Dodaj do ulubionych

Dzień DOBRY w lipcu!

01.07.09, 06:08
Pierwsza!
Witam w zapowiadanym pierwszym prawdziwym dniu lata wink)))
Obserwuj wątek
    • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 07:56
      Ogłaszam, że zbieram podpisy pod petycją o spowodowanie normalnej
      temperatury, odpowiedniej dla strefy klimatycznej w której
      mieszkamy. Uprzedzając głosy ewentualnej krytyki proponuję
      miłośnikom skwaru przeprowadzkę na Madagaskar smilesmilealbo gdzie indziej.
      • marta_k-a_78 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 08:20
        Mój podpis masz zagwarantowany smile
        • hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 08:40
          Bry.
          Jadę nad morze. Zamelduję potem jaka pogoda nad Bałtykiem.
      • felis2 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 08:41
        Oj, marudziciesmile

Gdy deszcze niszczą nam plon,
        A chmury się kłębią bez końca,
        Na trwogę bijemy w dzwon
        Prosimy o słońce, błagamy o słońce

Słońce i deszcz i wiatr
        Dzień się budzi noc zapada
        Ta sama zawsze znana od lat
        Stara jak ziemia ballada

Gdy pola wypala nam żar,
        A słońce przygrzewa jeszcze,
        Jak o zbawienny dar
        Prosimy o deszcze, błagamy o deszcze
        • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 08:45
          Cześć.
          • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 09:39
            I gdzie to lato? Bry.
            • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 09:49
              Nadal duszno, dobrze, że żółtej mordy brak.
              Witam.
              • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 09:53
                > dobrze, że żółtej mordy brak.

O to, to smile
                • papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 10:30
                  Dzień dobry! big_grin
                  No właśnie chyba zrobili nas w konia z tą prognozą. Szukam lata i
                  szukam i wyszło mi, że dziś zamiast spódnicy dżinsy, bo zmarzłam na
                  balkonie wink
                  PS> Jutro wielki dzień. Jadę po zderzak big_grin
                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 10:45
                    E tam, ja byłam w szortach i nawet deszczyk wydał się przyjemnym
                    ciepłym prysznicem.
                    • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 11:38
                      Dzień dobry. Co trzeba zrobić, żeby się dostać do elitarnego klubu wielbicielek
                      chłodu, do którego, jak się zorientowałam, należą Eulalija i Stara.gropa?

Papugo, nie wiem jak to zrobiłaś, może jakaś sztuczka psychologicznawink, w
                      każdym razie wczoraj złapałam się na myśleniu jak wyglądałby nasz srebrny
                      samochód z kolorowym zderzakiemsmile
                      • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:26
                        Dzien dobry. Do tego roku bylam zwolenniczka raczej zoltej mordy niz
                        smetnych firan, ale jakos mi sie odmienilo. Moze to ta wilgotnosc
                        powietrza?

Kurcgalopku, dobrze ze masz podpis, bo bym sie zastanawiala ktora z
                        was tu pisze smile
                        • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:45
                          A to Kurcgalopków jest więcej?
                          • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:59
                            A o tu sie ujawnil

forum.gazeta.pl/forum/w,14722,95989339,97306147,Re_Kolekcja_Alicji_.html
                            • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 13:12
                              aganoreg napisała:

> A o tu sie ujawnil
                              >
                              > forum.gazeta.pl/forum/w,14722,95989339,97306147,Re_Kolekcja_Alicji_.html

Otóż to. Ja mam jeszcze cichą nadzieję, że Kurcgalopkiem podda się delikatnej
                              sugestii Papugi i przemyśli tego nicka, bo inaczej będzie nam trochę ciężkowink
                      • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:46
                        Wystarczy w okresie od połowy marca do połowy października używać z
                        całym przekonaniem określenia "wstrętna, wielka, żółta morda"
                        zamiast zwyczajnie słońce i uważać, że 15 stopni, ulewa, porywisty
                        wiatr to wspaniałe warunki atmosferyczne na plażowaniesmile)
                        • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:59
                          I koniecznie rano, po otwarciu óczsmile, na widok rzeczonej mordy
                          wzdychać: Niech to szlag trafi!
                          • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 13:38
                            eulalija napisała:

> Wystarczy w okresie od połowy marca do połowy października używać z
                            > całym przekonaniem określenia "wstrętna, wielka, żółta morda"
                            > zamiast zwyczajnie słońce i uważać, że 15 stopni, ulewa, porywisty
                            > wiatr to wspaniałe warunki atmosferyczne na plażowaniesmile)

stara.gropa napisała:

> I koniecznie rano, po otwarciu óczsmile, na widok rzeczonej mordy
                            > wzdychać: Niech to szlag trafi!

Może nie mam aż tak i słoneczną pogodę z miłym wiaterkiem i temperaturą bliżej
                            20 stopni i mniej nawet lubię. Na przykład w maju lub we wrześniu. Poza
                            tym jednak wszystko pasuje. Do tego mam okropną alergię na słońce.
                            Uprzejmie więc proszę o przyjęcie mnie do Waszego klubu, mogę na początek
                            zamiatać (niespiesznie) i serwować napoje chłodzącewink
                            • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 13:44
                              Kurcgalopku, jesteś po prostu wzorcem członka tego klubusmile 20 stopni
                              i mniej to ideał od którego coraz bardziej się obecnie oddalamy,
                              niestety.
                              • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:16
                                Bardzo dobrze, zatem mogę być w klubie w charakterze wzorca. To jeszcze mniej
                                męczące niż serwowanie zimnych napojówwink
                            • g0p0s Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:40
                              kurcgalopek napisała:
                              > słoneczną pogodę z miłym wiaterkiem i temperaturą bliżej
                              > 20 stopni i mniej nawet lubię. Na przykład w maju lub we
                              wrześniu. Poza
                              > tym jednak wszystko pasuje.
                              Ja głosuję za okolicą 20 stopni od maja do września a nie w maju i
                              wrześniu!
                              • groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:45
                                Dodam: nawet do samego października. I ani kreski więcej. I się podpisuję
                                wszystkimi ręcyma.
                              • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:48
                                No to jest nas wiecej. Trzeba będzie jakieś referendum w tej
                                sprawie zrobić. 100 tys. podpisów i sprawa wygrana smile
                                • g0p0s Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:52
                                  Potrenuję podpis lewą ręką. Każdy głos na wagę złotasmile
                                  • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:03
                                    Ja jestem dwuręczna, więc moje dwa podpisy maciewink
                                    • marta_k-a_78 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:11
                                      postuluję ograniczenie działalności żółtej mordy w terenie zabudowanym. na
                                      plażach, polach, zbiornikach wodnych może sobie świecić..
                                    • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:13
                                      A podpisujcie się nawet nogami, nic Wam z tego nie wyjdzie. Jest ślicznie, słonecznie, cieplutko i nie ma żadnej duchoty. Mogę się nawet zgodzić na to, że jest upalnie. Upały latem, to nie przestępstwo. Kto nie lubi może się wybrać na urlop do białych niedźwiedzi. wink
                                      • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:30
                                        Lyliko, ja uwielbiam upaly, te zolta wielka morde tez - ale na
                                        urlopie. Uwazam to za niesprawiedliwe, ze caly tydzien jest pieknie,
                                        slonecznie i goraco, a w weekend leje sad Postuluje o zmiane
                                        proporcji.
                                        • g0p0s Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:33
                                          Każdemu po pilocie do pogody i będzie sielanka smile
                                          • groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:43
                                            Aha, już widzę tę sielankę. Wyłączysz komuś niechcący jego ulubioną pogodę i
                                            wtedy dopiero się zacznie... smile
                                            • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 16:11
                                              Odpowiadam: lato jest u mnie. Było też nad morzem, bosmy raniutko
                                              pojechali na róże, a potem nawet się zamoczyliśmy.
                                              Po powrocie nadal mam lato.
                                              • hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 17:54
                                                Potwierdzam. Nad morzem lato uśmiecha się żółtą mordą.
                                                • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 21:12
                                                  Witam,ja wprawdzie z frakcji ciepłolubnych ale niekoniecznie
                                                  toleruję taką wilgotność jaką mamy,a nawet powiem,że jej wcale nie
                                                  toleruję.Na szczęście dziś mam czym oddychać,włączyłam klimatyzację
                                                  i da się żyć.
                                                  Wstrętne komary się ujawniły i co wieczór przed snem urządzamy z MLP
                                                  polowanie na nie,bo inaczej by nas zagryzły.
                                                  Serdecznie zazdroszczę tym co nad morzem i nad jeziorami i w
                                                  górach,słowem wakacjuszom. Nie,nie z powodu komarów,a żółtej
                                                  mordeczki na niebieskim. smile
                                                  • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 22:10
                                                    Odpukać w niemalowane wieczór mamy bardzo ładny. Ciepło, lekki wietrzyk,
                                                    niespecjalnie wilgotno i nawet komarów nie ma. Tak to ja mogę żyćsmile
                                                  • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 23:19
                                                    Jakieś pół godziny temu zaczęły się ruszać listki na topolismile
                                                    O wskazaniu higrometru nie wspomnę, żeby członków KWWWŻM* nie
                                                    irytować.

*Klub Wrogów Wielkiej Wstrętnej Żółtej Mordy smile))
                                                  • asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 23:32
                                                    lipcowe halojki przesyla wasza asia.

a niech to piorun jak w moim biurze goraco, w sypialni lez, uciekam, mam zamiar
                                                    wystawic lozko na podworko....
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 23:34
                                                    No co Ty? U mnie na(kocioworkowym nota bene) higrometrze tylko(!)
                                                    80%! Dawno tak mało nie było! Na dworze rześko i jedyne 22
                                                    Celsjuszki! Jest czym oddychać niezależnie od klimy,którą dobrą
                                                    chwilę temu wyłączyłam i teraz mam w domu dwie strefy
                                                    klimatyczne:zachodnią chłodną i wschodnią lepką. Granica przebiega
                                                    za drzwiami od living roomu. Sypialnia niestety w niewłaściwej
                                                    strefie...sad
                                                  • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 06:55
                                                    Matko, jak duszno! Co jest, żeby człowiek rano spać nie mógł????
                                                    Jadę się potaplać wink
                                                    Dzień dobry!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 07:49
                                                    Witam wszystkich. Zazdraszczam, Ewo. Mnie się jezioro już śni po
                                                    nocach. Czy trawniki naprawdę trzeba zaczynac kosic hałaśliwymi
                                                    urządzeniami już o siódmej rano? Panowie właśnie skończyli...
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 08:33
                                                    Witam wszystkich gorąco. 29.8 smile
                                                  • hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 08:50
                                                    Dzień dobry.
                                                    Wczoraj jak byłam zalatana służbowo to świeciło piękne słońce. Dzisiaj jak mam
                                                    wolny dzień (zaznaczam że tylko ten jeden jeszcze nad morzem) to wisi bura
                                                    ścierka nade mną.
                                                    Ja tak wcale nie wielbię słońca. Ja je po prostu toleruję i umiem z nim żyć na
                                                    polskiej plaży. To jedyne miejsce gdzie zniosę każda temperaturę.
                                                  • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 09:40
                                                    Na nadmorskiej plaży to nawet ja lubię słońcesmile.
                                                    Koleżanko, nie denerwuj ludzi opowieściami o morzu, jak inni siedzą
                                                    zamknięci w budynkach i szczelnie zapięci po szyję smile
                                                  • hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 10:04
                                                    To tylko dzisiaj tak mam, jutro już szara rzeczywistość. Ale dobry i jeden dzień
                                                    nicnierobienia.
                                                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 10:37
                                                    Dzien dobry, sloneczny i upalny - cd. Dzisiaj w ramach ochlody
                                                    idziemy na punting. Ale dopiero po pracy, wiec do tego czasu
                                                    posiedze w klimatyzowanym biurze.

A nad morze tez bym pojechala... nawet to tutejsze, bo klify mi sie
                                                    spodobaly smile Tylko to jest taaaak daaaaaleko...
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 11:13
                                                    aganoreg napisała:

> Dzien dobry, sloneczny i upalny - cd. Dzisiaj w ramach ochlody
                                                    > idziemy na punting.
                                                    ...
                                                    To znaczy będziesz grała w rugby, obstawiała konie czy pływała łódką?
                                                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 11:20
                                                    To ostatnie smile Atrakcja Cambridge, a jeszcze nie mialam okazji
                                                    sprobowac
                                                  • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 12:36
                                                    Dzień Dobry.
                                                    Ciepło.
                                                  • groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 14:14
                                                    eulalija napisała:
                                                    > *Klub Wrogów Wielkiej Wstrętnej Żółtej Mordy" smile

Kurcze, czyli do tego klubu jednak się nie nadaję, bo nie znoszę mieć wrogów i w
                                                    sumie bardzo lubię to nasze śliczne słoneczko, tylko od zbyt wysokiej
                                                    temperatury coś mi się robi nie tego... To pobędę sobie w sekcji "PŚTiC", czyli
                                                    "Przyjaciół Średnich Temperatur i Cienia", nie ma wyjścia. A poza tym, to
                                                    dzisiaj burza idzie za burzą i burzą pogania, więc jest bardzo atrakcyjnie.
                                                    Miłej reszty dnia wszystkim!
                                                  • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 15:03
                                                    Możemy pomysleć nad inną nazwą, Klub Morsów wprawdzie już zajęty ale
                                                    przecież nam pomysłów nie brakuje. Fakt, ci "wrogowie" jakoś wrogosmile
                                                    brzmią, ale to już późno było, w kość w dzień dało to i nazwa z
                                                    kłami i pazurami poleciałasmile

Jak patrzę na moją biedną, uchetaną, zgrzaną owczarkową to mi się
                                                    smutno robi, że jej nie mogę nijak pomócsad
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 15:14
                                                    Czy ktoś mógłby mnie przywitać chłodno, a wręcz ozięble?
                                                  • groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 15:54
                                                    Najbardziej chłodne przywitanie, jakie przychodzi mi do rozgrzanej głowy, to:
                                                    dzień dobry, czy pani tu na długo?, a ze słów najbardziej oziębłych, jakie znam,
                                                    to: spadaj... Ale niestety, Kociu, ja ich nie używam, więc na mnie nie licz smile
                                                    Pardon, dzisiaj ja mam sraczkę słowną, hihi, pewnie przez te burze, ale już
                                                    spadam, już, już.
                                                  • goonia Do Kocia i nie tylko 02.07.09, 17:13
                                                    Moge Cie powitac ozieble (acz niechetnie to robie), nawet mokro moge powitac.
                                                    Ranek objawil sie zachmurzonym niebem, mokrymi ulicami i 16 C.
                                                    Taka pogoda to sobie moze byc kurna w marcu a nie w lipcu!

Co do cichego koszenia , moj malzonek nabyl ekologiczna kosiarke, w postaci
                                                    takiego pocietego walca. Jak to halasuje, to Wy nie macie pojecia. Do diaska z
                                                    ekologia, toz czlowiek ogluchnac moze i jeszcze trzeba po tym trawe grabic!

Milego dnia wszystkim zycze.
                      • papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 17:39
                        kurcgalopek napisała:

> wczoraj złapałam się na myśleniu jak wyglądałby nasz srebrny
                        > samochód z kolorowym zderzakiemsmile

Pewnie ładnie by wyglądał smile Polecam granat wink Aczkolwiek mój już
                        granacik już zdjęty i założona nowa dupka, pasująca do reszty. Pan w
                        serwisie skomentował to tak: "no, nareszcie normalny kolor,
                        prawda?"big_grin
                        • papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 17:40
                          Hm. Coś mi się stało z sygnaturką? Buuu... Czy tylko u mnie się nie
                          otwiera, czy u Was też? Przecież otwierała się, a nic przy niej nie
                          dłubałam.... sad
                          • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 17:53
                            Widzę papugę, znaczy się mówię teraz o obrazku, nie o Twojej, Papugo obecności
                            na forum.
                            A co, Ty nie widzisz?
                            Przy okazji - gratuluję nowego zderzakasmile Nareszcie, chociaż nie zdziwiłabym
                            się, gdyby teraz po powrocie do normy czegoś Ci było jednak brakwink
                            • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 19:24
                              No to żeby się nie narazać, nie powiem, że fajnie było popływać ...
                            • papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 19:55
                              kurcgalopek napisała:

> Widzę papugę, znaczy się mówię teraz o obrazku
                              O! To się bardzo ciesze, znaczy u mnie coś siadło, ale mam nadzieję,
                              że chwilowo.

> Przy okazji - gratuluję nowego zderzakasmile Nareszcie, chociaż nie
                              zdziwiłabym
                              > się, gdyby teraz po powrocie do normy czegoś Ci było jednak brakwink

Ha! wink No właśnie, tak mi jakoś teraz dziwnie, przyzwyczajać się
                              zaczynałam, było dracznie, a teraz tak bez polotu wink
                              • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 21:54
                                Chyba jednak coś się pochrzaniło z Twoją sygnaturką. Widzę same literki i cyfeki zamiast Papugi.
                                • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 21:56
                                  no patrzcie, a ja widzę Papugę. A u Ciebie, Lyliko piękne kwiaty.
                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 21:58
                                    Lilka się anagramuje na lilak, to sobie bez wkleiłam. smile
                                    • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 22:04
                                      lylika napisała:

> Lilka się anagramuje na lilak, to sobie bez wkleiłam. smile

o rzeczywiście!
                                      Wolę nie dociekać na co się anagramuje kurcgalopek, więc ja raczej kwiatka sobie
                                      nie wstawięwink
                                      • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 09:10
                                        Co to? Wszyscy jeszcze śpią? Piękna pogoda, wstawać! smile
                              • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 21:56
                                papuga_ara napisała:

> kurcgalopek napisała:
                                >
                                > > Widzę papugę, znaczy się mówię teraz o obrazku
                                ...
                                Było i nie ma. Ki licho?
                                • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 10:01
                                  Ja tu byłam kole czwartej w nocy, chciałam nawet wątek dla kręcących
                                  piruety załozyć. No ale teraz jestem wyspana, kawa i do woooooody,
                                  bo inaczej żyć się nie da.
                                  Dzień dobry!
                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 10:10
                                    Cześć. Kocham lato, ale nie na blokowisku. Też mi się chce do wody...
                                    • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 10:30
                                      Czesc. Wczoraj bylam tylko na wodzie, chociaz 3 osoby plywaly obok
                                      lodki. Podziwiam determinacje (niespelna metr glenokosci i wodorosty)
                                      • hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 12:07
                                        Dzieńdoberek.
                                        Wodę to ja dzisiaj widziałam tylko przy podlewaniu kwiatków. Biedne te roślinki.
                                        Zastanawiam się czy tym na tarasie nie zainstalować jakichś parasolek (nie do
                                        drinków, większych) bo słońce na nie praży niemiłosiernie.
                                        • papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 12:34
                                          Cześć Kochani!!
                                          Lyliko, piękny bez!! smile I do nicka pasujący, a jakże! smile A mnie
                                          się chyba papuga naprawiła, bo już ją widzę normalnie big_grin
                                          • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 15:46
                                            Chyba przegła, oj, przegłam! Górną górę kadłuba mam w kolorze tej
                                            papugi abo innej Indianki, pewnie przyjdzie mi i spać jak starej
                                            Indiance w grobie, czyli na siedząco.
                                            Ale Piaf! A co tam!
                                            • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 16:10
                                              Biedactwo ty moje! Aż przestałąm ci tej wody zazdrościć! Natychmiast
                                              popsikaj indiankę panthenolem! Chucham ci chłodem na raczą skórkę!
                                              Chu! Chu! Chu!
                                              Choć sama chyba tez przegięłam nieco na balkonie. Nie, nie spiekłam
                                              się, tylko zaczynam wyglądać jak dziecko cyganów. Z wyjątkiem
                                              twarzy. Ta bowiem zawsze pozostaje blada, co ciekawe.
                                              • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 16:12
                                                A mnie wystarczy 20 minut na dworze (nawet nie w pelnym sloncu -
                                                tyle, co droga do pracy) i nos i policzki mam czerwone. Chyba czas
                                                do dermatologa uncertain
                                                • goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 17:06
                                                  Termometr szaleje, rano bylo 17 C. Zima normalnie.

Strajk w pelni, dziecko nie ma zadnych zajec. Chyba wybiore sie w ramach
                                                  zadoscuczynienia na kolejke gorska. Z dzieckiem oczywisciesmile
                                                  Milego weekendu.
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 21:45
                                                    Gooniu, co tam się u Was dzieje? Przecież zawsze synonimem wszelkiej szczęśliwości była KANADA, panie dziejaszku, kanada. smile
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:26
                                                    Cześć,witam.
                                                    Wydawałoby sie,że tydzień roboczy się skończył,ale to tylko plotki
                                                    były. W moim przypadku przynajmniej,bo jutro też mam dzień roboczy
                                                    tak do 14-tej,niestety.sad
                                                    Później za to hulaj dusza,ha!
                                                    Czy ktoś wie czy WŻM(wielka żółta mordeczka!) będzie obecna w
                                                    łickend na niebieskim? Skorzystałabym z uroków lata,w końcu.
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:34
                                                    Bądź spokojna. Mam zamówioną. smile
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:43
                                                    lylika napisała:

> Bądź spokojna. Mam zamówioną. smile

Pogodę? Słoneczną?
                                                  • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:44
                                                    goonia napisała:

> Termometr szaleje, rano bylo 17 C. Zima normalnie.
                                                    >
                                                    > Strajk w pelni, dziecko nie ma zadnych zajec. Chyba wybiore sie w ramach
                                                    > zadoscuczynienia na kolejke gorska. Z dzieckiem oczywisciesmile
                                                    > Milego weekendu.

Czyżbyś Gooniu podobnie jak moja siostra cierpiała z powodu strajku śmieciarzy?
                                                  • goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 18:35
                                                    Przepraszam, nie zauwazylam pytania.

Cierpie i owszem, choc moja dzielnica ma prywatny wywoz smieci, to wszedzie
                                                    indziej sie zaczyna robic smrodliwiesad
                                                  • goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 18:53
                                                    Znowu mi post wskoczyl tak gdzie nie powinien, to wyzej do Kurcgalopka mialo byc.
                                                    Jesli chce odpowiedziec na czyjs post to klikam na odpowiedz przy tym poscie?
                                                    tak robie a wychodzi jak widac, czyli zlesad
                                              • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:42
                                                kocio_pierzaczek napisała:

> Biedactwo ty moje! Aż przestałąm ci tej wody zazdrościć!
                                                Natychmiast
                                                > popsikaj indiankę panthenolem! Chucham ci chłodem na raczą skórkę!
                                                > Chu! Chu! Chu!
                                                Dzięki, Kociu, za chuchanie.Takie przegięcie funduję sobie
                                                regularnie 2-3 razy na sezon od ... lat. Mam wprawę, jutro po prostu
                                                pojadę pływać raniutko, po cienistej stronie jeziora wink
                                                A korzystać z lata się należy, bo zaś straszą ochłodzeniem i
                                                deszczami, tfu, tfu, tfu!
                                                • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 07:14
                                                  Wstawać, wstawać!!!! I na łono pomykać, bo upał się robi! Ja już w
                                                  blokach startowych.
                                                  Miłego dnia!
                                                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 10:40
                                                    Nie krzycz tak od rana smile Wlasnie wybieram sie na zwiedzanie okolic. Milego dnia!
                                                  • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 10:50
                                                    Witam półprzytomna. Nie wyspałam się, bo od 5 rano przeokropnie wył gdzieś alarm.
                                                    Co robicie jak się nie wyśpicie? Kładziecie się w środku dnia jak nadarzy się
                                                    okazja czy też dzielnie przetrzymujecie do końca?
                                                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 11:12
                                                    Kurcgalopku, z reguly staram sie wytrzymac do wieczora (o dziwo, wtedy juz mi
                                                    sie nie chce tak spac). Jesli zdarzy mi sie drzemka w ciagu dnia, to noc mam z
                                                    glowy. Ale ja w ogole kiepsko sypiam. Pozdrawiam! Upal chyba nie poprawia
                                                    samopoczucia?
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 10:53
                                                    Siemanko. Kosiarki od siódmej rano zagłuszyły Ewę. Miłego. smile
                                                  • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 11:25
                                                    No to ja po pierwszej turze z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku
                                                    uderzę w komono. Po obiedzie druga strona jeziora wink
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 21:18
                                                    Witam.
                                                    I co tam? Rozumiem,że kosiarki Was zagłuszyły?
                                                    Mnie zagłuszają trzy imprezy pod moim balkonem: dwie widać,słychać i
                                                    czuć,a trzecią tylko słychać,w tej chwili Iron Maiden
                                                    leci,no,energetyczna muzyka to jest,uch,bardzo energetyczna!
                                                    A teraz to zaraz burza będzie,bo pies to raportuje i szczeka na
                                                    odgłosy burzy,dobrze,że pościel zdążyłam zebrać z balkonu,ale znów
                                                    pranie będę suszyła w domu sad
                                                    I co z tym latem,ja się pytam?
                                                  • edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 21:48
                                                    Specjalnie dla Barona smilepo tym obrazku może przemówi
                                                    fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lg/bh/bdjw/0OEZNJC4NpMBu2oIzB.jpg" border="0" alt="fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lg/bh/bdjw/0OEZNJC4NpMBu2oIzB.jpg">
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 21:58
                                                    Nic z tego. Wściekło się. sad
                                                  • edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:38
                                                    No bardzo mi przykro, na podglądzie jest. Jak kto ciekawy to zapraszam do mojej
                                                    galerii. Pozdrowienia ze Świętej Katarzyny to są smile
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:46
                                                    Zgłaszam,że burza przeszła bokiem,Kropek śpi,a ja gotuję
                                                    obiad,ufff,jak gorąco...ufff,mięsko się dusi i...dobrze mu tak!
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 23:04
                                                    cytrynka6543 napisała:

> Zgłaszam,że burza przeszła bokiem,Kropek śpi,a ja gotuję
                                                    > obiad,ufff,jak gorąco...ufff,mięsko się dusi i...dobrze mu tak!
                                                    ...
                                                    Co dusilaś poza mięskiem? Kryminał z tego będzie? Może konkurencja dla Edyty?
                                                    Jak Edyta się nie pospieszy z pisaniem, to urwę Jej głowę przy samych piętach.
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 23:09
                                                    smile))
                                                    Sama siebie dusiłam...sad
                                                    Niestety klimatyzaja ma swoje fochy i leje wodą w domu zamiast poza
                                                    nim...,ech nowoczesność...
                                                  • edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:46
                                                    kolejna próba, jak się nie uda, to się poddaję
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lg/bh/bdjw/0OEZNJC4NpMBu2oIzB.jpg
                                                  • edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:50
                                                    a teraz mi Grohę ucięło, no szlag mnie trafi, za wolno mi to wszystko tu działa
                                                    i cierpliwości brak
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:54
                                                    Przecież jesteście obie, nic nie ucięło. Co Wy jecie? Piankę do golenia?
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 23:01
                                                    lylika napisała:
                                                    >Co Wy jecie? Piankę do golenia?

??? Jaki Ty dziwny smak masz...?
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:54
                                                    Udała się,och jak się udała!!!
                                                    SMACZNEGO!
                                                    Ale dlaczego tylko pół??? Jak szaleć to szaleć,trzeba było zjeść
                                                    całego,chlup,ślinę obtarłam.
                                                    Oj,Edyta,narażasz mi się,oj narażasz! CAŁEGO,CAŁEGO!!!
                                                  • asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 00:17
                                                    O ludzie jakie te baby zerte na pianke !
                                                    Dobrze, bardzo pieknie, na zdrowie.
                                                  • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:12
                                                    Bardzo przepraszam 3 km od granicy W-wy lato jest i to nawet normalne, nie
                                                    tropikalne. Od trzech dni nie padało, a od dwóch temperatura i wilgotność są
                                                    zupełnie znośne.
                                                    Na dodatek dziś mieliśmy wieczorem piękną tęczę.
                                                  • gabrielle Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 10:05
                                                    Obrzydliwa ta niedziela. Obrzydliwa. Zależało mi na tym, żeby wczoraj nie
                                                    padało, bo chciałam wyskoczyć za miasto, to nie. Od rana co 5 minut. Jak dziś
                                                    już dupa blada, a z rozrywek czeka mnie sprzątanie papierzysk, to piękne słonko.

Obrzydliwa niedziela.

Ps.
                                                    Czy w nadchodzącym tygodniu to ma być ładnie czy beznadziejnie?
                                                  • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 10:10
                                                    Macie się? smile
                                                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 11:01
                                                    Mamy sie. U mnie dla odmiany pochmurno i nawet kolo szostej popadalo. I dobrze,
                                                    przynajmniej jest czym oddychac.

Co nie oznacza, ze za tydzien nie bede marudzic, ze ciagle zimno i pada big_grin

Milej niedzieli!
                                                  • edeka5 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 12:00
                                                    ewa9717 napisała:

> Po obiedzie druga strona jeziora wink

Ewa, uważaj, wczoraj w telewizorni podawano, że jakieś jezioro w Twojej okolicy, parzy i zostawia paskudne zmiany na skórze. Sprawdź które to. Nazwy nie podano, tylko że są nad nim ośrodki wczasowe. Ale jak Ci nic nie jest to pewnie nie Twoje.
                                                  • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 12:24
                                                    Ha, wiem. Ja tam nie jeżdżę, ale obawiam się, że teraz nad moimi
                                                    pustymi zrobi się tłocznie. Pasmotrim, uwidim.
                                                    Dziś zdązyłam przed deszczem skosić trawnik, ale co z tego, skoro w
                                                    nagrodę kąpiel w łazience. Tylko i li...
                                                    Dzień dobry?
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:32
                                                    Cześć,lunęło i wygląda na to,że długo lać będzie.
                                                    Psia jego kostka,co za lato...sad
                                                  • romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:35
                                                    Bylo narzekac na sloncesmile???

Czy wiecie, ze od kwietnia do teraz, na pd Wawy nie bylo ani jednego slonecznego
                                                    weekendu? Zgroza! Ja bez slonca nie odpoczywam. Musze miec balkon, weekend,
                                                    slonce, wtedy sie uwalam i odsypiam, i czuje ze zyje.
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:38
                                                    A czy ja narzekałam? Ja z tych ciepło i słońcolubnych.
                                                  • romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:43

A, to pardąsikwink Chlubny wyjateksmile
                                                    Weszlam tu kiedys, do tego watku i zaraz wyszlam, bo same narzekania były, ze co
                                                    to za lato ze słoncem i kto to widzial, skandal nie ma czym oddychac i jakies
                                                    zólte coś na niebiewink
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:48
                                                    Pardąsik taki ładny,że przyhołubię na chwilę. smile
                                                    A ze słońcem to mam tak jak Ty,ma być,bo inaczej jestem do nie do
                                                    życia.
                                                  • ter.eska Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 16:27
                                                    Dzień doberek!Sorki za milczenie,ale mam kłopoty z netem{teraz też
                                                    piszę od koleżanki córy}.Tęsknię za Wami,niestety nieczęsto mogę
                                                    korzystać z neta tej koleżanki.
                                                    A co do słońca,to u nas przez kilka ostatnich dni miałam go w
                                                    nadmiarze,na szczęście dziś jest chłodniej.
    • bbbzyta Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 01:32
      Dzień dobry, bo właśnie już się zaczął. Wybyczyłam się rozkosznie, bo to 3 dni urlopu + 2 dni weekendu, w ramach akcji "Bądź turystą we własnym mieście" udałam się do Łazienek, w których nie byłam ze 20 lat (wrażenia mieszane z przewagą pozytywnych), kupiłam sobie ładną bluzeczkę (już nie w Łazienkach) i kwiatek na balkon pt. niecierpek, bo anemony, com je wysiała w maju, okazały się porażką, parę razy obserwowałam tzw. ścianę deszczu nad miastem... itd itd. No dobra, resztę strumienia świadomości już wam daruję wink
      • edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 09:01
        dżem dobry, a najlepszy truskawkowy
        jeszczze tylko, zakupy, pranko, prasowanko i siu nad morze
        miłego dnia wszystkim
        • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 09:04
          Też uważam, że truskawkowy najlepszysmile

Witam.
          • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 09:48
            Witam i o zdrowie pytam. smile
            • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 10:40
              Cześć. Jaki miły początek tygodnia.
              • gabrielle Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 10:46
                Och, kociu!
                Pojęcia nie masz, jaki miły!
                Dostałam zgodę na praktyki studenckie w Warszawie. W Olsztynie, gady nakrapiane,
                brać nie chcą całkiem. Jeden problem z głowybig_grin
                • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 11:07
                  Dzien dobry, znowu mamy poniedzialek smile
                  Zauwazyliscie, ze jest dopiero 6 lipca, a mamy juz 115 wpisow
                  powitalnych?
                  • hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 11:21
                    Witam słonecznie.
                    Dżem to ja lubię z czarnej porzeczki i jeżynowy.
                    Bzytko, a jakieś zdjęcia w Łazienkach robiłaś? Chętnie bym obejrzałasmile
                    • bbbzyta Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 13:10
                      hortensja66 napisała:

> Witam słonecznie.
                      > Dżem to ja lubię z czarnej porzeczki i jeżynowy.
                      > Bzytko, a jakieś zdjęcia w Łazienkach robiłaś? Chętnie bym obejrzałasmile
                      Witaj Hortensjo! smile (wszyscy inni tyż) Trochę zdjęć zrobiłam, niektóre fajne, zamieszczę wieczorem.
                  • gabrielle Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 11:49
                    Bo jest ciepło i wszyscy są zadowoleni z życia.
                    • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 11:58
                      I odwalili prace polowe, więc mogą w spokojności ducha popływać wink
                      Dzień dobry.
                      • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 12:01
                        Prosze poplywac i za mnie, bo chyba w lipcu nie uda mi sie nigdzie
                        wyrwac. Chyba ze na basen smile
                        • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 14:27
                          Ja wczoraj nie wytrzymałam i wlazłam do Zalewu Zegrzyńskiego.
                          Jeszcze żyję. smile Na basen strasznie mi się chce...
                          • migos Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 15:25
                            dzień dobry. Myśmy z Puchatkiem też wleźli. Ciągle żyjemy.
                            • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 15:30
                              Zaraz "wleźli". Ino pięty zamoczyli. Mnie tylko sucha głowa została,
                              nie chciałabym jednak stracić włosów. smile
                              • migos Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 15:32
                                ale zanurzaliśmy bardzo intensywnie! z wigorem! i z uporem!
                                • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 15:42
                                  Tiaaa... "-śmy", he he.
                                  • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 06:13
                                    Wstawać, wstawać! Kolejny słoneczny dzień. Dziś zapraszam na
                                    wycieczkę do Mielna wink))
                                    Dzień dobry!
                                    • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 09:45
                                      Ewo, igrasz, igrasz i się doigrasz!
                                      • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 09:46
                                        I co jej zrobimy, Gropo? smile
                                        Cześć. Wszystkim.
                                        • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 09:48
                                          Pojedziemy z wizytą smile
                                          • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 10:19
                                            To brzmi jak grozba karalna Gropo smile

Dzien dobry!
                                            • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 10:22
                                              To będą "przyjacielskie" odwiedziny smile))
                                              • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 10:32
                                                Wiśniowo witam smile
                                                https://img34.imageshack.us/img34/2703/090706kwiatki016.jpg
                                              • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 12:33
                                                Witam
                                                Burzowo dziś u mnie. Mam nadzieję, że u Was ładniej.
                                                Wiśniowy koszyk wygląda bardzo kusząco.
                                                • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 13:37
                                                  Na Targówku duchotasad
                                                  Witam.
                                                  • papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 15:31
                                                    Witajciebig_grin
                                                    Naszła mnie była refleksjataka, że - wnosząc z treści - tytuły
                                                    wątków powitalnych powinny oscylować wokół zagadnień meteo, jak
                                                    choćby: "lipcowe deszcze", albo "czerwiec pod chmurką", albo "pada
                                                    śnieg, pada - dzień dobry w styczniu" tongue_out
                                                  • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 15:41
                                                    no tak, mamy wątki powitalno-meteorologiczne...

Mnie naszła jeszcze inna refleksja, otóż kiedyś temat pogody był jednym z
                                                    najbardziej neutralnych. Jak nie wiadomo było co powiedzieć, to można było
                                                    zawsze wtrącić uwagę "lato mamy piękne tego roku" i już robiło się miło i
                                                    przyjemnie. Teraz nic z tego, dyskusje o pogodzie rozpalają że aż strach - temu
                                                    za zimno, tamtemu za gorąco, wszystkim od razu ciśnienie skacze (niezależnie od
                                                    tego czy są meteopatami) i awantura gotowawink
                                                  • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 17:55
                                                    Matko, jaka była wszędzie poza wodą duchota, no, kurde, rychtyk
                                                    Targówek wink))
                                                    Najbliższy tydzień jednak w lokalnych wodach wink))
                                                    A jakby co, najpierw przyślijta ryby w gazecie jako znak. Nie muszą
                                                    być siną barwą na czyjejkolwiej klatce z piersiami (też
                                                    zaanektowałam) kłute.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 18:14
                                                    Ewa, ty się jednak doigrasz. Nie denerwuj mieszczan zamkniętych w
                                                    korytarzach betonowych ulic. A swoją drogą, z Iławy do ciebie
                                                    daleko? wink
                                                  • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 19:02
                                                    Dokładnie na drugi koniec Polski na lewo wink
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 20:23
                                                    Bu.
                                                  • romy_sznajder .Dzień..... w lipcu 07.07.09, 19:02
                                                    U fryzjera bylam. Jak nie przeklinam, tak mam ochote puscic wiazanke. Mowie, ze
                                                    chce podciac koncowki. Podciac. Koncowki. Centymetr, jesli rosna nierowne, to
                                                    wiecej, zeby wyrownac. Koncowki, wyrownac, proste slowa. A ta kretynka mi
                                                    wyciela z przodu krocej i to z 5cm, taki garnek zrobila. Nawet nie moge zrobic
                                                    koka porzadnego, cale pasma wylatuja wyglada to ohydnie, jakbym wlosy dopiero
                                                    zapuszczala.
                                                    Kurde, nie wyglupiam sie z lazeniem do fryzjera, cieniowaniem, farbowaniem,
                                                    chcialam tylko wyrownac koncowki. I jakas panna narzuca mi swoja estetyke, bo
                                                    wie lepiej. Mowi: -Widzi pani, co zrobilam? Tu krocej, tu dluzej i do przodu
                                                    niech pani wlosy wyciaga i bedzie ladnie.
                                                    Wrrrr. Grrrrrr. Niby drobiazg,
                                                    ale sie wkurzylam. Straszny jakis niefart mam ostatnio, do ludzi, do sprzetow,
                                                    do fryzjera nawet!
                                                  • ewa9717 Re: .Dzień..... w lipcu 07.07.09, 19:06
                                                    I tak nic tej pannie? Nawet nie nadgryzłaś aorty?????
                                                  • romy_sznajder Re: .Dzień..... w lipcu 07.07.09, 19:19
                                                    Wlosow mi to nie przywroci. Jak juz zobaczylam co robi, to jedynie lodowato
                                                    spytalam: -Czemu pani to zrobila? Prosilam o cos innego. I tyle. No poza
                                                    ogolnym wrazeniem ostrego wkurzenia (wkurzam sie wyraznie i widocznie). W
                                                    salonie (Agnes, Galeria Ursynow, Al. KEN, lokal 47) robilo sie jakos cicho i
                                                    chyba czekala na cos wiecej, ale wyszlam.
                                                    W ogole jakas dziwna osoba, wczesniej paplala jakies glupoty, typu: -Widzi
                                                    pani, klekam przed pania
                                                    . No to jest obraz osoby, nie kumam takich zartow,
                                                    co na to dopowiedziec w ogole??
                                                    Chciala byc mila, i to jest najgorsze, jak ludziom sie wydaje ze wiedza cos lepiej.

Kiedys mi sie trafilo cos podobnego z zegarkiem, do dzis nie moge uwierzyc. Pan
                                                    "za darmo" wyczyscil mi srebrny zegarek z oksydy. "Zeby bylo ladnie".
                                                  • aganoreg Re: .Dzień..... w lipcu 07.07.09, 19:59
                                                    Romy, jakwreszcie pare lat temu znalazlam normalna fryzjerke, to teraz nikomu
                                                    nie pozwalam sie tknac. Jadac do Polski rezerwuje termin u Justyny, bo nikomu
                                                    innemu nie ufam. Za duzo tych "milych" ludzi mialam. Wlosy tez farbuje sama
                                                    (Justyna tylko tnie).

Zaczelo lac. I burzuje smile
    • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 07:51
      Nad Targówkiem burza. Mało słychać wprawdzie ale leje solidnie.
      Owczarkowa ocieka, ja powoli dosycham.
      Ciemno.
      Witam.
      • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 08:04
        Ciemno, zimno, wieje i pada. Cudowny dzień !
        • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 08:11
          Z tym "zimno" to trochę przesadzaszwink 22 Celsjuszki to raczej
          ciepło. Idziemy na plażę? smile)
          • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 08:16
            Już miałam plażę i kąpiel jak szłam do pracy w strumieniach
            deszczu smile
            • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 08:23
              Ale zaoszczędziłaś na wodziesmile) Deszczówka podobno świetnie robi
              cerzesmile))
              • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 09:46
                Cześć. Ale wlało.
                • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 10:02
                  Trochę się rozwidniło. Cześć.
                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 10:45
                    Puk puk, mozna? Boje sie Kocia...
                    • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 11:36
                      Rany boskie, nie trzeba, Aganorequ drogi, ja jestem takie miłe,
                      puszyste zwierzątko. smile) Przyjdź na lipcowe, to sama sie przekonasz.
                      • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 11:41
                        Kociu, mam co prawda tylko dwie godziny lotu do Warszawy, ale chyba
                        nie dam rady smile

A poza tym narazilam sie to nie zaryzykuje. Poczekam, moze
                        zapomnisz smile
                        • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 12:56
                          U mnie w ogóle ostatnio z pamięcią krucho. I cóż to jest dwie
                          godziny w jedną stronę? smile
                          • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 13:15
                            kocio_pierzaczek napisała:

> U mnie w ogóle ostatnio z pamięcią krucho. I cóż to jest dwie
                            > godziny w jedną stronę? smile

Tylko dodaj jeszcze 2 godziny na lotnisko, godzina z (Wawy nie znam,
                            wiec pobladze) i do tego koszmarne godziny odlotow. Ale mam to na
                            uwadze wink

Btw moj nick to aganoreg z G na koncu - od Norwegii.
                            • asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 13:33
                              > Btw moj nick to aganoreg z G na koncu - od Norwegii.

Literowke masz w nicku, hi hi
                              Fajnie, po sasiedzku jestes
                              • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 13:40
                                Asiu, Noreg i Norge funkcjonuja obok siebie smile A niestety, Norwegia
                                to tylko moja milosc, bo siedze trywialnie w UK.
                                • asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 16:01
                                  aganoreg napisała:

> Asiu, Noreg i Norge ....>

Przepraszam, pokielbasilo mi sie: zapomnialam, ze istnieje bokmål i
                                  nynorska, no i o UK tez, bo przeciez przedstawialas sie. Juz teraz
                                  bede pamietac. Bywasz w Norwegii czy to milosc platoniczna?
                                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 16:08
                                    Niestety, na razie wielbie na odleglosc, ale (cichutko) jest szansa
                                    na pobyt sluzbowy. Poza tym, niedlugo konczy mi sie kontrakt to
                                    czemu by nie poszukac czegos w Norwegii? Tylko oni oczekuja
                                    znajomosci norweskiego...
                                    • asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 19:05
                                      > znajomosci norweskiego...

a jaka branza? W skandynawii wszyscy mowia po angielsku, wiec jakis limit na
                                      nauke norw. powinni ci dac bez krzyku. Bedziemy trzymac kciuki
                                      • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 20:33
                                        Branza scisle okreslona, miejsce pracy rowniez - uniwersytet. Szukam postdoca po
                                        prostu smile Dzieki za wsparcie smile
        • the_dzidka Pięć najpiękniejszych słów na ten tydzień! 08.07.09, 11:24
          "Do piątku chłodno i deszczowo"

Nareszcie!
      • konopika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 21:08
        witam serdecznie, choć nie wiem czy o tej porze wypada się witać smile
        • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 21:43
          O każdej porze wypada się witać. Szczególnie na forum chmielewskim.
          • romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 21:53
            Mozna sie takze przeżegnacsmile
            • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 22:15
              Jak kto chce. smile
              • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 05:31
                Ja tam wcale o tej porze nie chciałam, ale kiedy nocą, kolbami w
                drzwi załomocą, mus ze snu podnieść skroń. Wszyscy mamy jakąś
                grubszą awarię w rurach wodnych, a sąsiadka ma kuzyna w wodociągach,
                więc robiła za Giermańca i pobudziła cała klatkę, bo przynajmniej do
                południa saharzymy. Nałapalim w ostatniej chwili. No i co zrobić z
                tak pięknie rozpoczętym dniem? Ale poczułam się stołecznie i
                światowo, mam jak Lylika niedawno wink
                Dzień dobry!
                • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 10:24
                  Witam. smile
                • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 11:11
                  ewa9717 napisała:

> Ja tam wcale o tej porze nie chciałam,
                  Zdaje sie, ze codziennie nieco wczesniej wstajesz? wink

No i co zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem?

Yyyyy, nad jezioro?

Dzien dobry! Juz czwartek tongue_out
                  • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 13:13
                    Jak to: co zrobić??? Wrócić do łózka, com uczyniła wink
                    I teraz jestem wyspana, i woda jest. Dzisiaj dzień niekąpielowy.
                    • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 13:55
                      A to dlaczego???
                      • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 16:32
                        Bo przelotny opad atmosferyczny lata wte i wewte jak z propelerem.
                        Soki robię.
                        • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 17:37
                          I się nie pławiłaś? Ewo,choraś? Co ci tam pogoda nie taka,obawiam
                          się,że coś poważniejszego weszło w plany.
                          Nie,no świat się kończy,Ewa nie pływała 9 lipca! NO ŚWIAT SIĘ KOŃCZY!
    • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 10:47
      Niniejszym przekazuję szanownym pozdrowienia od Guruy.
      • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 11:25
        Odzdrawiamy wink
        Jaki deszcz? Jakie zimno?
        Zaczęłam żniwa czereśniowo - wisniowe. Teraz za pomocą drylownicy
        zrobię w kuchni Vonneguta, a potem... No, co potem??? Wiadomo,
        kierunek jezioro! wink))
        • stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 11:29
          Za te komunikaty o jeziorze będziesz torturowana. Czekaj, niech Cię
          dopadniemy w sierpniu.
          • stara.gropa Eulalijo! 08.07.09, 12:47
            Widzisz co się dzieje na dworze? smile Przybij piątkę.
            • eulalija Re: Eulalijo! 08.07.09, 13:12
              Ciiii Gropo, bo nas zlinczują.

Tak szeptem: hurraaaaaa!
      • migos Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 18:54
        kłaniam!
        • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 08:07
          Ktoś usiłował buchnąć lato, a w zamian zostawić mi katar.
          Zorientowałam się w porę (i w selerę), ale lato troszku podupadło.
          Nic to, wrócimy do formy błyskawicznie!
          Dzień DOBRY!
          • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 09:31
            Witam brzoskwiniowo.

https://img32.imageshack.us/img32/4428/090709rozne007.jpg
    • g0p0s Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 13:54
      Podobno można sobie popatrzeć gdzie są burze:
      www.gdziejestburza.pl/
      Ale. Dwie mapki pokazują całkowicie inne lokolizacje. Drugie ale.
      Zegar pokozuje czas do odświeżenia, z tym że obraz się nie zmienia.
      Jeżeli z takiej jakości danych są prognozy, to nic dziwnego że takie
      są.
      • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 14:49
        Witamsmile

Eulalijo, Gropo, ekhem..no same wiecie, co chcę powiedzieć, piątkę przybijam i
        tak dalej...wink
        • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 15:15
          No dobra, zmokłam, ale już w drodze ZZZZZZZ jeziora wink
          • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 15:23
            NO! wink))
            • goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 17:07
              Przywitalam sie sie gdzie indziej. 22C i slonce.
              Zastanawialam sie rano czy dziecku dac do przedszkola polar czy zwykla bluze
              bawelniana.
              Do cholery, ze sie brzydko wyraze, gdzie jest lato?!! Jestesmy 7 stopni ponizej
              normy.
              • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 17:21
                goonia napisała:

>Jestesmy 7 stopni ponizej
                > normy.

Gooniu,ja wczoraj gdzieś przeczytałam,że lipiec jest najbardziej
                deszczowym miesiącem w Polsce! Zdziwiłam się bardzo,bardzo.
                A co możemy w takim razie powiedzieć o październiku i listopadzie?
                • romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 17:50
                  Oczywiscie, bo w lipcu Slonce jest w znaku Raka. Jest wilgotnie i barowo, trzeba
                  sie chowac do domow i grzac w nogi, to sa zjawiska raczewink. Slonecznie jest
                  najczesciej odkad Slonce jest w Lwie. Koniec lipca, sierpien.
                  • goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 17:54
                    A ja pamietam, ze kiedykolwiek wyjezdzalismy na wczasy w lipcu, to bylo zimno i
                    padalo. To bylo 30 lat temu, a od tamtej pory ocieplenie globalne i te sprawy, i
                    faktycznie lipce sa duuzo lepsze (pogodowo). Moze w tym roku sie wyjatkowy
                    trafil deszczowy podolecsad
                  • cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 18:55
                    romy_sznajder napisała:

>Slonecznie jest
                    > najczesciej odkad Slonce jest w Lwie. Koniec lipca, sierpien.

A wrzesień,romy,a wrzesień?
                    Co na temat pogody w tym miesiącu tego roku powiesz,albo co gwiazdy
                    mówią?
    • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 10:56
      Cześć. Jak ja lubię piątki!
      • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 11:17
        A szóstki?
        • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 11:50
          lylika napisała:

> A szóstki?

Szostki to ja lubie. Chociaz nigdy nie trafilam smile

Nareszcie weekend! Witam smile
          • rosarioflores Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:01
            Właśnie wchłonęłyśmy z moją najmłodszą córką miskę bobu, starsze wyjechały na
            Mazury zażywać wakacji. Testujemy też nowy nocnik. Zielony, z pozytywką
            niestety. Witam się z Państwem w ten piękny letni wieczór.
            • asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:23
              Czesc Rosario, pieknie tak bobowo zagaic. Witaj w Bobowie
              Mnie jeszcze tydzien + 2 dni zostalo dom miski. Odliczam sobie na palcach.
              • rosarioflores Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:35
                aia, bo ja bobomaniaczka jestem. A dlaczego Twoja bobomiska tak oddalona w
                czasoprzestrzeni?
                • asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:42
                  bo dopiero w nastepna niedziele dotredo krainy gdzie bob jest czczony w swej
                  najdoskonalszej postaci.
                  Pozdrawiam ze Sztokholmu.

Cholera by wziela ten libanski bob w puszkach tu latwo do kupienia, on jest w
                  cienkim occie. W napadzie abstynencji zjem, ale co to jest za bob jak ssie po
                  nim i musze zazyc rozowa tabletke ?
                  • rosarioflores Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:52
                    Oj, kochana ja mam przepis na bób po libańsku. Składnik główny to świeży bób z
                    wody, który się miesza z pysznym sosikiem, który to sosik może zabije octową
                    nutę w libańskiej puszce ze Sztokholmu. Trzeba zmieszać słuszną łyżkę miodu z
                    łyżką musztardy, do tego 2 zęby czosnku, przeciśnięte przez praskę. Wlewamy w to
                    stopniowo oliwę z oliwek, cały czas maziaję mieszając. Doprawiamy sokiem z
                    połowy cytryny, ja dodaję jeszcze kapkę octu balsamicznego. Sosem zalewam bób i
                    już. Pozdrawiam.
              • goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 22:59
                Witam,
                Zanim sie dzis doczlapalam, to wszyscy wybyli, no ale trudno sie mowi.
                Jakis zbrodzien ukradl internet. Matko jak ja sie wycierpialam. I tak sobie
                mysle, co ja bym z robila w pracy, w ktorej nie mozna sobie prywatnie w
                internecie wedrowac? Zgroza mnie ogarnela.
                • groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 23:28
                  Jedni wybyli, inni przybyli, bo na zewnątrz wieczór taki więcej przepiękny, ale
                  komarzyce żrą, jakby się wściekły.
                  To prawda, Gooniu, bez interneta, to w ogóle, głowa nie ta. Znaczy, bez
                  internetu. Bo niby da się żyć, i owszem, ale co to za życie. Nazbyt realne,
                  czasami. I komarzyce w nim żrą.
                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 23:41
                    Ha! No to jest cos, co mnie pociesza smile Niewazne, ze nie moge nad wode, trudno,
                    nie bylam na spotkaniu lipcowym, ale...

TU NIE MA KOMAROW!!!!

i tym optymistycznym akcentem smile
                    • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 11.07.09, 08:25
                      Mokro. Chłodno. Bry.
                      • kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 11.07.09, 09:34
                        Cześć wszystkim!
                        • doratos Re: Dzień DOBRY w lipcu! 11.07.09, 21:29
                          No to jak się wszyscy tak pięknie witają to i ja,witam,cześć i
                          czołem,rączką macham do wszystkich na dole,bo ja na mapie to chyba
                          najwyżej,u nas na Kaszubach też pada,na szczęście ja z tych co za
                          pomarańczową mordą nie przepadają,odżywam w średniej
                          temperaturze,powyżej 20 stopni zaczynam powoli flaczeć,jak balonik z
                          którego ktoś spuszcza powietrze,a jak jest 30 stopni to najlepiej
                          kocyk,książka i na bujawkę do cienia!
                          • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 11.07.09, 21:43
                            Obiecałaś "Hymn" kaszebski i co? Dziecka nie dostarczyły? Prosiemy, po staropolsku prosiemy i się kłaniamy uniżenie, bo bardzo chcemy sobie przypomnieć.
                            To mówiłam ja, Kryśka. smile
              • goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 17:11
                Witam,
                Gdzie jest lato? U mnie ziab, kto to slyszal, zeby w polowie lipca stopy marzly!
                • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 15.07.09, 08:07
                  Witam. Pogoda na dwa p. Parno, ponuro.
                  • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 15.07.09, 08:26
                    U mnie tylko pierwsze. A tu czereśnie i wiśnie trzeba rwać na
                    gwałt...
                    Dzień dobry.
    • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 12.07.09, 08:41
      Dzien dobry! Dzis dzien pelen wrazen, zatem zegnam sie jednoczesnie smile Wam tez
      zycze udanej niedzieli.

Pusto tu dzisiaj smile
      • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 12.07.09, 08:51
        Świtem bladym w niedzielę. Bry...
        • edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 12.07.09, 09:25
          wstawać, wstawać, pogoda piękna, idziemy na plażę smile
          • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 12.07.09, 10:06
            Siemanko. Pięknie na świecie. smile
            • gabrielle Re: Dzień DOBRY w lipcu! 12.07.09, 10:22
              Dzień dobrysmile
              Idę myć łazienkę.
    • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 06:37
      Ponoć w Warszawie ma być przez trzy dni lato.
      Idziemy z owczarkową sprawdzić te hiobowe wieściwink
      Witam.
      • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 07:47
        U mnie wprost przeciwnie: sino i mokro.
        • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 09:18
          Witam wszystkich. smile
      • mkostki Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 09:54
        No to ja przynajmniej przetestuję klimatyzator, co to mi go
        montowali przez pół soboty i narobili syfu jak cholera. Z rozpaczy
        poszłam się wieczorem upić i w niedzielę zdychałam i syf
        nieposprzątany nadalsmile A jak się klimatyzatora włączy, to przy
        komputerze wysiedzieć nie mozna, bo wieje prosto w karksad Trzeba
        będzie zmienić lokalizację kompa.
        W każdym razie będąc właścicielką mieszkania o ekspozycji południowo
        zachodniej - co w przetłumaczeniu na ludzki język oznacza, że Żółta
        Morda oślepia w godzinach od 15 do oporu - bez obrzydliwego
        urządzenia chłodzącego wyżyć już nie mogłam. Osobnik Zakontraktowany
        najbardziej się cieszy z tego, że rurka od klimy odprowadza wodę
        wprost do kwiatka na balkonie, jakieś to praktycznesmile
        • hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 10:59
          Dzień dobry.
          Nie powiem gdzie byłam, jak mnie nie było coby nie denerwować żyjących w
          betonach. Powiem tylko że pogoda kiepściutka była, jak na wypad na północ Polski.
          • kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 11:11
            Witamsmile
            • ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 07:47
              Dzień dobry! Coś mi się widzi, że dzś... no, co zrobię?
              Dzień dobry!
              • eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 08:02
                Na Targówku jest to cholerne lato. Wielka, wstrętna żółta morda
                śmieje się złośliwie. Rozstawiam wiatraki i szlak wody mineralnej.
                Nie dam się!

Witam.
                • lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 09:54
                  Na Żoliborzu cudnie. Słoneczko przygrzewa, ptaszki się pluszczą w pojemniku z wodą, kwiaty się uśmiechają. Cudne lato. smile
                  https://img505.imageshack.us/img505/6962/090714begonie.jpg
                  • aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 10:33
                    Dzien dobry. Na dworze upalnie, a ja mam coraz mniej czasu na
                    przyjemnosci.

Jeszcze "tylko" 23 dni...
                    • hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 11:00
                      To tylko u mnie zamiast słońca jest zapamulone niebo?
                      Dzień dobry.
                      • konopika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 14:51
                        Witam gorąco w słonecznym dniu.
                  • romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 15:00
                    > Na Żoliborzu cudnie. Słoneczko przygrzewa, ptaszki się pluszczą w pojemniku
                    z wodą, kwiaty się uśmiechają.

A co robi sasiadkasmile?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka