Link
xurek wha'ts a women.......... 09.12.03, 12:00 What’s a woman when a man Don’t stand by her side? What’s a woman when a man Has secrets to hide? She’ll be weak She’ll be strong Struggle hard For so long What’s a woman when a man (What’s a man without a woman?) Don’t go by the rule? What’s a woman when a man (What’s a man without a woman?) Makes her feel like a fool? When right Turns to wrong She will try To hold down to the ghosts of the past When love was to last Dreams from the past Faded so fast All alone In the dark She will swear He’ll never mislead her again Odpowiedz Link
moore_ash Re: piosenka- ciag dalszy 09.12.03, 18:59 bielyje rozy, bielyje rozyyyy!!!!! :P pozdr. tb Odpowiedz Link