Dodaj do ulubionych

Mam serdeczną prośbę

30.12.13, 09:50
W tym roku odeszło od nas wiele osób i może dlatego mam już dość... Czy moglibyście, proszę, porzucić to nieszczęsne sformułowanie o "wyjeździe do Szwajcarii"?

Owszem wymyśliła to Gurua i wymyśliła to sobie całkiem ładnie, nie przeczę - tyle tylko, że to obecnie absolutnie nie ma racji bytu. Szwajcaria to teraz zupełnie normalny kraj. Nie jest już tak jak kiedyś, gdy był to kraj mocno wyizolowany i faktycznie jak ktoś tam jechał, to jakby znikał (moja kuzynka wyjechała tam w połowie lat 80-tych i faktycznie przez dobre 10 lat nie było z nią żadnego kontaktu). To się już zmieniło. Mam w nim znajomych, jak najbardziej żywych, ba, sama planuję się tam wybrać i zapewniam, że również w stanie jak najbardziej żywym. Trzącha mnie też, kiedy słysząc, że ktoś jedzie do Szwajcarii (a jest takich osób w XXI wieku całkiem sporo) w pierwszym momencie widzę oczami duszy pogrzeb, a w następnym upewniam się, że jednak nie o to chodziło. Krótko mówiąc: proponuję zmienić tę nieszczęsną Szwajcarię na bezludną wyspę - skoro już ten mój cytacik spodobał się na tyle, że trafił na główną stronę. Ja już nie wytrzymuję nerwowo.

Z góry dziękuję za pozytywne ustosunkowanie się do mojej prośby.
Obserwuj wątek
    • g0p0s Re: Mam serdeczną prośbę 30.12.13, 14:41
      Jestem za. I takie pytanie, czy musimy pisać o każdym wyjeździe znanej osoby? Z tematem forum związek mały, za to nastroju nie podnosi.
      • papuga_ara Re: Mam serdeczną prośbę 30.12.13, 16:50
        A ja odpowiem tak trochę obok pytania, że mnie się nawet udało z tej Szwajcarii wrócićsmile
    • balamuk Re: Mam serdeczną prośbę 30.12.13, 16:43
      Chętnie się ustosunkuję pozytywnie. Bez zamiany na bezludną wyspę też...
    • czekolada72 Re: Mam serdeczną prośbę 30.12.13, 18:48
      Prosze uprzejmie - jak dla mnie moze nie byc ani "Szwajcarii", ani watku, ani innych watkow nie zwiazanych z tematem forum... chyba trzeba zatrudnic cenzora co by przed opublikowaniem postu ocenial uncertain
      • lysy_knur Re: Mam serdeczną prośbę 30.12.13, 20:05
        hm, zgadzam sie z czekolada. Idac dalej - to nie jest forum kulinarne, wiec przepisy na ciasta, migdaly tez nie powinny tu byc. Pomoc dla zwierzat (drugi watek - oprocz szwajcarii zalozony przeze mnie) powinien byc na jakiejs dogomanii tudziez miau. Nie szkodzi, ze wiele osob klikalo jak glupie, zeby nakarmic psy i dzieki temu 2 tony zarcia trafia do schronisk, ale to nie jest forum poswiecone pomocy zwierzetom. Rowniez dyskusje na temat koszul nocnych dla mlodych dam zdecydowanie nie powinny sie odbywac na tym forum. To nie jest fashion blog/forum. Zlosliwie dodam (bo taka mam nature), ze piewrszy watek szwajcarski zostal zalozony przez barona. Dodam, ze mozna Szwajcarie zamienic na teczowy most (taka terminologia z forum prozwierzecego - jak nasi bracia mniejsi juz odejda).

To teraz bardzo prosze o wskazowki, jak usunac zalozone przeze mnie watki, zeby nie zasmiecac tego forum glupotami i pierdolami.
        • g0p0s Re: Mam serdeczną prośbę 30.12.13, 20:15
          Piszta co chceta! To postulat był, nie przeszedł i tyle.
          • salam_ji Re: Mam serdeczną prośbę 30.12.13, 21:15
            Jeśli o mnie chodzi, to choć do Szwajcarii nic nie mam to jednak Guruy pomysł to był. A to Gurui to forum jest poświecone. Możemy i owszem nie pisać o wyjazdach innych, ale jeżeli odchodzą osoby z pokolenia Guruy to dlaczego nie.
            Mnie personalnie nie przeszkadza, że do Szwajcarii się wybieram (na wycieczkę) gdyż umiem rozgraniczyć kiedy mówię w przenośni a kiedy na serio wink
            Termin "wyjazdu do Szwajcarii" w sensie ostatecznego zejścia stosuję u siebie na blogu, gdy chce uczcić kogoś kto był mi drogi, ale należal do osób publicznych (i nie czczę wszystkich odchodzących). W stosunku do rodziny takiego terminu nie stosuję.
            Szwajcaria to może faktycznie już nie Kołyma, niemniej sznujmy Guruę.

No to się wypowiedziałam w temacie ważnym wink
            • ewa9717 Re: Mam serdeczną prośbę 30.12.13, 22:06
              Dobrze gadasz wink
              Ale bezludna wyspa, choć pieszczę marzenie o takiej seszelopobliżnej, też może być.
        • asia.sthm Re: Mam serdeczną prośbę 31.12.13, 12:16
          > To teraz bardzo prosze o wskazowki, jak usunac zalozone przeze mnie watki, zeby
          > nie zasmiecac tego forum glupotami i pierdolami.

O nie nie i jeszcze raz nie.
          Wszystko co piszemy jest na temat - WSZYSTKO.

Gurua pisala o wszystkim to i my musimy, nie?
          Ja nawet nie wiem czy istnieje jakis temat, ktory bylby nie na temat.

PS. Ja mam dwie porzadnie zaludnione najblizszymi Szwajcarie i jakos mi sie nie myla, ale Dzidke rozumiem. Czasem skojarzenie pojdzie w zlym kierunku i nie ma na to rady.
          • asia.sthm Re: Mam serdeczną prośbę 31.12.13, 20:36
            > Ja nawet nie wiem czy istnieje jakis temat, ktory bylby nie na temat.

Po zastanowieniu i paru glebszych zwiazanych z wieczorem, wiem:
            polityka i religia beda ZUPELNIE nie na temat i tego sie trzymamy od prawie 10 lat.
            Sukces jakich malo, i jak mowi Gurua - ... niech im Pan Bóg da zdrowie.
            I tym sposobem mamy nastepny zdrowy Nowy Rok.

dobrze gadam, nie?
            • embepe Re: Mam serdeczną prośbę 31.12.13, 21:42
              asia.sthm napisała:

> > Ja nawet nie wiem czy istnieje jakis temat, ktory bylby nie na temat.
              >
              > Po zastanowieniu i paru glebszych zwiazanych z wieczorem, wiem:
              > polityka i religia beda ZUPELNIE nie na temat i tego sie trzymamy od prawie 1
              > 0 lat.
              > Sukces jakich malo, i jak mowi Gurua - ... niech im Pan Bóg da zdrowie.
              > I tym sposobem mamy nastepny zdrowy Nowy Rok.
              >
              >
              > dobrze gadam, nie?

Bardzo dobrze gadasz, Asiu!
            • balamuk Re: Mam serdeczną prośbę 31.12.13, 22:27
              Dobrze Asia gada, od polityki i religii niech nas dowolna ręka broni...
              • koszmarna.baba Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 00:30
                Tylko kiedy My Jej za to damy wódki?! wink
        • the_dzidka Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 15:53
          > to nie jest forum kulinarne, wiec prz
          > episy na ciasta, migdaly tez nie powinny tu byc. Pomoc dla zwierzat (drugi wate
          > k - oprocz szwajcarii zalozony przeze mnie) powinien byc na jakiejs dogomanii t
          > udziez miau. (...)
          > To teraz bardzo prosze o wskazowki, jak usunac zalozone przeze mnie watki, zeby

A teraz wskaż mi, paluszkiem, ładnie, jak się to ma do tego, co napisałam w pierwszym poście.
          I jest mi bardzo przykro, że wyjaśniając, dlaczego mam taką a nie inną prośbę, spotykam się z takim zalewem jadu i ironii. Wielka szkoda.
          Tyczy się to tak samo postu Czekolady, którą również proszę o wskazanie paluszkiem.

Jestem bardzo rozczarowana. Jestem wręcz cholernie rozczarowana, że wywołałam taką histerię jedną, podkreślam, prośbą.

Nie pierwszy to raz, że nie można nawet napisać, że coś się nie podoba. Ma być miłośnie, zdzióbczanie i czule. A jak ktoś się wychyli - przez łeb go i zasypać wyrzutami takimi jak panie powyżej. Co z tego że w kontekście mojej prośby kompletnie absurdalnymi.

Chyba jednak nam nie po drodze.
          • lysy_knur Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 16:23
            primo - rozumiem, ze ja i czekolada powinnysymy sie spopielic ze wstydu, ze wyrazilysmy swoje zdanie; nie wiem jak czekolada, ale ja nie zamierzam.
            secundo - nie pokaze palcem, poniewaz rozwinelam tylko mysl swojej poprzedniczki. Jesli termin szwajcaria zle Ci sie kojarzy (chociaz, jak napisalam, Baron pierwszy uzyl tego sformulowania forum.gazeta.pl/forum/w,14722,145820777,145820777,Szwajcaria.html), to ja moge powiedziec, ze mnie sie wiele terminow zle kojarzy, ale nie zabraniam ludziom uzywania ich. Jesli to jest forum, na ktorym mozna pisac tylko, to co Tobie dobrze sie kojarzy, to jest to ograniczanie wolnosci, a wiec moje odniesienie dotyczace kulinariow, itp. tez sie do tego odnioslo. Do ograniczania wolnosci. I to nie ja staram sie ograniczac wolnosc, tylko Ty, co zapewne uznasz za obraze do 10 pokolenia naprzod.
            Tertio - poprosilam o wskazowki, jak usunac ten szwjacarski watek, zeby nie zaklocalo Tobie spokoju (ja nie wiem, jak to zrobic, poniewaz nie ma opcji w ustawieniach - usun watek, czy zamknij watek).
            Quatro - naprawde nie rozumiem Twojej reakcji (zbyt emocjonalnie do tego podeszlas); byc moze pora na HTZ (tak wiem, wredne to z mojej strony, ale tylko to moze tlumaczyc Twoja emocjonalna reakcje). I nie bede dziobczyc, slodzic, ani wlazic nikomu w tylek, bo nie ma tego w zwyczaju.
            tak, nie jest nam po drodze i obysmy nigdy sie nie spotkaly w zadnej firmie, bo bedzie troche ciezka atmosfera i to nie z mojego powodu (dla mnie zawsze sa wazniejsze kompetencje CRA, niz jego humory), a srodowisko jest naprawde male.

Mimo wszystko - szczesliwego nowego roku, zeby byl dla Ciebie duzo lepszy i zebys nie czula sie az tak obrazana, ani atakowana, bo zapewniam Cie, ze ja nie mialam tego na celu (czekolada - pewnie tez nie, ale w jej imieniu nie moge sie wypowiadac).
            • the_dzidka Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 16:40
              > byc moze pora na HTZ (...)
              > obysmy nigdy sie nie spotkaly w zadnej firmie, bo
              > bedzie troche ciezka atmosfera i to nie z mojego powodu (dla mnie zawsze sa wa
              > zniejsze kompetencje CRA, niz jego humory)

Siedzę i czytam to, a oczy robią mi się coraz większe i większe...
              Ja nie mogę!!! Uciekać!!! Uciekać jak najdalej - ja się takich ludzi po prostu BOJĘ...
              No chyba że to objaw posylwestrowego niedopicia, to jestem jeszcze w stanie zrozumieć (choć nie poprzeć) obrzydliwość wycieczek ad personam... (a tak, ja też potrafię, kiedy nadepnie mi się na odcisk)

(I, nie, kochana, to nie Baron pierwszy użył sformułowania "Szwajcaria" - ten termin na forum zaistniał na długo, długo, długo przedtem, zanim stało się to, co zmusiło Barona do założenia tego wątku. Tak to jest, jak się nie ma pojęcia, gdzie i o czym się pisze, ale koniecznie chce się pisać.)

Asiu, Goposie, Papugo, Eulalijo - ja was bardzo przepraszam, ale trudno się spodziewać, że gdy pukniesz kijkiem w ziemię, to wybije szambo.

Spadam ku - chwilowo - przyjemniejszym rejonom rzeczywistości.

• balamuk Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 18:59
                No jak słowo daję, idealny początek roku... Czekoladko, Knurze (przy okazji - nie mam pojęcia, co znaczą użyte przez ciebie skrótowce, ale posylwestrowo nie chce mi się sprawdzać) - Dzidka POPROSIŁA. Nieagresywnie i podając argumenty. Gopos dopowiedział, równie nieagresywnie. Ja akurat zgadzam się z obojgiem, ale nikomu do głowy nie przyszło, żeby cenzurę wprowadzać, więc byłoby sensownie zachować umiar.
                Dzidko, jak cię prywatnie kocham, reakcja emocjonalna rzecz ludzka. Ale naprawdę uważasz, że wszyscy tutaj piszą wyłącznie miłośnie, zdzióbczanie i czule? Nie wiem, jak inni, bo niby skąd mam wiedzieć, wiem za to, że ja sama czasami powstrzymuję się od komentarzy, żeby nie walnąć czegoś nieprzyjemnego. No i nie chcę czuć się sprowadzona do poziomu szamba... Chyba nikt nie chce.
                • asia.sthm Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 19:36
                  od slowa do slowa i piora sie posypaly wink

w sumie iscie chmielewskie charaktery - awanturnice i klotnice - jedne potrafia i chca sie powstrzymac, a drugie jak ten wulkan jeden z drugim - jak zacznie to nie ma odwrotu.

Nic nic, ja sie nie czepiam, ja tylko sobie przypominam wszystkie awantury w historii swiata i calkiem dobrze wychodzimy na tym tle. Ostoja pokoju jestesmy wbrew wszelkiem raportom o internetowym haterowaniu ( o cholera, o hejterowanie mi chodzi i nie wiem jak napisac)

Miłośnie wam szepne: Dosiego Roku kochani.
        • jolunia01 Re: Mam serdeczną prośbę 05.01.14, 12:00
          lysy_knur napisał(a):

> ... Idac dalej - to nie jest forum kulinarne, ... Rowniez dyskusje na temat koszul
          > nocnych dla mlodych dam zdecydowanie nie powinny sie odbywac na tym forum. ...
          > Dodam, ze mozna Szwajcarie zamienic na teczowy most ...

Pozwolę sobie zauważyć, że tęcza to też kontrowersyjne zjawisko.
          To o czym pisać, szanowna moderacjo?
          • tutul Re: Mam serdeczną prośbę 05.01.14, 16:36
            >jolunia01 zapytała<
            >To o czym pisać, szanowna moderacjo? <

Proste: jak nie ma o czym pisać,to po prostu się nie pisze...
            • jolunia01 Re: Mam serdeczną prośbę 05.01.14, 23:56
              Wiesz, może się zastanów nad całością i kontekstem mojego wpisu, a dopiero później się, powiedzmy, czepiaj.
              Ja nawet rozumiem, że to może być TWA, a niekoniecznie TWCh, ale nie mam ochoty więcej tu zaglądać. Bawcie się dobrze we własnym gronie, możecie się ciumkać albo żreć, nie będę wam przeszkadzać.
    • g0p0s Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 22:52
      Ale się narobiło... Że zacytuję nie wiem kogo, ale strach się bać.
      • g0p0s Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 23:16
        A tak szeptem.
        Razem z Dzidką i Papugą byliśmy na grobie Guruy. W imieniu Towarzystwa... I tu mam pewien problem...
        Potem z Dzidką polecieliśmy do Grodzieńskiej.
        I?
        • balamuk Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 23:36
          Bardzo dobrze zrobiliście, dzięki w imieniu jednostki zamiejscowej <też szeptem, na wszelki wypadek>
          A problem gdzie, bo ja znowu niekumata? wink
        • asia.sthm Re: Mam serdeczną prośbę 01.01.14, 23:41
          O dzieki, noworoczne odwiedziny pewnie przyjete z usmiechem jak zwykle.

Jaki problem? ...hmmm, przewodnik po gorzystym kraju nadal lezy ?
          • szkorbut-lumbago Re: Mam serdeczną prośbę 02.01.14, 12:13
            Ja sie ciut gubie, ale zasadniczo czekam czy ktoś się znowu obrazi. tym razem chcę być nabierząco i zbadać charakter zdarzenia dogłębnie.
            Szczęśliwego Nowego Roku!
          • papuga_ara Re: Mam serdeczną prośbę 02.01.14, 14:39
            asia.sthm napisała:

> ...hmmm, przewodnik po gorzystym kraju nadal lezy ?
            Leży!! Jest zapakowany w foliowy woreczek, więc żadne deszcze mu nie straszne, tylko ponoć był tam jeszcze żeton do kasyna i tenże niestety ktoś wydłubał z woreczka, a może to po prostu Gurua poszła zagrać. jByłam tam po raz pierwszy i dziwnie mi było, oj dziwnie.... Widzieć TO imię i nazwisko na ekhm, nagrobku....
            • asia.sthm Re: Mam serdeczną prośbę 02.01.14, 14:52
              Zdecydowanie Gurua poszła zagrać i dobrze jej idzie, inaczej nie widze.
    • czekolada72 Re: Mam serdeczną prośbę 02.01.14, 12:34
      1. Czekolady sie nie spopielaja, najwyzej topia, ale przy temperaturach minusowych - nie ma na to szans smile))))))))
      2. Dzidka poprosila, i obrazila sie, ze wsie towarzystwo nie przyklasnelo z przytupem jej pomyslowi - trudno, bywa, trzeba sie liczyc z kazda opcja na szerokim Forum, no chyba, ze ma to zosatc koleczko wzajemnej adoracji....
      3. Ja - odpowiedzialam zle i nietaktownie na "prosbe"
      czekolada72 30.12.13, 18:48 Odpowiedz
      Prosze uprzejmie - jak dla mnie moze nie byc ani "Szwajcarii", ani watku, ani innych watkow nie zwiazanych z tematem forum... chyba trzeba zatrudnic cenzora co by przed opublikowaniem postu ocenial

4. ale juz Asia :
      asia.sthm 31.12.13, 12:16 Odpowiedz

O nie nie i jeszcze raz nie.
      Wszystko co piszemy jest na temat - WSZYSTKO.

Gurua pisala o wszystkim to i my musimy, nie?
      Ja nawet nie wiem czy istnieje jakis temat, ktory bylby nie na temat.

PS. Ja mam dwie porzadnie zaludnione najblizszymi Szwajcarie i jakos mi sie nie myla, ale Dzidke rozumiem. Czasem skojarzenie pojdzie w zlym kierunku i nie ma na to rady.

Ale juz Papuga
      papuga_ara 30.12.13, 16:50 Odpowiedz
      A ja odpowiem tak trochę obok pytania, że mnie się nawet udało z tej Szwajcarii wrócić

oraz oczywiscie Gopos
      (bo Eulaliji to jakos TU nie widze....)
      przyklasneli milo, serdecznie, ze zrozumieniem, sympatycznie itd itp....

Wiecie co - rece, nogo i co tylko opada.
      Poprostu nie chce sie juz w ogole czegokolwiek pisac, dopisac, zakladac etc etc
      Mam glebokie przekonanie, ze jednak co poniektorym uderza jak nie sampan to woda sodowa - trudno, bywa.
      Ja nie zanmierzam brac udzialu w jatkach-pyskowkach i koncze na tym. Miłego.
      • the_dzidka Re: Mam serdeczną prośbę 02.01.14, 13:12
        Dzidka się nie obraziła, bo Dzidkę obrazić jest dość trudno, a już na pewno nie z powodu takiego głupstwa. Poza tym głęboko dotknąć Dzidkę może opinia kogoś, na kim jej zależy i kto jest dla niej ważny. Dzidka poczuła się po prostu zaszokowana, że jej na pozór dość mało ważna PROŚBA spotkała się z takim agresywnym i histerycznym przyjęciem - twoim i Knura. Co najmniej jakbym postulowała wyrzucanie z forum postów osób o stażu krótszym niż pięć lat, albo coś równie głupiego. Przykre i tyle.
        Gdyby Dzidka miała pojęcie, że tak się stanie, to w ogóle nie zaczynałaby tego tematu. Ale zaczęła, bo przyzwyczajona była do spokojnej atmosfery na tym forum.
        Na jakiś czas żegnam się z państwem - i znowu, nie, nie obraziłam się, tyle że summa summarum zaczęłam ten Nowy Rok bardzo miło i radośnie, i chcę sobie w tym miłym nastroiku jeszcze trochę poegzystować. Zresztą i tak rzadko tu bywam.
        • the_dzidka Re: Mam serdeczną prośbę 02.01.14, 13:15
          Tfu, "w sumie dość mało ważna PROŚBA" miało być.
        • czekolada72 Re: Mam serdeczną prośbę 02.01.14, 13:24
          the_dzidka napisała:

takim agresywnym
          > i histerycznym przyjęciem

smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • ewa9717 Re: Mam serdeczną prośbę 02.01.14, 14:09
            Widać rózne są histerie wink
    • minerwamcg Re: Mam serdeczną prośbę 03.01.14, 12:51
      1. Prośba, żeby o czymś nie pisać, bo się komuś źle kojarzy, to nie cenzura, ani nawet koło niej nie leżała.
      2. Wyolbrzymianie prośby adwersarza w celu skarykaturyzowania tejże jest wyjątkowo paskudnym chwytem erystycznym. Nadużywanym na forach tak dalece, że aż nudno.
      3. Piszą wszyscy o wszystkim, a jak się coś komuś nie podoba, to może prosić, żeby nie, i nie jest to żadna cenzura. Prośba może być spełniona albo nie i też nie jest to kamień obrazy.
      4. Od Barona ja proszę won. Żałoba to kiepski materiał na przykłady i argumenty.
      5. Warchołów staropolskich uprasza się o niewstępowanie w nikogo.
      • kocio_pierzaczek Re: Mam serdeczną prośbę 03.01.14, 19:07
        A ja się grzecznie pytam, jaka internetowa wirusowa zaraza skasowała mój post jakoś tak jako siódmy czy ósmy od góry na powyższy temat? Nikt z naszych, to wiem, a szkoda mi go.
        Dokładnie go nie pamiętam, ale na bezczela pojadę po tekście Minerwy.
        Prośba to nie cenzura. I po na uprzejmą prośbę tak ostro reagować? To nie był postulat ani projekt ustawy. Mnie osobiście Szwajcaria tak bardzo nie przeszkadza, ale rozumiem, że mogła się przejeść.
        Asia ma rację - piszemy tu o wszystkim (z wyj, polityki i religii, acz bywają przemycane próby takich wtrętów), jak Gurua dawniej. Jakoś nie przypominam sobie umieszczania na głównej stronie forum wytycznych, o czym wolno pisać (jak to na niektórych forach bywa). Jeśli ktoś woli fora o węższych specjalizacjach - większość jest ogólnodostępna. Przymusu udzielania się tutaj nie ma.
        Od Barona takoż proszę won. Są ku temu powody.
        Oraz do wszystkich - mimo emocji zachowujmy, PROSZĘ, poziom kultury. Jaki zwykle tu panował. Kurtka, kiedyś można się tu było tak fajnie kulturalnie posprzeczać, a teraz fochy i zgrzytanie zębów. I dziwić się, że forum pustoszeje...
        • szkorbut-lumbago Re: Mam serdeczną prośbę 04.01.14, 21:54
          Posprzeczajmy się kulturalnie. Niech ktoś poda jakiś temat smile
    • zaisa Re: Mam serdeczną prośbę 07.01.14, 02:18
      Tak już chyba na uboczu wątku chciałabym dodać, że Szwajcaria była nieosiągalna osobiście dla Gurui ze względu na przypadłości zdrowotne jakie Jej się trzymały w górach. Dlatego akurat wybrała Szwajcarię, bo na pewno sama się tam nie wybierała a pozwalało Jej to nie myśleć o odejściu Alicji w sposób ostateczny.
      Czyli jednak znaczeniowo trochę inaczej niż zaczęło się tu używać.
      Osobiście już tu do tego określenia przywykłam, ale też miałam chwilę, gdy było dla mnie hmm... trudne.
      A prośba taka już się kiedyś pojawiła, żeby pisać po prostu, żże ktoś odszedł. Nie będę odgrzebywała - była w jednym ze "szwajcarskich" wątków.
      Jak dla mnie - jak najbardziej na miejscu jest na tym forum napisanie, że ktoś ceniony, zwłaszcza pisarz, umarł. Ale niech to nie powoduje, że przestają powstawać, ciągnąć się wątki pełne tego cudownego, cokolwiek absurdalnego, pełnego zaskakujących skojarzeń humoru, za który pokochałam to forum.
      • papuga_ara Re: Mam serdeczną prośbę 08.01.14, 00:11
        Zaisa, jak Ty to ładnie napisałaś wszystko!!!
        Pisz proszę częściejsmile
        • szkorbut-lumbago Re: Mam serdeczną prośbę 08.01.14, 11:44
          Ładnie, ja też byłam pod wrażeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka