19.10.11, 09:51
Kochani, zima idzie i zwierzaki marzną.
Potrzebne są koce, kapy, stare kołdry dla schroniska w Milanówku. Także smycze, obroże, miski. Jesli znajdziecie coś w domowych zakamarkach chętnie się tym zaopiekuję. Transport gratis.
Obserwuj wątek
    • orale Re: Zbiórka 19.10.11, 10:09
      chyba kordła i poduszki na strychu na wyrzucenie czeka, sprawdzę
      ps. ten dzisiejszy dzień zaplątany językowo cośsmile
    • g0p0s Re: Zbiórka 19.10.11, 11:11
      Się popatrzy.
      • papuga_ara Re: Zbiórka 20.10.11, 17:19
        Starych nie mam, mogę kupić kilka nowych misek albo kocyków. Gdzie to dostarczyć Ci? W Pruszkowie będę dopiero na początku grudnia, pewnie będziesz chciał wcześniej jechać z towarem.
        • papuga_ara Re: Zbiórka 20.10.11, 20:03
          Chociaż mogę być jednak wcześniej, bo zanim pojadę tam pracować, to być może coś upoluję. W pawilonach przy Wojska Polskiego ponoć otworzyli genialny sklep z rybami i można zamówić co się chce, a zostanie to dostarczone nieprzyzwoicie świeże. Ponoć pół Warszawy jeździ tam po ryby. Może połączę akcję dobroczynną z akcją krwiożerczą! smile Tylko pytanie: kiedy?
          • 36krzysiek Re: Zbiórka 21.10.11, 08:16
            Dzięki Papugo, ale tak się zastanawiam, że jeśli chcesz coś kupić to może alternatywą jest wpłacenie pieniążka na schronisko? Już tam oni pewnie wiedzą na co wydać. Wiem, że najwięcej idzie na karmę zwłaszcza, że starają się kupować tę lepszą. A zbiórka niepotrzebnych rzeczy to taki recycling, zamiast na śmietnik oddać zwierzakom.
            Schronisko Fundacji im. 120-lecia TOZ w Milanówku
            nr konta: 82 102010680000180200001891
            Prezesem jest Krystyna Sienkiewicz smile

www.schroniskomilanowek.pl/
            Uwaga, wchodzenie na stronę grozi wyciekiem z oczów wink
            • 36krzysiek Re: Zbiórka 22.10.11, 09:02
              Tak, wiem, monotematyczny jestem, ale potrzebne są też ręczniki. Zapuście żurawia w szafy i garderoby, pliiis. Jak myślę o tych zwierzakach w mrozy, to mi śniadanie w poprzek staje w gardle .
              • minerwamcg Re: Zbiórka 22.10.11, 21:32
                Kurczę, akurat tydzień przed Twoim wpisem patroszyłąm szafy. I wywaliłam jeden koc, co go moje dziecko już nie chciało. Pewnie wziął go jaki bezdomny, ale pies też człowiek i też by mu się przydało... Zaraz po pierwszym wpłacę jakąś kasę na to konto co podałeś.
                • 36krzysiek Re: Zbiórka 23.10.11, 15:34
                  Dzięki Minerwo, duży buziak. A wiecie co, wszystko wskazuje na to, że mi się znów rodzina powiększy smile

www.schroniskomilanowek.pl/index.php?option=com_sobipro&pid=55&sid=204:Lusi&Itemid=11
    • minerwamcg Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 15:31
      Koło mnie, a precyzyjnie na moim podwórku ktoś wywalił do kontenera na gabaryty co najmniej dwa materace. Gąbkowe, używane, ale używalne. Przydadzą się? A jeśli tak, to co z nimi zrobić? Od razu melduję, źe przywieżć nie mam jak, bo osobisty mąż i kierowca chory.
      • ewa9717 Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 15:41
        O, Baroniku jurny i kochany! Piękna ta druga córa!!!!!!
        • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 15:58
          Niedługo skończę jak ci wariaci, którzy mają piętnaście psów albo trzydzieści kotów i programy o nich na Animal kręcą. Na szczęście mamy ekipę z Tworek, jakby co wink Jeśli ta sunia w ciągu dwóch tygodni nie znajdzie domu, to klamka zapadła.
          • ewa9717 Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 16:01
            36krzysiek napisał:
            to klamka zapadł
            > a.
            I to mówi ten, który się pcha do domu bez klamek wink
            Zmoczyłam się ocznie. Starość, kurna, człek zaraz popuszcza...
            • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 16:09
              Ewo, ja się tak moczę za każdym razem gdy masochistycznie wpadam na stronę schroniska. No niedasię inaczej, nie da. A ta...Luśka rozłożyła mnie na czynniki pierwsze, kompletnie. Tylko żeby się dziewczyny dogadały, będzie im raźniej we dwie, jak w robocie pańszczyznę odarabiamy. Ale pewnie nigdy nie dobiję do poziomu mego domu rodzinnego, dwa psy,jamniczki, żółw Karol, świnka morska i siedem papug... wink
          • cytrynka6543 Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 18:21
            36krzysiek napisał:

> Jeśli ta sunia w ciągu dwóch tygodni nie znajdzie domu, to klamka zapadła.

Krzysiek, nie czekaj, bierz! Ona jest przesłodka!
            • kocio_pierzaczek Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 11:36
              Chrzanić dwa tygodnie. Zabieraj Luśkę, bo jak ci ją kto świśnie sprzed nosa w tym czasie, będziesz płakał, mówię ci.
              • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 12:50
                Żeby wziąć psa muszę mieć co najmiej tydzień wolnego aby z nim popracować, tak jak z Bunią było, a to jest mozliwe dopiero po 10-tym.
                • ewa9717 Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 12:54
                  Luśce inteligentnie z oczu patrzy, może 3,5 dnia z nadgodzinami wystarczy wink
                  • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 12:58
                    Nie Luśce, nie Luśce, w razie czego Kika będzie. Panna Kika wink

Raz więc, nudząc się szalenie,
                    Przeczytała ogłoszenie,
                    Że niejaka panna Kika
                    Na ulicy Kopernika
                    Pragnie uczyć się języka
                    Angielskiego.
                    • ewa9717 Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 13:04
                      Ale Luśka miała imadło w paluszkach wink
                      • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 13:22
                        No właśnie, jest niebezpieczeństwo, że to się objawi we szczęce wink p.s. od razu ripostuję, wielkość nie ma znaczenia, taki termit na przykład.
      • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 15:52
        Minerwo, małpa poszła.
        • stara.gropa Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 16:54
          Baronie, a czy ja mogłabym zostać matką chrzestną Lusi? Bo mniemam, że Bunia już ma takową.
          • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 18:17
            Ależ oczywiście droga Gropo, tylko wiesz, na prezent to jajco faberże albo kohinor, lub cóś w tym guście smile
            • stara.gropa Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 18:22
              Myślałam o zestawie miseczek z porcelany royal doulton z ręcznie złoconymi brzegami smile
              • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 18:25
                Może być, ale pod warunkiem, że przywiezie je dostawca z wyraźnym godłem królewskim na furgonie smile
                • ewa9717 Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 18:28
                  No nie wiem, to chyba wrąbki powinny być ręcznie złocone...
                  • stara.gropa Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 18:38
                    Oczywiście, masz rację. Lecę zmienić zamówienie na złocone wrąbki.
                    • asia.sthm Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 19:25
                      Baronie nie czekaj. ktos ci Lusienke zakosi i bedziesz plakal, a my kurcze razem z toba.

Wyjatkowo urocza panieneczka, filuterna ksiezniczka.
                      • papuga_ara Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 22:13
                        Rzeczywiście lepszy jest pomysł z wpłaceniem pieniążka na konto, będę zasilać przy róznych okazjach.
                        • 36krzysiek Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 09:00
                          Niniejszym chciałem podziękować Minerwie za organizację genialnych materacy, z których spokojnie da się wykroić 10 posłań dla psiuków - wielki buziak smile
                          • ewa9717 Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 10:14
                            Od początku wiedziałam, ze o pociumkanie szło wink
                          • minerwamcg Re: Baronie, jest zapytajność. 26.10.11, 13:34
                            Dziesięć aż? To świetnie! A zasługa nie moja, tylko sąsiada, że wywalił takie użyteczne rzeczy smile Pewnie jacyś ubodzy studenci porośli w pierze i kupili sobie łóżka fakira w Ikei...
        • minerwamcg Re: Baronie, jest zapytajność. 23.10.11, 17:05
          Jeszcze nie dobiegła.
    • g0p0s Re: Zbiórka 04.11.11, 11:52
      Wprawdzie Asia tym razem nie ląduje, ale piernaty do Bramy należy zabrać. Dwie sztuki wygrzebałem.
      • 36krzysiek Re: Zbiórka 05.11.11, 11:40
        Świtem bladem pojechaliśmy do schroniska z darami. Wielkie podziękowania darczyńcom i inne wyrazy w imieniu 130 psów. Taka wizyta to dla mnie trauma i pewnie parę dni będę dochodził do siebie. Do schroniska nawet nie wszedłem, wystarczyło mi to, co słyszałem na zewnątrz, jeszcze mi się w środku wszystko telepie. Serce rośnie jedynie na widok masy wolontariuszy, którzy pomagają w wyprowadzaniu psiaków na spacery, aby nie siedziały non stop w boksach. Bunia i my poznaliśmy Barona, który od przyszłego tygodnia będzie należał do naszej sfory. Jest dość lękliwy, więc będzie trochę pracy.
        www.schroniskomilanowek.pl/index.php?option=com_sobipro&pid=55&sid=165:Baron&Itemid=11
        Kończę, bo oczy mi ciekną.
        • ewa9717 Re: Zbiórka 05.11.11, 11:44
          Śliczny blondas po tacie wink
          A Luśka?????
          • 36krzysiek Re: Zbiórka 05.11.11, 11:58
            Luśka ma już dom w Milanówku.
            • asia.sthm Re: Zbiórka 05.11.11, 12:08
              o, Baron Junior. Sliczny , i niech wam rosnie na pocieche.

Kundelki sa duuuuzo piekniejsze od pinczerow.
              Pinczery wybacza.
            • ewa9717 Re: Zbiórka 05.11.11, 15:11
              Ufffff wink
    • minerwamcg Re: Zbiórka 20.11.11, 22:17
      Baronie, a dywan? Ktoś wywalił dywanik, nie za duży, ale i nie chustka do nosa. Jak się przyda, to uratuję. Niektóre psy lubią leżeć na dywanach...
      • 36krzysiek Re: Zbiórka 21.11.11, 07:53
        Ratuj na wszelki wypadek smile
        • 36krzysiek Re: Zbiórka 19.12.11, 08:26
          Kociowi, Ani i Orale dziękuję za dary smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka