g0p0s 01.12.08, 13:04 Jest kolejne słuchowisko na motywach. Pan Tadeusz bardzo ładny wstęp napisał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_dzidka Re: Klin - słuchowisko 01.12.08, 13:16 Empik ostatnio się naraża. Sprężyny - nie było, Autobiografii - nie ma, słuchowiska - nie ma. Co jest do żłobów polowych w gromnicę szarpanych?! Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Klin - słuchowisko 01.12.08, 13:56 W Empiku sa tylko aktualne, tez mnie zaskoczylo, bo pisaliscie, ze ktos w Empiku widzial kilka. a mnie pan pokazal ostatnio wydane [Wszystko czerwone], zreszta na niskiej polce, schowane. Niby kazdy Empik osobny sklep, ale jednak siec, myslalam, ze maja wspolna polityke. Wiec w Sadyba Best Mall maja tylko ostatnie. Warto pilnowac, bo mozna bylo odniesc wrazenie, ze one beda co miesiac te sluchowiska, a sa co tydzien. Ktos juz Klina odsluchal i moze z czystym sumieniem polecic? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Klin - słuchowisko 01.12.08, 13:08 W budce z książkami i prasą na rogu Bitwy i Grójeckiej. W epoce przedinternetowej z jej wystawy dowiadywałem się o nowych pozycjach Guruy, bo jak się okazało właścicielka była jej miłośniczką i miała nowe rzeczy wcześniej o kilka dni niż inni. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Klin - słuchowisko 01.12.08, 15:12 Ja nabyłam w budce przy Dzikiej, obok mnie. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Klin - słuchowisko 01.12.08, 16:23 O, bbzyto, to my jakoś niedaleko mieszkamy? Odpowiedz Link
asikx Re: Klin - słuchowisko 01.12.08, 19:04 Mnie się Stenka podoba. Całości nie mogę oceniać, bo miłośniczką Klina nigdy nie byłam i nie znam go na tyle by stwierdzić co jest a czego brakuje. Pozdrawiam, Aśka PS. Ja kupiłam na Bemowie, zresztą tam nawet w zeszłym tygodniu nabyłam dla koleżanki wstecznie wszystko poprzednio wydane. Jak ktoś zainteresowany szczegółami to podam dokładną lokalizację kiosku. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Klin - słuchowisko 01.12.08, 19:08 Ja kupiłam w kiosku na rogu Filtrowej i Asnyka. Pani w kiosku też jest trochę "nie teges" (jak mówią u mnie w pracy) i mi zostawia, bo idą słuchowiska jak ciepłe bułeczki w piekarni na przeciwko. Odpowiedz Link
lylika Re: Klin - słuchowisko 01.12.08, 22:10 Przez dentystę nie mam dzisiaj. Ale jutro nie odpuszczę. Będę latać z wywieszonym ozorem aż znajdę. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Klin - słuchowisko 02.12.08, 00:44 cholera, empik naprawdę podpada. Ani "Klina", ani "Okropności". Wręcz usłyszałam, że nowy tom "Autobiografii" będzie "w ciągu kilku tygodni". No co oni, w kulki sobie lecą???! Odpowiedz Link
lylika Re: Klin - słuchowisko 02.12.08, 11:51 Wybywam na poszukiwania Bluszcza. Życzcie mi powodzenia. Odpowiedz Link
stara.gropa Najciemniej jest pod latarnią 02.12.08, 11:57 W Empiku na placu Wilsona jest pełno Klina. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Najciemniej jest pod latarnią 02.12.08, 12:31 Zgadza się. Nabyłam w saloniku prasowym pod Firmą. Ale Bluszcza nowego nadal ani dudu. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Najciemniej jest pod latarnią 02.12.08, 13:08 stara.gropa napisała: > W Empiku na placu Wilsona jest pełno Klina. Aha, to już wiem, na czym polega ich problem - jest po prostu za dużo empików! Ot co Odpowiedz Link
lylika Re: Najciemniej jest pod latarnią 02.12.08, 13:31 Przed chwilą wróciłam z Empiku na pl. Wilsona. - Czy jest grudniowy Bluszcz z płytą? - Nie ma. Bedzie jutro. O samą płytę nie pytałam. Zlazłam się tylko jak głupia i wiatr mną zataczał jak bym była pijana. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Najciemniej jest pod latarnią 02.12.08, 14:32 Przecież Klin i pozostałe płyty są sprzedawane niezależnie od Bluszcza. Jutro będzie Bluszcz ale bez Klina i znowu zostaniesz z niczym Po co Lyliko komplikujesz sytuację? Klina skolko ugodno stoi na półce w empiku. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 02.12.08, 13:49 Właśnie kończę słuchać i jestem zachwycona. Świetnie zrobione, świetnie zagrane, wydłubane najważniejsze elementy. I w ogóle postuluję, żeby ZAWSZE rolę Joanny odgrywała Danuta Stenka - jest absolutnie, niewypowiedzianie, bezdyskusyjnie, nieodwracalnie jej radiowym wcieleniem! Jak dotąd słuchowiska ostro idą poziomem w górę. Oby tak dalej! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 02.12.08, 14:34 A dla mnie Stenka jest kompletnie bez ikry w Klinie. Nie ma w niej ani krzty ognia, może dlatego mam takie wrażenie, że z Klinem już na zawsze będzie mi się kojarzyła Jędrusik. Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 03.12.08, 13:09 LUDZIEEEEE!!!! LITOŚCI!!!!! O CO CHODZI???!!!! Czemu ja nic nie rozumiem i niczego nie wiem??? Ktoś wydaje słuchowiska Guruowe? Kto? W jakiej postaci? O co pytać? Czy to jest jakaś seria? Co za bluszcze, do cholery? Ile tego już do tej pory wylazło? Niech ktoś coś spróbuje mi wytłumaczyć!!! Tylko tak bardziej może encyklopedycznie... Cholera ciężka, raptem człowieka 10 lat na forum nie było i już nie nadąża. Co za czasy... Odpowiedz Link
anmanika Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 03.12.08, 13:12 Biedny Szkorbut, nasza gwiazda medialna www.bluszcz.com.pl/ patrz pod kolekcje Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 03.12.08, 13:14 Dobrze Ci tak. Nie trzeba było się wyłamywać Słuchowisk dotąd jest 5, i jak widzisz na podanej przez anmanikę stronie, możesz je nabyć hurtowo u wydawcy. Dotad mamy: Lesia, Całe Zdanie Nieboszczyka, Krokodyla z Kraju Karoliny, Wszystko Czerwone i Klin. Wychodzą co tydzień. Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 03.12.08, 13:18 Czy ja Wam kiedyś już wyznawałem moją miłość? ;-P PS: Źle się dzieje. Przerzucam się na pisma kobiece, bluszcz jego mać... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 03.12.08, 13:28 Gazety nie musisz nabywać. Z przykrością stwierdziłam, że jednak jest nudna. Pomijając felietony Guruy Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 03.12.08, 13:13 Omamuniu, zobacz, jak róznie można odbierać to samo słuchowisko! Dla mnie ona jest idealnie joannowata! Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Klin - bezapelacyjnie najlepszy!!! 03.12.08, 13:23 > A dla mnie Stenka jest kompletnie bez ikry w Klinie. Mialam takie wraznie we Wszystkim czerwonym, ktorego nie udalo mi sie dosluchac w spokoju za jednym razem, za nerwowe bylo i chaotyczne, a w Klinie jakos mi pasowalo. Moze dlatego, ze Stenka stabilizowala caly chaos. Niby paradoks, bo nie Joanna od uspokajania, ale zagralo. Klin rzadzi, swietne sluchowisko!! Mysle, ze pasuje koncepcja gadana, telefony i sluchowiso radiowe maja podobny typ przekazu, nauszny Klin jest napisany jako sluchowisko, sie okazalo. Wczesniej sie okazalo, ze byl napisany jako film, ale widac arcydziela cechuje wszechstronnosc. Polecam! Do sluchania w pracy /jak ktos moze/, telefon czesto tam dzwoni, fajne wrazenie. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Klin - słuchowisko 03.12.08, 13:36 Klina po zakupie przezornie skopiowałem na dysk twardy komputera bez głośników. W domu okazało się, że odtwarzacz płyty nie widzi. Kopię nagrałem na czystą płytę. Abarot to samo, inne płyty OK, ta nie. Zamiast spróbować na innym odtwarzaczu, to tak się motałem do tej pory i odsłuchu nie zaliczyłem Odpowiedz Link
pieranka Re: Klin - słuchowisko 03.12.08, 20:31 Dlatego dobrze jest miec samochod. Czasem do odsluchamia plyty trzeba posiedziec w samochodzie. Wiem co mowie Odpowiedz Link
lylika Re: Klin - słuchowisko 03.12.08, 20:41 Wysłuchałam. Bardzo dobre. Stenka świetna i wcale nie brakuje jej wigoru. Gdzie potrzeba tam ma. Gazety jeszcze nie czytałam, tylko felieton Guruy. Bluszcz tak intensywnie pachnie, że aż zatyka. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Klin - słuchowisko 04.12.08, 00:06 A ja wciąż nie mam, a ja wciąż nie mam, a ja wciąż.... Ale jutro to się zmieni. Zęby naostrzone! Odpowiedz Link