luzyczanin 24.05.10, 14:00 Byłem , widziałem i się zażenowałem . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debest3 Re: Juwenalia by ŁWSH 24.05.10, 14:18 taki poziom jak i miejsce w rankingach.. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Juwenalia by ŁWSH 24.05.10, 21:07 debest3 napisał: > taki poziom jak i miejsce w rankingach.. Już chyba kiedyś o tym pisałem. Byłem kiedyś w Pułtusku, miasto podobno większe od Lubska a wygląda jakby było wielkości Jasienia (ot urok centralnej Polski) Ale w tym mieście działa Akademia Humanistyczna, która działa o 10 lat dłużej niż ŁWSH. Przez lata zdobywała sobie powoli acz systematycznie uznanie i pnie się w rankingach w górę. Podczas pobytu nie usłyszałem od mieszkańców ani jednego złego słowa na ich jakby nie było prowincjonalną uczelnię. Dla lokalnych notabli mam wrażenie, że uczelnia była oczkiem w głowie. A my? Może zamiast narzekać na młodą uczelnię chociaż jej nie przeszkadzajmy? Wiele małych uczelni startowało z niskiego poziomu by zbudować sobie z czasem pozycję. Pamiętam jak nabijano się z PWSZ w Sulechowie. A dziś? Podczas zajęć ze studentami na UZ na studiach magisterskich od razu widzę, którzy są po licencjacie po UZ a którzy po PWSZ. Ci drudzy są zazwyczaj lepsi - ambitniejsi i solidniejsi. Jak widzę zaangażowanie młodszej kadry naukowej PWSZ to uważam, że ta uczelnia będzie się rozwijać. Oczywiście nasza ŁWSH nie ma tak komfortowej sytuacji jak rzeczone uczelnie (nie leży blisko Warszawy i nie jest szkołą państwową), ale przynajmniej jej nie przeszkadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o FOTO 24.05.10, 19:45 luzyczanin napisał: > Byłem , widziałem i się zażenowałem . A jak ktoś nie widział to tu są jakieś ...FOTKI... Absolutorium było długie i uroczyste, a Jamala nie słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Juwenalia by ŁWSH 24.05.10, 20:52 luzyczanin napisał: > Byłem , widziałem i się zażenowałem . Ale czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: Juwenalia by ŁWSH 24.05.10, 22:59 A mi tam się podobało. Byłem mniej więcej od 17:00 do końca i nie narzekam. Fakt tłumów nie było, a o muzyce nie dyskutuje, w każdym razie ogólne odczucia jak najbardziej pozytywne. Nie staram się nawet porównywać żarskich juwenaliów do tych na których byłem (Kraków, Kortowiada w Olsztynie, Toruń) bo byłoby to co najmniej zabawne. Ale jak na wielkość żarskiej uczelni (o jakości kształcenia się nie wypowiadam) to moim zdaniem tegoroczne juwenalia były jak najbardziej udane. Irytowali mnie trochę uczestnicy imprezy (NIE TYLKO studenci, raczej menele i zgraja gimnazjalistów a la "moje bloki są zajeb...") którzy siusiali w okolicach zamkowej fontanny. Swoją drogą zastanawia mnie to, że w okolicach placu zabaw za "jamnikiem" czuć było intensywny, słodki zapach - nie papierosowy ;-) - co chwilę widziałem tam patrol policji czy straży i miałem wrażenie, że nie zwracają na to uwagi co palą większe dzieci w parku ;-) Aaaaa i juwenalia przyczyniły się do rozwoju żarskiego biznesu... Komandosy w Żabce szły, jak świeże bułeczki hehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś