Dodaj do ulubionych

Już listopad wita

01.11.09, 17:42
Wyjdżmy z tego pażdziernika.

orale - pozwolę sobie Ciebie zacytować - ,,przydaje się czasami tak zatrzymać
na chwilę ,, - Przydaje się.Taki dziś mieliśmy dzień. ,,Zatrzymuję,, się
przez cały rok, potrzebne mi to jest, ale w dzisiejszy dzień szczególnie.

Witam w listopadzie !
Obserwuj wątek
    • bumbecki Re: Już listopad wita 01.11.09, 18:26
      a mnie się ten dzień bardzo mobilnie kojarzy...
      dzień dobry smile
      • spokokolarz Re: Już listopad wita 01.11.09, 20:00
        Dzień dobry. Podgórze piękne, Rakowice też. Strasznie zimno.
        • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 01.11.09, 20:06
          Dobry wieczór.
          • orale Re: Już listopad wita 01.11.09, 20:28
            nasz ulubiony serial leci, ale ja już poddana, czytam sobie nie
            będę oglądać
            • bumbecki Re: Już listopad wita 01.11.09, 20:46
              a my staramy się w ducha uwierzyć smile
              • orale Re: Już listopad wita 01.11.09, 21:45
                w tym duchu jest jedna taka scena, że mus ryczeć. Dziś nie zrobię
                sobie tego
            • gabrielle Re: Już listopad wita 01.11.09, 20:49
              Dzień bardzo dobrysmile

Melduję, że skończyłam właśnie pisać pracę inżynierską. Został mi tylko operat
              szacunkowy.

Oddalam się mieć głupawkę ze szczęściasmile
              • ewa9717 Re: Już listopad wita 01.11.09, 21:12
                Się cieszę, choć za cholerę nie pojmuję, co ci zostało wink
                • lylika Re: Już listopad wita 01.11.09, 21:24
                  Przecież to proste jak kłębek sznurka w kieszeni. Tylko operat Jej został. Operat! Nie mylić z kieratem. smile
                  • stara.gropa Re: Już listopad wita 01.11.09, 21:32
                    Pewnie miała na myśli operę, tzn, że śpiewająco obroni ten egzamin.
                  • ter.eska Re: Już listopad wita 01.11.09, 22:02
                    lylika napisała:

> Przecież to proste jak kłębek sznurka w kieszeni. Tylko operat Jej został. Oper
                    > at! Nie mylić z kieratem. smile
                    I nie mylić z operatoremsmile
                • stara.gropa Re: Już listopad wita 01.11.09, 22:11
                  Tak a propos, czy ktoś wie co to jest referat gabarytów? big_grin
                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 01.11.09, 22:17
                    Nie wiem, ale jak się dowiesz, daj cynk, może umieją zmniejszać?
                    • stara.gropa Re: Już listopad wita 01.11.09, 22:35
                      Zdaje się, że tam tylko mierzą. Te gabaryty.
    • eulalija Re: Już listopad wita 01.11.09, 22:41
      Jakiś krótki był ten październik, nic nie zaoszczędziłam, mało tego,
      na karcie debet a konto świeci pustkami ...
      Dobrze, że już listopadsmile
      I dobrze, że jego pierwszy dzień w zasadzie chyli się ku końcowi.
      Dwa są dni w roku, które bardzo źle na mnie wpływają. Niestety dość
      blisko siebie, za 60 dni też będę miała chandrę.
      Póki co witam serdecznie w listopadzie.
      • ewa9717 Re: Już listopad wita 02.11.09, 07:37
        Ho, ho, mamy zero na termometrze, ale JESZCZE nie pada wink
        Dzień dobry.
        • se_nka0 Re: Już listopad wita 02.11.09, 07:52
          -3, słoneczkosmile Witam wszystkich - dzień dobry.
          Listopad żle mi się kojarzy,podwyższa mi co roku cyfrę w peselu smilesmile
          • bumbecki Re: Już listopad wita 02.11.09, 08:00
            wszystko ładnie pięknie ale dlaczego o 5 rano jest ciemno??? nie
            lubię wstawać i obijać się o meble ...
            dzień dobry w miły dzionek listopadowy smile
            • lylika Re: Już listopad wita 02.11.09, 08:17
              Słonecznie witam. smile
              • lylika Re: Już listopad wita 02.11.09, 08:32
                Na dobry początek dnia. smile

www.youtube.com/watch?v=9TWtY_MIPps
              • felis2 Re: Już listopad wita 02.11.09, 08:53
                Dzień dobry słoneczny. Zimno jak psi. O 7 było -6. Słonecznie. Przed 8 w
                Katowicach widziałam z pięciu rowerzystów. Jak było cieplej tylu nie widywałam,
                ale może to przez to, że zwykle później tu przyjeżdżam...
                • gabrielle Re: Już listopad wita 02.11.09, 09:32
                  Dzień dobry. Spać nie mogłam. Przyczyna nieznana. Jak już zasnęłam, śniły mi się mistrzostwa świata poroży. Myśliwi przyjechali i chwalili się, co ustrzelili.
                  Operat szacunkowy to taki dokument, w którym rzeczoznawca majątkowy podaje, jakiej wartości jest nieruchomość i z czego mu ta wartość wyszła.
          • groha Re: Już listopad wita 02.11.09, 13:37
            se_nka0 napisała:

> Listopad żle mi się kojarzy,podwyższa mi co roku cyfrę w peselu smilesmile

Senko, kłania Ci się druga, listopadowa baba smile
            Nasza ci ona, ta późna jesień, najnajsza od tylu już lat, że nie ma co źle się
            kojarzyć. Zresztą, to tylko te listopady tak zasuwają jeden po drugim, jak
            głupie, cyfry w peselu są nie do ruszenia, podobno smile
          • papuga_ara Re: Już listopad wita 02.11.09, 13:38
            se_nka0 napisała:

> -3, słoneczkosmile Witam wszystkich - dzień dobry.
            > Listopad żle mi się kojarzy,podwyższa mi co roku cyfrę w
            peselu smilesmile

Kurczę, też mam urodziny w listopadzie, ale nie zauważyłam, żeby mi
            się od tego pesel zmieniał wink
            • se_nka0 Re: Już listopad wita 02.11.09, 14:01
              smilesmile
              Bo Wasze pesele jeszcze młodziutkie, wiec nie zwracacie na nie uwagi.A zresztą,
              ja też nie, a co mi taaaam smile
              P.s. Czy mamy na Forum watek urodzinowy?Czy dobrowolnie z własnej,
              nieprzymuszonej woli jubilat się przyznaje lub też przemilcza ?smile
              • kurcgalopek Re: Już listopad wita 02.11.09, 14:11
                brysmile
                Piękna pogoda, mam nadzieję, że listopad odpracuje słońce za
                październik.
                Pozdrawiam listopadowe jubilatki. A w grudniu się ktoś tutaj urodził?
              • groha Re: Już listopad wita 02.11.09, 14:22
                Był wątek, ale się zmył, bo chyba trochę trudno było za nim nadążyć. I chyba
                dobrze, uważam, bo po pierwsze - w końcu co chwilę ktoś obchodzi urodziny i
                strasznie głupio, nawet niechcący kogoś pominąć, a poza tym, przecież doskonale
                wiadomo, że tutaj wszyscy wszystkim jednakowo życzą najlepszego, nieprawdaż. Tak
                tylko mówię, na wszelki wypadek, bo nie będę szklić, że zwykle o żadnych nie
                pamiętam, niestety, a o własnych przypominam sobie też nie częściej, niż raz na
                dekadę wink
                • g0p0s Re: Już listopad wita 02.11.09, 14:27
                  groha napisała:
                  > przypominam sobie też nie częściej, niż raz na dekadę wink
                  No bo to spamiętać, że co roku 18... smile
                  • groha Re: Już listopad wita 02.11.09, 14:37
                    O to to! Szczególnie, że z pamięcią też już przecież różnie, normalka smile
                    • se_nka0 Re: Już listopad wita 02.11.09, 16:09
                      Aha - dzięki za wyjaśnienie smile Jak najbardziej nie ma co obciążać pamięci takimi
                      drobiazgami.Wiek - phi... tongue_out
                      • ewa9717 Re: Już listopad wita 02.11.09, 16:41
                        A wiecie? Myślałam, że jestem rok starsza, ale rzetelnie palcymia
                        poodliczałam i wyszło, ze mam rok do przodu!
                        Poka, spadam, pan L. czeka wink
                        • gabrielle Re: Już listopad wita 02.11.09, 17:02
                          Teoretycznie to ja pamiętam daty urodzin rodziców, siostry, swoją i trzech
                          swoich dziewuch. W praktyce wygląda to tak, że o urodzinach ojca przypominam
                          sobie dzień później, o mamuni to jeszcze pamiętam, ale ona otrząsa się ze
                          wstrętem na życzenia, więc nawet nie składam, siostra na życzenia powie "aha,
                          dzięki" i przyklei się z powrotem do monitora. Datę swoich pamiętam przez cały
                          rok, ale trzeciego stycznia rano nie rozumiem, czego świat nagle rzuca mi się na
                          szyję. Odczepcie się, ja śpię!

W tym roku urodziny przyjaciółek nr jeden i dwa obchodziliśmy obiadem, więc
                          pamiętałam. O trzeciej zapomniałam. Na moje:
                          matkoboskazapomniałamprzepraszamAAAAAAAAAAA odparła wzruszeniem ramionami,
                          krótkim iiiiii i wróciła do przerwanego tematu.
                        • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 02.11.09, 17:06
                          Dzień(?) dobry czy to może już wieczór?
                          Cóś ziiimnoooo dziś.
                          Piesu,Kropku,nie zaszkodziło spacerowanie,ale mnie chyba
                          tak,zakatarzyłam się jeszcze bardziej,o ile to w ogóle możliwe w
                          moim przypadkuwink
                          Serdecznie dziękuję za obiecane kciuki i donoszę,że to już jutro,w
                          południe. Potrzymacie? Niedługo,z godzinkę raptem. Sama jadę i sama
                          wracam,MLP na wyjeździe służbowym,niestety sad
                          Poproszę o dobre fluidy na jutro.
                          Sękju from dze małtejn. wink
                          • se_nka0 Re: Już listopad wita 02.11.09, 17:22
                            cytrynko - popłyną dobre fluidy.Na pewno będziesz to czuła.Kciuki
                            zaciśnięte.Dasz radę chociaż wypadło Ci samej jechać. Nic to kiss
                          • ter.eska Re: Już listopad wita 02.11.09, 17:28
                            Dzień dobry wieczórwink
                            Dziś było piękne słoneczko,ale ziiiimno(+1)
                            Jasne,że potrzymamy,dobre fluidy tez lecą.
                          • pomaranczuch Re: Już listopad wita 02.11.09, 17:28
                            Cytrynko, takowoż kciuki trzymam i dobrymi fluidami parskam.
                            No i witam wszystkich. Dziś dzień oglądany zza okna w ciepłym łożu,
                            wygląda na to że ładny był i jest, choć już ciemnosmile
                            • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 02.11.09, 17:37
                              Jak to dobrze Was mieć! smilesmilesmile
                              Se_nko buziak jest przecudny!
                              Wszystkim kciukującym: bardzo,ale to bardzo dziękuję!
                              • kurcgalopek Re: Już listopad wita 02.11.09, 18:42
                                Cytrynko, cały wagon pozytywnych fluidów wysyłam do Ciebie na jutro
                                smile Kciuki też będę trzymała bardzo mocne.
                                • orale Re: Już listopad wita 02.11.09, 18:50
                                  się witam
                                  • spokokolarz Re: Już listopad wita 02.11.09, 18:55
                                    Dobry wieczór. Zaraz się biorę za rosyjski i plan pracy...
                                  • bbbzyta Re: Już listopad wita 02.11.09, 18:59
                                    Też się witam smile Cytrynko, alleluja i do przodu, kciuki będą trzymane.
                                    • ewa9717 Re: Już listopad wita 02.11.09, 19:37
                                      Potrzymam! Na wszelki wypadek z rezerwą z obu stron wink
                                      • ewa9717 Re: Już listopad wita 03.11.09, 05:19
                                        Bry.
                                        • se_nka0 Re: Już listopad wita 03.11.09, 06:44
                                          Brrrrrry... smileZimno.
                                          • bumbecki Re: Już listopad wita 03.11.09, 07:52
                                            czesc smile
                                            chyba musze mojego kochanego kota ubić ... nie przestawił zegarka i
                                            budzi mnie o 5 sad
                                            • lylika Re: Już listopad wita 03.11.09, 08:07
                                              Dzień mroźny.
                                              • ewa9717 Re: Już listopad wita 03.11.09, 08:17
                                                Świat nie jest dziś najlepszym przyjacielem człowieka. Rany, jak
                                                było zimno! Zasadniczym błędem było wdzianie okrycia szmaciannego
                                                zamiast kożuchowego.
                                                Bumbecko, wstawiam się za kotem, niech se gadzina żyje wink
                                                • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 03.11.09, 08:44
                                                  Mój żywy budzik też zaczyna pipczeć wpół do siódmej, zamiast o
                                                  godzinę później...
                                                  Witam w ten mroźny poranek.
                                                  • pomaranczuch Re: Już listopad wita 03.11.09, 09:45
                                                    Dzień dobry! Ja dopiero będe wychodzić i już się boje
                                                  • jotka13 Re: Już listopad wita 03.11.09, 10:29
                                                    Cześć, dziś derekcja nam zapowiedziała aby nikt przeziębiony a co
                                                    gorsza chory, nie przychodził do pracy bo wyleci szybciej niż się
                                                    pojawił.
                                                  • hortensja66 Re: Już listopad wita 03.11.09, 10:40
                                                    Dzień dobry. zmagam się z upierdliwym życiem więc mało mnie tu ostatnio. Ale że
                                                    coraz bardziej tęskno za wami to powolutku wracamsmile
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 03.11.09, 10:49
                                                    Witaj Hortensjo.

My mamy ospe w pracy - dorosli strasznie choruja na ospe, przestraszyc sie
                                                    mozna. Cale szczescie ze od razu do szpitala ida bo patrzec na te meki ciezko.
                                                    Ja zdrowa jak kon i niech tak bedzie. Czego i wam zycze.
                                                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 03.11.09, 11:57
                                                    I viceWersal wink
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 03.11.09, 14:14
                                                    Asia, a ty ospę miałaś?
                                                    Ja odchorowałam dwa lata temu z hakiem. Tuż po urodzeniu dziecka.
                                                    Rozrywkowo było, to fakt. Na dwa dni film mi się urwał.
                                                  • stara.gropa Re: Już listopad wita 03.11.09, 14:28
                                                    > Na dwa dni film mi się urwał.

Kto to widział, żeby się upijać w czasie choroby! smile
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 03.11.09, 15:32
                                                    Dzień dobry,póki co.
                                                    Już jestem po,w domu i bardzo dziękuję wszystkim za trzymanie
                                                    kciuków i podtrzymywanie na duchu mailowo i SMSowo i zdalaczynnie.
                                                    Jeszcze działa znieczulenie,jeszcze nie boli,a jak zaboli,to ja
                                                    go,tego bóla,potraktuję odpowiednio,a co! Niech ma za swoje!
                                                    Facjatę mam jeszcze bardziej asymetryczną niż miałam,jutro zapewne
                                                    będę w kolorach tęczy w okolicach lewego oka i ręki nie będę mogła
                                                    podnieść,ale to jutro. Na razie trzymam się dzielnie.
                                                  • groha Re: Już listopad wita 03.11.09, 15:58
                                                    Cytrynko, trzymaj się mocno i nie puszczaj! Nie wiem, czy możesz się śmiać, więc
                                                    na wszelki wypadek nie zapytam nawet o kolor tęczówek twojego oczastego oprawcy
                                                    (oni wszyscy oczaści, jak diabli, wiadomo), ale powiem Ci poważnie, że przy tylu
                                                    zaciśniętych kciukach, to ten ból też przejdzie rach-ciach, nie ma innego
                                                    wyjścia. A kolorami, to już absolutnie się nie przejmuj, bo słyszałam, że
                                                    wszelkie odcienie fioletów są tej jesieni bardzo modne. Duża buźka!
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 03.11.09, 16:38
                                                    smile
                                                    Dzięki Groszko,dzięki! smile
                                                    Jak widać uśmiech mi wychodzi i śmiech też.
                                                    Oczastego oprawcy nie miałam,to wszystko było w znieczuleniu
                                                    miejscowym,następny raz już tak ulgowo nie przejdzie sad Ale po co
                                                    myśleć o następnym,na tym ma się skończyć i już,koniec,kropka!
                                                    Jak mnie zapytasz o kolor oczu mojego oprawcy krojącego,to też Ci
                                                    nie odpowiem,bo jak zwykle miałam na oczach profilaktyczny okład z
                                                    kwasem bornym. Kurcze,zaniedbałam sprawę koloru oczu,no zaniedbałam
                                                    karygodnie! I pomyśleć,że w rękach i pod nożem tego Doktora byłam
                                                    już dziesiąty raz! I wielokroć rozmawiałam z nim poza salą
                                                    operacyjną i kawkę popijałam w Jego towarzystwie,no fopa jak nic!
                                                    Ale Doktor,to złoto i choć wzrostu nikczemnego (żeby nie powiedzieć:
                                                    wzrostu siedzącego psa,bo Doktor nie ma charakteru Bobusia!) to
                                                    serce ma wielkie,ogromną cierpliwość,nie tylko do mnie, i wielką
                                                    fachowością się wykazuje. Na maszkarę mnie nie przerobił i zawsze mi
                                                    mówi,że nie miałby sumienia mi tego zrobić,więc do szycia moich
                                                    powłok zewnętrznych używa nici neurochirurgicznych lub takich jak
                                                    dla dzieci(o cienkość nici mi chodzi) i mówi,że gdyby jego koledzy
                                                    chirurdzy widzieli czym mi zszywa np.plecy czy(za przeproszeniem)
                                                    pośladek,to by go wyśmiali! To się przekłada na wielkość blizny.
                                                    Pierwszą,nie u Niego był zabieg,miałam wielkości(KOCIU NIE
                                                    CZYTAJ!)
                                                    wielkiej,włochatej gąsienicy. I żyłam z nią przez trzy
                                                    lata. Teraz mam niewielkie blizenki,niektórych nawet nie mogę się
                                                    doszukać. Na czole niestety zawsze jadnak będzie widać. No i co z
                                                    tego,zrobię sobię większą grzywkę i będzie po kłopocie.
                                                    Fiolety mówisz są modne? Nienawidzę tego koloru! Ale fiolety to
                                                    jeszcze nic,najlepsiejsze będą te kolory zejściowe: zgniła zieleń i
                                                    żółć w ostatniej fazie,no cudo po prostu! Jakoś będę musiała z tym
                                                    żyć,bo zamaskować się nie da! Nie da się zrobić makijażu na
                                                    operowaną okolicę,a nawet nie należy. Chyba sobie coś domaluję na
                                                    twarzy takiego ekstrawaganckiego,co odwróciłoby uwagę od tej
                                                    okolicy. Noż,kurna,nie mogło to być tydzień temu? Na Heloween
                                                    mogłabym się wybrać bez malowania! smilesmilesmile
                                                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 03.11.09, 17:35
                                                    No właśnie miałam cię pocieszyć, że te obrzydłe filoty dość prędko
                                                    przechodzą w żółcie i zielenie stanowczo dużo bardziej stosowne dla
                                                    Cytrynki wink
                                                  • kurcgalopek Re: Już listopad wita 03.11.09, 17:42
                                                    Te żółcie i przygaszone zielenie to taki po prostu jesienny imidżwink

Trzymaj się Cytrynko!
                                                  • goonia Re: Już listopad wita 03.11.09, 18:46
                                                    Dobry. Slonce wali po okularach i tak trzymac.

Cytrynko, zdrowka zycze bo wlasnie doczytalam, ze Cie dohtory w swoich rekach
                                                    mieli. Trzymaj sie dzielnie.
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 03.11.09, 18:51
                                                    Dzięki!
                                                    To znaczy,że drugie oko mam też na żółto-oliwkowo przyozdobić???
                                                    No nie koreluje to z moim ogólnym wyglądem zewnętrznym,ba nawet się
                                                    nie komponuje! No ale cóż,poddam się modzie!
                                                    Od jutra we fiolecie będę! Howgh! smile
                                                  • stara.gropa Re: Już listopad wita 03.11.09, 20:01
                                                    Tak mi przyszło do głowy Cytrynko - nie, żebyś potrzebowała - ale,
                                                    jeśli ten doktor nikczemnego wzrostu to taki artysta, to czy nie
                                                    mogłaś powiedzieć mu, żeby za jednym zamachem zrobił Ci mały
                                                    liftinżek, jak już ciachał po obliczu? Jedne blizny, jedne siniaki,
                                                    jeden ból. I połączenie pożytecznego z przyjemnym. W końcy Tobie też
                                                    się coś należy za ból i cierpienie smile
                                                  • ter.eska Re: Już listopad wita 03.11.09, 20:09
                                                    Witam wieczorową porąsmile
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 03.11.09, 20:31
                                                    stara.gropa napisała:

> Tak mi przyszło do głowy Cytrynko - nie, żebyś potrzebowała - ale,
                                                    > jeśli ten doktor nikczemnego wzrostu to taki artysta, to czy nie
                                                    > mogłaś powiedzieć mu, żeby za jednym zamachem zrobił Ci mały
                                                    > liftinżek, jak już ciachał po obliczu? Jedne blizny, jedne
                                                    siniaki,
                                                    > jeden ból. I połączenie pożytecznego z przyjemnym. W końcy Tobie
                                                    też
                                                    > się coś należy za ból i cierpienie smile

Hm,Stara.Gropo,cytując:
                                                    -nie, żebyś potrzebowała -
                                                    uważasz,że powinnam?! wink Tak? wink
                                                    No to jak powiedziałaś tak się stało,ino to półliftinżek.
                                                    Lewą brew mam na razie 1,5 cm powyżej prawej,a jak się wygoi to
                                                    będzie ino cientimetr,ha! I tu Cię mam!
                                                    Prawej strony,po dobroci nie dam tknąć! I wara mi od niej! No
                                                    chyba,że trzeba będzie sad
                                                    A tak swoją drogą,to nie rozumiem kobiet,które się na lifting twarzy
                                                    decydują.,To boli,na pewno boli,bo skoro moje czółko właśnie zaczęło
                                                    na...ć,to co powiedzieć o zdarciu całej maski i jej przyszyciu???
                                                    Nie wyobrażam sobie tego bólu i nie chcę sobie wyobrażać!
                                                    PS. Bardzo proszę nie dziwić się mojemu wyrazowi twarzy przy okazji
                                                    najbliższego spotkania! To nie będzie "wieczna ironia", to
                                                    będzie "azaliż,doprawdy?" wink
                                                  • lylika Re: Już listopad wita 03.11.09, 21:52
                                                    Limonko, medal za odwagę i autoironię. Podziwiam Cię za to, że potrafisz tak zgranbie przejść nad swoim bólem do uśmiechu i śmiechu. Całusy w tę część czółka, ktora jest nieobolała. smile
                                                  • lylika Re: Już listopad wita 03.11.09, 21:54
                                                    ZGRABNIE miało być, oczywiście.
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 03.11.09, 22:00
                                                    Kłaniam się do medalu ale niezbyt nisko,bo... czółko nawaliło.
                                                    Mogę dygnąć bez skłaniania makówką? Tak na sztywno,po angielsku
                                                    nieomal? Mogę?!
                                                    No to dygam i nóżką szast prast robię,bo nóżki,póki co,w porząsiu!
                                                  • lylika Re: Już listopad wita 03.11.09, 22:13
                                                    Do medalu, to się nie kłania tylko pierś wypina. smile Pierś chyba ocalona? smile
                                                  • spokokolarz Re: Już listopad wita 03.11.09, 22:41
                                                    Dobry wieczór. Dziś się dowiedziałam, że po rosyjsku kiełba faktycznie brzmi jak
                                                    kał basa. Anglijskaja buławka też mi się podoba...
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 03.11.09, 22:51
                                                    lylika napisała:

> Do medalu, to się nie kłania tylko pierś wypina. smile Pierś chyba
                                                    ocalona? smile

smilesmilesmile
                                                    Ocalone,nawet dwie! To którą mam (sic!) wypiąć,a którą odpiąć? wink
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 03.11.09, 22:52
                                                    Cytrynko , hyziam tam gdzie boli. Misnelam ywoje udreki. Ale jak juz dobrze , to
                                                    dobrze. Kolorami swiec w te ponura aure i sie smiej chylkiem, jak boli.
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 03.11.09, 23:13
                                                    asia.sthm napisała:

> Cytrynko , hyziam tam gdzie boli. Misnelam ywoje udreki. Ale jak
                                                    juz dobrze , t
                                                    > o
                                                    > dobrze. Kolorami swiec w te ponura aure i sie smiej chylkiem, jak
                                                    boli.

Łomatko,o czym Ty do mnie mówisz??? Łomatko!!! Aaaaa...
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 03.11.09, 23:49
                                                    cytrynka6543 napisała:
                                                    > Łomatko,o czym Ty do mnie mówisz??? Łomatko!!! Aaaaa...

O tym co ci ten oczasty robil, ktorego nie widzialas.
                                                    Cytrynko zrozumialam ze boli, masz siniaki, jedna brew bardziej, to podmuchalam .
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 04.11.09, 00:06
                                                    Oczastego nie było,boli jak cho...a,nawet jak sku...yk,siniaki będą
                                                    jutro,jedna brew nadal bardziej,dmuchanie pomaga!
                                                    Dmuchaj dalej,a ja już o nic nie zapytam!
                                                    No nie zapytam dopóki mi nie przejdzie,no! smile
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 03.11.09, 23:04
                                                    kocio_pierzaczek napisała:

> Asia, a ty ospę miałaś?

Mialam w dziecinstwie i dzieci moje tez mialy, spoko
                                                    W pracy zas nie wszyscy mieli. Czas inkubacji : 21 dni. Cieszymy sie jak
                                                    cholera. Pracujemy w przod, na akord niemalze, bo nie wiadomo kogo trafi. Grype
                                                    tez przewidujemy, a jakze-
                                                    Ten facet od ospy rozchorowal sie sie jak na filmie lub w bajce normalnie.
                                                    Jeszcze nie widzialam zeby kogos tak znienacka parchy napadly i zeby tak rowno
                                                    puchnac dokola. Goraczka w ciagu paru godzin do 40 stopni, szpital i kroplowka.
                                                    Niezywy przez dwa dni.
                                                    Odzyl i zyje. W dziecinstwie mama zabierala go specjalnie do ospowiczow aby sie
                                                    zarazil i nic... a teraz nawet w przedszkolu nie byl, dzieciaka nie powachal i
                                                    bec...umierajacy.
                                                    Tak czy siak, dzieciee choroby nalezy odbebnic w dziecinstwie, bo pozniej
                                                    cholera mozna nogi wyciagnac.
                                                  • stara.gropa Re: Już listopad wita 03.11.09, 23:31
                                                    Ale to nie jest ten sam od sparaliżowanej twarzy? Bo miałby
                                                    cholernego pecha biedak.
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 03.11.09, 23:34
                                                    ???
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 03.11.09, 23:45
                                                    Nie nie, to nie ten sam od twarzy. Ja bym tego nie wytrzymala - parchy na jego
                                                    nowo odzyskanej twarzy, nigdy!
                                                    Ten od ospy to moj najblizszy wspolpracownik. Obchuchal wszystkich nas rowno i z
                                                    bliska. Ja sie nie boje, ospe mialam w dziecinstwie jak z obrazka.
                                                    Za to w niedziele udziabil mnie skurwielek - czekam wiec teraz na borelie....po
                                                    co mi ospa?
    • bumbecki Re: Już listopad wita 04.11.09, 07:37
      witam w trzeci dzień kiedy mi się robić nie chce, a więc w środę smile
      • lylika Re: Już listopad wita 04.11.09, 07:46
        Bry!. Paskudnie w przyrodzie i samopoczuciu. Nie bawię się. sad
        • ewa9717 Re: Już listopad wita 04.11.09, 08:21
          Na oko u nas ładnie, ale już na ucho nie! Duje jak w lasu
          wisielców smile
          Może lepiej dziś na świat z gniazda się nie wynurzać?
          Dzień dobry!
    • eulalija Re: Już listopad wita 04.11.09, 08:26
      Cytrynko, jak tam? Ból przeszedł? Na wszelki wypadek fluidy
      łagodzące wysyłam.

Witam.
    • jotka13 Re: Już listopad wita 04.11.09, 09:27
      Witajcie, stare przysłowie pszczół mówi "środa minie tydzień
      zgnie" wink
      • asia.sthm Re: Już listopad wita 04.11.09, 10:43
        na te burosci obrazek pod wdziecznym tytulem : HAPPY

https://s5.tinypic.com/t83khj_th.jpg

wesolej srody panstu zycze.
        • groha Re: Już listopad wita 04.11.09, 14:33
          Dziękujemy i odżyczamy Ci, Asiu, z wielką przyjemnością.
          No, dobra, wiadomo, że listopad. Poza tym, grypa, mróz oraz drożyzna. I
          problemy, problemy, problemy. Odwieczny ból istnienia, jednym słowem. A mimo to,
          wciąż chce się żyć, jak cholera. Wot, taka ciekawostka przyrodnicza, nie? Ale
          czy nadal aktualna w tak ogólnie niesprzyjających okolicznościach, to nie mam
          pojęcia, więc zapytam wprost, jak czekista czekistę: kak pażywajetie, drodzy
          Szanowni?
          • pomaranczuch Re: Już listopad wita 04.11.09, 15:48
            hmm... żyje...i chyba nic poza tym...
            • se_nka0 Re: Już listopad wita 04.11.09, 16:17
              No jaaaakos tam... bez rozbierania na czynniki pierwsze.Teraz się witam,
              albowiem awaria internetii uniemożliwiła dostęp do kompa.
              Dzień dobry.
              • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 04.11.09, 17:29
                Ujdzie. Choć od półtora miesiąca najmarniej dwie osoby w domu są
                wciąż chore.
              • papuga_ara Re: Już listopad wita 04.11.09, 17:32
                Żujemy jedząc duuuuże, ogromne ilości czosnku. Papug znalazł przepis
                na czosnkową zupę i wsuwamy se wieczorami, a nic a nic się po tym
                nie śmierdzi. Zaczyna się uwidaczniać sezon grypowy - w zespole
                pracowym i wśród klientów. Czosnek wskazany tym bardziej!!!
                • papuga_ara Re: Już listopad wita 04.11.09, 17:34
                  No i oczywiście. Jak zwykle chochlik mój prywtany forumowy, kochany.
                  Nie miało być, że "żujemy" ten czosnek, tylko że "żyjemy", jedząc
                  go. Ale w sumie i tak do żucia się to całe jedzenie sprowadza, więc
                  co tam wink
                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 04.11.09, 18:17
                    Cześć,jeszcze żyję,jeszcze się tu błąkam.
                    Dlaczego jest tak zimno??? Ponoć jutro znów ma padać to białe gówno?
                    Nie poszłam dziś do pracy,bo z pracą dziś nie bardzo mi po drodze.
                    Jutro tzw.dzień wolny i mam jedynie wizytę u dentysty. W piątek
                    zdjęcie części szwów i zmiana opatrunków,buziaczki dla wszystkich:
                    zdrowych i zdrowych inaczej,Cytrynka ze spuchniętym czołem i mega
                    katarem.
                    • goonia Re: Już listopad wita 04.11.09, 18:36
                      Dzien jak codzien, strasza nas grypa, po szczepionki kolejki na 4-5 godzin. na
                      razie szczepia b.mlodych, b.starych oraz przewlekle chorych. I ci ludzie musza
                      stac na dworzu po pare godzin, czesto gesto na nic, bo klinika otwarta jest 5
                      godzin. Jak ktos tam zdrowy poszedl, to na pewno wrocil chory. Absurd jakis.
                      A mnie sie popsul odkurzacz i dobrze, bo teraz sobie kupie taki co sam odkurza i
                      jeszcze umie do ladowarki trafic. I jeszcze kicia bedzie miala sie z kim bawicsmile
                      same plusy poprostu.
                      • ter.eska Re: Już listopad wita 04.11.09, 18:48
                        Witam wieczorkiemsmile.Zimno jak diabli.
                      • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 04.11.09, 18:55
                        goonia napisała:

>> A mnie sie popsul odkurzacz i dobrze, bo teraz sobie kupie taki
                        co sam odkurza i jeszcze umie do ladowarki trafic.

O,zazdroszczę,Trylobite to będzie? Też bym taki chciała!

>I jeszcze kicia bedzie miala sie z kim bawic:

Mój Kropek też byłby zachwycony taką zabawką,byle nie za bardzo
                        hałasowała,bo z odkurzaczem to on zazwyczaj walczy jak z
                        nieprzymierzając smokiem smile
                        • ewa9717 Re: Już listopad wita 04.11.09, 19:16
                          I gryzie go w warczącą rurę? Nasze wszystkie najpierw się czaiły, a
                          potem rzucały mu się do rury i odskakiwały na z góry upatrzone
                          bezpieczne pozycje.
                          U nas zasypało na biało...
                          • kurcgalopek Re: Już listopad wita 04.11.09, 19:31
                            Zimno. Jeśli tak mówię że zimno, to już musi być naprawdę zimno.
                            Mam ciężką pretensję do ulicy Stawki. Ulica owa przewiała mnie dziś
                            okrutnie i nie wiem, czy nie będzie z tego jakiejś choroby, tfu, tfu.
                            • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 04.11.09, 21:07
                              Mnie przewiał wczoraj plac Wilsona. Ale nic to, złego diabli nir
                              biorą, będę żyć.
                              • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 05.11.09, 07:05
                                Dzień dobry. Obudziłam się 5.30. I to bez budzika. Co za głupota
                                organizmu. Pewnie do południa padnę.
                      • papuga_ara Re: Już listopad wita 06.11.09, 00:01
                        goonia napisała:

>Jak ktos tam zdrowy poszedl, to na pewno wrocil chory. Absurd jakis.
                        No rzeczywiście, brzmi jakoś nie teges.

> A mnie sie popsul odkurzacz i dobrze, bo teraz sobie kupie taki co
                        sam odkurza
                        > i
                        > jeszcze umie do ladowarki trafic.

Boże, widziałam to na reklamie w internecie!! To jest urocze
                        stworzonko, ten odkurzaczyk! No będzie cudnie big_grin
                        PS. A dasz mu imię? wink
                        • asia.sthm Re: Już listopad wita 06.11.09, 00:52
                          > PS. A dasz mu imię? wink

Spiczygniew absoluynie nie pasuje.

Odkurzaczyk Chmieleś ???
                          Tak cieniutko sie pytam, bo glośno to sie boje

Przy okazji sie przywitam, piatek dzisiaj!
    • bumbecki Re: Już listopad wita 05.11.09, 07:46
      dzień doberek smile
      wiecie co, ludzie są jednak bezmyslni ... jakiś 'ekstra' kierowca
      zaparkował swoj samochód na stacji benzynowej na wężu od
      kompresora... wrrrryyy
      • se_nka0 Re: Już listopad wita 05.11.09, 07:50
        He, he.. pewnie nie zauważył tongue_out
        Dzień dobry smile
        • ewa9717 Re: Już listopad wita 05.11.09, 08:18
          Szłam spać w środku śnieżnej zimy, a dziś za oknem inna pora roku,
          coś między wiosną a jesienią.
          Dzień dobry!
          • jotka13 Re: Już listopad wita 05.11.09, 09:30
            Potwierdzam, czekając 20 min na autobus nie zmarzłam nic a nic.
            Następnie podjechały 3x523, mogłam wybierać do woli.
            • lylika Re: Już listopad wita 05.11.09, 09:59
              Cześć wszystkim. Chleb rano rozczyniłam. Wieczorem będę piekła. smile
              • ter.eska Re: Już listopad wita 05.11.09, 12:04
                Witam wszystkichsmile
              • bbbzyta Re: Już listopad wita 05.11.09, 13:10
                Dzieńbry. Zwlekam się dziś wreszcie z bolącą nóżką do ortopedy, za gotówkę oczywiście, ale za to jest to miły starszy pan i traktuje mnie jak człowieka, a nie jak kretynkę co ma wapory i w ogóle paszła won, bo przeszkadza.
                • ewa9717 Re: Już listopad wita 05.11.09, 14:10
                  Jakaś nóżkowa plaga na forumie? Zdarowia żełajem!
                  • pomaranczuch Re: Już listopad wita 05.11.09, 20:00
                    Cześć! Za iście potwierdzam, piękna dziś pogoda, w sam raz dla sklerotykówsmile
                    • se_nka0 Re: Już listopad wita 06.11.09, 06:45
                      Gmła i wilgoć, ale będzie lepiej smile
                      Dzień dobry!
                      • bumbecki Re: Już listopad wita 06.11.09, 07:42
                        hej,hej smile a dziś piąteczek smile
                        • ewa9717 Re: Już listopad wita 06.11.09, 08:04
                          Żadnych gmłów i wilgociów! Słooooooooooooońce wali jak dzikie. Ahoj,
                          przygodo, plenery czekają!
                          No, nie tak od zaraz, najpierw się porządnie obudzę, pokawię,
                          poprzeciągam...
                          Dzień dobry!!!!!
                          • spokokolarz Re: Już listopad wita 06.11.09, 09:18
                            Dzień dobry. Jak człowiek śpi w nocy, to rano jest śpiąąący. Suonca niet. Piję
                            herbatę i spadam na informatykę, na szczęście jedyne zajęcia w dniu dzisiejszym...
                            • lylika Re: Już listopad wita 06.11.09, 10:24
                              Dzień dobry?
                              • groha Re: Już listopad wita 06.11.09, 11:05
                                Dobry. Się widzi błękit nieba, się czuje rześkość powietrza, się nie słyszy
                                ponurego wycia wiatru, więc już jest dobrze. Ale może być jeszcze lepiej,
                                oczywiście, czego wszystkim Szanownym życzę bardzo serdecznie, bardzo.
                                • spokokolarz Re: Już listopad wita 06.11.09, 11:17
                                  Jeszcze lepiej? To już będzie trudno, ale dziękóweczka smile W każdym razie: na
                                  zajęcia to se iść można, jak się zapomni o wymowie daty 6.11, informatyki
                                  oczywiście nie było, za to wreszcie odebrałam nowy indeks i podbiłam legitkę smile
                                  Następnie udałam się do empiku na herbatę z tartą, poczytałam Larssona, kupiłam
                                  GW z Housem oraz płytę Armii, której właśnie słucham. A teraz idę po składniki
                                  do kalafiora. Oddalam się radośnie
                                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 06.11.09, 13:02
                                    Oj, dobry, dobry! No normalnie wiosna, panie sierżancie!!! Pięknie
                                    jest nałonie, ale było krótko, bo muszę się brać za gotowanie,
                                    głodna Litwa na krótko wpadnie wink
                                    • ter.eska Re: Już listopad wita 06.11.09, 15:19
                                      Dzień dobrywinkz katarem,bólem głowy i gnatów i stanem podgorączkowym.Dopadło mnie
                                      niestety,mam nadzieje,że przez sobotę i niedzielę się wykuruję.
                                      • bbbzyta Re: Już listopad wita 06.11.09, 15:44
                                        Hejka wszystkim smile Jak spokokolarz napisała o tej herbacie z tartą, to mnie jakoś naszło na szarlotkę. Zainwestuję wracając do domu (ja nie z tych, co to się zaraz rzucają na mąkę, nabiał i proszek do pieczenia, o nie) - będzie gotowa! A piątek - niech żyjeeeee!
                                        • goonia Re: Już listopad wita 06.11.09, 19:10
                                          Dzien doberek. Swiezutko dzis, ale od jutra juz 12-14 stopni, czyli pieknie.
                                          • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 06.11.09, 21:42
                                            Witam,ziiiimnoooo jest! Gooniu,zazdraszczam Ci tych obiecanych
                                            temperatur,u nas zapowiadają ochłodzenie...sad
                                            Stan zdrowia na dziś:do obrzęków czoła i powiek(a`la Mongoł),na
                                            szczęście bez kolorów,doszło przeziębienie z kichaniem i byłby to
                                            pikuś gyby nie to,że w kichaniu bierze też udział czoło,a nie
                                            wiedziałam o tym do tej porysad
                                            No,siła złego na jednego,jakby mi mało było opuchlizn i wyglądu
                                            potwora! Jeżu,kolczysty,wyglądam potwornie! Ale jeszcze chwilka i
                                            jakoś się to rozejdzie. Na następny piątek powinnam być już normalna
                                            w kwestii wyglądu,bo normalna zwyczajnie już chyba nigdy nie
                                            będę smilesmilesmile
    • stara.gropa Do Barona. 06.11.09, 20:57
      Baronie, a co Ty robiłeś na tym forum, na którym byłeś dzisiaj o
      15.44? Tam to się nie spodziewałam Ciebie zastać . I ten karcący
      ton big_grinbig_grin
      • lylika Re: Do Barona. 06.11.09, 21:27
        To gdzie ten Baron się szlaja? U nas jak z łaski a gdzie indziej, to nawet na karcący ton Go stać?!
        • ewa9717 Re: Do Barona. 07.11.09, 08:44
          Baron musi lampartuje. Te ahystokhaty tak mają.
          Dzień (chyba, bo nie za bardzo przez gmłę co widać) dobry.
          • se_nka0 Re: Do Barona. 07.11.09, 09:27
            Mży. Dzień dobry smile
            • kocio_pierzaczek Re: Do Barona. 07.11.09, 10:16
              Bry.
              • lylika Re: Do Barona. 07.11.09, 10:34
                Dzieńdobry dzieńdobry. Cytrynko, zdrówka życzę. Wszystkim pozostałym też. smile
                • eulalija Re: Do Barona. 07.11.09, 14:02
                  Gdyby nie Mikołajki nie warto by wychodzić z domu. Ponuro jest.
                  • ter.eska Re: Do Barona. 07.11.09, 15:05
                    Dzień dobrywinkzakatarzona z gorączką,bólem głowy...Za oknem buro,pada.
                    • pomaranczuch Re: Do Barona. 07.11.09, 15:42
                      DZzień dobry!! Wracam do żywych, moja głowa dała wczoraj do wiwatu i zdychałam
                      cały dzień, właściwie to do dzisiejszego ranka, ale powróciłam z zaświatów . Mam
                      ochotę na szpinak z fetą, hmmm udaję się w celu sporządzeniasmile
                      • ewa9717 Re: Do Barona. 08.11.09, 09:22
                        Dzień (chyba, bo nie za bardzo widać dalej niż dwa metry) dobry!
                        • se_nka0 Re: Do Barona. 08.11.09, 10:53
                          Sucho, ciepło, pierogowo smile
                          Miłej niedzieli!
                          • orale tra la la 08.11.09, 15:24
                            Tekst linka
                            • pomaranczuch Re: tra la la 08.11.09, 19:44
                              Cześć!!!
    • stara.gropa Re: Już listopad wita 08.11.09, 19:44
      Lyliko, widziałaś już to?
      www.wystawazoliborz.pl/
      • ter.eska Re: Już listopad wita 08.11.09, 21:03
        Dobry wieczórsmile
      • lylika Re: Już listopad wita 08.11.09, 21:18
        stara.gropa napisała:

> Lyliko, widziałaś już to?
        > www.wystawazoliborz.pl/
        ...
        Jeszcze nie, wybieram się we środę. Dzięki za pamięć. smile
        • papuga_ara Re: Już listopad wita 08.11.09, 23:28
          Witam się z Państwem.
          Pierwsze gołąbki w życiu dziś zostały sporządzone. Udało się,
          jadalne są. Teraz trzeba popracować nad tym, żeby były pyszne. Ot i
          kolejny cel życiowy wink
          Dobrego tygodnia Szanownym.
          • asia.sthm Re: Już listopad wita 08.11.09, 23:40
            Papuniu, najwazniejsze to nie poparzyc sobie paluchow rozdzielajac kapuche.
            Gotowac bez gląba i odczekac az przestygnie cholera. Potem juz co nie zawiniesz
            do srodka to musi byc dobre.
            Dobrego tygodnia.
            • ter.eska Re: Już listopad wita 08.11.09, 23:53
              Papuniu życzę dalszych sukcesów przy gołąbkachsmile
              • se_nka0 Re: Już listopad wita 09.11.09, 07:31
                Witam cieplutko - dunasto stopniowo smilesmileMiłego dnia !
                • bumbecki Re: Już listopad wita 09.11.09, 07:33
                  Witam smile
                  jak wymieniłam opony na zimowe to się ciepło zrobiło...
                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 09.11.09, 07:58
                    Rumunia.
                    Leje.
                    Bry.
                    • ewa9717 Re: Już listopad wita 09.11.09, 07:59
                      I stare gacie chiba...
                      • pomaranczuch Re: Już listopad wita 09.11.09, 11:15
                        Dzień dobry, miłego i pozytywnej energii wszystkim na dzisiajsmile czmycham na
                        zajęcia, a wieczorem trzeba się polumpić w końcutongue_out
                        • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 09.11.09, 11:34
                          Gdzie wy to ciepło macie? Mnie wełniany sweter, skarpetki i ciepłe
                          gacie od dresu nie pomagają, aż mnie telepie.
                          Dziń dybry. Dziś to prawie jak czwartek.Pojutrze wolne!
                          • ter.eska Re: Już listopad wita 09.11.09, 18:23
                            A mnie to wolne nie cieszy bo nie będę miała za ten dzień kasysad.
                            Dobry wieczór,zimno,jeszcze się zima nie zaczęła,a u mnie już odwilż(w okolicach
                            nosa dokładnie).
                            • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 09.11.09, 18:33
                              Nie miaukaj,Tereska,nie miaukaj,nie Ty jedna w takiej sytuacji.
                              Pozdrawiam. Trzymajcie się cieplutko.
    • bumbecki Re: Już listopad wita 10.11.09, 07:24
      witam wtorkowo-mgłowo-deszczowo smile
      • se_nka0 Re: Już listopad wita 10.11.09, 07:51
        ,,Jest taki dzień,,... gdy człek budzi się o rok starszy, niż był wczoraj smile
        Dzień dobry !
        • ewa9717 Re: Już listopad wita 10.11.09, 07:53
          Wszystkiego naj wink
          A pogoda u nas stołeczna...
          Dzień dobry!
          • lylika Re: Już listopad wita 10.11.09, 09:50
            Też naj!
            Stołeczna pogoda mnie pochyla i wygina. Wyglądam jak wierzba mandżurska. Miłego dnia.
            • kurcgalopek Re: Już listopad wita 10.11.09, 12:36
              Bry smile
              Sen-ko, wszystkiego dobrego!
              Małą prywatę sobie zrobię, bo tu sami czytający. Czy ktoś z
              mieszkańców stolicy nie potrzebuje przypadkiem regału na książki? Ja
              się z nim rozstaję z bólem, ale po przeprowadzce nie mieści się w
              naszym nowym domku, musieliśmy kupić coś niższego. Jakby ktoś chciał
              wiedzieć więcej to proszę o kontakt na @ gazetową.
        • konopika Re: Już listopad wita 10.11.09, 12:40
          Wszystkiego jeszcze lepszego.

Witam listopadowo, nawet nie zauważyłam kiedy to zrobiła się połowa listopada. Serdecznie dziękuję za wszelkie życzenia i dobre myśli, szczególnie pośredniczącej szefowej. Dopiero teraz znalazłam chwilkę by napisać, bo myślałam ciągle.

A, i jeszcze przy okazji, jeśli ktoś lubi Gajosa ( może też być fan Szyca albo Majewskiego) to waro zobazyć wczorajszy Szymon Szoł czy jak to się nazywa, bardzo fajna atmosfera się tam zrobiła, a Gajos jakiś taki swojski, oczywiście z wielką klasą.
          • se_nka0 Re: Już listopad wita 10.11.09, 13:11
            Dziękuję smile
            Uzgodniliśmy, że nie ma wątku urodzinowego smile Tak wyszło - samo.
            Szczęśliwi mieszkańcy dużych miast - to a'propo regału na książki.Sama szukałam
            COŚ, żeby mi się książki zmieściły, a stary regał wołał na emeryturę.Nie powiem
            co musiałam kupić, po półtora rocznym szukaniu.Także część książek upłynnić, bo
            nowy węższy jest i mniej pojemny.Niby tyyyle wszelkich dobroci na rynku jest....
          • pomaranczuch Re: Już listopad wita 10.11.09, 13:32
            Bryyy, cześć wszystkim! Wstałam dziś o świcie i ujrzałam....właściwie to nic nie
            ujrzałam, cudna gła. Kiedy dreptałam na autobus miałam bardzo, bardzo
            ograniczoną widoczność. Odwaliłam wszystkich lekarzy na dzisiaj i niedawno
            wróciłam do domu. wygodny fotel, ciepełko, herbata z pigwą i ciasto z
            dyni...czyżbym była w niebie..? tongue_out
            Najlepsiejszego!
            • migos Re: Już listopad wita 10.11.09, 15:41
              dobry... wieczór w zasadzie. Byle do wiosny!
              • ter.eska Re: Już listopad wita 10.11.09, 20:00
                Dobry wieczór po kolejnej operacji kompasmile
                • spokokolarz Re: Już listopad wita 10.11.09, 21:31
                  Dobry wieczór. Zacina obrzydliwy deszczyk. Chętnie zainwestowałabym w błotniki,
                  ale chwilowo nie mam nawet na jedzenie. Przegrzebałam szafkę i znalazłam jakiś
                  włoski sos do makaronu smile
                  • se_nka0 Re: Już listopad wita 11.11.09, 07:37
                    Potop zaplanowany, czy CUŚ ? Dzień dobry !
                    • konopika Re: Już listopad wita 11.11.09, 08:15
                      U nas też leje. Witam grąco. Myślałam, że będę pierwsza, żeby normalni ludzie w święto wstawali o takiej godzinie???
                      • se_nka0 Re: Już listopad wita 11.11.09, 08:44
                        Masz rację konopiko - normalni nie wstają.Także nie pracują przez ponad 30 lat
                        od 6.00smile Zegar ustawiony sam z siebie na nienormalne budzenie, chyba już tak
                        zostanie.sad Ranny ptaszek z konieczności smile
                        • agulka77 Re: Już listopad wita 11.11.09, 09:15
                          Lub mają małe dzieci, szósta to norma gorzej jak pobudka jest o piątej a też się
                          zdarza.
                          • ewa9717 Re: Już listopad wita 11.11.09, 09:39
                            Z dzieciństwa idola pamiętam, że niespotykanie grzeczne było
                            dziecko, wstawszy bladym świtem, bawiło się cichutko, budując
                            planetę z klocków, tylko od czasu do czasu (tak cirka ebałt co trzy
                            minuty) podchodził do śpiących i paluszkami odciągając im powieki,
                            zaglądał w oczy.
                            Dzień dobry. Nie pada, nie ma mrozu, może i da się wychynąć z nory...
                            • agulka77 Re: Już listopad wita 11.11.09, 09:54
                              U nas leje brrr. Mała (2 latka) budzi mnie okrzykiem mama sisi. I jak tu nie
                              wstać. Jak nie idę do pracy to próbuję ją po siusianiu wsadzić na chwilkę do
                              łóżka (nie pedagogicznie włączam bajkę) i trochę jeszcze podrzemać. Udaje się
                              koło 10 minut smile
                            • lylika Re: Już listopad wita 11.11.09, 10:21
                              Ciemno i mżawka. Bry.
                              • gabrielle Re: Już listopad wita 11.11.09, 10:52
                                Brrry.
                                Kawa, poranny przegląd prasy. Za oknem mżawka. W planach na dziś jest prawo
                                budowlane.
                                • pomaranczuch Re: Już listopad wita 11.11.09, 13:51
                                  Gła, pobudka o 5, autobus, pociąg, dom nr2, łóżko, w konsekwencji dopiero
                                  wstałam, chyba mnie głowa boli...a może mi się tylko wydaje
                                  Witajcie!
                                  • dorka_31 Re: Już listopad wita 11.11.09, 14:20
                                    Witam i ja. A właściwie to witamy, bo i Martynka chciała dziś coś
                                    napisać:

https://img32.imageshack.us/img32/1733/img2810m.jpg

A za oknem szaro i siąpi...
                                    • se_nka0 Re: Już listopad wita 11.11.09, 15:36
                                      Martynko ślicznooka - papatki dla Ciebie smile
                                      • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 11.11.09, 18:23
                                        Cześć,kto obstalował pogodę na dziś,no kto?
                                        Ciemno od czasu pobudki co wybitnie utudniało wykonanie
                                        zaplanowanych na dziś czynności. Ale się je wykonało,te czynności i
                                        od razu lepiej. Ze spaceru z psem wróciłam mokra i to wcale nie z
                                        powodu deszczu,a dlatego,że za ciepło się ubrałam. Teraz oboje do
                                        kąpieli się tylko nadajemy,ale nie razem,jakoś nie mam ochoty na
                                        testowanie psiego szamponu na sobie.
                                        A w kuchni...w kuchni pachnie zupa z dyni!
                                        A jak tam sekcja poznańska,meldować ile która zjadła rogali
                                        marcińskich!
                                        • se_nka0 Re: Już listopad wita 11.11.09, 18:28
                                          Chyba jeszcze zajadają.Może chociaż na zdjęciu popatrzymy sobie na rogale?
                                          Marcińskie.Inne nie ważne. Kto da fotkę? Halo - Poznań i okolice!!!
                                          • papuga_ara Re: Już listopad wita 11.11.09, 20:00
                                            Cześć Kochani!
                                            Fakt, że słońce szybko zachodzi miał dziś tę dobrą stronę, że
                                            przestało być widać to obrzydliwe bure coś za oknem. A ciemno to
                                            ciemno - i już.
                                            Dziś w naszej kuchni był debiut hiszpańskiej zupy czosnkowej i jak
                                            na debiutantkę całkiem nieźle sobie poradziła, ta zupa smile
                                            I skończyliśmy dziś gołąbki. Dłuuugo je jedliśmy, bo też wielki gar
                                            się zrobił (asiu, teresko - dzięki za wyrazy wsparcia big_grin). W
                                            poniedziałek się złamałam i zrobiłam do nich sos - było duużo
                                            lepiejsmile Ale moja babcia ze strony Ojca, będąc wierną lwowskiej
                                            tradycji kulinarnej, robiła farsz stosując sobie tylko znane "myki"
                                            i one były pyszne bez sosu, te gołębie. Moja Mama poznała "myki" owe
                                            i powiedziała, że nauczy mnie. A zatem świat gołąbków stoi przede
                                            mną otworem... wink
                                            Z wydarzeń dnia warto odnotować, że obejrzeliśmy nagrany
                                            program "Podróż na kraniec wszechświata" i otóż nadal nie wiadomo,
                                            czy OBCY tam są, czy nie. W zasadzie nie spodziewałam się
                                            odpowiedzi, ale jakoś po każdym programie na ten temat spodziewam
                                            się informacji, czy w kosmosie jesteśmy cywilizacyjnie sami czy
                                            wręcz przeciwnie wink No i mam ciężką pretensję do nie wiadomo kogo,
                                            że tego nie wiemy... Ale informacja, którą moglibyśmy wysłać na
                                            najbardziej przypominającą Ziemię planetę szłaby tam jakieś 20
                                            milinów lat... Długo...!
                                            • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 11.11.09, 21:03
                                              O matko, dziewczyny, wasze ambicje kulinarne wpędzają mnie w
                                              zakłopotanie. Bo ja tylko szukam chętnego do ugotowania obiadu, taka
                                              mię alergia na kuchnię napadła.
                                              DORKA!!! Jaka cudna jest twoja córa! Kiedyż wy wreszcie nas
                                              doweidzicie, a? Też mamy komputer. I kawalera do zabawy...
                                              • ter.eska Re: Już listopad wita 11.11.09, 22:36
                                                Witam późnym wieczorkiemsmile
                                                • spokokolarz Re: Już listopad wita 11.11.09, 22:40
                                                  Wkurza mnie już ten dożdzik. Listopad, druga Irlandia i co jeszcze...
                                              • goonia Re: Już listopad wita 11.11.09, 22:45
                                                Sie witam, zarobiona jestem i cos nie moge z powitaniem zdazycsad
                                                Pogoda za to sliczna, slonecznie, temperatura w poniedzialek doszla do 21
                                                stopni! teraz juz nieco chlodniej bo tylko 10, ale od jutra znowu cieplo.
                                                Swieto dzis tylko dla bankowcow, reszta musi pracowac, niestety.
    • eulalija Re: Już listopad wita 11.11.09, 23:07
      Ja też wylazłam z jednego prysznica, zimnego, że też aura nie ma
      opcji podgrzewania, po to tylko by zaraz wejść pod drugi.
      • kurcgalopek Re: Już listopad wita 11.11.09, 23:16
        Dorko, wiem, że już mówiłam, ale co mi tam, powtórzę, masz cudną
        córeczkę smile
        • se_nka0 Re: Już listopad wita 12.11.09, 06:04
          Zacznę od dobrej wiadomości.Podobno jutro ma nie padać smile
          Dzień dobry !
          • spokokolarz Re: Już listopad wita 12.11.09, 06:31
            Nawet teraz nie padało, jak szłam do Żabki na zakupy.

Kurczę, moja mać mnie irytuje. Robi z faktu, że mam przestawioną dobę, jakiś
            dramat na skalę światową. Aż jej napisałam, że jak ja będę kiedyś będę mieć
            dorosłą córkę, to jej pory snu zamierzam mieć w odwłoku.
            Ten wyjazd do Danii wypada w samą porę...
            Dobroje utro.
            • bumbecki Re: Już listopad wita 12.11.09, 07:32
              dzień dobry czwartkowo-poniedziałkowo smile
              • ewa9717 Re: Już listopad wita 12.11.09, 07:47
                Bumbecko, a czemu tak hurtem na pięć dó(u)b(p) od razu jedziesz? wink
                Sino.
                Jeszcze nie pada.
                Dzień dobry!
                • se_nka0 Re: Już listopad wita 12.11.09, 08:02
                  Też tak mamsmile Wczoraj była czerwona kartka, to dziś poniedziałek.smile
                  • bumbecki Re: Już listopad wita 12.11.09, 08:07
                    o właśnie, se_nka wyjaśniła smile
                    • lylika Re: Już listopad wita 12.11.09, 10:33
                      Dla mnie też dziś poniedziałek. smile Dzień dobry.
                      • kurcgalopek Re: Już listopad wita 12.11.09, 13:12
                        Ja też poniedziałkowo się witam smile
                        • pomaranczuch Re: Już listopad wita 12.11.09, 17:35
                          Cześć! Radośnie się dziś witam, kupiła sobie kilka książek i jestem taka uchachanatongue_out
                          • goonia Re: Już listopad wita 12.11.09, 17:42
                            Dobry, dobry.
                            Udalam sie wczoraj na zakupy, w naiwnosci swojej liczac na to, ze zalatwie
                            wiekszosc jesli nie wszystkie prezenty gwiazdkowe. A figa. Mam tylko jedna osobe
                            z glowysad nawet dla dzieci nic nie kupilam. No dramat poprostu.
                            • ter.eska Re: Już listopad wita 12.11.09, 21:01
                              gooniu litości!już na gwiazdkę?
                              A!Dzień dobrysmile
                              • spokokolarz Re: Już listopad wita 13.11.09, 05:21
                                Obudziłam się właśnie po imprezie, na której spotkałam tę koleżankę, co trzy
                                posty wyżej tongue_out
                                • se_nka0 Re: Już listopad wita 13.11.09, 06:02
                                  Dzień dobry.!
                                  Witam w piątek, trzynastego.
                                  Szczęśliwego dnia !
                                  • bumbecki Re: Już listopad wita 13.11.09, 07:57
                                    doberek smile
                                    • ewa9717 Re: Już listopad wita 13.11.09, 08:29
                                      Bry, bry, bry! Mokro, nici z pleneru, znaczy kurcgalopiem oblecę
                                      pocztę i prawie wszystkie pipidówkowe sklepy wink
                                      • lylika Re: Już listopad wita 13.11.09, 08:47
                                        Witam piątkowo. Dozoba...
                                      • migos Re: Już listopad wita 13.11.09, 08:49
                                        NIE PADA!!! to na cześć dzisiejszego Regulaminowego! dobry.
                                        • hortensja66 Re: Już listopad wita 13.11.09, 11:02
                                          Przy takiej dacie jak dzisiejsza, to spotkanie MUSI się udać wyśmienicie. Czego am życzęsmile
                                          A ja witam się i znikam na weekend. Oddaję się jutro w łapy kręgarza i nie wiem czy mam się bać, czy cieszyć.
                                          • hortensja66 Re: Już listopad wita 13.11.09, 11:03
                                            No zeżarło literkę. WAM życzęsmile
                                            • hortensja66 Re: Już listopad wita 13.11.09, 11:06
                                              Czary jakieś, czy co?
                                              Najpierw zeżarło literkę a potem cały poprzedni wpissad Poczekam, może odda.
                                              • ter.eska Re: Już listopad wita 13.11.09, 13:55
                                                Witam popołudniowosmilemoże mojego nie zeżrewink
                                                • goonia Re: Już listopad wita 13.11.09, 16:12
                                                  Witam, piekna wiosne tego listopada mamy. Cieszy mnie to niezmiernie.

Czyzby tajemne spotkanie sekcji krakowskiej sie odbylo? Spoko i Pomaranczuchu
                                                  relacyjke prosimy.

Milego weekendu.
                                                  • spokokolarz Re: Już listopad wita 13.11.09, 17:01
                                                    Tajemne, bo w piwnicy big_grin Okazało się po prostu, że jesteśmy koleżankami z roku.
                                                    Ale pomaranczuch nie śpiewała żurawiejek tongue_out za to obściskiwała się z facetem,
                                                    który podobno jest jej bratem (?).

PS. Kot wrócił do domu. Jest okropnie gruby. smile
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 13.11.09, 19:31
                                                    Alez macie dobrze w tym Krakowie, wystarczy do piwnicy zejsc i juz
                                                    chmielewszczyk sie napatoczy.

PS. kot w ciazy
                                                  • goonia Re: Już listopad wita 13.11.09, 21:52
                                                    Takim to dobrze. U mnie w piwnicy to tylko zepsuta pralka straszysad
                                                  • spokokolarz Re: Już listopad wita 14.11.09, 01:27
                                                    Nie ma takiej opcji (sterylizowana).
                                          • papuga_ara Re: Już listopad wita 13.11.09, 23:36
                                            hortensja66 napisała:

> Oddaję się jutro w łapy kręgarza i nie wiem
                                            > czy mam się bać, czy cieszyć.

Przeżyłam taką rzecz i na razie wyłącznie się z tego cieszę, czego i
                                            Tobie życzę big_grin
    • stara.gropa Re: Już listopad wita 14.11.09, 02:58
      Uuuuuuuu stara gropa straszy!
      Sąsiedzi z góry zalali całe moje piętro i spędzam wesołą noc na
      obserwacji płynącej po ścianie wody. Pa.
      • goonia Re: Już listopad wita 14.11.09, 03:04
        mozesz lowic rybysmile Wspolczuje, ja sie udaje ogladac Pensjonat Pod
        Roza
        • se_nka0 Re: Już listopad wita 14.11.09, 08:45
          O kurcze, "rozrywkowa" noc.
          Dzień dobry w sobotę smile
          • ter.eska Re: Już listopad wita 14.11.09, 09:10
            He,he,miałaś w domu darmowy basensmile.A tak serio,to wyrazy współczucia.
            Dzień dobry Państwusmile
            • ewa9717 Re: Już listopad wita 14.11.09, 09:28
              O rany, jak mnie przerażają takie katastrofy!
              A dzień dziś pięęęęęękny, chyba trzeba zaraz po kawie lecieć w
              świat, coby zdążyć przed zmianą, którą z lekka sygnalizuje lewe
              kolano.
              Dzień dobry!
              • stara.gropa Re: Już listopad wita 14.11.09, 10:45
                Witam.
                Już po katastrofie. Pozwoliłam wodzie płynąć swobodnie w dół. Co
                miałam żałować rozrywki lokatorom z dołu smile.
              • lylika Re: Już listopad wita 14.11.09, 10:51
                Trochę jaśniej, ale bardzo jesiennie. Modrzew się wyzłocił.

https://img291.imageshack.us/img291/9435/091114jesien002.jpg

Miłej soboty.
                • jotka13 Re: Już listopad wita 14.11.09, 11:43
                  Cześć jakiś power od rana mam: zakupy zrobione, ugotowane,
                  mieszkanie sprzatnięte, okna umyte, pranie wstawione, jeszcze tylko
                  pomalować paznokcie i mogę na jakieś tańce lecieć wink
                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 14.11.09, 13:07
                    Lepiej w plener, w lesie i nad jeziorem żywcem wiosna!
                    • stara.gropa Re: Już listopad wita 14.11.09, 13:53
                      Wreszcie obudziłam się na dobre po nocnej rozrywce akwaidalnej.
                      Pogoda taka piękna, że wybieram się do teatru smile, a potem na kolację
                      do lokalu gastronomicznego.
                      • asia.sthm Re: Już listopad wita 14.11.09, 13:57
                        Francja elegancja znaczy.
                        u mnie mniej francji - bedzie remanent polaczony z wyrzucaniem.
                        przynajmniej okien nie trzeba myc bo pada, ciemno juz - i tak nie widac.
                        • stara.gropa Re: Już listopad wita 14.11.09, 14:02
                          bedzie remanent polaczony z wyrzucaniem.

To lubię smile
                          • asia.sthm Re: Już listopad wita 14.11.09, 14:06
                            no wlasnie przydalabys mi sie - sen proroczy mialam , w watku ze snami jest.
                            Chodzil za mna ten remanent i zaraz go rozpoczynam.
                            • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 14.11.09, 17:22
                              Cześć wszystkim, ładnie dziś było na dworze,więc pobrykaliśmy z
                              Kropkiem po lesie.
                              Niestety tylko tyle energii z siebie wykrzesałam,zbieram siły
                              na...remanent. Mamunia zapowiedziała,że następnym razem gdy
                              przyjedzie,to mi pomoże; może przy niej pozbędę się sentymentów do
                              wielu niezbędnych_mi_do_życia_wedle_mojego_zdania rzeczy i odgracę w
                              końcu mieszkanie i szafy?
                              Miłego wieczoru Wam życzę.
                              • ewa_zza_gor Re: Już listopad wita 14.11.09, 18:00
                                Czesc, u mnie tez ladnie. Remanenty z wyrzucaniem popieram, od pol roku marudze,
                                ze chce sie przeprowadzic, bo to najlepsza metoda, imperatyw i szlus. Jak nie
                                bedzie przeprowadzki, to pewnego pieknego dnia do chalupy nie wejdziemy, a juz
                                niewiele brakuje...
                                Milego wieczoru tezsmile
                                • asia.sthm Re: Już listopad wita 14.11.09, 18:15
                                  Ewo, ja sie jeszcze z toba nie przywitalam, ale teraz to wpadnij w me ramiona.
                                  Wspierajmy sie, co? I witaj !
                              • asia.sthm Re: Już listopad wita 14.11.09, 18:12
                                Cytrynko dawaj znac jak ci idzie..., bo mnie wprost fatalnie, daleko nie
                                zaszlam, tylko piore w kolo macieju jak ta glupia...jakbym nowa pralke miala alboco.
                                Moja Mamunia juz nie ma serca do remanentow, juz nawet nie bywa u
                                mnie...cholera, musze sobie sama radzic.
                                Ja ci radze, wpusc Mamunie i zamknij oczy....
                                W sumie to najbardziej mi maz przeszkadza, co ja bym wywalila to jemu
                                potrzebne,.. i odwrotnie. No i jak tu cichcem wywalic jego garnitury z lat
                                80-tych? albo jedwabna bonzurke z lat 70-tych ..nigdy przenigdy nie uzywana ,
                                czyli - calkiem nowa, nie grana jeszcze. (zupelnie jak z tym czarno-bialym
                                telewizorem w Konopielce).
                                A on sie czepia, ze mam za duzo kurtek i palt, - czy to ja sobie tu klimat
                                wybieralam? Ze o torebkach nie wspomne.

Milego wieczoru Wam zycze.
                                • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 14.11.09, 18:34
                                  asia.sthm napisała:

> Cytrynko dawaj znac jak ci idzie..., bo mnie wprost fatalnie,
                                  daleko nie zaszlam, tylko piore w kolo macieju jak ta
                                  glupia...jakbym nowa pralke miala alboco.

Oki,jak tylko się za TO zabiorę,brrr,zaraz zdam relację.

> Ja ci radze, wpusc Mamunie i zamknij oczy....

Oooo,to jest dobra rada!

> W sumie to najbardziej mi maz przeszkadza, co ja bym wywalila to
                                  jemu potrzebne,.. i odwrotnie.

Hm,skąd ja to znam???
                                  PS. Z praniem to u mnie tak samo jak u Ciebie-na okragło i wkoło
                                  Macieju i końca nie widać,a prasować się potem nie chce.Przedtem
                                  zresztą też nie wink
                                  • ter.eska Re: Już listopad wita 14.11.09, 18:50
                                    U mnie tak samo przeszkadzają dzieci,nagle wszystko im potrzebne.
                                    • pomaranczuch Re: Już listopad wita 14.11.09, 20:10
                                      Cześć, jestem po niedasiu chwilowym!
                                      Potwierdzam spotkanie ze spokokolazem, tak fajnie się nam zbiegło jak gacie po
                                      praniu. Ale, ale to Wasza zasługa, gdyby nie zdjęcia z Mikołajek to bym jej nie
                                      poznała, siedziałybyśmy koło siebie, jak gdyby nigdy nictongue_out
                                      Żurawiejek nie śpiewałam, fakt i zła jestem, ale jakoś mi to umknęło, aaaa i nie
                                      obściskiwałam się, nie, nie, długo się z bratem nie widziałam i musiał mnie
                                      wyprzytulać tongue_out
                                      Spotkanie w kręgu histeryków wespół z dwoma członkami (no nieoficjalnymi
                                      jeszcze) TWCH przebiegło nader wesoło i głośno, wszyscy uciekli z sali w której
                                      zasiedliśmy, później różni ludzie schodzili się żeby zobaczyć co takiego się
                                      dzieje. Było głośno, mokro i nader zabawniebig_grin
                                      • asia.sthm Re: Już listopad wita 14.11.09, 20:16
                                        Na was zawsze mozna liczyc, no cudnie jak nam sie to trzecie pokolenie pieknie
                                        sie chowa...
                                        pedagogicznie zagaduje, a co.
                                        Wiwat krakowska sekcja!
                                        • se_nka0 Re: Już listopad wita 15.11.09, 07:53
                                          Witam w połowie listopada.Dalej już górki powinno być smile.
                                          • ewa9717 Re: Już listopad wita 15.11.09, 08:40
                                            Zapowiada się piękny dzień.Należy obsprawić te absolutnie konieczne
                                            i wiooooooooo!
                                            Dzień dobry!
                                            • lylika Re: Już listopad wita 15.11.09, 09:21
                                              Dzień dobry. Co słychać?
                                              • spokokolarz Re: Już listopad wita 15.11.09, 09:47
                                                Dzwony bija w Norrebro.
                                                • ewa9717 Re: Już listopad wita 15.11.09, 15:21
                                                  W lesie nic nie dzwoniło, ale było pięknie. Nadal wiosennie.
                                                  • edeka5 Re: Już listopad wita 15.11.09, 17:02
                                                    U jednych wiosna a u drugich deszcz, jesienny deszcz, smutne pieśni gra.
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 15.11.09, 17:08
                                                    O jeżu,następna krowa,tym razem tańcząca! Cuuudooo!!! smilesmilesmile
                                                  • edeka5 Re: Już listopad wita 15.11.09, 17:24
                                                    Bo ja tez krowiara jak Asia
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 15.11.09, 17:33
                                                    Cudne masz te krowy,no po prostu cudne!
                                                  • spokokolarz Re: Już listopad wita 15.11.09, 17:55
                                                    Sunday, lazy Sunday. Zjadlysmy pyszny obiad w andaluzyjskiej knajpie, teraz Zuz
                                                    uczy Natalie dunskiego, a potem idziemy na szisze.
                                                  • migos Re: Już listopad wita 15.11.09, 20:48
                                                    krowa machająca łapką - super! dobry wieczór.
                                                  • lylika Re: Już listopad wita 15.11.09, 21:16
                                                    migos napisał:

> krowa machająca łapką - super! dobry wieczór.
                                                    ...

Jak krowa ma łapkę, to ja mam kopytko. Nie wiem tylko czy lewe czy prawe.
                                                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 15.11.09, 21:23
                                                    Zawiąż różnokolorowe wstążeczki wink
                                                  • ter.eska Re: Już listopad wita 15.11.09, 21:55
                                                    Witam wieczorkiemsmile
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 15.11.09, 21:34
                                                    Widzieliscie ludzie jakie krowy sa sliczne kreatury... z czy bez wymionka . Bez
                                                    nas byscie nic nie zauwazyli, co nie Edeko?
                                                  • jotka13 Re: Już listopad wita 16.11.09, 11:12
                                                    Dla tych co lubią krowy i dzwonienie, to mam dwa w jednym wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/le/bb/vaja/vFe4cihLx8OC9hbG7X.jpg
                                                  • lylika Re: Już listopad wita 16.11.09, 11:24
                                                    > szczególne pozdrowienia dla OBYDWU kopytek
                                                    Lyliki.
                                                    ...
                                                    Obydwa kopytka bardzo dziękują za pozdrowienia i grzecznie dygają. smile
                                                  • pomaranczuch Re: Już listopad wita 16.11.09, 11:38
                                                    Cześć! straszny niedaś jakiś, pod każdym względem, lecę dalej, rrrrr
    • bumbecki Re: Już listopad wita 16.11.09, 07:43
      witam poniedziałkowo smile
      • se_nka0 Re: Już listopad wita 16.11.09, 07:58
        Dzień dobry wszystkim smile
        Miłego tygodnia !
        • lylika Re: Już listopad wita 16.11.09, 08:26
          Jak się macie dobre ludzie?
          • ewa9717 Re: Już listopad wita 16.11.09, 08:41
            Po japońsku: jako tako. Na razie, potem się zobaczy.
            Dzień dobry.
            • migos Re: Już listopad wita 16.11.09, 09:32
              póki co nie pada... dobry. szczególne pozdrowienia dla OBYDWU kopytek
              Lyliki.
              • ter.eska Re: Już listopad wita 16.11.09, 09:53
                dobrywink,narazie średnio.
                • spokokolarz Re: Już listopad wita 16.11.09, 10:17
                  Dobrze się mamy, popadamy w alkoholizm stosowany...
                  • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 16.11.09, 11:39
                    Dzień dobry. Prześliczna dziś pogoda i w ogóle jaki uroczy dzionek.
    • ewa_zza_gor Re: Już listopad wita 16.11.09, 17:35
      Witaj, Asiu! W Twe ramiona padlam z zapalem i bez opoznien, po czym natychmiast internet sie skopal i tyle bylo mojego lykendowego pisania. Niezaleznie od techniki wspieram i czuje sie wspieranasmile To po pierwsze.
      Po drugie - zycze wszystkim pieknego wieczoru po pieknym dniu, sama nie mam pojecia, jak wygladal dzien, bo kiedy wychodzilam, bylo ciemnoszaro, a kiedy wracalam - ciemnociemno. Zobacze jutro...

• jotka13 Re: Już listopad wita 16.11.09, 19:03
        Czy moje oczy dobrze dojrzały Szkorbuta w zajawce Faktów w TVNie?
        • stara.gropa Re: Już listopad wita 16.11.09, 19:23
          Szkorbut jak żywy. Oprowadzał po budynku KC.
          • ewa9717 Re: Już listopad wita 17.11.09, 07:42
            Czy to już dzień?
            Bry.
            • bumbecki Re: Już listopad wita 17.11.09, 07:50
              podobno...
              dzień dobry smile
            • se_nka0 Re: Już listopad wita 17.11.09, 07:56
              Dzień.Suchy mi potrzebny, a tu dżdży.. Dzień dobry smile
              • lylika Re: Już listopad wita 17.11.09, 12:16
                Witam Szanownych. Rano przyszło pismo z sądu. Nic groźnego, ale i nic przyjemnego. Ponadto Urząd Gminy domaga się natychmiastowej wpłaty prawie 20 tysięcy. Bank nie spieszy się z przyznaniem kredytu. Rok bardzo się spieszy w końcówce. Jeśli nie zapłacimy w listopadzie i nie załatwimy aktu notarialnego przed styczniem, to w przyszłym roku znowu naliczą nam haracz. Pogoda mnie dobija.
                • ewa9717 Re: Już listopad wita 17.11.09, 13:07
                  A u nas pogoda jak marzenie się zrobiła. Istna wiosna, pięknie
                  nałonie, aż żal wracać.
                  • papuga_ara Re: Już listopad wita 17.11.09, 13:27
                    Cześć wszystkim!! big_grin
                    Pogoda zaiste wyśmienita smile smile
                    I w taki oto piękny dzionek zachciało mi się te parę lat temu
                    przychodzić na świat! smile Ale wtedy, ponoć, było 13 stopni mrozu!!
                    • ewa9717 Re: Już listopad wita 17.11.09, 13:35
                      No to siup na zdrowie!
                      • spokokolarz Re: Już listopad wita 17.11.09, 14:43
                        Wszystkiego najlepszego smile Od nazdrowia się wstrzymam, bo czuję się wczorajsza,
                        przedwczorajsza i w ogóle...

Witam po powrocie do Polski.
                        • hortensja66 Re: Już listopad wita 17.11.09, 14:52
                          Papużko 100 LAT 100 LAT...
                          I całusy dla mamuni. Za wydanie na świat tak udanego dziecięciasmile
                        • se_nka0 Re: Już listopad wita 17.11.09, 14:52
                          papuga_ara spełnienia urodzinowych marzeń!

spokokolarz witaj w otczyznie smile Daleko nie leciałaś bo jakby tak z Hong-Kongu
                          ??? Odpocznij i mów co ciekawego w świecie słychać!
                          • spokokolarz Re: Już listopad wita 17.11.09, 17:43
                            Nic specjalnego nie słychać, Kopenhaga piękna jak zwykle, najlepsze na świecie
                            żarcie mieści się pod adresem Vesterbrogade 13, remuladę dla Dzidki przywiozłam,
                            perfum dla Kocia niestety nie trafiłam.
                            • heniulaa Re: Już listopad wita 17.11.09, 17:48
                              spokokolarz napisała:
                              ... remuladę dla Dzidki przywiozłam
                              > ,
                              > perfum dla Kocia niestety nie trafiłam.

A cynamonowe gumy do żucia dla mnie???
                              • spokokolarz Re: Już listopad wita 18.11.09, 06:09
                                Wybacz, zapomniałam. Ale na bank są w Polsce.
                                • se_nka0 Re: Już listopad wita 18.11.09, 07:36
                                  Spać nie mogłam! Nigdy mi się to nie zdarzyło!Tłukłam się jak Marek w piekle sad
                                  Dzień dobry.
                                  • spokokolarz Re: Już listopad wita 18.11.09, 07:49
                                    1) Internet 2) nocne przekąski 3) herbata 4) inne płyny 5) książka 6) filmy...
                                    Nie narzekaj, bezsenność bywa miła smile
                                    • ewa9717 Re: Już listopad wita 18.11.09, 08:28
                                      E tam, czasem nic nie działa i tylko człowiek piruety w łożnicy
                                      kręci.
                                      Szaro, mokro.
                                      Bry.
                                      • lylika Re: Już listopad wita 18.11.09, 08:57
                                        Mokro, szaro.
                                        Bry.
                                        Na pociechę chleb rozczyniłam. Przynajmniej będzie w domu piękny zapach przy pieczeniu.
                                        • migos Re: Już listopad wita 18.11.09, 10:07
                                          bry. burość.
                                          • lylika Re: Już listopad wita 18.11.09, 10:28
                                            Mam talent.
                                            www.youtube.com/watch?v=BPcZi6v9f8s
                        • papuga_ara Re: Już listopad wita 17.11.09, 14:54
                          Dzięki dziewczyny! smile
                          Siup i Wasze zdrowie też! wink
                          • lylika Re: Już listopad wita 17.11.09, 15:00
                            Papuniu, najlepsze, najcieplejsze życzenia Urodzinowe. Alla Salute! smile
                          • ewa_zza_gor Re: Już listopad wita 17.11.09, 15:13
                            Wszystkiego najlepszego! smile
                            • migos Re: Już listopad wita 17.11.09, 15:23
                              ssssssssooooo lat, ssssssoooo laat!! niechhhh szyje, szyje naaaaaam! hyp.
                              • kurcgalopek Re: Już listopad wita 17.11.09, 15:50
                                Papugo, najlepszego urodzinowego dla Ciebie!!!
                                • szkorbut.pl Re: Już listopad wita 17.11.09, 15:57
                                  No to "siup" w ten uroczy dziób! wink
                                  • bumbecki Re: Już listopad wita 17.11.09, 17:33
                                    i jeszcze jeden i jeszcze raaaazzz ...
                                    smile
                                    wszystkiego dobrego Papużko smile
                                    • heniulaa Re: Już listopad wita 17.11.09, 17:47
                                      Najlepszego Papuniu!!!
                                      • ter.eska Re: Już listopad wita 17.11.09, 18:52
                                        Sto la,sto lat...niech żyje,żyje nam Papuniasmile
                                        • ter.eska Re: Już listopad wita 17.11.09, 18:53
                                          A tak nawiasem mówiąc witam szacowne gronosmile
                                          • pomaranczuch Re: Już listopad wita 18.11.09, 00:30
                                            Najlepsiejszego dla solenizantki!
                                            Ja się witam z Szanownymi!
                                            • goonia Re: Już listopad wita 18.11.09, 17:24
                                              Dla Papuzki, spoznione ale serdeczne usciski.

Dzien dobry wszystkim. Cieplo i slonecznie dzis.
                                          • bbbzyta Re: Już listopad wita 18.11.09, 17:29
                                            Jak zwykle spóźniona, ale z najlepszymi życzeniami dla Papużki!
                                            @->>--
                                            • ter.eska Re: Już listopad wita 18.11.09, 17:57
                                              Witam wczesnym wieczorkiemsmile
                                              • papuga_ara Re: Już listopad wita 18.11.09, 18:50
                                                Kochani moi, pięknie Wam dziękuję za życzenia!!!! I
                                                te na forum, i te mailowe big_grin To jest jednak bardzo, baaaardzo
                                                przyjemne, takie urodziny i ja się będę zawsze z tej okazji
                                                przypominać, o! big_grin Niezapomniane życzenia urodzinowe składali
                                                Kłapouchemu Puchatek i spółka, pamiętacie? "Z pąwinszowanięm
                                                Dziurorurorurodzin" wink
                                                A nowy rok życia zaczęłam od.... bezsenności! Ha. Oby to nie był
                                                omen na resztę nocy...
                                                • asia.sthm Re: Już listopad wita 18.11.09, 19:11
                                                  Papuniu ja strasznie spozniona przez moje gapiostwo.

Masz calusa na te bezsennosc, moze pomoze

https://i31.tinypic.com/16gy53n.jpg

Sto lat!
                                                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 18.11.09, 19:14
                                                    Ach, pobyłabym tym delfinkiem...
                                                  • ter.eska Re: Już listopad wita 18.11.09, 19:18
                                                    Ja tezsmile,cudnysmile
                                                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 18.11.09, 19:22
                                                    E tam, mogłabym być delfinkiem brzydalem, byle tak sobie popływać wink
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 18.11.09, 22:02
                                                    Witam,właśnie wróciłam z roboty.
                                                    "Niech mnie ktoś przytuli..." sad
                                                  • goonia Re: Już listopad wita 18.11.09, 22:16
                                                    Juz tulesmile A coz Ci to?
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 18.11.09, 22:23
                                                    A cóż mi może być przy tak późnym powrocie z roboty? Zmęczona
                                                    jestem,pies niewybawiony i małowyspacerowany,a MLP na wyjeździe
                                                    służbowym,znów,jak co tydzień ostatnio.sad
                                                    Dziękuję Ci Gooniu,bardzo Ci dziękuję,już mi troszkę lepiej.
                                                    Dobrze,że jutro nie muszę iść do pracy smile
                                                    PS.Dzisiejszą noc raczej też zarwę,z Larssonem rzecz jasna.
                                                  • lylika Re: Już listopad wita 18.11.09, 22:36
                                                    Limonko, nie zarywaj nocy, nawet z Larssonem. Masz się oszczędzać, wysypiać i dobrze odżywiać. Paniatno?
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 18.11.09, 23:05
                                                    Da,paniatno,ale...raz na jakiś czas mogę zarwać,nie?
                                                    Tym bardziej,że termin goni,a od niedzieli nie będę miała ani
                                                    chwilki wolnego czasu dla siebie przez tydzień.
                                                    Co do reszty,to niestety niedasię!
                                                    Oszczędzałabym się gdyby szefowa mną nie orała,zwłaszcza w godzinach
                                                    wieczornych.sad
                                                    Z wysypianiem też słabo,jak MLP siedzi w robocie do wczesnego
                                                    ranka,to ja nie śpię,tak już mamy-naczynia połączone wink
                                                    Chciałabym się dobrze i zdrowo odżywiać,ale czy widzisz taką
                                                    możliwość skoro trzy razy w tygodniu przez 10-11 godzin nie mam
                                                    okazji aby coś zjeść? Dobrze,że jeszcze pić dostaję na życzenie,a
                                                    najlepiej by było gdybym w te dni całe pożywienie i napoje dostawała
                                                    w formie kroplówki,o tak,to podobałoby się mojej szefowej!
                                                    Konkluzja: muszę iść "na swoje",a do tego potrzebuję lokalu
                                                    bynajmniej nie rozrywkowego. Zna ktoś takiego,wie o czymś,pomoże
                                                    szukać i znaleźć?
                                                  • papuga_ara Re: Już listopad wita 18.11.09, 23:58
                                                    Cytrynko, lokalu nie znam, ale wspieram Twą decyzję o pójściu "na
                                                    swoje"!! Poczułam przypływ nieżyczliwości wobec Twojej szefowej,
                                                    przekaż jej to ode mnie wink
                                                    Aaaasia, ten delfinek wprawił mnie.... No w zachwyt nieziemski
                                                    !!! Boże, jakiż on jest smerfastyczny!!!! big_grin To jest Delfin
                                                    Niebiański, w odróżnieniu od Krowy wink
                                                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 19.11.09, 08:49
                                                    Bry.
                                                  • se_nka0 Re: Już listopad wita 19.11.09, 08:55
                                                    Cytrynko - skoro zaczęłaś mieć chęć pracy na swoim,to początek zrobionysmile Reszta
                                                    skrystalizuje się powoli.Jak zaczniesz się konkretnie tym tematem interesować,
                                                    wtedy i lokal i gotówka i czas i siły się znajdą.smileCzego Ci życzę serdecznie.
                                                    Dzień dobry wszystkim !
                                                  • lylika Re: Już listopad wita 19.11.09, 09:21
                                                    Bryś! wink
                                                  • ter.eska Re: Już listopad wita 19.11.09, 09:22
                                                    WITAMsmile
                                                  • ewa_zza_gor Re: Już listopad wita 19.11.09, 09:44
                                                    Dzien dobry, prace na swoim popieram wszystkimi rekami i nogami, niby wtedy czlowiek sam soba orze bez litosci, ale na wlasne zyczeniesmile
                                                  • migos Re: Już listopad wita 19.11.09, 13:44
                                                    dooooobry.
                                                  • goonia Re: Już listopad wita 19.11.09, 16:28
                                                    aaaaaaaaaaaaaaaaaalez spiacy dzis dzien. Pada,mzy,leje i tak wkolo. Dobrze, ze
                                                    nadal w miare cieplo.
                                                    Szkoda, ze dzis nie piatek.
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 19.11.09, 17:56
                                                    Witam.
                                                    Tak,bardzo śpiący,masz rację Gooniu.
                                                    Dziękuję Wam za dobre rady i słowa otuchy,których mi nie
                                                    szczędziliście.
                                                    Mój nastrój dziś uległ dużej poprawie,bo coś się w temacie zmiany
                                                    miejsca pracy ruszyło! Na razie muszę sprawę dokładnie przemyśleć i
                                                    pogadać konkretnie z osobą,która mi tę zmianę nastroju zafundowała.
                                                    Hura,widzę światełko na horyzoncie!
                                                  • ewa9717 Re: Już listopad wita 19.11.09, 18:10
                                                    Fiu, fiu! A dla TWCh dwie ekstrakcje w cenie jednej? wink
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 19.11.09, 19:40
                                                    Wiesz,z ekstrakcją to jest tak jak z cnotą,to sztuka na raz.
                                                    Ekstrakcji nie polecam,no chyba,że mus. Dla TWCh wymyślę coś
                                                    lepsiejszego wink
                                                  • spokokolarz Re: Już listopad wita 19.11.09, 19:59
                                                    Huhu, a mi w grudniu mają założyć szynę na ząbki, żeby mi szuflada przestała
                                                    przeskakiwać wink
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 19.11.09, 20:33
                                                    Cytrynko, praca na swoim to jest wolnosc i odpowiedzialnosc za chleb
                                                    powszedni....amen.
                                                    Jestes wtedy swoim wlasnym Panem...amen. Perswadujesz, pertraktujesz,
                                                    pierniczysz sama z soba. Sama tez dajesz sobie premie, udzielasz urlopu itp. A
                                                    jak niedobrze to nagany udzielasz i po premii sie sama sobie przejedziesz. Sam
                                                    mniod znaczy.
                                                    Ja tak od 88 roku sie z soba uzeram. Niedawno 20-lecie swietowalam .
                                                    Ale ja to niewazne. Mam tu przyjaciolke Polke po twoim fachu. Odbebnila jakies
                                                    15 lat w panstwowej sluzbie i od 10 lat ma taki gabinet, ze klekajcie
                                                    narody.....cala moja rodzina tam lgnie na jej lono przeurocze.
                                                    Odwagi i szable w dlon....albo wiertlo wolframowe
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 19.11.09, 21:03
                                                    Asiu kochana,mniód,sam mniód,a czasami i łyżka dziegciu na swoim
                                                    jest.
                                                    Wiem o czym mówię,ja raptem od dwóch lat nie pracuję na swoim.
                                                    Obecną pracę podjęłam po kilku bardzo przykrych(prywatnie)
                                                    miesiącach spędzonych w domu. Podjęłam ją dla wyrwania się z
                                                    domu,dla rozrywki,dla kontaktu z ludźmi. I przez dłuższy czas tak
                                                    właśnie w pracy było:miło,prawie domowo,czasami nawet rozrywkowo.
                                                    Ale niestety parę miesięcy temu zmieniło się to diametralnie. Od
                                                    czasu gdy szefowa skróciła swoje godziny pracy niestety
                                                    cały,przepraszam za określenie,chłam z ulicy trafia na fotel do
                                                    mnie.I choć zawsze jesteśmy w pracy dwie,to niestety na mnie to
                                                    spada,bo pozostałe doktórki pracują za wolno aby przyjmować
                                                    dodatkowych pacjentów. Poza tym szefowa wpadła na pomysł,że będzie
                                                    tylko leczyć i robić protetykę,bo to zajmuje minimum czasu i daje
                                                    maximum zysków,a całą,pracochłonną resztą obarczyła mnie bez
                                                    poinformowania mnie o tym. No a tak poza wszystkim w jej słowniku
                                                    nie istnieje słowo "nie" w stosunku do ludzi_z_ulicy,bo w stosunku
                                                    do pracowników używa go nader często,zwłaszcza w kwestii podwyżek. I
                                                    tak pracuję za stawkę,którą w Warszawie dostają stażyści oraz inne
                                                    doktórki w moim gabinecie,te świeżo po stażu. Niestety nie czuję się
                                                    doceniona i to wpływa na mój stosunek do miejsca pracy,ale nie do
                                                    pracy. No i się wyżaliłam.
                                                    A tak w ogóle to mam pełne wyposażenie do dwóch stanowisk
                                                    pracy,rentgen itp.,itd. brakuje mi tylko lokalu.Ale może już
                                                    niedługo...?
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 19.11.09, 21:44
                                                    ty wlaz na internet i szukaj lokalu - no do roboty. Tu ci nie podetkniemy.
                                                    Mozesz sie wcuknac w juz istniejaca klinike - wynajac fotel - jak fryzjerzy
                                                    ....no do roboty wink
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 19.11.09, 21:49
                                                    to mialo zabrzmiec jak kop energetyczny...
                                                    glasniecie oczywiscie tez w komplecie idzie
                                                  • cytrynka6543 Re: Już listopad wita 19.11.09, 21:49
                                                    A ty myślisz,że co ja robię? Szukam w internecie od dłuższego czasu!
                                                    To nowe miejsce pracy,to właśnie na tej zasadzie,o której mówisz,ale
                                                    jednak mimo wszystko,na własne konto!
                                                    A tak w ogóle,to tak jest pani sierżant! smile
                                                  • lylika Re: Już listopad wita 19.11.09, 21:51
                                                    Aaale temat... w sam raz dla mnie. Cytrynko, życzę Ci żebyś miała swój gabinet jak najprędzej i koniecznie w Warszawie. Miałabym wtedy "swój" gabinet. Bo to wiesz, u mnie zębów coraz mniej a coraz więcej opieki potrzebują. A najlepiej by było gdybym się mogła u Ciebie zatrudnić (dobrze sprzątam i mogę prowadzić recepcję).
                                                    Już to widzę; codziennie lekarz na wyciągnięcie ręki i pewnie zniżki jakieś dla personelu. To dopiero byłby mniód.
                                                    Ale mi się zamarzyło. smile
                                                  • papuga_ara Re: Już listopad wita 20.11.09, 11:22
                                                    lylika napisała:

> codziennie lekarz na wyciągnięcie ręki (...)
                                                    > Ale mi się zamarzyło. smile

Ja tak mam w robocie! smile I to jaki lekarz! Psychiatra! big_grin

Bry w ten słoneczny, błękitny, lazurowy dzień!!! Jak pięknie, jak
                                                    niebiesko, jak żyć się chceeeee!!!!!
                                                  • asia.sthm Re: Już listopad wita 20.11.09, 12:54
                                                    podeslijcie tu troche tego lazuru, stopni nie trzeba, mamy swoje.

Dziendoberek koliberek serek
    • bumbecki Re: Już listopad wita 20.11.09, 07:55
      bry piątkowe smile
      • se_nka0 Re: Już listopad wita 20.11.09, 08:00
        Sucho, cieplutko, słonecznie.Zaraz wychodzę.... na działkę, pracować w
        charakterze - he, he
        • ewa9717 Re: Już listopad wita 20.11.09, 08:24
          No właśnie, jakie bry! Słońce! Błękit!!!! Też chyba rolniczo
          pociągnę, acz nie jako konnica. No ale najpierw obowiązek, czyli
          kawa i serwisik, a potem dopiero pomyślimy o przyjemnościach.
          Dzień dobry!
          • lylika Re: Już listopad wita 20.11.09, 09:02
            Witam cieplutko. :
            • goonia Re: Już listopad wita 20.11.09, 17:56
              Ale ladnie, i w dodatku piatek. Wczoraj u sasiadow stanela w salonie choinka.
              Lubie choinkismile
              Od niedzieli zabieram sie za pieczenie ciastek.
              • ewa_zza_gor Re: Już listopad wita 20.11.09, 18:04
                Dobry wieczor, niczego nie pieke i o choince nie mysle, ale z piatku sie cieszesmile
                • kocio_pierzaczek Re: Już listopad wita 20.11.09, 21:59
                  Cześć. Wiosna dziś zawitała. A na parapecie stolnica pełna
                  pierniczków na choinkę...
                  • pomaranczuch Re: Już listopad wita 20.11.09, 22:17
                    Cieplachne dzień dobry!
                    Tak pięknie, ptaszki ćwierkają, achsmile sie rozmarzyłam
                    Ale pomijając warunki atmosferyczne, jestem zła, ba, za mało powiedziane, chcą
                    nam zabrać Dame z łasiczkę, wrrrrrr, bulwers!
                    • se_nka0 Re: Już listopad wita 21.11.09, 07:40
                      Pomarańczuchu, za Rejtana w obronie Damy stań ... smileDzień dobry - miłej soboty!
                      • ewa9717 Re: Już listopad wita 21.11.09, 08:33
                        No myślałam, że będę pierwsza! Kolejny złoto-błękitny, zaraz po
                        kawie w plener, bo potem nie odmówię sobie potem pierwszych biegów
                        narciarskich wink Ojroszport naturlich wink
                        • lylika Re: Już listopad wita 21.11.09, 10:54
                          Witam, witam Szanpaństwa.
                          I najlepsze życzenia urodzinowe dla Xkropki!!! smile
                          • ewa_zza_gor Re: Już listopad wita 21.11.09, 11:47
                            Dzien dobry. Sloneczko i do roboty nie trzeba. Solenizantce zycze samych slonecznych sobot!smile
                            • ewa9717 Re: Już listopad wita 21.11.09, 12:06
                              I ode mnie stolaty!
                              Wbrew przepowiadaczom pogoda na zachodzie cudna, dwie godziny na
                              rowerze to je kokakola!
                              • spokokolarz Re: Już listopad wita 21.11.09, 12:20
                                Wszystkiego zajebistego!!!

Też zaraz wsiadam na rowerek smile
                                • ter.eska Re: Już listopad wita 21.11.09, 16:44
                                  Wszystkiego naj...lepszegosmile!!!
                                  Dzień dobry.
                                  • orale Re: Już listopad wita 21.11.09, 17:14
                                    strasznie długi ten listopad
                                    • ter.eska Re: Już listopad wita 21.11.09, 18:47
                                      Jak dla mnie za długi.
                                      • asia.sthm Re: Już listopad wita 21.11.09, 19:50
                                        U nas ktos policzyl i radio zapodalo ze w listopadzie mielismy 3 godziny slonca
                                        ...z minutami. Dzis nasiedzialam sie na sloneczku z godzine, probujac sobie
                                        wyhodowac piegi. Chyba troche normy nadrobilam..piorun z tymi mglnymi
                                        pochmurnymi ciemnosciami .

Tym, co nam podeslali lazur uprzejmnie dziekuje klaniajac sie czapkom
                                        • pomaranczuch Re: Już listopad wita 22.11.09, 01:17
                                          Oj tak, będe robić za Rejtana, choć wolałabym jakąś intryge, może jednak Jago....smile
                                          Witam tego pięknego wieczoru, przyłączam się do życzeń, najlepsiejszego!
                                          ten dzień była taki jak lubie, rano książka, potem morderczy trening, długa
                                          kąpiel w domku, teatr i knajpa ze znajomymi. Żyć nie umieraćsmile
    • ewa_zza_gor Re: Już listopad wita 22.11.09, 07:35
      Dzien dobry! Wstalam godzine temu i zupelnie nie wiem, po co. A za oknem wiosniana wiosna, chetnie sie podzielesmile
      • se_nka0 Re: Już listopad wita 22.11.09, 08:42
        Za oknem też ładnie, sucho, słoneczko wstało.Wybieram się zrobić porządki
        'powszystkichświętych'.Ciekawe, czy cokolwiek zastanę na grobach.Jeżeli tak,
        będę mile zdziwiona.Wypoczynkowej niedzieli!
        • ewa9717 Re: Już listopad wita 22.11.09, 09:54
          Zdziwisz się wink Popyt się skończył, wsio stoi.
          • se_nka0 Re: Już listopad wita 22.11.09, 15:27
            Masz racje - stało.Nawet chryzantemy nie zdążyły zmarznąć.Pięknie kwitną.Lubię
            chryzantemy.
            • ter.eska Re: Już listopad wita 22.11.09, 17:08
              Witam w niedzielne popołudniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka