koszmarna.baba 08.11.11, 20:30 Skoro poprzedni wątek "zszedł na psy" i nikt nie chce zadawać to spróbuję ja - najwyżej mnie zignorujecie Jak miał na imię nadludzko mądry pies? No nie ten też schodzi na psy i to już na początku!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 08.11.11, 20:50 No i zatopiła mnie pierwszym strzałem! Za karę zadajesz Odpowiedz Link
gat45 Re: Zagadki na bis 08.11.11, 20:53 Janeczkopawełki to moje ulubione książki pani Chmielewskiej. Zaraz potem Tereskookrętki i dopiero później cała reszta. Może nie zostanę z trzaskiem wyrzucona za ten świętokradczy na tym forum tekst ? Z nadzieją, że nie - idę się głowić nad zagadką. Odpowiedz Link
gat45 Mam 08.11.11, 21:07 Jakiemu doświadczeniu naukowemu oddawali się Janeczka i Pawełek podczas ich jedynego spotkania z Tereską i Okrętką ? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Mam 08.11.11, 21:11 Chodziło o możliwość zapienienia jeziora nad którym się spotkali. W chwili zapoznawania się Terski i Okrętki z Janeczką, Pawełek właśnie bardzo dokładnie mył ręce i zapieniał. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Mam 08.11.11, 21:13 Nie, to miał być chyba poważny chemicznie jeziorny roztwór nasycony. Mydłem. Chyba w płynie? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Mam 08.11.11, 21:12 Mydlili wode w jeziorze i chcieli sie dowiedziec, czy uda im sie osiagnac roztwor nasycony. Tereskookretka doradzila (w ramach zwiekszenia efektywnosci eksperymentu) uzycie mydla w plynie. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
gat45 Bardzo to nieekologiczne, ale tak było 08.11.11, 21:15 Wymydlanie. No to teraz oboje zadajecie. Wątek nam się rozłamie, ale na rozłamy moda tej jesieni. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Bardzo to nieekologiczne, ale tak było 08.11.11, 21:16 Oboje? Ja widzę otroje! Waltornia. Odpowiedz Link
gat45 Re: Bardzo to nieekologiczne, ale tak było 08.11.11, 21:19 Racja. Teraz nawet oczworo. Ale jak zaczynałam pisać swój post, to grały tylko oboje. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Bardzo to nieekologiczne, ale tak było 08.11.11, 21:22 To ja demokratycznie proponuję Wołoducha, niech ma coś od życia Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 09.11.11, 07:09 Proszę skóry na włosy cztery zapałkami nie dzielić. Szkorbut-Lumbago o krótki pysk wygrała i zadaje (jak się obudzi i do komputera dowlecze). Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki na bis 09.11.11, 08:21 ..! ..! To ja w postawie na baczność jawohlicznie trzasnęłam kopytami Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 09.11.11, 08:48 Obudzić to się obudziłam już jakiś czas temu, ale dowlokłam sie niedawno To trzymając sie Janeczki i Pawełka: dlczego protektory motoru zostały wysmarowane masłem do opalania mamusi i jakie w związku z tym obawy miała Janeczka? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zagadki na bis 09.11.11, 19:14 1. Zeby nauczy Chabra odszukiwac porucznika 2. Janeczka obawiala sie reakcji mamy na brak masla do opalania. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 10.11.11, 07:40 Wydaje mi się, że Janeczka obawiała się, że porucznik może wpaść w poślizg. Ale mam nadzieję, że się mylę, bo nie mam gotowej zagadki. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 10.11.11, 09:14 No niestety obawiała się, że wpadnie w poślizg. To znaczy braku masła również, ale chodziło mi o ten poslizg i teraz to chyba dwie zagadki powinny być albo po pół Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 10.11.11, 11:20 Swoje pół to Wołoduch da wieczorem. Trudno, żeby się coś działo, muszę ja teraz Co, oprócz obserwowania kradzieży samochodu, robiła Janeczka w przedsionku klatki schodowej bloku na Ursynowie? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 13.11.11, 18:20 Przepraszam za opóźnienie. Które dwie osoby usiadły do kolacji jak średniowieczni monarchowie? Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 14.11.11, 09:04 On to Tomasz, książka to "Najstarsza prawnuczka" ale z nią sobie nie dam rady, to piękna dziewczyna, wnuczka Justyny o cerze przy której brzoskwinia robi złe wrażenie. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 14.11.11, 12:47 Komisja uznaje. To Agnieszka była. Zadajesz. Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 16.11.11, 08:20 O! Właśnie! Agnieszka! Żeby tego szkopa zakopało! Gdzie zostały złożone złodziejskie łupy z altanki i piwnicy? Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 18.11.11, 07:43 Nie. To był pierwotny pomysł, by wszystko zawieźć na Bonifacego 130. Ale skończyło się inaczej. Komisja nie uznaje. Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 18.11.11, 10:49 Aaa!!! Zaprawde na pamiec mi zaleglo. Walneli lupy za Supersamem (lezka sie woku kreci...). Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki na bis 18.11.11, 10:52 W woku? Przepraszam, jestem dzisiaj w figlarnym nastroju Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 19.11.11, 23:07 A mnie od jakiegos czasu spacja szwankuje. Bedzie wiecej smiechu zapewne Zagadka: Czego nie lubil pan Wladzio od betoniarzy? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 20.11.11, 18:42 O ile nie mylę postaci, to nie lubił czasowników Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki na bis 20.11.11, 18:48 To ja się przyznam, że niektóre zgadki nawet po ich rozwiązaniu nie zapalają mi swiatełka w tunelu. Może trzeba by da capo apiać całą twórczość, ale tak zabardzowato to mi się nie chce... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 21.11.11, 13:01 Mnie też nie wszystko się kojarzy. Pan od czasowników jest z Autobiografii, pracował przy budowie Domu Chłopa. Ale nie o ile po zagadce wydawało mi się, że wiem o którą altankę i piwnicę chodzi, a tyle po odpowiedzi jestem zagubiona. A tak chciałabym pamiętać wszystko Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 21.11.11, 13:18 2/3 sukcesu. Piwnica i altanka działkowa były wypchane złodziejskimi łupami samochodowymi. Właścicielką obu tak niecnie wykorzystywanych pomieszczeń była ekspertka znaczkowa a mienie tam się znalazło bo jej syn się narkotykowo wygłupił. Nazwisko mi akurat szkop zakopał. I pierwotnie mieli to kradzione ukraść i podrzucić Ropuchowi ale tata Karoliny i Rafał zdecydowali, że trochę głupio po mieście zbyt długo jechać z trefnym towarem i wybrali tyły Supersamu (też mi się kręci takie słone w oku jak wspomnę sobie Supersam). O! Nadachowska. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 21.11.11, 13:04 W czym czym ukryty był diament? Chodzi mi ostatnią kryjówkę najbliższą diamentowi ? Odpowiedz Link
tutul Re: Zagadki na bis 21.11.11, 15:02 W poduszeczce do igieł?Rozmiarami podobno dorównywała jaśkowi. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 21.11.11, 19:52 Rozmiar nie rozmiar, miało funkcję poduszeczki pełnić Zadajesz. Odpowiedz Link
tutul Re: Zagadki na bis 22.11.11, 20:11 Komu Alicja nie sięgała w roztargnieniu do pięt? Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Zagadki na bis 23.11.11, 20:21 Któremu synowi i dlaczego Gurua odmówiła zezwolenia na ślub? Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 23.11.11, 21:37 Robertowi ponieważ "znała obie strony i nie chciała brać odpowiedzialności" Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 24.11.11, 09:10 minerwamcg napisała: > Robertowi tak, powód był inny. "Zaraz po remoncie Robert postanowił się ożenić. Ściślej biorąc, postanowienie objawił już wcześniej, ale odmówiłam zezwolenia na piśmie, a nie miał jeszcze dwudziestu jeden lat. Narzeczoną aprobowałam w pełni, byłam jej serdecznie wdzięczna za jego maturę, znałam jednakże swoją rodzinę w obie strony i wolałam nie brać na siebie odpowiedzialności. -Kochane dzieci - rzekłam szczerze - bardzo chcę, żebyście wzięli ślub, jestem za, ale papierka nie dam. Żenić się może tylko człowiek dorosły, a człowiekowi dorosłemu papierki niepotrzebne. Mam wielką nadzieję, że doczekacie właściwej chwili nie zmieniając decyzji." Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: Zagadki na bis 26.11.11, 15:12 Co zostało zostało ocenione jako raj dla matek z dziećmi? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 26.11.11, 19:45 > Co zostało zostało ocenione jako raj dla matek z dziećmi? Morze Azowskie. Zadne sie nie utopi, zeby nie wiem jak chcialo Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 26.11.11, 23:18 Hihi, takie latwe mi wychodzily, to teraz niech bedzie zagadka i to KTORY Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 27.11.11, 20:19 Gałęzią jak gonił bandytę po krzakach we "Wszystkim Czerwonym". Czy mam szukać jakim drzewem dokładnie ? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 27.11.11, 21:06 Nie, wystarczy To byla galaz od sliwki. Zadajesz. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 29.11.11, 11:31 Zapomniałam sie. Przepraszam, kajam sie bardzo i zadaję. Jakie zwierzątko posiadał mężczyzna od krowy niebiańskiej i haftowanego monogramu? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 30.11.11, 20:01 Co sie stalo z trupem w kurkach? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 10:01 Chyba czas już na podpowiedź. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 20:09 Archiwum Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 21:06 W archiwum znalazlam informacje, iz "potężny cios zmiażdżył mu połowę głowy, czyniąc zeń krwawą miazgę". Mu, w sensie temu trupu. Musze przeczytac calosc? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 22:21 Niekoniecznie, aczkolwiek dobry pomysl. Pytanie ma co najmniej trzy prawidlowe odpowiedzi. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 22:50 woloduch1 napisał: > Niekoniecznie, aczkolwiek dobry pomysl. Pytanie ma co najmniej trzy prawidlowe > odpowiedzi. > > Pozdrawiam No to ja próbuję: Uległ całkowitemu zanikowi, pozostawiając za sobą pewne ślady jednakowoż? > Woloduch > Odpowiedz Link
embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 07.12.11, 22:53 embepe napisała: > woloduch1 napisał: > > > Niekoniecznie, aczkolwiek dobry pomysl. Pytanie ma co najmniej trzy prawi > dlowe > > odpowiedzi. > > > > Pozdrawiam > > > Woloduch > > Hm... nieco koślawo wtryniłam się w cytat z Woloducha, BARDZO PRZEPRASZAM! Moje powinno być tu: >>No to ja próbuję: >>Uległ całkowitemu zanikowi, pozostawiając za sobą pewne ślady jednakowoż? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 19:18 Odpowiedz prawidlowa. Dwie pozostale to: 1. Nie zostal zakonczony. 2. Trzeba zapytac April. Teraz Twoja kolej na zagadke. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 20:47 Łatwizna ( co będziemy sobie życie utrudniać w piąteczek ): co wisiało na haku wystarczającym do powieszenia mamuta? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 21:02 Na pewno dobrze, zadawaj, zadawaj! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 21:05 Czego młodociana Gurua doznała zaraz po wybuchu powstania? Odpowiedz Link
embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 21:27 Głębokiego przeświadczenia o tym, że nikomu z jej rodziny, ani też jej samej nie stanie się nic złego. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 09.12.11, 21:46 No proszę, chyba ściągi mają Zadajesz! Odpowiedz Link
embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 10.12.11, 20:59 W weekendy łatwizna : jak odnalazła się książka spóżnień? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 10.12.11, 21:15 Stanowila jedna calosc z ksiazka wychodkow, a Matyldzie sie o tym zapomnialo bylo. Odpowiedz Link
embepe Re: Zagadki na bis - maly zarcik 11.12.11, 22:46 slotna napisała: > Stanowila jedna calosc z ksiazka wychodkow, a Matyldzie sie o tym zapomnialo by > lo. > Oczywiście! Zadajesz! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis - maly zarcik 12.12.11, 11:12 To nie to, że chcę siać zament, ale czy książka spóźnień nie była przypadkiem drugą stroną ksiazki specjlanych dokumentów, czy jakoś tak? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis - maly zarcik 13.12.11, 09:05 No i zatamowała (żeby nie powiedzieć "zabilam") wątek z zagadkami, a przecież moje pytanie było naprawdę niewinne Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis - maly zarcik 13.12.11, 09:11 Nic nie zabiłaś, Slotna bywa niezbyt często, zajrzy to zada. A z książką to było tak, że była jedna, mam zresztą wrażenie, że był to zeszyt wykorzystywany od przodka i od tyłka. Odpowiedz Link
ania_m66 a moge sie w miedzyczasie wepchnac? ;) 14.12.11, 18:03 zanim slotna zajrzy i zada? kim z zawodu byl pan strzalkowski? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 16.12.11, 22:50 W tym watku bywam akurat dosc czesto, ale internet mi padl i dopiero wczoraj wieczorem wrocil. Mialam tyle do nadrobienia, ze tu juz nie dotarlam. Pan Strzałkowski byl z zawodu szlachta, a Szwedow bil niemozebnie! No chyba, ze chodzi o tego, co ciagnal lodz. To byl mechanikiem. Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis - maly zarcik 16.12.11, 23:43 I z tego wszytkiego zapomnialam zadac Jaka rozrywke urzadzali sobie pacjenci szpitala, w ktorym lezal blondyn wszechczasow? Odpowiedz Link
embepe Zagadki na bis - wątek żyje! 14.12.11, 19:50 szkorbut-lumbago napisała: > No i zatamowała (żeby nie powiedzieć "zabilam") wątek z zagadkami, a przecież m > oje pytanie było naprawdę niewinne Ależ to nawet nie było pytanie jeno uściślenie odpowiedzi, świadczące o świetnej znajomości szczegółów tekstu! "(...) książka spóźnień wraz z książką tajnych dokumentów tworzyła jedną całość. Jedna treść była wpisywana z jednej strony, a druga z drugiej, do góry nogami. Zależnie od tego, którą stroną włożyła pani Matylda książkę, ginął lub odnajdywał się odpowiedni dokument. (...)" "Lesio", Agencja Praw Autorskich i Wydawnictwo INTERART, Warszawa 1990, str.52. Jako zadająca wypowiem się, że chodziło mi o to, że to było takie "dwa w jednym" . Slotna odpowiedziała pierwsza, z drobną aczkolwiek akceptowalną niedokładnością, zatem jej (Slotnej) święte prawo zadawania następnego pytania! Ania_m66 wykorzystała nieobecność Slotnej i zadała, więc wątek żyje - nie martw się, S-L! Odpowiedz Link
april02 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 16.12.11, 10:29 April sama nie wie To ad 2. A ad 1., może by go warto odkopać i zakończyć Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Zagadki na bis - maly zarcik 16.12.11, 20:11 Tez tak mysle, Aprilku, tez tak mysle... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
blackauri Re: Zagadki na bis 22.12.11, 08:27 Urządzali sobie wyścigi karaluchów. Mogę zadawać? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 29.12.11, 18:18 Co nietypowego mozna zrobic z tym ustrojostwem, ktore na poczatku ma mikrofon, na koncu odbiornik, a po drodze mnostwo skomplikowanych rzeczy? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 02.01.12, 13:05 Wszystkich możliwości nie pamiętam (ale wiem gdzie szukać i w razie czego sprawdzę ): można powiesić na ty ustrojstwie pranie, jako że ma dużo długiego kabla albo też zrzucić komuś na głowę, jako że jest ciężkie. Starczy czy patrzeć? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 02.01.12, 20:11 > Wszystkich możliwości nie pamiętam (ale wiem gdzie szukać i w razie czego spraw > dzę ): > można powiesić na ty ustrojstwie pranie, jako że ma dużo długiego kabla albo te > ż zrzucić komuś na głowę, jako że jest ciężkie. > Starczy czy patrzeć? Wystarczy, chociaz co prawda ludziom na glowe mozna zrzucac i doniczki z kwiatami tez A przez to urzadzenie mozna jeszcze komus cholernie naublizac... Zadajesz. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki na bis 08.01.12, 19:11 Pozwolę sobie zadać niewiarygodnie trudną zagadkę . Trochę rozrywki na niedzielę dla szanownych. W jakiej miejscowości był Roman Maciejak w 1938 roku? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 08.01.12, 19:40 W Pabianicach. Watpie, czy wiele zapamietal. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki na bis 08.01.12, 19:54 Niesamowite, zagadka rozwiązana. Nie ma mocnych na szanownych. Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 08.01.12, 23:10 Jesli chcesz mnie wykonczyc, mozesz zadawac zagadki z nowych ksiazek - tych napisanych po 2000 r. w wiekszosci w ogole nie czytalam (dzieki temu mam czas na regularne powroty do starych ). Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki na bis 09.01.12, 09:03 Niech no się Slotna nie obcyndala, ino zadaje! Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 09.01.12, 09:19 Wedle mojej wiedzy najlepszej wynikającej z czytania ze zrozumieniem, zagadkę powinna zadać S-L. Slotna odpowiedziała na przelotną zagadkę Gropy, to się chyba nie liczy. Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 09.01.12, 20:18 Tak, powinna. Ale jak nie zada niedlugo, to ty mozesz. Albo ktokolwiek Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 10.01.12, 10:06 Jak ja czuję, ze ktoś chce mnię z zagadek wyrugować A zatem: czego blondwłose rodzeństwo używało do wchodzenia na zamkniętą część strychu? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 10.01.12, 12:24 Szybko, sparwnie i skutecznie. Polecam tę Forumowiczkę (czy ten rzczownik ma w ogóle formę żeńska?). Zadajesz Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Zagadki na bis 10.01.12, 12:34 On ma przede wszystkim rodzaj żeński A Eulalija załatwila zagadkę między sięgnięciem po zelazko a jego włączeniem! Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 10.01.12, 12:53 Dziś nie prasuję, dziś pracuję. No co mam poradzić, książka z grupy uwielbianych, też już powoli zaczyna przypominać ukochanego miśka z dzieciństwa. Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 10.01.12, 12:52 Dziękuję uprzejmie, proszę bardzo: przy jakiej okazji z torby bliźniaczki wyleciały szmaragdowe kolczyki? Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 11.01.12, 15:13 No! Przecież to proste! Slotna, ta książka jest z 1996 roku Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 12.01.12, 12:19 > No! Przecież to proste! Slotna, ta książka jest z 1996 roku Te czytalam wszystkie, ale nie tyle razy Odpowiedz Link
tutul Re: Zagadki na bis 11.01.12, 16:02 Po powrocie z Francji i kąpieli szukała pilniczka do paznokci (najlepszy sposób hihihi) Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 11.01.12, 16:20 Zresztą w obecności bogatego gacha Zadajesz. Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 12.01.12, 11:55 Hej Tutul, nie zajmuj się poradnictwem, zagadkę daj! Odpowiedz Link
tutul Re: Zagadki na bis 12.01.12, 12:34 Nie mogę znaleźć odpowiednio trudnej... No dobra,łatwo będzie:Jak długo Joanna siedziała w lochu? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 12.01.12, 13:33 Co stanowilo temat zdjecia, majacego zastapic zdjecie zęba? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 12.01.12, 19:07 Chyba to było zdjęcie reklamy z prasy kanadyjskie, zdjęcie czarno białe a reklama bardzo gęsta, a zamienione zostało o ile dobrze pamiętam na drzewo genealogiczne być może jakichś władców. Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 17.01.12, 12:41 S-L się coś bardzo ociąga. Śniegiem ją zasypało czy przymroziło gdzieś? Przecież progeniturę wysłała na ferie... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 22.01.12, 15:48 Wysłała i dlatego pracuje, a nie po sieci chodzi . Ale czuję się winna, że musicie czekać, zatem ... czego naukowo nie trzeba było robić pieczarkom? Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 22.01.12, 17:13 No nie, czekalam i czekalam, sprawdzalam i sprawdzalam, a jak raz sie zagapilam, to prosze, nowa zagadka juz rozwiazana! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 22.01.12, 22:09 I to poprawnie jak najbardziej . Se_neko zadajesz. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Zagadki na bis 23.01.12, 13:08 ,, Ostatni kraj na świecie, w jakim mógłby się znależć, to... ,, Dodam : chodzi o bułgarski bloczek numer sto pięć. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 31.01.12, 14:37 Ja wciąż nie wiem, ale chyba to jest większy kłopot niż mi się wydawało także dla innych. To może jakaś podpowiedź jeszcze? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 06.02.12, 10:29 Tym razem szybciej . Co robił stary, a co nowy świat? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 06.02.12, 11:17 Ruchliwego, a jakże, ale który, w którym kierunku Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 06.02.12, 12:45 Nowy Swiat lecial do gory, do gory, a stary swiat na dol... Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 06.02.12, 20:56 Dokładnie o te kierunki mi chodziło. Wychodzi, że poruszłały się w pionie, a gdzie poziom? Zadajesz Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 07.02.12, 10:30 Kto i dlaczego bez slowa zgodzil sie na chodzacego trupa? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 13.02.12, 08:31 Dobra zagadka, skuteczna. Myzlę, że to juz czas na małą podpowiedź. Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 13.02.12, 13:25 Podpowiedz: nastapila pomylka w kwestii miana. Trup sie jakos zwal i to sprowokowalo owa milczaca zgode. Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 13.02.12, 13:26 Znaczy, odpowiedzialam na czesc zagadki pt. "dlaczego", teraz juz tylko pytanie, kto Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 16.02.12, 09:00 Ja ciągle nie wiem o co chodzi (ale ja często nie wiem więc to nie jest nic nadzwyczajnego), ale podbijam bo albo ktoś mądry i wiedzowy się znajdzie albo slotna się zlituje i poda coś jeszcze Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 16.02.12, 11:59 Slotna zawsze daje za latwe zagadki, wiec raz sie jej udalo Trup nie byl tak naprawde trupem, tylko zdawal sie komus strasznie stary. Temu komus, co przypadkowo sie zgodzil. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Zagadki na bis 24.02.12, 11:40 Ponieważ ani ja, ani inni czytający dalej nie znają odpowiedzi, a ten co potencjalnie wie nie czyta widać wątku z zagadkami, a ponad to minęło już 17 dni od zadania zagadki oraz 8 dni od udzielenia podpowiedzi to może nadszedł czas na kolejną? Proszę. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Zagadki na bis 24.02.12, 12:52 Ja też proszę, albowiem mroki na pamięć mą zaległy. Słona, ty ludzi w kompleksy wpędzasz. Sadistko, ty!... Odpowiedz Link
eulalija Re: Zagadki na bis 24.02.12, 13:19 Strzelam z dwóch armat. - ten zakonserwowany na Pradze, gdzie Joanna z tym mówiącym inaczej robiła obmiary budynku. Pod tym lakierem czy inną chemią tak się zestarzał. Ale ja nie lubię tej książki, więc może być dużo hałasu o nic. - Kacyk. Tą lubię. Stary ramol był i zgrzytał ale żywiutko łapał podstwionego Maciejaka rączką laseczki czy też parasola. Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 25.02.12, 03:19 Moi drodzy, przepraszam was najmocniej. Jestem na wyjazdowym, dosc intensywnym urlopie i do internetu zagladam w rzadkich wolnych chwilach. Teraz np. zle sie czuje (spojrzcie, ktora godzina) i spac nie moge, wiec jestem Chodzilo mi o "Wielki diament" i Arabelle, ktora z zachwytem przyjela informacje rodzicow o tym, ze oswiadczyl sie o jej reke ukochany i zostal przyjety. Narzeczony w rzeczywistosci okazal sie byc nie ukochanym, a zramolalym wujem tegoz, o tym samym imieniu i nazwisku, stad jej zachwyt i akceptacja. Jeszcze raz przepraszam i niech zada kto pierwszy i lepszy Odpowiedz Link
slotna Re: Zagadki na bis 25.02.12, 03:22 > ywistosci okazal sie byc nie ukochanym, a zramolalym wujem tegoz, o tym samym i > mieniu i nazwisku, stad jej zachwyt i akceptacja. _Poczatkowy_ zachwyt i akceptacja. Po wykryciu pomylki wlasnie burzyla sie, ze chodzacy trup. Odpowiedz Link