Dodaj do ulubionych

Zagadki na bis

08.11.11, 20:30
Skoro poprzedni wątek "zszedł na psy" i nikt nie chce zadawać to spróbuję ja - najwyżej mnie zignorujecie smile
Jak miał na imię nadludzko mądry pies?

No nie ten też schodzi na psy i to już na początku!!! wink
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Zagadki na bis 08.11.11, 20:43
      Taki kfiatek niebiewski. Chaber ?
      • koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 08.11.11, 20:50
        No i zatopiła mnie pierwszym strzałem!
        Za karę zadajeszwink
        • gat45 Re: Zagadki na bis 08.11.11, 20:53
          Janeczkopawełki to moje ulubione książki pani Chmielewskiej. Zaraz potem Tereskookrętki i dopiero później cała reszta. Może nie zostanę z trzaskiem wyrzucona za ten świętokradczy na tym forum tekst ?

Z nadzieją, że nie - idę się głowić nad zagadką.
    • gat45 Mam 08.11.11, 21:07
      Jakiemu doświadczeniu naukowemu oddawali się Janeczka i Pawełek podczas ich jedynego spotkania z Tereską i Okrętką ?
      • szkorbut-lumbago Re: Mam 08.11.11, 21:11
        Chodziło o możliwość zapienienia jeziora nad którym się spotkali. W chwili zapoznawania się Terski i Okrętki z Janeczką, Pawełek właśnie bardzo dokładnie mył ręce i zapieniał.
        • ewa9717 Re: Mam 08.11.11, 21:13
          Nie, to miał być chyba poważny chemicznie jeziorny roztwór nasycony. Mydłem. Chyba w płynie?
        • groha Re: Mam 08.11.11, 21:17
          Roztwór nasycony chcieli uzyskać smile
      • woloduch1 Re: Mam 08.11.11, 21:12
        Mydlili wode w jeziorze i chcieli sie dowiedziec, czy uda im sie osiagnac roztwor nasycony. Tereskookretka doradzila (w ramach zwiekszenia efektywnosci eksperymentu) uzycie mydla w plynie.

Pozdrawiam

Woloduch
        • gat45 Bardzo to nieekologiczne, ale tak było 08.11.11, 21:15
          Wymydlanie.

No to teraz oboje zadajecie. Wątek nam się rozłamie, ale na rozłamy moda tej jesieni.
          • ewa9717 Re: Bardzo to nieekologiczne, ale tak było 08.11.11, 21:16
            Oboje? Ja widzę otroje!
            Waltornia.
            • gat45 Re: Bardzo to nieekologiczne, ale tak było 08.11.11, 21:19
              Racja. Teraz nawet oczworo. Ale jak zaczynałam pisać swój post, to grały tylko oboje.
              • ewa9717 Re: Bardzo to nieekologiczne, ale tak było 08.11.11, 21:22
                To ja demokratycznie proponuję Wołoducha, niech ma coś od życia wink
    • eulalija Re: Zagadki na bis 09.11.11, 07:09
      Proszę skóry na włosy cztery zapałkami nie dzielić.
      Szkorbut-Lumbago o krótki pysk wygrała i zadaje (jak się obudzi i do komputera dowlecze).
      • ewa9717 Re: Zagadki na bis 09.11.11, 08:21
        ..! ..!
        To ja w postawie na baczność jawohlicznie trzasnęłam kopytami wink
        • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 09.11.11, 08:48
          Obudzić to się obudziłam już jakiś czas temu, ale dowlokłam sie niedawno smile
          To trzymając sie Janeczki i Pawełka: dlczego protektory motoru zostały wysmarowane masłem do opalania mamusi i jakie w związku z tym obawy miała Janeczka?
          • woloduch1 Re: Zagadki na bis 09.11.11, 19:14
            1. Zeby nauczy Chabra odszukiwac porucznika
            2. Janeczka obawiala sie reakcji mamy na brak masla do opalania.

Pozdrawiam

Woloduch
            • eulalija Re: Zagadki na bis 10.11.11, 07:40
              Wydaje mi się, że Janeczka obawiała się, że porucznik może wpaść w poślizg. Ale mam nadzieję, że się mylę, bo nie mam gotowej zagadki.
              • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 10.11.11, 09:14
                No niestety obawiała się, że wpadnie w poślizg. To znaczy braku masła również, ale chodziło mi o ten poslizg i teraz to chyba dwie zagadki powinny być albo po pół smile
                • eulalija Re: Zagadki na bis 10.11.11, 11:20
                  Swoje pół to Wołoduch da wieczorem.
                  Trudno, żeby się coś działo, muszę ja terazwink

Co, oprócz obserwowania kradzieży samochodu, robiła Janeczka w przedsionku klatki schodowej bloku na Ursynowie?
                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 10.11.11, 11:35
                    Agrafkę z ciała usuwała?
                    • eulalija Re: Zagadki na bis 10.11.11, 11:39
                      Tak jest!
                      • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 13.11.11, 09:04
                        Kociu teraz Ty smile
                        • kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 13.11.11, 18:20
                          Przepraszam za opóźnienie. Które dwie osoby usiadły do kolacji jak średniowieczni monarchowie?
                          • eulalija Re: Zagadki na bis 14.11.11, 09:04
                            On to Tomasz, książka to "Najstarsza prawnuczka" ale z nią sobie nie dam rady, to piękna dziewczyna, wnuczka Justyny o cerze przy której brzoskwinia robi złe wrażenie.
                            • kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 14.11.11, 12:47
                              Komisja uznaje. To Agnieszka była. Zadajesz.
                              • eulalija Re: Zagadki na bis 16.11.11, 08:20
                                O! Właśnie! Agnieszka! Żeby tego szkopa zakopało!

Gdzie zostały złożone złodziejskie łupy z altanki i piwnicy?
                                • slotna Re: Zagadki na bis 17.11.11, 20:17
                                  W ogrodzie Ropucha, nazwiska nie pomne.
                                  • eulalija Re: Zagadki na bis 18.11.11, 07:43
                                    Nie. To był pierwotny pomysł, by wszystko zawieźć na Bonifacego 130. Ale skończyło się inaczej. Komisja nie uznaje.
                                    • slotna Re: Zagadki na bis 18.11.11, 10:49
                                      Aaa!!! Zaprawde na pamiec mi zaleglo. Walneli lupy za Supersamem (lezka sie woku kreci...).
                                      • stara.gropa Re: Zagadki na bis 18.11.11, 10:52
                                        W woku?
                                        Przepraszam, jestem dzisiaj w figlarnym nastroju smile
                                        • slotna Re: Zagadki na bis 19.11.11, 23:07
                                          A mnie od jakiegos czasu spacja szwankuje. Bedzie wiecej smiechu zapewne smile

Zagadka:

Czego nie lubil pan Wladzio od betoniarzy?
                                          • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 20.11.11, 18:42
                                            O ile nie mylę postaci, to nie lubił czasowników smile
                                            • ewa9717 Re: Zagadki na bis 20.11.11, 18:48
                                              To ja się przyznam, że niektóre zgadki nawet po ich rozwiązaniu nie zapalają mi swiatełka w tunelu. Może trzeba by da capo apiać całą twórczość, ale tak zabardzowato to mi się nie chce...
                                              • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 21.11.11, 13:01
                                                Mnie też nie wszystko się kojarzy. Pan od czasowników jest z Autobiografii, pracował przy budowie Domu Chłopa. Ale nie o ile po zagadce wydawało mi się, że wiem o którą altankę i piwnicę chodzi, a tyle po odpowiedzi jestem zagubiona. A tak chciałabym pamiętać wszystko smile
                                                • eulalija Re: Zagadki na bis 21.11.11, 13:18
                                                  2/3 sukcesu. Piwnica i altanka działkowa były wypchane złodziejskimi łupami samochodowymi. Właścicielką obu tak niecnie wykorzystywanych pomieszczeń była ekspertka znaczkowa a mienie tam się znalazło bo jej syn się narkotykowo wygłupił. Nazwisko mi akurat szkop zakopał. I pierwotnie mieli to kradzione ukraść i podrzucić Ropuchowi ale tata Karoliny i Rafał zdecydowali, że trochę głupio po mieście zbyt długo jechać z trefnym towarem i wybrali tyły Supersamu (też mi się kręci takie słone w oku jak wspomnę sobie Supersam).
                                                  O! Nadachowska.
                                            • slotna Re: Zagadki na bis 20.11.11, 21:14
                                              Bingo. Zadajesz.
                                              • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 21.11.11, 13:04
                                                W czym czym ukryty był diament? Chodzi mi ostatnią kryjówkę najbliższą diamentowi smile?
                                      • eulalija Re: Zagadki na bis 18.11.11, 10:54
                                        Komisja uznaje, Slotna zadajesmile
                                        • tutul Re: Zagadki na bis 21.11.11, 15:02
                                          W poduszeczce do igieł?Rozmiarami podobno dorównywała jaśkowi.
                                          • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 21.11.11, 19:52
                                            Rozmiar nie rozmiar, miało funkcję poduszeczki pełnić smile

Zadajesz.
                                            • tutul Re: Zagadki na bis 22.11.11, 20:11
                                              Komu Alicja nie sięgała w roztargnieniu do pięt?
                                              • slotna Re: Zagadki na bis 22.11.11, 22:16
                                                Panu Sewerynowi-Teodorowi.
                                                • tutul Re: Zagadki na bis 23.11.11, 08:03
                                                  Zadajesz
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 23.11.11, 16:52
                                                    Co latalo po murze Chabrowiczow?
                                                  • minerwamcg Re: Zagadki na bis 23.11.11, 17:04
                                                    Płomień od samozapalonego lontu.
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 23.11.11, 18:30
                                                    Twoja kolej.
                                                  • minerwamcg Re: Zagadki na bis 23.11.11, 20:21
                                                    Któremu synowi i dlaczego Gurua odmówiła zezwolenia na ślub?
                                                  • koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 23.11.11, 21:37
                                                    Robertowi ponieważ "znała obie strony i nie chciała brać odpowiedzialności"
                                                  • minerwamcg Re: Zagadki na bis 23.11.11, 22:00
                                                    Robertowi tak, powód był inny.
                                                  • ewa9717 Re: Zagadki na bis 23.11.11, 22:03
                                                    Niepełnoletność wyrywnego do żeniaczki?
                                                  • koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 24.11.11, 09:10
                                                    minerwamcg napisała:

> Robertowi tak, powód był inny.

"Zaraz po remoncie Robert postanowił się ożenić. Ściślej biorąc, postanowienie objawił już wcześniej, ale odmówiłam zezwolenia na piśmie, a nie miał jeszcze dwudziestu jeden lat. Narzeczoną aprobowałam w pełni, byłam jej serdecznie wdzięczna za jego maturę, znałam jednakże swoją rodzinę w obie strony i wolałam nie brać na siebie odpowiedzialności. -Kochane dzieci - rzekłam szczerze - bardzo chcę, żebyście wzięli ślub, jestem za, ale papierka nie dam. Żenić się może tylko człowiek dorosły, a człowiekowi dorosłemu papierki niepotrzebne. Mam wielką nadzieję, że doczekacie właściwej chwili nie zmieniając decyzji."
                                                  • minerwamcg Re: Zagadki na bis 25.11.11, 23:37
                                                    Super, Babo. Zadawaj!
                                                  • koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 26.11.11, 15:12
                                                    Co zostało zostało ocenione jako raj dla matek z dziećmi?
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 26.11.11, 19:45
                                                    > Co zostało zostało ocenione jako raj dla matek z dziećmi?

Morze Azowskie. Zadne sie nie utopi, zeby nie wiem jak chcialo wink
                                                  • koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 26.11.11, 21:54
                                                    Dokładnie. Zadajesz!
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 26.11.11, 22:01
                                                    Czym Pawel prawie sobie wydlubal oko?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 26.11.11, 22:13
                                                    O cholera, ale KTÓRY Paweł? wink
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 26.11.11, 23:18
                                                    Hihi, takie latwe mi wychodzily, to teraz niech bedzie zagadka i to KTORY wink
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 27.11.11, 20:19
                                                    Gałęzią jak gonił bandytę po krzakach we "Wszystkim Czerwonym". Czy mam szukać jakim drzewem dokładnie smile?
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 27.11.11, 21:06
                                                    Nie, wystarczy smile To byla galaz od sliwki. Zadajesz.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 29.11.11, 11:31
                                                    Zapomniałam sie. Przepraszam, kajam sie bardzo i zadaję.
                                                    Jakie zwierzątko posiadał mężczyzna od krowy niebiańskiej i haftowanego monogramu?
                                                  • woloduch1 Re: Zagadki na bis 29.11.11, 21:15
                                                    Goryla.

Pozdrawiam

Woloduch
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 29.11.11, 22:26
                                                    Dokładnie. Teraz Ty.
                                                  • woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 30.11.11, 20:01
                                                    Co sie stalo z trupem w kurkach?

Pozdrawiam

Woloduch
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 10:01
                                                    Chyba czas już na podpowiedź.
                                                  • woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 20:09
                                                    Archiwum

Pozdrawiam

Woloduch
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 21:06
                                                    W archiwum znalazlam informacje, iz "potężny cios zmiażdżył mu połowę głowy, czyniąc zeń krwawą miazgę". Mu, w sensie temu trupu. Musze przeczytac calosc? wink
                                                  • woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 22:21
                                                    Niekoniecznie, aczkolwiek dobry pomysl. Pytanie ma co najmniej trzy prawidlowe odpowiedzi.

Pozdrawiam

Woloduch
                                                  • embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 22:50
                                                    woloduch1 napisał:

> Niekoniecznie, aczkolwiek dobry pomysl. Pytanie ma co najmniej trzy prawidlowe
                                                    > odpowiedzi.
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam
                                                    No to ja próbuję:
                                                    Uległ całkowitemu zanikowi, pozostawiając za sobą pewne ślady jednakowoż?
                                                    smile
                                                    > Woloduch
                                                    >
                                                  • embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 22:53
                                                    embepe napisała:

> woloduch1 napisał:
                                                    >
                                                    > > Niekoniecznie, aczkolwiek dobry pomysl. Pytanie ma co najmniej trzy prawi
                                                    > dlowe
                                                    > > odpowiedzi.
                                                    > >
                                                    > > Pozdrawiam
                                                    > > > Woloduch
                                                    > >
                                                    Hm... nieco koślawo wtryniłam się w cytat z Woloducha, BARDZO PRZEPRASZAM!
                                                    Moje powinno być tu:
                                                    >>No to ja próbuję:
                                                    >>Uległ całkowitemu zanikowi, pozostawiając za sobą pewne ślady jednakowoż?smile
                                                  • woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 19:18
                                                    Odpowiedz prawidlowa. Dwie pozostale to:
                                                    1. Nie zostal zakonczony.
                                                    2. Trzeba zapytac April.
                                                    Teraz Twoja kolej na zagadke.

Pozdrawiam

Woloduch
                                                  • embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 20:47
                                                    Łatwizna ( co będziemy sobie życie utrudniać w piąteczek wink ): co wisiało na haku wystarczającym do powieszenia mamuta?
                                                  • ewa9717 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 20:56
                                                    Kastaniety, ole!
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 21:02
                                                    Na pewno dobrze, zadawaj, zadawaj! wink
                                                  • ewa9717 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 21:05
                                                    Czego młodociana Gurua doznała zaraz po wybuchu powstania?
                                                  • embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 21:27
                                                    Głębokiego przeświadczenia o tym, że nikomu z jej rodziny, ani też jej samej nie stanie się nic złego.
                                                  • ewa9717 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 21:46
                                                    No proszę, chyba ściągi mają wink
                                                    Zadajesz!
                                                  • embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 10.12.11, 20:59
                                                    W weekendy łatwizna : jak odnalazła się książka spóżnień? wink
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 10.12.11, 21:15
                                                    Stanowila jedna calosc z ksiazka wychodkow, a Matyldzie sie o tym zapomnialo bylo.
                                                  • embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 11.12.11, 22:46
                                                    slotna napisała:

> Stanowila jedna calosc z ksiazka wychodkow, a Matyldzie sie o tym zapomnialo by
                                                    > lo.
                                                    >

Oczywiście!
                                                    Zadajesz!
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis - maly zarcik 12.12.11, 11:12
                                                    To nie to, że chcę siać zament, ale czy książka spóźnień nie była przypadkiem drugą stroną ksiazki specjlanych dokumentów, czy jakoś tak?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis - maly zarcik 13.12.11, 09:05
                                                    No i zatamowała (żeby nie powiedzieć "zabilam") wątek z zagadkami, a przecież moje pytanie było naprawdę niewinne smile
                                                  • eulalija Re: Zagadki na bis - maly zarcik 13.12.11, 09:11
                                                    Nic nie zabiłaś, Slotna bywa niezbyt często, zajrzy to zada.
                                                    A z książką to było tak, że była jedna, mam zresztą wrażenie, że był to zeszyt wykorzystywany od przodka i od tyłka.
                                                  • ania_m66 a moge sie w miedzyczasie wepchnac? ;) 14.12.11, 18:03
                                                    zanim slotna zajrzy i zada?
                                                    kim z zawodu byl pan strzalkowski?
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 16.12.11, 22:50
                                                    W tym watku bywam akurat dosc czesto, ale internet mi padl i dopiero wczoraj wieczorem wrocil. Mialam tyle do nadrobienia, ze tu juz nie dotarlam.

Pan Strzałkowski byl z zawodu szlachta, a Szwedow bil niemozebnie! No chyba, ze chodzi o tego, co ciagnal lodz. To byl mechanikiem.
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 16.12.11, 23:43
                                                    I z tego wszytkiego zapomnialam zadac big_grin

Jaka rozrywke urzadzali sobie pacjenci szpitala, w ktorym lezal blondyn wszechczasow?
                                                  • embepe Zagadki na bis - wątek żyje! 14.12.11, 19:50
                                                    szkorbut-lumbago napisała:

> No i zatamowała (żeby nie powiedzieć "zabilam") wątek z zagadkami, a przecież m
                                                    > oje pytanie było naprawdę niewinne smile

Ależ to nawet nie było pytanie jeno uściślenie odpowiedzi, świadczące o świetnej znajomości szczegółów tekstu!
                                                    "(...) książka spóźnień wraz z książką tajnych dokumentów tworzyła jedną całość. Jedna treść była wpisywana z jednej strony, a druga z drugiej, do góry nogami. Zależnie od tego, którą stroną włożyła pani Matylda książkę, ginął lub odnajdywał się odpowiedni dokument. (...)" "Lesio", Agencja Praw Autorskich i Wydawnictwo INTERART, Warszawa 1990, str.52.

Jako zadająca wypowiem się, że chodziło mi o to, że to było takie "dwa w jednym" . Slotna odpowiedziała pierwsza, z drobną aczkolwiek akceptowalną niedokładnością, zatem jej (Slotnej) święte prawo zadawania następnego pytania! smile
                                                    Ania_m66 wykorzystała nieobecność Slotnej i zadała, więc wątek żyje - nie martw się, S-L!
                                                    smile

• april02 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 16.12.11, 10:29
                                                    April sama nie wie smile To ad 2. A ad 1., może by go warto odkopać i zakończyć wink
                                                  • woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 16.12.11, 20:11
                                                    Tez tak mysle, Aprilku, tez tak mysle...

Pozdrawiam

Woloduch
    • blackauri Re: Zagadki na bis 22.12.11, 08:27
      Urządzali sobie wyścigi karaluchów. Mogę zadawać?
      • slotna Re: Zagadki na bis 22.12.11, 12:07
        Tak smile
        • blackauri Re: Zagadki na bis 23.12.11, 17:47
          Kto miał robić za zimową panienkę?
          • slotna Re: Zagadki na bis 24.12.11, 16:49
            Marcin nad morzem, hihihihi smile)
    • blackauri Re: Zagadki na bis 29.12.11, 15:20
      oczywiście, zadajeszsmile
    • slotna Re: Zagadki na bis 29.12.11, 18:18
      Co nietypowego mozna zrobic z tym ustrojostwem, ktore na poczatku ma mikrofon, na koncu odbiornik, a po drodze mnostwo skomplikowanych rzeczy?
      • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 02.01.12, 13:05
        Wszystkich możliwości nie pamiętam (ale wiem gdzie szukać i w razie czego sprawdzę smile):
        można powiesić na ty ustrojstwie pranie, jako że ma dużo długiego kabla albo też zrzucić komuś na głowę, jako że jest ciężkie.
        Starczy czy patrzeć?
        • slotna Re: Zagadki na bis 02.01.12, 20:11
          > Wszystkich możliwości nie pamiętam (ale wiem gdzie szukać i w razie czego spraw
          > dzę smile):
          > można powiesić na ty ustrojstwie pranie, jako że ma dużo długiego kabla albo te
          > ż zrzucić komuś na głowę, jako że jest ciężkie.
          > Starczy czy patrzeć?

Wystarczy, chociaz co prawda ludziom na glowe mozna zrzucac i doniczki z kwiatami tez wink A przez to urzadzenie mozna jeszcze komus cholernie naublizac...

Zadajesz.
    • stara.gropa Re: Zagadki na bis 08.01.12, 19:11
      Pozwolę sobie zadać niewiarygodnie trudną zagadkę wink. Trochę rozrywki na niedzielę dla szanownych.
      W jakiej miejscowości był Roman Maciejak w 1938 roku?
      • ewa9717 Re: Zagadki na bis 08.01.12, 19:18
        Letniskowej wink
        • stara.gropa Re: Zagadki na bis 08.01.12, 19:22
          Odpada pani z teleturnieju.
      • slotna Re: Zagadki na bis 08.01.12, 19:40
        W Pabianicach. Watpie, czy wiele zapamietal.
        • stara.gropa Re: Zagadki na bis 08.01.12, 19:54
          Niesamowite, zagadka rozwiązana. Nie ma mocnych na szanownych. smile
          • slotna Re: Zagadki na bis 08.01.12, 23:10
            Jesli chcesz mnie wykonczyc, mozesz zadawac zagadki z nowych ksiazek - tych napisanych po 2000 r. w wiekszosci w ogole nie czytalam (dzieki temu mam czas na regularne powroty do starych smile).
            • ewa9717 Re: Zagadki na bis 09.01.12, 09:03
              Niech no się Slotna nie obcyndala, ino zadaje!
              • eulalija Re: Zagadki na bis 09.01.12, 09:19
                Wedle mojej wiedzy najlepszej wynikającej z czytania ze zrozumieniem, zagadkę powinna zadać S-L. Slotna odpowiedziała na przelotną zagadkę Gropy, to się chyba nie liczy.
                • slotna Re: Zagadki na bis 09.01.12, 20:18
                  Tak, powinna. Ale jak nie zada niedlugo, to ty mozesz. Albo ktokolwiek smile
                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 10.01.12, 10:06
                    Jak ja czuję, ze ktoś chce mnię z zagadek wyrugować wink

A zatem: czego blondwłose rodzeństwo używało do wchodzenia na zamkniętą część strychu?
                    • eulalija Re: Zagadki na bis 10.01.12, 10:29
                      Haków do zawieszania karniszy.
                      • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 10.01.12, 12:24
                        Szybko, sparwnie i skutecznie. Polecam tę Forumowiczkę (czy ten rzczownik ma w ogóle formę żeńska?).
                        Zadajesz
                        • ewa9717 Re: Zagadki na bis 10.01.12, 12:34
                          On ma przede wszystkim rodzaj żeński wink
                          A Eulalija załatwila zagadkę między sięgnięciem po zelazko a jego włączeniem!
                          • eulalija Re: Zagadki na bis 10.01.12, 12:53
                            Dziś nie prasuję, dziś pracuję.
                            No co mam poradzić, książka z grupy uwielbianych, też już powoli zaczyna przypominać ukochanego miśka z dzieciństwa.
                        • eulalija Re: Zagadki na bis 10.01.12, 12:52
                          Dziękuję uprzejmie, proszę bardzo: przy jakiej okazji z torby bliźniaczki wyleciały szmaragdowe kolczyki?
                          • eulalija Re: Zagadki na bis 11.01.12, 15:13
                            No! Przecież to proste! Slotna, ta książka jest z 1996 rokuwink
                            • slotna Re: Zagadki na bis 12.01.12, 12:19
                              > No! Przecież to proste! Slotna, ta książka jest z 1996 rokuwink

Te czytalam wszystkie, ale nie tyle razy wink
                          • tutul Re: Zagadki na bis 11.01.12, 16:02
                            Po powrocie z Francji i kąpieli szukała pilniczka do paznokci (najlepszy sposób hihihi)
                            • eulalija Re: Zagadki na bis 11.01.12, 16:20
                              Zresztą w obecności bogatego gachasmile
                              Zadajesz.
                            • eulalija Re: Zagadki na bis 12.01.12, 11:55
                              Hej Tutul, nie zajmuj się poradnictwem, zagadkę daj!
                              • tutul Re: Zagadki na bis 12.01.12, 12:34
                                Nie mogę znaleźć odpowiednio trudnej...
                                No dobra,łatwo będzie:Jak długo Joanna siedziała w lochu?
                                • slotna Re: Zagadki na bis 12.01.12, 13:21
                                  Przeszlo trzy i pol miesiaca.
                                  • tutul Re: Zagadki na bis 12.01.12, 13:24
                                    zadajesz
                                    • slotna Re: Zagadki na bis 12.01.12, 13:33
                                      Co stanowilo temat zdjecia, majacego zastapic zdjecie zęba?
                                      • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 12.01.12, 19:07
                                        Chyba to było zdjęcie reklamy z prasy kanadyjskie, zdjęcie czarno białe a reklama bardzo gęsta, a zamienione zostało o ile dobrze pamiętam na drzewo genealogiczne być może jakichś władców.
                                        • slotna Re: Zagadki na bis 12.01.12, 21:55
                                          Zadajesz.
                                          • eulalija Re: Zagadki na bis 17.01.12, 12:41
                                            S-L się coś bardzo ociąga. Śniegiem ją zasypało czy przymroziło gdzieś? Przecież progeniturę wysłała na ferie...
                                            • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 22.01.12, 15:48
                                              Wysłała i dlatego pracuje, a nie po sieci chodzi big_grin. Ale czuję się winna, że musicie czekać, zatem ...
                                              czego naukowo nie trzeba było robić pieczarkom?
                                              • se_nka0 Re: Zagadki na bis 22.01.12, 16:15
                                                Podlewać.
                                                • slotna Re: Zagadki na bis 22.01.12, 17:13
                                                  No nie, czekalam i czekalam, sprawdzalam i sprawdzalam, a jak raz sie zagapilam, to prosze, nowa zagadka juz rozwiazana! big_grin
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 22.01.12, 22:09
                                                    I to poprawnie jak najbardziej wink. Se_neko zadajesz.
                                                  • se_nka0 Re: Zagadki na bis 23.01.12, 13:08
                                                    ,, Ostatni kraj na świecie, w jakim mógłby się znależć, to... ,,

Dodam : chodzi o bułgarski bloczek numer sto pięć.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 23.01.12, 16:32
                                                    Na szczęście nie wiem smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 31.01.12, 14:37
                                                    Ja wciąż nie wiem, ale chyba to jest większy kłopot niż mi się wydawało także dla innych. To może jakaś podpowiedź jeszcze?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 31.01.12, 14:45
                                                    Już wiem. W Bługarii.
                                                  • se_nka0 Re: Zagadki na bis 05.02.12, 13:20
                                                    s - l zadajesz!
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 06.02.12, 10:29
                                                    Tym razem szybciej wink.
                                                    Co robił stary, a co nowy świat?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 06.02.12, 10:30
                                                    Coś chyba ruchliwego. smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 06.02.12, 11:17
                                                    Ruchliwego, a jakże, ale który, w którym kierunku smile
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 06.02.12, 12:45
                                                    Nowy Swiat lecial do gory, do gory, a stary swiat na dol...
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 06.02.12, 20:56
                                                    Dokładnie o te kierunki mi chodziło. Wychodzi, że poruszłały się w pionie, a gdzie poziom?
                                                    Zadajesz
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 07.02.12, 10:30
                                                    Kto i dlaczego bez slowa zgodzil sie na chodzacego trupa?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 13.02.12, 08:31
                                                    Dobra zagadka, skuteczna. Myzlę, że to juz czas na małą podpowiedź.
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 13.02.12, 13:25
                                                    Podpowiedz: nastapila pomylka w kwestii miana. Trup sie jakos zwal i to sprowokowalo owa milczaca zgode.
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 13.02.12, 13:26
                                                    Znaczy, odpowiedzialam na czesc zagadki pt. "dlaczego", teraz juz tylko pytanie, kto smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 16.02.12, 09:00
                                                    Ja ciągle nie wiem o co chodzi (ale ja często nie wiem więc to nie jest nic nadzwyczajnego), ale podbijam bo albo ktoś mądry i wiedzowy się znajdzie albo slotna się zlituje i poda coś jeszcze smile
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 16.02.12, 11:59
                                                    Slotna zawsze daje za latwe zagadki, wiec raz sie jej udalo wink Trup nie byl tak naprawde trupem, tylko zdawal sie komus strasznie stary. Temu komus, co przypadkowo sie zgodzil.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 24.02.12, 11:40
                                                    Ponieważ ani ja, ani inni czytający dalej nie znają odpowiedzi, a ten co potencjalnie wie nie czyta widać wątku z zagadkami, a ponad to minęło już 17 dni od zadania zagadki oraz 8 dni od udzielenia podpowiedzi to może nadszedł czas na kolejną? Proszę.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 24.02.12, 12:52
                                                    Ja też proszę, albowiem mroki na pamięć mą zaległy. Słona, ty ludzi w kompleksy wpędzasz. Sadistko, ty!... smile
                                                  • eulalija Re: Zagadki na bis 24.02.12, 13:19
                                                    Strzelam z dwóch armat.
                                                    - ten zakonserwowany na Pradze, gdzie Joanna z tym mówiącym inaczej robiła obmiary budynku. Pod tym lakierem czy inną chemią tak się zestarzał. Ale ja nie lubię tej książki, więc może być dużo hałasu o nic.
                                                    - Kacyk. Tą lubię. Stary ramol był i zgrzytał ale żywiutko łapał podstwionego Maciejaka rączką laseczki czy też parasola.
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 25.02.12, 03:19
                                                    Moi drodzy, przepraszam was najmocniej. Jestem na wyjazdowym, dosc intensywnym urlopie i do internetu zagladam w rzadkich wolnych chwilach. Teraz np. zle sie czuje (spojrzcie, ktora godzina) i spac nie moge, wiec jestem wink Chodzilo mi o "Wielki diament" i Arabelle, ktora z zachwytem przyjela informacje rodzicow o tym, ze oswiadczyl sie o jej reke ukochany i zostal przyjety. Narzeczony w rzeczywistosci okazal sie byc nie ukochanym, a zramolalym wujem tegoz, o tym samym imieniu i nazwisku, stad jej zachwyt i akceptacja.

Jeszcze raz przepraszam i niech zada kto pierwszy i lepszy wink
                                                  • slotna Re: Zagadki na bis 25.02.12, 03:22
                                                    > ywistosci okazal sie byc nie ukochanym, a zramolalym wujem tegoz, o tym samym i
                                                    > mieniu i nazwisku, stad jej zachwyt i akceptacja.

_Poczatkowy_ zachwyt i akceptacja. Po wykryciu pomylki wlasnie burzyla sie, ze chodzacy trup.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka