ewa9717 01.07.09, 06:08 Pierwsza! Witam w zapowiadanym pierwszym prawdziwym dniu lata ))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 07:56 Ogłaszam, że zbieram podpisy pod petycją o spowodowanie normalnej temperatury, odpowiedniej dla strefy klimatycznej w której mieszkamy. Uprzedzając głosy ewentualnej krytyki proponuję miłośnikom skwaru przeprowadzkę na Madagaskar albo gdzie indziej. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 08:40 Bry. Jadę nad morze. Zamelduję potem jaka pogoda nad Bałtykiem. Odpowiedz Link
felis2 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 08:41 Oj, marudzicie Gdy deszcze niszczą nam plon, A chmury się kłębią bez końca, Na trwogę bijemy w dzwon Prosimy o słońce, błagamy o słońce Słońce i deszcz i wiatr Dzień się budzi noc zapada Ta sama zawsze znana od lat Stara jak ziemia ballada Gdy pola wypala nam żar, A słońce przygrzewa jeszcze, Jak o zbawienny dar Prosimy o deszcze, błagamy o deszcze Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 09:49 Nadal duszno, dobrze, że żółtej mordy brak. Witam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 09:53 > dobrze, że żółtej mordy brak. O to, to Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 10:30 Dzień dobry! No właśnie chyba zrobili nas w konia z tą prognozą. Szukam lata i szukam i wyszło mi, że dziś zamiast spódnicy dżinsy, bo zmarzłam na balkonie PS> Jutro wielki dzień. Jadę po zderzak Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 10:45 E tam, ja byłam w szortach i nawet deszczyk wydał się przyjemnym ciepłym prysznicem. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 11:38 Dzień dobry. Co trzeba zrobić, żeby się dostać do elitarnego klubu wielbicielek chłodu, do którego, jak się zorientowałam, należą Eulalija i Stara.gropa? Papugo, nie wiem jak to zrobiłaś, może jakaś sztuczka psychologiczna, w każdym razie wczoraj złapałam się na myśleniu jak wyglądałby nasz srebrny samochód z kolorowym zderzakiem Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:26 Dzien dobry. Do tego roku bylam zwolenniczka raczej zoltej mordy niz smetnych firan, ale jakos mi sie odmienilo. Moze to ta wilgotnosc powietrza? Kurcgalopku, dobrze ze masz podpis, bo bym sie zastanawiala ktora z was tu pisze Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:45 A to Kurcgalopków jest więcej? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:59 A o tu sie ujawnil forum.gazeta.pl/forum/w,14722,95989339,97306147,Re_Kolekcja_Alicji_.html Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 13:12 aganoreg napisała: > A o tu sie ujawnil > > forum.gazeta.pl/forum/w,14722,95989339,97306147,Re_Kolekcja_Alicji_.html Otóż to. Ja mam jeszcze cichą nadzieję, że Kurcgalopkiem podda się delikatnej sugestii Papugi i przemyśli tego nicka, bo inaczej będzie nam trochę ciężko Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:46 Wystarczy w okresie od połowy marca do połowy października używać z całym przekonaniem określenia "wstrętna, wielka, żółta morda" zamiast zwyczajnie słońce i uważać, że 15 stopni, ulewa, porywisty wiatr to wspaniałe warunki atmosferyczne na plażowanie) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 12:59 I koniecznie rano, po otwarciu ócz, na widok rzeczonej mordy wzdychać: Niech to szlag trafi! Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 13:38 eulalija napisała: > Wystarczy w okresie od połowy marca do połowy października używać z > całym przekonaniem określenia "wstrętna, wielka, żółta morda" > zamiast zwyczajnie słońce i uważać, że 15 stopni, ulewa, porywisty > wiatr to wspaniałe warunki atmosferyczne na plażowanie) stara.gropa napisała: > I koniecznie rano, po otwarciu ócz, na widok rzeczonej mordy > wzdychać: Niech to szlag trafi! Może nie mam aż tak i słoneczną pogodę z miłym wiaterkiem i temperaturą bliżej 20 stopni i mniej nawet lubię. Na przykład w maju lub we wrześniu. Poza tym jednak wszystko pasuje. Do tego mam okropną alergię na słońce. Uprzejmie więc proszę o przyjęcie mnie do Waszego klubu, mogę na początek zamiatać (niespiesznie) i serwować napoje chłodzące Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 13:44 Kurcgalopku, jesteś po prostu wzorcem członka tego klubu 20 stopni i mniej to ideał od którego coraz bardziej się obecnie oddalamy, niestety. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:16 Bardzo dobrze, zatem mogę być w klubie w charakterze wzorca. To jeszcze mniej męczące niż serwowanie zimnych napojów Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:40 kurcgalopek napisała: > słoneczną pogodę z miłym wiaterkiem i temperaturą bliżej > 20 stopni i mniej nawet lubię. Na przykład w maju lub we wrześniu. Poza > tym jednak wszystko pasuje. Ja głosuję za okolicą 20 stopni od maja do września a nie w maju i wrześniu! Odpowiedz Link
groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:45 Dodam: nawet do samego października. I ani kreski więcej. I się podpisuję wszystkimi ręcyma. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:48 No to jest nas wiecej. Trzeba będzie jakieś referendum w tej sprawie zrobić. 100 tys. podpisów i sprawa wygrana Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 14:52 Potrenuję podpis lewą ręką. Każdy głos na wagę złota Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:03 Ja jestem dwuręczna, więc moje dwa podpisy macie Odpowiedz Link
marta_k-a_78 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:11 postuluję ograniczenie działalności żółtej mordy w terenie zabudowanym. na plażach, polach, zbiornikach wodnych może sobie świecić.. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:13 A podpisujcie się nawet nogami, nic Wam z tego nie wyjdzie. Jest ślicznie, słonecznie, cieplutko i nie ma żadnej duchoty. Mogę się nawet zgodzić na to, że jest upalnie. Upały latem, to nie przestępstwo. Kto nie lubi może się wybrać na urlop do białych niedźwiedzi. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:30 Lyliko, ja uwielbiam upaly, te zolta wielka morde tez - ale na urlopie. Uwazam to za niesprawiedliwe, ze caly tydzien jest pieknie, slonecznie i goraco, a w weekend leje Postuluje o zmiane proporcji. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:33 Każdemu po pilocie do pogody i będzie sielanka Odpowiedz Link
groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 15:43 Aha, już widzę tę sielankę. Wyłączysz komuś niechcący jego ulubioną pogodę i wtedy dopiero się zacznie... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 16:11 Odpowiadam: lato jest u mnie. Było też nad morzem, bosmy raniutko pojechali na róże, a potem nawet się zamoczyliśmy. Po powrocie nadal mam lato. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 17:54 Potwierdzam. Nad morzem lato uśmiecha się żółtą mordą. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 21:12 Witam,ja wprawdzie z frakcji ciepłolubnych ale niekoniecznie toleruję taką wilgotność jaką mamy,a nawet powiem,że jej wcale nie toleruję.Na szczęście dziś mam czym oddychać,włączyłam klimatyzację i da się żyć. Wstrętne komary się ujawniły i co wieczór przed snem urządzamy z MLP polowanie na nie,bo inaczej by nas zagryzły. Serdecznie zazdroszczę tym co nad morzem i nad jeziorami i w górach,słowem wakacjuszom. Nie,nie z powodu komarów,a żółtej mordeczki na niebieskim. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 22:10 Odpukać w niemalowane wieczór mamy bardzo ładny. Ciepło, lekki wietrzyk, niespecjalnie wilgotno i nawet komarów nie ma. Tak to ja mogę żyć Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 23:19 Jakieś pół godziny temu zaczęły się ruszać listki na topoli O wskazaniu higrometru nie wspomnę, żeby członków KWWWŻM* nie irytować. *Klub Wrogów Wielkiej Wstrętnej Żółtej Mordy )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 23:32 lipcowe halojki przesyla wasza asia. a niech to piorun jak w moim biurze goraco, w sypialni lez, uciekam, mam zamiar wystawic lozko na podworko.... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 01.07.09, 23:34 No co Ty? U mnie na(kocioworkowym nota bene) higrometrze tylko(!) 80%! Dawno tak mało nie było! Na dworze rześko i jedyne 22 Celsjuszki! Jest czym oddychać niezależnie od klimy,którą dobrą chwilę temu wyłączyłam i teraz mam w domu dwie strefy klimatyczne:zachodnią chłodną i wschodnią lepką. Granica przebiega za drzwiami od living roomu. Sypialnia niestety w niewłaściwej strefie... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 06:55 Matko, jak duszno! Co jest, żeby człowiek rano spać nie mógł???? Jadę się potaplać Dzień dobry! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 07:49 Witam wszystkich. Zazdraszczam, Ewo. Mnie się jezioro już śni po nocach. Czy trawniki naprawdę trzeba zaczynac kosic hałaśliwymi urządzeniami już o siódmej rano? Panowie właśnie skończyli... Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 08:50 Dzień dobry. Wczoraj jak byłam zalatana służbowo to świeciło piękne słońce. Dzisiaj jak mam wolny dzień (zaznaczam że tylko ten jeden jeszcze nad morzem) to wisi bura ścierka nade mną. Ja tak wcale nie wielbię słońca. Ja je po prostu toleruję i umiem z nim żyć na polskiej plaży. To jedyne miejsce gdzie zniosę każda temperaturę. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 09:40 Na nadmorskiej plaży to nawet ja lubię słońce. Koleżanko, nie denerwuj ludzi opowieściami o morzu, jak inni siedzą zamknięci w budynkach i szczelnie zapięci po szyję Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 10:04 To tylko dzisiaj tak mam, jutro już szara rzeczywistość. Ale dobry i jeden dzień nicnierobienia. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 10:37 Dzien dobry, sloneczny i upalny - cd. Dzisiaj w ramach ochlody idziemy na punting. Ale dopiero po pracy, wiec do tego czasu posiedze w klimatyzowanym biurze. A nad morze tez bym pojechala... nawet to tutejsze, bo klify mi sie spodobaly Tylko to jest taaaak daaaaaleko... Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 11:13 aganoreg napisała: > Dzien dobry, sloneczny i upalny - cd. Dzisiaj w ramach ochlody > idziemy na punting. ... To znaczy będziesz grała w rugby, obstawiała konie czy pływała łódką? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 11:20 To ostatnie Atrakcja Cambridge, a jeszcze nie mialam okazji sprobowac Odpowiedz Link
groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 14:14 eulalija napisała: > *Klub Wrogów Wielkiej Wstrętnej Żółtej Mordy" Kurcze, czyli do tego klubu jednak się nie nadaję, bo nie znoszę mieć wrogów i w sumie bardzo lubię to nasze śliczne słoneczko, tylko od zbyt wysokiej temperatury coś mi się robi nie tego... To pobędę sobie w sekcji "PŚTiC", czyli "Przyjaciół Średnich Temperatur i Cienia", nie ma wyjścia. A poza tym, to dzisiaj burza idzie za burzą i burzą pogania, więc jest bardzo atrakcyjnie. Miłej reszty dnia wszystkim! Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 15:03 Możemy pomysleć nad inną nazwą, Klub Morsów wprawdzie już zajęty ale przecież nam pomysłów nie brakuje. Fakt, ci "wrogowie" jakoś wrogo brzmią, ale to już późno było, w kość w dzień dało to i nazwa z kłami i pazurami poleciała Jak patrzę na moją biedną, uchetaną, zgrzaną owczarkową to mi się smutno robi, że jej nie mogę nijak pomóc Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 15:14 Czy ktoś mógłby mnie przywitać chłodno, a wręcz ozięble? Odpowiedz Link
groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 15:54 Najbardziej chłodne przywitanie, jakie przychodzi mi do rozgrzanej głowy, to: dzień dobry, czy pani tu na długo?, a ze słów najbardziej oziębłych, jakie znam, to: spadaj... Ale niestety, Kociu, ja ich nie używam, więc na mnie nie licz Pardon, dzisiaj ja mam sraczkę słowną, hihi, pewnie przez te burze, ale już spadam, już, już. Odpowiedz Link
goonia Do Kocia i nie tylko 02.07.09, 17:13 Moge Cie powitac ozieble (acz niechetnie to robie), nawet mokro moge powitac. Ranek objawil sie zachmurzonym niebem, mokrymi ulicami i 16 C. Taka pogoda to sobie moze byc kurna w marcu a nie w lipcu! Co do cichego koszenia , moj malzonek nabyl ekologiczna kosiarke, w postaci takiego pocietego walca. Jak to halasuje, to Wy nie macie pojecia. Do diaska z ekologia, toz czlowiek ogluchnac moze i jeszcze trzeba po tym trawe grabic! Milego dnia wszystkim zycze. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 17:39 kurcgalopek napisała: > wczoraj złapałam się na myśleniu jak wyglądałby nasz srebrny > samochód z kolorowym zderzakiem Pewnie ładnie by wyglądał Polecam granat Aczkolwiek mój już granacik już zdjęty i założona nowa dupka, pasująca do reszty. Pan w serwisie skomentował to tak: "no, nareszcie normalny kolor, prawda?" Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 17:40 Hm. Coś mi się stało z sygnaturką? Buuu... Czy tylko u mnie się nie otwiera, czy u Was też? Przecież otwierała się, a nic przy niej nie dłubałam.... Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 17:53 Widzę papugę, znaczy się mówię teraz o obrazku, nie o Twojej, Papugo obecności na forum. A co, Ty nie widzisz? Przy okazji - gratuluję nowego zderzaka Nareszcie, chociaż nie zdziwiłabym się, gdyby teraz po powrocie do normy czegoś Ci było jednak brak Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 19:24 No to żeby się nie narazać, nie powiem, że fajnie było popływać ... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 19:55 kurcgalopek napisała: > Widzę papugę, znaczy się mówię teraz o obrazku O! To się bardzo ciesze, znaczy u mnie coś siadło, ale mam nadzieję, że chwilowo. > Przy okazji - gratuluję nowego zderzaka Nareszcie, chociaż nie zdziwiłabym > się, gdyby teraz po powrocie do normy czegoś Ci było jednak brak Ha! No właśnie, tak mi jakoś teraz dziwnie, przyzwyczajać się zaczynałam, było dracznie, a teraz tak bez polotu Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 21:54 Chyba jednak coś się pochrzaniło z Twoją sygnaturką. Widzę same literki i cyfeki zamiast Papugi. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 21:56 no patrzcie, a ja widzę Papugę. A u Ciebie, Lyliko piękne kwiaty. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 21:58 Lilka się anagramuje na lilak, to sobie bez wkleiłam. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 22:04 lylika napisała: > Lilka się anagramuje na lilak, to sobie bez wkleiłam. o rzeczywiście! Wolę nie dociekać na co się anagramuje kurcgalopek, więc ja raczej kwiatka sobie nie wstawię Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 09:10 Co to? Wszyscy jeszcze śpią? Piękna pogoda, wstawać! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 02.07.09, 21:56 papuga_ara napisała: > kurcgalopek napisała: > > > Widzę papugę, znaczy się mówię teraz o obrazku ... Było i nie ma. Ki licho? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 10:01 Ja tu byłam kole czwartej w nocy, chciałam nawet wątek dla kręcących piruety załozyć. No ale teraz jestem wyspana, kawa i do woooooody, bo inaczej żyć się nie da. Dzień dobry! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 10:10 Cześć. Kocham lato, ale nie na blokowisku. Też mi się chce do wody... Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 10:30 Czesc. Wczoraj bylam tylko na wodzie, chociaz 3 osoby plywaly obok lodki. Podziwiam determinacje (niespelna metr glenokosci i wodorosty) Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 12:07 Dzieńdoberek. Wodę to ja dzisiaj widziałam tylko przy podlewaniu kwiatków. Biedne te roślinki. Zastanawiam się czy tym na tarasie nie zainstalować jakichś parasolek (nie do drinków, większych) bo słońce na nie praży niemiłosiernie. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 12:34 Cześć Kochani!! Lyliko, piękny bez!! I do nicka pasujący, a jakże! A mnie się chyba papuga naprawiła, bo już ją widzę normalnie Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 15:46 Chyba przegła, oj, przegłam! Górną górę kadłuba mam w kolorze tej papugi abo innej Indianki, pewnie przyjdzie mi i spać jak starej Indiance w grobie, czyli na siedząco. Ale Piaf! A co tam! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 16:10 Biedactwo ty moje! Aż przestałąm ci tej wody zazdrościć! Natychmiast popsikaj indiankę panthenolem! Chucham ci chłodem na raczą skórkę! Chu! Chu! Chu! Choć sama chyba tez przegięłam nieco na balkonie. Nie, nie spiekłam się, tylko zaczynam wyglądać jak dziecko cyganów. Z wyjątkiem twarzy. Ta bowiem zawsze pozostaje blada, co ciekawe. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 16:12 A mnie wystarczy 20 minut na dworze (nawet nie w pelnym sloncu - tyle, co droga do pracy) i nos i policzki mam czerwone. Chyba czas do dermatologa Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 17:06 Termometr szaleje, rano bylo 17 C. Zima normalnie. Strajk w pelni, dziecko nie ma zadnych zajec. Chyba wybiore sie w ramach zadoscuczynienia na kolejke gorska. Z dzieckiem oczywiscie Milego weekendu. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 21:45 Gooniu, co tam się u Was dzieje? Przecież zawsze synonimem wszelkiej szczęśliwości była KANADA, panie dziejaszku, kanada. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:26 Cześć,witam. Wydawałoby sie,że tydzień roboczy się skończył,ale to tylko plotki były. W moim przypadku przynajmniej,bo jutro też mam dzień roboczy tak do 14-tej,niestety. Później za to hulaj dusza,ha! Czy ktoś wie czy WŻM(wielka żółta mordeczka!) będzie obecna w łickend na niebieskim? Skorzystałabym z uroków lata,w końcu. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:43 lylika napisała: > Bądź spokojna. Mam zamówioną. Pogodę? Słoneczną? Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:44 goonia napisała: > Termometr szaleje, rano bylo 17 C. Zima normalnie. > > Strajk w pelni, dziecko nie ma zadnych zajec. Chyba wybiore sie w ramach > zadoscuczynienia na kolejke gorska. Z dzieckiem oczywiscie > Milego weekendu. Czyżbyś Gooniu podobnie jak moja siostra cierpiała z powodu strajku śmieciarzy? Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 18:35 Przepraszam, nie zauwazylam pytania. Cierpie i owszem, choc moja dzielnica ma prywatny wywoz smieci, to wszedzie indziej sie zaczyna robic smrodliwie Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 18:53 Znowu mi post wskoczyl tak gdzie nie powinien, to wyzej do Kurcgalopka mialo byc. Jesli chce odpowiedziec na czyjs post to klikam na odpowiedz przy tym poscie? tak robie a wychodzi jak widac, czyli zle Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 03.07.09, 22:42 kocio_pierzaczek napisała: > Biedactwo ty moje! Aż przestałąm ci tej wody zazdrościć! Natychmiast > popsikaj indiankę panthenolem! Chucham ci chłodem na raczą skórkę! > Chu! Chu! Chu! Dzięki, Kociu, za chuchanie.Takie przegięcie funduję sobie regularnie 2-3 razy na sezon od ... lat. Mam wprawę, jutro po prostu pojadę pływać raniutko, po cienistej stronie jeziora A korzystać z lata się należy, bo zaś straszą ochłodzeniem i deszczami, tfu, tfu, tfu! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 07:14 Wstawać, wstawać!!!! I na łono pomykać, bo upał się robi! Ja już w blokach startowych. Miłego dnia! Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 10:40 Nie krzycz tak od rana Wlasnie wybieram sie na zwiedzanie okolic. Milego dnia! Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 10:50 Witam półprzytomna. Nie wyspałam się, bo od 5 rano przeokropnie wył gdzieś alarm. Co robicie jak się nie wyśpicie? Kładziecie się w środku dnia jak nadarzy się okazja czy też dzielnie przetrzymujecie do końca? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 11:12 Kurcgalopku, z reguly staram sie wytrzymac do wieczora (o dziwo, wtedy juz mi sie nie chce tak spac). Jesli zdarzy mi sie drzemka w ciagu dnia, to noc mam z glowy. Ale ja w ogole kiepsko sypiam. Pozdrawiam! Upal chyba nie poprawia samopoczucia? Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 10:53 Siemanko. Kosiarki od siódmej rano zagłuszyły Ewę. Miłego. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 11:25 No to ja po pierwszej turze z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku uderzę w komono. Po obiedzie druga strona jeziora Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 21:18 Witam. I co tam? Rozumiem,że kosiarki Was zagłuszyły? Mnie zagłuszają trzy imprezy pod moim balkonem: dwie widać,słychać i czuć,a trzecią tylko słychać,w tej chwili Iron Maiden leci,no,energetyczna muzyka to jest,uch,bardzo energetyczna! A teraz to zaraz burza będzie,bo pies to raportuje i szczeka na odgłosy burzy,dobrze,że pościel zdążyłam zebrać z balkonu,ale znów pranie będę suszyła w domu I co z tym latem,ja się pytam? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 21:48 Specjalnie dla Barona po tym obrazku może przemówi fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lg/bh/bdjw/0OEZNJC4NpMBu2oIzB.jpg" border="0" alt="fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lg/bh/bdjw/0OEZNJC4NpMBu2oIzB.jpg"> Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:38 No bardzo mi przykro, na podglądzie jest. Jak kto ciekawy to zapraszam do mojej galerii. Pozdrowienia ze Świętej Katarzyny to są Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:46 Zgłaszam,że burza przeszła bokiem,Kropek śpi,a ja gotuję obiad,ufff,jak gorąco...ufff,mięsko się dusi i...dobrze mu tak! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 23:04 cytrynka6543 napisała: > Zgłaszam,że burza przeszła bokiem,Kropek śpi,a ja gotuję > obiad,ufff,jak gorąco...ufff,mięsko się dusi i...dobrze mu tak! ... Co dusilaś poza mięskiem? Kryminał z tego będzie? Może konkurencja dla Edyty? Jak Edyta się nie pospieszy z pisaniem, to urwę Jej głowę przy samych piętach. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 23:09 )) Sama siebie dusiłam... Niestety klimatyzaja ma swoje fochy i leje wodą w domu zamiast poza nim...,ech nowoczesność... Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:46 kolejna próba, jak się nie uda, to się poddaję Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:50 a teraz mi Grohę ucięło, no szlag mnie trafi, za wolno mi to wszystko tu działa i cierpliwości brak Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:54 Przecież jesteście obie, nic nie ucięło. Co Wy jecie? Piankę do golenia? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 23:01 lylika napisała: >Co Wy jecie? Piankę do golenia? ??? Jaki Ty dziwny smak masz...? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:54 Udała się,och jak się udała!!! SMACZNEGO! Ale dlaczego tylko pół??? Jak szaleć to szaleć,trzeba było zjeść całego,chlup,ślinę obtarłam. Oj,Edyta,narażasz mi się,oj narażasz! CAŁEGO,CAŁEGO!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 00:17 O ludzie jakie te baby zerte na pianke ! Dobrze, bardzo pieknie, na zdrowie. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 04.07.09, 22:12 Bardzo przepraszam 3 km od granicy W-wy lato jest i to nawet normalne, nie tropikalne. Od trzech dni nie padało, a od dwóch temperatura i wilgotność są zupełnie znośne. Na dodatek dziś mieliśmy wieczorem piękną tęczę. Odpowiedz Link
gabrielle Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 10:05 Obrzydliwa ta niedziela. Obrzydliwa. Zależało mi na tym, żeby wczoraj nie padało, bo chciałam wyskoczyć za miasto, to nie. Od rana co 5 minut. Jak dziś już dupa blada, a z rozrywek czeka mnie sprzątanie papierzysk, to piękne słonko. Obrzydliwa niedziela. Ps. Czy w nadchodzącym tygodniu to ma być ładnie czy beznadziejnie? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 11:01 Mamy sie. U mnie dla odmiany pochmurno i nawet kolo szostej popadalo. I dobrze, przynajmniej jest czym oddychac. Co nie oznacza, ze za tydzien nie bede marudzic, ze ciagle zimno i pada Milej niedzieli! Odpowiedz Link
edeka5 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 12:00 ewa9717 napisała: > Po obiedzie druga strona jeziora Ewa, uważaj, wczoraj w telewizorni podawano, że jakieś jezioro w Twojej okolicy, parzy i zostawia paskudne zmiany na skórze. Sprawdź które to. Nazwy nie podano, tylko że są nad nim ośrodki wczasowe. Ale jak Ci nic nie jest to pewnie nie Twoje. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 12:24 Ha, wiem. Ja tam nie jeżdżę, ale obawiam się, że teraz nad moimi pustymi zrobi się tłocznie. Pasmotrim, uwidim. Dziś zdązyłam przed deszczem skosić trawnik, ale co z tego, skoro w nagrodę kąpiel w łazience. Tylko i li... Dzień dobry? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:32 Cześć,lunęło i wygląda na to,że długo lać będzie. Psia jego kostka,co za lato... Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:35 Bylo narzekac na slonce??? Czy wiecie, ze od kwietnia do teraz, na pd Wawy nie bylo ani jednego slonecznego weekendu? Zgroza! Ja bez slonca nie odpoczywam. Musze miec balkon, weekend, slonce, wtedy sie uwalam i odsypiam, i czuje ze zyje. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:38 A czy ja narzekałam? Ja z tych ciepło i słońcolubnych. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:43 A, to pardąsik Chlubny wyjatek Weszlam tu kiedys, do tego watku i zaraz wyszlam, bo same narzekania były, ze co to za lato ze słoncem i kto to widzial, skandal nie ma czym oddychac i jakies zólte coś na niebie Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 15:48 Pardąsik taki ładny,że przyhołubię na chwilę. A ze słońcem to mam tak jak Ty,ma być,bo inaczej jestem do nie do życia. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień DOBRY w lipcu! 05.07.09, 16:27 Dzień doberek!Sorki za milczenie,ale mam kłopoty z netem{teraz też piszę od koleżanki córy}.Tęsknię za Wami,niestety nieczęsto mogę korzystać z neta tej koleżanki. A co do słońca,to u nas przez kilka ostatnich dni miałam go w nadmiarze,na szczęście dziś jest chłodniej. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 01:32 Dzień dobry, bo właśnie już się zaczął. Wybyczyłam się rozkosznie, bo to 3 dni urlopu + 2 dni weekendu, w ramach akcji "Bądź turystą we własnym mieście" udałam się do Łazienek, w których nie byłam ze 20 lat (wrażenia mieszane z przewagą pozytywnych), kupiłam sobie ładną bluzeczkę (już nie w Łazienkach) i kwiatek na balkon pt. niecierpek, bo anemony, com je wysiała w maju, okazały się porażką, parę razy obserwowałam tzw. ścianę deszczu nad miastem... itd itd. No dobra, resztę strumienia świadomości już wam daruję Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 09:01 dżem dobry, a najlepszy truskawkowy jeszczze tylko, zakupy, pranko, prasowanko i siu nad morze miłego dnia wszystkim Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 09:04 Też uważam, że truskawkowy najlepszy Witam. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 10:40 Cześć. Jaki miły początek tygodnia. Odpowiedz Link
gabrielle Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 10:46 Och, kociu! Pojęcia nie masz, jaki miły! Dostałam zgodę na praktyki studenckie w Warszawie. W Olsztynie, gady nakrapiane, brać nie chcą całkiem. Jeden problem z głowy Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 11:07 Dzien dobry, znowu mamy poniedzialek Zauwazyliscie, ze jest dopiero 6 lipca, a mamy juz 115 wpisow powitalnych? Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 11:21 Witam słonecznie. Dżem to ja lubię z czarnej porzeczki i jeżynowy. Bzytko, a jakieś zdjęcia w Łazienkach robiłaś? Chętnie bym obejrzała Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 13:10 hortensja66 napisała: > Witam słonecznie. > Dżem to ja lubię z czarnej porzeczki i jeżynowy. > Bzytko, a jakieś zdjęcia w Łazienkach robiłaś? Chętnie bym obejrzała Witaj Hortensjo! (wszyscy inni tyż) Trochę zdjęć zrobiłam, niektóre fajne, zamieszczę wieczorem. Odpowiedz Link
gabrielle Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 11:49 Bo jest ciepło i wszyscy są zadowoleni z życia. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 11:58 I odwalili prace polowe, więc mogą w spokojności ducha popływać Dzień dobry. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 12:01 Prosze poplywac i za mnie, bo chyba w lipcu nie uda mi sie nigdzie wyrwac. Chyba ze na basen Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 14:27 Ja wczoraj nie wytrzymałam i wlazłam do Zalewu Zegrzyńskiego. Jeszcze żyję. Na basen strasznie mi się chce... Odpowiedz Link
migos Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 15:25 dzień dobry. Myśmy z Puchatkiem też wleźli. Ciągle żyjemy. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 15:30 Zaraz "wleźli". Ino pięty zamoczyli. Mnie tylko sucha głowa została, nie chciałabym jednak stracić włosów. Odpowiedz Link
migos Re: Dzień DOBRY w lipcu! 06.07.09, 15:32 ale zanurzaliśmy bardzo intensywnie! z wigorem! i z uporem! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 06:13 Wstawać, wstawać! Kolejny słoneczny dzień. Dziś zapraszam na wycieczkę do Mielna )) Dzień dobry! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 09:45 Ewo, igrasz, igrasz i się doigrasz! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 09:46 I co jej zrobimy, Gropo? Cześć. Wszystkim. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 10:19 To brzmi jak grozba karalna Gropo Dzien dobry! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 10:22 To będą "przyjacielskie" odwiedziny )) Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 12:33 Witam Burzowo dziś u mnie. Mam nadzieję, że u Was ładniej. Wiśniowy koszyk wygląda bardzo kusząco. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 15:31 Witajcie Naszła mnie była refleksjataka, że - wnosząc z treści - tytuły wątków powitalnych powinny oscylować wokół zagadnień meteo, jak choćby: "lipcowe deszcze", albo "czerwiec pod chmurką", albo "pada śnieg, pada - dzień dobry w styczniu" Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 15:41 no tak, mamy wątki powitalno-meteorologiczne... Mnie naszła jeszcze inna refleksja, otóż kiedyś temat pogody był jednym z najbardziej neutralnych. Jak nie wiadomo było co powiedzieć, to można było zawsze wtrącić uwagę "lato mamy piękne tego roku" i już robiło się miło i przyjemnie. Teraz nic z tego, dyskusje o pogodzie rozpalają że aż strach - temu za zimno, tamtemu za gorąco, wszystkim od razu ciśnienie skacze (niezależnie od tego czy są meteopatami) i awantura gotowa Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 17:55 Matko, jaka była wszędzie poza wodą duchota, no, kurde, rychtyk Targówek )) Najbliższy tydzień jednak w lokalnych wodach )) A jakby co, najpierw przyślijta ryby w gazecie jako znak. Nie muszą być siną barwą na czyjejkolwiej klatce z piersiami (też zaanektowałam) kłute. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 18:14 Ewa, ty się jednak doigrasz. Nie denerwuj mieszczan zamkniętych w korytarzach betonowych ulic. A swoją drogą, z Iławy do ciebie daleko? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 07.07.09, 19:02 Dokładnie na drugi koniec Polski na lewo Odpowiedz Link
romy_sznajder .Dzień..... w lipcu 07.07.09, 19:02 U fryzjera bylam. Jak nie przeklinam, tak mam ochote puscic wiazanke. Mowie, ze chce podciac koncowki. Podciac. Koncowki. Centymetr, jesli rosna nierowne, to wiecej, zeby wyrownac. Koncowki, wyrownac, proste slowa. A ta kretynka mi wyciela z przodu krocej i to z 5cm, taki garnek zrobila. Nawet nie moge zrobic koka porzadnego, cale pasma wylatuja wyglada to ohydnie, jakbym wlosy dopiero zapuszczala. Kurde, nie wyglupiam sie z lazeniem do fryzjera, cieniowaniem, farbowaniem, chcialam tylko wyrownac koncowki. I jakas panna narzuca mi swoja estetyke, bo wie lepiej. Mowi: -Widzi pani, co zrobilam? Tu krocej, tu dluzej i do przodu niech pani wlosy wyciaga i bedzie ladnie. Wrrrr. Grrrrrr. Niby drobiazg, ale sie wkurzylam. Straszny jakis niefart mam ostatnio, do ludzi, do sprzetow, do fryzjera nawet! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: .Dzień..... w lipcu 07.07.09, 19:06 I tak nic tej pannie? Nawet nie nadgryzłaś aorty????? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: .Dzień..... w lipcu 07.07.09, 19:19 Wlosow mi to nie przywroci. Jak juz zobaczylam co robi, to jedynie lodowato spytalam: -Czemu pani to zrobila? Prosilam o cos innego. I tyle. No poza ogolnym wrazeniem ostrego wkurzenia (wkurzam sie wyraznie i widocznie). W salonie (Agnes, Galeria Ursynow, Al. KEN, lokal 47) robilo sie jakos cicho i chyba czekala na cos wiecej, ale wyszlam. W ogole jakas dziwna osoba, wczesniej paplala jakies glupoty, typu: -Widzi pani, klekam przed pania. No to jest obraz osoby, nie kumam takich zartow, co na to dopowiedziec w ogole?? Chciala byc mila, i to jest najgorsze, jak ludziom sie wydaje ze wiedza cos lepiej. Kiedys mi sie trafilo cos podobnego z zegarkiem, do dzis nie moge uwierzyc. Pan "za darmo" wyczyscil mi srebrny zegarek z oksydy. "Zeby bylo ladnie". Odpowiedz Link
aganoreg Re: .Dzień..... w lipcu 07.07.09, 19:59 Romy, jakwreszcie pare lat temu znalazlam normalna fryzjerke, to teraz nikomu nie pozwalam sie tknac. Jadac do Polski rezerwuje termin u Justyny, bo nikomu innemu nie ufam. Za duzo tych "milych" ludzi mialam. Wlosy tez farbuje sama (Justyna tylko tnie). Zaczelo lac. I burzuje Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 07:51 Nad Targówkiem burza. Mało słychać wprawdzie ale leje solidnie. Owczarkowa ocieka, ja powoli dosycham. Ciemno. Witam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 08:04 Ciemno, zimno, wieje i pada. Cudowny dzień ! Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 08:11 Z tym "zimno" to trochę przesadzasz 22 Celsjuszki to raczej ciepło. Idziemy na plażę? ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 08:16 Już miałam plażę i kąpiel jak szłam do pracy w strumieniach deszczu Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 08:23 Ale zaoszczędziłaś na wodzie) Deszczówka podobno świetnie robi cerze)) Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 11:36 Rany boskie, nie trzeba, Aganorequ drogi, ja jestem takie miłe, puszyste zwierzątko. ) Przyjdź na lipcowe, to sama sie przekonasz. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 11:41 Kociu, mam co prawda tylko dwie godziny lotu do Warszawy, ale chyba nie dam rady A poza tym narazilam sie to nie zaryzykuje. Poczekam, moze zapomnisz Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 12:56 U mnie w ogóle ostatnio z pamięcią krucho. I cóż to jest dwie godziny w jedną stronę? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 13:15 kocio_pierzaczek napisała: > U mnie w ogóle ostatnio z pamięcią krucho. I cóż to jest dwie > godziny w jedną stronę? Tylko dodaj jeszcze 2 godziny na lotnisko, godzina z (Wawy nie znam, wiec pobladze) i do tego koszmarne godziny odlotow. Ale mam to na uwadze Btw moj nick to aganoreg z G na koncu - od Norwegii. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 13:33 > Btw moj nick to aganoreg z G na koncu - od Norwegii. Literowke masz w nicku, hi hi Fajnie, po sasiedzku jestes Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 13:40 Asiu, Noreg i Norge funkcjonuja obok siebie A niestety, Norwegia to tylko moja milosc, bo siedze trywialnie w UK. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 16:01 aganoreg napisała: > Asiu, Noreg i Norge ....> Przepraszam, pokielbasilo mi sie: zapomnialam, ze istnieje bokmål i nynorska, no i o UK tez, bo przeciez przedstawialas sie. Juz teraz bede pamietac. Bywasz w Norwegii czy to milosc platoniczna? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 16:08 Niestety, na razie wielbie na odleglosc, ale (cichutko) jest szansa na pobyt sluzbowy. Poza tym, niedlugo konczy mi sie kontrakt to czemu by nie poszukac czegos w Norwegii? Tylko oni oczekuja znajomosci norweskiego... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 19:05 > znajomosci norweskiego... a jaka branza? W skandynawii wszyscy mowia po angielsku, wiec jakis limit na nauke norw. powinni ci dac bez krzyku. Bedziemy trzymac kciuki Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 20:33 Branza scisle okreslona, miejsce pracy rowniez - uniwersytet. Szukam postdoca po prostu Dzieki za wsparcie Odpowiedz Link
the_dzidka Pięć najpiękniejszych słów na ten tydzień! 08.07.09, 11:24 "Do piątku chłodno i deszczowo" Nareszcie! Odpowiedz Link
konopika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 21:08 witam serdecznie, choć nie wiem czy o tej porze wypada się witać Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 21:43 O każdej porze wypada się witać. Szczególnie na forum chmielewskim. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 05:31 Ja tam wcale o tej porze nie chciałam, ale kiedy nocą, kolbami w drzwi załomocą, mus ze snu podnieść skroń. Wszyscy mamy jakąś grubszą awarię w rurach wodnych, a sąsiadka ma kuzyna w wodociągach, więc robiła za Giermańca i pobudziła cała klatkę, bo przynajmniej do południa saharzymy. Nałapalim w ostatniej chwili. No i co zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem? Ale poczułam się stołecznie i światowo, mam jak Lylika niedawno Dzień dobry! Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 11:11 ewa9717 napisała: > Ja tam wcale o tej porze nie chciałam, Zdaje sie, ze codziennie nieco wczesniej wstajesz? No i co zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem? Yyyyy, nad jezioro? Dzien dobry! Juz czwartek Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 13:13 Jak to: co zrobić??? Wrócić do łózka, com uczyniła I teraz jestem wyspana, i woda jest. Dzisiaj dzień niekąpielowy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 16:32 Bo przelotny opad atmosferyczny lata wte i wewte jak z propelerem. Soki robię. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 09.07.09, 17:37 I się nie pławiłaś? Ewo,choraś? Co ci tam pogoda nie taka,obawiam się,że coś poważniejszego weszło w plany. Nie,no świat się kończy,Ewa nie pływała 9 lipca! NO ŚWIAT SIĘ KOŃCZY! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 10:47 Niniejszym przekazuję szanownym pozdrowienia od Guruy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 11:25 Odzdrawiamy Jaki deszcz? Jakie zimno? Zaczęłam żniwa czereśniowo - wisniowe. Teraz za pomocą drylownicy zrobię w kuchni Vonneguta, a potem... No, co potem??? Wiadomo, kierunek jezioro! )) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 11:29 Za te komunikaty o jeziorze będziesz torturowana. Czekaj, niech Cię dopadniemy w sierpniu. Odpowiedz Link
stara.gropa Eulalijo! 08.07.09, 12:47 Widzisz co się dzieje na dworze? Przybij piątkę. Odpowiedz Link
eulalija Re: Eulalijo! 08.07.09, 13:12 Ciiii Gropo, bo nas zlinczują. Tak szeptem: hurraaaaaa! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 08:07 Ktoś usiłował buchnąć lato, a w zamian zostawić mi katar. Zorientowałam się w porę (i w selerę), ale lato troszku podupadło. Nic to, wrócimy do formy błyskawicznie! Dzień DOBRY! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 13:54 Podobno można sobie popatrzeć gdzie są burze: www.gdziejestburza.pl/ Ale. Dwie mapki pokazują całkowicie inne lokolizacje. Drugie ale. Zegar pokozuje czas do odświeżenia, z tym że obraz się nie zmienia. Jeżeli z takiej jakości danych są prognozy, to nic dziwnego że takie są. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 14:49 Witam Eulalijo, Gropo, ekhem..no same wiecie, co chcę powiedzieć, piątkę przybijam i tak dalej... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 15:15 No dobra, zmokłam, ale już w drodze ZZZZZZZ jeziora Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 17:07 Przywitalam sie sie gdzie indziej. 22C i slonce. Zastanawialam sie rano czy dziecku dac do przedszkola polar czy zwykla bluze bawelniana. Do cholery, ze sie brzydko wyraze, gdzie jest lato?!! Jestesmy 7 stopni ponizej normy. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 17:21 goonia napisała: >Jestesmy 7 stopni ponizej > normy. Gooniu,ja wczoraj gdzieś przeczytałam,że lipiec jest najbardziej deszczowym miesiącem w Polsce! Zdziwiłam się bardzo,bardzo. A co możemy w takim razie powiedzieć o październiku i listopadzie? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 17:50 Oczywiscie, bo w lipcu Slonce jest w znaku Raka. Jest wilgotnie i barowo, trzeba sie chowac do domow i grzac w nogi, to sa zjawiska racze. Slonecznie jest najczesciej odkad Slonce jest w Lwie. Koniec lipca, sierpien. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 17:54 A ja pamietam, ze kiedykolwiek wyjezdzalismy na wczasy w lipcu, to bylo zimno i padalo. To bylo 30 lat temu, a od tamtej pory ocieplenie globalne i te sprawy, i faktycznie lipce sa duuzo lepsze (pogodowo). Moze w tym roku sie wyjatkowy trafil deszczowy podolec Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 08.07.09, 18:55 romy_sznajder napisała: >Slonecznie jest > najczesciej odkad Slonce jest w Lwie. Koniec lipca, sierpien. A wrzesień,romy,a wrzesień? Co na temat pogody w tym miesiącu tego roku powiesz,albo co gwiazdy mówią? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 11:50 lylika napisała: > A szóstki? Szostki to ja lubie. Chociaz nigdy nie trafilam Nareszcie weekend! Witam Odpowiedz Link
rosarioflores Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:01 Właśnie wchłonęłyśmy z moją najmłodszą córką miskę bobu, starsze wyjechały na Mazury zażywać wakacji. Testujemy też nowy nocnik. Zielony, z pozytywką niestety. Witam się z Państwem w ten piękny letni wieczór. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:23 Czesc Rosario, pieknie tak bobowo zagaic. Witaj w Bobowie Mnie jeszcze tydzien + 2 dni zostalo dom miski. Odliczam sobie na palcach. Odpowiedz Link
rosarioflores Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:35 aia, bo ja bobomaniaczka jestem. A dlaczego Twoja bobomiska tak oddalona w czasoprzestrzeni? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:42 bo dopiero w nastepna niedziele dotredo krainy gdzie bob jest czczony w swej najdoskonalszej postaci. Pozdrawiam ze Sztokholmu. Cholera by wziela ten libanski bob w puszkach tu latwo do kupienia, on jest w cienkim occie. W napadzie abstynencji zjem, ale co to jest za bob jak ssie po nim i musze zazyc rozowa tabletke ? Odpowiedz Link
rosarioflores Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 19:52 Oj, kochana ja mam przepis na bób po libańsku. Składnik główny to świeży bób z wody, który się miesza z pysznym sosikiem, który to sosik może zabije octową nutę w libańskiej puszce ze Sztokholmu. Trzeba zmieszać słuszną łyżkę miodu z łyżką musztardy, do tego 2 zęby czosnku, przeciśnięte przez praskę. Wlewamy w to stopniowo oliwę z oliwek, cały czas maziaję mieszając. Doprawiamy sokiem z połowy cytryny, ja dodaję jeszcze kapkę octu balsamicznego. Sosem zalewam bób i już. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 22:59 Witam, Zanim sie dzis doczlapalam, to wszyscy wybyli, no ale trudno sie mowi. Jakis zbrodzien ukradl internet. Matko jak ja sie wycierpialam. I tak sobie mysle, co ja bym z robila w pracy, w ktorej nie mozna sobie prywatnie w internecie wedrowac? Zgroza mnie ogarnela. Odpowiedz Link
groha Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 23:28 Jedni wybyli, inni przybyli, bo na zewnątrz wieczór taki więcej przepiękny, ale komarzyce żrą, jakby się wściekły. To prawda, Gooniu, bez interneta, to w ogóle, głowa nie ta. Znaczy, bez internetu. Bo niby da się żyć, i owszem, ale co to za życie. Nazbyt realne, czasami. I komarzyce w nim żrą. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 10.07.09, 23:41 Ha! No to jest cos, co mnie pociesza Niewazne, ze nie moge nad wode, trudno, nie bylam na spotkaniu lipcowym, ale... TU NIE MA KOMAROW!!!! i tym optymistycznym akcentem Odpowiedz Link
doratos Re: Dzień DOBRY w lipcu! 11.07.09, 21:29 No to jak się wszyscy tak pięknie witają to i ja,witam,cześć i czołem,rączką macham do wszystkich na dole,bo ja na mapie to chyba najwyżej,u nas na Kaszubach też pada,na szczęście ja z tych co za pomarańczową mordą nie przepadają,odżywam w średniej temperaturze,powyżej 20 stopni zaczynam powoli flaczeć,jak balonik z którego ktoś spuszcza powietrze,a jak jest 30 stopni to najlepiej kocyk,książka i na bujawkę do cienia! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 11.07.09, 21:43 Obiecałaś "Hymn" kaszebski i co? Dziecka nie dostarczyły? Prosiemy, po staropolsku prosiemy i się kłaniamy uniżenie, bo bardzo chcemy sobie przypomnieć. To mówiłam ja, Kryśka. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 17:11 Witam, Gdzie jest lato? U mnie ziab, kto to slyszal, zeby w polowie lipca stopy marzly! Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 15.07.09, 08:07 Witam. Pogoda na dwa p. Parno, ponuro. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 15.07.09, 08:26 U mnie tylko pierwsze. A tu czereśnie i wiśnie trzeba rwać na gwałt... Dzień dobry. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 12.07.09, 08:41 Dzien dobry! Dzis dzien pelen wrazen, zatem zegnam sie jednoczesnie Wam tez zycze udanej niedzieli. Pusto tu dzisiaj Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 12.07.09, 09:25 wstawać, wstawać, pogoda piękna, idziemy na plażę Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 06:37 Ponoć w Warszawie ma być przez trzy dni lato. Idziemy z owczarkową sprawdzić te hiobowe wieści Witam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 07:47 U mnie wprost przeciwnie: sino i mokro. Odpowiedz Link
mkostki Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 09:54 No to ja przynajmniej przetestuję klimatyzator, co to mi go montowali przez pół soboty i narobili syfu jak cholera. Z rozpaczy poszłam się wieczorem upić i w niedzielę zdychałam i syf nieposprzątany nadal A jak się klimatyzatora włączy, to przy komputerze wysiedzieć nie mozna, bo wieje prosto w kark Trzeba będzie zmienić lokalizację kompa. W każdym razie będąc właścicielką mieszkania o ekspozycji południowo zachodniej - co w przetłumaczeniu na ludzki język oznacza, że Żółta Morda oślepia w godzinach od 15 do oporu - bez obrzydliwego urządzenia chłodzącego wyżyć już nie mogłam. Osobnik Zakontraktowany najbardziej się cieszy z tego, że rurka od klimy odprowadza wodę wprost do kwiatka na balkonie, jakieś to praktyczne Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 13.07.09, 10:59 Dzień dobry. Nie powiem gdzie byłam, jak mnie nie było coby nie denerwować żyjących w betonach. Powiem tylko że pogoda kiepściutka była, jak na wypad na północ Polski. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 07:47 Dzień dobry! Coś mi się widzi, że dzś... no, co zrobię? Dzień dobry! Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 08:02 Na Targówku jest to cholerne lato. Wielka, wstrętna żółta morda śmieje się złośliwie. Rozstawiam wiatraki i szlak wody mineralnej. Nie dam się! Witam. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 09:54 Na Żoliborzu cudnie. Słoneczko przygrzewa, ptaszki się pluszczą w pojemniku z wodą, kwiaty się uśmiechają. Cudne lato. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 10:33 Dzien dobry. Na dworze upalnie, a ja mam coraz mniej czasu na przyjemnosci. Jeszcze "tylko" 23 dni... Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 11:00 To tylko u mnie zamiast słońca jest zapamulone niebo? Dzień dobry. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dzień DOBRY w lipcu! 14.07.09, 15:00 > Na Żoliborzu cudnie. Słoneczko przygrzewa, ptaszki się pluszczą w pojemniku z wodą, kwiaty się uśmiechają. A co robi sasiadka? Odpowiedz Link