the_dzidka Re: Działy Gazety 11.05.08, 21:08 No ja nie wiem, czy mogę, bo na Spotkaniu Szefowa mnie zgromiła, że to już wszystko ustalone i wywalam otwarte drzwi ;-P Odpowiedz Link
lylika Re: Działy Gazety 11.05.08, 21:17 Chyba ocipiałaś? Nic nie jest ustalone. To tylko propozycje były. I ja nigdy nie gromię, bo moje gromy od zawsze w naprawie. Pomrukiwac sobie tylko mogę pod nosem. A i tak nikt nie słucha... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 11.05.08, 21:21 No, jeżeli to było tylko pomrukiwanie, to nie wyobrażam sobie gromów. Przy "pomrukiwaniu" zrobiło mi się ciut przykro. To znaczy, że przy gromach dostałabym spazmów i drgawek Odpowiedz Link
lylika Re: Działy Gazety 11.05.08, 21:27 Ja tylko wyraziłam dezaprobatę, że Forumy i Forumki wątków nie czytają, a G0p0sowy wątek zawierał propozycje Działów. No i to rzeczywiście pomrukiwanie jeno było, gdzieżbym śmiała Cię gromić. ) Gromy zostawiam na poważne okazje. Na przkład jak mężydło wodę na kawę przypali. ))) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 11.05.08, 21:37 > Ja tylko wyraziłam dezaprobatę, że Forumy i Forumki wątków nie czytają Lilko kochana, ja NAPRAWDĘ nie mam tyle czasu, żeby śledzić wszystkie posty we wszystkich wątkach. No nie mam - i co ja na to poradzę?... I tak w pracy spędzam zdecydowanie zbyt dużo czasu na Forum, śledząc wątki, mimo że chciałabym spędzać jeszcze więcej. Ale nie daję rady. W końcu muszę robić to, za co mi płacą tę niebotyczną kasę I dlatego, jak wyskoczyłam z (moim zdaniem) świeżą propozycją, jaką wymyśliłam w samochodzie po drodze z pracy do domu, i jak usłyszałam, że to już było i że nie czytam wątków, i że przez to rozmawiamy jak gęś z prosięciem... Ech, trudno. Bez urazy, ja się nie pogniewałam czy coś. Tylko ja naprawdę nie nadążam, i nie z lenistwa. Taką mam pracę Odpowiedz Link
lylika Re: Działy Gazety 11.05.08, 21:43 No i co ja mam z Wami, nieczytającymi zrobić? Mogę tylko iść na wódkę i wszystko omówić. To kiedy? )) Odpowiedz Link
eulalija Re: Działy Gazety 11.05.08, 22:46 Na wódkę mogę iść w środku tygodnia. Ale ze mną się chyba nie opłaca, pomysły zdechły pod ciężarem życia codziennego. Zdecydowanie powinna być prognoza pogody dla mierzei na dwa miesiące, szczegółowa ))) Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Działy Gazety 11.05.08, 22:57 Proponuję dodać dział "Kronika kryminalna". Jeśli pomysł przejdzie, zobowiązuję się redagować ten dział. Odpowiedz Link
groha Re: Działy Gazety 11.05.08, 23:08 Przykładowe działy w naszej gazecie: - Informacje bieżące - Wiadomości krajowe - Wiadomości zagraniczne (w tym korespondencje) - Wiadomości lokalne (z kroniką kryminalną) - Ekonomia - Kultura - Nauka - Wywiad - Moda/uroda/kuchnia/ciekawostki - Komentarz/esej - Ogłoszenia drobne - Sport + reklamy oraz zdjęcia ilustrujące Co tu jeszcze można dodać, kiedy wszystko jest. Trzeba tylko normalnie, jak w każdej szanującej się redakcji: wziąć za twarz autorów, przydzielić im tematy, a potem ich cisnąć bez litości i pilnować, żeby na koniec nie było samych felietonów, albo tylko reportaży kryminalnych, i materiał gotowy Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Działy Gazety 11.05.08, 23:22 Kurczę, po tym zbesztaniu Dzidki przez Lylikę, starałam się naprawdę przeczytać dokładnie propozycję w tajnym wątku Goposa. I wtopiłam, bo faktycznie kronika w wiadomościach lokalnych już była proponowana. Ja jestem chętna do części kryminalnej. Za wiadomości lokalne (lokalne dla Guruy, czyli warszawskie)powinien odpowiadać najlepiej ktoś miejscowy, lepiej zorientowany w tematach. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Działy Gazety 11.05.08, 23:33 To moze w dziale "Kultura" poddzial "polka biblioteczna" albo "Literatura" oraz "Filmoteka"? Pozdrawiam WOloduch Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 12.05.08, 09:16 > To moze w dziale "Kultura" poddzial "polka biblioteczna" "Duża Polka" biblioteczna? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Działy Gazety 12.05.08, 08:13 Czy mogę ułożyć krzyżówkę. Krzyżowka powinna być w każdej szanującej się gazecie, nieprawdaż? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Działy Gazety 12.05.08, 08:31 Noo, krzyżówka jak najbardziej! A jakie fotki na ilustracje będą potrzebne?? Jakby co, to ja mogę być foto-reporterem Tylko powiedzcie co mam pstryknąć ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Działy Gazety 12.05.08, 08:39 > Czy mogę ułożyć krzyżówkę. Koniecznie!! A jak krzyzowka to i rebusy dla dzieci. No i kazda sznujaca sie gazeta musi miec nekrologi. W pewnym, hm hm wieku lektura nekrologow, to ulubiona lektura. Odpowiedz Link
anmanika Re: Działy Gazety 12.05.08, 08:41 Asia ty chyba jako korespondent zagraniczny)?? Ja mogę ciekawostki warszawskie wziąśc. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Działy Gazety 12.05.08, 08:43 No i horoskop, który miałem ułozyć w łikend Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Działy Gazety 12.05.08, 09:18 Nekrologi - to jest myśl! Mogę je ułożyć w ramach nadgodzin, po krzyżówce. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Działy Gazety 12.05.08, 09:35 No prosze, jak latwo sie wszystko ustala. Az dziw! Ogloszenia drobne tez musza byc...ale te sie same zbiora Bo ja wlasnie potrzebuje zdobyc kure znoszaca goposowe kiszone ogorki. Na gwalt mi potrzebna. Ewentualnie stoliczek do "nakryj sie!" Odpowiedz Link
anmanika Re: Działy Gazety 12.05.08, 10:44 Te nekrologi to może mogły by byc ofiar wszystkich morderstw z książek Guruyi? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 12.05.08, 11:18 Derczyka na ten przykład? Nieutulona w żalu Dyrekcja Wyścigów i kolektyw dżokejski? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 13.05.08, 12:42 Jak miał Derczyk na imię? Coż mi świta, że Joanna spytała o to policję. Przewertowałem Wyścigi i się imię schowało. Coś na E? Odpowiedz Link
groha Re: Działy Gazety 13.05.08, 12:53 Na E, to pamiętam, że był Eneasz, ale to był koń. A Derczyk miał w ogóle jakieś imię? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 13.05.08, 12:58 Tak ogólnie to musiał mieć Ale pytanie, czy my je znamy. Odpowiedz Link
groha Re: Działy Gazety 13.05.08, 13:00 Ja chyba nie znam. Derczyk, to Derczyk, po co mu jeszcze jakieś imię Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 13.05.08, 13:03 Do nekrologu, jeżeli taki dział będzie. n. Derczyk ? Odpowiedz Link
groha Re: Działy Gazety 13.05.08, 13:52 Derczyk, a w nawiasie: ten z berberysu za fontanną. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Działy Gazety 13.05.08, 23:51 Juz sie ciesze na nekrolog Tadeusza tudziez epitafium na czesc peruki Bobcia ))) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 14.05.08, 13:49 > Do nekrologu, jeżeli taki dział będzie. > n. Derczyk ? Mor Derczyk? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 13.05.08, 15:50 No to czekamy na zgłoszenia autorów. Jaki temat i do jakiego działu? Ja coś z reklamami pokombinuję. Zapraszamy, wierszówka czeka) Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Działy Gazety 13.05.08, 15:59 Ja zaklepuję kronikę kryminalną. Newsy będę podrzucać sukcesywnie w trakcie odświeżania lektur. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 13.05.08, 16:03 Na forum tylko tytuły, treść do Redaktorki Naczelnej) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Działy Gazety 14.05.08, 00:11 Czy bedzie dzial "Wiesci rojalistyczne z Dunii"? N.p. znowu sie szykuje królewski slub tego lata (z plebejka z Francji tym razem) a takze jamnior ksiecia-regenta Henryka pogryzl i pojapal straznika palacowego, ale dom królewski kazal straznikowi zamilknac na ten temat i opatrzyc sie chylkiem.. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 14.05.08, 10:58 Mnie się widziało, że przerabiamy na artykuły rzeczy znalezione w twórczości Guruy, lub tematy leżące bliziutko. Ale rojaliści duńscy chyba są na linii) Zresztą Naczelna rządzi Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Działy Gazety 14.05.08, 12:10 g0p0s napisał: > Mnie się widziało, że przerabiamy na artykuły rzeczy znalezione w > twórczości Guruy, lub tematy leżące bliziutko. Ale rojaliści duńscy > chyba są na linii) Zresztą Naczelna rządzi Aaaa dzieki, wreszcie rozumiem reguly gry Nie wiedzialam, nie smierdzialam ;P Poddam sie Naczelnej ocenie. W Kraju Karoliny tudziez w autobiografii pamietam niejakie króciutkie napomknienia o tym domu królewskim. N.p. wlasciciele pralni i dobroczyncy to oczywiscie znajomi króla i wielka poruta im porute robic. No i co za powazna gazeta bez rozrywkowych wiesci z zycia gwiazd? (tutaj cala królewska rodzina jest postrzegana jak taka elegancka rodzina calej Danii i co tydzien wychodzi magazyn-poswiecony li i jedynie rojalistycznym nowinkom - brukowiec, aczkolczyk nie taki brutalny jakie bywaja w Anglii). I jeszcze z tegoz Kraju pamietam szalowy zielony sedes. Moge pisac o sedesach Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Działy Gazety 14.05.08, 00:13 A o bursztynach swiatowej slawy tez bedzie cusik? Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Działy Gazety 14.05.08, 10:16 Co tu mie od jakiejs Pytii wyzywa! O bursztynach skali swiatowej wiem, ze jeden z najwiekszych okazów byl okolo kilogramowy, znaleziony w dorzeczu Wisly czy czyms równie egzotycznym. Po wydobyciu wulgarna kopara, okaz raczyl sie rozpasc i ze srodka wypadl doskonale zakonserwowany... nie zgadniecie. To bedzie clou artykuliczku! ;P Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Działy Gazety 14.05.08, 11:26 lezbobimbo napisała: ze srodka wypadl doskonale zakonserwowany... nie zgadniecie. To bedzie > clou artykuliczku! ;P TRUP!? DIAMENT!? PORTFEL!? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Działy Gazety 14.05.08, 11:29 Zamiast zajmować się pierdołami (praca) może bym tak się wziou za horossssskop... Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Działy Gazety 14.05.08, 11:47 Zaraz tam dyament. Widzicie go, burzuazje! Jakim cudem gruda nadmorskiej zywicy miala spasc z sosny na diament, tworzacy sie gleboko w magmie i glebi ziemi i pocie czola? )) To juz ten trup byl blizszy )) Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Działy Gazety 14.05.08, 11:59 To może bobek dinozaura? Powszechnie wiadomo, że dinozaury jak pieski po sosnami... A potem ta żywica na bobek kap, kap, kap. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Działy Gazety 14.05.08, 13:00 Bobki to Wy ponoc miedzy czeresnie hodujecie! Zaden tam dajnożer Krysiek byl blisko przez chwile.. Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Działy Gazety 14.05.08, 13:27 Czyli klejnoty won, kasiory wtedy jeszcze nie było, musi trup był w tym bursztynie. Komar, mucha i inne drobiazgi, to banalne. Może malutki dajnożerek albo chociaż jego szkielecik, albo fragment tego szkieleciku? Mikry dajnożerek wlazłby w bursztyn jak nic, jak się dobrze poskładał ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Działy Gazety 14.05.08, 13:51 > Zaden tam dajnożer Krysiek byl blisko przez chwile.. Wspomnial horoskop wiec: horoskop - gwiazdy - meteoryt - ufoludek - bobek ufoludka Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Działy Gazety 14.05.08, 16:18 Och, jestescie rozczulajace! Lowadecek niestety niet, ani dinozerek. Szkoda, bo tak pieknie brzmia, ze az chcialabym aby to bylo wlasnie w tym rozpadlym bursztynie.. ale nie! Bahon byl blisko w sensie, ze zgadl, ze trup jakis. Ale co za truposzek, to nie zgadniecie Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Działy Gazety 14.05.08, 20:18 Jak nie lowadecek ani dinozerek ani ufoludek bez bobka to musi scurek Scurki zawsze byly, sa i beda. Ladnie zgadlam? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Działy Gazety 14.05.08, 20:55 Abo jedzonko jakie? Taka konserwka jantarowa. Bursztynowa komnatka dla jakiego ziarenka czy innego jeścia z epoki. Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Działy Gazety 14.05.08, 21:00 A może jascurecka jakaś maluteńcia wlazła w żywicę i się utopiła? Jascurecki byli już w tamtych czasach. Odpowiedz Link
eulalija Re: Działy Gazety 14.05.08, 21:56 O! Jascurecki byli, owszem, nawet duze niektóre, tak z pień tonów albo i wiency. Ale moim zdaniem to była złota mucha. Odpowiedz Link
eulalija Re: Działy Gazety 14.05.08, 22:07 Miało być pińć, ale jakoś góra źle wyszła ) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Działy Gazety 14.05.08, 14:00 lezbobimbo napisała: > Zaraz tam dyament. Widzicie go, burzuazje! > Jakim cudem gruda nadmorskiej zywicy miala spasc z sosny na diament, > tworzacy sie gleboko w magmie i glebi ziemi i pocie czola? )) > > To juz ten trup byl blizszy )) Nie wiem skąd to święte oburzenie! Był sobie landszaft: morze, lasek sosnowy,piaseczek, pod piaseczkiem skała granitowa a w skale diament. Stało to sobie stało,słonko świeciło, pterodaktyle latały, aż tu nagle, jak nie świśnie! jak nie gwidnie! Bum! Grum! Sruuu! Dziura się w ziemi zrobiła, gazy poszły i walnęły diament na piaseczek. W trakcie tego aktu jedna ze skał pizgła w pień sosenki i zywica kap, kap, kap na diamencik. Kapała by pewnie do dziś, gdyby nie wielki sztorm, który zmył wszystko z plaży. I tak narodził się diament w bursztynie. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 14.05.08, 14:11 Taki piż(rz?)gnięty diament mógł dinożer zeżreć i opakowany w bobek wypsnąć na piaseczek, a dalej to już wiecie) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Działy Gazety 14.05.08, 14:36 Goposie, jadłeś kiedyś czeresnie z pestkami? I co ? W opakowaniu wylatają czy luzem, że tak powiem, obok? To mi tu nie szklij z diamentem w opakowaniu Poza tym dinozaury rąbały albo siebie nawzajem albo roślinność. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 14.05.08, 14:45 Czereśni z pestkami nie jadłem) A może dinożery miały inne trawienie? Kura jak dziobie, to się kamieni nawtranżala, mogły i gadziny. Świeciło się, to do dzioba Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Działy Gazety 14.05.08, 14:50 Kura to co innego. Kura je kamienie bo z czego by się robiły jajka? Dinozaury, co prawda, też znosiły jajka ale diamentów nie żarły. Koniec i kropka. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 14.05.08, 14:57 Na zdrowie ta bezdiamentowa dieta im nie wyszła... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 14.05.08, 14:58 Ale skąd wiesz, czy jednemu jakoś przypadkiem nie wpadło do dzioba? Stróżowałeś przy nich przez miliony lat, żeby tego nie zrobiły? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Działy Gazety 14.05.08, 15:26 No można załozyc taki przebieg dramatu, ale to nie zmienia postaci rzeczy. Taka kapiąca żywica z pewnością rozpuściłaby kupę, co w efekcie dało by diament w bursztynie bez esktrementów. Nie wiem dlaczego tak Wam zależy na gównie dinozaura?! Na nawóz? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 14.05.08, 15:41 > Taka kapiąca żywica z pewnością rozpuściłaby kupę Kapiąca zywica rozpuszcza kupę? A skąd wiesz? Udaj się może do lasku sosnowego i potem nam opowiesz > dlaczego tak Wam zależy na gównie dinozaura?! Na nawóz? A choćby i! Wyobrażasz sobie szczęście Guruy? Przy nawozie dinożarła nawóz słoniowy to jak zajęczy bobek.. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 27.05.08, 12:16 Kącik filatelistyczny mogę zrobić. Jak na razie to chyba jedyny materiał? Trybuna poniekąd filatelistyczna nam wyszła po spuszczeniu pary) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 27.05.08, 13:06 > po spuszczeniu pary) dajcie mi jeszcze te trzy dni robocze na załatwienie spraw poniekąd służbowych I zara sie biere, panie, za ty gazety. Na spotkaniu będę juz miała rozpiskę: co , kto jak i tzw. DEADLINES )) Odpowiedz Link
lylika Re: Działy Gazety 27.05.08, 21:49 Dział kulinarny zgłaszałam już wcześniej, ale Naczelna mi nie odpowiedziała. To ja mam grać, bo ja już głupia jestem... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 28.05.08, 10:41 > Dział kulinarny zgłaszałam już wcześniej, ale Naczelna mi nie odpowiedziała. > To ja mam grać, bo ja już głupia jestem... Dajcie mi jeszcze dwa dni!!! Odpowiedz Link
groha Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:07 Przepraszam, że zapytam tak bezczelnie, ale to ze zwykłej, ludzkiej ciekawości, bo mnie tu trochę nie było: czy gazeta ma już coś konkretnego? Tytuł może chociaż jakiś, albo co? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:11 Hi, hi! Wprawdzie nie było o tym mowy, ale domyślnie panuje chyba zgoda, że będzie to tradycyjna gazeta papierowa, nie elektroniczna. Jest to jakiś konkret, nie? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:11 Ja do jutra jestem zajęta innymi sprawami. Od pojutrza zabieram się za przyginanie karków redaktorstwa. Wtedy poleci piorunem, że ino świst! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:20 Ale nie ma zakazu pisania bez bacika nad karkiem. Odpowiedz Link
eulalija Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:32 Dzidka powinna przed zabraniem się za poganianie przeczytać uważnie przyległości rankingowe)) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:37 Mój boże, ile roboty! Gazrurką trzeba będzie zaprawić... Odpowiedz Link
eulalija Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:41 A Ty myślałaś, że na przypiecku siędziesz i warkocze będziesz pleść??? )) Tłuczenie kamieni chyba lżejsze )) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:50 Redaktor naczelna gazety albo występ w Familiadzie - wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:55 Redaktor Naczelna to zdaje się jestem ja? Czy pod moją nieobecność dokonano impiczmentu? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:53 Ja akurat bardzo lubię rządze... tego, zarządzanie zasobami ludzkimi A w tej chwili siedzę i na gwałt piszę artykuł do firmowej gazetki, bo nam jeden spadł, i trzeba go czymś zastąpić. Dawno takich bzdur nie pisałam. W dodatku artykuł musi być długi, bo ten, który spadł, miał zajmować całą stronę. A w neiskończoność czcionki powiększać nie mogę Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:56 Podaj tytuł, to zaraz napiszemy. Każdy po jednym zdaniu, tak jak lubimy Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 29.05.08, 12:59 "HOW TO MAKE THE STUDY CONDUCT EASIER – LOGISTICS - useful hints and tips". Odpowiedz Link
eulalija Re: Działy Gazety 29.05.08, 13:06 O!! To coś o kosmetyce. Tipsy się lakieruje czy przykleja gotowe? Odpowiedz Link
stara.gropa Już mamy pierwsze zdanie. 29.05.08, 13:08 eulalija napisała: > Tipsy się lakieruje czy przykleja gotowe? - pomyślała Annabella siedząc przed lustrem w swoim buduarze. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Działy Gazety 29.05.08, 13:13 To może tak: eulalija napisała: > Tipsy się lakieruje czy przykleja gotowe? - pomyślała Annabella siedząc przed lustrem w swoim buduarze. Muszę pięknie wyglądać, kiedy będę szła w kondukcie za trumną mojego piątego męża. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Działy Gazety 29.05.08, 13:13 Tak, jasne. To relacja z pogrzebu słynnej warszawskiej kosmetyczki Odpowiedz Link
eulalija Re: Działy Gazety 29.05.08, 13:16 W dziale ogłoszeń proszę zamieścić: "Natychmiast kupię ścierkę, która usunie kawę z klawiatury i monitora". Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Działy Gazety 29.05.08, 13:16 A więc to coś dla mnie. Ja zajmuję się działem nekrologów w naszej gazecie. Odpowiedz Link