Dodaj do ulubionych

Zagadki - reaktywacja 1

31.12.04, 14:11
Ponieważ fani J. Chmielewskiej, a także nowi potencjalni członkowie
Towarzystwa Wszystko Chmielewskie zaglądają czasem na to forum, zdopingowana
przez tgosię44 i żeby udowodnić edycie95, że nie wszystkie zagadki zostały
zadane, rozpoczynam nowy wątek związany li i jedynie z twórczością Guruy.

Zasady zabawy są proste - pierwsza osoba, która prawidłowo odpowie na zadaną
zagadkę musi napisać kolejną. Nowy wątek rozpoczynamy po osiągnięciu liczby
100 postów (dla wygody korzystających z modemów).

Oto pierwsze zadanie:

Jakim środkiem lokomocji i przez które przejście graniczne Alicja w stanie
nieżywym opuściła Polskę?
Obserwuj wątek
    • asikx komentarz - nie odpowiedź 31.12.04, 14:32
      Popieram reaktywację zagadek.
      Tak naprawdę od nich rozkręciło się fest nasze forum i z nich głównie pochodził
      niezapomniany utwór "Wszystko Chmielewskie".
      Na tą zagadkę odpowiedź znam - ale dam się wykazać innym!
      Pozdrawiam,
      Aśka
      PS. A i Szczęśliwego i Wesołego!!!! Chmielewskiego po prostu!
      • uran4 Re: komentarz - nie odpowiedź 31.12.04, 17:13
        No i co teraz?? Też mam nie odpowiadać?

Pozdrawiam sylwestrowo
        • smitte Re: komentarz - nie odpowiedź 31.12.04, 19:01
          Haaaaaaaaapy New Year!!!!!!!!!!!!!!! Niech jacyś cisi słuchacze spróbują! U nas
          leje, co za pogoda na fajerwerki, rany boskie! Ale się nie damy, kisses!
          • calluna_1 Re: komentarz - nie odpowiedź 31.12.04, 21:27
            Cóż, to spróbuję...
            Na pewno pociągiem - wagonem sypialnym pierwszej klasy
            Ale przez które przejście??? Skoro to był pociąg z Warszawy do Berlina, sądzę,
            że to wstrząsające skądinąd wydarzenie w Świecku miejsce miało...
            Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
    • siwapp Re: Zagadki - reaktywacja 1 02.01.05, 09:29
      Pociągiem. Ale przejścia to nie pamiętam...sad
      • siwapp Re: Zagadki - reaktywacja 1 02.01.05, 09:31
        Nie zauważyłam, że pół odpowiedzi już jest...
    • eulalija Re: Zagadki - reaktywacja 1 02.01.05, 20:11
      Dworzec odjazdowy był Główny w Warszawie. Pociąg był z wagonami sypialnymi
      pierwszej klasy. Towarzyszką podróży hmmm "zwłok" Alicji była pani
      Gruszczyńska, kontrola celna była nad ranem. Ale, na litość Boską, nie mam
      pojęcia, gdzie pociągi do Berlina przekraczały granicę. I chyba Gurua też nie
      wiedziała bo nazwy miejscowości nie podała.
      • xkropka Re: Zagadki - reaktywacja 1 03.01.05, 09:51
        Eulalijo, czekamy na zagadkę.
        • eulalija Re: Zagadki - reaktywacja 1 03.01.05, 14:49
          Sorry, padło mi wszsytko, dlatego tak się długo zeszło.

Co miał na sumieniu amant Melanii?
          • tgosia44 Re: Zagadki - reaktywacja 1 04.01.05, 16:19
            śmietnik miejski w Starej Wsi?
            jeżeli dobrze- moje pytanie- w jakiej ksiażce śmietnik występował w podobnym
            kontekście (jeżeli się nie mylę bo pisze z pamięci)?
            M
            • woloduch1 Re: Zagadki - reaktywacja 1 04.01.05, 16:22
              Krowa niebianska.

Pozdrawiam

Woloduch
              • eulalija Re: Zagadki - reaktywacja 1 04.01.05, 16:45
                Wołoduch! A gdzie zagadka??
                • edyta95 do X Kropki 04.01.05, 17:22
                  może nie wszystkie pytania zostały zadane, czuję się przywołana do porządku smile
                  chciałam tylko wspomnieć że przy przedstawianiu X Kropki pani Joannie
                  wspomniałam, ze znasz wszystkie odpowiedzi
                  pozdrawiam
                • woloduch1 Re: Zagadki - reaktywacja 1 04.01.05, 23:37
                  Najpierw potwierdzenie trafnosci odpowiedzi, zagadka - potem.

Pozdrawiam

Woloduch
              • tgosia44 gdzie kolejna zagadka? 04.01.05, 17:47
                no właśnie, gdzie zagadka?! odpowiedź akceptuję wink
                • woloduch1 Re: gdzie kolejna zagadka? 04.01.05, 23:42
                  No to kolejna zagadka:

Jakim mianem okreslila Joanna inspektora Interpolu (tego prawdziwego) i pod
                  jakimi warunkami zgadzala sie wyjsc z mieszkania na spotkanie z pulkownikiem?

No, moze to sa dwie zagadki? Trudno, juz napisalem, wiec prawidlowa odpowiedz
                  musi zawierac wszystkie elementy.

Pozdrawiam

Woloduch
                  • xkropka Re: gdzie kolejna zagadka? 05.01.05, 09:21
                    Inspektor Interpolu to był "łysy knur".
                    Joanna żądała podstawienia Cyrankiewicza pod drzwi (bo tylko jego na pewno zna
                    z twarzy), ale ostatecznie zgodziła się na dyskretną ochronę (syrenka co 5
                    metrów).

A zagadka nie będzie prosta - proszę podać menu śniadaniowe Kasieńki z oberży w
                    Sękocinie.
                    • woloduch1 Re: gdzie kolejna zagadka? 06.01.05, 00:12
                      "Lysy knur" - zgadza sie, Cyrankiewicz (z uzasadnieniem) - zgadza sie, ale
                      jeszcze mial byc pulk wojska w pelnym uzbrojeniu (a moze tylko batalion?).
                      Kto pamieta liczebnosc formacji?

Pozdrawiam

Woloduch
                      • eulalija Re: gdzie kolejna zagadka? 06.01.05, 10:45
                        Pułk.

Z menu Kasieńki to ja się poddaję, niech ktoś ruszy ostro głową.
                        • asia.sthm Re: gdzie kolejna zagadka? 06.01.05, 13:51
                          Ruszanie glowa guzik pomoglo, musialam poszukac i teraz nie wiem czy to sie
                          liczy.

- polewka piwna z serem
                          - kaszanka na sloninie smazona, jeszcze skwierczaca
                          - jajecznica
                          - polowka pulardy na zimno
                          - miod
                          - chleb razowy swiezutki
                          - maslo
                          - konfitura wisniowa
                          - i wczesne gruszki
                          do tego kawa ze smietanka, bardzo slaba.
                          Dziw, ze jej baby drozdzowej nie dolozyli.
                          Sprobowala po odrobinie wszystkiego.

Wymyslam teraz zagadke..
                          • stara.gropa Re: gdzie kolejna zagadka? 06.01.05, 14:03
                            Dawaj zagadkę! Czekamy.
                            • asia.sthm Re: gdzie kolejna zagadka? 06.01.05, 15:17
                              Kto byl autorem
                              "A ona stala, blada na twarzy i wszyscy patrzyli ciekawie, co tam sie jej
                              marzy"...
                              Trudne, co ?
                              smile
                              • mika_p Re: gdzie kolejna zagadka? 06.01.05, 18:55
                                To był pan, który pracował ze Szczurem w "Tajemnicy", ze Szczurem i z
                                chłopakiem Melby ? Ofiara, w każdym razie, zabita, zdaje się, ze w kawiarni.
                                A świadek pamiętał tylko żeberkowe skarpetki mordercy.
                                • asia.sthm Re: gdzie kolejna zagadka? 06.01.05, 19:11
                                  BRAWO!! smile)) a myslalam , ze to bedzie trudne.
                                  Pan nazywany byl polglowkiem i koniecznie chcial byc poeta.
                                  Dawal Joannie swoje epopeje do oceny,az wreszcie napisal nowelke, ktora o dziwo
                                  nie zawierala w sobie zadnej tresci.

Twoja kolej.
                                  • mika_p Re: gdzie kolejna zagadka? 10.01.05, 13:41
                                    Ups, przepraszam, jak ten czas leci...

Ciotka Sylwia z "Harpii" uwielbiała robic przyjęcia i eleganckie kolacje. Jedna
                                    z takich kolacji wyszła jej, całkiem przypadkiem, z samych ryb i owoców morza.
                                    Która ?
                                    • tgosia44 Re: gdzie kolejna zagadka? 10.01.05, 15:58
                                      ja wiem w której przystawki były takie (tak gdziw wyjasniło się kto i
                                      dlaczegosmile), ale sama kolacja to rolada wieprzowa, więc nie o to chyba chodzi sad ??
                                • asia.sthm Re: gdzie kolejna zagadka? 07.01.05, 19:18
                                  Poganiam lagodnie smile)
                                  • eulalija Re: gdzie kolejna zagadka? 07.01.05, 20:30
                                    Poganiam mniej łagodnie ale bardzo kulturalnie: G D Z I E J E S T
                                    Z A G A D K A ? ? ?
                                    • eulalija Re: gdzie kolejna zagadka? 10.01.05, 20:12
                                      Z tą kolacją to inaczej było, na przystawkę były same ryby i owoce morza,
                                      zasadnicza treść kolacji inaczej wyglądała. Kolacja była dla wyjaśnienia, kto
                                      mordował, jako zasadnicze danie wystąpiła rolada wieprzowa z
                                      kluseczkami. "Harpie" to moja ulubiona książka. Jestem pewna ale teraz muszę
                                      biec na spcer z psicą, więc zagadka krótka: gdzie wył owczarek niemiecki i
                                      dlaczego?
                                      • mika_p Re: gdzie kolejna zagadka? 10.01.05, 21:16
                                        Zgadza się, właśnie weszłam, żeby sprostować, bo tak mi cós pikało w duszy, że
                                        za duzy skrót myślowy zastosowałam.
                                        • eulalija Re: gdzie kolejna zagadka? 11.01.05, 08:40
                                          Żeby uporządkować zadaję jeszcze raz zagadkę:

Gdzie wył owczarek niemiecki (nota bene - cud piękności) i dlaczego?
                                          • xkropka Re: gdzie kolejna zagadka? 11.01.05, 09:22
                                            Czy miejscowość musi być podana? Bo pozostałe okoliczności przyrody pamiętam i
                                            mogłabym odpowiedzieć.
                                            • eulalija Re: gdzie kolejna zagadka? 11.01.05, 10:48
                                              Miejscowość wydaje mi się też ważna. Ale Xkropko, przypominam, to ma być
                                              owczarek niemiecki (podejrzewam, że masz na myśli Pistoleta smile)
                                              • stara.gropa Re: gdzie kolejna zagadka? 11.01.05, 10:55
                                                Była jedna suczka, owczarek niemiecki, imieniem Adela, która wyła pod drzwiami
                                                pewnej wścibskiej pani. Pani ta podglądała przez wizjer swojego sąsiada, co
                                                skończyło się dla niej tragicznie. Wszystko działo się w Warszawie, w "Zbiegu
                                                okoliczności".
                                              • xkropka Re: gdzie kolejna zagadka? 11.01.05, 11:27
                                                Żadnego pistoleta nie mam na myśli.
                                                Ale coś mi się tłucze po głowie, że to chyba Zalesie było i chodzi o psa przy
                                                lecznicy weterynaryjnej, który wył nad zwłokami bibliotekarza i prawie zwłokami
                                                Barkta, których cegłówką zaprawił niejaki Dominik w "Drugim wątku".
                                                • eulalija Re: gdzie kolejna zagadka? 11.01.05, 12:12
                                                  Twoje "okoliczności przyrody" pozwoliły mi przypuszczać, że masz na
                                                  myśli "Studnie przodków" smile. Pies przy lecznicy był z Konstancinie, ale
                                                  odpowiedź uznaję, szczególnie za Bartka i "prawie zwłoki" - to już dokładnie
                                                  jak z Guruy. Dawaj zagadkę.
                                                  • xkropka Re: gdzie kolejna zagadka? 11.01.05, 13:06
                                                    Dlaczego Karolek udający sprzątaczkę nie poznał Zbyszka?
                                                  • april02 odpowiedź niekoniecznie prawidłowa 11.01.05, 17:25
                                                    Bo w skład przebrania wchodziły okulary i Karolkowi sie wszystko rozmazywało???
                                                    zagadki nie zadaję bo nie jestem pewna smile
                                                  • xkropka Re: odpowiedź niekoniecznie prawidłowa 12.01.05, 09:50
                                                    Odpowiedź dobra. Prosimy o zagadkę.
                                                  • stara.gropa Re: gdzie kolejna zagadka? 12.01.05, 08:11
                                                    A mój owczarek ze "Zbiegu okoliczności", to co, pies? Też wył!
                                                  • eulalija Drugi wyjący pies 12.01.05, 20:05
                                                    Gropciu kochana, ja obiecuję, że "Zbieg okoliczności" jeszcze raz przeczytam,
                                                    za nic nie pamiętam suki Adeli, ja chciałam tego z "Drugiego wątku", wybacz,
                                                    poprawię się.
    • april02 Nowa :) 12.01.05, 13:19
      Kim z zawodu był Ahystokhata i jak się nazywał?
      • tgosia44 odpowiedź 12.01.05, 13:56
        Kazimierz Koprzyc- historyk sztuki, detektyw amator smile
        mam nadzieję, ze tym razem moją odpowiedź zauwazycie wink
        • april02 Re: odpowiedź 12.01.05, 21:49
          Tak jest!
          Dawaj zagadkę smile
          • tgosia44 zagadka 13.01.05, 11:11
            co pewnego ranka wisiało na przewodzie trolejbusa, co spowodowało przybycie
            trzech radiowozów
            • stara.gropa Re: zagadka 13.01.05, 12:39
              Łeb łosia?
              • tgosia44 teraz Ty 13.01.05, 15:04
                łosia, łososia jak co tam zwał smile)
                • april02 A zagadka??? 13.01.05, 17:53
                  Jak w temacie smile
                  • stara.gropa Re: A zagadka??? 14.01.05, 07:45
                    Już się robi. Jak nazywała się ta pani:
                    "..zakochała się do szaleństwa w młodym chłopaku, młodszym od niej o ćwierć
                    wieku. Zakochała się pazernie, bezkompromisowo, drapieżnie i ślepo. Dostała
                    szału kiedy ożenił się z jej siostrzenicą i znienawidziła ich obydwoje."
                    • tgosia44 Re: A zagadka??? 14.01.05, 10:40
                      strzelam Krystyna?
                    • tgosia44 Re: A zagadka??? 14.01.05, 10:51
                      doczytałam zagadke do końca sad i wycofuję odowiedź sadjuż się poprawiam- Emilia
                      Najmowa??
                      • stara.gropa Re: A zagadka??? 14.01.05, 11:05
                        Tak jest. Teraz Twoja kolej.
                        • tgosia44 jeszcze ciepła zagadka :) 14.01.05, 11:17
                          jakie imię wymyśliła córce matka, która wyobrażała sobie, ze będzie ona
                          (córka)dla niej błogosławieństwem? Córka wystapiła w dwóch książkach...
                          • xkropka Re: jeszcze ciepła zagadka :) 14.01.05, 11:32
                            Beata.

Spod jakiego znaku zodiaku był ukochany Grażynki?
                            • tgosia44 Re: jeszcze ciepła zagadka :) 14.01.05, 13:24
                              Koziorozec smile
                              • tgosia44 Re: jeszcze ciepła zagadka :) 14.01.05, 13:36
                                jeżeli dobrze to- dlaczego akurat Monika musiała wąchac gumkę ?
                                • slotna Re: jeszcze ciepła zagadka :) 14.01.05, 16:20
                                  Bo Janusz to zwierzewink) Byla najgrubsza w calym biurze. A ja zawsze wyobrazalam
                                  sobie Matylde jako starsza, siwa pania porzadnie przy kosci...
                                  • tgosia44 teraz Twoja kolej :) 14.01.05, 17:26
                                    no właśnie... Ale może Monika miała kobiece kształty typu J.Lo smile
                                    • slotna Re: teraz Twoja kolej :) 14.01.05, 18:38
                                      No ale tak czy siak Matylda powinna byc grubszawink

Zagadka bedzie romantycznawink
                                      Komu (i w jakiej ksiazce) Joanna nie mogla opowiedziec o swoim prawdziwym
                                      zyciu, na polnocy, gdzie ksiezyc swieci srebrnym, a nie zlotym blaskiem, w
                                      miescie, gdzie stoja kolejki po cytryny i papier toaletowy... (z pamieci
                                      cytuje, wiec niedokladnie)
                                      • uran4 Re: teraz Twoja kolej :) 14.01.05, 20:25
                                        CZN, amant w hotelu w Taorminie, który okazał się być agentem Szefa...

Pzdr 4all
                                        • slotna Re: teraz Twoja kolej :) 15.01.05, 14:10
                                          Tak jest.
                                          • uran4 Re: teraz Twoja kolej :) 15.01.05, 17:00
                                            Fajnie. Wobec tego następna zagadka: Jakie "warzywo" zeżarł tygrys?

Pzdr 4all
                                            • xkropka Re: teraz Twoja kolej :) 15.01.05, 19:13
                                              Johna Capustę smile

Ile powinno być śledzi, żeby wystarczyło i dla Alicji i dla gości?
                                              • woloduch1 Re: teraz Twoja kolej :) 15.01.05, 20:07
                                                10 kg

Pozdrawiam

Woloduch
                                              • siwapp Re: teraz Twoja kolej :) 15.01.05, 21:19
                                                A mnie się wydaje, że chyba 7 kg. To chyba właśnie te śledzie zniszczyły
                                                faszerowaną kołderkęsmile Jeśli dobrze, to mam pytanie - czym była faszerowana
                                                kołderka, przez kogo i w jakim celu?
                                                • tgosia44 Re: teraz Twoja kolej :) 17.01.05, 11:50
                                                  W kołderce były oczywiście $$$, które Baśka, Marcin, Paweł i Donat przemycali do
                                                  Szwecji. Chceli odkupic znaczki, które miał odziedziczyć Marcin i które mu
                                                  ukradzono...
    • tgosia44 jeżeli odpowiedż została zaakceptowana to: 17.01.05, 12:10
      ile lat żyła Katarzyna z domu Bolnicka
      • tgosia44 Re: jeżeli odpowiedż została zaakceptowana to: 26.01.05, 10:26
        dlaczego taka cisza? złej odpowiedzi poprzednio udzieliłam i zagadka sie nie
        liczy? znudziło się Wam? za trudna ;-D??
        pozdrawiam
        M
      • g0p0s Re: jeżeli odpowiedż została zaakceptowana to: 26.01.05, 10:58
        A o ile można się pomylić?

Będę strzelał: 98
        Zmieściłem się w tolerancji?
        • tgosia44 Re: jeżeli odpowiedż została zaakceptowana to: 26.01.05, 11:02
          nie, nie można się pomylićsmile wiadomo, ze długo, ale pytanie jest ile smile 98 to
          trochę za dużo...
          • g0p0s Re: jeżeli odpowiedż została zaakceptowana to: 26.01.05, 11:08
            Trudno, nie będę strzelał dalej (97, 96, 95...) smile)
            Bez sięgnięcia do źródła nie pamiętam.
            • tgosia44 no prawie, prawie 26.01.05, 11:16
              jakbyś jeszcze dalej próbowałsmile to akurat byś trafiłsmile
              • stara.gropa Re: no prawie, prawie 26.01.05, 11:39
                Tak mi się kołacze po głowie, że żyła 94 lata. Dobrze?
                • tgosia44 Twoja kolej 26.01.05, 11:42
                  DOBRZE smile Twoja kolej
                  • stara.gropa Re: Twoja kolej 26.01.05, 11:47
                    Dokąd jechały Tereska i Okrętka, kiedy wylądowały w Węgorzewie?
                    • g0p0s Augustów? 26.01.05, 12:52
                      Nie jestem pewien.
                      Przesiadły się pod Łomżą.
                      (Większy kawałek świata)
                      • stara.gropa Tak 26.01.05, 12:58
                        Teraz Twoja kolej na zagadkę.
                        • g0p0s Zgadka 26.01.05, 13:20
                          Bezpośrednio związana z poprzednią: dlaczego musiały zmienić plany i dały się
                          porwać losowym przypadkom?
                          Wiem, że łatwa, ale tak na szybko i bez źródeł nie chcę zadać zagadki i pomylić
                          się w swojej wersji odpowiedzi.
                          • stara.gropa Re: Zgadka 26.01.05, 13:24
                            Bo znajomy się popsuł i odjechał na drągusmile
                            Dobra odpowiedź?
                            • g0p0s Właśnie - Zgadka 26.01.05, 13:29
                              Oczywiście, bardzo dobrze - berek.
                              Niechcący napisałem zgadka zamiast zagadka. Może zgadka to jest synonim
                              odpowiedzi na zagadkę?
                              • stara.gropa Re: Właśnie - Zgadka 26.01.05, 13:33
                                Czyli, jak była zgadka, to czas na zagadkę.
                                Czym waliła w podłogę Wandzia?
                                • tgosia44 Zgadka 26.01.05, 13:52
                                  kij do krykieta smile
                                  • stara.gropa Re: Zgadka 26.01.05, 14:01
                                    Taaaaaaaak
                                    • tgosia44 Zagadka 26.01.05, 14:06
                                      Darek (jeżeli nie pokręciłam) to między innymi zdrobnienie od??
                                      • stara.gropa Re: Zagadka 26.01.05, 14:12
                                        Wiem, ale nie powiem.smile Dam szansę innym.
                                      • g0p0s Re: Zagadka 26.01.05, 15:23
                                        Od Bożydara oczywiście, gacha bohaterki.
                                        • tgosia44 Twoja kolej 26.01.05, 16:09
                                          jasne smile a gdzie zagadka?!
                                          • g0p0s Zagadka 26.01.05, 16:27
                                            Jak się nazywał jedyny trup w "Pechu" (zeszły zresztą samodzielnie)?
                                            • eulalija Re: Zagadka 27.01.05, 14:59
                                              W "Pechu" są dwa trupy. Dominik bis i marzenie całej załogi statku długo
                                              błąkającego się po oceanach. Jedyny trup (zeszły samodzielnie)? Coś takiego
                                              gdzieś było ale moja skleroza przekroczyła już wszelkie dopuszczalne granice.
                                              Coś mi szemrze, że jedyny trup samodzielny to był Chlup, nikt mu nie pomagał
                                              umrzeć - no może trochę żona swoją megierowataścią - to byłby "Depozyt". Nic
                                              innego mi nie przychodzi do głowy.
                                              • g0p0s Bum.... Bum.... 27.01.05, 15:17
                                                To odgłos mojego walenia się w piersi i głowę!
                                                Oczywiście miałem na myśli "DEPOZYT"
                                                Podwójne brawo!!!
                                                W nagrodę berek!
                                                • eulalija Re: Bum.... Bum.... 27.01.05, 18:25
                                                  Ale łomot!

Kogo, i z jakiego powodu, miała zamiar łapać drogówka, jak złapała Izę Brant?
                                                  • joasia72 Re: Bum.... Bum....- zgadka 27.01.05, 22:33
                                                    Witam, jestem nowa na tym forum.
                                                    Drogówka w Wieczfni Kościelnej czekała na młodego Prążka, który jeździ
                                                    kradzionymi autami i w strachu przed wujem prokuratowem "buli dwa patole"

Nie dawno na trasie Warszawa-Elbląg mijałam drogowskaz na Wieczfnię Kościelną,
                                                    nie miałam jednak czasu by tam wstapić. Poza tym była 3 w nocy.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Joanna
                                                  • eulalija Re: Bum.... Bum....- zgadka 28.01.05, 08:55
                                                    Brawo Joasiu Nowa. Prosimy o zagadkę
                                                  • joasia72 Re: Bum.... Bum....- zgadka 28.01.05, 17:10
                                                    Postaram się mocno nie zagmatwać:

Kogo widzały Tereska i Okrętka czatując na placyku pod meliną?
                                                    Dodam, że opierał się naleganiom nachalnej dziwy.

Joanna
                                                  • eulalija Re: Bum.... Bum....- zgadka 28.01.05, 20:10
                                                    Hi hi hi, wiem! I nie powiem, niech się nowi wykażą. On miał oczy szafirowe.
                                                  • slotna Re: Bum.... Bum....- zgadka 29.01.05, 23:06
                                                    Robina.
                                                  • joasia72 Re: Bum.... Bum....- zgadka 31.01.05, 14:34
                                                    Brawo - berek. Teraz Ty, Slotna.
                                                    Oczywiście Eulalija też wiedziała.
                                                    pozdrawiam
                                                    Joanna
                                                  • slotna Re: Bum.... Bum....- zgadka 31.01.05, 17:11

Od czego solidniejsze bylo szydelko Joanny? Innymi slowy - Alicja naigrywala
                                                    sie z pomyslu, az przeczytala w gazecie jak jakis facet wydostal sie z piwnicy
                                                    przy pomocy... no wlasnie, czego?
                                                  • eulalija Re: Bum.... Bum....- zgadka 31.01.05, 20:03
                                                    I tu mam cień wątpliwości, (hi hi to ladnie brzmi, ale to się po prostu nazywa
                                                    skleroza), połamany widelec czy złamana łyżeczka?
                                                  • g0p0s Anteny? 01.02.05, 09:41
                                                    Czy była to teleskopowa antena od przenośnego radia (drzewiej: tranzystora)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka