mad99
29.09.11, 11:47
Myślę, że przydatny byłby wątek o żarskich firmach zajmujących się szerokopojętą obsługą samochodów. Mam tu na myśli wszelkie warsztaty samochodowe, mechanicy, elektromechanicy, serwisy, zakłady oponiarskie itd.
Wiem, że w tej branży nie brakuje partaczy i nie raz trzeba było przekonać się na własnych błędach o (braku)umiętnościach i podejściu niektórych przedsiębiorców; więc poradnik taki, może uchronić przed złym wyborem.
Na plus ocenić mogę:
- Angut Andrzej Gut, Podchorążych 13 - ogólna mechanika pojazdowa, diagnostyka komputerowa; dobre podejście, fachowe naprawy, umiarkowane ceny
- ALPHA Elektromechanika, Słowackiego 4 (była baza TORU) w głębi placu, na końcu - śietny elektromechanik, świetne podejście, znaczne umiejętności; nie tylko w mojej ocenie najlepszy elektromechanik w Żarach
Na minus:
- Auto-Serwis Expres Piotr Osek; Słowackiego 4 - zaraz przy wjeździe (vis-a-vis dystrybutorów paliwa stacji Jersak); wszystko wygląda dość profesjonalnie... poza umiejętnościami i odpowiedzialnością; wyjechałem autem w gorszym stanie niż przyjechałem, a przy reklamacji oczywiście słowa o braku związku z naprawą i zbiegiem okoliczności; Co więcej (jak się dowiedziałem niestety po czasie) nie tylko mi się zdarzyło, że wyjechałem samochodem w gorszym stanie niż przyjechałem