the_dzidka 27.06.06, 22:08 Mnie jest gorąco jak garbatemu Lesiowi z nogą od krzesła na torach Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Jak Wam gorąco? 27.06.06, 23:49 the_dzidka napisała: > Mnie jest gorąco jak garbatemu Lesiowi z nogą od krzesła na torach > mnie jest gorąco jak wszystko czerwone Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 08:20 Jak się ochłodzi to bedziecie narzekac że zimno. Ja na złość całemu światu dzisiaj popołudniu dokłdnie o 17-tej lecę do Dubaju na randkę z moim eks. Opowiem jakbyło w poniedziałek Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 10:15 A mnie jest tak gorąco, że wyglądam jak trudny trup. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 10:24 Pomyślcie, przez 10 miesięcy w roku w tym kraju w którym żyjemy (obecnie z własnego wyboru) jest zimno, niech będzie ciepło jak najdłużej. Wiem, męczące itd., ale jednak zawsze człowiekowi lepiej jak jest ciepło. Odpowiedz Link
meduza7 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 10:43 no więc wlaśnie, 10 miesięcy zimno więc my biedaczki nieprzyzwyczajone Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 11:01 Popieram! A jak Wam za gorąco to sobie pomyślcie jak na przedwiośniu narzekało się na śnieg, mróz, długą zimę, paskudną pododę i inne takie. Od razu zrobi się przyjemniej ) mzrr21 napisała: > Pomyślcie, przez 10 miesięcy w roku w tym kraju w którym żyjemy (obecnie z > własnego wyboru) jest zimno, niech będzie ciepło jak najdłużej. Wiem, męczące > itd., ale jednak zawsze człowiekowi lepiej jak jest ciepło. Odpowiedz Link
the_dzidka Przeciez ja wcale nie narzekam!!!! 28.06.06, 12:49 Wskażcie mi miejsce, w którym marudzę albo narzekam? Ja tylko pytałam, JAK wam jest gorąco. Ja też uważam, że większość ludziów to malkontenci i w zimie im za zimno, a w lecie za gorąco. A ja, aczkolwiek nie cierpię zimy, to na upał narzekam bardzo rzadko. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 11:04 Nie powiem, nie będę używał brukowanych słów. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 12:33 ..to ode mnie to lanie - poslalam z dobrego serca. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 12:50 mzrr21 napisała: > Gdzie leje ? O, to nie tylko ja taka ciekawa ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 12:58 tu tez mi sie juz skonczylo, ale podzielilam sie czym mialam Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 12:49 Naprawdę?? A gdzież to? Bo u mnie się nie zanosi... A swoją drogą, jak po tym polaniu wyjdzie słońce i spadła woda zacznie parować, to już tak miło nie będzie (ja nie kraczę! może nie zacznie...) ) g0p0s napisał: > Właśnie leje. Będzie można żyć. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 13:14 Meldunek spod Warszawy, kierunek płd-wsch - lunęło Odpowiedz Link
edeka5 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 20:29 Nie miałam czym obdzielać. Ulewa trwała może 7 minut i bardzo lokalnie, 2 km dalej już było sucho. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jak Wam gorąco? 28.06.06, 13:18 A w którą stronę idzie?? Bo ja też pod Warszawą, ale płd-zach ) I za oknem niebo, słonko oraz białe obłoczki.... edeka5 napisała: > Meldunek spod Warszawy, kierunek płd-wsch - lunęło Odpowiedz Link
nchyb a mnie jest dobrze... 28.06.06, 13:26 pamiętam ostatnio taką radość. na Saharze w hotelu mąż chciał klimę włączyć, a ja się z nim wykłócałam, bo mi nareszcie było ciepło... Dla mnie taka temperaturka to coś cudownego... Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Jak Wam gorąco? 29.06.06, 21:23 Ja czułam się jak dzikie białko (na patelni). A mój mąż jak (nie)boszczyk mąż. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jak Wam gorąco? 05.07.06, 15:09 Gorąco jak było tak jest, a ja właśnie sie niechcący ochłodziłam... zwalając sobie na plecy kubek z wodą, w którym to kwiatek puszczał sobie korzonki. Nie specjalnie rzecz jasna (chodzi mi o oblanie, bo korzonki to specjalnie miał puszczać), tylko zbyt gwałtownie się od biurka odsunęłam (a krzesełko na kółeczkach to i pojechało). Chyba wentylator wyłączę, bo teraz to aż za bardzo mi wieje (jestem w pracy, więc przebrać się nie mam w co). Sposób jak widać skuteczny, ale nie polecam )) Odpowiedz Link
lylika Re: Jak Wam gorąco? 05.07.06, 15:36 Mnie jest przyjemnie jak mi jest gorąco. Całe życie byłam ciepłolubna i całe życie powtarzam, że się wolę spocić niż zmarznąć. W tym roku jeszcze się nie spociłam, więc nie narzekam tylko się upajam. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jak Wam gorąco? 05.07.06, 15:53 Doskonale to rozumiem, bo mam dokładnie tak samo ) lylika napisała: > Mnie jest przyjemnie jak mi jest gorąco. Całe życie byłam ciepłolubna i całe życie powtarzam, że się wolę spocić niż zmarznąć. W tym roku jeszcze się nie spociłam, więc nie narzekam tylko się upajam. > Odpowiedz Link
marrtawu Re: Jak Wam gorąco? 06.07.06, 00:10 Jest tak gorąco, że nie wiem, jak będę egzystować na tym Sajprusie niebawem. Uwielbiam ciepełek, obezwładniający, ale nie przy rzeczach do zrobienia. I nie w komunikacji miejskiej. A zimę lubię... jak myślę o niej latem. Tak ładnie na pocztówkach się pręży. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Jak Wam gorąco? 06.07.06, 00:16 oj oj na Sajprusie mozna sie ugotowac jak w saunie, nalezy sie garnac do pomieszczen z klimatyzacja. Wytrzymalas saune to i Sajprus nie straszny. Odpowiedz Link
lylika Re: Jak Wam gorąco? 06.07.06, 22:55 Nie wiem, gdzie jest gorąco ale forum to się chyba rozpuściło jak te lody Lesia i teraz trzeba je będzie wlać w sreberka, włożyć do lodówki i poczekać aż się zlepi. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Jak Wam gorąco? 07.07.06, 13:55 Dziś to nie roztopione lody, tylko skwarka na patelni Odpowiedz Link
barti84 Re: Jak Wam gorąco? 07.07.06, 15:06 A ja lubię takie gorąco jak jestem w cieniu W sumie to się cieszę, że taka pogoda nawet jeśli nie mam urlopu.... ) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jak Wam gorąco? 07.07.06, 15:15 Ja też lubię ciepło, a zwłaszcza wieczory po takim upalnym dniu... W związku z tym moja psica, ma ostatnio dłuższe spacerki przed nocą ) Odpowiedz Link
barti84 Re: Jak Wam gorąco? 07.07.06, 15:19 Zapomniałem dodać,że zimne pifffko* wieczorkiem po takim upalnym dniu to raj dla ciała i duszy... *oczywiście jakieś smakowe(freeq, karmi, reeds lub coś tym stylu) Odpowiedz Link
lylika Re: Jak Wam gorąco? 08.07.06, 10:48 Do tej pory było miło, ale dzisiaj, po dwudtygodniowej przerwie spowodowanej chorą rączką, odkurzyłam mieszkanie z przyległościami. Poczułam, że jest ciepło. Nawet bardzo. Moje koty leżą całymi dniami w krzaczorach a sunia stoczyła walkę z gawronem o dostęp do ptasiego baseniku. O mały figiel jej nie przegrała. Sikawka ogrodowa włączona przez cały dzień na taką małą fontannę i mamy dziesiątki ptasich gości korzystających z prysznica. Ładnie i miło, ale fakt, już się czuje ciepełko. Prognozy podają, że ma tak być do końca przyszłego tygodnia. Idę sobie zrobić zimny /bez lodu!/ szprycerek /białe, półwytrawne i chłodna woda mineralizowana/. Ładnie dzień zaczynam - bania od śniadania. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Jak Wam gorąco? 08.07.06, 11:37 lylika napisała: > Poczułam, że jest ciepło. Nawet bardzo. Niestety każda przebieżka po zakładzie powoduje szok termiczny u mnie. > Ładnie dzień zaczynam - bania od śniadania. A może to jest dobry sposób, bo inaczej nie da się wytrzymać. Odpowiedz Link
mariurzka Re: Jak Wam gorąco? 08.07.06, 22:54 Przyznam się że lubię ciepło, ba! zmarzluch jestem okropny ale to co wyprawia aura staje się nawet dla mnie nie do wytrzymania... Podróż w jakiekolwiek, nawet niezbyt oddalone miejsce to wyrafinowane tortury, jakich nie życzę nikomu! Wczoraj zaliczyłam wyjazd do Lublina, dziś powrót, przed chwilą wyszłam z chłodnej kąpieli i dopiero zaczynam rozumieć że żyję Bo wcześniej to chyba działałam siłą rozpędu Odpowiedz Link
lylika DESZCZ LEJE! 09.07.06, 16:14 Ludzie... deszcz leje. Burza gdzieś z boku a u mnie leje, całkiem porządnie. Roślinność szleje z zachwytu! Odpowiedz Link
minerwamcg GDZIE?! Święci patroni, gdzie??? 09.07.06, 19:30 Bierzemy każdą ilość, deszczu, burzy, może nawet prać żabami! W Warszawie dzisiaj niebo napluło mi na głowę - spadło dwadzieścia dużych kropli i to był cały deszcz. Odpowiedz Link
lylika Re: GDZIE?! Święci patroni, gdzie??? 09.07.06, 19:32 minerwamcg napisała: > Bierzemy każdą ilość, deszczu, burzy, może nawet prać żabami! W Warszawie > dzisiaj niebo napluło mi na głowę - spadło dwadzieścia dużych kropli i to był > cały deszcz. Na ŻOLIBORZU! Lało dobrą godzinę-solidnie. Teraz jest cud-miód-malina. Odpowiedz Link
minerwamcg A na Powiślu... 09.07.06, 19:41 ...pieprz, popiół z nieba i puszcza Sahara, niech ja skonam (co pewnie od tego upału niedługo nastąpi). Odpowiedz Link
handzia-r Re: A na Powiślu... 10.07.06, 14:54 Łe, wczoraj ok. 17 padało gdzieś przez kwadrans, naprawdę! Odpowiedz Link
groha Re: Jak Wam gorąco? 09.07.06, 20:43 U nas, od dwóch tygodni - ani jednej kropelki deszczu. Trawy już nie ma, inne rośliny się kończą, a te chmurki na zachodnim niebie, to na pewno fatamorgana... Odpowiedz Link
edeka5 Re: Jak Wam gorąco? 09.07.06, 21:12 Praga Południe zgłasza tylko kilka kropli + grzmoty Nie sądziłam, że będę tęsknić za deszczem. Odpowiedz Link
autumna Re: Jak Wam gorąco? 10.07.06, 09:14 Ja całą wiosnę narzekałam, że zimno, w związku z czym obecnej temperatury nie ośmielam się krytykować. Chciałam mieć ciepło, mam ciepło (jak ta pani od rudego męża w "Jak wytrzymać..." )) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Jak Wam gorąco? 10.07.06, 09:51 autumna napisała: > Ja całą wiosnę narzekałam, że zimno, w związku z czym obecnej temperatury nie ośmielam się krytykować. Chciałam mieć ciepło, mam ciepło (jak ta pani od rudego > męża w "Jak wytrzymać..." )) > Otóż to! Ja mam dokładnie tak samo ) Zawsze mówię, że z dwojga złego, to wolę się pocić niż marznąć. Tak więc siedzę cicho i staram się zapamiętać odczucia towarzyszące tej temperaturze, co by móc w zimie sobie powspominać... Odpowiedz Link