Dodaj do ulubionych

WIGILIA - SPRAWOZDANIE :)

13.12.03, 00:17
Jako że pracuję niedaleko, wylądowałam w "Szpulce" grubo przed czasem i byłam
niemym i pełnym zachwytu obserwatorem nakrywania stołu. Szpulce należą się
nie oklaski, ino wiele gorących braw, padania do stóp, tudzież innych okazań
podziwu. Szpulko, jesteś niezwykła.smile

Zacznę od menu: zimnymi przystawkami były smakowite sałatki: grecka i rybna z
dużą ilością jarzyn, jajka w majonezie i fantastyczna rybka po grecku, która
tajała w ustach. Wyśmienity śledzik, wyważony w smaku, doskonale nadawał się
na ponowne i jeszcze ponowne skosztowanie. A pierożki? Toz to istna poezja, a
nie pierożki. A bigos? Kto warzył tak wyśmienite danie... Jestem łasuchem,
choć zdecydowanie na to nie wyglądam, ale spróbowałam i to po kilka razy
wszystkiego - REWELACJA
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 00:30
      Ja chce sledzia! I pierozkow!!!

Poza tym... PISZ! PISZ! PISZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • white.falcon Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 00:30
      wysłało się w części - samo - sorry...

Następnie nastąpiło nieco chaotyczne, lecz omawianie różnorakich tematów ( o
      nich każdy powie, jak sądzę sam, mając ogół wiedzy na dany temat). Nas
      przybywało. Zostały rozdane prezenty świąteczne, przyniesione przez Maćka (jego
      planów pisarskich nie zdradzę, ale szykuje się nam niespodzianka). Obejrzeliśmy
      zdjęcia, które dojdą w najbliższym czasie na forum oraz oddaliśmy się lekturze
      listu od wydawcy książek Pani Joanny, który, jak sądzę, zostanie umieszczony
      (list, nie wydawca) na forum przez szanowną Przewodniczącą.

Przybyli nam nowi, aczkolwiek bardzo mili i ciekawi forumowicze, pasowanie
      których odbyło się według ustalonej tajemniczej procedury, w której wziął
      udział stolik.

Następnie zaś postanowiono niejako "organoleptycznie" sprawdzić prawdziwość
      realiów pisanej opowieści. Powieść została sprawdzona do momentu "odjazdu"
      towarzystwa na komisariat. Paweł (nowy forumowicz) wystapił w roli zarówno
      pielęgniarza, jak i Hindusa. Ponadto, dzięki Klarissie i jej urokowi osobistemu
      w odpowiednich scenkach policjanta i prokuratora zagrali obcy ludzie, pasujący
      nam rysopisowo, a wyrwani z towarzystwa Wielce Ważnej Postaci Politycznej,
      która gościła w tym czasie w lokalu.

Ponadto, ja wybieram się do "Szpulki" na Sylwestra. Bilet kosztuje zaledwie 150
      złotych, a okazja zabawy w miłym towarzystwie, w tym - osob z forum, zapowiada
      się interesująco.

Ogromne podziękowania składam Anecie oraz proszę forumowiczów o jak najszybsze
      wywołanie zdjęć, gdyż są ciekawe, a robione przez liczne ludzia mrowie.

A tym, co nie byli - z lenistwa - mawiam: "Żalujta ludzie, bo to se ne vrati,
      będzie inaczej, ale nie tak samo".smile

Pozdrv.smile
      P.S. Resztę dopiszę jutro, bo jest kilka rzeczy, wartych szczegółowego
      przedstawienia.smile
      • cafeszpulka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 01:05
        właśnie wdrapałam się do biura, na moim pokładzie buja -))) dzięki za wizyte i
        do nastepnego razu
    • to_ja_obiekt Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 01:17
      Zaraz zacznę wyć z rozpaczy, nie dość że choróbsko trzyma mnie zaciekle w
      szponach, to teraz mam doła, że taką świetną zabawę przegapiłamsad((
      • cafeszpulka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 01:19
        to będzie moj ostatni wpis na forum gdyż mi się ostrość psuje -))) żałuj,
        działo się ... o matko, o matko musze się połozyć , dobranoc
    • biuralistka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 01:38
      A ja właśnie dotarłam do domku, co oświadczam wszem i wobec. No i jestem
      naprawdę zdziwiona, że juz po imprezie. Spodziewałam się raczej, że zastanie
      Was blady świt wink))

Anetko, nie mogłam się pożegnać i podziękować osobiście za świetne i pyszne
      przyjęciesmile) Jak zwykle zresztą. Dziękismile)

Krótko, ale już muuuszę się położyć.

B.
    • lol21ndm Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 09:00
      Oh, come on!!! Niemozliwe, zebyscie az tak dlugo spali!!! PISZCIE!!! Czekam(y)!
      • kkeicam Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 10:45
        ja tez tam bylem
        rozne napoje pilem
        nikogo nie zabilem
        i do domow porozwozilem ;-P

ide, musze, pedze, o matko, o matko...
        kk
      • xkropka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 10:47
        Zaczęło się od ustalania planów wyjazdowych Towarzystwa - o ile pamiętam to w
        lutym jedziemy na bursztyny a wiosną do Garwolina w charakterze kosmitów żeby
        uczcić 40-lecie twórczości Guruy. Porą wiosenną jest również przewidziany
        Kraków. Siedzieliśmy przy stole i spokojnie nabieraliśmy apetytu. Potem po
        uprzejmym przyzwoleniu cafeszpulki towarzystwo oddało się konsumpcji, a
        Klarisa wzniosła toast: "Wesołego Alleluja i tak dalej" - zdaje się, że wyszła
        z niej ambicja konkurowania z ojcem dyrektorem...
        Po nasyceniu żołądków i pojawieniu się rodzeństwa Anety przystapiliśmy do
        obrzędów uczłonkowiania nowych osób. Była tajemnicza czerwona mikstura, którą
        należało dzielnie spożyć, było wino (czerwone!) do popicia, była czerwona
        szminka, którą umalowani zostali wszyscy nowoprzyjęci niezależnie od płci, na
        zawsze zostali też udekorowani przez 1/2 Bumbecki Agnieszkę tatuażem z
        inicjałami Guruy, związani liną okrętową, a potem kolejno przechodzili pod
        stolikiem wypowiadając tekst przysięgi: "Henio nie jest bydle i świnia hau,
        hau, hau".
        Później rozpoczęła sie dyskusja panelowa dotycząca powieści. Okazało się, że
        jako osoba niepaląca nie wiedziałam, że nie można się przypalić papierosem z
        filtrem, za to Klarisa nie miała nic przeciwko podrywaniu policjantów na
        miejscu zbrodni, a zdecydowanie miała zastrzeżenia co do stanu swojej
        fryzury... No i doszło do tego, że zgodnie uznaliśmy, iż bez wizji lokalnej
        się nie obejdzie. Na nieboszczyka zgłosiłam się na ochotnika, ale byłam cały
        czas strofowana, że jakaś zbyt żywa jestem i za bardzo zadowolona z tego
        stanu. Maciek, grający Maciejke wlazł pod stół i oczywiście został obsypany
        niedopałkami i rzeczywiście musiał udać sie do toalety celem uporządkowania
        odzieży.
        Nastąpił antrakt, w czasie którego Klarisa zaangażowała przystojnego kandydata
        na prokuratora, a ja niestety musiałam się oddalić, nie obejrzawszy sceny
        przesłuchania sad
        To tyle ode mnie, mam nadzieję, że następni uzupełnią, chociażby o reakcje
        zaczepianych hasłem "szkorbut szkorbut" bogu ducha winnych na czerwono
        ubranych osób udających się do toalety...
        Stara gropa miała notes (niestety nie zielony) i wszystko zapisywała!
        Pozdrawiam
        xkropka
        • marella Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 12:21
          Chciałam tylko dodać, że padł też pomysł, aby na wizytę do Garwolina zaprosić
          ekipę programu "Nie do wiary" z TVN wink
          • ala_s Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 13:07
            piekło i szatany! no proszę, poznęcajcie się jeszcze trochę nad tymi co pod
            kołdrą (lub - jak ja - z temperaturą walczą w pracy)...

a serio mówiąc - kiedy następne spotkanie??? może być coś karnawałowego? jakiś
            bal przebierańców pod hasłem "zgadnij, którą z postaci z powieści JCh jestem?
            • white.falcon Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 13:12
              Spotkanie karnawałowe napewno się odbędzie, a pomysł tytułowy jest wspaniały.smile
              • kkeicam Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 13:48
                1,2,3... zaklepuje na balu role Muldgaarda dla siebie wink
                musze tylko schudnac nieco, ale do karnawalu moze zdaze (hm... ale swieta po
                drodze sa...)

kk
          • white.falcon Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 13:11
            Ponadto, padła propozycja biegów przełajowych równoległych do torów gdzieś w
            terenie z garbami na plecach i pochodniami w garści. Oczywiście w towarzystwie
            pociągu.

Doszłysmy takze do wniosku, że oprócz zwyczajowych spotkań drugopiątkowych
            należy też uwzględnić możliwość wystepowania ekstraordynaryjnych spotkań.

Stara Gropa notowała coś w kajecie, choć nie wiem, co, ale sądzę, że też doda
            parę słów do sprawozdania.smile
            • lol21ndm Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 14:19
              white.falcon napisała:

> Ponadto, padła propozycja biegów przełajowych równoległych do torów gdzieś w
              > terenie z garbami na plecach i pochodniami w garści. Oczywiście w
              towarzystwie
              > pociągu.

Kto bedzie robil za Lesia? wink
              • jagna_s Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 15:06
                Ale wam zazdroszczę tych spotkań, niestety jak się mieszka na końcu Polski to
                nie ma szans na uczestniczenie w zebraniach. Może chociaż na wizytowanie krze
                się załapię.
                • mariurzka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 13.12.03, 16:53
                  Zzdrości ciąg dalszy....
                  Pociągająca że hej, mało przytomna siedzę sobie przed monitorkiem i ronię
                  krokodyle łzy rozpaczysad((((( Ale jak mówi mądre ludowe przysłowie: "jak się
                  nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Mam nadzieję, że kolejnym razem nic
                  mi nie wyskoczy i nawiedzę stolicę przy okazji kolejnego piątkowego spotkania!!
                  JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ!!!!!
                  Pozdrowionka dla wszystkich!!
                  szef oddziału lubelskiego pozostający w żalu nieutulonym...
    • bumbecki Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 14.12.03, 12:55
      musimy jeszcze pamiętać o opowieści Klarisy o papudze smile)
      Klarisa przyznała się do posiadania papugi, która lubiła siadać na głowie
      swojej właścicielki smile Klarisa tak była do tego przyzwyczajona, że zapominała o
      ptaku siedzącym na głowie i wychodziła tak przyozdobiona do pracy smile))
      Na szczęście zauważała przybranie jeszcze na klatce i wracała do domu żeby
      zostawić ptaszysko....
      smile)))

bumbecki

• cafeszpulka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 14.12.03, 13:41
        jak poszła bardzo ważna rozmowa??
        • stara.gropa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 08:14
          Witam wszystkich.
          I ja dorzucę trzy grosze do sprawozdania z piątkowego wieczoru.
          Jedno mnie niepokoi, czy Aneta zechce nas jeszcze kiedykolwiek widzieć w
          Szpulce? Mam wątpliwości.
          Nasze spotkanie mozna określić jako szał ciał i uprzęży.
          Nowi członkowie przeszli chrzest bojowy (wszyscy przeżyli, ale mieli dziwne
          miny): jedli ketchup z chili, popili go czerwonym winem. Wokół szyi mieli
          okręcone czerwone łańcuchy choinkowe, na ustach ostro bijąca po oczach czerwień-
          szczególnie panowie prezentowali korzystnie w tym makijażu. Na rekach "tatuaż"
          JCh. I wszyscy wchodzili pod stół i szczekali.
          My jak my, nic nas nie dziwi, ale pozostali goście Szpulki......
          Wystarczy dodać, że popsuliśmy randkę parze, która na swoje nieszczęście
          usiadła blisko nas. Bo wyobraźcie sobie ludzi, którzy poznali się przez
          internet, są na pierwszej randce, a obok nich kupa wariatów krzyczących,
          śmiejacych się, gwiżdżących i wrzeszczących co chwila na cały głos: szkorbut.
          Ci ludzie wyszli po pół godzinie.
          A my zostaliśmy! I zaczęła się wizja lokalna naszej powieści.
          Xkropka jako trup była wyjątkowo żywa, no bo czy ktoś widział śmiejące się
          zwłoki? Nowa członkini Asia była drugim nieboszykiem. Obie grzecznie
          poniewierały się po podłodze i schodach wzbudzając duże zainteresowanie
          wszystkich obecnych.
          W trakcie spotkania zadzwoniła Magda-lol21ndm i została przez nas powitana
          telefonicznie. Ustaliliśmy, że następne spotkanie będzie wyjątkowo nie w
          piątek, ale w niedzielę 4 stycznia o godz. 19. Tylko co Aneta na to? Czy nie
          zamknie wtedy Szpulki pod pozorem inwentaryzacji?smile))))
          • klarisa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 08:37
            No dobrze byłam troszkę niegrzeczna, ale tylko troszkę.Ale przecierz
            ten "prokurator" był wypisz wymaluj Diabeł, a i "policjant" niczego sobie.
            I też zastanawiam się kiegy Aneta nie będzie chciała nas wpuścić do Szpulki.
            Nasze zdjęcia na drzwiach z napisem "tych pań i tego pana nie wpuszczamy"
            Miałam zakaz opuszczania pomieszczenia w, którym przebywaliśmy, ale przyjęłam
            ten areszt godnie.
            Każdą osobę, która szła do toalety, a nieopacznie miła coś czerwonego witałyśmy
            zgodnym głosem "szkorbut, szkorbut".Jedni szybko uciekali(widocznie boją się
            wariatów)inni trochę dziwnie na nas patrzyli i chyba zastanawiali się z którego
            szpitala wyszliśmy na sobotnią przepustkę.
            Dziękuję Anetko za świetną organizację, pyszneeeeee jedzonko i wogóle
            cierpliwość.
          • lol21ndm Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 08:53
            stara.gropa napisała:

> ...szczególnie panowie prezentowali korzystnie w tym makijażu.

> (...) Ustaliliśmy, że następne spotkanie będzie wyjątkowo nie w
            > piątek, ale w niedzielę 4 stycznia o godz. 19. Tylko co Aneta na to? Czy nie
            > zamknie wtedy Szpulki pod pozorem inwentaryzacji?smile))))

Mam nadzieje, ze nie zamknie... to moja jedyna szansa na zobaczenie sie z
            Wami... smile Doczekac sie nie moge, choc przyznam szczerze, ze troche sie
            boje... wink

Mam pytanie... Chodzi mi o pierwsza czesc powyzszego cytatu...
            Piszesz "panowie"... Slyszalam cos o nowym czlonku... Ale w czasie rozmowy byl
            tylko jeden "Rodzynek" wink Jak to mozliwe?

ps. Jeszcze jedno, jesli chodzi o czlonkow... Czy czlonka filii zagranicznej,
            rodzaju meskiego, mozecie przyjmujac wylaczyc ze chrztu bojowego? Pora
            spotkania bedzie dla niego raczej pozna, do tego nie wiem, co by na jego
            obecnosc w szacownym lokalu powiedziala Aneta... tongue_out
            • stara.gropa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 10:30
              Dla ścisłosci; nowo przyjetych członków było pięcioro: Paskudek z mężęm
              Danielem i koleżanką Aleksandrkiem, oraz rodzeństwo Anety - Edyta i Paweł.
              Zapomniałam napisać wcześniej, że Klarisa waliła nowicjuszy przykładnicą ze
              słowami : Mianuję członka na członka.
              • klarisa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 10:36
                Sprostowanie:
                Przykładnicą waliła Bumbecki a moja skromna osoba karmiła i poiła nowo
                przyjętych członków.
                No co brzydkie słowa???
                • stara.gropa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 10:41
                  Ależ skąd, wcale nie brzydkie. Tylko dwuznacznesmile)))))))))))
                • bumbecki Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 10:42
                  klarisa napisała:

> Sprostowanie:
                  > Przykładnicą waliła Bumbecki

wcale nie waliłam, tylko lekko na ramieniu kładłam smile)

1/2 bumbecki Agnieszka
                  • stara.gropa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 10:50
                    Połówko Bumbeckiego masz maila.
                    • bumbecki Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 10:55
                      wiem, już nawet odpowiedziałam smile
        • bumbecki Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 08:59
          podobno nieźle smile
          ale jak zwykle nie powiedzieli nic konkretnego sad

1/2 bumbecki Agnieszka
    • aleksanderek1 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 08:50
      Ja też tam byłam i swoje przeżyłam... smile A skoro każdy ma swój nick, to i ja
      jakiś wymysliłam. smile
      Było fantastycznie, ale zastanawiam się do tej pory, czy nie pozwać szanownych
      członków szacownego towarzystwa... Przeżycie, kiedy to gromada rozszalałych
      harpii zatarasowała jedyną drogę ucieczki, a najbardziej rozszalała z nich ze
      złowieszczym uśmiechem na twarzy rzekła: "Nikogo nie wypuszczamy", jest nad
      wyraz traumatycznym doznaniem. smile

Poza tym nadmieniam, że spotkanie z towarzystwem wywarło niezwykle trwały wpływ
      na kolegę Daniela. Ni mniej ni więcej tylko kupił sobie czerwone tenisówki.
      Szkorbut!!! smile
      • jotka13 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 15.12.03, 09:40
        Witajcie, potwierdzam, że to co zostało do tej pory napisane to czysta niczym
        nie przyprawiona prawda wink
        Dzięki serdeczne za super wieczór - do tej pory bolą mnie policzki ze śmiechu.
        Jedzonko było przepyszne, w tle przygrywał zespół jazzowy (nieco chyba
        oszołomiony brawami i gwizdami uznania po każdym utworze). Wizja lokalna
        przeprowadzona na wysokim poziomie - nic nie było w niej przypadkowego -
        wszystko zgodnie ze scenariuszem trzymanym w dłoni przez starą.gropę.
        Niecierpliwie czekam na następne spotkanie.
    • lol21ndm Uwaga! Lece!!! 15.12.03, 08:56
      W rozmowie padlo cos na temat wizytacji krze w mojej okolicy... Wszem i wobec
      oglaszam, ze lece dzisiaj, i po powrocie (jutro) dam znac, jak sie nowy
      transport nadaje do naszej (Waszej) ekspedycji. smile)

Duza buzka i trzymajcie kciuki, bym szczesliwie wrocila do Was (przynajmniej
      wirtualnie). kiss
      • cafeszpulka Re: Uwaga! Lece!!! 15.12.03, 09:28
        oj magda, żebyś ty wiedziała ....
        a co do wpuszczania to na drzwiach do szpulki bedzie taki duży napis -TYLKO
        TYCH KLIENTÓW OBSŁUGUJEMY - czekam na nowy termin
        • cafeszpulka Re: Uwaga! Lece!!! 15.12.03, 09:29
          i posła ziobro oczywiście -))
          • xkropka Re: Uwaga! Lece!!! 15.12.03, 11:56
            To "prokurator" siedział z Ziobrą???
            Klarisa, jesteś niesamowita!!!
            • klarisa Re: Uwaga! Lece!!! 15.12.03, 11:58
              Policjant też.
              Siedzieli przy jednym stoliku.
              Odbież pocztę!!!!!
              • aniel Re: Uwaga! Lece!!! 15.12.03, 12:08
                no nie! usmialam sie jak dzika norka czytajac wasze sprawozdanie, a co dopiero
                musialo sie dziac na spotkaniu!!!!

nastepnym razem juz zadne chorobsko nie zatrzyma mnie w domu... chocbym miala
                sie przyczolgac smile to przyczlapie aby Was zobaczyc smile
                • klarisa Re: Uwaga! Lece!!! 15.12.03, 12:16
                  Mam nadzieję, że nie będziesz tylko patrzeć, ale także brać udział w tak miłych
                  przedwsięwzięciach.
                  I będę pamiętać(oczywiście o czołganiu)
                  hahaha
                  • edyta95 Re: Uwaga! Lece!!! 15.12.03, 15:53
                    Aż mi się przykro robi jak was czytam, miałyście niezły ubaw i w dodatku na
                    sylwestra się spotkacie. niestety z moim mężem taki numer raczej nie przejdzie.
                    jedyne pocieszenie to że impreza służbowa super od wigili szybko przeszlismy do
                    sylwestra i wytańczyłam się jak nigdy, super że ustaliłyście spotkanie
                    styczniowe , będę na bank
                    pozdrowionka
    • czekolada72 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 16.12.03, 22:01
      sad
      Przeczytalam z polowe zaleglych postow od piatku - i zapadam sie w coraz
      czarniejsza rozpacz, bo
      1. 12,12 nie moglam byc
      2. Sylwester odpada
      3. 4. stycznia tez nierealny
      4. dlaczego Piaski w lutym??? istna rozpacz
      5. chociaz ten Krakow wiosna realny
      • smitte Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 16.12.03, 22:40
        Nie martw się, ja też czytam i tylko sobie smętnie kiwam głową jak oni się
        fajnie bawią w tej Warszawie, spotkania uparcie ustalają z pominięciem soboty,
        co dawałoby jakieś szanse pojechania do Warszawy na weekend, pozostałe terminy
        też jakieś takie... Jak ktoś od rana w poniedziałek musi iść do pracy to w
        niedzielę w Warszawie się nie pobawi, choćby bardzo nawet chciał. Chociaż
        zamierzają przyjechać w moje okolice, ale jak sobie pomyślę, że do tych
        bursztynów trzeba rano wstać, jeszcze z Gdyni do Piasków ładny kawałek to nie
        pałam jakimś specjalnym entuzjazmem, a jak wstaną o 3 rano to się już
        wieczorem do użytku nie będą nadawać, choć może się mylę. No i takie to mam
        refleksje znad morza niewesołe. W Trójmieście też jakoś nie obrodziło fanami,
        podobnie jak w Białymstoku. No i nam biednym pozostaje tylko podczytywanie
        forum i zazdroszczenie, kurczę...
        • stara.gropa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 07:28
          Dziewczyny nie martwcie się, przecież to są tylko takie luźne propozycje.
          Możemy je dostosować do potrzeb członków. W niedzielę 4 stycznia spotykamy się,
          żeby powitać Magdę. Następne spotkania mogą być w sobotę, nigdzie nie jest
          powiedziane, że nie możemy widywać się częściej niż raz na miesiąc.
          • lol21ndm Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 08:52
            stara.gropa napisała:

> Możemy je dostosować do potrzeb członków. W niedzielę 4 stycznia spotykamy
            się, żeby powitać Magdę.

Ja moge i 3-go, w sobote... wink
            Nie wiem jak inni, though.
            • smitte Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 10:25
              Nie no, nie zmieniajcie na razie jak juz zostalo ustalone, moze nie będzie
              wszystkim pasować, albo może głosowanko jakieś nieduże, bo nie chcę
              zamieszania robić niepotrzebnie, tak tylko sobie snuję refleksje. Niech się
              jeszcze inni z dalszych rejonów kraju wypowiedzą.
              • klarisa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 10:38
                Wydaje mi się, że Warszawa powinna się jakoś dostosować, mnie jest wszystko
                jedno może być sobota.
                • czekolada72 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 10:57
                  jesli chodzi o te spotkania piatkowe, to jak juz bylo pisane - dla przyjezdnych
                  to nie jest do konca proste, moze np ciut wczesniej takie osoby dawalyby znac
                  ze zjezdzaja do stolicy i wtedy przesuwac to spotkanie z drugiego piatku na
                  druga sobote?
                  • bumbecki Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 11:16
                    ooo, dobrze mówisz smile
                    z własnego doświadczenia wiem, że łatwiej się wybrać do knajpy , tfu ... tzn na
                    zebranie po pracy niż specjalnie jechać w sobotę.
                    Poza tym są dwa dni na leczenie kaca smile))

1/2 bumbecki Agnieszka
                  • smitte Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 11:20
                    OOOO, to jest świetna myśl, zwłaszcza, że ja np. na razie nie wiem, czy 3 w
                    sobotę będę mogła przyjechać, ale jak się trafi w drugą sobotę kiedyś w
                    Warszawie być to dam znać. Tanie linie lotnicze zaczęly z Gdańska do Warszawy
                    latać, są szanse na częstsze wizyty u rodziców. Całuski
                    • biuralistka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 16:20
                      Ustalcie koniecznie czy to będzie 3 czy 4 stycznia, bo dużo od tego zależy.
                      Nie wypowiadam się w imieniu wszystkich przyjezdnych oczywiście. Ale dobrze
                      byłoby wiedzieć. Bo niedziela to dla mnie całkiem odpada, niestety. Ale bedę
                      śledzić relacje i zazdrościć smile)

Pozdrawiam.
                      B.
                      • lol21ndm Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 18:44
                        Mysle, ze nalezy poczekac na stara.grope. Moze zdanie Szefowej bedzie
                        rozstrzygajace? smile
                        • czekolada72 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 19:22
                          no coz, ja - tak jak pisalam - dam rade ruszyc z Krakowa najwczesniej
                          luty/marzec
                        • czekolada72 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 19:22
                          ale tez bede pilnie sledzic!
                          • white.falcon Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 21:27
                            Śledź, śledź - to jest niezwykle korzystne, choć korzystniejsze o wiele jest
                            uczestniczenie.smile
                            • czekolada72 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 22:15
                              tez tak mysle! smile
                            • xkropka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 17.12.03, 23:36
                              Śledź w szpulce się mieści - sprawdzone empirycznie
                              (a ja znowu o wodnych zwierzątkach...)
                        • stara.gropa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 08:27
                          4 stycznia wyznaczyliśmy, bo wykombinowaliśmy sobie, że tego dnia już wszyscy
                          wrócą po wyjazdach świąteczno-noworocznych. Ale możemy spotkać się 3 stycznia.
                          Kto będzie wtedy w Wa-wie?
                          • lol21ndm Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 09:24
                            stara.gropa napisała:

> Kto będzie wtedy w Wa-wie?

Ja moge byc i 3-go, i 4-go... wink Dostosuje sie do Szanownej Reszty
                            Towarzystwa. smile
                          • bumbecki Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 09:36
                            dla bumbecek każda pora dobra smile))

1/2 bumbecki Agnieszka
                            • cafeszpulka Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 12:55
                              a ja i tak zawsze na posterunku -))
                              • klarisa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 13:02
                                Klarisa tak jak Bumbecki pełna gotowość.
                                • stara.gropa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 14:40
                                  To co, widzimy się 3 stycznia, w sobotę, o 19?
                                  • klarisa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 14:56
                                    Zgadzam się z tym całkowicie.
                                    W sobotę 3/01/04 o godz.19,00
                                    • jotka13 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 15:28
                                      Ja nie obiecuję na 100%, chociaż bardzo bym chciała się z Wami spotkać. Ale na
                                      następne spotkanie pojawię się na bank.
                                      • edyta95 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 15:34
                                        ja też będę na bank kolejnego spotkania już nie odpuszczę
                                        pozdrowionka
                                        • klarisa Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 18.12.03, 15:54
                                          No masz szczęście!!!!
                                          Przyjechałabym po Ciebie z przykładnicą,cały czas ją mam w samochodzie.
                                          I nie pyskuj!!!(to tak na wszelki wypadek)
                                          • edyta95 Re: WIGILIA - SPRAWOZDANIE :) 19.12.03, 08:06
                                            a przyjedź
                                            pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka