wedrowiec2 19.10.03, 15:51 Jak miała na imię właścicielka pary lekko zdeformowanych palców? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenca Re: Zagadki cd. 19.10.03, 16:10 Hmmm....czy chodzi o Manuele z "Romansu..." ? Na jakiej ulicy mieszkały Harpie ? Odpowiedz Link
franula Re: Zagadki cd. 20.10.03, 20:40 No i watek nam sklesl. czy nikt nie wie na jakiej ulicy mieszkaly harpie? Nie mam ksiazki w domu.... Ale w takim razie mam nastepna zagadke - jaka potrawa skompromitowala sie Lilka chcaca podjac wytwornym obiadem goscia mogacego pomoc zagadke znikniecia Teresy. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Zagadki cd. 20.10.03, 20:43 Czyżby to byl o krowie wymię?? Pamiętam, że dała im to na surowo) za krótko to gotowała. Odpowiedz Link
zinka1 Re: Zagadki cd. 24.10.03, 22:07 franula napisała: > No i watek nam sklesl. > czy nikt nie wie na jakiej ulicy mieszkaly harpie? > Nie mam ksiazki w domu.... > > Ale w takim razie mam nastepna zagadke - jaka potrawa skompromitowala sie > Lilka chcaca podjac wytwornym obiadem goscia mogacego pomoc zagadke znikniecia > Teresy. Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki cd. 20.10.03, 22:08 A w jakim mieście zamieszkala w Algierii rodzina Chabrowiczów? Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Zagadki cd. 20.10.03, 22:39 w Oranie o ile dobrze pamietam - dawno to czytałam Odpowiedz Link
anika19 Re: Zagadki cd. 20.10.03, 23:04 O ile mnie pamięć nie myli, bo również czytałam to dość dawno, to Chabrowiczowie zamieszkali w Tiarecie, a do Oranu wybrali się tylko na wycieczkę. Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Zagadki cd. 20.10.03, 22:42 Jak nazywał się szef obstawy walutowców w Upiornym Legacie? Odpowiedz Link
white.falcon Re: Zagadki cd. 20.10.03, 23:36 Pierzaczek. Nosił upiorny czerwony sweterek i miał całkiem ciekawą gębusię, kolorystycznie pasującą do sweterka. Moja zagadka: Kto dosypał do czajniczka z herbatą pewnych ziółek w biurze własnego męża, po czym nastepnego dnia wszyscy pracownicy nie przyszli do pracy, bo dostali rozstroju żołądka? Pojawił się tylko mąż. Pozdrv. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki cd. 21.10.03, 07:35 Malwina Wolska. Moja zagadka: Jak nazywały się jej koty? Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki cd. 21.10.03, 10:52 A z jakiej ksiązki to jest, bo to chyba któraś z tych nowszych. Warto przeczytać? Bo jakoś tak byłam zniechęcona do tych ostatnio wydanych i nie czytałam. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadki cd. 21.10.03, 12:05 To było w (Nie)boszczyku mężu. A propos, mąż nie pojawił się następnego dnia, był wtedy w Danii i dzwonił do swojej firmy. A tam była tylko sekretarka, która nie piła tej herbatki. Czekam na odpowiedź o kotach. Odpowiedz Link
jolajola1 Re: Zagadki cd. 21.10.03, 12:29 Pucia i Pucuś teraz ja : kim z zawodu był gwałciciel, którego bardzo polubiła ofiara gwałtu ? Odpowiedz Link
anexxa Re: Zagadki cd. 21.10.03, 12:41 gwalciciel byl z zawodu lesniczym. i kawalka ucha mu braklo. ksiazka "tajemnica", zdaje mi sie. xx. po raz pierwszy tutaj Odpowiedz Link
franula Re: Zagadki cd. 21.10.03, 13:20 to jak odpowiedzialas to dawaj zagadke weszlam pierwszy raz od wczoraj wiec sie ciesze ze przemoglismy marazm. Oczywiscie ze to bylo krowie wymie ktore Lilka gotowala 10 minut zamiast 2-3 h Historyjka ponoc autentyczna, o ile pamietam opisana tez w Autobiografii Odpowiedz Link
anexxa pytanie 21.10.03, 13:28 jak Malwina Wolska umotywowala chec posiadania komorki? xx. Odpowiedz Link
jolajola1 Re: pytanie 21.10.03, 20:47 chciała sprawdzać czy u pedikiurzystki nie wybuchł pożar albo czy pani Stenia nie poszla na operackję woreczka żółciowego; albo znienacka umówić sie z Agatą teraz ja pytam : kto w większym kawałku swiata zamydlał jezioro Odpowiedz Link
eastwood76 Re: pytanie 21.10.03, 21:17 tak mi sie coś ochapia, że Janeczka i Pawełek mogli coś takiego wymyslić - ale głowy nie dam )) Odpowiedz Link
jolajola1 Re: pytanie 21.10.03, 21:35 bravissimo ! a dziewczyny im w podzięce dały butlę mydła w płynie dawaj pytanie Odpowiedz Link
eastwood76 Zagadka - nowa 21.10.03, 21:55 Łatwizna - w jakiej miejscowosci znajdowała się pierwsza faszerowana studnia? Odpowiedz Link
asikx Proszę bardzo - nowa.... 22.10.03, 09:49 Z jakiej książki korzystała Janeczka tworząc zaszyfrowany list do Pawełka? Odpowiedz Link
soofcia Re: Proszę bardzo - nowa.... 22.10.03, 11:26 Bodajze podrecznik do jezyka polskiego,nie pamietam ktora klasa. Mial wszystkie litery alfabetu na poczatku... Odpowiedz Link
asikx Brawo! Soofcia prosimy o nową... 22.10.03, 11:29 A podręcznik był do II klasy liceum i miał wszystkie litety na pierwszej stronie. List był treści "Idź na pocztę".... Odpowiedz Link
soofcia Re: Brawo! Soofcia prosimy o nową... 22.10.03, 11:30 Jakie ryby UWIELBIALA Okretka? Odpowiedz Link
chiara76 mam nadzieję, że dobra odpowiedź 22.10.03, 11:52 Wędzonego węgorzyka? Jeśli dobrze odpowiedziałam, to mam pytanko, za pomocą czego Janeczka "przerobiła" jasne włosy swoje i Pawełka, żeby w Algierii mogli uchodzić za dzieci arabskie?? Odpowiedz Link
asikx cśśśśś, też wiem i nie powiem... 22.10.03, 12:01 Halo, tyle nas tu było, gdzie się wszyscy podziali.... Odpowiedz Link
stara.gropa Wszyscy na miejscu 22.10.03, 12:05 Są, są. Czujnie wpatrują się w monitory. Odpowiedz Link
magdalenca Re: Wszyscy na miejscu 22.10.03, 14:47 Czy to była henna ich matki ??? Nie pamietam, czytalam to z 15 lat temu Jesli tak, to: jak nazywal sie wszystkozerny człowiek, ulubieniec Felicji ? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wszyscy na miejscu 22.10.03, 14:51 Marcinek Kim był Samson i z kim miał dzieci? Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Wszyscy na miejscu 22.10.03, 15:11 Samson byl kotem Lalki i mial dzieci z Kasia, kotka Malwiny Dromaderowej Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Wszyscy na miejscu 22.10.03, 15:15 Co znalezli Joanna i Gucio w piwnicy na Pradze? Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Wszyscy na miejscu 22.10.03, 15:20 trupa w formalinie dokladnie rzecz biorac... Odpowiedz Link
franula zagadka 22.10.03, 15:25 Jakiego rodzaju idiotyczna dzialalnosc na pokaz podjela narratorka w "calym zdaniu" w celu zmylenia przeciwnika i zaszczepienia w nim blednych przekonan co do jej upodoban i lekow. Moze to skomplikowanie brzmi, ale byly takie dwie.... Odpowiedz Link
eastwood76 Re: zagadka 22.10.03, 15:30 Udawała ze boi sie wody i ma chorobę morską i że umie mówić po niemiecku (mieli być przekonani że tylko udaje i tak naprawdę nie zna niemieckiego, a ona rozumiała a nie mówiła - wszystko po to by przeciwnicy tego właśnie języka przy niej używali - rzeczywiście skomplikowane to wychodzi ) Odpowiedz Link
franula Re: zagadka 22.10.03, 15:36 No jestes lepsza/y ode mnie bo ja o neimeickim zapomnialam i mialam na mysli pozorowanie dzialnosci artystycznej w gorach tzn rzebienie, ktore objawialo sie gonieniem obstawy w bialych garniturach wokol skalek i zwiekszonym zapotrzebowaniem na cement i liny Dawaj zagadke! Gratulacje Fr Odpowiedz Link
eastwood76 Re: zagadka 22.10.03, 15:39 co robiła Joanna w drugim wątku gdy odkryła zwłoki dwóch osób? Odpowiedz Link
eastwood76 Podpowiedź 22.10.03, 16:14 podpowiedź - uprawiała pewien specyficzny rodzaj turystyki, który zaprowadził ja na ulicę willową, gdzie widziana była przez świadków i w ten sposób nie uniknęła podejrzeń Odpowiedz Link
jagna_s Re: Podpowiedź 22.10.03, 18:30 Szukała mieszkania dla swojej ciotki. Pytanie Czego Marcinek nie dał rady zjeść do końca Odpowiedz Link
jolajola1 Re: Podpowiedź 22.10.03, 19:23 jagna_s napisała: > Czego Marcinek nie dał rady zjeść do końca ... niemozliwe, on jadl wszystko ... Odpowiedz Link
jagna_s Re: Podpowiedź 22.10.03, 19:30 Oj nie Sylwia ugotowała w końcu coś czemu nie dał rady Odpowiedz Link
franula Re: Podpowiedź 22.10.03, 20:19 pierogi? pamietam ze bylo cos o pierogach, Felicja nagotowała na koszt Melanii jakas cała kope, ale czy to to? Odpowiedz Link
franula Re: Podpowiedź 23.10.03, 11:11 Czy ktos moze sprawdzic, czy dobrze odpoweidzialam? nie mam niestety ksiazki? Odpowiedz Link
jagna_s Re: Podpowiedź 23.10.03, 13:54 Zgadza się pierogi, Sylwia zrobiła 100 pierogów, Marcinek zjadł 60 Odpowiedz Link
edeka5 Re: Odpowiedź na pytanie franuli 23.10.03, 13:57 Sylwia zrobiła 200 pierogów z mięsem, z czego Marcinek zjadł 68. Musiałam przerzucić całą książkę, bo już takich szczegółów nie pamiętałam. Odpowiedz Link
franula Re: Odpowiedź na pytanie franuli 23.10.03, 16:23 No to moje pytanie: jakim tancem (nielubianym przez siebie) musial piekny Prokurator zajmowac Joanne zeby przestala go pytac o niewygodne dla niego szczegoly sledztwa w sprawie morderstwa w pracowni? Odpowiedz Link
eastwood76 Świeżutko od krowy...;-) 23.10.03, 18:31 Jak się nazywał bursztynowy jubiler, którego nazwisko Joanna musiała sprawdzić, bo dla niej było podwójne? (to Złota mucha) Odpowiedz Link
edeka5 Re: Świeżutko od krowy...;-) 23.10.03, 21:05 Szlifierz bursztynów nazywał się Szczątek, a Joannie mylił się z Resztką. Moje pytanie - jaki pierścionek miała ciotka Teresa z Kanady? Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki cd. 23.10.03, 21:25 Taki z koralem! Co to jubiler spalił przy poszerzaniu i szkiełko pomalowane wsadził. Coś mi się jeszcze majaczy, że ich kilka tych korali było, jakoś tam ułożone, ale głowy nie dam. A co to jest vifajf? Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Zagadki cd. 23.10.03, 21:28 Trzeba wytypować pięć pierwszych koni w pięciu gonitwach (zdaje się że one wyznaczone jako vifajfowe) Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Zagadki cd. 23.10.03, 21:33 Dopiero przeczytałam to co napisałam - pierwsze konie w pięciu gonitwach Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zagadki cd. 23.10.03, 21:46 Jak na imię miała największa przyjaciółka Pafnucego i kim była? Odpowiedz Link
asikx Re: Zagadki cd. 24.10.03, 09:07 wydra Marianna Jakim nazwiskiem przedstawił się Joannie głośno i wyraźnie Marek? Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki cd. 24.10.03, 10:58 "Mianowicie odruchowo wyciągnęłam rękę na pożegnanie. I, oczywiście, on mi się przedstawił. -Rajewski - powiedział wyraźnie i uprzejmie. - Chchchch... - powiedziałam, usiłując w panice przetworzyć te pierwsze litery na cokolwiek, chrypkę, kaszel, charkot, dławienie się, wszystko, byle nie Chmielewska!!!" Co umieścił Januszek na dnie kosza od śmieci podczas przeprowadzki Okrętki? Odpowiedz Link
soofcia Re: Zagadki cd. 24.10.03, 11:18 Encyklopedie. Jak mialy na imie dzieci w tej przeprowadzce uczestniczace? Odpowiedz Link
asikx Piotruś i Marzenka .... chyba??? 24.10.03, 12:12 ale zadającego prosze o potwierdzenie Odpowiedz Link
franula Re: Piotruś i Marzenka .... chyba??? 24.10.03, 13:23 ja uwazam ze to dobra odpowiedz - dawaj zagadke Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Zagadki cd. 24.10.03, 20:56 Beatka i Pawełek????????????????A może Piotruś? Odpowiedz Link
asikx Nowa: 24.10.03, 14:34 Jakiego koloru był krawat pływający w basenie między Joanną a osobnikiem, który skoczył aby ją ratować? Odpowiedz Link
franula Re: Nowa: 24.10.03, 15:35 purpurowy? pamietam ze garnitur "sechl w tempie niezbicie wskazujacym na tworzywo sztuczne" czemu akurat takei zdanie sie najlepiej pamieta? ale prosze o potwierdzenie poprawnosci odpowiedzi Odpowiedz Link
jagna_s Re: Nowa: 24.10.03, 16:27 krawat był purpurowo zielony, brawo franula czekam na pytania Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Nowa: 24.10.03, 16:29 Czy ten krawat nie był żółto-zielony? Jeśli tak to następna zagadka - czego uzywała Alicja tańcząc na stole? Odpowiedz Link
franula Re: Nowa: 24.10.03, 16:43 Kastanietow... wlasciwie powinnam zadac dwie zagadki, ale brakuje mi juz pomyslow. o co (w przyblizeniu) poprosila Joanna zobaczywszy Alicje - w swoim przekonaniu- po jej smierci? Odpowiedz Link
jolajola1 Re: Nowa: 24.10.03, 17:23 chciała dotknąć, pomacać ... jak sie właściwie nazywał Klin ? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Jak się właściwie nazywał Klin? 24.10.03, 20:03 Przerzuciłam całą książkę i nie znalazłam. Na imię miał Janusz, ale nazwisko chyba nie występuje. Czy to chodzi o klina z "Klina"? Jolujolu podpowiedz. Odpowiedz Link
jolajola1 Re: Jak się właściwie nazywał Klin? 24.10.03, 20:53 edeka5 napisała: > Czy to chodzi o klina z "Klina"? > Jolujolu podpowiedz. tak, to chodzi o klina z klina chyba zrobiłam głupi niezamierzony dowcip.... ja tez nie wiem, mysłałam, że ktos wie.... Odpowiedz Link
white.falcon Re: Jak się właściwie nazywał Klin? 24.10.03, 22:15 Nie było nazwiska. Przejrzałam całą książkę, chyba, że chodzi o Janusza z innej książki. Można by taką zagadkę, by zaczęta nie zmarnowała się? Jak miał na nazwisko Janusz, który brał udział w walce, w której główną broń stanowiły szufelka ze zmiotką ze szczątkami stłuczonej szklanki i deska-trzycalówka, przekształcona w deskę do prasowania? Pozdrv. Odpowiedz Link
eastwood76 A zagadka? 24.10.03, 22:55 Proszę bardzo... Co Joanna kupiła, za wspólną z Michałem, 'wygraną' w Charlottenlund? Odpowiedz Link
white.falcon Re: A zagadka? 24.10.03, 23:01 Kupiła sobie samochód - volvo. Zgadza się? I potem marzyła o szpilkach z krokodyla. Uśmiałam się z wizji krokodyli, klepiących ogonami o zderzaki i krokodyla za kierownicą. Moja zagadka: Czyją córką była Florencja? Proszę o imiona obojga rodziców. Pozdrv. Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 24.10.03, 23:04 mamusia Flora, tatuś (prawdziwy) Diabeł, (domniemany) Marmillon Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 24.10.03, 23:07 Volvo (ciemnozielone) i różne wyroby z krokodyla (szpilki kupiła wcześniej)... te lakierowane krokodyle na masce... Zagadka: Gdzie znajdował się klucz od gabinetu Witka? Odpowiedz Link
franula Re: A zagadka? 24.10.03, 23:12 W wazonie "eksperymentalnym" ktory, przechowywany na balkonie mial ew.wybuchnac rozlal sie i tak efektownie tak? Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 24.10.03, 23:20 Obie odpowiedzi są dobre - choć miałam na myśli to biurko Odpowiedz Link
white.falcon Re: A zagadka? 24.10.03, 23:25 To było biurko Matyldy z wysuwanym blatem, na którym ustawiano maszynę do pisania. To było uzupełnienie z mojej strony. Zagadka (czemu nie zadajecie Wy?): Kto w jego mniemaniu, zrobił potworną awanturę, tłukąc elegancką wazę do zupy w jednym kapciu? I kto klęczał na drugim? Pozdrv. Odpowiedz Link
franula Re: A zagadka? 24.10.03, 23:25 Moniu - odstepuje prawo do zagdaki, mnie sie juz pomysly koncza Odpowiedz Link
franula Re: A zagadka? 24.10.03, 23:33 tak Barbary - pomylilo mi sie z ognista Monika z Wszyscy jestesmy... dawaj zagadke! Odpowiedz Link
franula Re: A zagadka? 24.10.03, 23:46 to byl ktorys przelozony Zbyszek albo Janusz Powyzszy tekst byl zrodlem docinkow typu: "co mu tam spiewalo? skarpetki?" Odpowiedz Link
monia.i Re: A zagadka? 24.10.03, 23:57 Dokładnie - naczelny inżynier Mam wrażenie, że nigdzie tak jednoznacznie nie zostało to określone, który znich - ale mogę sie mylić Jeśli tak - to przepraszam! W kazdym razie - trafione Świetny kawałek! Zadawaj, fraula Odpowiedz Link
franula Re: A zagadka? 25.10.03, 11:27 MOja zagadka: o kim Joanna pomyslala "jeszcze by mnie zabral w tym Paryzu na bankiet do szefa" NIe zadawalabym tak szcegolowej zagdaki z nowszych ksiazek ae to mi tez utkwilo w pamieci... Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 25.10.03, 16:09 O "Apollu Belwederskim", którego poznała podczas kuracji w Taorminie na Sycylii, a który okazał się podwładnym szefa, szukającym Joanny Odpowiedz Link
white.falcon Re: Zagadka!!! 25.10.03, 18:23 Zefiryn mu było. Zagadka: Jak miała na imię kulawa wariatka, wymieniona w pewnym spisie i co posiadała rozsiane po różnych miejscowościach w Polsce? Pozdrv. Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Zagadka!!! 25.10.03, 18:50 Kulawa wariatka posiadała liczne rodzinne grobowce, a miała na imię Baśka Zagadka: W czym znaleziono ukryty wielki diament? Odpowiedz Link
franula Re: A zagadka? 26.10.03, 00:30 W poduszeczce na igly. Z tej samej ksiazki, jaki element bizuterii dzialal wybitnie uwodzaco na mezczyzne narratorki. Odpowiedz Link
franula Re: A zagadka? 26.10.03, 13:08 I co? Nikt nie zna odpowiedzi? bizuteria ta byla uzywana np. razem z turbanem z recznika (o ile dobrze pamietam) Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 26.10.03, 13:24 Zdaje mi się, że były to szmaragdowe kolczyki... nie jestem tego jednak pewna Odpowiedz Link
franula Re: A zagadka? 26.10.03, 13:33 Rodzaju kamieni tez nie jestem 100% pewna ale kolczyki, fakt. czekam na zagadke Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 26.10.03, 13:52 Zagadka: Co Janeczka i Pawełek położyli na mrowisku i czego potem szukali żeby je osłonić? Odpowiedz Link
white.falcon Re: A zagadka? 26.10.03, 14:22 W mrowisku został położony ogromny śmierdzący łeb ryby, a potem Janeczka z Pawełkiem szukali krzewów dziekiej róży, by je (poz niszczeniu przez dziki) osłonić. Zagadka: Czyj trup "poniewierał się" na futrach ze srebrnych lisów we własnej pracowni kuśnierskiej? Pozdrv. Odpowiedz Link
eastwood76 Re: A zagadka? 26.10.03, 14:31 Hill się nazywał po zmianie nazwiska, przed zmianą Heinrich Zagadka: z tej samej bajki, kto sprzedawał w Kanadzie rzeczy po przodkach Alicji i co do niej wrociło? Odpowiedz Link
white.falcon Tajemniczy Bartek i... zagadek c.d.n. :) 26.10.03, 16:19 Był to Bartek Lewandowski (po zmianie nazwiska - Bart Lewand) - jedna z, moim zdaniem, najbardziej tajemniczych postaci w książkach Pani Joanny. Ciekawa jestem, czy ta postać była wzorowana na kimś konkretnym, bo akurat strony, dotyczące spotkania z Bartkiem nie pasują do reszty. Są pisane bardzo ciepło i sentymentalnie, nieomal nostalgicznie. Jak Wy sądzicie? Czy może się mylę? Zagadka: Ile osób zostało poszkodowanych fizycznie w Gnatach za sprawką Ducha i kto był pierwszy? Pozdrv. Odpowiedz Link
franula Re: Tajemniczy Bartek i... zagadek c.d.n. :) 26.10.03, 22:54 Ni znam odpowiedzi - chcialam tylko spytac z ktorej ksiazki jest trup na srebrnych futrach we wlasnej pracowni kusnierskiej? nie kojarze! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Tajemniczy Bartek i... zagadek c.d.n. :) 27.10.03, 07:48 To było w Szajce bez końca. Odpowiedz Link
franula Sprostowanie! 24.10.03, 22:56 Dopiero weszlam i widze ze znow mialam co innego na mysli zadajac zagadke. Moim zdaniem Chmielewska bedac przekonana ze widzi Alicje jako ducha mowi do niej z wyrzutem ze moglaby dac jakis cynk odnosnie koni, wyscigow. Dotknac, pomacac chce dopiero gdy zaczyna wierzyc ze Alicja zyje. ALe to tak tylko dla porzadku. zgodnie z obietnica uczciwosci nie zagladam do ksiazek wiec moge sie mylic. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zagadki cd. 24.10.03, 21:03 Która z książek Chmielewskiej kończy się "koniec pieśni, cześć pracy, rodacy"? Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Zagadki cd. 24.10.03, 22:56 Mam takie dziwne wrażenie w odwłoku.... hihihihi, czy to było "Całe zdanie nieboszczyka"? Głowy nie dam Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki cd. 27.10.03, 09:29 Ja tylko uzupełniam wątek, bo niezorientowani mogą nie zauważyć nowej zagadki, która się pojawiła wyżej i w ogóle bałagan się zrobił Ile osób zostało poszkodowanych przez Ducha i kto był pierwszy? Było kilka osób, pamiętam jednego, co w malignie boso po śniegu latał, a potem się wyparł, ale czy on był pierwszy? Niech potwierdzi ktoś z książką pod ręką! Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link
eastwood76 Re: Zagadki cd. 27.10.03, 13:38 Dokładnej liczby nie pamiętam, ale wydaje mi się że pierwsza była pani która zemdlała, z innych był jeszcze fotograf i mąż któremu korek z termosu wystrzelił... innych ofiar nie pamiętam Odpowiedz Link
franula Re: Zagadki cd. 28.10.03, 00:16 ponewaz nikt nie chce/nie mzoe zweryfikowac twojej odpowiedzi to dawaj zagadke (moze w nowym watku?) F Odpowiedz Link