Dodaj do ulubionych

Lipcowe dzię dobry 2

14.07.09, 15:42
Wybaczcie, że tym razem ja się porządzę, ale ponad dwie setki to dla
mnie za wiele. Za "dugo dugo", cytując Papużkę, się tamto dzięń
dobry przewijało.
Witam popołudniowo znad michy czereśni. Bób czeka w kolejce do gara,
takoż fasolka i kalafior.
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: Lipcowe dzię dobry 2 14.07.09, 15:50
      Bób czeka. I sprzątanie takoż.
      • mariurzka Re: Lipcowe dzię dobry 2 14.07.09, 16:03
        Witam się popołudniowo w świeżutkim lipcowym wątku i odmeldowuję jednocześnie. Padnięta jestem po posiedzeniu kwalifikacyjnym (na kolejny stopień awansu zawodowego) i nie chce mi się nic. Zupełnie nic. Muszę odespać cały ten stres.
        • kocio_pierzaczek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 08:41
          Cześć. Do pracy, rodacy! smile
          • the_dzidka Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 08:58
            Ach mówię wam, ach mówię wam!
            Odstawiłam mojego forda psikusa do naprawy. Wiecie, co mi dali na
            zastępstwo? Nowiutkiego chevroleta smile Ach, jaka Kanada smile
            • kocio_pierzaczek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 09:04
              Dzidko, na twoim miejscu wkrótce po odebraniu psikusa znów bym cos w
              nim zepsuła...
              • the_dzidka Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 09:29
                Ja mam nadzieję, że może na części trzeba będzie czekać? wink
                • bbbzyta Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 10:48
                  Pogadaj odpowiednio z panem mechanikiem wink
    • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 09:38
      O 6.30 (!) zadzwonił do mnie kurier, że ma przesyłkę i czy może ją
      dostarczyć. Dobrze, że już byłam w drodze do pracy, bo gdybym spała
      jak normalny człowiek, to chyba bym faceta rozszarpała (oczywiście
      dopiero po odebraniu paczkismile
      • hortensja66 Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 09:45
        Czyli żeby Cię złapać w domu powinien dzwonić jeszcze wcześniejwink
        Dzień dobry
        • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 11:12
          Otóż to, za późno zadzwonił biedaczekwink

Witam się gorąco.
          • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 11:14
            Nie straszcie mnie smile Jutro pewnie zadzwoni o 5.00
    • agnes_adv Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 11:41
      Przywituje sie smile i przy okazji przedstawiam, bo pisze tu po raz
      pierwszy. Aga - migrujaca [nie emigrujaca] z innego foruma.
      • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 11:43
        Nowa duszyczka na pożarcie? Witamy, witamy. I przystępujemy bez
        zwłoki do wiwisekcji. Skąd przybywa Aga?
    • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 12:41
      Kochani! Czy był ktoś przed chwilą na dworze (w Warszawie)?
      Myślałam, że jest upał, ale wyglądam przez okno i widzę dwie
      dziewczyny w swetrach. To jak jest: zimno, ciepło, gorąco, cholernie
      gorąco, wielka, wredna, żółta morda daje czadu?
      • g0p0s Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 12:45
        Ale jaką będą miały radochę jak zdejmą!
      • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 12:47
        Moim zdaniem ta ostatnia opcja, ale może ja się nie znam. Poza tym proszę wziąć
        poprawkę, że znajduję się obecnie w linii prostej jakiś kilometr od granic W-wy,
        możliwe więc, że w W-wie jest ziąbwink
        • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 12:51
          Kurczę, kilometr od Warszawy to już może być inna strefa
          klimatyczna smile. Nic to, wyglądam dalej.
      • edeka5 Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 12:50
        Byłam przed chwilą na dworzu, w bluzce i fartuchu - gorąco było.
        Ale wiem, że jak wrócę do domu to zaraz polar założę.
        • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 12:53
          Edeko, polar? Zazdroszczę Ci miłego chłodku w domu.

Pofatygowałam się do moich dwóch termometrów. Od strony północnej termometr
          pokazuje jedyne 30 stopni, od południowej 49.4
          • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:06
            Od strony północnej termometr
            > pokazuje jedyne 30 stopni, od południowej 49.4
            ...
            Chyba się zagalopowałaś. smile Sprawdziłam na swoim termometrze. U mnie w słońcu 37 stopni.
        • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:02
          Na słońcu jest gorąco, w cieniu przyjemnie ciepło, w pokoju od północnej strony chłodnawo. Nawiewam to chłodne na nasłonecznioną stronę domu. Przyjemnie jest. smile
          • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:05
            lylika napisała:

> Na słońcu jest gorąco, w cieniu przyjemnie ciepło,

Acha, to znaczy, że padnę trupem z przegrzania jak tylko wyjdę na
            dwór.
            • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:13
              >
              > Acha, to znaczy, że padnę trupem z przegrzania jak tylko wyjdę na
              > dwór.
              ...
              Gropo, jest lekki wiaterek. Jeśli zmoczysz na sobie ubranie przed wyjściem z pracy, to nie padniesz z przegrzania.
              • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:23
                Lekki wiaterek i mam mieć mokre ubranie? Reumatyzmu dostanę smilesmilesmile
                • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:24
                  Albo lumbago.
                  • kocio_pierzaczek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:42
                    Albo wilka. smile
                    • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:47
                      Przecie ja nie czerwony kapturek, żeby wilk miał chętkę na mnie smile
                      • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:50
                        może w razie czego posiedź w biurze do zmroku, ochłodzi się już na pewno do tego
                        czasu i wrócisz sobie bezstresowo, bez żadnych wilków ani innego lumbagowink
                        • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:52
                          Nie mogę, u mnie w pracy po godzinach można zostawać tylko po
                          uzyskaniu na to na piśmie pozwolenia od prezesa.
                          • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:55
                            Gropo, ależ jak chcesz to my Ci tu migusiem podanie odpowiednie do prezesa
                            skomponujemywink
                            • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:59
                              Dawaj Galopku. Jakieś wiarygodne wyjaśnienie mojej nadgorliwości
                              musi być, bo szef ze zdziwienia karpia zrobi smile
                              • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:08
                                no to nie wiem Gropo, bo ja raczej myślałam, zeby liczyć na zrozumienie prezesa
                                i wyjaśnić mu, że pozostajesz w konflikcie z Wielką Żółtą Mordą, która tylko na
                                Ciebie czyha. W końcu powinien dbać o bezpieczeństwo pracownikówwink
                                • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:11
                                  > i wyjaśnić mu, że pozostajesz w konflikcie z Wielką Żółtą Mordą,
                                  która tylko na Ciebie czyha.

Po takim wyjaśnieniu zafunduje mi pobyt w domu wariatów smile, nie
                                  mówiąc o tym, że posądzi mnie o rasizm.
                                  • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:17
                                    stara.gropa napisała:
                                    > Po takim wyjaśnieniu zafunduje mi pobyt w domu wariatów smile, nie
                                    > mówiąc o tym, że posądzi mnie o rasizm.

no może rzeczywiście, ale wiesz, jak Cię zobaczy w mokrym podkoszulku przed
                                    firmą to też może różnie zareagowaćwink

Ech, no i kto powiedział, że życie osób nie lubiących słońca jest proste?
                                    • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:21
                                      To co robić ? Zbliża się godzina wymarszu.
                                      • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:30
                                        stara.gropa napisała:

> To co robić ? Zbliża się godzina wymarszu.

albo przebiec kurcgalopkiem ograniczając czas cierpienia i ryzykując zawał albo
                                        zamówić klimatyzowaną taksówkę. Opcji, że po prostu wyjdziesz zwykłym krokiem z
                                        pracy nie biorę pod uwagęwink
                                        • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:33
                                          Wiem co zrobię, posiedzę sobie bez ubrania pół godzinki w chłodni
                                          gdzie jest temperatura +4, po wyjściu z chłodni zanim się rozgrzeję
                                          to dojadę do domu. Pa.
                                          • the_dzidka Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 10:42
                                            A jak ktoś wnijdzie?
                    • groha Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:54
                      Albo ktoś dostanie konwulsji na widok mokrego podkoszulka smile
                      • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 13:55
                        Wystraszy się? smile
                        • groha Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:07
                          Przypuszczam, że wprost przeciwnie. Niejeden może nawet zechcieć tego, no...
                          podmuchać, żeby prędzej wyschło, czy coś smile
                          • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:14
                            Hm, jak wyschnie to umrę z przegrzania. Błędne koło smile
                            • groha Re: Lipcowe dzię dobry 2 15.07.09, 14:35
                              To może wystarczy nalać sobie do butów? Chłodnej wody, znaczy. Malutkim roślinom
                              wystarczą wilgotne nogi, żeby przeżyć najgorszy upał, to człowiekowi woda w
                              butach też powinna trochę pomóc smile
                              • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 06:19
                                No i co się porobiło!!! Wstaję po nocy pędzić soki, póki chłodniej,
                                obskoczę dwa sokowniki i fiuuuuu do jeziora! Rany, serdecznie
                                współczuwam większomiastowym w takie upały!
                                Dzień dobry!
                                • eulalija Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 09:44
                                  Burza nad ranem, ciśnienie spadło, głowa większa niż kosmossad( Nie
                                  pomogła kawasad(
                                  Ech, gdzie te zapałki, trzeba podeprzeć powieki i brać się do roboty.
                                  Witam.
                                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 10:09
                                    Jakieś gęste dziś powietrze. Witam.
                                  • kocio_pierzaczek Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 10:10
                                    Chyba przestanę się witać. Ewa! Grabisz sobie, grabisz...
                                    A ja sunę do przedszkola. Pa.
                                    • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 11:02
                                      E tam, za gotowanie w upał coś mi się od życia należy. Wprawdzie
                                      pogodę przelotnie wcieło, ale juz wróciła, ja skończyłam z garami i
                                      zaraz się zbieram wink
                                    • groha Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 11:16
                                      kocio_pierzaczek napisała:
                                      >Chyba przestanę się witać.

A ja chyba właśnie zacznę, bo dzięki Ewie, naszej nimfie wodnej, wciąż nie tracę
                                      wiary, że takie chłodne, cieniste jezioro, w którym spokojnie można zamoczyć
                                      stopę, nie jest tylko wytworem wyobraźni, lecz istnieje naprawdę. Nie szkodzi,
                                      że hen i daleko, grunt, że jeszcze się uchowało. I to jest bardzo krzepiące,
                                      moim zdaniem, bardzo. Dzień dobry smile
                                      • aganoreg Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 13:20
                                        Witam. U mnie pogoda sie unormowala (czyt. 20-25 stopni i 90%
                                        wilgotnosci). Podobno nie ma juz byc upalow w lipcu.
                                        • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 16.07.09, 13:32
                                          Witam się. 30 stopni, higrometr co prawda znaleziony, ale nie działa. I dobrzewink
                                          • romy_sznajder klimatyzacja 16.07.09, 13:52
                                            Chlodno, szkoda.

Mam pytanie apropo upalow do kierowcow, ktorzy posiadaja samochody bez klimatyzacji.
                                            Czy jak stoicie w pelnym sloncu, w korku i nie zanosi sie na szybkie rozladowanie, to boicie sie, ze cos sie Wam stanie i bedzie obciach?

Przedwczoraj znienacka , tzn. bez ostrzezen, drogowcy zamkneli uliczke Karczocha, jedyna nitke laczaca resztke Al.Wilanowskiej i Doliny Sluzewieckiej. Samochody staly w i tak niedostosownej do takiego ruchu - a uzywana ze wgl na remont Wilanowskiej - waskiej i kretej ul.Srodziemnomorskiej; byl niezly sajgon, bo niektore chcialy zawracac, glownie mieszkancy Karczocha.
                                            Stalam 40min. w samo poludnie i sie zastanawialam, co by bylo, gdybym dostala zawalu czy cos.

Czytalam wczoraj Uwazaj_zeby_upal_nie_zabil_cie_w_aucie - autor chyba zalozyl, ze kazdy samochod klimatyzacje ma z definicji. No a przeciez nie kazdy. W autobusach taka saune lubie, ale w samochodzie sie jej troche boje, przeciez trzeba miec przytomny umysl, reakcje itd.

Jest na sali ktos zmotoryzowany, kto jezdzi bez klimy?
                                            • edyta95 Re: klimatyzacja 16.07.09, 13:59
                                              ja jeżdzę bez klimy, nie było mnie stać na ową zatem teraz udaję, że
                                              mi wcale nie gorąco.
                                              • romy_sznajder Re: klimatyzacja 16.07.09, 14:05

> ja jeżdzę bez klimy

No prosze! I zyjesz. To optymistycznewink
                                            • eulalija Re: klimatyzacja 16.07.09, 14:05
                                              Bez. W dodatku wożę owczarkową, narażając ją na udar cieplny. Korków
                                              unikam jak diabeł święconej wody, wolę przejechać dodatkowe 10
                                              kilometrów niż stać 10 minut. Ostatnio obtarłam błotnik od spodu i
                                              miskę olejową zawracając przez zbyt wysokie krawężniki, ale ja to
                                              pie ... to znaczy mam to w odwłoku, owczarkowej zdrowie ważniejsze.
                                              Dziwnie na mnie patrzyli ci co zostali w glątwie.

Dla siebie to ja mam zawsze wodę mineralną z miętowymi kroplami
                                              wywlekaną w lodówki tuż przed udaniem się do samochodu, i wachlarzsmile
                                              Chyba nie mam takich lęków, zawsze uciekam przy pierwszym
                                              podejrzeniu, że własnie tworzy się korek gigant, nawet ryzykując
                                              spód samochodu lub mandat (no, z tym drugim to łatwo by chyba nie
                                              było, nie życzyłabym żadnemu policjantowi, żeby się na mnie w takiej
                                              sytuacji narwał, nie bywam wtedy zbyt miła).
                                              • romy_sznajder Re: klimatyzacja 16.07.09, 14:15
                                                > zawsze uciekam przy pierwszym
                                                > podejrzeniu, że własnie tworzy się korek gigant

Jestes fachura, mnie to wciaz zaskakuje.
                                                Kurcze, jakbym wiozla zwierze, to rzeczywiscie odpowiedzialnosc bylaby paralizujaca.
                                                • eulalija Re: klimatyzacja 16.07.09, 14:34
                                                  romy_sznajder napisała:

> Kurcze, jakbym wiozla zwierze, to rzeczywiscie odpowiedzialnosc
                                                  bylaby paralizu
                                                  > jaca.

Właśnie dlatego rozrabiam. I dlatego też straciłam całą sympatię do
                                                  masy krytycznej. Doskonale ich rozumiałam i popierałam blokowanie
                                                  miasta w ostatni piątek miesiąca dopóki mi nie zrobili krzywdy.
                                                  Kilka lat temu to było, miałam chorą owczarkową (babesja) i musiałam
                                                  się jak najszybciej dostać z Targówka na Mokotów. Trafiłam na nich,
                                                  ale od policjanta się dowiedziałam, że jadą w głąb Pragi prawą
                                                  stroną Wileńskiej, dojazd do Targowej jest dla samochodów. I
                                                  pojechałam. A te głąby jechały całą szerokością, mało tego, tam jest
                                                  dość szeroko i kierowcy starali się jechać powolutku, bardzo blisko
                                                  prawej strony, żeby im zostawić jak najwięcej miejsca. A oni
                                                  blokowali samochody, ustawiali się tuż przed nadjeżdżającym i stali.
                                                  No, i ja mam ich dalej rozumieć??
                                                  • romy_sznajder Re: klimatyzacja 16.07.09, 15:10
                                                    > straciłam całą sympatię do
                                                    > masy krytycznej. Doskonale ich rozumiałam i popierałam blokowanie
                                                    > miasta w ostatni piątek miesiąca

Ja sie przyznam bez bicia, ze nigdy nie mialam do nich symaptii. Cale te lata,
                                                    kiedy bylam niezmotoryzowana - tez. Blokowanie miasta jest agresja (ma na celu
                                                    szkode), a ze sa w kupie i protestuja w pt popoludniem, to tylko swiadczy o
                                                    braku odwagi.
                                                    Jakby przyblokowali Belwederska przez URM w srodku tygodnia to bylaby moze
                                                    widoczna Akcja, a tak jest demonstracja chamstwa.
                                                    Nie ma przymusu mieszkania w miescie, tylko po to zeby ostentacyjnie protestowac.
                                                  • ewa9717 Re: klimatyzacja 16.07.09, 16:16
                                                    Groho, jeziorek czystych u mnie dostatek. Dziś wylądowałam nad
                                                    drugim, bo nad pierwszym z moich dzicy lokatorzy byli.
                                                    Kociu, żeby nie było tak całkiem fajnie, to mrówa marki griźli w
                                                    pupę mnie ukesała.
                                                    Eulalijo, jak elegancko jeździsz latem! Z wachlarzem wink
                                                  • kocio_pierzaczek Re: klimatyzacja 16.07.09, 16:24
                                                    No dobrze, dobrze, już nie będę się czepiać.
                                                    Do wody mnie tylko ssie. Byle do sierpnia. Jeziorak przez dwa
                                                    tygodnie, hura!
                                                  • ewa9717 Re: klimatyzacja 17.07.09, 05:57
                                                    My, małorolni wstajemy w środku nocy, coby zebrać urodzaj, a potem
                                                    móc plusnąć wink
                                                    Zapowiada się kolejny gorący dzień, choć ponoć od jutra ochłodzenie
                                                    i opady. Jakże nie skorzystać z wód?
                                                    Dzień dobry!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: klimatyzacja 17.07.09, 10:17
                                                    Witam. Ochłodzenie już chyba przyszło. Na Bielanach coś robi się
                                                    ciemno.
                                                  • lylika Re: klimatyzacja 17.07.09, 10:25
                                                    Na Żoliborzu widno. 28 stopni w cieniu. Witam.
                                                  • ewa9717 Re: klimatyzacja 17.07.09, 10:30
                                                    Oberwałam z czerwonego dwa krzaczki, siedząc pod parasolem plazowym
                                                    i wymiękam. Nabieram sił na wyjazd do lasu. Ja naprawdę serdecznie
                                                    współczuję spędzającym lato w dużym mieście.
    • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 17.07.09, 13:42
      Ciekawe zjawisko za oknem daje się zauważyć. Na bezchmurnym (według
      synoptyków) niebie nie widać błękitu, tylko szary kolor i od pół
      godziny pada.
      • aganoreg Re: Lipcowe dzię dobry 2 17.07.09, 14:21
        U mnie burza smile Wreszcie cos ciekawego i oddychac mozna smile

Dzien dobry. Ja chce na urlop!
        • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 17.07.09, 14:32
          No popatrz, nad Warszawą też burza przeszła i jeszcze pomrukuje. W okolicach Piastowa mężydło płynął samochodem.
          • romy_sznajder Re: Lipcowe dzię dobry 2 17.07.09, 15:54

Chcialam uciec przed korkami, ale nie dam rady. Nawalnica byla gdzies na trasie z Ursynowa i sie boje utknac w wodzie po okna. Muslalam, ze zwykla ulewa i warszawska XIX-wieczna kanalizacja nie nadaza odprowadzac, ale Dziennik roztacza wizje kataklizmu:

Żywioł, który szalał kilkanaście minut, przeraził warszawiaków. Wichura miała taką moc, że wyrywała drzewa, a ludzie uciekali przed tnącym gradem. Najgorzej było na Mokotowie, gdzie zalało wiele piwnic. O horrorze mówią też mieszkańcy Włoch, Służewca i Okęcia.
            Jak na razie, nie ma informacji o ofiarach.

Ofiarach?
            • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 17.07.09, 16:39
              No proszę, a u mnie, (przypomnę, kilometr w linii prostej od granicy W-wy) nie
              spadła nawet jedna kropla. 30 stopni, wielka żół..znaczy się się słoneczko
              świeci jak szalonewink
              • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 17.07.09, 17:31
                U nas też praży niemożebnie, tylko w wodzie dało się przeżyć.
                • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 07:28
                  Przed chwileczką jeszcze miałam słoneczny poranek, a teraz zapadły
                  egipskie ciemności, odgłosy świadczą o zdobywaniu festung Breslau
                  czy innego Kolberg , a z góry ktoś leje wodę bez opamiętania.
                  Dzień dobry mimo wszystko, bo podlewać miałam areał, a natura mnie
                  wyręcza wink))
                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 10:48
                    Słonecznie i upalnie witam. smile
                    • aganoreg Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 11:04
                      lylika napisała:

> Słonecznie i upalnie witam. smile

U mnie pogoda zmienna prawie jak w Danii smile Wieje straszliwie i co chwile niebo
                      sie zmienia. Zanim lunie, trzeba chociaz zakupy zrobic.

Milego dnia!
                      • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 11:11
                        A u mnie owocowo. Ostatnie wiśnie i porzeczki.

https://img223.imageshack.us/img223/2639/090718owoce004.jpg

Za dwa trzy dni morele.

https://img339.imageshack.us/img339/245/090717ogrd005.jpg
                    • asia.sthm Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 11:05
                      witam w podskokach
                      jutro bede leciec
                      gumiaki powinnam spakowac czy ryzyk fizyk ?
                      • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 11:09
                        Gumiaki koniecznie. Prawie codziennie ulewy.
                        • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 12:16
                          Witam Wszystkichsmile

Asiu, pogodę mamy bardzo stabilną tego lata. Dolna temperatura nie powinna
                          przekroczyć zera stopni, a górna 40 (no chyba że w słońcu). Jeśli chodzi o
                          pozostałe zjawiska to poza tropikalnymi deszczami, burzami z gradobiciem i
                          huraganami na nic więcej nie musisz się przygotowywaćwink
                          • eulalija Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 13:09
                            Dobrze, że trochę wieje, bo bym już chyba umarła.
                            Asiu, biorąc pod uwagę co stało się wczoraj na Ursynowie, myślę, że
                            nie od czapy byłby kajak albo pontonsmile)

Kurcgalopku, dobrze, ze masz dodatek w sygnaturcesmile)
                            Witam.
                            • gabrielle Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 14:33
                              Dzięu dobry. Mimo tego, że zapowiadałam dziś totalną nieruchawość, zostałam
                              zmuszona do zrobienia prania. Schnie, zanim doniesie się na balkon.

A teraz oglądam relację z Grunwaldu. Podziwiam rycerzy, że m się chce w tym
                              upale prowadzić jakąkolwiek ożywioną działalność. I tylko koni mi żal.
                              • dorka_31 Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 14:55
                                Witam!
                                No fakt, upał dziś, ale powiem Wam na pocieszenie, że jak w zeszłym
                                roku w maju byłam w Grecji, to było tam znacznie gorzej. Tu
                                przynajmniej słońce nie parzy. Chyba nie chcę wiedzieć jak tam jest
                                w lipcu i sierpniu...
                                A poza tym - u mnie też owocowo:

https://img27.imageshack.us/img27/1863/img1619z.jpg

smile)
                                • doratos Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 21:05
                                  Dziń dybry witam was ja doratos kaszubski,u nas dopiero co burza
                                  przeszła i szykuje się nowa,a duszno że nie idzie oddychać.
                                  W samochodzie bez klimy to warto do tego wachlarza wozić młodego
                                  niewolnika co by nim majtał!A jak nie pomoże mokry podkoszulek można
                                  jeszcze w stroju Adama!
                                  A jakby co to do mnie proszę u nas moc jezior naokoło!
                                  Zapraszam na Kaszuby,co krok to jezioro!
                                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 21:27
                                    > Zapraszam na Kaszuby,co krok to jezioro!
                                    ...
                                    To małe jakieś, że tak co krok. smile
                                    Doratos, hymn kaszebski obiecałaś. Oooobiecałaś! smile
                                    • edyta95 Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 23:25
                                      wróciłam z wywczasów, 8 godzin w samochodzie mnie zabiło, jutro
                                      proszę o piekną epitafę
                                      • asia.sthm Re: Lipcowe dzię dobry 2 19.07.09, 00:03
                                        > proszę o piekną epitafę

Tu lezy nasza Vicka...
                                        (rymuje do do cycka)
                                        zabily ją godziny
                                        kurde, toz to kpiny wink
                          • asia.sthm Re: Lipcowe dzię dobry 2 18.07.09, 23:50
                            kurcgalopek napisała:
                            > ... na nic więcej nie musisz się przygotowywaćwink

Dziekuje, cholera jasna, juz wiem ze jeden wagon towarowy mi wystarczy. Taka
                            osobista przyczepa za samolotem, wynalazek mi sie kleci. Moze opatentuje. Alez
                            ja pomyslowa!
                            • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 19.07.09, 09:26
                              Drugi dzień leje. No, rozumiem: podlało mi areał, nawet ciut na
                              zapas, ale po co jeszcze??????????
                              Bry.
                              • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 19.07.09, 10:25
                                Buro, 22 stopnie i wiatr. Ani śladu upałów.
                                Morelowo witam. smile

https://img40.imageshack.us/img40/8773/090718owoce.jpg
                                • asia.sthm Re: Lipcowe dzię dobry 2 19.07.09, 10:36
                                  ratunku, gdzie sie sprawdza wiarygodna prognoze pogody na najblizsze......hmm 3
                                  tygodnie. Wiarygodnie ma byc, zgadywac to ja sama umiem.
                                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 19.07.09, 10:53
                                    U znajomego górala się sprawdza. Ale to jest prognoza dla terenów górskich.
                                    • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 19.07.09, 11:31
                                      Już po śniadaniu? Bo my tak. smile

https://img139.imageshack.us/img139/7624/090719niedzielnesniadan.jpg
                                      • aganoreg Re: Lipcowe dzię dobry 2 19.07.09, 11:37
                                        Dzien dobry! Po sniadaniu, ale kawioru nie bylo.

Chyba sie przeprowadze na Zoliborz...
                                        • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 20.07.09, 08:05
                                          Z jednej strony mam film z Delonem, a z drugiej polski serial,
                                          czyli "W pełnym słońcu" i "Czarne chmury". Nie lubię seriali.
                                          Dzień dobry.
                                          • konopika Re: Lipcowe dzię dobry 2 20.07.09, 10:22
                                            Witam słonecznie, ewo9717 wybierz Delona, też nie lubię seriali, za to lubię przystojniaków.
                                          • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 20.07.09, 10:22
                                            Cześć pracy! Ładnie się dzionek zapowiada. Słonecznie. smile
    • bbbzyta Re: Lipcowe dzię dobry 2 20.07.09, 10:28
      Witam wszystkich, weekend straciłam na świętowanie urodzin, nadostawałam czekoladek i większość pożarłam, wyrzuty sumienia wykopując za drzwi. W ramach konkretnego prezentu licytuję sobie zabawny naszyjnik na allegro (do refundacji przez MDM, oczywiście smile )
      • stara.gropa Re: Lipcowe dzię dobry 2 20.07.09, 10:46
        Korzystając z tego, że pkp wprowadziło bilety na intercity do
        Krakowa po 19 zł postanowiłam wpaść tam na obiad. Jak postanowiłam,
        tak uczyniłam. Jednak ładny ten Kraków, nie da się ukryć smilesmile
        P.S.1 Papużko, mam dla Ciebie pozdrowienia od Krakowa.
        P.S.2 W Wierzynku chyba zwariowali z cenami, dobrze, że nie ja
        płaciłam smile
        • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 20.07.09, 13:07
          To się nazywa ułańska fantazja! Wpaść na obiad do Krakowa... smile
      • lylika Bbbzyto! 20.07.09, 13:05
        Najlepsze życzenia!
        Miałaś rację, że wykopałaś za drzwi te paskudne wyrzuty. Są do niczego niepotrzebne. smile
        • kurcgalopek Re: Bbbzyto! 20.07.09, 13:08
          BBBzyto! Wszystkiego dobrego!

Witam się poniedziałkowo - ciąg dalszy rewolucji w domu. Kończymy malować
          korytarz i jeszcze zrobiliśmy kompletne przemeblowanie. Boszsz..
          • aganoreg Re: Bbbzyto! 20.07.09, 13:54
            Bbbzyto! Ja rozniez zycze najlepszego i przyjemnosci z prezentu smile

Zarobiona jestem, kiedy urlop?
            • ewa9717 Re: Bbbzyto! 21.07.09, 07:31
              I ja się z poślizgiem przyłaczam do życzeń!
              I dzień jakby dziś lepiej się zapowiada...
              Dobry!
              • eulalija Re: Bbbzyto! 21.07.09, 08:18
                Na Targówku ładniesmile Powiewa coś i temperatura w miarę przyjazna,
                jeszcze.
                Witam.
                • lylika Re: Bbbzyto! 21.07.09, 10:37
                  Jak się macie w tak piękny dzionek?
                • bbbzyta Re: Bbbzyto! 21.07.09, 10:53
                  Witam wszystkich, dziękuję za życzenia, naszyjnik sobie wylicytowałam smile
                  • kurcgalopek Re: Bbbzyto! 21.07.09, 12:14
                    Witam. Gratuluję Bbbzyto naszyjnika.
                    Piękna pogoda dziśsmile
                    • goonia Re: Bbbzyto! 21.07.09, 17:21
                      Dzien dzien. Lata jak nie bylo, tak nie masad

Prosze przy mnie nie wymawiac slow na R, zadnych rewolucji ani remontow! Musze
                      sie za tydzien przeprowadzic. Ja jestem wykonczona w przeciwienstwie do moikch 4
                      katow.
                      • ewa9717 Re: Bbbzyto! 21.07.09, 19:49
                        A u mnie dzień zapowiedzi wcielił w życie, był piękny i pływalny.
                        Jestem ździebko wykończona, a mam takich, co pozywienia i
                        towarzystwa wymagają...
                        • ewa9717 Re: Bbbzyto! 22.07.09, 07:20
                          Leje. Co z tego, że przelotnie????
                          Bry.
                          • edeka5 Re: Bbbzyto! 22.07.09, 08:31
                            Witam. Taki świetny, wolny dzień w środku lata został zabrany sad
                            • eulalija Re: Bbbzyto! 22.07.09, 08:55
                              Pochmurno.
                              Ma być ponoć 30 Celsjuszków, fujsad
                              Witam.
                              • lylika Re: Bbbzyto! 22.07.09, 10:49
                                Dzień dobry. Pozdrowienia od Asi. Jest już w Warszawie ale nie ma dostępu do netu. W piątek melduje się w Bramie.
      • aganoreg Re: Lipcowe dzię dobry 2 22.07.09, 11:35
        Dzien dobry. Dzisiaj juz o 15 sprobuje wyjsc z pracy. Jutro znowu do
        pierwszej w nocy posiedze, to chociaz raz moge krocej?

Niewazne, jaka pogoda. Tyle co do pracy moge nawet zmoknac.
        • bbbzyta Re: Lipcowe dzię dobry 2 22.07.09, 15:42
          Dzień dobry smile Widział ktoś zaćmienie? I wg Romy wszyscy są od tego wkurzeni? Szczęśliwie u mnie w pracy urlopowe pustki, więc zasadniczo nie ma na kogo się wkurzać.
          • goonia Re: Lipcowe dzię dobry 2 22.07.09, 17:31

Dzien dobry

Piekny listopad mamy tego lipca.
            • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 23.07.09, 10:23
              Witam gorąco. smile
            • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 23.07.09, 10:23
              Się rano nie zanosiło, ale całkiem ładnie się wyklarowało, a i mądra
              mapa mówi, że nie będzie dziś lało. No to...
              Dzień dobry!
              • goonia Re: Lipcowe dzię dobry 2 23.07.09, 16:35
                kap, kap, leje, kap, kap.......zostawilam parasol w autobusie......musze dzis
                umyc okna.........
                • papuga_ara Re: Lipcowe dzię dobry 2 23.07.09, 23:23
                  Straszny deszcz przyszedł i wichura. Patrzyliśmy z papugiem
                  zaniepokojeni, jak drzewa na podwórku przygina. Jakieś horrory się w
                  całej Polsce wydarzyły. Co za klimat? Co za tropiki łamane przez
                  porę deszczową, z domieszką wichur i trąb powietrznych?? Panie
                  dzieju, kiedyś tak nie było. O. Tyle mojego, co "se" powzdycham.
                  • edyta95 Re: Lipcowe dzię dobry 2 23.07.09, 23:26
                    Uff, wpadłam do domu razem z pierwszymi kroplami deszczu, te pare
                    gałęzi, które spadły mi po drodze na samochód to nic, w porównaniu z
                    tym co teraz dzieje
                    • eulalija Re: Lipcowe dzię dobry 2 23.07.09, 23:39
                      Popatrz Edyta, co rzeka może zrobić z miastemsmile
                      Żadne gałęzie na mnie nie leciały, ściana wody i owszem tak, ale
                      przynajmniej mi samochód opłukałosmile
                      • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 05:09
                        Żadnych burzów, żadnych deszów.
                        Pooooowietrza!!!!! Pootwierane wszystkie okna i balkon. Wciąż mało...
                        Cyba dzień dobry, zanim pójdę drugą transzę dospać...

• eulalija Re: Lipcowe dzię dobry 2 23.07.09, 23:28
                    Burzy się, oj burzy. Błyska z każdej strony. Momentami ściana
                    deszczu. Ale właśnie szczęśliwie do domciu dojechałam, znaczy
                    średnia ona, ta nawałnica, byłasmile
                    • papuga_ara Re: Lipcowe dzię dobry 2 23.07.09, 23:37
                      Tu była zdecydowanie więcej niż średnia. Ale już się uspokaja. Tylko
                      pomruki i pobłyski zostały, wichrzysko ustało.
                      • kocio_pierzaczek Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 08:41
                        Cześć. Wreszcie weekend! I specjalny piątek, tra la la. Trzeba się
                        porządnie przygotować na wieczór.
                        • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 09:37
                          Dzię dobry.
                          • hortensja66 Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 11:44
                            Dzień dobry.
                            Jeeeeejuuuuu.... ile ja mam zaległości w czytaniu (i pisaniu).
                            Na dziś się tylko witam i znikam.
                            Aaaaa i miłej zabawy towarzystwu życzęsmile
                            • aganoreg Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 12:40
                              Dzien dobry! Nareszcie piatek smile Po ciezkim tygodniu aktywny
                              wypoczynek przede mna. To nic, ze dopiero za kilka godzin. Juz sie
                              ciesze smile
                              • gabrielle Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 13:03
                                Dzień dobry. Jest trzynasta. Czytam właśnie książkę mojego promotora. Książka
                                fajna, wyjaśnione jak krowie na rowie, ale nie dowieźli przecinków. Jestem
                                przecinkowy głąb, ale to, co oni tu nawyprawiali, woła o pomstę do nieba.
                                • goonia Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 17:09
                                  jeszcze gora tydzien, jeszcze gora tydzien, jeszcze.................... co ja to
                                  chcialam?
                                  Dzien dobry.
                                  Wczoraj w burze mylam okna, glownie za pomoca 2 szczoteczek do zebow i patyczlow
                                  do uszu!
                                  Nawet nie pytajcie. Dzis ciag dalszysad
                                  • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 19:45
                                    Dzień dobry po dłuuuuugiej przerwie,mam nadzieję,że wróciłam na
                                    długo.Straszliwie się za Wami stęskniłam.
                                    • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 20:20
                                      Tereska, kupę lat wink))
                                    • romy_sznajder Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 20:22

> Dzień dobry po dłuuuuugiej przerwie

Co tam?
                                      • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 24.07.09, 20:31
                                        Oj!!!kupę,kupęsmile)).Awiększe kłopoty z netem,ale już ok.
                                        • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 25.07.09, 00:31
                                          większe kłopoty z netem,ale już ok.
                                          >
                                          ...
                                          No, to ok!
                                          • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 25.07.09, 07:29
                                            Witam z rana i życzę cudownej sobotysmileU MNIE LEJE,ALE JEST WRESZCIE FAJNIE,CHłODNOsmile
                                            • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 25.07.09, 09:23
                                              Cześć. Ale ziąb. big_grin
                                              • gabrielle Re: Lipcowe dzię dobry 2 25.07.09, 10:28
                                                Ziąb? Żadnych ziąbów. Nie mam nastroju. Zupełnie.
                                                • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 26.07.09, 07:40
                                                  Dzień dobry.Chłodno,przyjemniesmile))
                                                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 26.07.09, 10:46
                                                    Cześć. Dziś dostarczanie zaproszenia na Sylwestra.
                                                  • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 26.07.09, 12:13
                                                    lylika napisała:

> Cześć. Dziś dostarczanie zaproszenia na Sylwestra.
                                                    No,no,trzymam kciuki,życzę powodzenia.
                                                  • heniulaa Re: Lipcowe dzię dobry 2 26.07.09, 12:18
                                                    Średni dobry bo bangladesz
                                                  • gabrielle Re: Lipcowe dzię dobry 2 26.07.09, 12:57
                                                    Bangladesz ma dziś szeroki zasięg geograficzny. Nie mam coś szczęścia do
                                                    wywieszania prania.
                                                  • papuga_ara Re: Lipcowe dzię dobry 2 26.07.09, 13:55
                                                    Witam się z Państwem!! smile Pierwszy raz piszę z Krakowa, od
                                                    Rodzicówsmile W prezencie rocznicowym otrzymali laptopa i internet
                                                    razem z nim w pakiecie smile Ale mamy frajdębig_grin
                                                  • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 26.07.09, 20:21
                                                    No,no...super prezentsmile))
                                                  • papuga_ara Re: Lipcowe dzię dobry 2 26.07.09, 23:27
                                                    big_grin Przed chwilą była videorozmowa, ja już w Wawie, a oni w Kraku.
                                                    Ale cyrksmile Sama nigdy przedtem nie używałam Skype'a i dla mnie to
                                                    też nowoczesność w domu i zagrodzie. Boże, jak ja kocham zdobycze
                                                    cywilizacji!!! big_grin big_grin big_grin
                                                    PS. Gdyby na Ziemi mieszkali tylko ludzie o moim umyśle technicznym,
                                                    to prawdopodobnie siedzielibyśmy jeszcze na drzewach. A tak -
                                                    proszę! Skype! big_grin
                                                  • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 27.07.09, 07:04
                                                    Dzień dobrysmileW Lublinie słonko i błękitne niebosmile
                                                  • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 27.07.09, 08:57
                                                    Bry.
                                                    Na razie żadnego błękitu ani słońca, ale nie traćmy nadziei.

Zajrzałam na tę stronę, siekło mnie okrutnie, zgłosiłam sie do akcji
                                                    wyprawkowej. Może jeszcze ktoś sie skusi?
                                                    forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html
                                                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 27.07.09, 10:18
                                                    Witam słonecznie.
                                                  • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 07:21
                                                    Witam serdecznie,za oknem piękne słoneczko,czyste niebo i miły chłodeksmile))
                                                  • gabrielle Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 08:33
                                                    Dziędobry!
                                                    Chłodno. Na niebie niebiesko. Zapowiada się dzień na symfonię krótkich gaci.
                                                  • eulalija Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 08:38
                                                    Ufff, zamrażalnik już się chłodzi, struna grzbietowa jakoś
                                                    wytrzymała. Jeszcze tylko wpakować zamarźnięty (czy zamarznięty??)
                                                    towar z miski i będzie po robocie.
                                                    Może jednak się nie rozwiodę.

Wiecie, że jakaś spóźniona meszka bezczelnie dziabnęła mnie w lewą
                                                    rękę? Jak ona śmiała??

Witam.

Szajka bez końca - Forum Fanów Chmielewskiej
                                                  • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 09:00
                                                    Naprawdę smiała!
                                                    U mnie żadnych błękitów, żadnych krótkich gaci. Sino. Coś wisi w
                                                    powietrzu. Wedle mądrej mapy niedługo ma spaść.
                                                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 10:53
                                                    Słonecznie, 26 stopni w słońcu, wiaterek. Brzoskwiniowo witam.

https://img529.imageshack.us/img529/9863/090728brzoskwinie003.jpg
                                                    Są pyszne i tak soczyste, że trzeba podwijać rękawy przy jedzeniu. smile
                                                  • migos Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 11:28
                                                    okna, od północy, miły chłodek z sufitu...
                                                    dzię_dobry
                                                  • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 19:53
                                                    Ale smaka mi narobiłaś,ślina kapie na klawiaturęsmile
                                                  • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 29.07.09, 09:24
                                                    Pogoda niewątpliwie nadjeziorna wink
                                                    Dzień dobry!
                                                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 29.07.09, 09:48
                                                    Pięknie jest. Witam liliowo. smile

https://img248.imageshack.us/img248/7856/kwiaty019.jpg
                                                  • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 29.07.09, 12:16
                                                    Woda boska, ale po rundce wte i wewte trzeba się wynurzyć i obiad
                                                    dla frekwencji ugotować.
                                                    Ale wieczorkiem...
                                                  • konopika Re: Lipcowe dzię dobry 2 29.07.09, 13:35
                                                    ale piękna ta lylikowa nieliliowa lilia, witam gorąco (cholernie gorąco), upał jak jasny gwint, a ja muszę się udać na zakupy sad
                                                  • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 11:25
                                                    się witamsmile

eulalija napisała:

> Wiecie, że jakaś spóźniona meszka bezczelnie dziabnęła mnie w lewą
                                                    > rękę? Jak ona śmiała??
                                                    >

A co, umawiałaś się z nią na wcześniejszą porę?wink
                                                  • eulalija Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 11:49
                                                    Meszka ma prawo (cholera, trudno, natura) tak mniej więcej w dwa
                                                    tygodnie po solidnym ociepleniu wystartować i nękać biedne istoty od
                                                    trzech do czterech tygodni. Wystartowała w końcówce kwietnia. To co
                                                    za sztuki wyprawia teraz?????
                                                  • kurcgalopek Re: Lipcowe dzię dobry 2 28.07.09, 12:58
                                                    To pewnie przez to nasze dziwne lato. Raz zimno, raz gorąco i głupia meszka sama
                                                    już nie wie, co ma ze sobą zrobić.
                                                    Mam nadzieję, że zanadto nie ucierpiałaś od pogryzienia.
                                                    Mam też nadzieję, że te zwierzątka omijają z daleka Guruę, bo ona zdaje się
                                                    wyjątkowo ich nie lubi.
                                                  • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 29.07.09, 19:42
                                                    Dzień dobry,za oknem pięknie,słoneczko i dusznosmile
                                                  • ter.eska Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 07:02
                                                    Dzień dobry,słonecznie i chłodeksmile))
                                                  • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 07:52

Dzień dobry jeszcze słonecznie...
                                                  • lylika Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 08:35
                                                    Siemanko.
    • bbbzyta Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 08:45
      Dzień dobry! Jeszcze tylko przez dwa dni zastępuję sekretarkę w pracy, jupi! Ale ta ponura we mnie marudzi: - z czego się głupia cieszysz, lipiec się kończy...
      • edyta95 Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 09:05
        dzień dobry
        jakis krótki był lipiec w tym roku
        • heniulaa Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 10:44
          dzię bobry!
          uprzejmie informuję, ze jadę na malutki urlopik
          - forum będę czytać
          - na sylwestra będę - przygotuję co trzeba
          - jestem pod wiadomym numerem tel oraz pod małpami smile
          • aganoreg Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 12:28
            Witam. Za tydzien o tej porze bede startowac ze Stansted do Polski!
            Szykujcie ladna pogode smile
            • migos Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 14:05
              dobre popołudnie!
              • ewa9717 Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 14:44
                Takie sobie. Zjechałam z wód, bo się sino zrobiło. Zaś ten producent
                pralek na niebie...
                • kocio_pierzaczek Re: Lipcowe dzię dobry 2 30.07.09, 16:39
                  Dziń dybry. Uprzejmie donoszę, że smalec na guruowe gotów.
                  • ewa9717 Ach, dzię, dzię, dzię! 31.07.09, 05:09
                    Jako ranna ptica ( po odprawie niekoniecznie posłów greckich) z
                    radością informuję, że przez najbliższy prawie tydzień nie gotuję,
                    nie zmywam, nawet nie patrzę w stronę odkurzacza.
                    Mam przerwę w turnusach, a sierpniowe to już sama radość wink
                    Dzień dobry!
                    • ter.eska Re: Ach, dzię, dzię, dzię! 31.07.09, 07:02
                      Oj!Bardzo rannysmile.Dzień dobrysmile
                      • migos Re: Ach, dzię, dzię, dzię! 31.07.09, 10:34
                        dobry den!
                        • ewa9717 Re: Ach, dzię, dzię, dzię! 31.07.09, 10:39
                          Rany już zagojone, oko odpluszczone ponownie, teraz leniwie pomyślę
                          o przyjemnościach. Dla siebie. Tylko i li!
                          • lylika Re: Ach, dzię, dzię, dzię! 31.07.09, 10:48
                            Dzień dobry. Hortensja zakwitła pierwszy raz po posadzeniu. smile

https://img397.imageshack.us/img397/7950/090731bettinabis009.jpg
                            • goonia Re: Ach, dzię, dzię, dzię! 31.07.09, 18:13
                              jak wyrazic stekniecie?
                              Obawiam sie, ze tylko do tego jestem dzis zdolna.
                              Wczoraj zakonczyla sie przeprowadzka, ja sie wykonczylam juz duzo wczesniejsad
                              Dzis rano zajelo mi 20 minut zlokalizowanie miseczki i lyzki, zeby dziecku dac
                              sniadanie. Znalazlwszy potrzebne utensylia, stwierdzilam brak mleka. No i po co
                              bylo marnowac 20 min. ?
                              Ide jutro z duzym dzieckiem na karuzele. Zasluzylam sobietongue_out
                              • ewa9717 Re: Ach, dzię, dzię, dzię! 31.07.09, 20:29
                                Ale od teraz może być tylko lepiej wink))
                              • lylika Re: Ach, dzię, dzię, dzię! 31.07.09, 20:36
                                > Ide jutro z duzym dzieckiem na karuzele. Zasluzylam sobietongue_out
                                ...
                                Dla mnie to by była kara. big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka