Dodaj do ulubionych

Wątek dla sów

23.03.12, 01:01
nietoperzy, wampiórków oraz normalnych zwolenników nocnego udoju, którzy świtem bladym nie nadają się raczej do niczego. Odświeżam, bo wiosna, a tu noc-ta-kapusta, że nawet nie ma komu zawyć.

To może na początek warstwa regenerująca:

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR3G-F4J4S3FeNANwcUTClIOVlUlTEgDa3kBf2H4GLUPrKSwJVx

A potem się zobaczy.
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Wątek dla sów 23.03.12, 23:00
      https://i419.photobucket.com/albums/pp272/remii27/ChomikImage.jpg
      Na południe od Rogowa
      Mieszka w leśnej dziupli sowa.
      Wzrok straciła całkowicie,
      Zmarnowała sobie życie;
      Kiedy sroka leci w pole,
      Pyta: "Czy to ty, dzięciole?"
      Kiedy dzięcioł mknie wysoko,
      Woła: "Dokąd lecisz, sroko?"
      Przeczytała ksiąg czterdzieści,
      Dowiedziała się z ich treści,
      Że kto czyta, gdy jest mrok,
      Może łatwo stracić wzrok.

J. Brzechwa
      • groha Re: Wątek dla sów 23.03.12, 23:45
        Lecz minęło lat czterdzieści
        i z Rogowa nowe wieści:
        nadszedł termin operacji!
        Przebiegła bez komplikacji.
        Sowa oczy ma, jak nowe.
        I soczewki kontaktowe.

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRhQLME05xymmDduJOGZ_Y7EJBI82A0lDn6lvwXiAx2nANFrsw1
    • minerwamcg Re: Wątek dla sów 23.03.12, 23:10
      Puuuuhuuuu! właśnie wróciliśmy z Arthurem ze "Szwejka". Ciut wstawieni. Jest mi dobrze na ciele i duszy, tylko czemu tak cholernie chce się spać? Jestem sową. Na której jakiś podły czarodziej dokonał gwałtu i zmusił do wzlatywania w niebo o szóstej rano z okrzykiem "ćwirtpilitpijuuu!"
      • groha Re: Wątek dla sów 23.03.12, 23:51
        Wszyscyśmy zgwałceni przez tego samego podolca, szlagentrafen.

No, to sowy mamy z głowy.
        A wampiórek wygląda tak:

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRSIHZrOaqZmDbi4B9s_wHB0m217LN6W2PE0b6IA9B1lsFzbxmTg
        • ewa9717 Re: Wątek dla sów 24.03.12, 00:00
          Już chciałam zaprotestować przeciw gwałtom, alem sobie w porę i w selerę przypomniała, ze jutro muszę wstać o NOWEJ ÓSMEJ!!!!!
          Z wizją wampiórka cudnego i Kontakowskim oddalam si e do łożnicy.
          • kocio_pierzaczek Re: Wątek dla sów 24.03.12, 20:54
            A ja chyba podążę twoim śladem.
            Piękny wampikocipiórek.
            • kizuk Re: Wątek dla sów 25.03.12, 00:53
              Ciekawe,że wśród moich znajomych i bliskich większość to sowy.Prawdę powiedziawszy znam tylko dwa skowronki.
              • balamuk Re: Wątek dla sów 26.03.12, 06:57
                W ramach protestu witam się na wątku dla sów. NIE JESTEM skowronkiem i ta nowa godzina sprawiła mi dodatkową przykrość. No jak tak można...
                • kizuk Re: Wątek dla sów 26.03.12, 12:19
                  Przyłączam się do protestu zupełnie bezinteresownie bo ja nie muszę słuchać budzika.Sercem i duchem jestem z tymi,co muszą.
                  • bbbzyta Re: Wątek dla sów 26.03.12, 15:26
                    Nie wiem, kim jestem, bo zdarza mi się i tak, i tak. Najlepiej, kiedy człowiek śpi, kiedy mu śpiąco, i je, kiedy mu ssąco. Pewnie kłóci się to ze wszystkimi zasadami, ale kwas z nimi. A w ogóle dziś się dowiedziałam, że jest w RP Muzeum Nietoperzy. Nie podaję linka, bo informacja była na gębę i na oko (toż Muzeum wydało dzieło o fortyfikacjach). A nietoperz to prawie sowa jakby, tylko ssacza i bez pierza, więc tematu się trzymam.
                    • groha Re: Wątek dla sów 26.03.12, 23:03
                      Nietoperze są w porządku.

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1ZSn1GltoqofFFZe3PmeZv_ciqom_19asoOH3sH4qzck4HP8O

Mysi aniołek smile

Z nocnych stworzeń zostały nam jeszcze ćmy, ale one tak jakoś średnio się kojarzą...
                    • stara.gropa Re: Wątek dla sów 27.03.12, 12:50
                      Muzeum jest w Nietoperku.
                    • minerwamcg Re: Wątek dla sów 27.03.12, 13:19
                      W Jeleniewie jest rezerwat nietoperzy. Jedyny znany mi rezerwat, który mieści się... na strychu.
                      W miejscowym kościele albowiem pod dachem gnieździ się kolega nocek łydkowłosy (pewnie w okolicy ciężko kupić depilator) i nie przeszkadzają mu nawet organy. Pewnie grają nie na jego częstotliwościach.
                      • groha Re: Wątek dla sów 28.03.12, 01:37
                        Dzwony też im nie przeszkadzają, o dziwo. Drugi taki rezerwat strychowo-wieżowy znajduje się w kościele w Burgrabicach koło Głuchołaz, ale należy do podkowca małego i nocka dużego. Mimo znacznej różnicy w rozmiarach, jakoś się nie kłócą. Może dlatego, że ten pierwszy ma przewagę liczebną - zaraz obok, w najstarszych sztolniach kopalni marmurów "Sławniowice", posiada największą w Polsce kolonię pobratymców, wystarczy tylko gwizdnąć, jak by co. A te do huków przyzwyczajone, bo kamieniołomy wciąż są czynne i używające środków wybuchowych, więc dzwony kościelne wcale im nie straszne. Chociaż pamiętam, że kiedyś, dawno temu, jeden chyba zapragnął nagle ciszy, bo zamieszkał na naszym strychu. Zimą, gdyż latem przenosił się na otwartą okiennicę, gdzie ćmy same właziły mu do pyszczka. Samotnik, sybaryta i ekwilibrystyk - oglądał gwiazdy na górze wisząc głową na dół. Był wielkości pudełka zapałek i miał na imię Myś.
                        Dzięki niemu lubię wszystkie nietoperze.
                        • groha Re: Nocny marek - formuła 29.03.12, 22:37
                          "Nocny marek to typowa jednostka aspołeczna. Przeciętny nocny marek przesypia dzień, by w nocy mieć energię na złośliwe zakłócanie spokoju przyzwoitym sąsiadom. Nocna aktywność marków odbija się też negatywnie na nich samych. Powoduje zaburzanie zegara biologicznego, a przez to nadwagę oraz skłonność do używek, zwłaszcza tych w kolorach czarnym i białym.
                          Typowe objawy
                          Podkrążone oczy, ospałość, nieregularny tryb życia, ignorowanie telefonów, przyjmowanie gości w pieleszach, utrzymywanie bałaganu w godzinach porannych i przedpołudniowych, po północy włączanie telewizora, komputera etc. celem oglądania świńskich treści"
                          (nonsensopedia.wikia.com/wiki/Nocny_marek)

Jak mus, to mus. Zakłócam, oglądam, a nawet rozpowszechniam. Proszę bardzo, świńskie treści:

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSsAwJKYhL_bIRWSDqh-QXAXkqDZDUEXq6mCeDvq8LGKCnq4yQ_
    • asia.sthm Re: Wątek dla sów 07.08.12, 03:19
      Tak tylko chcialam sie pochwalic o jakiej porze jestem skowronek w watku dla sów.

A tu wywieszka wita :
      https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTagakk8l9Z4FeCW7TAj1ex1Sn7WtgL7DGKExvAK9cbY_cIzGPq
      • g0p0s Re: Wątek dla sów 07.08.12, 10:30
        Skur..., skowronki to jeszcze chrapią o takiej porze.
        • eulalija Re: Wątek dla sów 19.08.12, 03:50
          Ciemno jak pierun.
          O której się teraz robi widno?
          • g0p0s Re: Wątek dla sów 19.08.12, 04:27
            Koło 5?
            • g0p0s Re: Wątek dla sów 19.08.12, 05:30
              Widnawo.
              • se_nka0 Re: Wątek dla sów 19.08.12, 06:47
                I ciepło już.
                • ewa9717 Re: Wątek dla sów 19.08.12, 08:50
                  Luuuuudzieeeeeeeeeeeeeeeeee, spać nie mozecie?
                  Ja też wcześnie wstałam, bo jezioro czeka wink
                  • g0p0s Re: Wątek dla sów 19.08.12, 12:45
                    Z braku jeziora czuwamy.
                  • eulalija Re: Wątek dla sów 19.08.12, 13:46
                    Jeziora Ci pilnowaliśmy.
                    I świtu. Żebyś nie zaspała.
                    Więc teraz szarzeć zaczyna koło 4.45. O 5.30 można już czytać gazetę bez pomocy elepstryki.
                    A! i nie zaczyna się zdania od 'więc".
                    A swoją drogą, coś Ty robił tutaj G0p0sie o tak barbarzyńskiej godzinie?
                    • g0p0s Re: Wątek dla sów 19.08.12, 18:12
                      A tak sobie przechodziłem z tragarzami. Spanie mi nie wychodzi.
                      • pomaranczuch Re: Wątek dla sów 19.08.12, 22:53
                        ooo podpiszę się, kiepsko ze spaniem, kiepsko, nie tylko z tego powodu że w domu obok przez 2 doby wył alarm, uszne zatyczki i głośna muzyka nie pomagały, a dobrego dj-a który rozkręciłby do takiego bitu imprezę brakowało....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka