kocio_pierzaczek 16.07.12, 14:58 Jeździł ktoś z was Nissanem Primerą? Ciekawam opinii, biorę pod uwagę kupno modelu z 1999r. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g0p0s Re: Automotoprywata 16.07.12, 15:45 To może być tylko ułamek głosu, jeździłem jako pasażer, jak inne samochody. Ale właściciel pojazdu był z niego bardzo kontent. Z tęsknotą oglądał się za nowszymi modelami Primery. Odpowiedz Link
mika_p Re: Automotoprywata 16.07.12, 16:17 Wielka krowa - ja na co dzień jeżdżę seicentem. Ale maż jest zadowolony, już ze dwa lata ją mamy, i chyba nawet ten sam rocznik. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Automotoprywata 17.07.12, 09:59 Mika, a jak półosie? Ponoć lubią się ukręcać po 10 latach. Oraz - automat, czy manualna? Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Automotoprywata 17.07.12, 11:45 Kocio, Ty naprawdę wiesz co to jest półoś i gdzie się znajduje (ale tak dokładnie)? Szacunek. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Automotoprywata 17.07.12, 12:28 Szkolumbku kochany! Udało mi się takie wrażenie sprawić? Hi hi!!! Tyś mnie widziała, czy ja wyglądam, jakbym wiedziała, co to jest półoś? Ale wiem za to, ze jak ją szlag trafi, należy wymienić na taką bez gumowej osłony, pod którą tworzy się więcej korozji. Ot, oglądałam potencjalne autko w towarzystwie prawdziwego eksperta. A pamięć mam, jak na razie, dobrą. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Automotoprywata 17.07.12, 12:56 Wygląd nie wygląd, a może to twoje hobby . Ale dobrze że pamięc ten tego jeszcze. Odpowiedz Link
mika_p Re: Automotoprywata 18.07.12, 17:24 Manualna. W zasadzie przez te dwa lata wymieniane były tylko klocki hamulcowe i chyba amortyzatory, natomiast dokładnie nie wiemy, co było wcześniej, bo to był znajomy znajomego. W każdym razie, mechanik na corocznym przeglądzie nie wymaga kosztownych napraw ani wymian. Z tą krową, to chodziło o promień skrętu, nie wiem, czy wymaga Placu Defilad, bo w życiu na nim nie byłam. I niski jest, jak stoi przy krawężniku, to tyłek sadzam prawie na poziomie stopy stojącej. I duży, nie ejstem w stanie ruszyć prawego lusterka bez przesiadki Wolę moje maleństwo. Skrętne, wysokie i sięgam ręką do prawego lusterka Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Automotoprywata 19.07.12, 10:43 Mika, dzięki. Ten nie jest taki niski, a lusterka ma regulowane elektrycznie. Duży jest, fakt, ale tylko 9 cm dłuższy od mojego obecnego jeździdła. I ma szyby przyciemniane... I jest czarny... No nic, jeszcze zastanawiam się. Odpowiedz Link
felis2 podepnę się 19.07.12, 13:19 Jeździ ktoś z was motorem? Dokładniej: któraś z was (damskie opinie mnie interesują). I jako kierowczyni, a nie bagaż. Jakiś czas temu małż zaczął mnie namawiać. Zaprotestowałam energicznie, że jak się chce mnie pozbyć, to może się przecież rozwieść. W końcu się zdecydowałam. Pojechałam do stosownego OSK, bardzo miły pan poopowiadał mi różne rzeczy i... znów mam cykora. Bo już myślałam, że co to tam takie, nauczyć się na jeździć na dwóch kółkach, na rowerze umiem, samochodem umiem, to będzie tak pośrednio. A tu wychodzi, że jednak nie takie hop siup. I chciałabym, i boję się Odpowiedz Link
koszmarna.baba Re: podepnę się 19.07.12, 14:37 Oczywiście, że tak!!! Boska sprawa! Twój małż ma całkowitą rację i w żadnym razie nie daj się przestraszyć ! Nigdy nie zalewaj smutków, cholery umieją pływać!!! Odpowiedz Link
balamuk Re: podepnę się 19.07.12, 14:46 Ja też! To znaczy jeździłam tylko jako bagaż, nawet po damsku w wąskiej spódnicy i wąskim płaszczu , ale popieram ze wszystkich sił! Odpowiedz Link
felis2 Re: podepnę się 20.07.12, 10:37 No dobra, raz kozie śmierć. W poniedziałek idę na pierwsze spotkanie z motocyklem. Odpowiedz Link
a_weasley Re: Automotoprywata 23.07.12, 12:55 Brat miał primerę, ten właśnie rocznik, jako służbowy, jeździł dużo w trasy i był zachwycony tym, jak się trzyma drogi. Teraz pewnie są lepsi, ale wtedy to było ostatnie słowo techniki. Osobiście bym takiego wozu nie chciał, bo niski i ciasny, ale ja jestem zboczony, VW transportera na samochód rodzinny nie kupiłem tylko dlatego, że mi żona nie pozwoliła. Odpowiedz Link